J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 1 hónapja #343721 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Szméagol írta: off

Nem tudom, szerintem Matt Leblanc nagyon megszerette a karakterét, és ezért maradt Joey-nál.

on

Nem erről van szó, hanem hogy mindenki úgy emlegeti őket, hogy "a Jóbarátok Monicája", etc.
De szerintem ez általánosságban jellemző, hogy egy színészt azonosítanak a legnagyobb hírnevű alakításával.

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 1 hónapja #343720 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta:

Dreamer_KF írta:

knoppm írta:

Rabyn írta: Knoppm: ez az Equs c darabhoz készült...

Mindegy mihez készült, a rajongók akkor is Harry -vel azonosítják, mivel a világon mindenütt Harry Potterként ismerik.

Egy színész számára ennél nagyobb baj nem lehet. Én sajnálom ezért Danielt.

Hát igen, és játszhat majd száz másik filmben, nem fog számítani, most már egy életre Harry Potter marad mindenki számára. Pont úgy, mint mondjuk a Jóbarátok (vagy akármely más, több évadot megért sorozat) szereplői esetében.

off

Nem tudom, szerintem Matt Leblanc nagyon megszerette a karakterét, és ezért maradt Joey-nál.

on

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 1 hónapja #343711 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Dreamer_KF írta:

knoppm írta:

Mindegy mihez készült, a rajongók akkor is Harry -vel azonosítják, mivel a világon mindenütt Harry Potterként ismerik.

Hát igen, és játszhat majd száz másik filmben, nem fog számítani, most már egy életre Harry Potter marad mindenki számára. Pont úgy, mint mondjuk a Jóbarátok (vagy akármely más, több évadot megért sorozat) szereplői esetében.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 1 hónapja #343710 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

knoppm írta:

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 1 hónapja #343708 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 1 hónapja #343706 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Knoppm: ez az Equs c darabhoz készült...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 1 hónapja #343700 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Bár a kép 18as de simán bettették a bravóba amit köztudottan 12-13 éves lányok olvasnak.

Nem tudom láttátok-e már.

*link törölve by Ulmo*

Csak azt nem tudom, hogy talártalan Harry mögé miért nem unikornist raktak háttérnek. Akkor talán nem olyan illúzióromboló a kép a tinilányoknak

Több
17 éve 1 hónapja #343692 Írta: Rabyn
Bár a kép 18as de simán bettették a bravóba amit köztudottan 12-13 éves lányok olvasnak.

Nem tudom láttátok-e már.

[size=9:2qeg2dww]*link törölve by Ulmo*[/size]

Több
17 éve 1 hónapja #343688 Írta: Rabyn
Engem érdekelne a néni fantáziája is:D Mert szerintem totál nincsen kitalálva ez a dolog:D

Több
17 éve 1 hónapja #343567 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én jobban örülnék, ha ezt a néni a fanátziánkra bízná, ezt az alapítós dolgot, és bőven megelégszem a DA-s alapítós történetsorozattal :)

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
17 éve 1 hónapja #343543 Írta: Rabyn
Engem az érdekelne, hogymilyenek voltak. Hogy jöttek rá, hogy akarják ezt a sulit és hasonlók. A darkartson erről is van egy novellasorozat:)

Több
17 éve 1 hónapja #343533 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Szerintetek a lexikonban vagy miben, elmesélődik az alapítók sztorija? Engem nagyon is érdekelne. :)

Mivel a lexikon a tervek szerint háttérinformációkat fog adni a varázsvilág működéséről, még akár bele is férhet a roxforti Négyek sztorija... :)
(Bár nem nagyon van mit mondani róla, mivel tudjuk, hogy kik voltak az alapítók, hogyan alapították az iskolát és min vesztek össze, inkább magáról, az alapítás körülményeiről lesznek benne dolgok, úgy tippelem...)

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 1 hónapja #343518 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Jó lenne! engem is érdekelne... :)

Több
17 éve 1 hónapja #343517 Írta: Rabyn
Szerintetek a lexikonban vagy miben, elmesélődik az alapítók sztorija? Engem nagyon is érdekelne. :)

Több
17 éve 1 hónapja #343494 Írta: Kar_sa

Ardenis írta: Rabyn, Kar'sa:Rendben, elfogadom nektek, mert én-mint legkisebb tesó- nem nagyon tudnám megcáfolni a tapasztalatot... :D

Én is legkisebb tesó vagyok, úgyhogy te is simán meg tudod tapasztalni.
Csak gondolj bele, van bátyád - ha jól tudom - mit szólnál, ha valamelyik barátnőddel elkezdene kavarni? Főleg, ha tudod arról a bizonyos barátnődről, hogy bizony nem éppen tökéletes, etc, szóval... :roll:

Kārātārānen a áirâë...

• Anonymous
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 1 hónapja #343490 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Rabyn, Kar'sa:Rendben, elfogadom nektek, mert én-mint legkisebb tesó- nem nagyon tudnám megcáfolni a tapasztalatot... :D

Több
17 éve 1 hónapja #343475 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Aeglos:

SPOILER

Nem hiszem, mivel ugye a pálca választja a mesterét. Addig még OK, hogy Harryt választhatta azért, mert olyannak érezte, mint Voldemortot (vegyük bele, h nem biztos, h ezért választotta!), viszont utána "vele maradt". Emlékszel, mit csinált a pálca, amikor a könyv elején megpróbálta Voldi megölni Harryt. Tehát az ő pálcája már HOZZÁ ragaszkodott és nem a benne lévő Voldemortra.

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
17 éve 1 hónapja #343444 Írta: Aeglos
SPOILER

Miután Harryből Voldemort kiölte a Horcruxot, vajon ugyanolyan jól működött-e neki a magyal-pálca mint azelőtt? Harry annak idején azért kapta, mert Voldemorténak a testvére, és Voldemort egy része benne élt. Az OK, hogy elvileg bármelyik pálca bármelyik varázslónak vagy boszorkánynak engedelmeskedik, de nem lett volna testhezállóbb Harrynek mindezek után egy másik pálca?

Több
17 éve 1 hónapja #343263 Írta: Rabyn
Karsa: ez minden idősebb testvérre igaz aki odafigyel a kisebbre és szereti:)) Weasleyéknél pedig elég nagy az összetartás:)))

Egyébként Rowling vajon honnan mintázta magát a Weasley családot?

Több
17 éve 1 hónapja #343219 Írta: Kar_sa

Ardenis írta: Én nem értem azt a jelenetet, amikor Ron meg Ginny egymásnak esnek,mert Ginny csókolózott Deannel.. Nem tom, most akkor Ron ott féltékeny??? Na, de a húgára???Ez olyan, mintha én lennék féltékeny a bátyámra. :D Normális embernek ez eszébe sem jut. Ronból Rowling lassan tök hülyét csinál.Olyan, mint egy aláfestő karakter, csak azért, hogy A Hős Harry nagyságát kiemelje.(Ron bocsánatot kér Harrytől a négyesben, de hol látjuk ezt fordítva?) És Ginny...egy félénk lányból NEM lesz ennyire vagány csaj.(Persze, lehet, hogy csak Harry szemüvegén keresztül volt félénk),de szerintem Ginny túlontúl talpraesett lett.
Nem tudom, kiderült-e már, de szerintem sem jók a karakterek.
Bár:az első 4 könyv történetileg jobb, a 5, 6-ban(a hetest még nem olvastam) viszont jobbak a szereplők.

Ardenis, hidd el, ez a jelenet nagyon-nagyon reális.
Rabyn látom szintén megértette, mert tudja tapasztalni.
Ron Ginnyre nem egészen féltékeny volt, inkább féltette, meg... nem tudom, fura egy, egy fiútestvér a húgával szerintem általában így van, hogy nehezen nyeli le a békát, ha a húgának udvarlója van, és ezzel főleg így van a helyzet, ha az illetőt ő ismeri, elég csak gondolnom nővéremre és bátyámra, akiknél nagyon megfigyelhető volt ez a helyzet, mikor nővérem bátyám albérlőtársával kavart...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 1 hónapja #343217 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
nem tudom, ha én ilyen sorozatot írnék, lehet, hogy előbb megírnám az összeset, és a végén együtt átnézném, és tökéletesíteném őket... Mert ha most jut eszébe, hogy az első részbe ilyen, meg ilyen jó részt tudott volna rakni, akkor szívás van... amikor egy történetet/fan fictiont gépelek be, akkor az esetek többségében mindig tökéletesítem, meg átírom az egészet :) (A történést nem, csak a kifejezéseket, meg hogy élvezhetőbben legyen megfogalmazva :) )

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 1 hónapja #343205 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Igen, de néha olyan jó érzés lehet elüvölteni egy varázsigét... :)
Mindenesetre ha párbajoznék, biztosan a nvb igéket használnám... :P

Több
17 éve 1 hónapja #343204 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nekem kifejezetten tetszik :) nvb varázsigék! éljenek! :) *mint a kisbetűk :P :P:P:P

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 1 hónapja #343185 Írta: Aeglos

Snuffles írta: Egyébként nekem nem tetszik a nonverbális varázslás. Nem találom benne a hasznot, nem tart rövidebb ideig a varázslat, semmi ilyesmiről nincs szó.

Nekem nagyon tetszik.
Az ellenfeled nem tudja, hogy mivel akarod megátkozni, és ha lopakodnod kell zajtalanul, egy hangosan kimondott varázsige azonnal leleplezne.

Biztos, hogy nem a könyvek írása közben találta ezt ki Jo, mivel már az előző kötetekben is előfordult. Pl.: Lupin "pálcakoppintással" nyitotta ki a ládát amiben a mumus volt, nem kellett neki kimondania azt, hogy 'Alohomora'.
Az ötödikben is van példa nonverbális varázslásra, amikor Piton James arcát felvágja, vagy amikor James fellógatja Pitont. Arról nem is beszélve, hogy Dolohov nonverbálisan átkozza meg Hermionét, ami szerencsére gyengít az átok hatásán, Hermione ezért nem hal meg a Főnix Rendje végén.
Nyílván vannak átkok amiket nem lehet nvb hsználni, mert elvesztik a hatásukat, vagy gyengülnek. Biztos vagyok benne, pl a Sectumsempra ellenvarázslata, az a bűbáj amit Piton alkalmazott az összevágott Dracon az elveszti nvb a hatását, mivel az volt benne a lényeg, hogy "énekelve" kell mondani.

Több
17 éve 1 hónapja #343171 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Egyébként nekem nem tetszik a nonverbális varázslás. Nem találom benne a hasznot, nem tart rövidebb ideig a varázslat, semmi ilyesmiről nincs szó.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 1 hónapja #343166 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ardenis írta: Szerintetek Rowling később(a könyvek írása közben) találta ki a nonverbális varázslást?
Mert Voldemort(az egyik leghatalmasabb varázsló) még az 5. könyvben is szóval varázsol.És én nem emlékszem nonverbális varázslatra mástól sem... :?: Vagy van? :?

Hát, valami olyasmit mondott, amikor megkérdezték, hogy miért "látta" Dumbledore Harryt mindig még a köpeny alatt is, hogy azért, mert nonverbális Homenum Revelio-t használt. De ez is inkább utólagos magyarázkodás.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 1 hónapja #343131 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Lilliana írta: Encsi: Pontosan mi volt gyerekes a 11 éves Denemben? Voltak visszamaradott elképzelései, de külömben... 8O

Ahogy Dumbledorera reagált egy ideig.

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 1 hónapja #343124 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Acho írta: Mint azt írtam, ez a vélemény az első 6 könyv alapján áll fenn. A hetedikbe csak beleolvasgattam. Ennyi alapján érzem azt Neville-el kapcsolatban,amit... ;-)

mondjuk lehetek elfogult, mert Neville-t az ötödik könyvtől kezdve megszerettem. a szülei miatt... kicsit hasonlít az egyik oszt.társam jellemére... *ugyanolyan szétszórt gyerek...*
[size=9:2u2hjvmk]SPOILER ON de a hetedikben a csatázásnál nagyon megható ahogyan küzd.. meg amik kiderülnek róla... SPOILER END[/size]

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 1 hónapja #343117 Írta: Randír
Randír válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ardenis írta: Szerintetek Rowling később(a könyvek írása közben) találta ki a nonverbális varázslást?
Mert Voldemort(az egyik leghatalmasabb varázsló) még az 5. könyvben is szóval varázsol.És én nem emlékszem nonverbális varázslatra mástól sem... :?: Vagy van? :?

Szvsz ezzel magyarázta meg a korábban elkövetett néhány hibáját.És csak akkorra találta ki ezt a dolgot amikor először szerepel.(már nem tudom hol jelenik meg először...)

A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/

• Anonymous
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 1 hónapja #343112 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintetek Rowling később(a könyvek írása közben) találta ki a nonverbális varázslást?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.126 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére