J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 2 hónapja #341419 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: bocss:) Spanyol, Mexikói és Amerikai koprodkoció:D

Amerika invesztálta a pénzt, megfigyelhetőek benne európai szürrealisztikus filmes vonások, de egyébként ízig-vérig mexikói a Laberinto (érdemes összevetni a másik nagy mexikói "kultfilmmel", a Korcs szerelmekkel, nagyon sok hasonlóság fedezhető fel kettejük között; vagy ha délebbre utazunk, akkor érdemes megtekinteni az Isten városa című remeket, szintén megdöbbentő az eszközök illetve a látvány hasonlósága). Nem, a Laberinto sosem lesz igazán európai. Az Amélie, na az európai, meg gondolkodós is (igaz, ez sok pénzt is kaszált, teszem hozzá, a Fauno is :) )

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #341418 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
bocss:) Spanyol, Mexikói és Amerikai koprodkoció:D

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #341415 Írta: cortez71

Rabyn írta: Attila: olyan szinte az összes európai film olyan, hogy nem a nagy bevételért készült. :) ) (pl a Faun Labirintusa is ilyen, mert azon aztán gondolkodni kell)

El Laberinto del Fauno no es una película típica europeana. Los américanos dan el dinero, los espa

Több
17 éve 2 hónapja #341413 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
bizonyára néha már unalmas volt kicsiként látni a világot... meg Ron (vagy ki, nem biztos h pont ő) mesélte hogy néha el-eltűnt egy-egy időre...
hm... az ő sorsa nekem kicsit Gollamos... nektek nem?

Szerk:
mondasz valamit Cortez... :) igen, még egy darabig..

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 2 hónapja #341412 Írta: cortez71

Altaris írta: Roxfort története 8O 8O 8O 8O 8O Várom!!!! :) [már ha lesz is...]

Úgyis lesz, a HP név még pár évig olyan lesz, mint a fejős tehén, a franchise ezt jól kihasználja, Rowling még megduplázza a vagyonát, aztán leül a hype, a könyv pedig majd szép lassan, évről évre eltűnik majd a süllyesztőben (bár amilyen jó üzleti kezekben van a név, amíg lehet, a "rajongói lángot" életben fogják tartani).

Több
17 éve 2 hónapja #341410 Írta: Rabyn
Attila: olyan szinte az összes európai film olyan, hogy nem a nagy bevételért készült. :) ) (pl a Faun Labirintusa is ilyen, mert azon aztán gondolkodni kell)

de ez erősen off:) nemsokára lesz topic amiben ilyemiről is lehet beszélni.

Én azon gondolkodtam, hogy vajon Féregfark ameddig a Weasley családnál lakott mindvégig patkány volt vagy azért néha átváltott emberi alakba is, hogy kinyújtoztassa tagjait?

Több
17 éve 2 hónapja #341407 Írta: Altaris
hűű. ti aztán jó sokat írtatok :P

az új trióóó:):):):):) wááá nagyon aranyos!!!!! :) :):):)

névválasztás az epilógusban: egen, kellett bele az, hogy akkor most hogyan viszonyul hozzá. Mert az emlékeiből meg lehet tudni hogy fordítva hogyan ment ez, de ő akkor még ... khöm.. :)

Erdariel írta: Lehet, hogy Al a Mardekárba fog kerülni:D

én speciel ezért durkkolok.. nem vagyok - egyáltalán nem vagyok - Mardekár párti, dee... hozzá az a ház illik... vagy pedig meggondolja magát és a Griffelndélbe akar kerülni csupáncsak azért mert a többiek is ott vannak. szerintem pontosan ugyanúgy mint az apja... mert ő is "összebarátkozott" valakivel a vonaton és akkor már miért ne ha oda is tud kerülni?... a többi az később hozzájött... [nem egészen de nagyjából :) ]

Roxfort története 8O 8O 8O 8O 8O Várom!!!! :) [már ha lesz is...]

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 2 hónapja #341397 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Attila írta: Azt hallottam, hogy Jo írni fog még egy könyvet ami azokra a kérdésekre fog választ adni aiket valamilyen oknál fogva nem tudott megmagyarázni a 7 könyv alatt.
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz...de azért kiványcsi lennék rá... :roll: :wink:

Egy ilyenre alkalmasint én is kíváncsi lennék, Roxfort történetére, Varázsvilág Lexikonra, minden ilyesmire. Azért kitalált elég sokmindent, amiről szívesen olvasna még sok ember. :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 2 hónapja #341387 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Azt hallottam, hogy Jo írni fog még egy könyvet ami azokra a kérdésekre fog választ adni aiket valamilyen oknál fogva nem tudott megmagyarázni a 7 könyv alatt.
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz...de azért kiványcsi lennék rá... :roll: :wink:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 2 hónapja #341386 Írta: Attila

Cerebrum írta: Ja és Attila, Cerebrum, ha kérhetném. R-el, mint Jólsep-R.

Ja bocs... félre olvastam. :oops: :oops: :oops:

A kép az nagyon jó!!!

Cerebrum írta: Jaaaj, bár lennék multimilliárdos producer, és hozhatnék össze hasonszőrű filmket, akkor tojnék nagy ívben a kiskorúak lelkére, meg a buta amerikaiak unintelligenciájára, meg arra, hogy vajon be fogja-e hozni a film a költségeket, és akkor rendeztetnék egy hat órás Harry Potter filmet kizárólag a rajongók kívánságait és ötleteit szem előtt tartva, amit két részletben, egy órás szünettel adnának le a mozik, és amiben tényleg minden benne lenne... Baromira bosszantó tényleg, hogy mindig ezek a fő kifogások, és a filmek 99%-a azért olyan amilyen, mert mindig mindenkinek szem előtt kell tartania bizonyos dolgokat... Mert nem az a lényeg hogy jó legyen a film, hogy hű legyen a regényhez, neeem, (1) hozzon jó sok lóvét, (2) olyanra legyen lebutítva, hogy az amerikai nézőközönség színe-java is kellőképpen be tudja fogadni, és (3 ) a 12 év alattiak se tojjanak be tőle a pelenkájukba és siránkozzanak, hogy milyen hosszú a film, így aztán ők is jöjjenek el papástól-mamástól és nézzék meg minimum kétszer, hogy aztán ennek folyományaként (4) minél több lóvét hozzon a film, persze a lényeg azért mindazonáltal mégis az, hogy (5) minél több lóvét hozzon a film.

Egyetlen egy olyan filmet mutass aminek nem az a fő célja, hogy rengeteg lóvét hozzon be. És, hogy ne azt a célt szolgája, hogy az idióta nehézfelfogású amerikaiak is felfogják. És hát igen a gerekprobléma. Mit vársz tőlük ha nem tudnak egy 45-es órát végig ülni egy helyben akkor egy esetleges 2-3 órás filmet...khm Ez azért...szörnyű... :? :? :evil: :evil:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 2 hónapja #341384 Írta: Erdariel
Erdariel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hahó!
Nem tudom Rowling direkt csinálta-e, de ha megnézzük a kezdőbetűket az Albus Severus Potter-ben, az áspiskígyó angol nevét kapjuk: asp. Lehet, hogy Al a Mardekárba fog kerülni:D

Édes Víz és Kacagás!

Több
17 éve 2 hónapja #341379 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Liliom írta: Tényleg nem értelek benneteket. Már mi a fenéért használt volna Harry gyilkos átkot?! Harry jó.

Jómagam írta: Na jó, de önvédelem címén azért legalább egyet-kettőt elintézhettek volna a rosszabb arcok közül, csak a rend kedvéért. Különben is, ha Harry a másik két Főbenjáró Átkot nem volt rest használni, nyugodtan leavadázhatott volna pár Halálfalót.

Meg aztán pl. nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de annál a résznél, mikor Bellatrix Hermionét kínozta még én, az olvasó is "őrjöngtem", pedig ez csak egy kitalált történet, hát még akkor mi lett volna ha a valóságban esett volna meg ez a legjobb barátommal... Minimum kicrucióztam volna Bellatrix lelkét, aztán felvagdostam volna a Sectumsemprával...
:twisted:

Ilweran írta: Szvsz egyértelmű, hogy Harry nem ölhetett, mert egy ifjúsági sorozat főhőse, akinek példát kell mutatnia gyerekek milliói számára szerte a világban... :? Meg kellett őrizni az ártatlanságát. A könyv legnagyobb baklövése szerintem, hogy Harry nem öli meg Voldemortot, hanem a saját átka csapódik vissza rá. (Mondjuk az nem rossz, hogy így kvázi keretbe foglalja az egész regényfolyamot a két visszacsapódó átokkal...) Nekem jobban bejött volna, ha Harry végre csinál is valamit, és konkrétan elteszi Voldit láb alól, nem csak ott áll, és hagyja, hogy történjenek a dolgok, de értem, miért így kellett lennie... :roll:

Jómagam írta: Ez most egy kicsit ellentmondásos így nem? Őrizze meg az ártatlanságát, de azért tegye el konkrétan Voldit láb alól? :)

Aeglos írta: Az 'Albus Severus' névválasztás meg azért fontos mert dramaturgiailag kellett a könyv végére, hogy kiderüljön Haryről, hogy Pitont tartotta a legbátrabb embernek akivel valaha találkozott. Mivel az emlékek nézegetése után nem tudtuk meg, hogy mit gondol Harry Pitonról, mivel Harry akkor tudta meg, hogy meg kell halnia, ezért muszáj volt, hogy a végén bene legyen...

Jómagam írta: Jó, én ezt értem, de akkor is röhejesen hangzik ez a név. Akkor már miért nem Albus James Potter és Severus Harry Potter a két gyerek neve? Sokkal hangzatosabbak, és Harry kettőjüknek is elmagyarázhatta volna, hogy miért ezt a nevet adták nekik.

Amúgy tényleg, a lányuk középső neve vajon mi lehet, Hedwig? És vajon ha lesz még egy gyerekük, akkor neki mi lesz a neve? Remus Dobby Potter? :D

Attila írta: Szerintem ha Harry mondjuk már a 4. rész óta Avadazott volna akkor (ha filmet csináltak volna belőlük) és igen csináltak akkor nem valószínű, hogy az 12-es lett volna.

Jaaaj, bár lennék multimilliárdos producer, és hozhatnék össze hasonszőrű filmket, akkor tojnék nagy ívben a kiskorúak lelkére, meg a buta amerikaiak unintelligenciájára, meg arra, hogy vajon be fogja-e hozni a film a költségeket, és akkor rendeztetnék egy hat órás Harry Potter filmet kizárólag a rajongók kívánságait és ötleteit szem előtt tartva, amit két részletben, egy órás szünettel adnának le a mozik, és amiben tényleg minden benne lenne... Baromira bosszantó tényleg, hogy mindig ezek a fő kifogások, és a filmek 99%-a azért olyan amilyen, mert mindig mindenkinek szem előtt kell tartania bizonyos dolgokat... Mert nem az a lényeg hogy jó legyen a film, hogy hű legyen a regényhez, neeem, (1) hozzon jó sok lóvét, (2) olyanra legyen lebutítva, hogy az amerikai nézőközönség színe-java is kellőképpen be tudja fogadni, és (3 ) a 12 év alattiak se tojjanak be tőle a pelenkájukba és siránkozzanak, hogy milyen hosszú a film, így aztán ők is jöjjenek el papástól-mamástól és nézzék meg minimum kétszer, hogy aztán ennek folyományaként (4) minél több lóvét hozzon a film, persze a lényeg azért mindazonáltal mégis az, hogy (5) minél több lóvét hozzon a film. :evil:

Ja és Attila, Cerebrum, ha kérhetném. R-el, mint Jólsep-R. :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 2 hónapja #341376 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Aeglos! Persze, mindenben igazad van, nem tudom megcáfolni, amiket írtál, de ettől még nekem nem tetszik ez a befejezés... Ízlések és pofonok... :wink:
A kép nagggyon aranyos! :D

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 2 hónapja #341375 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
jajj... :D ez a kép... :D

Több
17 éve 2 hónapja #341373 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ilweran:

Pont, hogy zseniális húzás, hogy Harrynek nem is kell gyilkos átkot mondania, mert Voldemort a saját önteltségétől rámondja újra a halálos átkot és ez visszapattan.
Nekem tetszik, hogy a Capitulatussal teszi el láb alól, ami miatt Lupin és a DS-s Zacharias is piszkálták. Tipikusan "többet ésszel mint erővel"...

Az epilógus meg pont azért született meg, hogy ne legyenek folytatásfanfickek, meg ne írjon Harryből később (akár Jo halála után is) más is regényt... Jo mondta is, hogy nem fog több Harryvel kapcsolatos könyvet írni, (kivéve a lexikont) viszont más regényötletei már vannak.

Az 'Albus Severus' névválasztás meg azért fontos mert dramaturgiailag kellett a könyv végére, hogy kiderüljön Haryről, hogy Pitont tartotta a legbátrabb embernek akivel valaha találkozott. Mivel az emlékek nézegetése után nem tudtuk meg, hogy mit gondol Harry Pitonról, mivel Harry akkor tudta meg, hogy meg kell halnia, ezért muszáj volt, hogy a végén bene legyen...

Egyébként én örülök, hogy kiderült, hogy mi történik a főhősökkel felnőttkorukban, epilógus nélkül nekem hiányérzetem lett volna. Sőt, most is az van, mert el tudtam volna képzelni hosszabbat is.
Albus Severus meg nem kerül a Mardekárba mivel nem akar. Kivéve, ha a vonaton odafelé végiggondolja, hogy hmmm ez a Severus nem is volt egy rossz ember és elfogadja a süveg esetleges ajánlatát. 8)

Ja találtam egy vicces képet :) : lainchan.deviantart.com/art/HP7- ... o-61016924 Itt Albus Severus Mardekáros :D

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 2 hónapja #341367 Írta: Ilweran

Cerebrum írta:

Ilweran írta: Viszont az epilógus továbbra is nyálas, és sajnos folytatást ígér...

Jómagam írta: Ugyan mér'? Vagy úgy gondolod, hogy a kis Scorpius lép majd Voldemort örökébe és szervezi újjá a Halálfalókat, és Albus Severus (jaaaj, ez a név, tisztára mint egy római köztisztviselőé :) ) lesz az, aki majd megállítja? Ugyan már...

Jómagam írta: Nem, határozottan nem úgy gondolom... :roll: Inkább egy olyan forgatókönyvet tudnék elképzelni, hogy a kis Albus a sok felesleges siránkozása után tényleg a Mardekárba kerül, ahol megérinti a gonoszság és átáll a sötét oldalra, és mivel Jo gondoskodott róla, hogy legyen egy újabb kis szerencsétlen árvánk, Teddy Lupin személyében, ő küzdhetne ellene... :lol: Persze ez csak spekuláció, és vállalom, igen, cinikus vagyok, de ez az egész egy marha nagy üzlet, elképzelhető a folytatás, és őszintén szólva nem látom semmi de semmi értelmét az epilógusnak.

Liliom írta: Tényleg nem értelek benneteket. Már mi a fenéért használt volna Harry gyilkos átkot?! Harry jó. Emlékezzetek, akkor is mennyire megrémült, amikor a sectumsemprát használta Malfoy-on. Nem, ez nem fért volna össze a karakter lelki világával. Igaz, voltak, akiket meg akart ölni, de szerintem ha lehetősége lett volna, nem tette volna meg.

Jómagam írta: Szvsz egyértelmű, hogy Harry nem ölhetett, mert egy ifjúsági sorozat főhőse, akinek példát kell mutatnia gyerekek milliói számára szerte a világban... :? Meg kellett őrizni az ártatlanságát. A könyv legnagyobb baklövése szerintem, hogy Harry nem öli meg Voldemortot, hanem a saját átka csapódik vissza rá. (Mondjuk az nem rossz, hogy így kvázi keretbe foglalja az egész regényfolyamot a két visszacsapódó átokkal...) Nekem jobban bejött volna, ha Harry végre csinál is valamit, és konkrétan elteszi Voldit láb alól, nem csak ott áll, és hagyja, hogy történjenek a dolgok, de értem, miért így kellett lennie... :roll:

Több
17 éve 2 hónapja #341360 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Tényleg nem értelek benneteket. Már mi a fenéért használt volna Harry gyilkos átkot?! Harry jó. Emlékezzetek, akkor is mennyire megrémült, amikor a sectumsemprát használta Malfoy-on. Nem, ez nem fért volna össze a karakter lelki világával. Igaz, voltak, akiket meg akart ölni, de szerintem ha lehetősége lett volna, nem tette volna meg.

...

Több
17 éve 2 hónapja #341359 Írta: Attila

Celebrum írta: Jómagam írta:
Azért összességében sztem még mindig elég olcsón megúszták a pozitív szereplők, én azt hittem Rowling ennél sokkalta jobban megtizedeli majd a soraikat. Többek között pl. Hagrid halálában szinte biztos voltam.

Az viszont azért fura hogy a könyv végéig Halálfaló gyakorlatilag nem is hullt el... Igazából nem is nagyon értettem miért mindig csak azt a nyamvadt kábító átkot használták Harryék, miért nem Avadázták (vagy legalább Sectumsemprázták) le a Halálfalókat nyomban, persze tény, hogy akkor nem sok maradt volna a végére belőlük. No meg persze tudom, hülyén vette volna ki magát, ha egy gyerekregény 17 éves főhőse tucatszámra öldöste volna le az ellenfeleit, de hát akkor is...

Attila írta: Szerintem ha Harry mondjuk már a 4. rész óta Avadazott volna akkor (ha filmet csináltak volna belőlük) és igen csináltak akkor nem valószínű, hogy az 12-es lett volna. OK rendben végülis Bella is megölte Siriust de hát nem volt semmi kínzás szóval így ez nem lett durva ahogy a 4. részben Cedric halála sem. :roll:

Több
17 éve 2 hónapja #341355 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
No, én is a végére értem a könyvnek. Azért meg kell mondjam büszke vagyok magamra, mert a 30. fejezetig sikerült tartanom az előre beütemezett egy fejezet/nap-os limitet (a hatodik könyvnél emlékszem nem voltam ilyen türelmes, igaz ott már rögtön az elején hátralapozgattam, és látván a The White Tomb fejezetcímet nagyon hajtott a kíváncsiság, hogy melyik főszereplő fog meghalni), így aztán jó volt, mert kellően hosszú ideig kitartott a könyv. :P Összességében nem volt rossz (nekem mondjuk továbbra is marad kedvencnek a negyedik rész), néhol mondjuk volt egy-két mélypont (pl. SPOILER ON az unalmas sátorozós részek, aztán annak a témának az örökös felbukkanása, hogy mit tett vagy mit nem tett Dumbledore tizenéves korában, meg hát ugye Harry szokásos háromoldalas önmarcangolós elmélkedései SPOILER OFF), ezeket persze azért ellensúlyozták az izgalmasabb részek, ráadásul szerintem a befejezés is kimondottan jóra sikeredett. Az epilógus már mondjuk elég klisészerű (pl. hogy SPOILER ON Harryiék az elhunyt szeretteikről nevezték a gyerkőceiket SPOILER OFF), de hát ez legyen a legkevesebb... (Btw, a fordítónak ezúttal is fel van adva a lecke rendesen, már ami a szóvicceket és többjelentésű szavakat, kifejezéseket illeti; mind közül én az Elder Wand visszaadására leszek leginkább kíváncsi...)

Mindenesetre kár, hogy most már végérvényesen vége van, azért jó kis sorozat volt ez... :(

Mivel (tartván a spoilerektől) nem nagyon mertem benézni mostanság a topikba, így pár hozzászólásra most reagálnék az elmúlt egy hónap terméséből:

knoppm írta: Ez az idétlen címválasztás is Rowling hülyesége, mert a könyv tartalma alapján a legmegfelelőbb cím az lett volna, hogy Harry Potter and the Deathly Relics.

Jómagam írta: Csakhogy a Relics nem alliterál a Horcruxes-ra, és ha észrevetted Rowling igencsak kedveli az alliteráló neveket. Hányszor elhangzik a könyvben, hogy "Hallows and Horcruxes"...

Ettől függetlenül persze magyarul mindenképpen a Halál Ereklyéi, vagy valami ilyesmi cím lenne a legjobb neki.

Ilweran írta: Viszont az epilógus továbbra is nyálas, és sajnos folytatást ígér...

Jómagam írta: Ugyan mér'? Vagy úgy gondolod, hogy a kis Scorpius lép majd Voldemort örökébe és szervezi újjá a Halálfalókat, és Albus Severus (jaaaj, ez a név, tisztára mint egy római köztisztviselőé :) ) lesz az, aki majd megállítja? Ugyan már...

Ilweran írta: Tökre nem vagyok kibékülve a könyvben azzal a résszel, amikor Molly megöli. Kicsit szvsz nevetséges, ahogy a szolid-szelíd háziasszony Mollyból kitör az anyatigris. Ráadásul nem tudom elképzelni, hogy hogy a fenébe bírna el Bellával, akiről három részen át sulykolta belénk Jo, hogy a leggonoszabb, legvéreskezűbb, legjobb tanítványa Voldinak. Furcsa... :?

Jómagam írta: Hát igen, ez nekem sem tetszett igazán, stílusosabb lett volna, ha Neville végez vele, de persze csak miután jól megkínozta volna a Cruciatus-átokkal. :twisted:

Maedhros írta: De nem fogok megbocsátani Fredért, Lupinért és Tonksért...

Jómagam írta: Azért összességében sztem még mindig elég olcsón megúszták a pozitív szereplők, én azt hittem Rowling ennél sokkalta jobban megtizedeli majd a soraikat. Többek között pl. Hagrid halálában szinte biztos voltam.

Az viszont azért fura hogy a könyv végéig Halálfaló gyakorlatilag nem is hullt el... Igazából nem is nagyon értettem miért mindig csak azt a nyamvadt kábító átkot használták Harryék, miért nem Avadázták (vagy legalább Sectumsemprázták) le a Halálfalókat nyomban, persze tény, hogy akkor nem sok maradt volna a végére belőlük. :) No meg persze tudom, hülyén vette volna ki magát, ha egy gyerekregény 17 éves főhőse tucatszámra öldöste volna le az ellenfeleit, de hát akkor is...

Maedhros írta: Annak viszont nagyon örülök, hogy végre elhangzott egy HP könyvben a "bitch" szó. Pláne épp Mrs. Weasley szájából! Drága Molly, imádom.

Jómagam írta: Hát nem tudom, nekem ezek a kifejezések (amikből azért kaptunk rendesen itt a hetedik részben) valahogy olyan idegenek a Harry Potter világtól... Azért mindenesetre kíváncsi leszek, hogy a ""You bitch!" minek lesz fordítva... Talán a "Te szuka!"-t tudnám leginkább elképzelni (Ripley is ezt mondja a szinkronos Aliens-ben az idegen királynőnek pont egy hasonló szitációban :) ), a "Te K***a!" vagy a "Te ribanc!" azért mégiscsak erős volna egy csöppet, nem?

Altaris írta: Az Őz fenomenális megoldás, nem gondoltam volna, hogy kié...

Jómagam írta: Én is meg voltam lepődve, mert le mertem volna fogadni, hogy csakis egy nőé lehet...

Attila írta: Én már csak azt kérdezném meg, hogy és ki Umbridge meg "Lüke" Lovegood magyarhangja, mert nagyon eltalálták.

Jaaaj, mikor meghallottam Umbridge magyar hangját, rögtön Monicára asszociáltam a Jóbarátokból, és az valahogy megtörte a varázst... :)

knoppm írta: Hát igen, Columbus mester inkább a családi filmek és a vígjátékok specialistája (Reszkessetek betörők, Mrs. Doubtfire stb.), azért mégis inkább rábíztam volna a többi részt is. Tapasztalt rendező lévén megbírkózott volna az akciójelenetekkel is. És egységesebb lett volna az egész.

Végre valaki aki hasonlóképpen vélekedik. :) Nekem pl. továbbra is az első két film jön be a legjobban, és ha Yates rendezi a következő részt is, akkor ez minden bizonnyal még egy darabig így is fog maradni...

knoppm írta: A zene ***, kivétel természetesen a főcímzenét.

Illetve annak is csak azt a tíz másodperces részletét, ami az eredeti theme-re épül... :twisted:

Kar'sa írta: Sok beígért jelenet (amiről volt kép) csak úgy *kimaradt* :?

És mind közül sztem leginkább a Piton emlékébe való bepillantás lerövidítése volt a legbosszantóbb... A képek alapján ez minimum egy öt-hat perces jelenetnek tűnt, aztán mennyi lett belőle? Öt-hat másodperc. :?

Liliom írta: Az 5. végén nagyon tetszett a varázslóharc (sajnos az is rövid lett), remélem a 6. film végét is hasonlóan látványosra csinálja.

Na jó, de miért kell a harcoló feleknek ide-oda repkedniük, mint Fáklyának a Fantasztikus négyesben? :roll:

Liliom írta: Egyébként a legrosszabb a magyarban Hermione szinkronhangja. Nagyon sajnálom, nem akarok rosszat mondani a lányról, biztosan teszi amit tud, de annyira szörnyű, hogy szinte fáj.

Igen, az a szinkronhang tényleg tragikus... Egyébként figyeltétek már, hogy a Hermionét játszó színésznő néha milyen furán emelgeti a szemöldökeit? :) Ilyenkor mindig az az érzésem, hogy biztos már huszadszorra mondatták el vele azt a bizonyos mondatot, és szegény lány már annyira erőlködött, hogy vele a szemöldökei is önkéntelenül fel-le mozogtak... :D

Liliana írta: Reménysugár JW kedvel

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 2 hónapja #341350 Írta: Rabyn
ilwaren: nem értelmetlen. Rowling nyilatkozta, hogy ezzel akarta utalni arra, hogy lezárta HP gyerekkorát.

Több
17 éve 2 hónapja #341346 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Beleolvastam a könyvbe. Hát, nagyjából az jött,amint a leírásaitok alapján vártam...

Több
17 éve 2 hónapja #341339 Írta: Ilweran
Azt már a hatodik megjelenése előtt is mondta Jo, hogy a második kötetben sok olyan előreutalás van, ami az utolsó két részben fontos lesz. Lassan én is nekiveselkedem, hogy jó figyelmesen végignyálazzam a kettes kötetet.
SPOILER!!!
Hedvig halála különösen azért megrázó, mert a legteljesebb mértékben értelmetlen. Persze minden halál az, de Hedvig egy ártalmatlan kis állat, még háborúban is szörnyű, érthetetlen a megölése. Épp ezért kellett bele, hogy érzékeltesse az értelmetlen, öncélú kegyetlenséget. És egy kicsit azt jelzi, hogy Harrynek végképp búcsút kell vennie a gyerekkorától, és mindentől, ami oda köti... :cry:

Több
17 éve 2 hónapja #341317 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Spoiler vagymi

Összefüggés a hetedik és a második könyv között:)))

Amikor Harry kijön a titkok kamrájából akkor beszélgetnek róla, hogy miért vannak hasonló tulajdonságai neki meg Voldemortnak.

- Voldemort belémhelyezte a lényének egy részét?
- Bizony úgy tűnik.

Ergo Dumbli végig tudta, hogy Harry micsoda.))

Ezért is jó előről olvasni a sorozatot mielőtt a hetedikbe belekezdenék komolyabban.

Valahol olvastam (már nem tudom pontosan, hogy hol), hogy amikor Rowling megírta az első kötetet és megjelent, már számos fejezet készen volt a további kötetekből, valamint az utolsó rész - a befejezés - nagy körvonalakban. Tehát már akkor lejegyezte az összefűggést Voldi és Harry között, hogy Voldi több részre hasadt lelkének egyik darabja benne lakozik Harry-ben. Természetesen most, hogy a befejezés ismertté vált, visszaolvasva a régi köteteket érdekes utalásokra bukkanhatunk.

Több
17 éve 2 hónapja #341305 Írta: Altaris

Rabyn írta: Spoiler vagymi

Ezért is jó előről olvasni a sorozatot mielőtt a hetedikbe belekezdenék komolyabban.

Igen :P a barátnőm, aki ilyen titokfejtésekben messze előttem van, ő mondta amikor feltűntek a horcruxok, hogy tuti hogy Harry is egy ezekből :P ...

Sil: köszi :) .... igen... a nevet elírtam kissé :) ... :oops: :oops: :oops: a gyerekeket pedig köszi :)

Hedviget én is sajnáltam, akár ember akár nem, mert amikor az én Jerrym is elpusztult.. :cry: :cry:
[/quote]

Több
17 éve 2 hónapja #341301 Írta: Rabyn
Spoiler vagymi

Összefüggés a hetedik és a második könyv között:)))

Amikor Harry kijön a titkok kamrájából akkor beszélgetnek róla, hogy miért vannak hasonló tulajdonságai neki meg Voldemortnak.

- Voldemort belémhelyezte a lényének egy részét?
- Bizony úgy tűnik.

Több
17 éve 2 hónapja #341297 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Őszintén szólva, engem Hedvig halála is mélyen megrázott, olyan szörnyű volt belegondolni, hogy hány éve él Harryvel, meghogy mikor Dursley-éknál él, akkor ő az egyetlen igazi társa... Jó, tudom, mégiscsak egy hóbagoly, nem egy ember, de... :roll: :(

Több
17 éve 2 hónapja #341295 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
SPOILER

Végül is jól összerakta a végét Rowling. A 6. részben már sejtettem, hogy Piton a jó oldalon áll. Két dolog azonban zavart:
1, Miért ölte meg Doumbledort
2, Ha a jó oldalon áll, vajon miért teszi, mi motíválja, hogy oda tartozzon.

Szerencsére mindenre választ kaptam a 7. részben.
Az epilógussal nem nagyon voltam megelégedve. Valahogy hosszabnak gondoltam és több magyarázatot vártam az egész varázslóvilág további sorsáról ( persze röviden). Valahogy mást vártam. Összességében azonban a 7. rész megfelelt egy ilyen regényfolyam lezárásának.

:)

Több
17 éve 2 hónapja #341294 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Altaris írta: Az Őz fenomenális megoldás, nem gondoltam volna, hogy kié...

Érdekes, én rögtön tudtam, hogy csak az övé lehet... (Egyszer kérdezték is Jo-tól, hogy mi az ő patrónusa, és ő nem árulta el, merthogy abból túl sok minden kiderülne...)

Altaris írta: Az epilógus nem rossz, Albus Piton.. áh... ez kissé túlzás volt :evil: :!: Másfelől ott még mindig nem nagyon értem ki kinek a gyereke... meg ki kinek lehet rokona, ha ki kivel jön össze. Bár ez lehet az én bénaságom is...

Maximum Albus Perselus. :wink: Egyébként James, Albus Perselus és Lily Harry és Ginny gyerekei, Rose és Hugo Roné és Hermionéé, Scorpius ugyebár Draco-éké (az ő feleségének nem tudni a nevét), és az a bizonyos Victoire, akivel Teddy csókolózott, az Bill és Fleur lánya.[/quote]

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 2 hónapja #341292 Írta: Altaris
Végre rászánom magam, hogy véleményezzem a hetediket. :) már ha érdekel titeket :P
nem tudom ki olvasta, ki nem, némely helyen spoiler lehet benne. Nem szándékos, de bizonyára került bele egy-két olyan információ is.

Alapjában véve nagyon tetszik a cselekményszövése, mégis nekem hiányzik (minimum) egy-két lezárás... de a legjobb fejezet mégis, amelyik tetszett, és amelyre félig-meddig számítotam, az a King's Cross címet viseli. Illetve amelyik még nagyon megható volt, az mikor a cikeszt kinyitja. Az igazi kedves fűszerezést Hermione és Ron helyenként kissé akadozó viszonya adta, s Harry örök vívódása... :P
A halálokat tekintve néhányat tudtam és mégis, úgymond, megrázott. Nem tudtam, nem sajnálni az életben maradottakat. Fred :cry: kifejezetten kedvencem volt, még az ikerk közül is... Tonksot már a Főnix Rendjében megszerettem, Lupint pedig akkor, amikor még egyik könyvet sem olvastam, csak a filmet (a harmadikat) láttam. Piton halála viszont meglepett. Azt hittem nem fog meghalni.... :cry:
Az Őz fenomenális megoldás, nem gondoltam volna, hogy kié... bár róla mindig sejtettem, hogy a végén jó lesz. Morbid, de pont, hogy a hatodik rész után lettem biztos abban, hogy jó. Mert nem lehetett rossz. A halál ereklyéi pedig kifejezetten fellendítették a történetet, mielőtt ellaposodhatott volna, egy sorral sem kellett előbb említeni őket. A vége viszont - számomra- nagyon besűrűsödött. Többször végigolvasgattam egy-egy bekezdést, fejezetet, hogy ne keveredjen bennem. Az epilógus nem rossz, Albus Piton.. áh... ez kissé túlzás volt :evil: :!: Másfelől ott még mindig nem nagyon értem ki kinek a gyereke... meg ki kinek lehet rokona, ha ki kivel jön össze. Bár ez lehet az én bénaságom is...
Szóval nagyvonalakban ennyi a tömör, rövid véleményem. :)

Több
17 éve 2 hónapja #341271 Írta: cortez71

Sil írta: Ez nem "régi angolos forma", hanem teljesen hétköznapi szó. Ez az a fajta medál, ami két részből áll, zárható, és amibe képet szoktak tenni. Elég lett volna kinyitnia egy szótárat. A 10 HP olvasóból 9 meg nem jelent semmit (egyébként kétlem), mivel a HP7-nek is képesek voltak többen fordítóprogrammal nekiesni közülük (lásd gyapotmagtalanító és társai).

Okés Sil, te vagy a jó xD BtW sztem tök mind1, az ötödik rész kapcsán ez még nem sok mindenkit zavart.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.224 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére