- Köszönetek: 0
Star Wars
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szürke Gandalf írta: Én is szeretem a Star wars-t. Meg persze a GyU-t is. Nálatok, hogy fér meg a kettő egymás mellett?
Könnyen megférnek egymás mellett, nincs vele semmi probléma Durva példát hozok most fel, de ahhoz hasonló lehet a választás, hogy melyik szülőt vagy két tesó közül melyiket szeressem? Nem kell választani, mindkettőt (vagy hármat, négyet) lehet szeretni egymás mellett, elférnem az ember szívében, mert az nem véges
Különben, ha nagyon akarunk különbséget tenni, akkor az SW film, a GYU inkább irodalom (még akkor is, ha jó filmeket készítettek a könyvekből). Csak így lehet, de nem érdemes.
Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- cortez71
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én is mindkét világot szeretem A jó/rossz hír, hogy a magyar piacon kevés GyU-val kapcsolatos könyv jelent meg, SW DVD-ből meg ugye összesen 4 rész kapható most kereskedelmi forgalomban, így nem olyan nehéz dönteni, előbb-utóbb meglesznekSzürke Gandalf írta: Üdv!
Én is szeretem a Star wars-t. Meg persze a GyU-t is. Nálatok, hogy fér meg a kettő egymás mellett? Mert ez két különböző világ, és elég nehéz egyszere mindkettőt szeretni. Én elégé gondba vagyok ezzel. Egyik nap a star wars-t szeretem a másik nap a Gyu-t. Meg persze pénzügyileg is nehéz mindketőtt egyszere szeretni. Például:Star Wars DVD-t vegyek, vagy egy Gyűrűk Urás könyvet? Nem tudom mások, hogy vannak ezzel.
HP-vel már másként állok... Ez a mostani rész iszonyúan unalmas és vontatott lett, meg változik az ember, keresem most már a GyU mellett az igazi minőséget (Martin, Erikson, Beagle, stb.)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Hát, azért nem olyan nehéz. SZerethetjük mellette még a Harry Pottert is, amint látod A két (három) különböző világ nem zárja ki egymást, mindegyikben mást lehet szeretni. Hogy éppen mire költsd a pénzt azt meg nem csak maga a világ határozza meg, hanem a pillanatnyi hangulatod is. Gondolom azért sikerülni szokott a választásSzürke Gandalf írta: Üdv!
Én is szeretem a Star wars-t. Meg persze a GyU-t is. Nálatok, hogy fér meg a kettő egymás mellett? Mert ez két különböző világ, és elég nehéz egyszere mindkettőt szeretni. Én elégé gondba vagyok ezzel. Egyik nap a star wars-t szeretem a másik nap a Gyu-t. Meg persze pénzügyileg is nehéz mindketőtt egyszere szeretni. Például:Star Wars DVD-t vegyek, vagy egy Gyűrűk Urás könyvet? Nem tudom mások, hogy vannak ezzel.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Szürke Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Én a Titkos Tűz szolgája vagyok, én táplálom Anor lángját.
- XJaniX
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Dornodon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
A fénykard az alábbi részekből épül fel:
Energiacella, markolat, aktiváló kapcsoló, biztosító, pengehossz-szabályozó, kisugárzó mátrix, az újratöltő foglalata, gyűjtőlencse, fókuszáló kristály, szupravezető.
A fénykard elkészítése egy ősi technológián alapul, ami fölött évezredek óta őrködnek a Jedik. Néhány szóbeszéd szerint az Erő ismerete nélkül nem lehet fénykardot készíteni, bár ezt cáfolni látszik, hogy nem Jedi is képes a fegyvert használni.
Minden fénykard egy kicsit más, minden Jedi saját ízlése szerint alakítja fegyvere külsejét. Van, amelyik teljesen átlátszó és van, amelynek tejfehér a markolata. Van, amelyik teljesen egyszerű és van, amelyiket faragások, díszítések borítják.
A markolat hosszúsága 24 - 30 cm közt változik, a penge hossza ritkán haladja meg az 1,5 méter. A kristály típusától függ, hogy az energiacellából kibocsátott energiát mennyire képes fókuszálni, ez határozza meg a fegyver harmonikus rezgését és halálosságát.
Az energiacella termeli azt az energiát, ami több csiszolt kristályon halad keresztül. A kristályok egy vékony fénysugárrá fókuszálják az energiát, amely egy kis lencsén keresztül kisugárzódik, így alkotva a kard pengéjét.
A penge rezgésszámát meghatározza az is, hogy hány kristályt építettek bele a markolatba. Ez általában 1- 3 kristály, ami meghatározza, hogy a fénypenge hossza állítható-e. Egy kristály esetében a penge hossza és a hatásfoka állandó, míg több kristály esetén meghatározható a hatásfok, a kristályok egymáshoz viszonyított távolságának megváltoztatásával változtatható a pengehossz is. A penge színét is a kristály típusa határozza meg, így egy hozzáértő a penge sajátosságait annak színéből, árnyalatából is képes meghatározni.
A fókuszált fény-nyaláb kiáramlik a markolat közepén lehelyezkedő pozitív töltésű energialencséből, majd ívben visszahajlik, és ennek mentén visszatér nagy energiájú áramlásként a markolat csúcsán elhelyezkedő egy negatív töltésű tölcsérbe. Innen egy szupravezetőn keresztül az energiacellába áramlik vissza, érzékelhető veszteség nélkül, majd a körforgás kezdődik előröl. A kiáramlási erő nagysága határozza meg azt a pontot, ahol a fénysugár ívben visszahajlik, így szabályozható a pengehossz. A penge fluoreszkál, és halk zümmögő hangot ad ki, hőt azonban nem áraszt magából. A markolatba épített csatlakozón keresztül az energiacella utántölthető."
Tsak ennyi a hozzászólásom a dógokhoz!!!!4
Remélem nem lett sok!!!!!
Ha igen akkor ÉN KÉREK ELNÉZÉST!!!!!!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
Beleg írta: Kipróbáltam... Nem sikerült zseblámpával lyukat vágnom egy páncélajtóba. De való igaz nem forrósodott fel.
Nem világítottad elég kitartóan! Az volt a probléma.
Valami leírásban halottam, hogy egy különleges kristály kell a fénykardhoz, és az hozza létre a pengét, ami lehet egy önmagába záródó plazma sugár is, mert ha tényleg fény lenne, akkor a felkapcsolás után azonnal levágná az ürből a Birodalmi cirkálót. Ugyanis a fénynek nagyon nagy a sebessége, és nem ér véget egy méter után...
Tényleg, lehet hogy plazma.
Bár a plazma halmazállapotú anygaok fizikájáról még a fény fizikájánál is kevesebbet tudok, és már az se volt túl sok.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Beleg írta: Kipróbáltam... Nem sikerült zseblámpával lyukat vágnom egy páncélajtóba. De való igaz nem forrósodott fel.
Nem világítottad elég kitartóan! Az volt a probléma.
Valami leírásban halottam, hogy egy különleges kristály kell a fénykardhoz, és az hozza létre a pengét, ami lehet egy önmagába záródó plazma sugár is, mert ha tényleg fény lenne, akkor a felkapcsolás után azonnal levágná az ürből a Birodalmi cirkálót. Ugyanis a fénynek nagyon nagy a sebessége, és nem ér véget egy méter után...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Beleg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kipróbáltam... Nem sikerült zseblámpával lyukat vágnom egy páncélajtóba. De való igaz nem forrósodott fel.Alyr Arkhon írta:
Beleg írta:
Jaaa...Cerebrum írta: Hát, ha belenyúl a lézernyalábba, akkor meg is égeti...
Különben arra lettem volna kiváncsi, hogy a markolat mért nem forrósodik fel...
Ha Estel szavait jól értelmezem, akkor ez olyan dolog, mint a matematikában az alaptételek, amiket senki nem magyaráz, csak elfogad. Mert ha így áll, akkor én is kénytelen vagyok elfogadni...
Egyébként a zseblámpa sem kifejezetten forrósodik fel ha bekapcsolod.
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
Idhren írta:
Estel Adániel írta: Gondolom, a kérdés arra vonatkozott, hogy a markolatának hőmérséklete nem zavaró-e... A pengéje - ha már lézerkardnak is becézik néha (bár ilyetén fókuszálása a fénynek a mi fizikánk jelenlegi állása szerint még ugyanúgy nem megoldott, mint a körüljárható kivetített hologramok ) - nyilván a koncentrált fénynyaláb energiasűrűsége miatt képes bármilyen az útjába kerülő szilárd anyaggal akkora hőt közölni, hogy az megolvadjon/elégjen... Eközben viszont a markolat maga továbbra is kézben fogható hőmérsékletű marad - ez a filmek láttán nyilvánvaló -, ám a hűtés metódusait, amely ezt lehetővé teszi, éppúgy nem ismerjük pontosan, mint mondjuk a hiperhajtóművét, vagy a vonónyalábét... Ezzel kapcsolatban így aztán legyen nekünk elég annyi, hogy a STARWARS univerzumon belül ez már olyan evidenciával működik, mint ahogy például az űrjárművek hajtóművei és fegyverei által a csillagközti vákuumban keltett hanghatások... Vagyis bizonyos dolgok nem úgy működnek abban a messzi-messzi galaxisban, ahogy mi itt megszokhattuk; persze ha az ilyesmiktől elvonatkoztatunk, akkor talán pont emiatt lesz még érdekesebb az egész.
Annyira azért nem a mindennnapi tudás része ez a technológia ott sem, mert ha jól emlékszem, csak a Jedik képesek fénykardot készíteni, és a sajátjukat ők csinálják. Bár lehet, hogy csak én vettem egyértelműnek bizonyos dolgokat...
[size=9:1fhsm6xf]Biztos van benne vmi Erő-machináció is [/size]
Igen, ahhoz, h vki fénykardot tudjon készíteni, bizony behatóan kell ismernie az Erőt... hiszen a saját fénykard elkészítése a jedivé válás egyik fontos állomása, és nem csak műszaki tudás, precizitás, és sok sok türelem kell hozzá, hanem az Erő átfogó ismerete is...
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Estel Adániel írta: Gondolom, a kérdés arra vonatkozott, hogy a markolatának hőmérséklete nem zavaró-e... A pengéje - ha már lézerkardnak is becézik néha (bár ilyetén fókuszálása a fénynek a mi fizikánk jelenlegi állása szerint még ugyanúgy nem megoldott, mint a körüljárható kivetített hologramok ) - nyilván a koncentrált fénynyaláb energiasűrűsége miatt képes bármilyen az útjába kerülő szilárd anyaggal akkora hőt közölni, hogy az megolvadjon/elégjen... Eközben viszont a markolat maga továbbra is kézben fogható hőmérsékletű marad - ez a filmek láttán nyilvánvaló -, ám a hűtés metódusait, amely ezt lehetővé teszi, éppúgy nem ismerjük pontosan, mint mondjuk a hiperhajtóművét, vagy a vonónyalábét... Ezzel kapcsolatban így aztán legyen nekünk elég annyi, hogy a STARWARS univerzumon belül ez már olyan evidenciával működik, mint ahogy például az űrjárművek hajtóművei és fegyverei által a csillagközti vákuumban keltett hanghatások... Vagyis bizonyos dolgok nem úgy működnek abban a messzi-messzi galaxisban, ahogy mi itt megszokhattuk; persze ha az ilyesmiktől elvonatkoztatunk, akkor talán pont emiatt lesz még érdekesebb az egész.
Annyira azért nem a mindennnapi tudás része ez a technológia ott sem, mert ha jól emlékszem, csak a Jedik képesek fénykardot készíteni, és a sajátjukat ők csinálják. Bár lehet, hogy csak én vettem egyértelműnek bizonyos dolgokat...
[size=9:1i6e3mn5]Biztos van benne vmi Erő-machináció is [/size]
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Beleg írta:
Ha Estel szavait jól értelmezem, akkor ez olyan dolog, mint a matematikában az alaptételek, amiket senki nem magyaráz, csak elfogad. Mert ha így áll, akkor én is kénytelen vagyok elfogadni...
Egyébként a zseblámpa sem kifejezetten forrósodik fel ha bekapcsolod.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Beleg
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Cerebrum írta: Hát, ha belenyúl a lézernyalábba, akkor meg is égeti...
Pontosan.
Többek között ezért is nem vérzik a fénykard által ütött seb: kiégeti és elzárja az ereket azonnal.
(Ha az Álmosvölgy legendájában működött akkor itt is működhet)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Beleg
- Nem elérhető
Az első részben mikor Qui-gonék megpróbálnak bejutni a Kereskedő Föderáció csatahajójának irányítótermébe, a Jedi fénykardja megolvasztja a páncélajtót... De ha egy fénykard megtudja olvasztani az acélt, akkor mért nem égeti meg a Jedik kezét?
Szükségesnek érzem hozzátenni, hogy nem értek a fénykardokhoz...
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
Illuin írta:
Kárt nem tesznek, csak rendkívül idegesítőek...(szerintem). Egyébként a Manaanon el lehet őket adni valamelyik helyi szörcsögőnek (asszem a dokk folyosóján álldogál, de nem mindig tudtam rátukmálni, ekkor jött a mérgezős megoldás )Cerebrum írta: Most végigvittem a Manaan-os küldetéseket, és ezúttal a Tatooine-t látogattam meg. Rögtön az elején ilyen kis izék lepték el a hajómat, amik kurrognak, ha megsimogatom őket, és valahogy nincs szívem leöldösni vagy megmérgezni őket. Ha hagyom őket, tesznek valami kárt a hajóban?
Ill. ha sikerül lepasszolni, azért sem jár jó pont... de legalább kerestünk némi pénzt... Mindenesetre kevesen tűrik meg a hajójukon ezeket a gizka-kat... előbb-utóbb a legnagyobb állatbarát is beadja nekik a mérget, mert tényleg nagyon zavarók egy idő után.
- Illuin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kárt nem tesznek, csak rendkívül idegesítőek...(szerintem). Egyébként a Manaanon el lehet őket adni valamelyik helyi szörcsögőnek (asszem a dokk folyosóján álldogál, de nem mindig tudtam rátukmálni, ekkor jött a mérgezős megoldás )Cerebrum írta: Most végigvittem a Manaan-os küldetéseket, és ezúttal a Tatooine-t látogattam meg. Rögtön az elején ilyen kis izék lepték el a hajómat, amik kurrognak, ha megsimogatom őket, és valahogy nincs szívem leöldösni vagy megmérgezni őket. Ha hagyom őket, tesznek valami kárt a hajóban?
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- cortez71
- Nem elérhető
Asszem egy idő után nagyon elszaporodnak. Hogy vmi kárt tennének, arra nem emlékszem Bár én miután sokan lettek, adtam nekikCerebrum írta: Most végigvittem a Manaan-os küldetéseket, és ezúttal a Tatooine-t látogattam meg. Rögtön az elején ilyen kis izék lepték el a hajómat, amik kurrognak, ha megsimogatom őket, és valahogy nincs szívem leöldösni vagy megmérgezni őket. Ha hagyom őket, tesznek valami kárt a hajóban?
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
A játékban egyébként érdemes végigpróbálni mindhárom alapkategóriát (értsd.: soldier, stb...) Főként ezek megválasztása igényel merőben más játékstílust...
Egy fontos trükk, amire először én se jöttem rá... [size=9:1rrimrzc]/aki magától szeretne rájönni, ne olvassa tovább ezt a bekezdést.../[/size] Ott van a Yavin bolygó... először nem jöttem rá mi értelme volt, egy szerencsétlen rodian kedvéért odarakni azt az űrállomást... viszont miután minden felkutatott star map után meglátogattam, igencsak izgalmas cselekmény bontakozott ki, melynek végén lenyűgöző tárgyakkal gazdagodhattam...(amúgy az eladásra szánt fölös holmit is érdemes nála lepasszolni, mert ő fizet a legjobban...)
Ami számomra kicsit csalódás volt: először azt hittem, h mikor sötét jediként olyan mélyre süllyedek gonoszságban, h az már felülmúlhatatlan... , akkor a sith-ek fogadnak majd, és végre harcolhatok a "jók" ellen... Ezzel szemben folytatódott a lineáris játékmenet, tehát ugyanazokat a küldetéseket kellett végigjárni mind az 5 bolygón, mint a light side-on... még Korriban-on is! Pedig ott igazán átállhattam volna... úgy fájt a szívem azért a sok drága sötét jedi-ért... h meg kellett ölni őket... (jó, nem lett volna muszáj mindet, de az xp az xp...)
Ezt leszámítva viszont igencsak tetszett a játék... Mindenkinek ajánlhatom...
- Arzeen
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta: Chewbacca blogja
Ez nagyon durva
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta: Chewbacca blogja
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.