Versek
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Más, amit a múltkor is be akartam írni, de aztán nem tudtam. (Vagy lehet, hogy régebben már beírtam ... viszont most, hogy a szavakról volt szó, eszembe jutott és ideillőnek érzem...)
Akkor mi mit szóljunk?" írta: (Tizenöt éve...)
Tizenöt éve írok költeményt
és most, amikor költő lennék végre,
csak állok itt a vasgyár szegletén
s nincsen szavam a holdvilágos égre.
Megint más: a tévében megy egy új sorozat Radnóti Miklós születésének századik évfordulója alkalmából. Sajnos én még nem láttam, de aki igen, az lelkendezett róla, hogy mennyire méltó, szép, és illő a tragikus sorsú költőhöz. Itt olvasható a cikk a Radnóti-műsorról . Egyelőre még nem látok arra utalást, hogy a Visszajátszás-ban benne lesz-e ez a műsor, de a hallottak alapján nagyon remélem. Közületek látta valaki?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
Ezek tényleg nem versek voltak, a szavakról írt szösszeneteket csak utólag tördeltem rövidebb sorokra, eredetileg prózában volt írva, csak úgy éreztem, ez a forma jobban áll neki. Szóval ez csak afféle versnek öltöztetett, álruhás próza. Nem akar versnek látszani, vagy csak annyira, amennyire egy farsang erejéig valakiből lufi vagy tigris lesz.
SÚ véleményét pedig külön érdemes elolvasni Mintha A vers születését folytattam volna, amit délután böngésztem, szinte olyan érzetet kelt.
Személy szerint annak örülök, ha abban, amit leírok, valaki más talál valamit, ami eltöprengteti, vagy csak megtetszik neki. Nem az a lényeg, hogy azt találja benne, amit belerejtettem, ami belőlem benne van, amit nekem jelent vagy amit bele akartam tenni, hanem hogy leljen valamit.
És itt van valami versebb:
A forma még nem tartalom,
s ha szonetté is rendezném
dalom, nem volna oltalom
ez még semmi ellen. Eszmény
az eszmével, a liliom
pengével szembeszegezve?
Éles a kép, a kés: kibont
megkésett remegést, kesze-
kusza tollú szárnyat, tépett
árnyat. Bennem a megéledt
hallgatás hajt fejet, fákat.
A szó mindenkié, mégsem
hajlik valamennyi kézhez:
van szél eltörni a nádat.
03.15.
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Arlith
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Encsi
- Nem elérhető
Nekem az jobban tetszett amit a blogodban közöltél le, az a jóéjszakásAcho írta: Mint tűz a fájdalom,
éget a szánalom,
ezernyi kis dalom
hiába száll.
Sok fölös oltalom,
s megannyi vonzalom:
túl véres alkonyon
győz a halál...
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Mivel Elemmíriel azt írta, hogy nem versek, nem is vettem őket annak. Soulflow, vagy méginkább meditáció - igen, ez utóbbi valahogy jobban illik rá. Gondolatjáték azzal, hogy mire jók a szavak. Tekinthetjük ujjgyakorlatoknak is, amin mindenkinek át kell(ene) esnie (és ami miatt én nagyon örülök nekik). És talán éppen ezért nagyon őszintén hatnak, azt hiszem, ez fog meg bennük a legjobban, és talán - a reakciókból ítélve - titeket is.
A József Attila-összesben is a végén lévő Töredékek, vázlatok, verscsírák című gyűjtemény is azért kedvencem, mert nem a véglegesen kidolgozott, kész művek vannak bennük, hanem (azok után - és ez fontos az összhatás miatt!) a még eredeti, nyers, de valahogy sokszor őszintébb apróságok, egy zseni elméjének keréknyomai. "Erre ment, amikor oda jutott." (Direkt nem lábnyomot írtam, mivel az elszigetelt lenyomatok diszjunkt halmaza, míg a keréknyom folyamatos.)
Azt hiszem, Elemmíriel szilánkjai is ilyen lenyomatok, most már csak a józsefattilai minőségű corpus van hátra. Na jó, ez gonosz volt, de - hogyismondjamcsak? - bátorítóan gonosz. Eddig is meg-megcsillant egy igéret, ezek meg jelzik, hogy ha a forma, struktúra, zene, minden a helyére kerül, a gondolattal sem lesz gond.
Annak ellenére, hogy Mau szerint, és szerintem is a szürke szamár a legversebb közülük, nekem az a legkevésbé gyerebe. A másik kettőben a rácsodálkozás, a felismerés közelebb áll hozzám - talán azért, mert nekem is kedvencem az, hogy mire jók a szavak. Tulajdonképpen a Szerelmesvers is erről szól valahol... (Aminek még mindig tartozom a beígért elemzésével... Nem akarja valaki megírni helyettem?)
Amúgy a kéken szóló gitár szinesztézia. De találó. Vagy csak tükörfordítás? Bluesguitar...
Lamorak erre cuppant volna, azt hiszem. A szöveg, attól kezdve, hogy kikerült a fiókodból, gépedről, függetlenné válik az akaratodtól, és a befogadóra van bízva. Az meg kénye-kedve szerint értelmezi, és akár még át-, félre-, sőt, többféleképpen értelmezni is joga van. Kérdés, hogy akkor jó-e a szöveg, ha a szerző értelmezését egyértelműen közli, vagy ha minél többféle értelmezést sugall, és ez által elgondolkodtatja a befogadót. Én az utóbbit annyiból jobbnak tartom, hogy az elgondolkodás számomra egy kreatív folyamat - te létrehoztál egy szöveget, én létrehozom a jelentés(eke)t, belekapcsolódom az alkotói folyamatba, amitől a mondanivaló - ami nem biztos, hogy a tiéd, lehet, hogy csak az enyém - mélyebben hat rám.Nem mintha én azt érteném ki belőle, amit te értesz mögé, de persze ez a szöveg szempontjából lényegtelen.
Visszatérve a vers-nem vers kérdésre: azt hiszem, hogy a gondolati ívek kibontakozása, és az igényes megfogalmazás együttese miatt sejtünk verset ezekben a szövegekben. A ritmusok, a zene még nincs meg, és lehet,hogy nem is lesz. De már elősejlik, és van bennük egy igéret, amit az olvasó hajlandó készpénznek venni. Ugyanakkor ezek a szövegek még nem rendelkeznek a szövegből kilépő szépséggel, ettől aztán elbizonytalanodik a versérzékelőnk Az igazán jó verseket ismeretlen nyelven hallva-olvasva is versnek érzékeli az ember, és ezeknél ez mintha hiányozna.
Erre egy irtó érdekes példa - elnézést a témaválasztásért, de mivel lassan készülődöm az indulásra, mostanában nem tudok elvonatkoztatni Egyiptomtól - a Szinuhe-történet. Nem ismerjük az egyiptomi nyelv hangzását, hangsúlyait, segédfogalmaink vannak csak az egyiptomi zenéről, és nagyon-nagyon halovány gőzünk arról, hogy milyen hangzókkal, és milyen gyakorisággal egészültek ki a mássalhangzókkal és félhangzókkal lejegyzett szavak. Ennek ellenére a Szinuhe (és több más szöveg, szerintem például Ptahhotep Intelmei is) eredetileg részben vagy egészben verses szövegek voltak. A szöveg gondolati ritmikája illeszkedik egy felismerhető mintázathoz, rá lehet bökni egyes verspontokra, sejteni lehet, hogy hol kezdődött egy új "sor" - ami azért kacifántos, mert az egyiptomi szövegben mindent egybeírtak, elválasztottak, stb. azaz szavakra és mondatokra tagolás nélkül kiírtak a lap széléig. Mégis a Szinuhe egyes részei annyira érzékelhetően versek, hogy legalábbis verses prózának sejtjük páran - ld. ÉSzAH fordítását, amit a KEMET-en az Idézetek rész alatti Így írtak ők rovatban meg lehet találni. (Magyarul, verstanilag nem igazán jó, de a feelingje megvan, és a helyén van.) (Itt kezdődik a teljes Szinuhe-történet. Azoknak különösen ajánlom, akik a Mika Waltari-félét olvasták már.)
- Arlith
- Nem elérhető
SÚ kiváncsi vagyok a véleményedre!
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Szofi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Arlith, ez a "csak úgy kijött belőlem" c. kategóriába tartozik, ez a 'Helyzetjelentés'. Mögöttességet, szándékosságot, célzatosságot nem nagyon kelletik mögéje rakni. Annyi, amennyinek látszik. Az a hangulat, amikor az ember lánya reggel, egy átsörözött-filozofált éjszaka után jól rácsodálkozik arra, hogy végül most akkor mi a fene is van, és rájön, h tkp semmi és senki, mert valójában egyik sem, vagy csak még nem le7 tudni. És az ugyanaz. És akkor megkeseredik a szája íze a sok elszívott cigaretta és megivott sör és rövid mellett a feltoluló epétől is, és elkezd önironizálni. Mert ha kigúnyolod magad, akkor legalább nem mások teszik ezt.És a gúny csak mar, attól fel le7 ébredni, magadhoz le7 térni - ha pedig hagyod neki, h fájjon, akkor az üvölt és kapar és zokog. És azt ugyebár nem, mertmivel kultúrlények vagyunk. És itt bukunk el, újra meg újra. Mert: "Kötődni kell tudni, és érezni." Látod, én se mertem a "kötődni" helyébe odaírni, hogy: "szeretni". Pedig erről lenne szó. És nem megy. Mert hülye kis tüskényi sérelmeket őrizgetünk, amiket sokszor nem is attól kaptunk, aki ennek a levét megissza, és amik miatt egyszerűen nem jön össze. Csak valami hasonló. Vagy az se. Végül is az "Illúziók" is jó cím lett volna, de ennyi erővel ez kb az összes versem elé odarak6ó.
(Elnézést a hosszúságért, csak segíteni szerettem volna értelmezni azt a 4 sort. Persze ha már adalék kell hozzá, akkor régen rossz, de olyan jól esett leírni! Le7 kövezni!)
"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/
- Mau Rauser
- Nem elérhető
M
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
szavaim szétgurultak akár a gyöngy
s ahogy összeütődnek koccan a csönd
03.04.
I.
Időről időre
elbűvölnek a szavak:
a történetük,
a hangzásuk,
a betűk hurkai;
a világ, ami mögöttük
és bennük van.
Próbálgatom,
hogyan lehetne
egy-egy szóval
simogatni.
De csak vigyázva,
óvatosan:
a kéz, amely simít,
üthet is.
S én senkit sem
akarok megütni
a szavaimmal.
II.
A szavak
akár a kinyúló kezek.
Van,
hogy nem látjuk meg őket,
s fájdalmuk,
reményük
és csalódásuk
márvány-időtlenségbe
kövül.
Van,
hogy lehull a kar,
pedig már csak
egy utolsó nyújtózás,
és összeértek volna
az ujjak.
Szeretném hinni,
hogy van, mégis van,
mikor két kéz egybekulcsolódik:
összefonódó ujjak,
sorsok,
pillanatok
-szavak, kezek.
03.04.
szürke szamár vagyunk a ködben
tűnnek, tűnnek egyre többen
aki körbenéz csendre döbben
szürke szamár vagyunk a ködben
03.05.
kéken szóló gitárról álmodom
03.05.
(Bocsánatotokat kérem, de kényszerem volt, hogy valahová leírjam ezeket..Azért remélem, elfér itt, bár egyikse vers...)
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./
- Arlith
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Szofi
- Nem elérhető
Sok szék között találsz. A pad alatt, ismét?
Ha nem az én székem, hát nem ülök bele.
Kötődni kell tudni, és érezni. Tüskét?
Sérelem. Dédelget. Olcsó hús híg leve.
Nórinak, születésnapjára, szeretettel.
Egyetértek vele és Andival (a fórummal kapcsolatban).
Köszönet Maunak a közreműködésért, és azért, hogy van.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Arlith
- Nem elérhető
A dátum 2005. 04. 04.
**Shaman** írta: Pang a verses topik, mint vesében a vizelet.
De ne légy szomorú miatta, majd valaki jól vállon vereget.
S ha ez sem hozza meg kedved az alkotásra,
Dőljél hátra a hintaszékben,
és készülj fel egy marha nagy imádkozásra.
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Kar_sa
- Nem elérhető
Hmpf... hát lefordítottam végülis a Sybilt, de ez az új fórum vacak, nem tudom vele táblázatban betenni, hogy látszódjon rendesen, szóval csak így egymás után az eredeti meg a fordítás (ami kicsit vacak, csak Szofi nagyon ragaszkodott hozzá):
Sybil
Ice. Snow.
Her eyes glow.
She cries to know
of sighs below.
She'd only seen what's true.
And all she feared was you.
She said we'd better, too
but we found it hard to.
It's not her fault what you've become.
It's not her fault what you have done.
It's not her fault, no, not at all
She'd warned us this was to befall.
Flies. Flowers.
He lies and lowers.
She cries and cowers
inside her bowers.
She'd only seen what's there.
And she could never dare
Choose between right and fair
And she could never share.
It's not her fault that we were blind.
It's not her pain to which we're bound.
It's not the same to her at all;
She'd already seen our bitter fall.
Leaves. Gales.
She grieves. He impales.
Believes in the tales
Achieves their avails.
After all she had seen
All of which she'd foreseen
She was not at all keen
By her lord to be seen.
It's not her fault that you were fierce.
It's not her pain by which you're pierced.
She had no possibility
But to take responsibility.
Hails. Winds.
He fails. She wins.
Then ails and thinks
Of wails and things.
She'd only wanted to
Tell you that she loved you.
She'd only asked you to
Leave while there was hope to.
It's not her fault that you've been deaf
Yet it's her pain which was your death.
She died the day she murdered you
As she stabbed herself when she stabbed you.
Sybil
Jég. Dér. Hó.
Szeme ragyogó.
Arcán csupa só
a könnyfolyó.
Azt látta csak, ami ott van.
Tőled félt csak - s egyre jobban.
Azt kérte csak, mi is féljünk,
De nem figyelt süket fülünk.
Nem tehet róla, hogy mivé lettél.
Nem tehet arról, amit te tettél.
Nem tehet ő semmiről sem;
Megmondta rég, hogy így lesz minden.
Rügyek. Madarak.
Sok hazug szavak.
Meglapul, és sír csak,
Eltemetik a falak.
Azt látta csak, ami ott volt,
S hiába volt kezén vérfolt,
Fia ellen egy szót sem szólt;
Senki sem tudta, mit titkolt.
Nem tehet róla, hogy nem láttunk mi.
Nem az ő fájdalma, mi testünket veri.
Minden számít neki, minden -
Tudta, hogy elbukunk keserűen.
Szélfútta levelek.
Az gyilkol. Ő kesereg.
Érdeklik a történetek:
Megszerzi az előnyüket.
Mindazután, mi megesett
- látta őket épp eleget -
Teste-lelke megremegett,
Hogy elé beidéztetett.
Nem tehet róla, hogy durván megütötted.
Nem az ő fájdalma, ami átszúrt téged.
Semmi mást nem tehetett:
Megtette, amit meg kellett.
Viharos szél.
Fia halott, ő él.
Megtört, már nem remél
Gyászol és gyásztól fél.
Nem akart mást, csak szeretni.
Szeretni, s szeretve lenni.
Csak el akart menekülni.
Míg nem késő, messze futni.
Nem tehet róla, hogy nem hallgattad meg
De az ő fájdalma, mi átjárta szíved
Meghalt, mikor meghaltál te
Mert a tőrt önszívébe döfte.
Kārātārānen a áirâë...
- Kar_sa
- Nem elérhető
You've kept on pilin' up
all your fake wisdom.
All shiny bits of truth
you've met at random.
But fireworks crackle
and everyone's shackles
are still in rust.
You've kept on pilin' up
all your strange wishes
Glistening scales of
deep-sea forlorn fishes.
But strong gales still bellow
and everyone's hollow
and still unjust.
Faker than gold
if you look underneath.
Faker than foretold
and faker than your teeth.
Faker than your words
when you speak of freedom.
These are just the absurd
trails of your fake wisdom.
You've kept on pilin' up
all your fake wisdom
Facts that hold golden truth
ever so seldom.
So roots twist and splinter,
now summer is winter
and still is glum.
You've kept on pilin' up
all your weird wishes
Twinkling twisted truths
served on gold dishes.
But hungry we are still,
we'll eat more, yes, we will
but still we're numb.
Faker than foam
on tender ocean waves.
Faker than the roam
of stormy nights in caves.
Faker than the shine
of your plastic kingdom.
These are just the malign
trails of your fake wisdom.
When you learn
you turn
the world into a better place.
When you teach
you preach
the people how to live in grace.
What you earn
is what you learn
you won't get nothing more.
What you'll reach's
what you beseech;
the intrinsical lore.
Fake wisdom
only leads us to failure and fall.
Fake wisdom
doesn't make us happier at all.
Fake wisdom
never does anyone any good.
Fake wisdom
I think you must've misunderstood
the point of life...
Kārātārānen a áirâë...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Chyrdan: valójában az első, aminél nem voltál biztos, hogy hány darab, egyetlen egy ráolvasás. A másik is, úgyhogy két cuccost hoztál. Jók lettek, szerintem, ebben a műfajban mindenféle ismétlődés a helyén van, kezdve a ragrímektől és folytatva a visszatérő szóhasználatokon, motívumokon át, mivel a céljuk (bocsánat: egyik céljuk) egy meditatív állapot előidézése, amely a varázslást hatékonnyá tudja tenni. A ritmus feszességével sincs gond, pedig az ilyen kántálásoknak ez szokott a kulcsa lenni - a ritmus beállítása, a "beleringatás" elérése érdekében akár értelmetlen szavakat is lehet, szabad (esetenként kell) használni. Valójában nem is olyan egyszerű műfaj, de ezek ügyesek, szépek lettek!
Elemmíriel: szép. De a fényszilánk / húrjain át rímpár inkább rém, mint rím. Ugye csiszolsz még rajta?
- Mau Rauser
- Nem elérhető
ha megszabadulhatnék minden vagyonomtól
a maradék-idő felét neked adnám
hogy ne kelljen túl-éljelek
a másik felét azoknak
akik gyarapítják és megteremtik belőle
az elkövetkező világot
a harmadig felét pedig
odaadnám a szegény embereknek
nem a pazarlóknak és mindig-éhezőknek
hanem akiknek a kevés is elég
és aztán mint mindenki más ezen a földön
én is csak élnék amíg meg nem halok
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
Ennek örömére keresek is egy verset, ha már idelelkendeztem, ne lógjon ki a hozzászólásom túlsággal a topikból.
egynéhány bús...
egynéhány bús, szomorú léptű akkord
bánatos visszhangja szívedbe mit hord?
homokszemcsék közé szorult fényszilánk
pereg emlékezeted húrjain át
szürke a hajnal mint nyári út pora
szikkatag törnek rád a tegnapokba
visszanyúló, lassan múló holnapok
de gyors minden ma, egyik sem andalog
úgy maradnék még, kedvem rohanni nincs
tovább, zárt ajtókon elveszett kilincs
integet: méla kulcscsomón kutatva
leljek mögöttük új, tisztább utakra
(2009.02.23.)
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./
- Chyrdan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Sebaj, most itt vagyok, és hoztam 2 (vagy inkább másfél?)verset:
Idézés
Vérből, fényből,
hamuból, szélből,
fellegekből, égtől,
árnyakból, földtől;
Megidézlek éjből;
Szárnyakkal szélből,
agyarakkal fényből,
születve földtől,
lelkeddel égtől!
Lángokból, vérből,
hamuból, szélből,
hívlak; ébredj,
táncolj, érezz!
Könnyekből, vízből,
árnyakból, földből,
idézlek; éledj,
harcolj, létezz!
Az az igazság, hogy a mai napig nem tudtam eldönteni, hogy ez egy vers két külön versszaka, vagy egyazon témára két külön egy versszakos variáció... Nem egy tipikus vers, inkább rigmus, kántáló... A másik is hasonló kicsit bizonyos téren :
Garon, a rontásvadász
Rontást oldok, igét kötök,
Méregből szőtt átkot török,
Esti csillag árnyán jövök,
Szívem felett varázskörök.
Rontást teszek, halált kötök,
Átokszárnyú árnyat ölök,
Éji sóhajt lépve jövök,
Lelkem körött álomködök.
Halált oldok, lelket kötök,
Élet rabló tükröt török,
Ezüst holló hátán jövök,
Fejem felett rontáskörök.
Varázst teszek, igét kötök,
Lélek-rágó démont ölök,
Holdárnyékok közül jövök,
Lényem körött éji ködök.
"Mikor halkan leszáll az est,/ Egy szebb világról mesélni kezd/ S láng-lelke fénye falra fest/ Ezer csodát és látomást."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Hoztam is egy valamit, szeretettel ajánlom fq-nak. Akit érdekel a háttere, nem csak látni, de érteni is akarja, annak figyelmébe ajánlom ezt az oldalt.
lorem ipsum dolor sit amet
consectetur adipisicing elit
sed do eiusmod tempor
incididunt ut labore
et dolore magna aliqua
ut enim ad minim veniam
quis nostrud exercitation
ullamco laboris nisi ut
aliquip ex ea commodo consequat
duis aute irure dolor
in reprehenderit in voluptate velit
esse cillum dolore eu fugiat
nulla pariatur
excepteur sint occaecat
cupidatat non proident
sunt in culpa qui officia
deserunt mollit anim
id est laborum
Mottó: "Nincs ki a fájdalmat önmagáért szeretné, ki törekedne rá és birtokolná, csupán a fájdalomért"
- Nilla
- Nem elérhető
- Leguanember
- Nem elérhető
Lyona írta: /belepof: Halványan rémlik nekem valami MTT-s karácsony dec. 20-ra...
Versestali után pont jókor lesz, ha lesz. Ha meg nem lesz, akkor nem lesz.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Lyona
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Mau Rauser
- Nem elérhető
viszont mivel szeretném, ha a versestali intézménye nem halna el, továbbra is szeretnék összehozni egyet, úgyhogy új alkalmat hirdetek két hét múlva szombaton dec 20-án 14 órára: a próba kedvéért ezúttal szombaton és bent a városban (a pontos helyen még gondolkozom, valószínűleg valami kevésbé felkapott teázó lesz).
persze ha senkinek nem jó, akkor le lehet szavazni, vagy lehet jobb időt mondani, én nem vagyok semmi rossznak elrontója; egyik elkövetkező hétvégére sincs különös programom még, és szívesen kimegyek szentendrére is (vsz jobb helyszín mint bárhol a városban), ha a népeknek jó az is.
szóval kérdezek mindenkit, hogy ki az, akit érdekelne, és aki tudna jönni 20-án, szombaton.
(Weöres Sándor)
- Szofi
- Nem elérhető
Alcar, take my bow.
Szolgálati közlemény: utólag is elnézést, h nem tudtam ott lenni verses talin, remélem, mindenki jól érezte magát! (A 7végén éjszaka dolgoztam, fizikai melót - munkanélküli lévén, ez volt, ezt kellett szeretni -, és a bioritmusom kissé elcsúszott. Éjszaka éltem, nappal aludtam. Ha kerestetek is, a telefonom működésképtelensége miatt nem tudtatok utól érni. Sorry, h nem szóltam, teljesen kiment a fejemből, h milyen nap van, meg h Vt, meg az, h milyen nemű vagyok... ) Vt-ről kérek vki ottlévőtől beszámolót!
Más:
Gyász
(Egy álom halálára)
Gyökerestől tépted ki május-fáimat;
Ajtómon többé már be nem kopog szemed.
Időn, Téren túlról nem szólíthat szavad -
El kellene tán rejtsem tört lélek-tükrömet?!
A távolság talán majd mindent fölemészt;
Kárhozat sem oldhat fel keserű levet.
Nem tudtam összerakni új Emlékezést -
Nem láttad meg bennem felsíró gyermeked...
Szemhéj
Ismerős vagy, s végül mégis: idegen.
Nem vándorolnak szemem körül a szarkalábak.
Hová lett az egykor oly józan figyelem?!
Tél keze erővel szakítja a vázat.
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
egyedül lenni egy csillagon
nézni ahogy a rózsa nő
és tövise szúr de nem nekem
hallgatni a csendben a mindent
csillagtalanná hullani
porszemekben táncoló fénnyé
kérdezni ha nincsen is válasz
álarcok nélkül játszani
és szabadon lenni a szélé
2008.12.01.
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./