- Köszönetek: 0
Állatbarátok
- Silima
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
PiciRigó írta: Már nem csak az ember nyírja az állatvilágot, de még az időjárás megváltozása is erősen befolyásolja ezt,amit ugyan az ember okozot,de azért mégis.. Mi jöhet még? Jégkorszak? Földrengések?
Alighanem, egy jégkorszakot az állatok jobban túlélnének, mint mi... amilyen hisztérikus népség bírunk lenni... Jó, ez talán túlzás volt...
Más: még a télen örököltünk vkitől egy 13 éves királyteknőst. Hurvinyek volt a neve, csak átkereszteltük Surgyélánná... Az első fél évben könyörögni kellett neki, hogy egyen, negyed óra volt, míg eljutott a tudatáig, hogy bedobtunk elé egy lisztkukacot. Azt nem tudom, hogy maradt fenn eddig?! Mire rájön, hogy fel kéne mennie levegőért, rég elkékülve megfullad... 8O
No mindegy, most a tavasszal egyberaktuk az ékszerteknősünkkel, Maggival. Surgyélánnak egy hétbe tellett, míg rájött, hogy farkastörvények uralkodnak... Azóta Surgyélán meghízott, felélénkült, sose hittem volna, hogy ilyen gyorsan tudja rávetni magát a kajára...
Mit tesz egy kis társaság...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
Silima írta: Nimrocco, nálunk sem lehet lépni a kisbékáktól. Az embernek háromszor meg kell néznie, hogy hova teszi a lábát...
Rulz Ahova járok lovagolni ott is kerülgetni kell őket,bár lóhátról kicsit bonyolult
Vikil:olyan házak itt is vannak Karcagon Csak mi a belvárosban lakunk
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narmo
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
Nálunk mocsári teknős is már alig van. Egyik évben egy megüresedett páncélt találtunk...
- Vikil
- Nem elérhető
Mostanába a teknősbéka a mániája! Elég ügyes hogy megöli ígyis!
Nem?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Silima írta: Csak mifelénk látni egyre több elütött sünt? Élő sünt már évek óta nem láttam, de egyre többet holtan. A sok tirpák autós száguldozik hajnalban az utakon, vagy éjjel, és szegény süni nem tud mit tenni ellenük.
No meg van egy ismerősöm, aki ha autóval megy és lát az úton egy macskát, akkor nem lassít, hanem várja, hogy odébbmenjen a jószág... Fő az optimizmus!
Szerencsére a házunk felé továbbra is földút van, aki erre száguldozik az hamar tönkrevágja az autóját. Sünik még élnek, mer a kutyám nem meri őket bántani, úgyhogy megmentődnek általunk.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Vikil
- Nem elérhető
volt vagy 100 (tényleg) csuka ivadék
és fogtunk nekeik planktonokat és azok
között volt néhány szitakötölárva és
megették az összeset szóval csak 1
maradt!! de késöbb elpusztult!
- Silima
- Nem elérhető
No meg van egy ismerősöm, aki ha autóval megy és lát az úton egy macskát, akkor nem lassít, hanem várja, hogy odébbmenjen a jószág... Fő az optimizmus!
- Woland
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
mas: ma lattam a Hanyinger utcaban egy elutott vadnyulat, mit kereshetett Kolozsvar kozepen, egy macskakoves, meredeken lejto utcaban ahol max 10-el mennek az autok es egymast erik az 1etemistak????
eleg szomoru ez, de a multkor, kb 3 hete rokat lattam az egyetemunk udvaran, az viszont a nagy gyumolcsosbol kerulhetett be ami kozvetlen a konyvtar hatamogott van
Mindenek felett,
s3.bitefight.hu/c.php?uid=43202
- Silima
- Nem elérhető
- Vikil
- Nem elérhető
Nimrocco mirimafea írta: Öcsém lassan szitakötő idomár lesz.Most megszállta egy csomó szárnyas a tavunkat aztán pár belepottyant a vízba,azokat öcsi kihalászta és behozta a lakásba Jah,meg van még egy csomó kisbéka,meg egy rakás ebihal,kb. 1000 És pici Koi pontyok,mm-esek,meg 4 nagy hal Gazdag az állatvilág az udvarunkban Csíbor,hátonúszó poloska,csíkbogár,tubifex,barázdabillegető,galamb,veréb,rozsdafarkú,tengelic,csicsörke.Kész állatkert Mostanság meg arra kell figyelni,h a fűben a gombák közt nehogy kis békára tapossunk A kutyát meg belegurítottam a tóba és élvezte
Ez még semmi! Nálunk amit itt felsóroltál mind megvan!
A házunk elött van 1 csatorna ( 1 kisebb folyó) Szóval az tele van bogarakkal + szárcsákkal, gémekkel, kacsákkal!
Ja,+ a háziállatok........!
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
Hangyákból már kissé elegem van. Tavasz óta kisebb megszakításokkal rajzanak a lakásban, és majd' mindehova felmásznak, kivéve az ebédlőasztalt meg a hűtőt. Lassan meg kezdődik az, amikor jönnek a szárnyashangyák. Már egy-kettő fel is bukkant. Amúgy érdekesek. Egyébként azt tudtátok, hogy a hangya úgy ébred, mint mi: ásítva és nyújtózkodva?
Csimpánzokat annyira nem kedvelem, pontosan az agresszív magatartásuk miatt. Bár én csak olyanról hallottam, hogy más majomfajtákra szabályosan vadásznak.
Nálunk meg van két "Béla". Két béka a kisterasz előtti sás alatt húzták meg magukat, egy kisebb, meg egy nagyobb. Frici meg szinte egész nap ott "vendégeskedik" náluk. Sokszor csak a macska farka látszik ki a sásból, vagy még az sem. Csak akkor kell vigyázni, ha pl. anya áll ki a kocsival: tegnap is mire kiállt, akkor vettük észre, hogy a macska farka majdnem kilógott a kőre. 8O Szóval elvan békáékkal, legtöbbször délután náluk alszik (pl. most is).
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Silima írta:
Vikil írta: Olyat már láttam vagy ötvenszer! Fúrcsa már rengeteget láttam és nem tudtam róla!! Ciki!
Sztem nem ciki. A legtöbb ismerősöm, akinek meséltem, még nem hallott ilyet. Egyszer a nagypapám mutatta, hogy nagy fekete hangyák visznek hangyatojásokat (vagy 100 méteres menetoszlopban!) és a kis vörös hangyák próbálják elvenni tőlük..
Régebben elég sokáig figyelemmel kísértem ezeket a csatákat (sőt, volt hogy egy hangyát át tettem a szomszédos boly mellé és ebből lett a csata... node akkor még ifjú és bohó voltam....) a legtöbb halott amit egyszerre megszámoltam 128 volt. (lehetett több is én ennyit vettem észre)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Silima
- Nem elérhető
Vikil írta: Olyat már láttam vagy ötvenszer! Fúrcsa már rengeteget láttam és nem tudtam róla!! Ciki!
Sztem nem ciki. A legtöbb ismerősöm, akinek meséltem, még nem hallott ilyet. Egyszer a nagypapám mutatta, hogy nagy fekete hangyák visznek hangyatojásokat (vagy 100 méteres menetoszlopban!) és a kis vörös hangyák próbálják elvenni tőlük..
- Vikil
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Nézzétek meg egyszer ha hangyák rajzanak. Ha nincsenek hím szárnyashangyák, akkor nagy eséllyel háború van...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Mayra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Spektrum és a National Geographic csatornán ment egy film amin a kutatók a csimpánzok viselkedését tanulmányozták. És ebben volt az hogy néha a majmok hím példányai üldözőbe vettek egy másik csoportot vagy magányos hímet és ha utólérték ezeket a példányokat az agraszív viselkedésük odáig ment, hogy az ellenfelet addig ütötték, verték és harapták amíg el nem pusztult.
Mayra
Csak a hegyeket nézzem és a felhőket láttom, amint tova szállnak egy arany sugáron!
- Hozsi
- Nem elérhető
Vikil írta: Ez a csinpánzos dolog rémisztő!! Mondjuk én írtózok a majmoktól!
Úgyhogy írtcsák csak egymást!! Ha nekik jól esik!
Ezt a hanygyás dolgot nem is tudtam!!
Én se hallottam, ezt a hangyásat, na azért, nehogy kipusztuljanak a csimpánzok, mondjuk talán azért ez a viselkedés ennyire nem veszélyezteti a fajt.
- Vikil
- Nem elérhető
Úgyhogy írtcsák csak egymást!! Ha nekik jól esik!
Ezt a hanygyás dolgot nem is tudtam!!
- Silima
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: A kutyák nem tudják. Az ő nézőpontjukból az emberek legalábbis félisteni szinten állnak, és a gazdájukhoz egyébként is mindenáron ragaszkodnak.
Ez így igaz, Alyr, és ez a legaljasabb az egészben.... Az állatok nem önmagáért az agresszióért agresszívak, mint sok ember, hanem annak oka szokott lenni... normál körülmények között. Ez a szörnyű, hogy ezeket a természetes korlátokat megtörik azok az elborult emberek!
(A hangyák háborújához annyit, hogy ezek során "rabszolgákat" ejtenek, vagyis egy másik boly bábjait. Egypárszor láttam már ilyet, nem mondom, hanyattestem tőle... Az ember nem a hangyáktól várná ezt a kis hasonlóságot köztük és köztünk... )
Azt hallottam vmi okos tévécsatornán, hogy újabban megfigyelték az őserdei csimpánzoknál ugyanazt az önmagáért való, "oktalan" agressziót, mint az embereknél... Egy falka hímjei felkerekednek és kiirtják a másik falkát... 8O
Éljen az evolúció...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta:
Mindazonáltal a csoportos agresszió csak és kizárólag az embernél van meg. Az állatok közötti versengések, küzdelmek azok pusztán a csoporton belüli hierarchiát döntik el. Sokszor nem direkt sebzik meg egymást. A kutyaviadalt elítélem.Alyr Arkhon írta: Az embernek lételeme a harc, az evolúció során megszokta, és így nem is mond le róla.
Ez nem igaz.
Pl a hangyák is szoktak háborúzni.
De ha jól tudom farkas/kutyafalkák is.
A kutyaviadalosoknak halál kell. Vér. Egymásnak feszülő élethalálharcos viadorok. A box, meg a többi ilyen küzdősport nem életre-halálra megy. Egy dolog azonban ez, a másik, hogy ők nem akarnak megsérülni.
A kutya csak egy kutya, senki nem hullat érte könnyet, haljon bele jól.
Legalábbis szerintük.
A gladiátorok a kutyákkal szemben tudták, hogy van más lehetőség, alapesetben nem támadtak meg senkit a utcán, sőt, ha elég ügyesek voltak, olyan híresek lehettek, hogy mindenki irigyelte őket.
Ha nagyon rossz volt a sorsuk, akkor fellázadtak, mert csak a státuszuk volt rabszolga, attól még emberek voltak. Tudták, hogy ilyet lehet csinálni.
A kutyák nem tudják. Az ő nézőpontjukból az emberek legalábbis félisteni szinten állnak, és a gazdájukhoz egyébként is mindenáron ragaszkodnak.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ben
- Nem elérhető
Mindazonáltal a csoportos agresszió csak és kizárólag az embernél van meg. Az állatok közötti versengések, küzdelmek azok pusztán a csoporton belüli hierarchiát döntik el. Sokszor nem direkt sebzik meg egymást. A kutyaviadalt elítélem.Alyr Arkhon írta: Az embernek lételeme a harc, az evolúció során megszokta, és így nem is mond le róla.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Niph
- Nem elérhető
Ancalima Anarórë írta: Jobbulást Neki! :bounce:
Kutyaviadalról meg annyit, hogy harcoljanak ők. Ezek az emberek eléggé... Betegek.
Anc::Köszi!!!!
Kutyákhoz annyit hogy szegények nem tehetnek ellene semmit, így nevelik őket....amúgy a gazdáikat kéne összeereszteni.........aztán csak szedjék szét egymást!!!!!!!!!
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Hozsi
- Nem elérhető
Csatlakozom az előttem szólóhoz!Teljes mértékben, miért kell bántani az állatokat?!Ancalima Anarórë írta: Jobbulást Neki! :bounce:
Kutyaviadalról meg annyit, hogy harcoljanak ők. Ezek az emberek eléggé... Betegek.
Nézzék csak a box mecseket, ha verekedést akarnak, nem?
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Niph
- Nem elérhető
Hmm... a napokban a kissé depi lettem mert a ciciám beteg. Szombaton kezdődőtt hogy nem evett, nem ivott, levegőt alig kapott szegény...megfázott abban a múltkori esőső időben/ráadásul el is ázott szegénykém.
Ma már jobb a helyzet, evett egy keveset, tüszög de nagyon sokat, de már jobban van.....
Kissé bele is zakkantam volna ha elpusztul a cicám....már 8 éve az életem egy kis darabkája.........
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Toma gazda
- Nem elérhető
minden kutyában benne van a falka ösztön
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Ízisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Minden a neveléstől függ!
"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "
- Vikil
- Nem elérhető