Faramir (David Wenham)

Több
20 éve 5 hónapja #195592 Írta: Adrael
Adrael válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Tuti, hogy szegény Éowyn halt meg korábban, őbenne kevesebb tünde-vér van, és jóval távolabban. :eowyn2: :bawling:
De ha Faramir meghalna mondjuk egy orkokkal folytatott összecsapás során, és otthagyná az árváit+özvegyét, őt is meggyászolnám...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #195532 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Kösz, Nim... :) Engem ma az vágott eléggé fejbe, hogy szegény Faramir 120 évig élt. Meg hogy a Gyűrűk Urában öt perc alatt 3 hibát találtam: egyszer a függgelékben lazán leírták, hogy Faramir király..., meg hogy Trufát 1x összekeverték Pippinnel, meg hogy egyszer azt írták, hogy Peregin. :?
Jóvan, ez nem ide tartozik. Bocs.
Meg az is meghökkentett, hogy Denethor 46 évesen házasodott össze a 26 éves Finduilassal... Lehet, hogy ezt ti mind tudjátok, de engem meglepett.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #195508 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Visszatérve kicsit Faramir-hoz: :wink:
Felmerült pár kérdés: Faramir vagy Éowyn halt meg előbb? Hány gyerekük lett? És lehet tudni róluk valamit (legalább a nevüket)?

Sil írta: A hírek szerint Richard Roxburgh (azaz Dracula) első rendezése újra egyesíti a Van Helsing szereplőit: Hugh Jackman mellett úgy tűnik, David is szerepel majd benne.
www.moviehole.net/news/3667.html

Hát, bizakodással várom, mi lesz belőle. :roll:

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
20 éve 5 hónapja #195469 Írta: Adrael
Ezeket itten az Éomer-fórumon találtam, merő véletlenségből. Talán még nem láttátok, de csodásak. Orsie tette fel a címet.

katt ide
katt ide

Több
20 éve 5 hónapja #195156 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
A hírek szerint Richard Roxburgh (azaz Dracula) első rendezése újra egyesíti a Van Helsing szereplőit: Hugh Jackman mellett úgy tűnik, David is szerepel majd benne. :D
www.moviehole.net/news/3667.html

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 5 hónapja #194863 Írta: Silima

Nimrodel Melian írta: Láttam végre a Van Helsing-et! Annyira aranyos volt benne David! Nekem maga a film is nagyon tetszett, szeretem ezt a fajta hangulatvilágot, de a legeslegjobb persze David volt! Abszolút ő dobta fel az egészet! (Anna tényleg nem volt egy nagy eresztés, de hát nem is miatta ültem be a moziba.) Kellemesen csalódtam, főleg David szerepében. De ő tényleg ilyen alacsony, vagy csak ebben a filmben tették azzá?

Hááát... Én is láttam, és párszor majdnem kirohantam. Nem a filmmel volt bajom (bár nem tom, csak nekem volt az az érzésem, hogy egy csomó sikerfilmet, a Gyűrűk Urától kezdve a Mátrixon át a Harry Potteren keresztül a Disney-rajzfilmekig összegyúrtak egy gombócba és hozzáöntöttek másfél liter Halivúdot??) No mindegy, éééérdekes volt. De csak attól az udvaribolond-szereléstől akartam ordítani, meg mikor a jeges, köves hegygerincen vágtattak... :evil: Én a lovak pártján állok!!!!
Nem tudom eldönteni, milyen érzésekkel viseltettem a film iránt. Nem lett volna rossz, ha nem lenne az a sanda gyanúm, hogy ez után nem tudom legalább egy kirobbanó röhögés nélkül végignézni a Gyűrűk Urát...

Több
20 éve 5 hónapja #194737 Írta: Sil

Adrael írta: Hány éves is a gyereke? :wink:

Eliza Jane 2003. okt. 10-én született, tehát még nincs 1 éves...

Tears unnumbered

Több
20 éve 5 hónapja #194735 Írta: Adrael

Sil írta: David 1,83 m magas (Hugh Jackman meg 1,89), de ha megfigyeled, eléggé összehúzta magát a filmben, pl behúzta a nyakát... :wink:

183??? Akkor majdnem akkora, mint én...Ó...Hány éves is a gyereke? :wink:

Több
20 éve 5 hónapja #194658 Írta: Sil
David 1,83 m magas (Hugh Jackman meg 1,89), de ha megfigyeled, eléggé összehúzta magát a filmben, pl behúzta a nyakát... :wink:

Tears unnumbered

Több
20 éve 5 hónapja #194652 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Láttam végre a Van Helsing-et! Annyira aranyos volt benne David! Nekem maga a film is nagyon tetszett, szeretem ezt a fajta hangulatvilágot, de a legeslegjobb persze David volt! Abszolút ő dobta fel az egészet! (Anna tényleg nem volt egy nagy eresztés, de hát nem is miatta ültem be a moziba.) Kellemesen csalódtam, főleg David szerepében. De ő tényleg ilyen alacsony, vagy csak ebben a filmben tették azzá?

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
20 éve 5 hónapja #194350 Írta: Adrael

Orsie írta:
Juuuj :mrgreen:

Itt van még egy jó kép, bár ezt nem kell elemezni :D :

www.warofthering.net/photoforum/showphot...ze=big&cat=525&page=

ÓÓÓ, épp ilyesmit kerestem. Köfi.

És itt egy-két bónusz-kép, bónuszképp[size=9:1lwwfmqi]...(bocsika, biztosan megőrültem...)[/size] :D
www.warofthering.net/photoforum/ ... =525&page=

www.warofthering.net/photoforum/ ... =525&page=

Több
20 éve 5 hónapja #194182 Írta: Sil
Na, milyen filmet láttam ma? :wink: Tulképp a Van Helsing egy tipikus B-film, és önmagát sem veszi komolyan. Ez azt jelenti, hogy ha nem túl nagy elvárásokkal ülsz be rá, akkor egész szórakoztató is helyenként... De David eszméletlen jó benne... :itscool: (Meg Dracula is, aki mellesleg szintén szerepelt a Moulin Rouge-ban... A nő viszont nem kellett volna bele...)

Tears unnumbered

Több
20 éve 5 hónapja #194132 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niniel Nienor írta: www.warofthering.net/photoforum/showphot...medium&cat=522&page=

Na ezt elemezzétek biológiailag!!!! :lol:

Juuuj :mrgreen:

Itt van még egy jó kép, bár ezt nem kell elemezni :D :

www.warofthering.net/photoforum/showphot...ze=big&cat=525&page=

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
20 éve 5 hónapja #194078 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
www.warofthering.net/photoforum/ ... =522&page=

Na ezt elemezzétek biológiailag!!!! :lol:

Több
20 éve 5 hónapja #194000 Írta: Kira
Kira válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Adrael írta: Akkor is sötét hajú lesz Faramir lánya. És az szép. Ha a fiú szőke, az sem baj, (Brad Pitt :D ), Éomer fia úgyis fekete hajú lesz, mert a nagyapjára, Szép Imrahil fejedelemre hasonlít, aki tünde-sarj.

Írd így - szíved joga :D Ahogyan már említettem:

De egyébként az a szép a genetikában, hogy nem tiszta. Ott van a mutáció, illetve a réges régi ősőkből néha előbukkanó dolgok. Ráadásul ugye fantasy regényről, ficekről beszélünk - ahol az író akarata irányítja a dolgokat.

:roll: :D :wink:

"Spread your little wings and
Fly away, Far away, Fly away" - Queen

Több
20 éve 5 hónapja #193984 Írta: Adrael

Kira írta: Hölgyeim. Hadd szóljak bele :)

Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.
Illetve a nagyszülőkre hasonlítanak ált a gyerekek.
A kettőt simán össze lehet tenni némi logikával :)

Akkor is sötét hajú lesz Faramir lánya. És az szép. Ha a fiú szőke, az sem baj, (Brad Pitt :D ), Éomer fia úgyis fekete hajú lesz, mert a nagyapjára, Szép Imrahil fejedelemre hasonlít, aki tünde-sarj.

Több
20 éve 5 hónapja #193893 Írta: Fennasiel
Fennasiel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Több
20 éve 5 hónapja #193798 Írta: Silima
Namármost, nálunk a helyzet a következő: Első gyerek vagyok, van egy öcsém. Én állítólag a nagymamámra hasonlítok nagyon (apai) és szintén állítólag az öcsémmel hasonlítunk egymásra (ezt mondja meg az, aki ismer minket, én mindenesetre tagadom... :? ) Én anyától örököltem a természetemet. Apa nagyon hasonlít nagypapámra természetben, de külsőben nem. Öcsém a nagypapám és apám természetét viseli, a szegény... Na, most, hogy mindenki jól belekeveredett, csak arra akarok kilukadni, hogy szvsz a természet, mármint vérmérséklet elég véletlenszerűen öröklődik, vagy csak mi vagyunk abnormális família. Ha az első-második gyerek "rendszert" vesszük, akkor nálunk az első gyerek az anya természetét örökölte, a második az apáét. Ez lehet, hogy nemektől függ, nem tudom, nem értek túlzottan a genetikához. Nem is akarok ebből messzemenő következtetéseket levonni. Aki akar, vonhat.
Ami a külsőbeli hasonlóságot illeti, mint mondtam, én nagymamámra hasonlítok, öcsém is. A szüleim közül viszont a lápátfüleoimet és nagy orromat anyától örököltem. Hajszín, mint olyan... Ezt nem fejtegetném, mindenki barna hajú, bár én kiskoromban szőke kékszemű tündérleányka voltam... :D Azóta se. :D :D
Nahát, ennyit írtam, és mégse mondtam semmi konkrétat!! Elmehetnék irodalomtanárnak!

Több
20 éve 5 hónapja #193707 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Sok kis biológus palánta... :)

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!

Több
20 éve 5 hónapja #193672 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kira írta: Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.

első az anyét (ez vok én) második az apa kinézetét (ez meg húgom) ez tökéletesen igaz!

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
20 éve 5 hónapja #193664 Írta: Kira

Sil írta:

Kira írta: Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.

Hmm, a mi családunkban viszont mindig az volt eddig, hogy a fiúk hasonlítottak az anyjukra (illetve a nagymamára), a lányok pedig az apjukra... Sorrendtől függetlenül.

Uhm... Nálunk az első gyerek ált. fiú :)
Egyébként Tolkien is első gyerek - anya párhuzamot használja, a Gyűrű keresésében (Lost Tales), amikor Túrin Turambúr-ról van szó, asszem. De ha nem gond, most nem nézem meg... ;)

Több
20 éve 5 hónapja #193660 Írta: Sil

Hmm, a mi családunkban viszont mindig az volt eddig, hogy a fiúk hasonlítottak az anyjukra (illetve a nagymamára), a lányok pedig az apjukra... Sorrendtől függetlenül.

Tears unnumbered

Több
20 éve 5 hónapja #193621 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kira írta: Ott van a mutáció, illetve a réges régi ősőkből néha előbukkanó dolgok.

Erre apelláltam én is, ami a lószíneket illeti... :roll:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 5 hónapja #193560 Írta: Adrael
Jó.
Akkor szabad homozigótától és fenotipustól 8O függetlenül arra következtetnem, hogy a több generációra visszamenőleg (kiv. númenori Morwen) szőke Éowyn :eowyn1: és a több generációra visszamenőleg númenori és tünde ivadék Faramir :faramir1: gyerekei a númenori vér dominanciája folyamán nagy valószínűséggel sötét hajúak és szürke szeműek lesznek?
Csak azért gondolom, mert az egyik családban sem volt egyetlen barna szemű sem, tehát barna ivadék nem potyogna az égből, erre igen kicsi az esély... A GyU-ban csak a hobbitok barna szeműek. :merrypippin: Meg a prolik... :D
Bár Éowyn ősei, mint tudjuk, alacsonyabb sorból származó emberekkel keveredtek, tehát ki tudja, lehet még barna szemű is... :wink:

www.warofthering.net/photoforum/ ... =502&page=
ÓÓÓÓ, hát ide süssetek, mit talátam!!! :biggrin2:
Az én kicsikém meg a király gyógyító keze...
Gondolom, látátok már.... :(

Több
20 éve 5 hónapja #193558 Írta: Kira
Hölgyeim. Hadd szóljak bele :)

Az első gyerek általában az anya kinézetét örökli, míg a második az apáét. Akkor is ha az anya szőke, az apa sötét hajú.

Meg a hajszín az nem simán recesszív/domináns alapon megy, hanem elkeveredik a kettő egymással. Máskülönben honnan jönnének a szőkésbarna hajszínek egész skálája?

De régen volt biológiaórám... :?
De egyébként az a szép a genetikában, hogy nem tiszta. Ott van a mutáció, illetve a réges régi ősőkből néha előbukkanó dolgok. Ráadásul ugye fantasy regényről, ficekről beszélünk - ahol az író akarata irányítja a dolgokat. Nah mindegy.

Több
20 éve 5 hónapja #193535 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Felagund írta: Hát, csak fenotipusosan annyi., hogy több generációra visszamenően sötét hajúak voltak, ami feltételezi a homozigótaságot.
Éowynnél ugyanez szőke hajjal ;)

Nanana :!:

Arról ne feledkezzünk meg, hogy Éowyn nagyanyja a lossarnachi Morwen volt, tehát feltehetően sötét hajú! :wink:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 5 hónapja #193534 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Hát, csak fenotipusosan annyi., hogy több generációra visszamenően sötét hajúak voltak, ami feltételezi a homozigótaságot.
Éowynnél ugyanez szőke hajjal ;)

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 5 hónapja #193533 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Tiszta biosz óra! :lol: Rég volt már mikor én az öröklődést tanultam...
A numenóri vér domináns voltában tényleg van valami :idea:

Több
20 éve 5 hónapja #193531 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Sil írta: Tolkiennél maga a "númenori vér" is dominánsan öröklődik, tehát Faramir és Boromir sem nézhettek volna ki úgy, mint a filmben...

Na ja, de ugye a film, meg a könyv... :roll:

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 5 hónapja #193530 Írta: Sil
[size=9:k61afu9a]Hmm, perme meg arra élő példa, hogy kék- és zöldszemű nagyszülőktől származó kék- és zöldszemű szülőknek is lehet barnaszemű gyerekük... [/size]
Egyébként ráadásul Tolkiennél maga a "númenori vér" is dominánsan öröklődik, tehát Faramir és Boromir sem nézhettek volna ki úgy, mint a filmben...

Tears unnumbered

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.638 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére