J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 2 hónapja #344057 Írta: Flamme
Flamme válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta:
Lumpslucknak szerintem még jól meg is lehet oldani a fickót.
De engem Tom Riddle érdekel! Ő elvileg a rajongók közül lesz kiválasztva. A kisgyerek TR-ről már láttam képet, ha tényleg ő lesz, akkor zseniális választás, de a fiatalról még nem.

nem az fogja játszani, aki a Titkok Kamrájában? :(

Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #344056 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta:

Sil írta:

Aeglos írta: Hmm...
Mostanában gondolkoztam el a "Halál hagyatéka" címen is. Legalább alliterálna, amikor a Hallows & Horcruxes-t emlegetik. :D

De a hagyatékhoz meg is kéne halnia, nem? :wink:

Hát... Ezért írtam, hogy félreérthető és zavaros is lehet, de szerintem a Halál esetében ettől az értelmezéstől el lehet tekinteni. :D

Más értelmezése meg nincsen neki, szóval...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #344055 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta:

Mostanában gondolkoztam el a "Halál hagyatéka" címen is. Legalább alliterálna, amikor a Hallows & Horcruxes-t emlegetik. :D

Hát... Ezért írtam, hogy félreérthető és zavaros is lehet, de szerintem a Halál esetében ettől az értelmezéstől el lehet tekinteni. :D

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 2 hónapja #344054 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Na itt a forrás a Bill Nighy-s pletykához...
KATT
:lol:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 2 hónapja #344053 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Karsa: hát nem lenne semmi:DD

A lumoson vannak fent új képek a HP szereplőiről, érdemes belekukkantani.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 2 hónapja #344052 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 2 hónapja - 17 éve 2 hónapja #344051 Írta: Aeglos

Ilweran írta: Az Animus kiadó bejelentette, hogy a HP 7 magyar címe cseppet sem meglepő módon Harry Potter és a Halál ereklyéi lesz :D

Hmm...

Meg a hagyaték szó szerintem jobban is illik a történetbe mint az ereklye, bár félre is lehet értelmezni...

Lumpslucknak szerintem még jól meg is lehet oldani a fickót.
De engem Tom Riddle érdekel! Ő elvileg a rajongók közül lesz kiválasztva. A kisgyerek TR-ről már láttam képet, ha tényleg ő lesz, akkor zseniális választás, de a fiatalról még nem.

Több
17 éve 2 hónapja #344050 Írta: Ilweran

Kar'sa írta: Jim Broadbent? Hmm... Rozmárpofa? :lol:
(amúgy a Little Voice-ot kihagytad! :P
Majd kiderül, bár sztem kissé Broadbent lefogyott az utóbbi időben a szerephez. A lényeg, hogy kell neki bajusz... A többit majd megoldják párnákkal. :lol:

De plzzzz, Scrimgeour legyen Billy Connolly :P

Úh, gőzöm nincs már, hol olvastam, egy interjúban, megpróbálok utánakeresni, hogy David Yates azt mondta Bill Nigthy-nak egy beszélgetésen, hogy ha Scrimgeour benne lesz a végleges forgatókönyvben, ő lesz az első választás... :lol:
Hangsúlyozom, hogy ez csak pletyka!

Több
17 éve 2 hónapja #344047 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ilweran írta: Hírek...

Az Animus kiadó bejelentette, hogy a HP 7 magyar címe cseppet sem meglepő módon Harry Potter és a Halál ereklyéi lesz :D

Állítólag megvan Lumpsluck! Mégpedig az Oscar-díjas, szerintem nagyszerű Jim Broadbent személyében!!! Szerepelt többek közt az Iris, Moulin Rouge!, Bridget Jones naplója, Narnia Krónikái című filmekben. Szerintem fergeteges lenne!!!

forrás: lumos

Jim Broadbent? Hmm... Rozmárpofa? :lol:
(amúgy a Little Voice-ot kihagytad! :P
Majd kiderül, bár sztem kissé Broadbent lefogyott az utóbbi időben a szerephez. A lényeg, hogy kell neki bajusz... A többit majd megoldják párnákkal. :lol:

De plzzzz, Scrimgeour legyen Billy Connolly :P

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #344046 Írta: Ilweran
Hírek...

Az Animus kiadó bejelentette, hogy a HP 7 magyar címe cseppet sem meglepő módon Harry Potter és a Halál ereklyéi lesz :D

Állítólag megvan Lumpsluck! Mégpedig az Oscar-díjas, szerintem nagyszerű Jim Broadbent személyében!!! Szerepelt többek közt az Iris, Moulin Rouge!, Bridget Jones naplója, Narnia Krónikái című filmekben. Szerintem fergeteges lenne!!!

forrás: lumos

Több
17 éve 2 hónapja #344039 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snuffles írta: Egy színész máshogy mozog a színpadon és máshogy a kamera előtt. A színpadon minden él, a kamera elé betesznek neked mindent, előre be van állítva.
Járjatok néha színházba, varázslatos a világa, már csak a kultúra maitt is érdemes, nemhogy átlátni a rendszerét :)

:agree:
Egy szinész, szvsz, nem önmaga a színpadon, hanem azzá az emberré válik, akit megformál.
Daniel számára a szinészi játékért volt fontos a szerep, nem azért, h a fenekét bámulják.

Színház varázsára egy sztori:
Peter Fonda színdarabban játszott, egy rajongó várta a művészbejárómál, és megjelent az ajtóban, két ember vezette, mert alig tudott mozogni.
Egy órája páros lábbal ugrott fel egy asztalra, a szinpadon, és minden este...

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
17 éve 2 hónapja #343944 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Csak filmen láttam fiatalabb koromban az Equus-t Richard Burton-nel (pszichiáter szerepben). Elég megrázó volt az akkori élmény. Azt gondolom (egyetértve Rabynnal), Danielt elsősorban a drámai szerep, az új kihívás motiválhatta (főleg meztelen szerepben), valamint a skatulyázás elkerülése. Szerintem komolyan gondolja, hogy a színészi pályát folytatja és ezzel a szereppel talán bebizonyíthatja igazi színészi képességeit. A Harry Potter részekben a középszerű alakítások után valami igazit is fel kell mutatnia végre, ha ezt a hivatást akarja választani. A színészeknél nem szokatlan ez a szerepvállalás. Daniel esetében azonban más, mert annyira osszeforrt a Harry Potter szereppel, hogy a rajongók meghökkentőnek tartják ezt a döntését. A tinilányok akik esetleg férfiideáljukat látják Danielben, ostromolják a színházat, hogy meztelenül is megcsodálhassák kedvencüket, mit sem törődve azzal, hogy ebben a darabban a meztelenség egyáltalán nem öncélú.

Több
17 éve 2 hónapja #343943 Írta: Gyémánt_Hajnal
Gyémánt_Hajnal válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem valaki pont azzal bizonyítja rátermettségét a színészetre, ha mer elvállalni egy ilyen szerepet.

"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna

Alattam a Föld is sírva beomolna."

Több
17 éve 2 hónapja #343873 Írta: Rabyn
Nóli:)))

Nam: egyszerű. Azért vállalta el mert kihívásnak érezte. Amikor színisuliba jártam én is kacérkodtam a gondolattal, hogy ha tényleg színész leszek (nem leszek) akkor elvállalok-e meztelen szerepet. Azt hiszem nincsen annál nehezebb mint élőben akár többszáz ember előtt minden este teljesen meztelenül megjelenni és mindezt úgy, hogy nem az munkál az emberben, hogy NÉZZÉTEK MIM VAN!!

Egyébként úgy tudom a darab megbukott Daniel főszereplésével.
Nálunk meg nem lehet rá jegyet kapni...

Amúgy nem baj, hogy szóltál Ulmonak. Én továbbra sem érzem akkora problémának a dolgot.

A David Copperfieldben pedig sokkal sokkal fiatalabban játszott... Nagyon sokan nem látták azt a változatot (pedig Maggie Smith mekkorát alakít benne...) Én úgy gondolom, hogy igenis rajta fog maradni a hp gyerekszínészein, hogy kit-mit játszottak a filmben, ahogy Orlandon is rajtamaradt Legolas, hiszen ezzel a filmmel futottak be. Az SW szereplői a mai napig nem tudtak kilépni a skatulyából, Harrison Fordon kívül nem is "futott be" egyik sem.

Több
17 éve 2 hónapja #343865 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Engem nem zavar az, hogy Daniel Radcliffe vetkőzik, bár a fotóit lehetne egy fokkal óvatosabban kezelni...

De az már zavar, hogy mikor az anatómia tanuláshoz rákeresek guglival a lócsigolyára latinul (equus vertebrae) akkor Daniel Radcliffe fenekét adja ki... :?

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 2 hónapja #343857 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én járok, bár sajnso elég régen voltam- valamikor áprilisban. Én Danielt nem ítélem el- miért tenném, max. nem értem a motivációját.

Felnőttség: számomra nem az, hogy valaki levetkőzik-e vagy sem.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 2 hónapja #343833 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Egy színész máshogy mozog a színpadon és máshogy a kamera előtt. A színpadon minden él, a kamera elé betesznek neked mindent, előre be van állítva.
Járjatok néha színházba, varázslatos a világa, már csak a kultúra maitt is érdemes, nemhogy átlátni a rendszerét :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 2 hónapja #343823 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Akik ítélik, hogy Daniel eljátsza a főszerepet az Equsban..Látta akármelyikük is? Tudja, miről szól? Mikor volt utoljára színházban?

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 2 hónapja #343819 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Talán, mert színész? és ez Művészet? Nem mellesleg az Equus c. drámában a meztelenség momentuma mondhatni elhagyhatatlan.
Színész, akit bár nem tartok tehetségesnek kifejezetten, mégis egész tűrhetően játszik (pár példától eltekintve) és ha a rendező azt kívánja, és nemcsak a rendező, hanem maga a színdarab is! Akkor igenis vetkőzzön le... Ha ezért nézik meg a 12-13 éves lányok a darabot, akkor nézzék, aztán maximum nem értenek belőle semmit.
jó, hogy ilyen szerepet vállalt el, mert ez azt jelenti, hog felnőtt a színészi mivoltához, és nem könnyű kis ponyvadolgokból akar továbbra is híres lenni.
(Magyarországon is meztelenül játsszák azt a szerepet, amit Radcliffe játszik színházakban, és azon érdekes módon senki sem nyavalyog)

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
17 éve 2 hónapja #343818 Írta: Namarie
Én se értem, pont ezt magyarázom, hogy nem kellett volna neki. max. arra tudok gondolni, hogy vaalki jól teliduruzsolta a fülét, ő meg jól megijedt.

Több
17 éve 2 hónapja #343814 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én evvel együtt/ ennek ellenére sem értem, hogy mért vállalta el... :?

Több
17 éve 2 hónapja #343813 Írta: Namarie
Az első, amit le szeretnék szögezni: ha kérdés merül fel, én szóltam Ulmonak, márcsak azért is, hogy ne alakuljon ki se vége, se hosza meddő vita, meg ez a kép tényleg nem erre a fórumra való.

Hoyg miért, elég arra gondolni, hogy mit össze kínlódtunk azért, hogy ne ferde szemmel nézzenek ránk, és semmi szükség a renoménkat rontani.

Dreamerhez kapcsolódva: igen, a színész a rendező rabszolgája, DE: van egy pont, ahol ő is nemet mondhat, és gondolom, mind a rendező, mind a színész van olyan kulturált, hogy közös állápontra jussanak. Másfelől, Daniel Radcliffe mind anyagilag, mind más szempontból megengedheti magának, hogy nemet mondjon. Elvégre az adott színháznak és rendezőnek is az érdeke, hogy ő náluk játsszon.

Beskatulyázás: a Harry Potterben gyerekszínészként indul. Akárhonnan nézzük, egy 11- 12 éves kölyök van a filmben, és neki a tanulóidejét öleli fel a "filmsorozat". Ráadásul a HP a gyerekkönyv/ifjúsági könyv között mozog. Tehát, ha a David Copperfieldben játszott, egy lényegesen komolyabb figurát, akkor az annak a jele, hogy nem fenyegeti a beskatulyázás.

Egy akárhonnan is nézzük, de nagyon fiatal színésznek nem valószínű, hogy egyből Hamletet adnak, hanem inkább Rómeót, vagy más, ehhez hasonlóan nem annyit tépelődő, fiatal karaktert.

Több
17 éve 2 hónapja #343804 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ilweran írta: Nos, bár én nem voltam az elmúlt két napban, és nem láttam az említett képet, szerintem érdekes kérdéseket vet fel.
Egyrészt, én nagyon kíváncsi lennék erre a darabra, és kifejezetten nem azért, hogy lássam Daniel himbilimbijét, hanem mert olvastam a drámát, jónak tartom, kíváncsi vagyok a színpadi változatára, és főleg arra, hogy ez az eddig általam totál tehetségtelennek tartott srác mit alakít egy ilyen kőkemény cuccban.
Másrészt viszont, bár a beskatulyázásnál rosszabb tényleg nem történhet Daniellel, azért felmerül a kérdés, hogy pl. egy Potter-szintű jelenség esetében van-e a művésznek valamiféle felelőssége a közönségével szemben. Mert Daniel, akár jó színész, akár nem, akár szépfiú, akár nem, valamiféle ikonná vált mint Harry Potter, és akár tetszik, akár nem, befolyással van a rajongók millióira szerte a világon. És mivel ezek nem kis részben gyerekek, a felelőssége még nagyobb. Én abszolút a művészi önkifejezés szabadságának híve vagyok, de valóban fura egy helyzet az, hogy miközben a vásznon egy milliók-kedvence kamaszt játszik, meztelenül ugrál a színpadon. Szerintem erről érdemes elgondolkozni/vitázni.
A képet meg aki akarja, úgyis megnézheti ezer másik helyen is... :roll:

Én sem tartom tehetségesnek Radcliffe-t, ha a Harry Potterre gondolok. (Megjegyzem, a Copperfield Dávidban feltűnően jobban játszott, mint a Bolcsek kövében) Viszont azt nyilatkozta, hogy csak ezután a darab után fogja magát igazán színésznek érezni (hogy miért csak akkor lehet vki színész, ha mesztelenül rohangál, azt nem tudom), szóval annyi biztos, hogy komolyan veszi a szerepét.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 2 hónapja #343800 Írta: Ilweran
Nos, bár én nem voltam az elmúlt két napban, és nem láttam az említett képet, szerintem érdekes kérdéseket vet fel.
Egyrészt, én nagyon kíváncsi lennék erre a darabra, és kifejezetten nem azért, hogy lássam Daniel himbilimbijét, hanem mert olvastam a drámát, jónak tartom, kíváncsi vagyok a színpadi változatára, és főleg arra, hogy ez az eddig általam totál tehetségtelennek tartott srác mit alakít egy ilyen kőkemény cuccban.
Másrészt viszont, bár a beskatulyázásnál rosszabb tényleg nem történhet Daniellel, azért felmerül a kérdés, hogy pl. egy Potter-szintű jelenség esetében van-e a művésznek valamiféle felelőssége a közönségével szemben. Mert Daniel, akár jó színész, akár nem, akár szépfiú, akár nem, valamiféle ikonná vált mint Harry Potter, és akár tetszik, akár nem, befolyással van a rajongók millióira szerte a világon. És mivel ezek nem kis részben gyerekek, a felelőssége még nagyobb. Én abszolút a művészi önkifejezés szabadságának híve vagyok, de valóban fura egy helyzet az, hogy miközben a vásznon egy milliók-kedvence kamaszt játszik, meztelenül ugrál a színpadon. Szerintem erről érdemes elgondolkozni/vitázni.
A képet meg aki akarja, úgyis megnézheti ezer másik helyen is... :roll:

Több
17 éve 2 hónapja #343797 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ulmo írta: Sajnos Aeglosnak kell igazat adnom. A kép linkje törlésre került.

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Nem vagyok prűd sem álszent, a neten ennél durvább dolgok is előfordulnak, de ez tényleg nem szükséges itt a fórumon.

Több
17 éve 2 hónapja #343768 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Sajnos Aeglosnak kell igazat adnom. A kép linkje törlésre került.

Több
17 éve 2 hónapja #343762 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én meg elmultam 18 és nem érdekel Daniel szőrtelenítése. Szerencsétlennek van nagyobb baja is. A színész rabszolga a rendező kezében, azt csinálja, amit a rendező mond. Ha a marketingért egy szál pélóban kell PLAKÁTON szerepelnie, akkor azt teszi.

Aki meg nem akarja megnézni, az így járt, muhaha! Ja, de azért kiírom:
Daniel himbilimbije FEDETLENÜL látható Rabyn linkjén, aki nem szeretne ilyet látni, AZ NE NÉZZE MEG!!

/Boborján/ véérfagyasztó! Izgalmak!

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 2 hónapja #343759 Írta: Namarie
Én is csatlakozom Aegloshoz. Attól, hogy a Bravóban van, itt ne legyen.

Több
17 éve 2 hónapja #343757 Írta: Rabyn
Aeglos: odaírtam elé, hogy 18karikás és odaírtam és nem kell megnéznie annak aki nem akarja.
Azért tettem be a képet mert Daniel által kapcsolódik a HPhez és én igenis kíváncsi vagyok rá, hogy mi a véleményetek a képről. Meg mint lentebb említve lett Radcliffe-t mindenki Harryként ismeri, és szerintem meglepő, hogy valaki akit mindenki egy szerephez azonosít bevállal egy olyan dolgot, hogy felkerülhet róla ilyen kép.
Egyébként a darabra rengeteg sok kamasz ment be... Nem hiszem, hogy bárkinek is lelki törést okoztam volna...

Több
17 éve 2 hónapja #343741 Írta: Aeglos
Sziasztok!

Rabyn, Te mint a HP topik TOPIKGAZDÁJA, gondolom elolvastad a fórum moderálási szabályzatát is...
Ha ez így van nem értem, hogy egy ilyen kép mi a fenét keres egy gyerekek által is látogatott fórumon. Lehet, hogy a BRAVÓ-ba belerakják, de ez a fórum nem az a színvonal.
Nem a megbotránkozás vagy holmi túlzó erkölcsösség szól belőlem, csupán a döbbenet.

Egyébként ez továbbra is Harry Potter, nem Equus, vagy Jóbarátok topik.

Elnézést, hogy szóltam.
Senkinek nem akartam a lelkébe tiporni. :wink:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.181 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére