Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
16 éve 7 hónapja #356703 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Tulajdonképpen ugyanaz marad az alapszisztéma, csak valami plusz valami betételével. Sokkal joban hangzik :D :!:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 7 hónapja #356701 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Még egy utolsó:
A Művészetek Völgye elmarad, de helyette Bűvészetek Völgye, "egy bűbájos fesztivál, egy gigacsiga fesztivál" lesz.

[size=9:3t3tke6j]Völgykiáltvány

A sírás, zokogás, nyekegés és a spleen helyett merjünk újra nevetni!
Röhögjünk egy baromi nagyot és perlekedjünk vidáman, cinizmusmentesen a jelennel és a jövővel!
Az idén szabaduljunk meg a hagyományos Művészetek Völgye fesztivál összes nyűgétől, a kötelező elvárásoktól!
Legyen a Völgy interaktív!
Építsük együtt a művészek, művészcsoportok skrupulusoktól mentes kreativitására, ötleteire!
Annyi pénzből éppen annyit! Annyi amennyi!
Minél több közösségi történetet és történést!
Jártassuk az agyunkat ezerrel!
Művészeti, kulturális és zöld táborokat tucatjával!
Le a begyepesedett völgykonvenciókkal, ÉDES VÖLGYREVOLÚCIÓT és a Sédányt egészen Nagyvázsonyig!
Bűvöljük el magunkat, a közreműködőket, a közönséget és Márvány Gyulát!
Csináljunk együtt egy BŰBÁJOS fesztivált!
A csiga monnyonle a házáról!
A Bűvészetek Völgye nem baki, nem elírás, nem nátha és főleg nem pr-marketingfogás!
Most, hogy reneszánszba borul Magyarország (édes hazánk), középkorú Völgyünk sem akar a sötét középkorban ragadni! Reneszánsz morzsát nekünk is!
Engedjük ki a politika szellemét a petpalackokból, minden faluba Hajde-parkot!
Legyen a jelszónk a KÖLCSAK! (Költségtakarékosság)
A bűvészetek zöldjei (!?) telepítsenek minden faluba rossz szellemeket űző mágiarakásokat vanília sodrókkal !
Völgyfutár helyett TÖLGYFUTÁRT! Naszály helyett Maszájt!
A Völgyet szidni szabad, de senkinek sem kötelező a völgylégyott!
Völgytérkép helyett kölcsak ÉR-KÉPET!
Cirkuszoljunk bátran majd_a cirkuszsátorban ! Éljen a MACIVA!
Hajrá Völgy, hajrá Völgyesek!
Rendezzünk félnótás-versenyt!
A kölcsak miatt zárjuk be az 50 kiállítóhelység felét! 25 virtuális tárlatot a kapolcs.hu-ra! 25 helységben tematikus kiállítást, téma a ZAB! (zabpehely, zabkása, zabhegyező, zabszem ott, zabosnak lenni, zabla, zabálás, zabliszt, zabrálás, zabvetés, zabigyerek_)
Rendezzük végre fejlesztési adósságainkat: hajókikötőt Kapolcsnak, metrót Pulának, légikikötőt Öcsnek, szputnyikot Dörögdnek!
Játsszuk el John Cage: 4'33" és Erik Satie: Vexations című zongoradarabjait!
Adjuk elő J. S. Bach "Paraszt" - és "Vadász" - kantátáját, W. A. Mozart "Falusi muzsikusait" és dobókocka darabját! (Úgy emlékszem, ez egy menüett.)
Opcionális jegyeket és családi belépőket! Legyen kilépő is!
Le az illegális völgyzöldhatárt átlépőkkel! Völgypellengért Apátiba!
Az alkotó szellem számára biztosítsuk a Bűvölődési Házakat!
Foglaljuk el magunk![/size]

Vagyis jöhetnek a pályázatok.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 7 hónapja #356558 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A Művészetek Völgyével kapcsolatos friss híreket innentől kezdve inkább a Beszélgetős topicba rakjuk be!

Több
16 éve 7 hónapja #356535 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
már minden hírportál tele van vele :cry:

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 7 hónapja #356534 Írta: Attila
Hát remélem, hogy most csütörtökre lesz változás, mert az, hogy nem tartanak meg egy jubileumi M V-t az azért elég szörnyű lenne. Arról nem is beszélve, hogy azoknak a faluknak szerintem nincsen nagy turisztikai látványossága, vagy vonzóereje, ezen a rendezvényen kívűl.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 7 hónapja #356533 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

icke írta: Üdvözletem!

Ne vonjatok még vissza semmit, szervezzen csak, aki véletlenül akar. Mártapista minden évben eljárja ezt a keringőt, és eddig végül minden évben volt Völgy. Valószínűleg idén is összeszedi a pénzt. Ha pedig mégse, inkább készüljön el egy felesleges pályázat, mint hogy lekéssünk mindenről.
(Másrészt ezt a hírt eddig sehol máshol nem láttam, úgyhogy nem nevezném annyira biztosnak, még ha Márta tényleg nyilatkozott is valami ilyesmit.)
Szóval várjunk még a kapkodással. (SZVSZ.)

icke

Ma esti Híradó az m1-en: katt
(24:10)

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
16 éve 7 hónapja #356516 Írta: Attila
Várhatóan egy ilyen pályázatnak mikorra lesz eredménye? :roll: :?:

Több
16 éve 7 hónapja #356494 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Ery írta: Ankalimon tegnap elküldte az NCA pályázatot.

yesss, köszönet neki

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 7 hónapja #356492 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Ankalimon tegnap elküldte az NCA pályázatot.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
16 éve 8 hónapja #356442 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Én pedig Kapolcs logisztikai szervezésén gondolkodom, tehát ha másoknak is van bármilyen elképzelése Kapolcsról, és érdemesnek tart egy megbeszélést az esetleges együttműködésről, az jelezzen nekem ;)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 8 hónapja #356430 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Gondolkodom a társaság születésnapjának megszervezésén, azaz egyelőre csak a pályázat beadásán. Ha van köztetek, aki szintén, és szívesen dolgozna együtt velem, eresszen meg egy privit vagy mélt.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
16 éve 8 hónapja #356422 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Üdvözletem!

Ne vonjatok még vissza semmit, szervezzen csak, aki véletlenül akar. Mártapista minden évben eljárja ezt a keringőt, és eddig végül minden évben volt Völgy. Valószínűleg idén is összeszedi a pénzt. Ha pedig mégse, inkább készüljön el egy felesleges pályázat, mint hogy lekéssünk mindenről.
(Másrészt ezt a hírt eddig sehol máshol nem láttam, úgyhogy nem nevezném annyira biztosnak, még ha Márta tényleg nyilatkozott is valami ilyesmit.)
Szóval várjunk még a kapkodással. (SZVSZ.)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
16 éve 8 hónapja #356421 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Gandalf írta: www.lanchidradio.hu/nem_lesz_iden_muveszetek_volgye_20080309

Amennyiben a hír igaz, úgy a kapolcsi főszervezői pályázatot visszavonjuk.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
Több
16 éve 8 hónapja #356302 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A Magyar Tolkien Társaság elnöksége ezennel pályázatot hirdet
A Kapolcsi művészetek völgye-beli MTT rendezvény főszervezői posztjára
illetve
A Magyar Tolkien Társaság hagyományos születésnapi ünnepségére
(a kettőnek semmi köze egymáshoz csak egyszerre volt döntés a pályázatokról)

Kapolcs:
Főszervezőnek az pályázhat aki már volt egy kisebb rendezvény főszervezője vagy egy nagyobb rendezvény szervezője.
A szervezői csapatot természetesen ő állítja össze (ebben szívesen adunk tanácsot) ezzel kapcsolatban az a feltételünk, hogy legyen benne legalább egy személy aki új, és még sosem csinált ilyet az MTTben.

(még nagyobb előny ha volt már Kapolcson a leendő szervező)

A kapolcsi művészeti napok egy nagyon nívós rendezvény, és bár csak az egyik sarokban kaptunk helyet, mindenképpen olyan szintű reprezentációt kell nyújtanunk amilyet a közönség megszokott.

Ami könnyebbség, hogy idén a tavalyi tapasztalatokból kiindulva nem kell annyi műsor.

A pályázatokat az info"kukac"tolkien.hu ra várjuk, határidő mostantól két hét.

valamint

A hagyományok szerint június 15-én tartjuk a Magyar Tolkien Társaság alapításának évofrdulóját, idén már 6. alkalommal.
Ez egy igen kötetlen esemény, az egyszeri bográcsozástól a többnapos táborozásig volt itt már minden, nem is szeretnénk megkötni a leendő szervezők kezét.
Ajánlott helyszín: Csobánka.
Ajánlott időpont: június 15 vagy a legközelebbi hétvége.
Ajánlott részvétel: Csak MTT tagoknak (eddig legalábbis így volt)

Várjuk a pályázatokat a fent említett mailcímre, két héten belül.

UI: A pályázatokat még lehet, hogy kiegészítem ha elfelejtettem valamit, de a lényegi elemek bennevannak)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 8 hónapja #356057 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
nyugodtan törölhetitek olvasás után, csak jelezném, hogy most szavaztam Csavardi(j) témában, és nagyon remélem, hogy át is ment az e-mail. ha nem, akkor pls szóljatok!

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
16 éve 8 hónapja #356005 Írta: Kincső
A múltkori vezetőségis összefoglalóban (feb.12. by Gandalf) benne volt, hogy ez lesz a határidő. Gandalf egyszer már a tavaszi tali topicjába is beírta. Én pusztán magánszorgalomból kiplakátoltam egy utolsó figyelmeztetést...

Több
16 éve 8 hónapja #355988 Írta: Esgal

Kincső (Thilanna) írta: FIGYELEM!

Az MTT történetében először fog[nak] átadásra kerülni a Csavardi(j)[ak] a Tavaszi Talin. A jelölés azonban már március 4-én délután lezárul, mivel a vezetőség az esti ülésén dönt a díjazottakról!

Mi is az a Csavardi(j)? A részletes leírás itt megtalálható, de idézem is a lényegét:
"A díj a nevét Csavardi Samuról kapta, mert a Samu-típusú emberek azok, akik mindig ott vannak a háttérben, és néha úgy segítenek, hogy közben észre sem vesszük, hogy nélkülük feleannyit sem érnénk el.
A díj célja azon „aktivisták” elismerése, akik a Magyar Tolkien Társaság életében, illetőleg rendezvényein kisebb felelősséggel járó feladatkörökben rendszeresen vagy folyamatosan tevékenykednek, vagy egyszeri alkalommal kiemelkedően teljesítenek, és így az MTT vagy az adott rendezvény alapvető működési feltételeinek biztosításában közreműködnek. "

Még másfél napotok van március 4-ig, hogy jelöljétek azokat, akik szerintetek méltóak a Csavardi(j)ra!
Szóval: info'kukac'tolkien.hu ! ;)

Hát, ennek a kiírása nem lett elsietve ;)

/Lucifer/
/Ghymes/

Több
16 éve 8 hónapja #355981 Írta: Kincső
FIGYELEM!

Az MTT történetében először fog[nak] átadásra kerülni a Csavardi(j)[ak] a Tavaszi Talin. A jelölés azonban már március 4-én délután lezárul, mivel a vezetőség az esti ülésén dönt a díjazottakról!

Mi is az a Csavardi(j)? A részletes leírás itt megtalálható, de idézem is a lényegét:
"A díj a nevét Csavardi Samuról kapta, mert a Samu-típusú emberek azok, akik mindig ott vannak a háttérben, és néha úgy segítenek, hogy közben észre sem vesszük, hogy nélkülük feleannyit sem érnénk el.
A díj célja azon „aktivisták” elismerése, akik a Magyar Tolkien Társaság életében, illetőleg rendezvényein kisebb felelősséggel járó feladatkörökben rendszeresen vagy folyamatosan tevékenykednek, vagy egyszeri alkalommal kiemelkedően teljesítenek, és így az MTT vagy az adott rendezvény alapvető működési feltételeinek biztosításában közreműködnek. "

Még másfél napotok van március 4-ig, hogy jelöljétek azokat, akik szerintetek méltóak a Csavardi(j)ra!
Szóval: info'kukac'tolkien.hu ! ;)

Több
16 éve 8 hónapja #355372 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Celebrom: áprilisra nincs betervezve valami más? (Valamikorról úgy rémlik nekem, hogy igen)

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
16 éve 8 hónapja #355345 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Üdvözletem!
Az utóbbi napokban egy kis vitácska alakult ki a tavaszitali kapcsán.Szerintem jó ötlet a szerepjátékos találkozók és támogatnám is ha ez egy csoport formájában működne aktívan Tolkien kapcsán a társaságon bellül.Engem az zavart, h akik nem szeretnének annyira szerepjátékozni azok ki vannak rekesztve az ide tavaszitaliból, velem együt.Ezért gondoltunk (Inczy,Pók ,én) arra, h egy hagyományos, de mégis különleges találkozót is szerveznénk, keretjátékkal, de mégis a jókedv és a kötetlenség jegyében, jópofa játékokkal, kirándulással és közösségi programokkal.A két esemény közelsége és éppenezért a résztvevők száma (anyagi okok) eléggé korlátozott és sok bizonytalanságra ad okot.Ezért lehet, h a mi koncepciónk tavaszitalálkozó formájában nem valósúlhat meg, de hónapokon bellűl és nyár előtt mindenképp (persze mi szeretnénk hogy ha mégis most)
A tali ideje ápr 4,5,6 lenne, helyszíne: Csobánka.
Mivel erre az időpontra tehető a Cormallen mezei ünnep, ennek emlékére mint vidám hobbitkák mi is megemlékeznénk arról, hogy milyen szép is az élet.Az első este a keretjáték és más játékok, programok, jegyében tellne a szabadban és fedett helyen, másnap túra és versenyszerű hobbitos játékok, este jókedv kint és bent ha később hűvösödik az idő (buli kifulladásig hobbitmódra), harmadnap ez előző esti "duhajkodás" kipihenése és elég regeneráció után hazaindulás kora délután.
Hamarosan indúlni fog egy szavazás, h kik jönnének el ebben az időpontba és ha megfelelően sokan szeretnétek egy ilyen talit, akkor még most megcsináljuk:).

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Több
16 éve 8 hónapja #354687 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Örömmel üdvözöltem, hogy lesz tavaszi tali. K

Konferencia lesz idén? ha igen, várhatólag mikor?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
16 éve 9 hónapja #354091 Írta: Rózsa
Rózsa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Felagund írta: 2008.

;)

Én könnyen megggyőzhető vagyok, legyen 2008. :D
Azért mondjuk igy, mert a 2007. évi adóbevallás 1%-t kérjük felajánlani, de valóban, ezt most, 2008-ban.

Mindegy, csak adjatok, adjatok... :P

Rózsa

Nekünk arról kell döntenünk, hogy mire használjuk az időt, ami megadatott"

Több
16 éve 9 hónapja #354088 Írta: Attila
Szeretném megkérdezni, hogy idén hol lesz a Tavaszi Tali??? :roll: :oops:

Több
16 éve 9 hónapja #353975 Írta: Orsie

Kincső (Thilanna) írta:

Orsie / Fraktál írta: szeretnék érdeklődni, hogy erre a számlaszámra kell befizetni a tagdíjat, ugye? 11709002-29900181 (akár rendes tag akár pártoló)
láttam a főoldalon a szöveget, de nem tudom, nem változott-e esetleg azóta csak nincs update-elve, ezért merem megkérdezni (meg mert tudom, hogy az MTT-nek több számlaszáma van)..

köszi!

igen, ez a tagdíjas számlaszám (a főszámla) ;) (van neki 2 alszámlája, amit rendezvényekhez használunk)
(a számlaszám tudtommal sosem változott, és konkrétan a belépős oldal még ápdételve is van :) )

köszi :D legjobb az óvatosság, mielőtt félreutalnék 8)

Több
16 éve 9 hónapja #353967 Írta: Kincső

Orsie / Fraktál írta: szeretnék érdeklődni, hogy erre a számlaszámra kell befizetni a tagdíjat, ugye? 11709002-29900181 (akár rendes tag akár pártoló)
láttam a főoldalon a szöveget, de nem tudom, nem változott-e esetleg azóta csak nincs update-elve, ezért merem megkérdezni (meg mert tudom, hogy az MTT-nek több számlaszáma van)..

köszi!

igen, ez a tagdíjas számlaszám (a főszámla) ;) (van neki 2 alszámlája, amit rendezvényekhez használunk)
(a számlaszám tudtommal sosem változott, és konkrétan a belépős oldal még ápdételve is van :) )

Több
16 éve 9 hónapja #353966 Írta: Orsie
szeretnék érdeklődni, hogy erre a számlaszámra kell befizetni a tagdíjat, ugye? 11709002-29900181 (akár rendes tag akár pártoló)

köszi!

Több
16 éve 9 hónapja #353936 Írta: Esgal
Több dolog ;)

Egyedik. Ha Ulmo holnap (na jó, ma, de nekem ez még este - ne vitatkozz insomniás farsangszervezővel ;) ) ráér, akkor elvileg már a főoldalon is olvasható lesz egy csodás fogalmazvány a farsangi tudnivalókról, sőt, remélhetőleg hangulatot is sikerül keltenünk vele. És ha Ulmonak még a fentinél is több ideje lesz, a meghívók is kint lesznek nemsokára. Ezúton is szólok, mindenki sasolja azt a postafiókot, amit ide regisztrációjakor megadott.

Kettedik. Vasárnap, úgy fest, szintén lesz jegyárulás, ezúttal a CDfű teázóban, 4 órai kezdettel, egy darabig biztos ott leszünk, pláne, ha sikerül ördögi tervem, és teaházas tali lesz belőle, mint múltkor. Aki akar, jöjjön, írjon privit, emailt, ez utóbbit különösen, ha jegyvételben érdekelt, és foglalok asztalt.

Mottónk: "Hozd el anyádat is!" :mrgreen:

/Lucifer/
/Ghymes/

Több
16 éve 9 hónapja #353789 Írta: Attila

Felagund írta: 2008.

;)

Lehetséges, ohgy tévedek, akkor moderáljatok, de azt hiszem, hogy mindig a visszamenő évre adják, pontosabban utalják az 1%-ot. Hiszen az MTT 2006-os évre 120.751 Ft-ot kapott, de ezt 2007-ben utalták, vayis ajánlották fel. Ugyanígy van idén is... :roll: :idea:

Több
16 éve 9 hónapja #353776 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
2008.

;)

Our knees do not bend easily

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.876 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére