Versek

Több
20 éve 7 hónapja #184212 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Versek
Area: ez a hiába volt minden-gondolat elég sokaknál előjön mostanság... tavasz van, ömbörök! :) Tetszik ez a lázadó-szárnyaló kép. Meg a vért izzadás. Szegény Jézusok...

Tisztára olyan, mintha egy kihallgató teremben ülnék, az arcomba hajolna valaki, akiből csak két szemet látok, és egy átható hangot hallok..... Hátborzongató....

:arrow: Mert olyan is. Majd nézd meg az avataromat, ha kész lesz. :wink:
Nefra: Szecesszió. Imádom. Ismered Babits Csipkerózsa c. versét?
Az egész egy elvarázsolt királykisasszonyra emlékeztet. Megvan! Aerosmith Jaded c. számának klipje. :hello:
Nefi: a fény-rég rímpár nem vmi szerencsés, de a vers szép. A 2-3 vsz tiszta Beren-Lúthien sztori.

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #184207 Írta: Ratzkha
Ratzkha válaszolt a következő témában: Versek
Ahoj, deti!

Nefra! Nincs igazság. Az is szubjektív. Az objekttivitás is egy szubjektum, csak az Istené.
A vers teccik, bár inkább hangulatversnek tartom, az értelem halványabban jön át, mint a (szépmagyarszóval:) FÍÍLING. Ami meg átjön arra biztos nem vagy kiváncsi.
Entitársak!(F-cube, MC au) A kockáitok! Szörnyűek! EFQ! Miért kellett megrontani azt a lányt amikor tudott szép verseket is írni?! Szmájl (Mau: A Depresszió Nagyon jó! Pont ott üt ahol kell! Látszik, hagy tapasztalt „slef-depresser” vagy :lol: Nagyon tetszik. A köszöntő szintén. Sajtnos túl jól használod ezt a formát. Nagyon tudsz vele kifejezni. )
Valamint: a versemre(?) (T.i. : Utánérzés-szintézis) sokan mondták: JÓ. Nemtoudom miért. Ahogy írták, abból számomra az derült ki, ők sem. (Bocs a tudálékosságért, de mivel érzésből, őszintén írtam ezért érdekel, milyen hatást vált ki a mentális síkon. (Nem ez nem egy „Be lehet szólni” feliratú zászló felvonása).
Ha ennyire reagál6atlan ez a stílus, és ennyire nincs mit mondani rá, (azon kívül, hogy jó vagy rossz :lol: ), akkor a biilentyűzetetek elkopását kerülendő: még egy belőle.

Redukció

Szennyes-szűk számban,
a dobozos üdítők levén túltevően keserű
köppettel telt veremben
marja szana-szerte
a szép és fennkölt szavakat
a világpusztító cinizmus.
Gúnyolódj most, míg őszintén találsz,
és nem én téged.
Mert téged is szétmar az irónia,
és véged.
Isten szubjektivitása ellen nincs esélyed.

(Vittem haza tömkeleg verset, Nihilt, Artemiszt, Nimát, ami tetszett, hétfőn lehet föllteszek egy-két versfölötti meditációt, függetlenül az érdeklődési indextől. :twisted: )

If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 7 hónapja #184205 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Versek
Dingir, köszi, ez jól esett. Nekem is sokat jelentett az a hangulat és örülök, hogy átjött.

Új:

Telihold
(Lunatic)

Hívó kürtjelnél ékesebben
zeng a Hang, ím, fel szivemben-
követem; bármi az ára:
rálépek most a holdsugárra!

Több
20 éve 7 hónapja #184096 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Versek
Nihil: erre egyszerűen annyit tudok csak mondani, hogy hűűűűű de jó! :D [size=9:en6y1s31]Én le is mentettem.[/size]

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
20 éve 7 hónapja #184093 Írta: Nihil
Nihil válaszolt a következő témában: Versek
Az Ezer-arcú

Mikor játszik, s mikor mond igazat,
Kinek sokszínű képe, ezer arca van?
Bárki láthatja, de senki sem ismerheti őt,
Csak azért, mert másképp méri az időt?
Ezer és ezer különböző helyzetben
Tesz mindig mindent másképpen…
Pedig itt él, és nem csak a képzeletben!

Igen, van sok ezer-arcú édes szörnyeteg,
Ki egyszer rosszat, másszor jót, de mindig tesz.
Olykor egy egész világot is kicselez!
Meghal párszor, és megszületik százszor,
De mindig elmenekül minden világból.

Igen, ő ezerképpen ezer arcban létezik,
És hitére minden időben emlékezik,
S ha elbotlik olykor a gáncsos világokon,
Akkor is felkel, s a létsíkokon tovább oson.
Nyomát látni földön, égen és a közfalakon,
Hisz osztályrészül neki csak ez jutott,
Soha semmi mást nem kaphatott:

Ezer világból is visszavágó, ezer pofon,
Ami mindig másképp, de kiül a hitetlen arcokon!

"Mert a nap lefekszik bárkivel, és bárki mellől felkel...
Ezért van mindig éjszaka, és ezért lesz néha reggel!"

Több
20 éve 7 hónapja #184059 Írta: Timona
ADIM: azt a jelzőt amit a versike elé biggyesztettem nem gondoltam ám véresen komolyan, mert ""- ben volt és dőlt betűvel, csak jelezni próbáltam, hogy más mint az eddigi verseim, olyan kis gyermeteg igen [size=9:xrf9cyzk]azért átjavítottam a kedvedért[/size], de én úgy szeretném még azt hinni, hogy nem vagyok olyan aki mindezen dolgokat elfelejti :wink: Most elképzeltem egy gyerkkönyvben és kicsikét úgyéreztem, hogy de jó lenne egyszer tényleg ott látni. :lol: [size=9:xrf9cyzk]Ez eddig még igazán eszembe se jutott, egyik versem kapcsán sem... [/size]

Sötét Úr:
hát igen kicsikét még kiforratlan a dolog azt én is igy érzem, pedig már igy is 2* átirtam. De nem adom fel, mert úgy a szivemhez nőtt, pedig csak 2 napos a drága. Igérem, hogy még dolgozni fogok rajta és köszönöm a jó tanácsot :D

Dingir:
nagyon sokáig nekem se ment a pozitiv dolgok meglátása és rimbeöntése, nem tudom mi ütött belém, de mint mondtam talán a levegőben rejtőzködő tavasz hozta ezt most felszinre, remélem nem zuhanok vissza a depi borús óráiba, mert az nem hiányzik. Fő a pozitiv hozzáállás és a jókedv! - és még engem mondanak pesszimistának... [size=9:xrf9cyzk]na jó azért általába az a jellemzőbb[/size] :oops:

Fodor Ákos

Több
20 éve 7 hónapja #184045 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Versek

sziasztok!

én már jó ideje nem tudtam semmi értelmeset írni, de csodálatos Titeket olvasni! külön ki szeretnék emelni pár verset:

Ring: már olvastam régebben is a verseidet, de csak az utóbbi hónapokban "esett le" nekem, hogy mi is a lényegük. épp ez a tündériség, amit már annyian kiemeltek. őszinte elismerésem, hogy ilyen tisztán ki tudod fejezni ezt az átgondolás nélküli tündériséget.

Nefra: csodálatos ez a vers! ha lesz hozzá bátorságom, elmondom egyik versestalin :wink: kérlekszépen, gyere te is! :) ha már verstani kritikát kell mondanom, akkor a pontos ritmust és a rímeket emelném ki, és ezeket a hihetetlenül átütő erejű képeket:
"Vért formál kezén a toll / a betűk átizzanak"
"zúgott a Nap, / madarak laktak kezeiben / lábain búzaszín tavak."
"s a lelkét, mint magot / őrzik némaság-héjak, / védve önnön húsaitól"
"ahogy a föld, Isten, s az ész / önmagára néz."

amikor olvastam, megfordult a fejemben, hogy hatással volt rá Weöres vagy Pilinszky (egyébként ők rám is, kitörölhetetlenül).
a visszatérő sor nagyon erős, és azok a rímek, amiket ehhez kapcsolsz:
bor-sehol, nap-tavak,ész-néz.
na, egy icipici negatív kritikát mégis megfogalmaznék: a holt-sehol az én fülemnek nem cseng annyira össze, pedig sztem a végén erre szükség volna. de üss csak le nyugodtan, ha szőrszálhasogató vagyok... :wink:

(bocsánat, hogy másra most nem volt időm, csak ez is majdnem fél óra volt. hiába, én már csak ilyen lassú maradok :roll: )

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
20 éve 7 hónapja #184033 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Versek

Timona írta: Puszta mező, gyér zöldű,
nincs még virág csak a fű.
Kora tavasz derekán
kevés szirom látszik fán.

Figyi, nagyon aranyos a vers, úgyhogy érdemes lenne fényezni egy kicsit :o ) Mondd csak el magadnak a fenti idézetet: zenéje van, kedves kis tavaszi dallama. Csak hát megbotlik. Mit szólnál egy olyan negyedik sorhoz, hogy

(kora tavasz derekán)
"Kevés szirom ing a fán"

Persze más szó is lehet, nekem most ez ugrott be, de kapásból jön még három-négy változat. Nem írom le őket, játsszál vele! (Tényleg játsszál, mert ez a vers azt szereti. Kedves, aranyos, olyan kis verscica. Adni kell neki egy szógombolyagot, majd csak kihoz belőle valamit!) :o )))

Timona írta: Útnak indul méhfiú,

Jaj, szegény biológiatanárom...! De nem baj, ebbe a versbe belefér! -ne, csak hát megint döccen egyet. Ja, és a kapzsiságnál megfordult a p betűd :o ))))))))

Timona írta: Pici lány a kocsi végen,
megpillantja vágyait,
tündérien oda libben,
lejjebb húzza ablakot.
Méhecskénk hát itthagyott.

Itt már egy kicsit több a gondom. A vágyak megpillantása a rossz nyelvek szerint csak egy mezítelen férfi esetében lehetséges :o ) <Mit keres az a karika a számmal a monitorom alsó sarkában???> De lehetne mondjuk "felfedezi". Direkt nem keresgéltem jobbat (biztosan van!), de meghagyom neked a játék örömét. A másik problémám az, hogy hiányzik egy sor. Vagy a negyedik elé kellene egy, vagy az utolsó elé, de így most nem döccen, hanem akad a dolog.

Mindezt azért írtam meg, mert sok fantáziát látok a versben, érdemes vele foglalkozni. És azért hangsúlyoztam, hogy játszani kell vele, mert ha felveszed a hangulatát, engedsz a pajkos, táncikálós vidámságának, akkor sokkal könnyebben találsz a megfelelő szavakra - legalábbis a saját tapasztalatom ez. Remélem, hogy nem érezted bántónak a kritikát, és engedsz a tavasznak. Olyan jó, amikor ilyen vidám, derűs alkotások is előbukkannak!

Timona írta: Fehér porcukor helyett,
fehér virágtengerek.
Tavasz surrant hát a télbe,
Eljött már a hideg vége!

Ez is kellemes, és remélem, hogy igaz is! ;o))))))))

Több
20 éve 7 hónapja #184026 Írta: Dingir
Dingir válaszolt a következő témában: Versek
Léli: Huhh! Ez nagyon tetszett! A rímekről annyit, hogy ez a verset én leginkább olyasféle szabadversenek tekintettem, amíg olvastam, így nem éreztem szükségesnek, hogy a rímeket meglássam bennük, így nem is figyeltem arra, hogy erőltetettek-e. Így jó, ahogy van! :wink:
Ringbearer: Tényleg olyan gyermeki, tiszta lett, mint ahogy írod is a versben. Valahogy átjött ez az édes, "angyali" hangulat.
Nima: Anya, fiú, szentlélek: Jajj, de kegyetlen vagy! Méghogy nem lesz több megváltó!! Hmm... Hát nem is lett... Hmm... Lehet tényleg jobb is... :? Hej, Nima, megint jó ötletet szültél! Gratula!
Sátán: Én is, én is ÉN IS!!! Csak pár másodprecre láttam, de asszem szívesen eladnám neki/ÉRTE a lelkem... :wink: Mint az a pali a könyvtárban... Huhh, ezt nem ismeséltem neked, na majd... Ja és a vége... Az tisztára olyan, mint a képzelt riportban a kígyó szövege. Tudod, az lettem volna én, ha lett volna előadás. Szóval ismét brutális voltál... EJNYE! :nono: :D
Nahryien: Huhh... Ez nagyon erős... Nekem ez most nagyon nagyon tetszik... Nem tudom megmagyarázni miért... Úgy tűnik most ilyen a közhangulat... Isten, Sátán, Lélek... Mégegyszer nagyon jó!!!
Timona: Édeeesss...!!! Jó egy - két ilyen üde színfolt ennyi elborult és depresszív elme közt! Irígylésre méltó, hogy pozitív témákról is tudsz írni. Nekem nem megy sajna... :wink:
Adim: Sajnáltam, hogy nem írtál kritikát az előző versemre, bár remélem csak azért, mert nem olvastad! :wink:
Area: Hiába volt minden: NNEEEEEEMMMMMMM!!!!! Semmi sincs hiába! Meg lesz dorgálva, ha továbbra is ilyen szomorú versekkel szorítod össze szívem!!! :nono: :cry:
"Egyedül vagyok, az emlékekbe veszve." Volt egy verstöredékem, sosem fejeztem be, talán majd egyszer. :wink: A lényeg: egy kísértethajóról szól, amin a szenvedő lelkek azért kísértenek, hogy végre emlékezzenek rájuk... Semmi más nem kell a halottnak, csak hogy legalább az emlékekben éljen...
Hajnal: Ez se rossz, (bár a másik sokkal jobb!:wink: ) Ami nagyon jó benne:
"Felsikít a ma,
lassan tegnappá válik, "

Nefra: Nagyon szép, és egyben szomorú! Gyönyörűek a képek, és az is, ahogy ez az egy sor visszatér. :arrow: "de ő már rég nincs sehol."
Szofi: Kísértet: Nagyon jó lett, főleg amilyen hangulatot az első sorral megadtál. Szeretem ezt a hangulatot!!!

Több
20 éve 7 hónapja #184009 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Versek
I. Búcsúzás
Búcsúzásunk nagyon sokáig tartott
Mielőtt indult volna, s mieltőő itthagyott
Harcolni ment a háborúba
El messze, a világon túlra
Búcsúzáskor könnyeinket hullattuk
S a régi boldogságunka gondoltunk
Simogatott, s szorosan magához ölelt
Fejem rá hajtottam, s rá folyt a könnyem
Mosolyogni próbáltam rá, de nem sikerült
Csak egy érzés volt bennem, mi oly keserű
Édes csókjaival halmozott el akkor
Keze puha volt, mivel máskor kardot fog
Szerelmünk forró volt, mégis hidget érzek
Hogy nem jön vissza, annyira félek
Lassan elfordul és indulna messze
D visszahúzom s még sokáig ölelem
Miután elment, sokáig néztem utána
S könnyes szememben csillagot szórt a bánat
Búcsúzásunk hosszú volt, mégis oly rövid
S szívemben maradt egy túl erős tövis
Órákig álltam a távozó lovagokat nézve
S itt maradok míg vissza nem térnek
Maradok itt világ végéig akár
S reménykedek, míg visszajön nem ér el a halál

II. Csillagok hullottak alá az égen
Csillagok hullottak alá az égen
Míg idelent boldogan ragyogtak a fények
Szerelmem arcára is rávetült a fény
S kezemet fogja a fák alatt rég

Magához húz, ajkai érintik enyémet
Majd halkan fülembe suttog szépeket
Karjai puhán ölelnek engem
S számunkra örökké tart ez az este

Utána lassan sétálunk a Hold fényben
Elfeledve az elmúlt rossz évet
Derekamat ölelve vezet végig a kövezett úton
S nem gondolkodunk a csatán s a múlton

Ott voltam ahol elváltunk akkor
S nagyon lassan teltek csak a napok
Visszatért hozzám nagysokára végre
Mikor csillagok hullottak alá az égen

egyenlőre csak két részes, de folytatás várható, ha van rá igény :roll:
Area, szofi, Nefra, mindnki: nagyon-nagyon jók :wink:

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
20 éve 7 hónapja #183981 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Versek
Léli: végig tagadsz, és a végén bevallod, hogy az életed volt.... 8O Nem várt fordulat... joó! :wink:
Ringbearer: A Hold magjai a csillagok, amiktől az emberek angyalok lesznek.... 8O :itscool: Igen király vagy!!!!! Rohadt jó ez a kép, őszinte csodálatom!
Nima: a sátán legújabb megközelítése..... :agree: Tisztára olyan, mintha egy kihallgató teremben ülnék, az arcomba hajolna valaki, akiből csak két szemet látok, és egy átható hangot hallok..... Hátborzongató....
Nefra: hűaztamindenit..... erre már nem lehet mit mondani.... bámulatosak a képeid.... 8O

és egy tegnapi versemet is felraknám, egy dalszöveg egy sorára épült: "...amíg a múlt romjain nyílik a hajnal..."
Tűzvörös az ég,
s a föld is lángol,
fönt van a nap még,
de már letett a máról.

Őrjöngő búzatáblák
Izzanak bíboron,
A kalászok a napot szánják,
Siratják az alkonyon.

Megdobban a Föld szíve,
Vörös fényvért ont a nap,
eléri az éji halál,
s a könnyeibe fagy.

Felsikít a ma,
lassan tegnappá válik,
térdre rogy az idő előtt,
a sötétségbe mállik.

S még egyszer feltámad,
egy búcsúzó dallamon,
majd eltűnik minden hirtelen,
így talál rá a hajnal.

'Is there anybody out there?'

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 7 hónapja #183920 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Versek
Üdv mindenkinek! :D

Köszönet a hozzámszólásért Ringnek, Nimának és Nefrának. :wink:

Tegnapi termés:

Kísértet

Gyufa sercen, eső szitál...
Emléked mindíg utat talál
szívemhez, kín s kéj szülötte!
-Bár elengednélek örökre!!...--

Több
20 éve 7 hónapja #183900 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Versek
Üdvözlet!

Anyácskám! Az Erdei akt első versszaka csodálatos 8O . Mindent elmond.
Nima: hát igen... Passió. Remélem lesz még több megihletett versed. ;)
Nahryien: filozófiai gondolatmenet. És tényleg jó. De gondolom van még több ilyenfajta. Megtisztelnél mindenkit vele, ha beraknál még. ;)

Most csak ennyi, ne haragudjatok. Pakolási lázban égek, szombattól nem leszek egy ideig.

Ez tegnap született, megtisztelnétek a kritikátokkal.

Ébredő
Fojtó párnák között
a liános magány
mellé költözött
s úgy szorítja szét
mint a sár rög-gyermekét.

Vért formál kezén a toll
a betűk átizzanak
formáznak torz szavakat
- de ő már rég nincs sehol.

A betemetett órán
mit elásott
s mi elárulta
rég dombbá vált a homok
tudta,
a föld egyre beljebb issza.

Ős-sírok nőttek szét benne
agyába szökött, mint a bor
fagyott kincsekkel, halottal tele

Egy idegen, szürke reggelen
felült párnáiból;
zúgott a Nap,
madarak laktak kezeiben
lábain búzaszín tavak.

A koponyáján, mint
foszló gyümölcs,
szakadt a gondolat
s a lelkét, mint magot
őrzik némaság-héjak,
védve önnön húsaitól

És az Éjben.
Mint aki először látta
az elformált kazlak
fényszálait,
álmait
a téli kietleneknek
ahogy a föld, Isten, s az ész
önmagára néz.

Visszahanyatlott,
csuklottak üvegkarjai,
szemeiből elfogyott a Hold
köré lián simult
beletört a fagy a percekbe
utolsó, nagy Éjt tanult
s ottmaradt a lelke;
szelleme igaz lett, holt

Üdvözlet újra! ;) Írjatok sok szépet, de legfőképp igazat.

Nefra.

Több
20 éve 7 hónapja #183872 Írta: ADIM a Des
ADIM a Des válaszolt a következő témában: Versek
Üdv, Álomhozók!

Jobb, ha nem részletezem mai álmom, mert rettegéssel teli és Apokaliptikus volt, mely sokáig nem eresztett. (vajjon ki hozta? :wink: )
Ám látom, a tiétek jóval kellemesebb, még ha borongós is a théma!

Erda, nagyon pesszimista lett a versed, pedig az a sok "mégis" bizakodásra ad okot, ám az elbukást nem kerülheted el... Pedig nem mindig van ez így. remélem, te magad hiszel a dolgok jobbra fordulásában. Ez a sor pedig:
"Egyedül vagyok, az emlékekbe veszve."
Nagyon kifejező, sokan félnek attól, hogy nem marad utánuk semmi, az emlékek pedig csak addig élnek, míg van ki emlékezzen rájuk!
Timona, kérlek, ne tegyél lefitymálló (micsoda szó...) jelzőket a verseid elé (tudom, írhattam volna degradálót is), mert lehet, hogy te bugyutának, gyengének, esetlennek, kezdeménynek írod le őket, hadd lássuk meg bennük azt, amit jelentenek nekünk, és ha már előttünk az étel, nekünk fontos annak illata és kinézete is, nem csak a várható íze...
A méhecskés versikéd igenis kedves lett, olyan életszagú (a versike szó pedig jelzi helyét a komoly versek között. Bár részemről minden vers komoly valahol, hiszen nem egy összecsapott idétlenségről van szó). Ha belegondolsz, egy gyermekkönyvbe teljesen belekívánkozik, és a kölykök imádnák, ezzel talán még a verstanulásra is ösztönözhetőek lennének... Szóval semmit sem szabad lebecsülni, mindennek megvan a helye és az értelme!!!
Léli, a versed egyre erőteljesebben fokozódik, végül már szinte sokkolja az olvasót, aki előtt lassan kibontakozik a dráma! Nagyon jól érezhető a bizonytalanság a szemtanú részéről, aki maga sem hiszi el, ami történt, és eszével tagadni próbálja, azt, ami megtörtént vele. Komoly nyomot tud hagyni egy ilyen átélt tragédia, és ezt jól szemlélteted benne. Komoly darab!

ADIM a Des

"A félénk ember a veszély előtt ijed meg, a gyáva a veszély közben, a bátor a veszély után."

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"

Több
20 éve 7 hónapja #183800 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Versek
Üdv Álmodók!

Most rohanok, csak feldobom a legjabb versem, de este majd visszajövök, és kritikázok... :wink:

Hiába volt minden.

Kiürül az agy,
üvegesen mered a szem,
a lélek elhagy,
nincs reményem.

Elhamvadtam.
Elszálltak a csillagok messze messze.
Itt maradtam.
Egyedül vagyok, az emlékekbe veszve.

Próbáltam szállni.
De ezerszer visszaestem az égről,
Lázadtam már százszor,
De nem tudtam megmenekülni a végtől.

És most itt vagyok.
Vért izzadtam, könnyeim nyeltem,
Mégis meghalok.
Hiába volt minden szenvedésem.

Hiába volt minden.

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 7 hónapja #183735 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Versek

Sötét Úr írta: Nem így volt, esküszöm, nem így volt!
Ne add Uram, hogy így legyen!

Na szóval kicsit erre emlékeztetett az egyre fokozódó tagadásod. És nagyon jó, ahogy a színekkel alátámasztod. Egyfajta szinesztézia, ahogy a színeket a vers részévé teszed, nem nagyon találkoztam még ilyennel!

Csatlakozom SÚhoz és a többiekhez, ez szerintem is egy nagyon jó narratív vers; és nem is csak narratív, persze, mert végigmegy benne egy gondolat, sőt átfordul benne az ellentétébe... és Brísának is igaza van, az egész nagyon hatásos. Ügyes vagy.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #183714 Írta: Timona
Huhh, végre megint eljutottam hozzátok, de most sincs túl sok időm, pedig egy csomó vers nagyon tetszett, de főleg Erdáé, Ratzkháé és Nimashiliné.
Én is földobnék valamit kicsit "gyermeteg" versike, de mit csináljak, ha ezt váltja ki belőlem a tavasz :lol: [size=9:1zxd4onh](imádom :wink: )[/size]

Mese a méhecskéről

Puszta mező, gyér zöldű,
nincs még virág csak a fű.
Kora tavasz derekán
kevés szirom látszik fán.
Útnak indul méhfiú,
enni szedni, hajnalon.
Kapzsisága lesz a veszte
sárga dobozt megszerette,
sínen gurul nagydarab.
- Nyitva volt így ott maradt. -
Oda röppent fürge mód;
beszippantja, kerge volt.
Rájött ám, hogy kár nagyon.

Minek hitted villamost?
- Annak mi nem ildomos.

Szegény picit zümmögött,
üveg zárka hümmögött.

Izelt lábán raktározta
virágpornak halmait.
Hová vigye, mit tegyen?
Senki nem segít nekem?

Pici lány a kocsi végen,
megpillantja vágyait,
tündérien oda libben,
lejjebb húzza ablakot.
Méhecskénk hát itthagyott.

Ha már tavasz, akkor van egy kicsit komolyabb hangvételű 4sorosom is:

Tavaszodik

Fehér porcukor helyett,
fehér virágtengerek.
Tavasz surrant hát a télbe,
Eljött már a hideg vége!

Na, mit szóltok hozzá?

Zarándok, Erda: köszönöm szépen a dícséretet :oops: :D

(i) ramba elenion: örülök, hogy legalább egy kis jó érzést sikerült csempésznem a fájdalmadba, mert a továbblépésben minden kis apró életkedvnövekedés segíthet :wink: [size=9:1zxd4onh]saját tapasztalat.[/size]

Fodor Ákos

Több
20 éve 7 hónapja #183712 Írta: Heliodos
Heliodos válaszolt a következő témában: Versek
Köszönöm mind a dícséretet, mind a szakértő kritikát (ez utóbbit egyébként nagyon fontosnak tartom: csak így juthat előrébb az ember...)! Ha lesz hangulatom, majd még firkálgatok. Addig is minden jót és termékeny múzsát mindenkinek! :wink:

May the Light watch over us on our Way!

Több
20 éve 7 hónapja #183709 Írta: november
november válaszolt a következő témában: Versek
XI.

Az Úr: Hallgatsz..
Lélek: Talán, jobb így..

[...]

Az Úr: Úgy hiszed..?
Lélek: Hiszem, hogy tévúton bolyongok. Bár, egyezik minden Úttal..
Az Úr: Ugyanaz, de mégsem.

[...]

Lélek: Félek, meghasonlok.
Az Úr: Félsz..? Mondd, ki fél jobban, az ki alkot, vagy ki él..?
Lélek: hogy válaszoljak..?
Az Úr: Sehogy.. A Válasz Te vagy..

[Az Úr: A Válaszokat sosem várom s nem is kérem.. - Kapom.]

&#8222;szép s hideg, mint egy koratavaszi reggel, mely még a tél jeges fuvallatát hozza&#8221;

Több
20 éve 7 hónapja #183695 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: Versek
megismételném a FELHÍVÁST (ha esetleg valaki nem látta volna)!

Május 7-én, az MTT keretein belül Musical-estet rendezünk (19.00 Zöld Macska).
Várom azon lelkes emberek jelentkezését e-mailben, akik szeretnének énekelni/táncolni, valamilyen musical részletet előadni. (Ide tartoznak a Disney rajzfilmek, illetve minden egyéb rajzfilmzene, filmzene is.)
Előtte természetesen meghallgatás is lesz.
Felhívnám a verselők figyelmét, hogy prózai előadókat is várunk VERS vagy valamilyen RÖVID NOVELLA vagy HUMOROS ELŐADÁS kategóriában.
Ugyanez a TÁNCOSOKRA is vonatkozik.

A levél tartalmazza:
:arrow: A szám címét
:arrow: a zeneszerzőt
:arrow: az előadó teljes valódi- és nick nevét
:arrow: és hogy pontosan hány perces műsor lesz.

Az e-maileket a kriszana@tolkien.hu -ra várom április 20-ig.
Előzetes főpróba a helyszínen április 26-án, hétfőn.

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)

Több
20 éve 7 hónapja #183678 Írta: Nimashilin
Ezt még feldobom, mert nem tudom, mikor jutok megint annyi időre géphez, h fel tudjam gépelni.
Passió-hatás. Köszönet Donna Rosalinda Celentanonak!

Sátán

Nézz a szemeimbe.
Én vagyok a nemtelen szépség.
Nézd gyönyörű, vonások nélküli arcom.
Kígyószemem. Metsző hidegség.
Fajtalan, semleges test.
Hangom palást, rádvetem, nem látsz.
Nézz a szemeimbe.
Magam vagyok a kortalan tagadás.
Nézlek. Figyelj kezeimre.
Nyakadat fogom, elkaplak, vigyázz.
Merev mozdulattal, jeges tekintettel.
Nézz a szemeimbe.
És higgy nekem. Abszolút szépség vagyok.
Jegynélküli, tulajdonságmentes fogalom.
Nincs rajtam semmi, mi gyönyört hordozhatna.
Csak Én.
Nézz a szemeimbe.
Nézz. Szép vagyok. A legszebb.
Nézz. Higgy. Én. Gyönyörű.
Nézz! Engem nézz! Csak Én vagyok!
Nézz! Az arcom a szemedbe égetem!
Nézz! Ezt lásd mindig!
Nézz! Szép vagyok! Szép vagyok!
Nézz! Nézz rám! Nézz engem!
Úgy. Mehetsz. Szolgám lettél.

Több
20 éve 7 hónapja #183677 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Versek
Léli, én beleborzongtam a versedbe. Nagyon-nagyon hatásos...

Brisa

Több
20 éve 7 hónapja #183676 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Versek

Ringbearer írta:

Léli írta: Köci :) :oops: De hogy érted, hogy jellemző Léli-vers? Hogy lehet jellemzően ilyen, ha ez még csak a második versem :roll:

öö..akkor nem vers... na szóval olyan epikus vers! olyan novellás,
mint a novelláid! :D

Ja, így már értem :) köci :) Talán azért olyan, mint a novelláim, mert azokat is én írtam ;) (no meg mert én író vagyok, és azokat az elemetek használom föl alkotáskor :) ).

Sötét Úr írta: Léli: ismered Neil Gaimant?

Nemismerem. [size=9:3s0updgv]Irodalomból, főként versekből sajnos igen tájékozatlan vagyok...[/size] :oops:

Sötét Úr írta: Na szóval kicsit erre emlékeztetett az egyre fokozódó tagadásod. És nagyon jó, ahogy a színekkel alátámasztod. Egyfajta szinesztézia, ahogy a színeket a vers részévé teszed, nem nagyon találkoztam még ilyennel!

:oops: uramég, erre én nem is figyeltem! Illetve azt észre vettem íráskor, hogy a piros szín visszatér, de ennyire nem gondoltam komolyan... :) Köszi, Sú! :)

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 7 hónapja #183671 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Versek
Léli: ismered Neil Gaimant? Sajnos nincs nálam a kötet (Tükör és füst a címe), amiből ellen tudnám őrizni ;o) amit idéznék, így aztán halál pontatlan vagyok. Meg a címét sem tudom a versnek, a lényeg az, hogy róka van benne, meg egy kékszakáll-variáció (kellően megdöbbentő véggel, ami persze Neil Gaiman védjegye - btw a fickó vimpároknak kötelező!), de valami hasonló refrén van benne - nem igazán refrén, de olyan visszatérő dolog, és valahogy így van:

Nem így volt, esküszöm, nem így volt!
Ne add Uram, hogy így legyen!

Na szóval kicsit erre emlékeztetett az egyre fokozódó tagadásod. És nagyon jó, ahogy a színekkel alátámasztod. Egyfajta szinesztézia, ahogy a színeket a vers részévé teszed, nem nagyon találkoztam még ilyennel!

Több
20 éve 7 hónapja #183660 Írta: Nimashilin
Helló!

Most csak ezt az oldalt tudtam átfutni...
Bumm, csörr...
Racc:Aztajómindenithuhhh! Extázis.
Dingir:Az egész brutál, de az első megy a Lilába. Egyszerűen tökéletes az a versszak.
Amúgy meg nem is olyan rossz a sötétség. Egy olyan Sátánnal, akinek szíves örömest eladnád a lelked... :wink:
Heli:Üdv!
S nem vagy nagyobb nálam. :arrow: ehh, ekkora földbe döngölést! Profi. :)
Szofi:a Depresszió engem inkább önmagunk hitegetésére emlékeztet. Vagy annak is készült? :oops: :) Mindenesetre hatásos.

Régebbi, a Teremtő Teremtőhöz Teremtőért után írtam. A téma még mindig bennem van. :)

Anya, Fiú, Szentlélek

Nekem ő a gyermekem volt,
S most is az, szívemnek angyala.
Hiába lett áldozat, káromolt.
Most sebektől vérzik,
Mit nem állíthatok el.
Merre kell fordítsam fejem, hogy okot találjak?
Nekem nem ok a Megváltás.
Engem ő nem váltott meg.
Nekem nem jut béke, csak zokogás?
Nem erre szültem!
Nem azért, hogy magát dobja a halál elé!
Ezekért az emberekért, hogy öljenek büntetlen&#8230;
Fáj mindenem, de legjobban a lelkem.
Nem ezért szültem.
Becsaptál engem.

Anyám, nem hibás senki.
Könnyed értem folyik, de sírj inkább a népért.
Lásd, meghaltam, s nem változott semmi.

Az én akaratom dönthetetlen, igaz.
Gyász és boldogság leperegnek rólam.
Egy anya könnyét mégis én okoztam,
S bűnhődnöm kell önnön gőgöm miatt.
Bocsáss meg, hogy tőlem szültél fiat.
Egyedül az én bűnöm kell, hogy legyen.
Nem lesz több Megváltó, Anyák, megígérem.

Több
20 éve 7 hónapja #183609 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Versek

Léli írta: Köci :) :oops: De hogy érted, hogy jellemző Léli-vers? Hogy lehet jellemzően ilyen, ha ez még csak a második versem :roll:

öö..akkor nem vers... na szóval olyan epikus vers! olyan novellás,
mint a novelláid! :D

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
20 éve 7 hónapja #183601 Írta: Léli

Ringbearer írta: Léli: ez nagyon jó...jellemző Léli vers. olyan epikus, és ahogy fokozod...
príma.

Köci :) :oops: De hogy érted, hogy jellemző Léli-vers? Hogy lehet jellemzően ilyen, ha ez még csak a második versem :roll:

Több
20 éve 7 hónapja #183598 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Versek
Szevasztok gyerkőckék!

tök rég nem voltam, nem volt netem, és időm se..
Szofi: ez a "síkos háta" pfujj, mint egy angolna... :) nekem az első
része tökre tetszik, de a második az tök idegen tőlem.
Léli: ez nagyon jó...jellemző Léli vers. olyan epikus, és ahogy fokozod...
príma.

na előhurcolkodok egy saját szerzeménnyel:

Orsinak [size=9:9rjlkete](legjobb barátnőm)[/size]
Gyere velem.
Nem hagyom hogy megfulladj.
Csak nyugodj meg.
Ez az átlátszó kristálytiszta álom.
Gyermeki, és tiszta.
Higyj.
Az összefüggő súlyos felhő takaró megfullaszt.
A kis átszürődő napfény itt-ott kikandikál, és
Rád mosolyog. Téged áld meg.
A végtelen mezőn Te jársz táncot az éggel.
Énekelj.
Lelkedet átmossa a gondolat..
Felhőszárnyű madarak vagyunk.
Holdsarló, jól műveled földedet,
csillagmagvaidból angyalok lesznek az emberek.

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
20 éve 7 hónapja #183585 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: Versek
Ratzkha: Uhh! Meglepődtem! Megadurva, és hiperzupper!

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #183581 Írta: Léli
Üdv!

Sajnos mostanában verses hangulatban vagyok, amivel nem tudok mit csinálni, úgyhogy itt van megint egy 'versem'... Azt hiszem, tegnap előtti. (Meg ma is írtam, de azt még ne mteszem be...) A múltkori 'versem're megkaptam kritikaként, hogy néhol túl erőltetettek a rímeim. Hát, lehet, elfogadom :) De akkor valszeg ebben méginkább olyanok :D (én nem értek hozzá, csak gondolom). Mindenesetre kritikát várok :)

Nem ismertem!

Nem ismertem. Soha nem láttam azelőtt.
Ott álltam az utcán, ők meg szembe,
(Fehér és piros kabát, fekete farmerek)
És a másik egyszerűen lelőtte.

Nem ismertem őt, nem láttam azelőtt.
Aznap láttam először,
(hosszú haj, a táska műszőr)
És a másik egyszer csak lőtt.

Nem, én tényleg nem ismertem!
A tettes ordibált vele,
(mint a kabátja, olyan volt a feje)
Ő nem tett semmit, az mégis lelőtte.

Nem, értsék meg, nem ismertem!
Csak az üzletből kijöttem,
(ott is csak tejet vettem)
És a lövés eldördült előttem.

Higgyék el, kérem, nem ismertem!
A gyilkos ott állt felette,
(lenézett rá, és nevetett)
Majd ismét lőtt egyet.

Nem! Nem! Nem ismertem!
Sem őt, sem a gyilkost!
(vörös volt már minden, piros)
Sem az áldozatot, sem az öngyilkost.

Nem!&#8230; Kérem, segítsen. Nem ismerhettem&#8230;
&#8230;Bármit mondok, ismertem, szerettem,
(megsiratom, megsirattam, a kezét felemeltem)
A barátom volt&#8230; az Életem&#8230;

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 2.137 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére