Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Igen, már múlt hét pénteken írtam Battinak, a sajtófelelősi és rendezvényszervezői posztot elvállaltam, sőt, két tervet is írtam. Ezeket veletek is szeretném megosztani, csak sajnos nemigazán vagyok sikeres atéren, hogy felrakjam a netre és belinkeljem. De folyamatosan próbálkozom! Addig is várok minden kapcsolódó anyagot, ötletet stb.
ÉSzAH: Én is utánakérdeztem, az én ismerősöm is kapcsolatban van Kovács Lászlóval, így csak megerősíteni tudom, amit mondtál, hogy benne vannak.
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ÉSzAH
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Evenstar, hogy döntöttél, elvállalod a sajtóreferensi "állást"?
Fontos lenne tudni, mert a 111. szülinap kapcsán már most sürgős és aktuális teendők lennének ezügyben.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Áfonya
- Nem elérhető
Lehet jönni dolgozni.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Léli
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Javaslom, kérd el a sajtóanyagot valakitől (Battinak pl. biztos megvan, vagy Lamoraknak)... Ha kész van az új, akkor nagyon jó (tényleg: kész van? : ), ha nem, akkor a régi is megfelel, csak töltsd le a tábori beszámolót, és egészítsd ki vele.
Az alakulóüléskori sajtóanyagot a tavalyi utolsó számba már beraktuk. Ha van valami új, azt nagyon szívesen fölhasználnám. Egy tábori beszámoló viszont nem hinném, hogy elég lenne... (Segítsen valaki pls. )
franky: Kérlek, maradj velünk Hiányolunk magunk közül. :crying:
Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Dínchamion
- Nem elérhető
Telcontar_Leli írta: Főleg akkor, ha sikerül addigra az MTT-ről egy cikket összedobni. Esetleg segítene ez utóbbiban valaki? Egy nem túl hosszú (10-es betűméret, 2 hasáb) cikket kéne írni az eddig eltelt eseményekről (táborok, esetleg KGy, terveink), hogy belekerüljön (mert annyi dolgom van, hogy nem biztos, hogy időben meg tudom írni).
Javaslom, kérd el a sajtóanyagot valakitől (Battinak pl. biztos megvan, vagy Lamoraknak)... Ha kész van az új, akkor nagyon jó (tényleg: kész van? : ), ha nem, akkor a régi is megfelel, csak töltsd le a tábori beszámolót, és egészítsd ki vele.
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Dínchamion
- Nem elérhető
Rayan írta:
Dínchamion írta: franky: HOL VAGY???? Miért nem voltál a hétvégén? A gyülekezőnél láttalak, de utána eltűntél... :hein:
Na igen. A hét kérdése. O_O
franky írta: Az ilyen, és ehhez hasonló megjegyzések, és megnyilvánulások (ld. Rayan) elkerülése végett döntöttem úgy, hogy megszűnök, csak nem akartam nagydobra verni.
Ezt most nem értem. Jobban mondva értem, hogy mit akartál ezzel mondani, de ebbe a megjegyzésbe gyakorlatilag bármit bele lehet magyarázni... :eek4:
franky írta: De így most kicsit oda került, amit sajnálok. Battinak is megígértem, hogy megyek, bocsánatot kérek. Nem akartam, hogy megint szájtépés legyen a részemről bármi miatt is. Meg nem akartam hiriget, meg semmi rosszat.
Miért lett volna szájtépés? Úgy értem: az építő jellegű kritika elővezetésére, a problémák megvilágítására és a Társaságot érintő kérdések megvitatására lett a Közgyűlés összehívva... Tehát ha Te rámutatsz azokra a dolgokra, amik szerinted nem kielégítő módon/formában lettek felvezetve, esetleg ötleteid is lettek volna (ebben biztos vagyok)... Nos, nem értem a problémát. Senkit (ismétlem: SENKIT) nem néztünk ki azért, mert eltérő volt a véleménye, sőt elég parázs viták alakultak ki, de véleményem szerint ez csak jót tett (ha másért nem, mert legalább felébresztettük az alvókat :sungl: )... Pont.
franky írta: Meg Rayant sem akartam megszólni, amiatt a fura köszönése miatt, amit kékvérűeknél is párbaj követne.
Hol nem akartad megszólni? A Közgyűlésen? Vagy ennek olyan előzményei vannak, amit nem ismerek?
Mindent összegezve: ha Te úgy gondolod, hogy kiszállsz a Társaságból, akkor arra nyilván okod van. De én személy szerint is, és szerintem mindannyian sajnálnánk, ha ezt megtennéd. The choice is yours, de ezen gondolkodj el... Viták, véleménykülönbségek mindig lesznek, de ezért otthagyni valamit, amit szeretsz, ami érdekel... :hein:
Ezennel az OFFolást beszüntetem. Ezúton kérek elnézést minden látogatótól, moderátoroktól, satöbbitől (akinek inge, vegye magára), de mivel sejtettem, hogy ez van a háttérben, mindezt muszáj volt leírnom. Konklúzió: franky, ne menj, ha nem muszáj...
Üdv:
Dín
- Léli
- Nem elérhető
A pályázatokkal kapcsolatban: Jó lenne a szöveget legkésőbb jövő hét csütörtökre legalább itt a fórumon közzétenni, mert nálunk az iskolaújság lapzártája pénteken lesz, és azért, ha benne van, talán többen felfigyelnek rá. Főleg akkor, ha sikerül addigra az MTT-ről egy cikket összedobni. Esetleg segítene ez utóbbiban valaki? Egy nem túl hosszú (10-es betűméret, 2 hasáb) cikket kéne írni az eddig eltelt eseményekről (táborok, esetleg KGy, terveink), hogy belekerüljön (mert annyi dolgom van, hogy nem biztos, hogy időben meg tudom írni).
Telcontar Léli
- franky
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Rayan írta:
Dínchamion írta: franky: HOL VAGY???? Miért nem voltál a hétvégén? A gyülekezőnél láttalak, de utána eltűntél... :hein:
Az ilyen, és ehhez hasonló megjegyzések, és megnyilvánulások (ld. Rayan) elkerülése végett döntöttem úgy, hogy megszűnök, csak nem akartam nagydobra verni. De így most kicsit oda került, amit sajnálok. Battinak is megígértem, hogy megyek, bocsánatot kérek. Nem akartam, hogy megint szájtépés legyen a részemről bármi miatt is. Meg nem akartam hiriget, meg semmi rosszat. Meg Rayant sem akartam megszólni, amiatt a fura köszönése miatt, amit kékvérűeknél is párbaj követne
Jók legyetek...
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Helyszínt pedig nem tudok...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Léli
- Nem elérhető
Az jutott most az eszembe, hogy meg lehetne keresni a PeCsát (Petőfi Csarnok) is. Nem csak helyszínileg, de akár támogatóként is (tudok olyan szervezetről, mely a PeCsa non-profit szervezete (azt nem tudom, miért cserébe)). És sajnálom, de én nem tudom őket megkérdezni, valaki bp-i esetleg... (de persze ez csak egy kósza ötlet)
Telcontar Léli
- Telumehtar
- Nem elérhető
Csak még a KGy elött mondtam hogy took ujságot másolni...sokat ingyen...na és szóba került hogy esetleges embereknek akik nem tudtak eljönni azoknak szükségük van ujságra...szóval légyszi jelezzetek még 1X pliz..mert már elfelejtettem hogy kiknek kell (asszem Kincső Szmeagol és Lili)
Még valaki?
- Cicaful
- Nem elérhető
Novella-pályázat:
Én - szvsz - nem hinném, hogy bármi baj lehetne belőle. Ez elég abszurd lenne, hogy minden hasonlóhoz ki kell kérni valakinek az engedélyét. Kötve hiszem, hogy az MK megtette.. Szerintem akkor kéne megkeresni az Estate-et, ha ki akarnánk adni (pl a Kószák Könyvében).
Viszont gyorsan (november előtt) el kéne juttatni a felhívást az iskolákba, hisz míg kihírdetik, megírják, eljuttatják, nem két nap. Adni kell nekik legalább másfél-2 hónapot (nov. elejétől mondjuk dec 15ig - karácsonykor már lehetetlenség ezzel foglalkozni). És még értékelni is kell...
Tehát ezt minél előbb jó lenne elindítani. Ráadásul már jó előre beépülhetne a köztudatba, hogy lesz egy ilyen rendezvény. Kis energiabefektetéssel elég nagy reklámot tudnánk vele csinálni.
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Áfonya
- Nem elérhető
A K.Gy. jegyzőkönyve hamarosan megy körbe (csak kicsit meg vagyok lőve vele, mert az új tagok címei nekem nincsenek meg, még el kell kérnem Battitól), abban megtalálhatók a 111. szülinap programjai, bontásban.
Meg fogom kérni Svint, hogy nyisson nekünk egy ezzel foglalkozó topicot - amit csakis a feladatok kiosztására fogunk használni. Aki úgy véli, hogy valamelyikben tud segíteni, ill. vállalja a lebonyolítást, az ott megteheti.
Cica: Le tudnád írni, hogy pontosan hogy is néz ki ez az Almási téri Szabadidőközpont? Mekkora hely van ott, vannak-e külön termek, stb.?
Esetleg ha vállalod (vagy vki más), fel lehetne őket hívni, és érdeklődni az ár miatt. Legelőször a helyszínt kell megtalálnunk, mert amíg az nincs, nem tudunk támogatókban gondolkozni!
Akinek van még ötlete a helyszínnel kapcsolatban, az kérem szóljon - és ne csak szóljon, hanem ha lehet, akkor már hívja is fel őket - egyszerűbb kész tényekben gondolkozni, mint, hogy "lehet hogy ez meg ez jó lenne".
Köszönöm a segítséget.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- ÉSzAH
- Nem elérhető
amanibhavam írta: Nem szeretnék ünneprontó lenni, de nyilvános novellapályázatot meghirdetni egy copyrightos témakörben nem okos dolog; az más, ha fan-fictionök készülnek szigorúan belső terjesztésben.
Az más, ha Tolkien műveinek elemzését adjátok fel feladatnak, de Tolkien szereplőit, helyszíneit felhasználni irodalmi műben szvsz nem szabad.
De ez csak az én - kívülálló - véleményem.
Amani, a Magyar Könyvklubb az UHU-n ( www.uhu.hu ) megtette az év első felében. Volt ez a Gyűrű tudora vagy milyen versenyük, aminek az utolsó fordulója az volt, hogy megadott témákban kellett fogalmazást írni és bizony Tolkien szereplőinek, helyszíneinek felhasználásával.
Nem tudom, hogy ez jogilag mennyire tiszta (értsd: mennyire számít a fan-fiction-ök közé), azt sem tudom, hogy követendő-e a MK példája, csak tájékoztatásnként hozom fel, hogy talán nem lehetetlen.
Talán meg kellene keresni az MK-t és megkérdezni, hogy egyeztettek-e az Estate-tel, stb.
A novellápályázat nagyon jó lenne, a díjazásra azonban mindenképpen szponzort kell keresni. Szerintem a könyvutalvány és/vagy könyvnyeremény lenne a legtalálóbb díj és persze a Lassi-ban való megjelenés. Pénzt semmiképp se adjunk. Nekünk sincs.
Meg kellene keresni könyterjesztő hálózatokat (Libri, Fókusz).
A 111. születésnapi rendezvény ügyében kinek mit kellene mondani??? Az ötleteket helyszín nélkül is lehet szórni és el lehet kezdeni szervezni.
Én személy szerint már beszéltem a kártyás "verseny-koordinátor" ismerősömmel. Kártya-bemutató, próbajáték, helyi verseny mindenképpen lesz, (sőt, előtte egy tájékoztató jellegű, kedvcsináló írás is a Lassiban). Egy programpont kipipálva, sínre téve, pontos paraméterek ehhez még nem kellettek. Elindulni el lehet, az érkezés pontos helyszínét ráérünk/ráértek útközben is megadni.
Sok ötlet merült fel a KGy-n. Mi van velük? Könnyebb lenne áttekinteni őket, ha már lenne előttünk egy összefoglaló arról, hogy mi hangzott el.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Brisa
- Nem elérhető
Kellenének a támogatók.
Kéne helyszín.
Kellene tudni, hogy az InterCom, hajlandó-e előrehozni a bemutatót vagy sem.
És a programok is kellenének már.
Valaki mondjon már valamit, hogy mit csinálhatunk.
Brisa
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Elvileg, ha nem akarunk belőle hasznot csinálni (kiadni stb.), akkor nem hiszem, hogy kellene engedély, vagy hogy nagy baj lehetne belőle - de én aztán marhára értek az ilyesmihez.
Egyébként a Kutató Diák ( www.kutdiak.hu ) szervezet vagy mi egy elég komoly pályázatot hirdetett irodalmi-társadalomtudomáyni témákban (100 000 forint a fődíj ), és az egyik választható téma a ,,HP és GyU hatása a fiatalok olvasási szokásaira".
Hát, én mindenképen szeretnék ezzel a témával megpróbálkozni, gondoltam, hátha mást is érdekel!!!
(bár inkább ne érdekeljen, mert rontjátok az esélyeimet )
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- amanibhavam
- Nem elérhető
Az más, ha Tolkien műveinek elemzését adjátok fel feladatnak, de Tolkien szereplőit, helyszíneit felhasználni irodalmi műben szvsz nem szabad.
De ez csak az én - kívülálló - véleményem.
love is the shadow that ripens the wine
- Cicaful
- Nem elérhető
Ma találkoztam és beszélgettem Finnel. Szóbakerült a Noldák ill - ami most minket érint és ami miatt írok - a 111. születésnap.
Kíváncsiak lennénk - szerintem többen is -, hogy hogy áll a támogatókkal való tárgyalás? Ill. hogy kik lesznek? (az InterComon kívül) Apukámmal beszéltem, és azt mondta, hogy a Coca-Colát is megkereshetjük - és esetleg még segíteni is tud. Valamint újságokat - mint például a PestEstet (ami szokott hasonló rendezvényeket támogatni). Ill. - nem tudom mennyire használható az ötlet - de a 2Zsiráf (kultúrális diákújság) főszerkesztőjét és tulajdonosát ismerem. Megkérdezhetem ez ügyben.
Ám ezekkel mind az a baj, hogy hiába vázolom nekik az egész rendezvényt, nem tudjuk a helyszínt!!! Hisz nem mindegy a támogatóknak, hogy egy isten hátamögötti helyen lesz vagy egy ismert, könnyen megközelíthető helyen. Nem tudjuk, hogy ezen gondolkodtatok-e már? Mi - Finnel - az Almási téri Szabadidőközpontra nagyon erősen gondoltunk. (A Szinapszis kapcsán - ami hasonló felépítésű rendezvény)
A másik:
Elkezdtük tervezgetni a novella- ill. a rajzpályázatok kiírását. A novella pályázatot szerintünk két korosztálynak kellene meghírdetni: 12-15 és 16-18. Téma címeken is gondolkodtunk:
- Kószák Könyvéhez hasonlóan; Epizód egy kósza életéből - a Gyűrű Háború idején
- Élet a Megyében - hobbit szemszögből
- Hogyan követte nyomon Gollam a Szövetséget
- Hová mentek az entasszonyok?
Kb 4-6 oldal terjedelűek lehetnének. Készíteni egy plakátot, felhívást - melyet szívesen elvállalok - és ezeket eljuttatnánk az általános és középiskolákba. (Postaköltség kímélés céljából mondjuk mindenki a maga környékén lévő iskolákat megcélozhatná - szerintem elég hatékony lenne)
A rajzpályázattal hasonlóképp.
A zsűrizésbe mindkét pályázatban szívesen beszállnék - sőt, szívesen viselném a szívemen ezt az egész "pályázatos-ügyet".
Kérdések:
- Ha az elnökség rábólint (de ha jól emlékszem a KGYn már megtette), javaslatok kellenének a díjazással kapcsolatban. Természetesen a díjkiosztó a 111. születésnapon lenne.
- Témajavaslatok elfogadása, ill. ha valaki tud jobbat az írja meg!
- Jelentkezők zsűritagnak. Én szeretnék lenni az egyik - ezt szeretném kérni!
Asszem ennyi.
(ui: sajnos a tipográfia tanárommal még nem sikerült érdemben beszélnem az Európa kiadó ügyében - de hétfőn azt mondta, hogy ráér megtárgyalni. Teljesen pontosan mit is kéne kérdezni tőle?)
Üdvike!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Dínchamion
- Nem elérhető
Brisa írta: Dín: Szerintem te túlbonyolítod a dolgokat.
Oké, oké, csak ne üss! :quasi:
Telcontar_Leli írta: Bocsásson meg mindenki, de mi a fenét tudhat az elnökség arról, hogy mit csinálunk MI a kószás talikon (Áfit kivéve) Szerintem a vezetőségünk nem tudná olyan jól elmondani, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, mint MI.
Nem azt mondtam, hogy az elnökség mutassa be a Kószák Szövetségét, hanem azt, hogy mivel a kószák részei az MTT-nek (Vagy nem? Érdemes lenne ezt deklarálni így vagy úgy), éppen ezért magát az MTT-t is meg kell ismertetni a szülőkkel, legalább szőrmentén - mint mondottam volt, a KSZ egy baráti társaság, az MTT pedig egy hivatalos egyesület.
Ez az én véleményem. Azonban meghajolok az ellenvélemény előtt, és a következő pár sor neked is szólhat:
Brisa írta: Közben Batti ír egy egy tájékoztatót az MTT-ről és egy meghívószerűséget a novemberi kósza talira, amit az érintett szülőknek elpostázunk.
S lőn világosság...
Üdv:
Dín
- Ringbearer
- Nem elérhető
Nos, szerintem a novemberi kószás talira, megbszélhetnénk!
"Be the change you want to see." Gandhi
- svindler
- Nem elérhető
És kihagytam még Pataricza Esztert, aki a filmeket fordítja! Ot is nagyon fontos lenne elérni, hogy a következo részekben már ne legyen félrefordítás! Ha jól emlékszem, neki is írtunk már valamikor valamit. Az o címére is küldjünk értesítot! Vagy az InterComon keresztül?
Mint mar amanibhavam par honappal ezelott felvetette, a Mozinet-en ( www.mozinet.hu ) a szinkronert felelos emberek egyike inditott egy topicot a hibak feltarasara, javitasara. Akkor en irtam is egy listat a forumra, es masok is tettek hozza, kb 1 hettel ezelott kaptunk valaszt arrol, hogy a novemberi DVD-kben mely hibak lesznek javitva. (Sajnos nem mind, de azert a nagyja igen) Illetve ott jelezte Toma (igy hivjak), hogy a masodik resz eseteben jobban odafigyelnek. Viszont szerintem mar folyik a szinkronizalas, vagy nagyon hamarosan beindul... Ha az MTT be akar segiteni sietni kell.
- Brisa
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Értem, értem... De akkor két körben kellene megoldani a dolgot (mint már írtam feljebb, a teljes csapat összeverbuválására nem sok esélyt látok), hiszen elsőül az elnökség beszélhetne az MTT céljairól, tevékenységéről (mint kompetens emberek), köztük a Kószákról is, és aztán maguk a Kószák mutatkozhatnának be - erre legjobb lenne, ha egy kószás talira hívnánk el a szülőket. Beszélni róla, az egy dolog, de működni látni az egy másik. Mondhatni: beszélni róla az ostromgépek, működni látni a roham... és a vár bevéve!
Dín: Szerintem te túlbonyolítod a dolgokat.
Szerintem nem szabad "szülői értekezlet" jellegű talit összehozni. A legközelebbik kósza-partin megbeszéljük a következő összejövetel időpontját, azt a kicsik otthon bejelentik (1 hónappal előre) és megpróbálják meggyőzni a szülőket arról, hogy jöjjenek el. Közben Batti ír egy egy tájékoztatót az MTT-ről és egy meghívószerűséget a novemberi kósza talira, amit az érintett szülőknek elpostázunk.
Aztán novemberben a talinak az első 1 óráját a szülőkre szánjuk. Az elnökség igyekszik a legnagyobb számban jelen lenni (1 órát igazán ki lehet bírni), és beszélgetni a jelenlévő szülőkkel (de persze nemcsak nekik, hanem sokunknak kell majd dumcsizni velük). Utána pedig meg lehet próbálni őket is bevonni az MTT tevékenységeibe (pl. egy tanár anyukát segíthetne a könyvtáras programban) és a játékba (pl. a társasjátékba). Ha nem sikerül, akkor sincs gond. Ez csak egy gesztus feléjük.
Mit gondolsz? (Illetve gondoltok?)
Darky: Igen kérlek, küldd el. A hivatalos anyag megjelenéséig összevágok a tiédből egy rövid ismertetőt.
Brisa
- Léli
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Értem, értem... De akkor két körben kellene megoldani a dolgot (mint már írtam feljebb, a teljes csapat összeverbuválására nem sok esélyt látok), hiszen elsőül az elnökség beszélhetne az MTT céljairól, tevékenységéről (mint kompetens emberek), köztük a Kószákról is, és aztán maguk a Kószák mutatkozhatnának be - erre legjobb lenne, ha egy kószás talira hívnánk el a szülőket. Beszélni róla, az egy dolog, de működni látni az egy másik. Mondhatni: beszélni róla az ostromgépek, működni látni a roham... és a vár bevéve!
Bocsásson meg mindenki, de mi a fenét tudhat az elnökség arról, hogy mit csinálunk MI a kószás talikon (Áfit kivéve) : Szerintem a vezetőségünk nem tudná olyan jól elmondani, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, mint MI. És, ha egy szülőt arra kíváncsi, hogy adunk-e drogot... a gyereknek (netán elraboljuk-e), akkor az cseppet sem fogja érdekelni, hogy az MTT februárban tart egy tudományos konferenciát....
Szerintem mindenképpen egy kószás talira kellene eljönniük a szülőknek, és a vezetőségnek nem feltétlenül kéne beleavatkoznia. Esetleg 1-2 személy, de az egész elnökség kivonuljon azért (kószás tali a büfé), hogy ott unatkozzon, vagy különvonulva beszélgessen komoly dolgokról... (félre ne értsetek, be tudnátok "közénk" illeszkedni, ez csak egy sarkított példa...)
Telcontar Léli
- Álmos
- Nem elérhető
Brisa kértél egy csöpp sajtóanyagot az MTT-ről. Nos ha igényt tartasz a szegedi előadásomra, akkor küldöm, vagy kérd el a reklámmanagerünktől
Huhú
- Dínchamion
- Nem elérhető
Brisa írta: Szerény véleményem szerint a kicsik szülei nem arra a 7 személyre kíváncsiak, akiket a szemük fénye jó esetben évente 3-4-szer lát. Mert kérdem én, pl. a kósza talikon hány elnökségi tag szokott résztvenni? Egy! Áfonya.
Igaz, hogy a Legsis összejövetelen már többen voltak...
Ez rendben van, de akkor mindenképpen ott kell lenniük a kószáknak IS meg az elnökségnek IS. De ez elég reménytelen - lsd. a közgyűlést.
Brisa írta: A szülő pont arra kíváncsi, hogy mi a fenét csinálunk mi havonta egyszer-kétszer egy félnapos találkozón. Milyen pofák veszik körül a kicsi lányukat, néz-e egyátalán valamelyik fejlődésben előrébb tartó egyed a szivük csücskére, vagy netán fel se tűnne senkinek, hogy a Margit-hídról akarja gyakorolni a fejesugró tudományát... Ja, és az is roppantul érdekli őket, hogy nem tálalunk fel uzsonaként kábítószert egy kis whisky és cigi társaságában.
Ha érted mire gondolok...
Értem, értem... De akkor két körben kellene megoldani a dolgot (mint már írtam feljebb, a teljes csapat összeverbuválására nem sok esélyt látok), hiszen elsőül az elnökség beszélhetne az MTT céljairól, tevékenységéről (mint kompetens emberek), köztük a Kószákról is, és aztán maguk a Kószák mutatkozhatnának be - erre legjobb lenne, ha egy kószás talira hívnánk el a szülőket. Beszélni róla, az egy dolog, de működni látni az egy másik. Mondhatni: beszélni róla az ostromgépek, működni látni a roham... és a vár bevéve!
Ring-bearer írta: De nem tudom mennyien tartanának erre igényt! Ezt jó lenne valamilyen formában megtudni!
Ring, az igényfelmérés azt hiszem megtörtént, és olyan eredménnyel zárult, ami indokolttá teszi, hogy foglalkozzunk a dologgal. És kinél mérnéd fel? A szülőkhöz nem állíthat oda senki, hogy "Elengednél-e, ha ez és ez elmondaná miről van szó, és ha eljönnél, látnád, hogy..." Ez elég komolytalan és affekta-íze van. És túl sok a ha. Tehát szerintem mindenkinek el kell küldeni egy levelet, egyrészt így adminisztráció szempontjából egyszerűbb, másrészt ezután a csemete rághatja a szülei fülét...
Üdv:
Dín
- Brisa
- Nem elérhető
Igaz, hogy a Legsis összejövetelen már többen voltak...
A szülő pont arra kíváncsi, hogy mi a fenét csinálunk mi havonta egyszer-kétszer egy félnapos találkozón. Milyen pofák veszik körül a kicsi lányukat, néz-e egyátalán valamelyik fejlődésben előrébb tartó egyed a szivük csücskére, vagy netán fel se tűnne senkinek, hogy a Margit-hídról akarja gyakorolni a fejesugró tudományát... Ja, és az is roppantul érdekli őket, hogy nem tálalunk fel uzsonaként kábítószert egy kis whisky és cigi társaságában.
Ha érted mire gondolok...
Amúgy ez nem jelenti azt, hogy tisztelt elnökségnek felesleges lenne megjelenni egy ilyen szülőkkel feldúsított találkozón. Sőt! Jó, ha egyben az MTT-vel is megismerkednek. A táborozásoknál még nagyon is jól jöhet.
Brisa
- Ringbearer
- Nem elérhető
(Nem úgy mint amikor Kószás talin, azon röhögünk, hogy ki a nazgúl! )
De nem tudom mennyien tartanának erre igényt! Ezt jó lenne valamilyen formában megtudni!
Ring
"Be the change you want to see." Gandhi
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Szó esett már róla, hogy készül egy hivatalos MTT ismertető. Kb. mikor lesz kész? Nem tudom, hogy van-e már kapcsolatunk az Intercomhoz, mindenesetre úgy néz ki, hogy nálam van egy szál, amit elég jól el lehetne indulni. Ha szükség van rá, jelezzétek.
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- Dínchamion
- Nem elérhető
a Közgyűlés tényleg nagyon jó volt, sok dolgot meg tudtunk beszélni. :up:
A szervezeti/regionális felépítés megszavazását én sajnálom, de azt is belátom, hogy egyenlőre nem időszerű... Annyira meg nem vagyunk merevek, hogy ne tudjon egy ideig "nemhivatalosan" működni a dolog. :sungl:
Batti & Ancalimon:
Ancalimon írta: Az mar sokkal jobban faj, hogy a tiszteletbeli es a partolo tagsagi format nem sikerult bevezetnunk, ez most a tamogatas szerzeshez nagyon sokat segitett volna.
Batti írta: A tiszteletbeli és pártoló tagság kérdésének megvitatásának elmaradása számomra is sajnálatos. Per pillanat nem igazán jut eszembe igazán jó gondolat, hogy ezeket mégis bevezessük, mert az alapszabály módosításhoz közgyűlés kell. Talán egy rendkívüli közgyűlés megfelelő lenne ahol csak erről a témáról szavazunk. Esetleg olyan alkalommal amikor a tagság nagy (legalábbis a határozatképességhez szükséges) része egyébként is megjelenik. 111. születésnap?
Azt én is sajnálom, hogy ez nem sikerült, tekintve, hogy egy jól működő rendszer, de pl. a 111. születésnap egy nagyon jó alkalom, hogy mindezt megszavazzuk, vagy az egyik előzetes egyeztető találkozó (mert gondolom ilyen azért lesz). DE!!!!!! Vegyétek figyelembe, hogy - főleg most, hogy hamarosan meglesz a hivatalos bejegyzés - nem elég, ha minden tag jelen van! A határozathoz szükséges, hogy ezt a meetinget Közgyűlésnek nyilvánítsuk, ez viszont csak bizonyos szabályok betartása esetén lehetséges, úgymint meghívók harminc nappal előtte elküldve, stb. Erre jó lenne gondolni! [size=9:2cyvhh6x](Bocs, ha szősrszálhasogató vagyok, de mint FB-tagnak erre is figyelnem kell... vagy nem?)[/size] :hein:
Ring-bearer írta: ... Brisával arról beszélgettünk, hogy mi lenne, ha egyszer csinálnánk egy olyan talélkozót, ahova azokat a szülőket hívnánk meg akik, igazából azért nem engedik el a gyerekeiket, mert még sosem találkoztak, a "fórumosokkal... Pl. ez a találkozó, lehetne egy Kószás!
Az a véleményem, hogy ha már az MTT szervez egy ilyen gyűlést/találkozót, akkor zárjunk ki előre minden lehetőséget, amibe a szülők beleköthetnek. Gondolok itt arra, hogy az ilyen alkalmakkor hivatalos szinezetet kellene adni a dolgonak, pl. az elnökségi tagok megjelenésével, etc. Nem? Így azért a szülő sem berzenkedik annyira. A Kószák Szövetsége (ne haragudjatok, de) egyenlőre egy baráti társaság , és meggyőzőbb egy hivatalos egyesület, mint ez.
Egy utolsó kérdés:
franky: HOL VAGY???? Miért nem voltál a hétvégén? A gyülekezőnél láttalak, de utána eltűntél... :hein:
Üdv:
Dín
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.