J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 2 hete #346795 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta:

Dreamer_KF írta: Én is roppant szomorú vagyok, ha meghal a Főgonosz :)

Szegény Vader, Septimus, Lamia, Skeleton, Kobra parancsnok, ők mind jobbat érdemelnének! (A HP-s "főgonoszokat" most nem említem, nem spoilerezek..De itt is szomorú voltam egy kicsit)

Én sem szerettem volna, hogyha Voldemort meghal, végig drukkoltam, hogy térjen már észhez, vagy javuljon meg, de nem hogy ez nem következett be, de magához képest is megdöbbentően buta volt a 7. részben. Én sokkal többet vártam volna tőle, a többi könyv alapján.

Engem már régóta zavar, hogy Voldemort egyre "hülyébb" a könyvek során át. Eleinte egy tiszteletreméltó gonosz volt, akitől félni lehet, a végén meg már csak egy őrjöngő "embermaradvány", aki elhamarkodott lépéseket tesz, hagyja, hogy az idegessége döntsön helyette, és nem gondolja végig és fontolja meg a lehetséges kockázatoka meg buktatókat...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hete #346787 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Dreamer_KF írta: Én is roppant szomorú vagyok, ha meghal a Főgonosz :)

Szegény Vader, Septimus, Lamia, Skeleton, Kobra parancsnok, ők mind jobbat érdemelnének! (A HP-s "főgonoszokat" most nem említem, nem spoilerezek..De itt is szomorú voltam egy kicsit)

Én sem szerettem volna, hogyha Voldemort meghal, végig drukkoltam, hogy térjen már észhez, vagy javuljon meg, de nem hogy ez nem következett be, de magához képest is megdöbbentően buta volt a 7. részben. Én sokkal többet vártam volna tőle, a többi könyv alapján.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hete #346783 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én is roppant szomorú vagyok, ha meghal a Főgonosz :)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 2 hete #346782 Írta: Wimzig
Wimzig válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ez igaz, DE azokban a művekben amelyeknek a végén meghal a főszereplő az író/rendező általában képes ezt elfogadhatóvá tenni (legalábbis szerintem). (Persze ettől még lehet depis az ember.)
Én például amikor nemrég megnéztem a Chrno Crusade-t nagyon szomorú voltam a végén, mivel mind a kettő főszereplő meghalt :cry: (igaz, a főgonosz is), de a rendező ezt képes volt valahogyan elfogadhatóvá tenni, és bár szomorú voltam miatta, mégis így volt tökéletes, a befejezés.

"Minden ország kultúrája lengje körül a házamat. De egyik se szakítson el szülőföldem talajától." /Mahatma Gandhi/

Több
17 éve 3 hete #346637 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Miriam írta: Sziasztok!

Nemrég nekem is volt szerencsém a hetes könyvhöz, és hát vegyes érzéseim vannak az olvasás után. Egyszerre tetszett is meg nem is. Voltak benne nagyon jó részek és ötletek, viszont most jelen pillanatban a végével nem vagyok megelégedve. Nagyon nem tetszik az utolsó mondat. SPOILER ON: [size=9:tws07ftx]„All is well.” [/size]SPOILER OFF . Bocsánat, ha nem pontosan idéztem, de most jelenleg nincs nálam a könyv.

jómagam írta: Majdnem. "All was well." :wink:

Amúgy most komolyan, jobban éreznéd magad, ha hat könyv után, hat viszontagságos év után Harry elhalálozott volna, Voldemort pedig leigázta volna a fél világot? Vagy ha az lett volna az utolsó mondat, hogy 19 év után most újra belehasított a fájdalom a sebhelyébe?

Ez annyira tipikus egyébként, az ember folyton húzza a száját a happy end-eken, aztán ha meg egy regényben/filmen meg talál halni a főhös a végén, akkor meg szarul érzi magát napokig... :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 3 hete #346628 Írta: Miriam
Miriam válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Sziasztok!

Nemrég nekem is volt szerencsém a hetes könyvhöz, és hát vegyes érzéseim vannak az olvasás után. Egyszerre tetszett is meg nem is. Voltak benne nagyon jó részek és ötletek, viszont most jelen pillanatban a végével nem vagyok megelégedve. Nagyon nem tetszik az utolsó mondat. SPOILER ON: [size=9:wccv259r]„All is well.” [/size]SPOILER OFF . Bocsánat, ha nem pontosan idéztem, de most jelenleg nincs nálam a könyv.

Utálom, ha egy történetnek ilyen SPOILER ON: [size=9:wccv259r]„minden jó, ha a vége jó”[/size] SPOILER OFF befejezése van. Nemcsak ez zavar a történetben, de ez az egy mondat most annyira elrontotta az egész hangulatát, hogy nincs is kedvem mostanában újra elolvasni. Na mindegy ezen azt hiszem valahogy majd túllépek.

Van pár kérdés (amit ha jól láttam még senki sem tett fel – legalábbis itt), és sajnos a könyvben sem írt róluk Rowling, maximum csak utalás szinten.
Íme: Honnan származnak a varázslók? Honnan származik, (vagy lehet, hogy jobban hangzik) mi maga a mágia/varázslat (most konkrétan itt Rowling világában)? Ki volt az első varázsló? Miért tudnak többet (vagy esetleg) miért nem tudnak többet a varázslók, mint a muglik? (Erre tudom, hogy volt sok helyen utalás a történetben, de valahogy úgy érzem, hogy pontos válaszokat nem kaptunk rá – legalábbis én nem.) Miért tudnak egyáltalán a varázslók varázsolni? Ki dönti el, hogy melyik muglicsaládból származó gyerek mehet a Roxfortba, és mi alapján? Hogyan lettek ilyenek a varázslók, amilyeneknek most látjuk őket? (Mert azért ugyebár mindennek van kezdete.) És az a tény, hogy a négy alapító alapította a Roxfortot, már önmagában azt jelenti, hogy ők voltak a legelső varázslók? Szóval szeretnék többet megtudni a varázslók múltjáról, történelméről.
Tudom, hogy nem ezek a legfontosabb kérdések, amikre választ vártak a legtöbben (igazából nem is reméltem, hogy választ kapok rájuk a hetes könyvben), engem mégis nagyon érdekelne. Azért Tolkien pl. nem csak az adott történetet dolgozta ki részletesen, hanem a különböző népek részletes történelmét, nyelveit, szokásait is (mégha sajnos nem is sikerült befejeznie). Mindenesetre ettől függetlenül azért még érthető a HP és fogom is olvasni. :wink:

SPOILER ON: Nekem sem tetszik az epilógus, számomra is túl rövid, és nem is derül ki belőle egy csomó szereplő jövője. Ha Rowling még írni szeretne valamit a HP univerzumhoz akkor sokkal inkább írhatna a múltról, a történelemről, a Tekergőkről, és megírhatná Piton életrajzát. :lol: Persze ez csak az én véleményem. (Nekem is ő az egyik kedvenc karakterem, és nagyon örültem, hogy végül is kiderült, hogy a jó oldalon áll, még akkor is, hogyha az előzményekből azért sejteni lehetett.) SPOILER OFF .

"A világ teli van veszedelemmel, és a szeretet most mindenfelé mély bánattal keveredik."

Több
17 éve 3 hete #346363 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Dindae írta:

Az tuti viszont, hogy az epilógusnak van egy olyan funkciója is, hogy minden szempontból lezárja a történetet, nehogy más folytathassa.
(Egyébként csak az én véleményem, hogy az epilógus iszonyúan rövid lett? Rengeteg szereplő van akikről semmit sem tudunk. Pl.: Dursleyékra kiváncsi lettem volna... :D )

igen, erre én is nagyon-nagyon kíváncsi voltam, és örültem, hogy van epilógus, és nem voltak benne... :S :!:

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 3 hete - 17 éve 3 hete #346346 Írta: Dindae
Dindae válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Az tuti viszont, hogy az epilógusnak van egy olyan funkciója is, hogy minden szempontból lezárja a történetet, nehogy más folytathassa.
(Egyébként csak az én véleményem, hogy az epilógus iszonyúan rövid lett? Rengeteg szereplő van akikről semmit sem tudunk. Pl.: Dursleyékra kiváncsi lettem volna... :D )

Az idézet Aeglostól van, csak vhogy elveszett útközben :oops:

ehhhehhh....csak az én véleményem, hogy tudnám még folytatni? pont azért, mert én is kiváncsi lettem volna rájuk, meg aztán, hogy hogy jutottunk oda, stb, stb, stb... :D tehát nekem csak adjon valaki papírt, ceruzát, meg tehetséget... :D nyahjó. ez meglehetősen off volt:D

"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"

Több
17 éve 3 hete #346337 Írta: Aeglos

Szméagol írta: De azért Rowling néni élt egy ideig Brazíliában is, nem?

Inkább Portugáliában. :wink:

Több
17 éve 3 hete #346328 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Szméagol írta: Már régóta gondolkozom a dolgon, és rájöttem, mi az egyetlen dolog, amit nem szeretek a Harry Potterben. Az Angliaközpontúság. Az a baj, hogy nagyon sok angol tényleg így látja a dolgot: Anglia az nem Európa része, hanem a világ közepe. Én szeretem Angliát, de gondoljatok csak a Mágiaügyi minisztériumra (egyszer nem jelzi azt, hogy külföldön is léteznének ilyen intézmények), az Azkabanra, ami Nagy Britannia közelében van, és az egyetlen varázslóbörtönnek tartják... Kínából is oda viszik a bűnözőket? Aztán ott van még a Roxfort is, mint a világ legnagyobb varázslóiskolája. Ezeket a példákat mind meg lehet cáfolni, beléjük lehet kötni, de összeségében egyértelműen érezhető Rowling művein ez az angliaközpontúság.

Ha nem olvastad a hetedik részt, akkor ne olvasd el! Bár annyit megsúgok, akkor részed lesz egy kis kellemes meglepetésben.
SPOILER!!!

Nem értek egyet. És tényleg belekötök. : P
Inkább szerintem Európaközpontú, tényleg szinte mindenhonnan szedett valamit. Az egy dolog, hogy Angliában játszódik és ezért természetesen sok angol dolog van benne, no de azt mégsem várhattuk a kávézóban csücsülő Rowling nénitől, hogy a munkanélküli segélyből körbeutazza a Földet, nemde?
Egyedül Azkaban? Na és a Nurmengard, eh? : P
Az meg hogy a Roxfort a legnagyobb? Bah, hát persze, a roxfortiak így tartják, de láthattuk Fleur meg hogy finnyáskodik rajta. XD
Mágiaügyi Minisztérium: szerintem a többi országokban is vannak, de szerintem ez majd ki fog derülni az enciklopédiából. : )

Viszont az tény, hogy az angolok szerint a UK a világ közepe és nem Európa része... Evvan. XD
Amúgy igen, Cerebrum, ez nagyon jó példa volt, hogy lám, még tőlünk is szedett valamit. :)
(Igaz, megjegyzésképpen, a magyar népmesék sárkányai nem hüllőszerű lények, hanem sokfejű szörnyeteg "emberek". (!!!) )

:D Már olvastam... Az tényleg pozitív csalódás volt. De azért Rowling néni élt egy ideig Brazíliában is, nem? Nanembaj, tudok még példákat felhozni... csak nem jutnak eszembe. :lol: 8)
Jah, és azt a munkanélküli segélyt azért angol viszonylatban nézd! Meg tudott belőle élni, ha még írni is volt ereje.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 3 hete #346327 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nem tudom az kiderült-e a könyvből, hogy Dumbi tudott arról, hogy Regulus jó? Vagy ez a horcrux-vadászat teljesen Regulus magánakciója volt? És ha tegyük fel, Dumbledore tudta, akkor miért nem mondta meg Siriusnak? Szerintem jó lett volna neki a tudat, hogy a testvére a jó oldalon állt- és Siporall is rendesebb lett volna.

...

Több
17 éve 3 hete #346326 Írta: Szméagol

Encsi írta:

Szméagol írta: egyszer nem jelzi azt, hogy külföldön is léteznének ilyen intézmények

Hmm, ha jól tévedek, a negyedik részben van egy külföldi (pontosan már nem emléxem milyen) mágia-ügyi miniszter, aki nem árulta el Caramelnek, hogy tud angolul, mert mulatságosnak tartotta, ahogy Caramel magyarázni próbál neki :)

Jé, tényleg. :lol: De ez még nem nyugtatott meg teljesen. :)

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 3 hete #346324 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: Egyébként tudjátok mi nem derül ki a hetedikből? Pedig kíváncsi lette volna rá... Az, hogy

jómagam írta: Regulus hogyan jött rá arra (pusztán Sipor elbeszéléséből kiindulva), hogy Voldemort medálja egy horcrux, és hogy többet is készített ezen kívül?

SPOILER:

Ez engem is zavart aztán Jo annyit füzött interjúban a témához, hogy Reggie magától jött rá a S. úr elejtett megjegyzéseib

Cameron Duncan Lives!

Több
17 éve 4 hete #346209 Írta: Flamme
Flamme válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Egyébként nekem rémlik valami aról, hogy Mr. Weasley említi talán a zsupszkulcs kapcsán, hogy minden ország minisztériumával együtt kellett működniük, hogy eljussanak Angliába a varázslók.
De nincs nálam a könyv, nem tudom megnézni.

Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.

Több
17 éve 4 hete #346197 Írta: Aeglos

Rabyn írta: És van külföldi részlege a Mágiaügyi minisztériumnak ami valami emeberrel vitatkozik aki repülőszőnyegeket akar behozni az országba.

Ali Basirral vitatkozik az idősebb Barty Kupor aki egyébként a nemzetközi máguskapcsolatok főosztályán osztályvezető.

Meg brazil iskola is van:
"-Más országokban is vannak varázslóiskolák, de én nem ismerek onnan egy diákot sem. Billnek volt egy levelezőtársa aki egy brazil iskolába járt, de már nem tartják a kapcsolatot..."

Több
17 éve 4 hete #346192 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
És van külföldi részlege a Mágiaügyi minisztériumnak ami valami emeberrel vitatkozik aki repülőszőnyegeket akar behozni az országba.

Szóval többször is említi, hogy vannak más országokban is varázslók sőt!:D

Egyébként ne csodáld, hogy Anglia központú, mutass nekem egy angolt aki nem rajong a hazájáért.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 4 hete #346184 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Encsi írta: Meg még előtte említik asszem, h Ron bátyja romániában dolgozik :D

Ott a pont. :P

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hete #346183 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Flamme írta: Szméagol, csak a KVK döntőjét olvasd el... Elé sok szó esik benne a más országbeli mágusokról, de úgy egyáltalán az egész könyvbn is. Az Azkabani fogolyig mondhatod, h angliaközpontú.

Nem is igaz, már a Titkok Kamrájában szó esik benne Albániáról. :P

Meg még előtte említik asszem, h Ron bátyja romániában dolgozik :D

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 4 hete #346178 Írta: Kar_sa

Flamme írta: Szméagol, csak a KVK döntőjét olvasd el... Elé sok szó esik benne a más országbeli mágusokról, de úgy egyáltalán az egész könyvbn is. Az Azkabani fogolyig mondhatod, h angliaközpontú.

Nem is igaz, már a Titkok Kamrájában szó esik benne Albániáról. :P

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hete #346177 Írta: Kar_sa

Encsi írta:

Szméagol írta: egyszer nem jelzi azt, hogy külföldön is léteznének ilyen intézmények

Hmm, ha jól tévedek, a negyedik részben van egy külföldi (pontosan már nem emléxem milyen) mágia-ügyi miniszter, aki nem árulta el Caramelnek, hogy tud angolul, mert mulatságosnak tartotta, ahogy Caramel magyarázni próbál neki :)

Ááááh, tényleg, igazad van, Ejencséji, tényleg volt a bolgár mágiaügyi miniszter.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hete #346176 Írta: Flamme
Flamme válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szméagol, csak a KVK döntőjét olvasd el... Elé sok szó esik benne a más országbeli mágusokról, de úgy egyáltalán az egész könyvbn is. Az Azkabani fogolyig mondhatod, h angliaközpontú.

Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.

Több
17 éve 4 hete #346175 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 4 hete #346163 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Már fene tudja... rég volt nem szoktam se elmenteni interjúkat, se megjegyezni.. de erre a mondatra magára, mivel jómagam is fanficíró vagyok, emlékszem :)

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
17 éve 4 hete #346159 Írta: Aeglos

Thaurwathiwen írta: Fanficek és Rowling: emlékeim szerint tetszett neki (végülis nek imégiscsak jó reklám, hogy a HP-s történetekből több van a fancition.net.en nagyságrendekkel, mint a többiből), csak azt fájlalja, hogy egyre több a csak felnőtteknek kategóriás, tele szexszel és egyéb nyalánkságokkal :)

Ezt hol olvastad?
AccioQuote-on én csak ezt találtam:

Yahooligan_Ana asks: Hello, I would like to know if you ever read any Harry Potter fanfiction on the web.
jkrowling_bn: I have read some and I've been very flattered to see how absorbed people are in the world

Carrie: How do you feel about thousands of fans writing fanfiction about your books, and having them posted on the Internet?
It's wonderful ... I love writing more than almost anything in the world so the idea that Harry has inspired other people to write makes me very happy.

Also I think people will continue to theorize about the characters even at the end of book seven because some people are very interested in certain characters whose past lives are not germane to the plot, they’re not central to the story, so there is big leeway there still for fanfiction, just as there is, I mean – Jane Austen, I'm a huge Jane Austen fan and you wonder about the characters lives at the end of the story. They still exist, they still live, you're bound to wonder, aren't you? But I am as sure as I can be currently that seven will be the final novel, even though I get a lot of really big puppy dog eyes. “Just one more!” Yeah, I think it will be seven.

Ja, még valami most találtam AQ-on keresgélés közben:
www.accio-quote.org/themes/book7-commentary.html

Ez nem spoileres, csak találgatás a 7. kötetről.
A "Fan Theories" résztől kezdődik.
De akik már olvasták a 7.-et azoknak is érdekes lehet,

hogy mennyi mindent kitaláltak előtte... :D

Több
17 éve 4 hete #346157 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Fanficek és Rowling: emlékeim szerint tetszett neki (végülis nek imégiscsak jó reklám, hogy a HP-s történetekből több van a fancition.net.en nagyságrendekkel, mint a többiből), csak azt fájlalja, hogy egyre több a csak felnőtteknek kategóriás, tele szexszel és egyéb nyalánkságokkal :)

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
17 éve 4 hete #346142 Írta: Kar_sa

Szméagol írta: Már régóta gondolkozom a dolgon, és rájöttem, mi az egyetlen dolog, amit nem szeretek a Harry Potterben. Az Angliaközpontúság. Az a baj, hogy nagyon sok angol tényleg így látja a dolgot: Anglia az nem Európa része, hanem a világ közepe. Én szeretem Angliát, de gondoljatok csak a Mágiaügyi minisztériumra (egyszer nem jelzi azt, hogy külföldön is léteznének ilyen intézmények), az Azkabanra, ami Nagy Britannia közelében van, és az egyetlen varázslóbörtönnek tartják... Kínából is oda viszik a bűnözőket? Aztán ott van még a Roxfort is, mint a világ legnagyobb varázslóiskolája. Ezeket a példákat mind meg lehet cáfolni, beléjük lehet kötni, de összeségében egyértelműen érezhető Rowling művein ez az angliaközpontúság.

Ha nem olvastad a hetedik részt, akkor ne olvasd el! Bár annyit megsúgok, akkor részed lesz egy kis kellemes meglepetésben.
SPOILER!!!

Nem értek egyet. És tényleg belekötök. : P
Inkább szerintem Európaközpontú, tényleg szinte mindenhonnan szedett valamit. Az egy dolog, hogy Angliában játszódik és ezért természetesen sok angol dolog van benne, no de azt mégsem várhattuk a kávézóban csücsülő Rowling nénitől, hogy a munkanélküli segélyből körbeutazza a Földet, nemde?
Egyedül Azkaban? Na és a Nurmengard, eh? : P
Az meg hogy a Roxfort a legnagyobb? Bah, hát persze, a roxfortiak így tartják, de láthattuk Fleur meg hogy finnyáskodik rajta. XD
Mágiaügyi Minisztérium: szerintem a többi országokban is vannak, de szerintem ez majd ki fog derülni az enciklopédiából. : )

Viszont az tény, hogy az angolok szerint a UK a világ közepe és nem Európa része... Evvan. XD
Amúgy igen, Cerebrum, ez nagyon jó példa volt, hogy lám, még tőlünk is szedett valamit. :)
(Igaz, megjegyzésképpen, a magyar népmesék sárkányai nem hüllőszerű lények, hanem sokfejű szörnyeteg "emberek". (!!!) )

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hete #346120 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
De legalább a Magyar Mennydörgő az csak a miénk. :mrgreen:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 4 hete #346114 Írta: Szméagol
Már régóta gondolkozom a dolgon, és rájöttem, mi az egyetlen dolog, amit nem szeretek a Harry Potterben. Az Angliaközpontúság. Az a baj, hogy nagyon sok angol tényleg így látja a dolgot: Anglia az nem Európa része, hanem a világ közepe. Én szeretem Angliát, de gondoljatok csak a Mágiaügyi minisztériumra (egyszer nem jelzi azt, hogy külföldön is léteznének ilyen intézmények), az Azkabanra, ami Nagy Britannia közelében van, és az egyetlen varázslóbörtönnek tartják... Kínából is oda viszik a bűnözőket? Aztán ott van még a Roxfort is, mint a világ legnagyobb varázslóiskolája. Ezeket a példákat mind meg lehet cáfolni, beléjük lehet kötni, de összeségében egyértelműen érezhető Rowling művein ez az angliaközpontúság.

Több
17 éve 4 hete #346081 Írta: Aeglos

Rabyn írta: :))
ja a másik kérdés ami eszembe jutott. A hp4ben kiderül, hogy Winkynek már az anyja meg a nagyanyja is a Kupor családot szolgálta. Namost arra lennék kíváncsi, hogy vajon a házimanók, akik ugye a gazdájuké mindenestül, vajon, hogy szaporodnak? mmint ugy értem, hogy úgy mint amikor egy fajtatiszta kutyust szaporítanak, hogy a gazda keres neki megfelelő társat vagy szabadszerelem, vagy mi van?:)
és vajon meddig élnek?

Ja, ezen a problémán már én is gondolkoztam.
Roxfortban pl.: könnyű párt találniuk, mert sokan vannak, az ilyen aranyvérű ősi családok, mint Kuporék, meg sokat találkoznak más aranyvérű családokkal, így a manóik is tudnak ismerkedni... :D

Nyilván szegényeknek kötelező annyi utódot létrehozni, amennyi a gyereke a gazdáknak van, hogy mindegyik gyerek tudjon örökölni manót. Hát elég szörnyű lehet nekik...

Sztem az enciklopédiában az ehhez hasonló rendkívül hasznos információk kerülnek majd bele... :)

Dreamer: Ez inkább fordítva törénik. Pistike megveszi a Harry Pottert a boltban, elolvassa, tetszik neki, fanfickeket keres a neten. Elég elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki azért veszi meg a könyvet mert tetszett neki egy fanfick, és szeretné érteni a hátterét. Biztos van ilyen is, de ahhoz túl kevés, hogy ebből jelentős bevétel születhessen.

Több
17 éve 4 hete #346069 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
:) )
ja a másik kérdés ami eszembe jutott. A hp4ben kiderül, hogy Winkynek már az anyja meg a nagyanyja is a Kupor családot szolgálta. Namost arra lennék kíváncsi, hogy vajon a házimanók, akik ugye a gazdájuké mindenestül, vajon, hogy szaporodnak? mmint ugy értem, hogy úgy mint amikor egy fajtatiszta kutyust szaporítanak, hogy a gazda keres neki megfelelő társat vagy szabadszerelem, vagy mi van?:)
és vajon meddig élnek?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.182 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére