Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
16 éve 11 hónapja #348744 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Felci: Gondold el mennyivel jobb lenne ha a helowínt, (esetleg farsangot) tolkien klubbot (már ha lesz még) HNE-t nem itt-ott amott kéne tartani hanem lenne egy közös hely, ahonnan nem kell minden alkalomma összecuccolni mert ott lehetne hagyni mert nem valaki lakása, vagy nem egy iskola ebédlője. Kicsit könyebb lenne az életünk. A vezetőségiket se Gandalféknál kéne tartani akkor:)

Szóval sok hasznos dologra lehetne használni egy helyiséget, főleg akkor ha két "szobája" van mert az egyik lehet raktár a mostani borzalmas, undorító dohos, penészes szutyok helyett, ahol csak tönkre mennek a dolgaink.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 11 hónapja #348732 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Javaslat: nem lehetne időnként felhívást tenni, hogy "erre és erre gyűjtünk", mint volt a domain-névnél is?

Más: szerintem a táborra elég sok olyan cucc lett beszerezve, amit máskor is prímán fel lehet használni.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 11 hónapja #348719 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Leguanember írta: Node, itt az ideje, hogy felelevenítsük a GOMUNCS-olást, mivel a téma a fórumon hever. Jó lenne egyrészt beszélni általában a nonprofit szervezetek, speciálisan az MTT pénzügyi működéséről hiedelmek és sejtések tisztázására, meghívott szakértőkkel :D .

Például a pénzügyi vezetőnk? :P Vagy a speciálisan nonprofit szervezetekre szakosodott könyvelőnk? ;) (Hmm, ki lehet az? :P )

Viccet félretéve, ezekről fontos és hasznos beszélni, mind általános szinten, mind konkrét, szervezők számára hasznos információk szintjén (aminek a tere inkább már vezetőképzés). Az is egy nagyon hasznos szervezői "skill", ha vki alapvetően önállóan (természetesen kisebb segítségkérés még normális, sőt) képes elszámolni egy rendezvényt, és nem a pü.vez. nyakába sózza az egészet negyedkészen, márpedig az utóbbi időben nem sok ilyen volt, a mostmár javuló tendencia ellenére ;)

A közgyűlés és a gomuncs nyilvános, és ezeket a dolgokat talán könnyebb élőben összeszedni. Nem kívánnátok felfüggeszteni a vitát? :P

(Magánmegjegyzés: TLV díjakra kérni, sőt elvárni pénzt az MTTtől, amit nyilván nem a működési költségeket alig-alig fedező tagdíjból ad, de felháborodni, hogy a legtöbb embert megmozgató és ezáltal a költségek eloszlását leginkább szolgáló rendezvényen szedi be azt a plusz 1-2 ezer forintot, hát... és igenis legyen egy helyiség, ahol össze tudnak ülni a tábszervek vagy akár Te a TLV-szervezőkkel, és ne kelljen teaházban költeni a pénzt, és igenis legyenek egyre színvonalasabb eszközök, amik minden évben használhatók táborban is, külsősöknek szóló rendezvényeken is...)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 11 hónapja #348717 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Remzymama/Tünde írta:

Felagund írta:

Ankalimon írta: Csak egy kérdés: Voltál már olyan - mondjuk - szerepjáték táborban, vagy Live partyn, ahol amikor befizetted a pénzt, részletesen elmondták neked, hogy ebből mennyi a terembérlet, mennyit kapnak a szervezők fizetésként, és mennyi marad meg a szervezetnek egyéb célokra?

Képzeld: igen. Legalábbis első kérdésre megmondták, és nem titkolóztak, hogy "belügy", meg "örülj, hogy jöhetsz", meg ilyenek... ;)

itt sem titok, pont ezért akadtál ki

De, titok, mert mintegy mellékesen volt beleírva a tábori pályázat kritériumai közé, és nagyobb összegben mernék fogadni rá, hogy a részletes költségvetést ezek után az egyszerű mezítlábas júzer nemigen láthatná meg, mert ha így lenne, szerintem mások már tiltakoztak volna, elvégre senki nem szereti, ha olyasmiért pénzt kérnek tőle, amire okvetlenül nincs szükség, vagy nem ért vele egyet...
De ha Ankalimon, vagy bárki tételesen felsorolja, hogy milyen _táborhoz múlhatatlanul szükséges_ cuccok beszerzésére fordítjátok azt az 500000 forintot, még talán az is lehet, hogy megnyugszom és befizetem további morgás nélkül...

Csak nem tetszik, hogy - többek között - az én (mit az én, a szüleim... :roll: ) pénzemből költekeztek laza csuklóval, egy szó nélkül...

Our knees do not bend easily

Több
16 éve 11 hónapja #348716 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Felagund írta:

Ankalimon írta: Csak egy kérdés: Voltál már olyan - mondjuk - szerepjáték táborban, vagy Live partyn, ahol amikor befizetted a pénzt, részletesen elmondták neked, hogy ebből mennyi a terembérlet, mennyit kapnak a szervezők fizetésként, és mennyi marad meg a szervezetnek egyéb célokra?

Képzeld: igen. Legalábbis első kérdésre megmondták, és nem titkolóztak, hogy "belügy", meg "örülj, hogy jöhetsz", meg ilyenek... ;)

itt sem titok, pont ezért akadtál ki

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 11 hónapja #348714 Írta: Felagund

Ankalimon írta: Felagund: valóban leírtál néhány ötletet, de azok ebben a formában nem működőképesek. ha ezt követnénk, a mainál sokkal szerényebb tevékenységi körben tudna csak működi az MTT.

Ismert egy régi magyar mondás: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér...

Ankalimon írta: Noha ez elvileg lehetséges, én személy szerint nem értek egyet azzal, hogy tételesen (akár 100 ezer Ft felett) közöljük a Társaság szolgáltatásait igénybevevőkkel, hogy mire költjük a pénzt amit befizetnek... Ez az MTT belügye. Ha valaki nem tagja a Társaságnak, akkor szerintem egyszerűen örüljön, hogy a szokásos magyar árak feléért-kétharmadáért, esetleg ingyen mehet táborba, vehet részt programokon, nagyrendezvényeken. Ugyanúgy, ahogy azt sem tukmáljuk senkire, hogy nálunk nemhogy nem kapnak fizetést a rendezvényszervezők, de még fizetnek részvételi díjat is, úgy azt sem kell fizetett hirdetésben publikálni, hogy milyen raktárhelységet bérlünk és mennyiért, ahol a két tábor között tároljuk a holmikat.

Ez kissé durva demagógia, már ne haragudj...

Több
16 éve 11 hónapja #348713 Írta: Tünde

Felagund írta: Kérdés, hogy van-e annyi rendezvény, hogy megérje állandó helyséet bérelni... (IMHO: nincs)

Mennyire vagy képben a mostani helyiségbérléssel/kereséssel kapcsolatban? Szerintem KGYn kapunk erről felvilágosítást, ha nem akkor rákérdezünk. Ami felvetődött ötlet sokak szerint jó lenne, és jól ki is jönnénk anyagilag. Így hát ezen felesleges előre vitázni. Viszont én is kíváncsi lennék, vanak e konkrét fejlemények :P Amúgy amit most fizetünk azért a penészes lyukért, annál minden jobb sztem.

Több
16 éve 11 hónapja #348712 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Felagund: valóban leírtál néhány ötletet, de azok ebben a formában nem működőképesek. ha ezt követnénk, a mainál sokkal szerényebb tevékenységi körben tudna csak működi az MTT.

Noha ez elvileg lehetséges, én személy szerint nem értek egyet azzal, hogy tételesen (akár 100 ezer Ft felett) közöljük a Társaság szolgáltatásait igénybevevőkkel, hogy mire költjük a pénzt amit befizetnek... Ez az MTT belügye. Ha valaki nem tagja a Társaságnak, akkor szerintem egyszerűen örüljön, hogy a szokásos magyar árak feléért-kétharmadáért, esetleg ingyen mehet táborba, vehet részt programokon, nagyrendezvényeken. Ugyanúgy, ahogy azt sem tukmáljuk senkire, hogy nálunk nemhogy nem kapnak fizetést a rendezvényszervezők, de még fizetnek részvételi díjat is, úgy azt sem kell fizetett hirdetésben publikálni, hogy milyen raktárhelységet bérlünk és mennyiért, ahol a két tábor között tároljuk a holmikat.

A tagság viszont bármikor megtudhatja miről van szó, hiszen minden egyes rendezvényünk gazdálkodása a költségvetés elfogadásától kezdve nyilvános... Ez alapján megítélheti, hogy vajon az elnökség jól egyensúlyoz-e a Társaság céljai érdekében a bevételi és a kiadási tételek optimalizálásával.

Csak egy kérdés: Voltál már olyan - mondjuk - szerepjáték táborban, vagy Live partyn, ahol amikor befizetted a pénzt, részletesen elmondták neked, hogy ebből mennyi a terembérlet, mennyit kapnak a szervezők fizetésként, és mennyi marad meg a szervezetnek egyéb célokra?

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
16 éve 11 hónapja #348711 Írta: Felagund
Kérdés, hogy van-e annyi rendezvény, hogy megérje állandó helyséet bérelni... (IMHO: nincs)

Több
16 éve 11 hónapja - 16 éve 11 hónapja #348707 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Felagund írta: Az én kérdésem főleg az, hogy _valóban_ létszükségletűek-e azok a dolgok, amit plusszba venni szándékoznak, vagy legalábbis fontosak-e annyira, hogy megérjék a táborozók durva plusz terhelését (mert aki azt mondja, hogy 4-5000 forint nem durva, azt tisztelettel megkérem, hogy ugyan fizesse már ki az én ilyen irányú részemet a tábordíjból...)

Én azt mondom, igen.
A varrógépek nagyon kellettek, anélkül a kreatív szekció (és a csapatok bizonyos tevékenységei is) megbénultak volna. A hangtechnika is elngedhetetlen volt, az már nem járta, hogy mindig másét kéregetjük kölcsön ami meg megrongálódik stb...

A helyiségbérlés meg még fontosabb, mert ha normálisat tudunk szerezni (nem vagyok a legnaprakészebb a keresés és bérlés állásáról) akkor elvileg lehet kisebb rendezvényeket ott tartani, így nem kell külön termet bérelni, teaházba menni, ha Halloweent, tábori talit, LEP afterpartyt, Tolkien Klubot, stb... akarunk szervezni.
És ha figyelembe veszed, hogy ezekre a rendezvényekre már nem kell belépőt fizetni, nem is olyan cudar a helyzet.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
16 éve 11 hónapja #348704 Írta: Felagund
Aeglos: na végre valaki meg is érti amit mondok, lehet, hogy mégsem bennem van a hiba :D

Az én kérdésem főleg az, hogy _valóban_ létszükségletűek-e azok a dolgok, amit plusszba venni szándékoznak, vagy legalábbis fontosak-e annyira, hogy megérjék a táborozók durva plusz terhelését (mert aki azt mondja, hogy 4-5000 forint nem durva, azt tisztelettel megkérem, hogy ugyan fizesse már ki az én ilyen irányú részemet a tábordíjból...)

Több
16 éve 11 hónapja #348703 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
nekem az is gond lesz, hogy felkeljek időben szombaton, hogy 10-re odaérjek KGY-re, úgyhogy az utána opciót támogatnám :D
ha tényleg végzünk 2-kor, akkor mondjuk fél 3-tól lehetne gomuncsolni, előtte meg lehetne enni-inni-cigizni abban a fél órában.

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
16 éve 11 hónapja #348700 Írta: Tünde
igen, de így 4 nappal előtte nem kéne már konkrét óra? merthogy szeretnék menni, de úgy kell szervezzek dolgokat

köszi

Több
16 éve 11 hónapja #348696 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Leguanember írta: A közelmúlt személyes élményei juttatták ismét eszembe ezt a kérdéskört, hát majd közgyűlés előtt vagy után beszélhetünk erről is.

Hm?

Tünde, ez szvsz a GOMUNCS-ra, illetve annak egyik lehetséges időpontjátra vonatkozik.

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
16 éve 11 hónapja #348693 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A GOMUNCS most szombaton lesz KGY után (esetleg ha délben kezdődik a KGY, akkor előtte is).

Több
16 éve 11 hónapja #348692 Írta: Tünde
Tábor: a tavalyi pályázatban is benne volt, hogy ennyit és ennyit kell fordítani rá, és a nyilvános kiírásban mindenki elolvashatja, tehát nincs titok

GOMUNCS: mikor lesz? mert konkrét időponttal még nem találkoztam :( ötletek vannak ezerrel, gondolom másnak is

Több
16 éve 11 hónapja #348691 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Jó lenne, ha befejeznétek egymás kicsinyes lealacsonyítását mesterinek vélt eszközökkel, mert a topik nem erre való, és a fórumszabályzat is tiltja a másik személye (és nem a véleménye) támadását. (Bocs, Tünde ez Rád nem vonatkozik.)

Inkább olvassátok el azt amit Ádám írt, mert ez a téma (több más gyűlő témával együtt) rászolgál egy gomuncsolásra.

Valamint fel kívánnám hívni a figyelmet arra, hogy Felagund többek között azt kívánta elérni, hogy ha az MTT a saját működésére is kíván eltenni a tábordíjból fejenként ~5000 forintot - érthetően létszűkségletű dolgokra - akkor azt közöljék az egyszeri táborozóval.
Sajnos az eddigi táborok alkalmával ez elsikkadt, viszont pont annak kéne örülni, hogy most erre fel van hívva az emberek figyelme, lehet róla tudni, és - szerintem - etikus lenne, ha ez az információ a jövőbeli jelentkezési lapra is felkerülne.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
16 éve 11 hónapja #348689 Írta: Tünde
nem érted amit mondok, ha nincs MTT fenntartási költség, akkor nincs MTTnek semmije és nem szervez tábort, mert nem gyerekmegőrzést vállal, hanem kreatív tábor szervezését... és ha táborozni akarsz, és ahhoz kell pl 2 varrógép, akkor azt is a táborozónak kell kifizetni, ilyen egyszerű

Több
16 éve 11 hónapja #348688 Írta: Felagund
BASSZUS, LEÍRTAM!!! Ha nem tetszik, akkor azt mondjátok, miért!

De tudjátok mit, beteszem még egyszer, el ne kopjon a csuklótók az egér használatában:

Felagund írta: tegyük fel, hogy az MTT szeretne egy saját autót, mert miért ne. _szerintem_ ezt a következőképpen lehetne etikusan megoldani.

Beszerzés:
Ad 1: pályázatokat írni
és/vagy
Ad 2: Leírni a kedves tgaságnak, hogy milyen jó is lenne, ha lenne egy autónk, mert tudnánk vele furikázni ide-oda, a csomagtartója lehetne raktár és úgy általában csudajó lenne, légyszi adakozzatok, ki amennyit tud.
Fenntartás: (mert ugyebár adózni kell utána, meg hát benzin se árt bele)
Ad 1: Tagdíjakból elkülöníteni (igen, ez adott esetben tagdíjemeléssel is járhat)
Ad 2: újabb pályázatok írása
Fenntartás speciális helyzetekben: (pl táborban, ahol a kocsit elég gyakran használjuk)
Na itt bele lehet építeni a tábor költségeibe a felmerülő benzin-, esetleg minimális szervízköltséget.

Határozottan NEM tűnik számomra etikusnak, hogy azt mondjuk, hogy "gyerekek, az idei tábor bizony 80000 forint, mert ennyire jön ki", aztán kiderül, hogy csak azért kerül annyiba, mert a kedves szervezők beleszámították, hogy hát akkor ők vennének egy autót is, mert az milyen praktikus. Hát ennyi...

Nem mondom, hogy ezt minden adag fénymásolópapírral el kéne játszani, de azért mondjuk a 100000 fölötti beruházásokat nem kéne egy az egyben a gyanútlan emberkékre hárítani...

Gy.k.: a kocsi helyére nagyon sok mindent be lehet helyettesíteni ;)

Több
16 éve 11 hónapja #348687 Írta: Tünde
Fela: ne haragud, hogy fizetsz egy varrógép használatáért pl, ha nem veszi meg a szervezet. Idén vettünk kettőt. Elromlott. Ha magán lett volna lenn, valakinek elromlott volna a gépe, valakinek könyörögni kellett volna, hozza l. Ilyet nem kérhetünk. Tehát meg kell venni. Miből? Egy olyan szervezet tagjai vagyunk, ami önmagát tartja fenn. Pénzből. Minden értelmes ember tudja, ha valam pénzbe kerül, azt a pénzt e kell vlahogy vételezni. Tagdíjból? Szernted mennyi tagdíjat kellene szedni a diákoktól? És akkor belépnél, ha azt mondanánk, ennyi a tagdíj, abből finanszírozzuk a fenntartási költségeket? Mert Neked fontos az MTT, nem? Hogy legyünk. Nem kocsira kell a pénz, arra hogy a raktárban a penész ne egye meg a ruhákat, amiket INGYEN varrtak meg egyesek. Meg ne menjenek tönkre az ott található holmik, amikből többet egyesek szintén INGYEN adtak az MTTnek. És INGYEN megyünk ki rendettenni, és kezeljük a postai cuccokat, és INGYEN szervezünk és dolgozunk. És INGYEN éjszakáznak sokan, hogy jól műödjön minden. De sajnos ez egy ilyen világ, van ami pénzbe kerül, és ha így van kiírva a pályázat, hogy erre is kell összegnek benne lenni, akkor akinek nem tetszik, nem pályázik, vagy nem táborozik. És akkor nem használja az előzőekben elsorolt dolgokat/szolgáltatásokat.

Több
16 éve 11 hónapja - 16 éve 11 hónapja #348685 Írta: Felagund
Icke: mi lenne, ha elvonatkoztatnál a személyemtől, és tényleg elolvasnád, amint lentebb javasoltam? (mert igen, rólad szólt, tudod, szálka vs gerenda ;) )

(tudom, hogy különös élményt jelent neked, ha bármilyen módon degradálhatsz, de légyszi most az egyszer próbálj meg elvonatkoztatni, ugyanis _rólad is_ szó van ;) )

Több
16 éve 11 hónapja #348684 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Felagund írta: Látom egyesek olvasni nem tudnak...

Csak írni...

Nem is készíthettél volna szebb tükröt magadnak.

Node, itt az ideje, hogy felelevenítsük a GOMUNCS-olást, mivel a téma a fórumon hever. Jó lenne egyrészt beszélni általában a nonprofit szervezetek, speciálisan az MTT pénzügyi működéséről hiedelmek és sejtések tisztázására, meghívott szakértőkkel :D .

Továbbá volt szó róla még tavaly, hogy valami módon visszajelzéseket kellene gyűjtenünk magunkról, mennyire ismert az MTT az érdeklődő korcsoportokban, milyen véleménnyel vannak rólunk, egyáltalán a kifelé mutatott képünkről. Ennek az előkészítési részét szívesen felvállalja egy GOMUNCS, igazából idáig már tavaly is eljutottunk.
A közelmúlt személyes élményei juttatták ismét eszembe ezt a kérdéskört, hát majd közgyűlés előtt vagy után beszélhetünk erről is.

Hm?

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
16 éve 11 hónapja #348682 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Felagund írta: Látom egyesek olvasni nem tudnak...

Csak írni...

Üdvözletem!

Felagund, három és fél év alatt most először látok tőled önkritikát :)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
16 éve 11 hónapja #348680 Írta: Felagund
Látom egyesek olvasni nem tudnak...

Csak írni...

Több
16 éve 11 hónapja #348679 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Üdvözletem!

Felagund: egy szervezet pénzügyi működése összetett valami, egy nonprofit szervezeté, lásd MTT, különösen az. Az egyes rendezvényeket, költségeket, egyebeket nem lehet a többitől elválasztani és külön kezelni - legalábbis eddig senki nem talált rá használható módszert. Ha úgy érzed, hogy neked birtokodban van egy efféle tudás, a vezetőség nyilván repeső örömmel fogadja majd a következő pénzügyi évre vonatkozó, részletesen kidolgozott, a tevékenységünkben minőségi visszaesést nem okozó tervezetedet...
Amíg ilyet nem mutatsz fel, addig a magánvéleményed - annak teljes tiszteletben tartása mellett - magánvélemény marad.

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
16 éve 11 hónapja #348678 Írta: Felagund
My pleasure, de ez nem volt cél...

Csak az igazságérzetem néha kiakad egy-két hasonló döntéstől...

Több
16 éve 11 hónapja #348677 Írta: Ankalimon
Örülünk, hogy megosztottad velünk az általad kívánatosnak tartott finanszirozási módokat. Most már a szívünkhöz sokkal közelebbinek érzünk Téged...

:)

Több
16 éve 11 hónapja - 16 éve 11 hónapja #348676 Írta: Felagund
icke, Tünde: látom a lényeget nem sikerült megérteni... A _tábori_ programokért, anyagjhasználatért mindenki fizessen, teljesen természetes, de _csak és kizárólag_ azért, ne pedig, hogy teszem azt az MTT-nek legyen saját autója (amit akár a táborban használunk is)...

Ankalimon: az általam kívánatosnak tartott finanszírozási módokat lentebb leírtam...

Ha már az autó: tegyük fel, hogy az MTT szeretne egy saját autót, mert miért ne. _szerintem_ ezt a következőképpen lehetne etikusan megoldani.

Beszerzés:
Ad 1: pályázatokat írni
és/vagy
Ad 2: Leírni a kedves tgaságnak, hogy milyen jó is lenne, ha lenne egy autónk, mert tudnánk vele furikázni ide-oda, a csomagtartója lehetne raktár és úgy általában csudajó lenne, légyszi adakozzatok, ki amennyit tud.
Fenntartás: (mert ugyebár adózni kell utána, meg hát benzin se árt bele)
Ad 1: Tagdíjakból elkülöníteni (igen, ez adott esetben tagdíjemeléssel is járhat)
Ad 2: újabb pályázatok írása
Fenntartás speciális helyzetekben: (pl táborban, ahol a kocsit elég gyakran használjuk)
Na itt bele lehet építeni a tábor költségeibe a felmerülő benzin-, esetleg minimális szervízköltséget.

Határozottan NEM tűnik számomra etikusnak, hogy azt mondjuk, hogy "gyerekek, az idei tábor bizony 80000 forint, mert ennyire jön ki", aztán kiderül, hogy csak azért kerül annyiba, mert a kedves szervezők beleszámították, hogy hát akkor ők vennének egy autót is, mert az milyen praktikus. Hát ennyi...

Több
16 éve 11 hónapja #348675 Írta: Ankalimon
Annak ellenére, hogy szerintem néhány dolgot tényleg félreért, azért ne ássuk el rögtön Felagundot: érdekes dolgot feszeget.

Noha szerintem tényszerűen elkerülhetetlen, hogy az MTT rendezvényeinek belépődíjaiból, részvételi díjaiból kereszt-finanszírozzunk egyéb dolgokat, az már egy komoly kérdés, hogy vajon miket, és milyen mértékben.

Valóban végig lehetett volna valahogy csinálni az MTT Tábort az erősítő és a hangfalak nélkül (igaz Kapolcs, vagy a Halloween már nehezen működött volna nélkülük), meg lehet működtetni az egyesületet állandó székhely nélkül, egy penészes pincét használva, és valóban, akár szervezhetnénk zártkörű VIP Tolkien megemlékezést a Hotel Kempinskyben az elnökségi tagoknak és meghivottjaiknak. De nincs általános érvényű szabály, hogy mit lehet tenni és mit nem...

Az MTT tagjai azért választják az elnökséget, illetve az egyes rendezvények szervezői is arra kapnak megbízást, hogy az MTT Alapszabályban rögzített céljait a lehető legoptimálisabban valósítsák meg, folyamatosan egyensúlyozva a működéshez szükséges megfelelő mértékű bevételekről való gondoskodás, és a célokat szolgáló tevékenységeknek a bevételekhez való igazitása között. Ez a felelősség egyben jogokkal is jár: amíg a mandátumok tart, rájuk van bízva, hogy mi az az út, amelyen járni kell. Elméletileg elfogadom, hogy neked nem tetszik az a mód, ahogy az Elnökség ma irányítja az MTT gazdálkodását, de ez ellen három módon tehetsz valamit:
- Meggyőzöd az elnökség tagjait, hogy még az eddigieknél is kevesebb pénzt költsenek a rendezvények közvetlen költségein kívül eső dolgokra.
- Belépsz az MTT-be és a Közgyűlésben olyan határozatot fogadtatsz el, amely a megfelelő módon korlátozná az elnökség gazdálkodási tevékenységét, illetve olyan elnökségi tagok megválasztását támogatod a szavazatoddal, akik ezt az elvet fogják követni működésük során.
- Nem csak belépsz az MTT-be, hanem magad is indulsz az elnökségi választáson olyan programmal, amely csökkentené az MTT rendezvények díjszabását azon az áron, hogy a szervezet alapműködését erőteljesen visszafogná (nem lenne székhely, nem lennének eszközbeszerzések, nem nagyon támogana olyan rendezvényt, amely nem tartja el magát, nem bővülne a könyvtár, stb...).

Gondold végig, hogy melyik verziónak mennyi az esélye...

Több
16 éve 11 hónapja #348664 Írta: Tünde
Fela: tök gyakorlatiasan (bocs a belepofért)

Az MTTnek használod a könyveit, hangszóróit, stb-it a táborban. Azokat meg kellett venni, elromlik, stb. Szerinted azt miből javíttatjuk, vesszük meg?
Mert ha azok nincsenek vajh mivel varrsz a táborban, mivel zenélsz stb. És ha ezek nincsenek akkor mi is a program? Mindenki hozza magával?

ON

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.895 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére