- Köszönetek: 0
Faramir (David Wenham)
- Adrael
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
De ha Faramir meghalna mondjuk egy orkokkal folytatott összecsapás során, és otthagyná az árváit+özvegyét, őt is meggyászolnám...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Silima
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Jóvan, ez nem ide tartozik. Bocs.
Meg az is meghökkentett, hogy Denethor 46 évesen házasodott össze a 26 éves Finduilassal... Lehet, hogy ezt ti mind tudjátok, de engem meglepett.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Coralie
- Nem elérhető
Felmerült pár kérdés: Faramir vagy Éowyn halt meg előbb? Hány gyerekük lett? És lehet tudni róluk valamit (legalább a nevüket)?
Hát, bizakodással várom, mi lesz belőle.Sil írta: A hírek szerint Richard Roxburgh (azaz Dracula) első rendezése újra egyesíti a Van Helsing szereplőit: Hugh Jackman mellett úgy tűnik, David is szerepel majd benne.
www.moviehole.net/news/3667.html
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Adrael
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
www.moviehole.net/news/3667.html
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Silima
- Nem elérhető
Nimrodel Melian írta: Láttam végre a Van Helsing-et! Annyira aranyos volt benne David! Nekem maga a film is nagyon tetszett, szeretem ezt a fajta hangulatvilágot, de a legeslegjobb persze David volt! Abszolút ő dobta fel az egészet! (Anna tényleg nem volt egy nagy eresztés, de hát nem is miatta ültem be a moziba.) Kellemesen csalódtam, főleg David szerepében. De ő tényleg ilyen alacsony, vagy csak ebben a filmben tették azzá?
Hááát... Én is láttam, és párszor majdnem kirohantam. Nem a filmmel volt bajom (bár nem tom, csak nekem volt az az érzésem, hogy egy csomó sikerfilmet, a Gyűrűk Urától kezdve a Mátrixon át a Harry Potteren keresztül a Disney-rajzfilmekig összegyúrtak egy gombócba és hozzáöntöttek másfél liter Halivúdot??) No mindegy, éééérdekes volt. De csak attól az udvaribolond-szereléstől akartam ordítani, meg mikor a jeges, köves hegygerincen vágtattak... Én a lovak pártján állok!!!!
Nem tudom eldönteni, milyen érzésekkel viseltettem a film iránt. Nem lett volna rossz, ha nem lenne az a sanda gyanúm, hogy ez után nem tudom legalább egy kirobbanó röhögés nélkül végignézni a Gyűrűk Urát...
- Sil
- Nem elérhető
Eliza Jane 2003. okt. 10-én született, tehát még nincs 1 éves...Adrael írta: Hány éves is a gyereke?
Tears unnumbered
- Adrael
- Nem elérhető
Sil írta: David 1,83 m magas (Hugh Jackman meg 1,89), de ha megfigyeled, eléggé összehúzta magát a filmben, pl behúzta a nyakát...
183??? Akkor majdnem akkora, mint én...Ó...Hány éves is a gyereke?
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Adrael
- Nem elérhető
Orsie írta:
Juuuj
Itt van még egy jó kép, bár ezt nem kell elemezni :
www.warofthering.net/photoforum/showphot...ze=big&cat=525&page=
ÓÓÓ, épp ilyesmit kerestem. Köfi.
És itt egy-két bónusz-kép, bónuszképp[size=9:1lwwfmqi]...(bocsika, biztosan megőrültem...)[/size]
www.warofthering.net/photoforum/ ... =525&page=
www.warofthering.net/photoforum/ ... =525&page=
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Orsie
- Nem elérhető
Niniel Nienor írta: www.warofthering.net/photoforum/showphot...medium&cat=522&page=
Na ezt elemezzétek biológiailag!!!!
Juuuj
Itt van még egy jó kép, bár ezt nem kell elemezni :
www.warofthering.net/photoforum/showphot...ze=big&cat=525&page=
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- Kira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Adrael írta: Akkor is sötét hajú lesz Faramir lánya. És az szép. Ha a fiú szőke, az sem baj, (Brad Pitt ), Éomer fia úgyis fekete hajú lesz, mert a nagyapjára, Szép Imrahil fejedelemre hasonlít, aki tünde-sarj.
Írd így - szíved joga Ahogyan már említettem:
De egyébként az a szép a genetikában, hogy nem tiszta. Ott van a mutáció, illetve a réges régi ősőkből néha előbukkanó dolgok. Ráadásul ugye fantasy regényről, ficekről beszélünk - ahol az író akarata irányítja a dolgokat.
"Spread your little wings and
Fly away, Far away, Fly away" - Queen
- Adrael
- Nem elérhető
Kira írta: Hölgyeim. Hadd szóljak bele
Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.
Illetve a nagyszülőkre hasonlítanak ált a gyerekek.
A kettőt simán össze lehet tenni némi logikával
Akkor is sötét hajú lesz Faramir lánya. És az szép. Ha a fiú szőke, az sem baj, (Brad Pitt ), Éomer fia úgyis fekete hajú lesz, mert a nagyapjára, Szép Imrahil fejedelemre hasonlít, aki tünde-sarj.
- Fennasiel
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
Ami a külsőbeli hasonlóságot illeti, mint mondtam, én nagymamámra hasonlítok, öcsém is. A szüleim közül viszont a lápátfüleoimet és nagy orromat anyától örököltem. Hajszín, mint olyan... Ezt nem fejtegetném, mindenki barna hajú, bár én kiskoromban szőke kékszemű tündérleányka voltam... Azóta se.
Nahát, ennyit írtam, és mégse mondtam semmi konkrétat!! Elmehetnék irodalomtanárnak!
- Robert B
- Nem elérhető
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Lora
- Nem elérhető
Kira írta: Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.
első az anyét (ez vok én) második az apa kinézetét (ez meg húgom) ez tökéletesen igaz!
Gyöngycem (voltam valaha)
- Kira
- Nem elérhető
Sil írta:
Hmm, a mi családunkban viszont mindig az volt eddig, hogy a fiúk hasonlítottak az anyjukra (illetve a nagymamára), a lányok pedig az apjukra... Sorrendtől függetlenül.Kira írta: Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.
Uhm... Nálunk az első gyerek ált. fiú
Egyébként Tolkien is első gyerek - anya párhuzamot használja, a Gyűrű keresésében (Lost Tales), amikor Túrin Turambúr-ról van szó, asszem. De ha nem gond, most nem nézem meg...
- Sil
- Nem elérhető
Hmm, a mi családunkban viszont mindig az volt eddig, hogy a fiúk hasonlítottak az anyjukra (illetve a nagymamára), a lányok pedig az apjukra... Sorrendtől függetlenül.Kira írta: Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Erre apelláltam én is, ami a lószíneket illeti...Kira írta: Ott van a mutáció, illetve a réges régi ősőkből néha előbukkanó dolgok.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Adrael
- Nem elérhető
Akkor szabad homozigótától és fenotipustól 8O függetlenül arra következtetnem, hogy a több generációra visszamenőleg (kiv. númenori Morwen) szőke Éowyn :eowyn1: és a több generációra visszamenőleg númenori és tünde ivadék Faramir :faramir1: gyerekei a númenori vér dominanciája folyamán nagy valószínűséggel sötét hajúak és szürke szeműek lesznek?
Csak azért gondolom, mert az egyik családban sem volt egyetlen barna szemű sem, tehát barna ivadék nem potyogna az égből, erre igen kicsi az esély... A GyU-ban csak a hobbitok barna szeműek. :merrypippin: Meg a prolik...
Bár Éowyn ősei, mint tudjuk, alacsonyabb sorból származó emberekkel keveredtek, tehát ki tudja, lehet még barna szemű is...
www.warofthering.net/photoforum/ ... =502&page=
ÓÓÓÓ, hát ide süssetek, mit talátam!!! :biggrin2:
Az én kicsikém meg a király gyógyító keze...
Gondolom, látátok már....
- Kira
- Nem elérhető
Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.
Meg a hajszín az nem simán recesszív/domináns alapon megy, hanem elkeveredik a kettő egymással. Máskülönben honnan jönnének a szőkésbarna hajszínek egész skálája?
De régen volt biológiaórám...
De egyébként az a szép a genetikában, hogy nem tiszta. Ott van a mutáció, illetve a réges régi ősőkből néha előbukkanó dolgok. Ráadásul ugye fantasy regényről, ficekről beszélünk - ahol az író akarata irányítja a dolgokat. Nah mindegy.
- Artemisz
- Nem elérhető
Felagund írta: Hát, csak fenotipusosan annyi., hogy több generációra visszamenően sötét hajúak voltak, ami feltételezi a homozigótaságot.
Éowynnél ugyanez szőke hajjal
Nanana
Arról ne feledkezzünk meg, hogy Éowyn nagyanyja a lossarnachi Morwen volt, tehát feltehetően sötét hajú!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Éowynnél ugyanez szőke hajjal
Our knees do not bend easily
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
A numenóri vér domináns voltában tényleg van valami
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Sil írta: Tolkiennél maga a "númenori vér" is dominánsan öröklődik, tehát Faramir és Boromir sem nézhettek volna ki úgy, mint a filmben...
Na ja, de ugye a film, meg a könyv...
Our knees do not bend easily
- Sil
- Nem elérhető
Egyébként ráadásul Tolkiennél maga a "númenori vér" is dominánsan öröklődik, tehát Faramir és Boromir sem nézhettek volna ki úgy, mint a filmben...
Tears unnumbered
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.