Kérdések

Több
17 éve 6 hónapja #324970 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Kérdések

Tulkas írta: Az 1975-ös fornosti csata leírásában szerepel az, hogy Earnur a Boszorkányúr ellen vágtat,csakhogy lova megbokrosodik és így nem tud szembeszállni a nazgúlok urával. Ugyanitt van az is, hogy Earnur, hogyha lova nem száguldott volna tova vele, elbírt volna a Boszorkányúrral. Nemtom, de ezt nem nagyon hiszem. Szerintem hiába volt dúnadán nemes a fentebb említett gondori, akkor sem bírt volna a nazgulok kapitányával!

Mivel a dunadánok nemesebb "ember fajta" volt, és tudjuk, hogy a nazgulok között voltak dunadánok, így én joggal feltételzem, hogy a Boszorkányúr is az volt, így ezen a téren egyenrangú volt Earnurral!

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #324961 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések

Feanor Faelivrin írta: Gandalf hogy volt Dol Goldurban és jött onnan ki amikor abban Szauron volt az úr?

Anduin, itt még arról van szó, hogy a Fehér Tanács támadása előtt járt ott. Ekkor kapta meg Thráintól a Magányos Hegy kulcsát, amit később Thorinnak adott.
Gandalf elmondása szerint "álruhában" jutott be Dol Guldurba. De hogy ez pontosan mit jelent, nem mernék tippelni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #324960 Írta: Anduin
Anduin válaszolt a következő témában: Kérdések
Elvileg elfoglalta.
Meg, megrohamozta, úgy, hogy Sauronnak el kellett menekülnie.
Ne feledd, Gandalf hatalmas maia volt, csak erejét a népek összekovácsolásába merítette, mindig is csak segítő maradt.

Ha jól emlékszem, ez volt már téma, és az is felmerült, hogy Gandalf simán véget vethetett volna Sauronnak. De nem ez volt a feladata.

Valósznüleg pusztán varázslással egyszerűen ,,megtisztította" az erődöt, fizikai ostrom nyílván nem volt.

Last night, with many cares and toils oppress'd
Weary, I laid me on a couch to rest.
(Poe)

Több
17 éve 6 hónapja #324955 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: Kérdések
Gandalf hogy volt Dol Goldurban és jött onnan ki amikor abban Szauron volt az úr?

"A mosoly a leger

Több
17 éve 6 hónapja #324941 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések

Tulkas írta: Az 1975-ös fornosti csata leírásában szerepel az, hogy Earnur a Boszorkányúr ellen vágtat,csakhogy lova megbokrosodik és így nem tud szembeszállni a nazgúlok urával. Ugyanitt van az is, hogy Earnur, hogyha lova nem száguldott volna tova vele, elbírt volna a Boszorkányúrral. Nemtom, de ezt nem nagyon hiszem. Szerintem hiába volt dúnadán nemes a fentebb említett gondori, akkor sem bírt volna a nazgulok kapitányával!

Az a párbaj nem feltétlenül fizikai erő függvénye lett volna. Az emberek nagy részének már az gondot okozott, hogy szembenézzenek a Boszorkányúrral, nemhogy még harcoljanak is ellene. Ha Eärnur képes lett volna szemtől szemben kiállni ellene, talán megfutamíthatta volna (ezt Aragorn is megtette a Széltetőn), de biztosan nem győzi le (nem öli meg).

Több
17 éve 6 hónapja #324940 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Kérdések

Erről már volt szó régebben. A Boszorkányúr akkor már tudott a jóslatról, tehát vszínűleg akkor sem izgult volna nagyon, ha a ló nem bokrosodik meg. persze ez csak feltételes mód...

Több
17 éve 6 hónapja #324939 Írta: Tulkas
Tulkas válaszolt a következő témában: Kérdések
Hát igen, Glorfindel elől megfutamodott a Boszorkányúr ebben a csatában.

Több
17 éve 6 hónapja #324934 Írta: Anduin
Hát, Melkort sem volt túl nehéz megsebezzni, legalábbis fizikálisan sérthető volt, a which-king-el meg végülis Trufa is elbánt, tehát azért egy kis furfang, vagy egy képzett harcos, vga yegy nolda nagyúrnak nem okozhatott volna gondot.

(Poe)

Több
17 éve 6 hónapja #324933 Írta: Tulkas
Az 1975-ös fornosti csata leírásában szerepel az, hogy Earnur a Boszorkányúr ellen vágtat,csakhogy lova megbokrosodik és így nem tud szembeszállni a nazgúlok urával. Ugyanitt van az is, hogy Earnur, hogyha lova nem száguldott volna tova vele, elbírt volna a Boszorkányúrral. Nemtom, de ezt nem nagyon hiszem. Szerintem hiába volt dúnadán nemes a fentebb említett gondori, akkor sem bírt volna a nazgulok kapitányával!

Több
17 éve 6 hónapja #324906 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kérdések

Tulkas írta: Tolkien Khamulon kívül más nazgúlt nem nevez meg? A HoME kötetekben sem?

Nem, még a Boszorkányurat sem.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 6 hónapja #324905 Írta: Levedi
Levedi válaszolt a következő témában: Kérdések
Még annyit lehet tudni hogy hárman közülök númenoriak voltak.

Lacho calad! Drego morn!

Több
17 éve 6 hónapja #324902 Írta: Tulkas
Tolkien Khamulon kívül más nazgúlt nem nevez meg? A HoME kötetekben sem?

Több
17 éve 6 hónapja #324876 Írta: Anduin
Nekem tetszett, nem tudom, mi vele a baj, lelkes próbálkozás, van benne kreativitás....

(Poe)

Több
17 éve 6 hónapja #324807 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Kérdések

Felagund írta: :hein:

A fanficre gondolt... gondolom. Azt olvasta ilyen hangulatosan. Szvsz.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 6 hónapja #324772 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Kérdések
:hein:

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 6 hónapja #324707 Írta: Anduin
Úgy értem, ennél én csak elengettem magam.
Az baj, ha komolyan veszed, mert akkor az jön át, hogy mekkora szar, meg mekkora hülyeség, de ha csak simán olvasod, nagyon szórakoztató!

(Poe)

Több
17 éve 6 hónapja #324703 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Kérdések
Pedig a GyK egyfajta HoME ;)

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 6 hónapja #324700 Írta: Anduin
Ne úgy olvasd mint a GYK-t vagy a HOME-okat, csak úgy lazán :P

(Poe)

Több
17 éve 6 hónapja #324695 Írta: Tulkas
Jó-jó, persze így másodszori elolvasásra nekem is jobban tetszenek, de még így is sántít néhány dolog(pl,:a köztársasági államforma szerintem nem Középföldére való és tudtommal Endor legészakibb részén a sarkokhoz hasonló éghajlat uralkodott-tehát ott nem nőhettek hatalmas erdőségek). De ennek ellenére tényleg szórakoztató leírások. :wink:

Több
17 éve 6 hónapja #324627 Írta: Anduin
Nem tudom, magam részéről nagyon szórakoztatónak találtam!

Grat. a magyar fordtáshoz!

(Poe)

Több
17 éve 6 hónapja #324621 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Kérdések

Tulkas írta: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem naon nem tetszenek ezek a nazgúl történetek-számomra túlságosan idegenek Tolkien világától. Szerintem maga a professzor is így lett volna vele, ha adódott volna alkalma elolvasni őket. :evil:

Nézd, sokfajta fan fiction van a világban, és szerintem a professzor örrül annak, hogy za ő világa ennyire megindította mások képzeletét.

Persze egy írás lehet színvonalas, vagy kevésbé az, de ez már nem a mi dolgunk.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 6 hónapja #324616 Írta: Tulkas
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem naon nem tetszenek ezek a nazgúl történetek-számomra túlságosan idegenek Tolkien világától. Szerintem maga a professzor is így lett volna vele, ha adódott volna alkalma elolvasni őket. :evil:

Több
17 éve 6 hónapja #324590 Írta: Gyrhos
Gyrhos válaszolt a következő témában: Kérdések

Sil írta:

Gyrhos írta: És a leírást hol tudnám elolvasni? Most már egyre jobban érdekel :twisted:

Errefelé, és innen lejjebb:
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... 445#212445

KÖSZKE!!! :!: :D

Több
17 éve 6 hónapja #324568 Írta: Sil

Gyrhos írta: És a leírást hol tudnám elolvasni? Most már egyre jobban érdekel :twisted:

Errefelé, és innen lejjebb:
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... 445#212445

Tears unnumbered

Több
17 éve 6 hónapja #324541 Írta: Gyrhos
Gyrhos válaszolt a következő témában: Kérdések
És a leírást hol tudnám elolvasni? Most már egyre jobban érdekel :twisted:

Több
17 éve 6 hónapja #324519 Írta: Sil
Gondobar, a Kő Városa Gondolin hét nevének egyike, nem egy hegy. Illetve előfordul még ugyanez a név A boldog tengerészek c. vers 1940-es javított változatában (Az Elveszett Mesék Könyve II, Eärendel meséje), de Christopher sem tudta megmagyarázni, hogy került bele.

"Ó, boldog tengerészek! messze már
sok szürke sziget, messze Gondobar[...]"

"O happy mariners upon a journey far,
beyond the grey islands and past Gondobar[...]"

Tol Morwen megmaradt szigetként, és igen, Morwen sírja.

A többire nem találtam utalást.

Tears unnumbered

Több
17 éve 6 hónapja #324516 Írta: Levedi
Levedi válaszolt a következő témában: Kérdések
Beleriand elsüllyedése után melyik részek maradtak meg belőle szigetként:
Tol Fuin és Himling ugye biztosan, de találtam egy térképet amin a következők szerepelnek:
-Tol Taras: Taras hegye Nevrast végében
-Tol Morwen: Morwen sírja?
-Tol Ramdal: Ramdal hegye Andram végében
-Gondobar: alias Gondolin hegye
Van ezeknek alapjuk?

Lacho calad! Drego morn!

Több
17 éve 6 hónapja #324515 Írta: Tulkas
Anduin, az általad említett, rajongók által kitalált nazgúl leírások véletlenül nem szerepelnek valamilyen formában a Középfölde szerepjátékban? Annak az egyik kiegészítőjében( Középfölde kincsei) van egy csomó baromság írva a nazgúlokról és úgy nagyjából mindenről. Rettentő szörnyű az a könyv! :? [/quote]

Több
17 éve 6 hónapja #324503 Írta: Anduin

Gyrhos írta:

Anduin írta:
Tulkas: amíg nem lehet erre vonatkozó elsődleges forrást felmutatni, addig, ez kb. olyan hiteles, mint a nazgúl-ok leírása. (ugyebár, kutyák szigete, meg minden hasonló:D)

Hol van ez a leírás? A fórumban? És mi az a "kutyák szigete"? :P Nem baj, ha nem biztos forrás, engem érdekelne :!:

Tudod, (vagy nem :P ) az az érdekes leírás, ami itt keringett a fórumon, most neveket nem tudok, ki álltal.
A lényege az volt, hogy leírta a fekete lovasok történetét, egyesével, pl. az egyik nő volt, a másik vak varázsló. Távoli vidékeken laktak, pl. Kutyák-szigetén és erdei tündékel hadakoztak. Valaki olifántokat vezetett, hasonlók.
Nagyon érdekes volt, sőt, szórakoztató is, de hát, természetesen nem Tolkien írta, csak valami lelekes rajongó.

(Poe)

Több
17 éve 6 hónapja #324494 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Kérdések

Tulkas írta: Jó-jó, elhiszem :evil: :evil: , hogy nektek van igazatok, de én csak a Középfölde életre keltben olvasottakat hangoztattam( ami tudom, hogy csak harmadlagos forrás). Ott szerepel az is, hogy a domblakók gonosz szellemekkel léptek kapcsolatba(tehát biztos fekete mágiát űztek)!!!

Teljesen igazad van, én is olvastam Martinezt és emlékszem erre csak éppen gőzöm sincs honnan vette a dolgot.
Lehet hogy valahol el van dugva a HoME-ban.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.096 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére