J. K. Rowling: Harry Potter
- Kar_sa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Te is elárulhatnál nekem egy dolgot. Láttad ezt a filmet, vagy csak vakon mondod ezt?knoppm írta: Bizom benne, hogy utoljára mondtad el. Egyet azonban elárulhatnál. Ha mindhárom filmben a látványtervező ugyanaz a személy és "csak" rendezőváltás történt, akkor miért merőben más a harmadik film. Biztos a jelmeztervező keze van a dologban, vagy pedig a statiszták adják az utasításokat.
Ti. elismerem, hogy a rózsaszín ruci, etc. borzalmas. De ha látnál a szemedtől, észre lehetne venni, hogy a film többi részében kábé uyanolyan egyenruhában vannak, mint az első filmben (Ahol viszont pl. karácsonykor is mindenki tök normális mugliruhában feszít, valamint a trió is amikor kiszöknek este, meg Wood és Harry is, amikor Harry "próbál".)
Ergo a filmek kanonizált világa ruha tekintetében nagyon sokat nem változott. Hozzáfűzném: annak ellenére, hogy a 3. filmnél jelmeztervező-váltás történt...
Hogy miért merőben más a film? Szerintem leginkább azért, mert te magad merőben másnak akarod látni.
Ha csak egy pillanatra becsuknád a szemed, és nem a rossz dolgokat néznéd...
Tudom, hogy vannak rossz dolgok a filmben. Nekem se tetszik, hogy a Kövér Dáma totál máshol van, hogy Emma ilyen HP-szerkóban virít (nem, ez most nem a Harry Potter), hogy valami vadidegen néger srác idepottyant, hogy a patrónus áll és nem csinál semmit, hogy kimaradt jónéhány jelenet meg a tekergők, és kábé ennyi jut eszembe.
De mindezeket el tudtam nézni neki, és élvezni tudtam a filmet, mert a többi az nagyon tetszett és főleg a hangulata fogott meg nagyon.
Kārātārānen a áirâë...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- knoppm
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
Kar'sa írta:
Még egyszer és utoljára elmondom, hogy a rendezőnek nem a helyszínek megtervezése a feladata.knoppm írta: Szvsz a rendezői szabadság nem azt jelenti, hogy az alapmotívumokat is meg kell változtatni. Bele sem gondolok abba, ha mindez a GYU- val történt volna.
Szvsz amúgy nagyon gáz lett volna, ha Hagrid kunyhója maradt volna a régi helyén, rögtön a kastély mellett, mert úgy a hippogriff-kivégzéses jelenet elég gagyin nézett volna ki... vsz. ezért is lett megváltoztatva...
Bizom benne, hogy utoljára mondtad el. Egyet azonban elárulhatnál. Ha mindhárom filmben a látványtervező ugyanaz a személy és "csak" rendezőváltás történt, akkor miért merőben más a harmadik film. Biztos a jelmeztervező keze van a dologban, vagy pedig a statiszták adják az utasításokat.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kar_sa
- Nem elérhető
SPOILER OFFArdenis írta: knoppm: Én mikor először láttam az 5-ös filmet, úgy éreztem, hogy a filmek színvonala fokról-fokra csökken,hogy a könyvhöz fűződő viszonyról már ne is beszéljek...De most(második megnézés után) inkább mondanám, hogy a film önmagában jó(lsd.Umbridge, Luna Sirius), csak semmi köze az eredeti tört.-hez.Ha a könyvből csináltak volna filmet, még rosszab lenne.Egyetlen kivétel a Merengős jelenet, azt sokkal jobban, és hosszabban, és történethűbben kellet volna csinálni, ill. minek van benne, ha Harryt (a filmben) nem is igazán érdekli?
Na most az én teóriám szerint ez, hogy a merengős részlet így le lett rövidítve és totál rövid random kis jeleneteket látott/láttunk csak belőle a 7. filmben még *nagyon* jól jöhet, hisz láttuk, hogy a jelenetek fel lettek véve...
SPOILER OFF
Kārātārānen a áirâë...
- Anonymous
- Látogató
Encsi: A nevetést még csak nem is értem.Szerintem semmi vicces nem történik.És tényleg nagggyon erőltetett.(Ezt ugye nem szinkronizálták? )
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Maedhros
- Nem elérhető
Mondjuk az is röhejes, hogy némelyi ktanár teljesen hóbortos varázsló módra öltözik, és van, amelyik civilben rohangál. Engem pl. Mógus öltönye is zavart, már az elsőben. Tutira valami színes, bő, keleties göncös adtam volna rá.
Na meg Lupin... miért nem jár szakadt talárban, mikor minden említésekor hangsúlyozzák?
I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?
- cortez71
- Nem elérhető
Inkább legyenek ilyen kis hibák, de az összkép legyen jó, mint betűről betűre kövesse a könyvet és legyen dögunalmas a film...knoppm írta: Sajnos ez történt a 3. HP filmnél, majd a többinél is. Zavaró volt számomra a már említett "utcai viselet" alkalmazása, valamint a helyszínek megváltoztatása pl. Hagrid kunyhójának elhelyezkedése és az oda vezető út.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Még egyszer és utoljára elmondom, hogy a rendezőnek nem a helyszínek megtervezése a feladata.knoppm írta: Szvsz a rendezői szabadság nem azt jelenti, hogy az alapmotívumokat is meg kell változtatni. Bele sem gondolok abba, ha mindez a GYU- val történt volna.
Szvsz amúgy nagyon gáz lett volna, ha Hagrid kunyhója maradt volna a régi helyén, rögtön a kastély mellett, mert úgy a hippogriff-kivégzéses jelenet elég gagyin nézett volna ki... vsz. ezért is lett megváltoztatva...
Kārātārānen a áirâë...
- knoppm
- Nem elérhető
Léli írta: A talárproblémával én is egyetértek. Ha ez a varázslóvilág és az a természetes, h mindenki talárt visel, akkor miért hord mindenki "természet-ellenes" ruhát? Csak azt ne mondják, hogy mert nem tetszett a közönségnek. Mert ezt nem hiszem.
A Harry Potter egy kerek egész történet, több részre bontva, ezért fontos az alapmotívumok megtartása a filmek készítésénél. Ilyen alapmotívum a helyszínek, a ruhák, a szereplő színészek (kivétel, ha elhalálozik valamelyik), a nevezetes tárgyak stb. Nagyon zavaró, amikor rendezőváltásnál ezeket a szempontokat figyelmen kívül hagyják. Sajnos ez történt a 3. HP filmnél, majd a többinél is. Zavaró volt számomra a már említett "utcai viselet" alkalmazása, valamint a helyszínek megváltoztatása pl. Hagrid kunyhójának elhelyezkedése és az oda vezető út. Szvsz a rendezői szabadság nem azt jelenti, hogy az alapmotívumokat is meg kell változtatni. Bele sem gondolok abba, ha mindez a GYU- val történt volna.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Én is várom, főleg, hogy kiderült, hogy Jim Broadbent lesz Slughorn.Maedhros írta: A FH filmet én is várom. Mit nem adnék Judi Denchért Hepzibah Smithként...
Judi Denchet én inkább Umbridge-ként tudtam volna elképzelni, de felőlem nyugodtan...
Kārātārānen a áirâë...
- Léli
- Nem elérhető
Aeglos írta: Ez az Alan Rickman az utolsó ahogy Pitont elképzelem, mégis a játéka nélkül feleannyira lenne élvezhető a film, és a könyvbéli karakterből is többet hoz ki, mint az összes többi színész együttvéve.
Ezzel én is tökéletesen egyetértek! Amikor megláttam Rickmant még annó az első film előzeteseiben, akkor nagyon nem tetszett az alakja (vegyük hozzá, h nekem Piton a kedvenc karakterem, úgyhogy nagy elvárásokat támasztok a színész elé), de a filmben a játéka meggyőzött.
SPOILER
Már csak arra vagyok kíváncsi, megtalálják-e a hozzá méltó gyerek színészt, aki képes a kisPitont megfelelően gőgösen-gyermekien.szerelmesen-magányosan eljátszani... nem irígylem a srácot, aki megkapja a szerepet.
A talárproblémával én is egyetértek. Ha ez a varázslóvilág és az a természetes, h mindenki talárt visel, akkor miért hord mindenki "természet-ellenes" ruhát? Csak azt ne mondják, hogy mert nem tetszett a közönségnek. Mert ezt nem hiszem.
A gyerekszínészek meg.... tényleg Malfoy a legjobb közülük (Leszámítva a 3. részben nyújtott meneküljükanemláthatószellemtől jelenetet). Ron nem tud színészkedni, Harryről meg nem is beszélve. Nem mondom, vannak jó pillanataik, de attól még alapvetően nem jók. Hermione meg... nos, azt hiszem, ott lépked Malfoy nyomában És a filmeket tényleg eredeti nyelven érdemes nézni. A magyarhangok nagyon gagyik. Én már fel sem ismerném őket
Umbridge karakterét a filmben viszont szvsz nagyon jól eltalálták Főleg a dolgozószobája a tucatszámra ott lógó cicaképpel... fantasztikus. Láttam az így készültjét a filmnek, és ott mutatták, hogy minden egyes ruhadarabnál az volt a legnehezebb, hogy különböző rózsaszín-színárnyalatot találjanak hozzájuk. Olyan tünibündi
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Maedhros
- Nem elérhető
Érdekes, nálunk nem rohangálnak rajongólányok a Tragédiára, mert meztelen benne Ádám. Igaz, nemigen van olyan fiatal színészünk, aki körül ekkora hiszti lenne.
Most azon töprengek, milyen "nagy" színpadi szerepek vannak még ilyen nagyon fiatal ember számára, mint Dan. Esetleg a Sasfiók, de Dan túlságosan is egészséges kinézetű.
Végül is Rómeó is kamasz, de ritkán játssza pályakezdő.
Hm. gondolkodom. Don Carlos? Bár az tipikusan az a címszereplő, aki nem tud érvényesülni, Fülöp, Posa és Eboli úgy lejátsszák (ha jó színészre osztják őket), mint a pinty.
I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?
- Aeglos
- Nem elérhető
Rabyn írta: Nekem továbbra is az az egyik fő gondom, hogy NEM talárban vannak a gyerekek... Méért kell rózsaszín pulcsiban és farmerben lenniük?? Az első két filmben azért erre még odafigyeltek.
Én a talár sajátos filmbéli értelmezését nem kedvelem.
A talár az egy hosszú fekete ruhadarab, zsebbel, kapucnival, nem kell alatta nadrágot, meg kismellényt nyakkendővel hordani. Erre jön rá a köpeny, ha tél van és fáznak. Ez annyira egyszerű.
Mégis kitalálták ezt az idétlen, mugliünneplőre hajazó egyenruhát talár helyett, és ha választani kell, tényleg már inkább a mugliruha, mint ez.
A lányok ruhájáról már nem is beszélek, mert ha valami nevetséges, akkor az a szürke rakott miniszoknya térdzoknival... :tongue:
Pedig olyan szép boszorkánytalárokat álmodhatna az a jelmeztervező... 8O
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- knoppm
- Nem elérhető
Rabyn írta: Nekem továbbra is az az egyik fő gondom, hogy NEM talárban vannak a gyerekek... Méért kell rózsaszín pulcsiban és farmerben lenniük?? Az első két filmben azért erre még odafigyeltek.
Úgy gondolom korábban kiveséztük azt, hogy az első két filmben mi volt a jó és a többiben a rossz (pro és kontra).
Az én véleményem továbbra sem változott. Az ötödik film volt a legrosszabb HP film. A többit már leírtam, nagy vitákat kiváltva.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Engem annyira nem zavar... Mivel az első filmben nem jött ki annyira, hogy a varázslók milyen feltűnőek egy mugli közegben, ezért aztán utólag már nem illett a dologba bele az egész taláros cucc.Rabyn írta: Nekem továbbra is az az egyik fő gondom, hogy NEM talárban vannak a gyerekek... Méért kell rózsaszín pulcsiban és farmerben lenniük?? Az első két filmben azért erre még odafigyeltek.
Most akkor ki is a tipp Scrigmeurra?
A rózsaszín cucc, meg a csípőnaci tényleg botrányos volt, de el tudtam nézni más dolgok miatt... (Harry meg Ron szvsz abban nézett ki a legértelmesebben)
Kārātārānen a áirâë...
- Rabyn
- Nem elérhető
Most akkor ki is a tipp Scrigmeurra?
- Kar_sa
- Nem elérhető
Igen, a rendszertelenség vsz. főleg nem miatta van (bár nem is kifejezetten a rendező tehet róla)...Szméagol írta: Szerintem Emma néha sokkal rosszabb, mint Daniel... néha, minden átmenet nélkül vált libából stréberre, csak mert nincs tisztában a szerepével. Ösztönösen libául viselkedik néha, pedig nem úgy kéne neki... Ez a rendezők hibája is.
Mondjuk most éppen nem jut eszembe egy kifejezetten liba-jelenet sem. XD
Egy bizonyos: aki szinkronhanggal látta, és úgy mond véleményt, először nézze meg eredeti hanggal is, mert nem azt mondom, hogy Emma jó, mert bizony eléggé középszerű, de ha ő rossz, akkor a magyar szinkronhang sajnos katasztrofális...
Kārātārānen a áirâë...
- Szméagol
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
Speciel a Grimmauld-téri nyakábaugrás az angolban számomra egész meglepően jó volt. A könyvben úgy volt leírva, hogy mondja, de közben meg látszik, hogy nagyon aggódik, és nekem tényleg úgy jött le Emmától, hogy mindjárt elbőgi magát annyira aggódik Harry miatt...Ardenis írta: Aeglos:Szerintem meg pont hogy Emma a legelviselhetettlenebb...(Ezt csak az ötösre mondom)Szép lány, meg minden, de ahogy játszik...Persze, lehet, hogy a szinkronhang zavart, (angolul még nem láttam), a szövegeiről meg -ugye-nem ő tehet.
Azért az mégis durva, mikor a Grimmauld téren Harry nyakába ugrik.Totál beleélés nélkül beszél, gagyi, összefüggéstelen mondatokat..
Egyébként én úgy láttam, hogy Rowling próbálja hozzáírni a karaktereket a színészekhez.(Pl.:Harry ugrás-szerűen "személyiségfejlődik" a hatodik könyvben, Hermione-ből meg teljesen kiveszett az az okoskodás, amit-mellesleg-hihetetlenül jól játszott Emma, de az arcához nem illet"Vagy, akár ki is csaphattak volna"- nem biztos, h. így volt, fejből idéztem.)
Amúgy általánosságban?... hááát, nem tudom... Emma nem egy zseniális színésznő, az tuti. Úgy vagyok vele, hogy elmegy, oké, vannak azért kis szikrái.
Rupert ssvsz jól csinálja.
Daniellel viszont nagyon nem vagyok kibékülve.
Tényleg évről évre rosszabbul játszik...
SPOILER ON Hermionéból azért nem veszett ki az okoskodás... Csak már nem látjuk jelentkezni érthető okokból... de azért még mindig zseniálisan csinálja a dolgát, az a sok bűbáj, etc., meg a halál ereklyéi körüli nagy hiszti, hogy ilyenakkorselétezhet, etc., meg a harryhiddmárelhogygodrichollowbannincssemmi SPOILER OFF
Szerintem Emma néha sokkal rosszabb, mint Daniel... néha, minden átmenet nélkül vált libából stréberre, csak mert nincs tisztában a szerepével. Ösztönösen libául viselkedik néha, pedig nem úgy kéne neki... Ez a rendezők hibája is.
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Speciel a Grimmauld-téri nyakábaugrás az angolban számomra egész meglepően jó volt. A könyvben úgy volt leírva, hogy mondja, de közben meg látszik, hogy nagyon aggódik, és nekem tényleg úgy jött le Emmától, hogy mindjárt elbőgi magát annyira aggódik Harry miatt...Ardenis írta: Aeglos:Szerintem meg pont hogy Emma a legelviselhetettlenebb...(Ezt csak az ötösre mondom)Szép lány, meg minden, de ahogy játszik...Persze, lehet, hogy a szinkronhang zavart, (angolul még nem láttam), a szövegeiről meg -ugye-nem ő tehet.
Azért az mégis durva, mikor a Grimmauld téren Harry nyakába ugrik.Totál beleélés nélkül beszél, gagyi, összefüggéstelen mondatokat..
Egyébként én úgy láttam, hogy Rowling próbálja hozzáírni a karaktereket a színészekhez.(Pl.:Harry ugrás-szerűen "személyiségfejlődik" a hatodik könyvben, Hermione-ből meg teljesen kiveszett az az okoskodás, amit-mellesleg-hihetetlenül jól játszott Emma, de az arcához nem illet"Vagy, akár ki is csaphattak volna"- nem biztos, h. így volt, fejből idéztem.)
Amúgy általánosságban?... hááát, nem tudom... Emma nem egy zseniális színésznő, az tuti. Úgy vagyok vele, hogy elmegy, oké, vannak azért kis szikrái.
Rupert ssvsz jól csinálja.
Daniellel viszont nagyon nem vagyok kibékülve.
Tényleg évről évre rosszabbul játszik...
SPOILER ON Hermionéból azért nem veszett ki az okoskodás... Csak már nem látjuk jelentkezni érthető okokból... de azért még mindig zseniálisan csinálja a dolgát, az a sok bűbáj, etc., meg a halál ereklyéi körüli nagy hiszti, hogy ilyenakkorselétezhet, etc., meg a harryhiddmárelhogygodrichollowbannincssemmi SPOILER OFF
Kārātārānen a áirâë...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Mindegy, a hatodik jobb lesz. ptimista:
"Well, I'm back."
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Anonymous
- Látogató
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Nyüüüsssz Pedig ő nagyon Voldis. Ralph Fiennes kevéssé, nekem legalábbis nem jött be, de megszoktam és már jobban tetszik. De az a sötét hajú fiatal srác nagyon beleillett a kis szerepbeIlweran írta:
Nem. Őt túlkorosnak találta a rendező a 17 éves Riddle eljátszására.Flamme írta: nem az fogja játszani, aki a Titkok Kamrájában?
"Well, I'm back."
- Aeglos
- Nem elérhető
Kar'sa írta: Én úgyis rájöttem már, hogy semmi nem a kinézeten, hanem a színészi játékon múlik Imelda Staunton
(speciel ez lehetett volna mérvadó a trió kiválasztásában is... )
Nem tudom, hogy a trió kiválasztásában mi volt mérvadó, mert nem úgy néznek ki, mint amilyennek Rowling leírta őket.
Ron magas és vékony volt, Harry kifejezetten vézna és elhanyagolt, Hermione pedig göndör hajú és lapátfogú.
Ehhez semelyik gyerek sem passzol kinézetben.
Hármuk közül meg tényleg csak Emmában van meg a tehetség csírája. Rupertre szokták mondani, hogy egész jó, de szerintem ugyanúgy 3 arca van, mint Danielnek.
Egyébként tényleg a színészi játék lehetett mérvadó a többi szereplő kiválasztásánál, ami szerintem Piton szerepénél a legszembetűnőbb.
Ez az Alan Rickman az utolsó ahogy Pitont elképzelem, mégis a játéka nélkül feleannyira lenne élvezhető a film, és a könyvbéli karakterből is többet hoz ki, mint az összes többi színész együttvéve. Ez vehető észre Siriusnál is, viszont Lupin tényleg mindkét szempontból totál csőd...
Ami szerintem még probléma, hogy a trió és az évfolyamtársaik 11 évesen lettek kiválasztva a szerepre, viszont később ahogy nőnek egyre kevésbbé illenek már a szerepbe. Pl.: Tom Felton zseniális Malfoy volt az első két részben, de utána megváltozott, szemmel láthatóan "kinőtt" a szerepből.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Bill Nighy is jó lesz azért...Ilweran írta: Úh, gőzöm nincs már, hol olvastam, egy interjúban, megpróbálok utánakeresni, hogy David Yates azt mondta Bill Nigthy-nak egy beszélgetésen, hogy ha Scrimgeour benne lesz a végleges forgatókönyvben, ő lesz az első választás...
Hangsúlyozom, hogy ez csak pletyka!
Én úgyis rájöttem már, hogy semmi nem a kinézeten, hanem a színészi játékon múlik ==> Imelda Stauton
(speciel ez lehetett volna mérvadó a trió kiválasztásában is... )
Kārātārānen a áirâë...
- knoppm
- Nem elérhető
Ilweran írta: Remélem, a felnőtt Voldit Ralph Fiennes fogja játszani! Ha nem, én kitekerem a rendező nyakát!!!
A rendező nyakát minden ok nélkül is kitekerhetnéd
- Flamme
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ilweran írta:
Flamme írta: nem az fogja játszani, aki a Titkok Kamrájában?
Nem. Őt túlkorosnak találta a rendező a 17 éves Riddle eljátszására.
Így két új színészt válogatnak: egyet az árvaházas jelenet kisgyerek Riddle-jéhez, egyet meg a kamasz Voldihoz. Remélem, a felnőtt Voldit Ralph Fiennes fogja játszani! Ha nem, én kitekerem a rendező nyakát!!!
Hát akkor reménykedem, hogy legalább annyira beletrafálnak, mint Lunánál.
Ne legyél túl szép, mert üvegkoporsóba fektetnek, mint Hófehérkét, azt meg nem viszi a fénymásoló.
- Ilweran
- Nem elérhető
Flamme írta: nem az fogja játszani, aki a Titkok Kamrájában?
Nem. Őt túlkorosnak találta a rendező a 17 éves Riddle eljátszására.
Így két új színészt válogatnak: egyet az árvaházas jelenet kisgyerek Riddle-jéhez, egyet meg a kamasz Voldihoz. Remélem, a felnőtt Voldit Ralph Fiennes fogja játszani! Ha nem, én kitekerem a rendező nyakát!!!
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."