- Köszönetek: 0
Faramir (David Wenham)
- Csele
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Miért??? Nekem nagyon tecc mindkettő!!Silima/Shagrat írta: Jujujujj.... Ezt most muszáj volt??! 8O Nem elég nekem a fanfction-szektor látogatói előtt lebőgni??!! No mindegy...
Amugy nem hiszem, hogy a fanfictionok között lennének, talán inkább a fanart részlegben
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Silima
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Faramir és Boromir
Denethor és a Palantír
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- M
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ó, ehhez az én gépem túl kevés, azt hiszem.Sil írta: Mint írtam, nekem konkrétan megvan a rajzfilm, mivelhogy letöltöttem... (231MB egyébként, ha valakinek van elég türelme meg kapacitása ennyit letölteni, szívesen segítek - szigorúan priviben.)
És mint azt szintén írtam, a rajzfilm a film előzményeit meséli el: Van Helsinget és Carlt Londonba küldi a Rend, egy titokzatos gyilkosságsorozat miatt... ami mögött Mr. Hyde áll. (Ezenkívül a rajzfilmben az eredeti szereplők hangja hallható, tehát Van Helsing pl Hugh Jackman, Carl pedig természetesen David hangján szólal meg... )
Köszi még egyszer, bár én azt kérdeztem, hogy egyéb információd van-e azon kívűl, amit leírtál. Tehát akkor van köze a filmhez, felfogtam. :heu: Igazából Dave hangja érdekelne a legjobban. :evil3:
Telefonálós bácsi :
davidwenham.net/gallery/displayi ... =0&pos=141
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Mint írtam, nekem konkrétan megvan a rajzfilm, mivelhogy letöltöttem... (231MB egyébként (kb félórás), ha valakinek van elég türelme meg kapacitása ennyit letölteni, szívesen segítek - szigorúan priviben.)M írta: Az a rajzfilm engem is érdekelne. Van róla valami egyéb információd, mert én nemrég hallottam róla először, tulajdonképpen csak egy képet láttam eddig belőle... Mennyire van köze a filmhez?
És mint azt szintén írtam, a rajzfilm a film előzményeit meséli el: Van Helsinget és Carlt Londonba küldi a Rend, egy titokzatos gyilkosságsorozat miatt... ami mögött Mr. Hyde áll. (Ezenkívül a rajzfilmben az eredeti szereplők hangja hallható, tehát Van Helsing pl Hugh Jackman, Carl pedig természetesen David hangján szólal meg... )
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Adrael
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
M írta:
Az a rajzfilm engem is érdekelne. Van róla valami egyéb információd, mert én nemrég hallottam róla először, tulajdonképpen csak egy képet láttam eddig belőle... Mennyire van köze a filmhez?Sil írta: Egyébként megszereztem a Van Helsing rajzfilmet (Van Helsing - The London Assignment), amit az eredeti szereplők szinkronizáltak, és szvsz nagyon aranyos, nekem tetszett... Gyakorlatilag egyfajta előzménye a filmnek, arról szól, hogy Mr. Hyde-ot (akit a film elején Van Helsing kinyír Párizsban) üldözik, még Londonban. A kedvenc részem belőle az, amikor Carl beöltözik csaléteknek, női ruhába...
Carl a rajzfilmben:
img56.photobucket.com/albums/v17 ... ated01.jpg
Nahát, milyen helyes! (nem mintha David nem volna az!)
Lányok,
honnan lehetne letölteni a rajzfilmet?
Utóirat:http://www.warofthering.net/photoforum/showphoto.php?photo=763&password=&sort=1&size=medium&cat=502&page=12
[size=9:1i3xmsnt]Kicsikét nagyocska a nózija [/size]
- M
- Nem elérhető
Az a rajzfilm engem is érdekelne. Van róla valami egyéb információd, mert én nemrég hallottam róla először, tulajdonképpen csak egy képet láttam eddig belőle... Mennyire van köze a filmhez?Sil írta: Egyébként megszereztem a Van Helsing rajzfilmet (Van Helsing - The London Assignment), amit az eredeti szereplők szinkronizáltak, és szvsz nagyon aranyos, nekem tetszett... Gyakorlatilag egyfajta előzménye a filmnek, arról szól, hogy Mr. Hyde-ot (akit a film elején Van Helsing kinyír Párizsban) üldözik, még Londonban. A kedvenc részem belőle az, amikor Carl beöltözik csaléteknek, női ruhába...
Carl a rajzfilmben:
img56.photobucket.com/albums/v17 ... ated01.jpg
- Sil
- Nem elérhető
Egyébként megszereztem a Van Helsing rajzfilmet (Van Helsing - The London Assignment), amit az eredeti szereplők szinkronizáltak, és szvsz nagyon aranyos, nekem tetszett... Gyakorlatilag egyfajta előzménye a filmnek, arról szól, hogy Mr. Hyde-ot (akit a film elején Van Helsing kinyír Párizsban) üldözik, még Londonban. A kedvenc részem belőle az, amikor Carl beöltözik csaléteknek, női ruhába...
Tears unnumbered
- Adrael
- Nem elérhető
[size=9:2bgo2j31]Azért nekem, mint teológának, meg kell jegyeznem, hogy a "barát", mint olyan, teljes rangú szerzetes. A "barát" csak a klerikustól különbözik, méghozzá abban, hogy nincs pappá szentelve, csak segítő testvér. Vagyis nem hálhat nőkkel, mert őt is köti a tisztasági fogadalom. Sztem itten azt akarták mondani, bár szinkronizálva láttam a filmet, hogy Karl még csak novícius. Ami azt illeti, őt is köti a fogadalom, de még nem örökre, hanem többnyire csak egy évre.[/size]
- Coralie
- Nem elérhető
http://anna_panicalex.webpark.pl/lotr2_31.jpg Faramir és Boromir
www.dreamvision-entertainment.com/dvw/lotr/rotk117b.jpg Gyönyörű Éowyn & Faramir háttérkép!
http://anna_panicalex.webpark.pl/lotr2_45.jpg Faramir
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Adrael
- Nem elérhető
Sil írta: Adrael: azért olyan kicsik, mert azok avatárok.
A fanartok nagyrészt Anke Katrin Eissmann képei:
elfwood.lysator.liu.se/art/a/n/anke/anke.html
anke.edoras-art.de/anke_illustration.html
(a tolkien.hu Galériájában is vannak, de ott inkább a régebbi képei)
Sil vm zseniális.
Ez az Éowyn-fórumról való.
- Nilraen
- Nem elérhető
Sil írta:
Nem, Anke Katrin Eissmann-é.Nilraen írta: Nem vagyok benne biztos, de szerintem ez Alan Lee műve...
Bocs
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Sil
- Nem elérhető
Nem, Anke Katrin Eissmann-é.Nilraen írta: Nem vagyok benne biztos, de szerintem ez Alan Lee műve...
Tears unnumbered
- Nilraen
- Nem elérhető
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Kincső
- Nem elérhető
büzsü2003 írta: Találtam egy szép fanartot Faramir meggyógyitásáról, ami csak a bővitetten lesz rajta a filmbe....
anke.edoras-art.de/cgi-bin/lotr5.pl?file=healing_faramir.jpg - szerintem szuper (a kép lementése: jobb egérgomb, Cél mentése ... módszerrel)
Mintha ezt már láttam volna valahol... de lehet hogy csak hasonló alakokat... De tényleg jó kép. /me már (vagy még mindig? ) nagyon várja a bővítettet...
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
anke.edoras-art.de/cgi-bin/lotr5.pl?file=healing_faramir.jpg - szerintem szuper (a kép lementése: jobb egérgomb, Cél mentése ... módszerrel)
- Findulias
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Remélem, játszák még valamikor. Az HBo-ban lehet bízni, hála Istennek, rengetegszer ismétel!
SZvSz a Van Helsinget csak David miatt volt érdemes megnézni.
Érdekes belegondolni, hogy az idióta Karl és ithiliaikósza faramir egy és ugyanaz a személy (nem beszélve Audryról... )
Na, megyek Tróját nézni!
Annon edhellen, edro hi ammen!
Fonnas nogothorim, lasto beth lammen!
- Timona
- Nem elérhető
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Timona! A Krokodil vadászt láttad az HBOn. Meg akartam nézni én is, de nekünk sajna nincs HBO (
- Artemisz
- Nem elérhető
Jaaj, az a nóózi!!!!Timona írta: Cuki kép, csak kár, hogy ilyen kicsi:
www.fantasyplanet.cz/gfx/picture ... 981536.jpg
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Timona
- Nem elérhető
Cuki kép, csak kár, hogy ilyen kicsi:
www.fantasyplanet.cz/gfx/picture ... 981536.jpg
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- ruffian
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta:
Adrael írta: Nos, az intrikusokért is rajonghat valaki, nem?
Könyörgöm, hát persze!
És Sean Bean a Goldeneye-ban? És Agent Smith?!
Sean Beannak Odüsszeusz talán az első szerepe, ahol se nem gonosz, se nem unszimpi, és még csak nem is nyikkan meg a végén...
(Az Anna Kareninában Vronszkij szvsz nem 1értelműen pozitív figura...)
[size=9:3d7geugm]Bocsi Kincső, az OFF-ért... [/size]
na igen...Bean here, Bean there....
Amúgy tök ügyes ez a David, mennyire más volt, mint daliás Faramir, mint ebben a Van Helsing filmben szereplő lábasfülő barát...
"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
- Adrael
- Nem elérhető
Intrikus szerepben...Nos, az intrikusokért is rajonghat valaki, nem?
- Sil
- Nem elérhető
www.shanemaloney.com/murrays_world.html
A Three Dollars c. filmet meg most forgatják. Ezenkívül ott van még Richard Roxburgh [size=9:26i0ncgz](Dracula a Van Helsingben)[/size] tervezett filmje is ("Romulus, My Father"), ami egy jugó kivándorló családról szól, de arról még nincsenek hivatalos infók.
Tears unnumbered
- Diamond/Samu
- Nem elérhető
"Ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, semmi sem állhat közénk."
- ruffian
- Nem elérhető
"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
- Sil
- Nem elérhető
A Függelék vázlataiban (HoME 12., The Peoples of Middle-Earth) egy helyen megemlíti Tolkien, hogy Denethor Echtelion legidősebb fia és 3. gyermeke volt, ami azt jelenti, hogy két nővérrel rendelkezett, szvsz. (Hogy fiatalabb testvérei voltak-e, arra nincs utalás.)Adrael írta: A GyU3 függelékben nincs utalás rá, hogy Echtelionnak, Denethor atyjának volt-e egyéb gyermeke, úgyhogy nyugodtan feltételezhetjük, hogy a válasz nemleges.
Ha erről a kérdésről megnézzük Tolkien Mester terveit (gyakorlatilag a fentebb említett szöveg a HoME-ben, valamint Dol Amroth fejedelmei családfájának vázlata), akkor azt kell mondanom, maximálisan igazad van, Finduilas Adrahil lánya, és így Imrahil testvére. [size=9:agpl95i9]Ha figyelembe vesszük, hogy Finduilas házassága 2976-ban volt, Imrahil pedig ugye 2955-ben született a vázlat szerint, Imrahil ekkor 21 éves volt. Ha Finduilas Imrahil nővére lenne, akkor ez azt jelenti, hogy 21 éves elmúlt már, amikor hozzáment Denethorhoz. De a születési idejéről nem találtam adatot.[/size]Adrael írta: Ami Faramirt és Imrahilt illeti, sztem sokkal valószínübb, hogy - bár én is olvastam a Tolkien enciklopédiát...- Adrahilnek, Imrahil apjának volt lánya Finduilas, és íly módon Imrahil+Finduilas testvérek, (mondjuk Finduilas az idösebb, Imrahil pedig az öccse, de fordítva is lehet, végtére is mindketten a késön öregedö númenori vérvonalhoz tartoznak)Lothiriel+Faramir meg unokatestvérek. De lehet, hogy túlságosan emberi módon gondolkodom, és nem Tolkien Mester tervei szerint...
Faramirról tudjuk, hogy N.k. 82-ben halt meg, tehát 120 évig élt. Éowyn halálának idejét sehol nem írja, nem is utal rá.Nimrodel Melian írta: Visszatérve kicsit Faramir-hoz:
Felmerült pár kérdés: Faramir vagy Éowyn halt meg előbb? Hány gyerekük lett? És lehet tudni róluk valamit (legalább a nevüket)?
A gyerekeikről továbbra is annyit tudni, hogy volt legalább egy fiuk, Elboron (szintén a Függelék vázlataiban szerepel csak... [size=9:agpl95i9]egyébként ez egy újrahasznosított név: Elboron és Elbereth eredetileg Dior ikerfiainak neve lett volna, utána pedig Elrond fiait hívta így, mielőtt Elladan és Elrohir lettek volna[/size]), és egy unokájuk, Barahir (aki pedig a Gy.U. prológusában szerepel).
Tears unnumbered
- Adrael
- Nem elérhető
Silima/Shagrat írta:
Még egy hülye kérdés: Imrahil és Faramir unokatestvérek? A Tolkien enciklopédiában (bár arra igazén nem sokat lehet adni... Olyanokat írnak, h Frodó az 1. ÉS 3. kötetben szerepel...) azt olvastam, hogy Imrahil Finduilas apjának unokája (a pasi neve nem jut eszembe). Ez azt jelenti, hogy Faramir anyja tesvérének a fia. Vagyis az unokatesója? De ez valahogy annyira nem jött le!
És még egy kérdés, bár nem szorosan tartozik ide: Denethornak volt testvére, vagyis Faramiréknak nagynénje/bátyja?
Ja,és meg egy: a Faramir ill. Boromi név mit jelent? Ezt majd megkérdezem a Nyelvek/írások topicban is, de gondoltam, hátha itt is van olyan okos ember, aki tudja. Mert a "mir" ékszer, nem? És a nagyra becsült Tolkien-enciklopédiában (na, már megin...) mindkettőjükhöz azt írja, hogy ékszer. De szvsz senki nem lehet olyan hülye, hogy mindkét gyerekét ugyanúgy nevezze el, mondván, hogy az egyik majdcsak odajön, ha hívja??...
Na, jó, abbahagyom.
A GyU3 függelékben nincs utalás rá, hogy Echtelionnak, Denethor atyjának volt-e egyéb gyermeke, úgyhogy nyugodtan feltételezhetjük, hogy a válasz nemleges.
Ami Faramirt és Imrahilt illeti, sztem sokkal valószínübb, hogy - bár én is olvastam a Tolkien enciklopédiát...- Adrahilnek, Imrahil apjának volt lánya Finduilas, és íly módon Imrahil+Finduilas testvérek, (mondjuk Finduilas az idösebb, Imrahil pedig az öccse, de fordítva is lehet, végtére is mindketten a késön öregedö númenori vérvonalhoz tartoznak)Lothiriel+Faramir meg unokatestvérek. De lehet, hogy túlságosan emberi módon gondolkodom, és nem Tolkien Mester tervei szerint...
- Kincső
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Hú, ez egy naon fontos észrevétel! Köszi, hogy szóltál, de ezt egy másik topicban tárgyaljuk!Silima/Shagrat írta: Meg hogy a Gyűrűk Urában öt perc alatt 3 hibát találtam: egyszer a függgelékben lazán leírták, hogy Faramir király..., meg hogy Trufát 1x összekeverték Pippinnel, meg hogy egyszer azt írták, hogy Peregin.
Arra kérlek, keresd ki pontosan ezeket a hibákat és a Középfölde-fórumoknál a Fordítási pontatlanságok... topicba írd le! Köszi!
Jó, jó, bocs...
Még egy hülye kérdés: Imrahil és Faramir unokatestvérek? A Tolkien enciklopédiában (bár arra igazén nem sokat lehet adni... Olyanokat írnak, h Frodó az 1. ÉS 3. kötetben szerepel...) azt olvastam, hogy Imrahil Finduilas apjának unokája (a pasi neve nem jut eszembe). Ez azt jelenti, hogy Faramir anyja tesvérének a fia. Vagyis az unokatesója? De ez valahogy annyira nem jött le!
És még egy kérdés, bár nem szorosan tartozik ide: Denethornak volt testvére, vagyis Faramiréknak nagynénje/bátyja?
Ja,és meg egy: a Faramir ill. Boromi név mit jelent? Ezt majd megkérdezem a Nyelvek/írások topicban is, de gondoltam, hátha itt is van olyan okos ember, aki tudja. Mert a "mir" ékszer, nem? És a nagyra becsült Tolkien-enciklopédiában (na, már megin...) mindkettőjükhöz azt írja, hogy ékszer. De szvsz senki nem lehet olyan hülye, hogy mindkét gyerekét ugyanúgy nevezze el, mondván, hogy az egyik majdcsak odajön, ha hívja??...
Na, jó, abbahagyom.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.