Találkozások

Több
21 éve 2 hónapja #139158 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Találkozások

Laurelen írta:

Telcontar írta: Szeptember 20, szombat: Mabon

Pontosan hogy nézne ki?

Ha addig találok megfelelő helyet (ha valaki tud, azonnal szóljon!!!), ahol egy kicsit besegíthetünk a szüretelésbe, akkor szüretelünk, ha nem, ez a fázis kimarad. Szüret esetén a szőlő gazdája vendégül lát minket, cserébe a munkáért (no, ismeretlennél ez a lehetetlen feladat, ezért kell jó ismerőst találni erre). Ha nincs szüret, elmegyünk valahova, ahol zabálunk egy közepesen hatalmasat, eszünk némi szőlőt, iszunk mustot, esetleg bort, majd valami zenés-táncos hely következik reggelig. Még dolgozom a részleteken, az alapvető verziók: együtt sütünk-főzünk, zabálunk, előre befizetett részletek alapján (kalkulációim szerint harminc fő esetén kb. nyolcszáz forintból komoly mókát keríthetünk, az innivalót mindenki hozza magának), majd kiválasztunk egy megfelelően kulturált klubot (csak lesz egy a párszázból, javaslatot várok) ahol táncikálunk, satöbbi, vagy olyan helyre megyünk, ahol egyből fogyasztani is lehet (például a Kiskacsa vendéglő a Dob utcában a Deák térnél) és ezért megkapjuk a különtermet, ahol magunknak produkáljuk a zenét. Első verzióban az étkezés a saját munka örömén túl jóval olcsóbb, az utána bulizás opcionális, viszont nincs sok kontrollunk a zenén (a hely megválasztásán túl) és maga a bulizás része drágább lehet. A második verzióban az étel drágább, kevesebb, a zárórával ki leszünk téve (gondolom éjfél-éjjel egy körül), viszont mentesülünk a munkától és magunk szolgáltatjuk a zenét. Szavazást elfogadok az ügyben, sőt: ha valaki fel tudja ajánlani ennyi ember részére saját villáját egy délutánra+éjszakára, annál jobb nincs...
A főszakácsságot vállalom. :) De utánaérdeklődhetek a várgyesztesi harminc fős szobának is, ha gondoljátok, csak akkor az szombat-vasárnapi progi lesz.
Valahogy így néz ki Mabon.

Telcontar írta: Valamint néhány péntek, kb. kéthetente: kártyapartik (rikiki, kanaszta, römi, snapszer stb.) .

mit szólnátok bridge-hez?[/quote]
Bridzselni tudók jelentkezését várjuk. Elég, ha a licitet ismeritek, majd belejövünk. Monopoly és más társasjáték is lehetséges.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hónapja #139151 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Találkozások
PÉCSI TALI!
(Most, hogy tudom, mikor van őszi szünet... ;) ) Az október 23-24-25-26 van becélozva, ezen belül eldönthetitek, hogy akár egy 4 napos tali, vagy hogy melyik 3 nap. (Igény szerint Szürke ír hozzá egy szavazást, ha úgy jobb.)
Ami fontos, hogy minél előbb jelentkezzetek , hogy szállást lehessen foglalni.

Priviben/ímélben lehet jelentkezni/időpontot mondani/kérdezni.

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hónapja #139088 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Találkozások

Telcontar írta: Szeptember 20, szombat: Mabon (kelta ünnep), szüreti mulatság, a bor és a betakarítás ünnepe.

Pontosan hogy nézne ki?

Telcontar írta: Október 31 péntek: Helloween, azaz Samhain, Mindszentek éjszakája (hogy feltételezhetitek, hogy pont a kelta újévet nem szervezem meg?????).

jajj de jó!! :D

Telcontar írta: November 22 körül csaphatnánk valami vizsgaidőszak előtti nagy hepajt (esetleg a pécsi talira lehetne jó időpont).
Valamint néhány péntek, kb. kéthetente: kártyapartik (rikiki, kanaszta, römi, snapszer stb.) .

mit szólnátok bridge-hez?

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
21 éve 2 hónapja #139086 Írta: Telcontar
Telcontar őszi programajánlatai:
Szeptember 19, péntek: irodalmi pályázat eredményhirdetés, díjkiosztó
Szeptember 20, szombat: Mabon (kelta ünnep), szüreti mulatság, a bor és a betakarítás ünnepe
Október 31 péntek: Helloween, azaz Samhain, Mindszentek éjszakája (hogy feltételezhetitek, hogy pont a kelta újévet nem szervezem meg?????)
November 22 körül csaphatnánk valami vizsgaidőszak előtti nagy hepajt (esetleg a pécsi talira lehetne jó időpont).
Valamint néhány péntek, kb. kéthetente: kártyapartik (rikiki, kanaszta, römi, snapszer stb.) elegendő számú érdeklődő esetén indul be. Az első alkalom várható ideje szeptember 19, este
Érdeklődés, jelentkezés csak priviben vagy mailben.

Több
21 éve 2 hónapja #139084 Írta: Telcontar
Ismétlés:
2003. szeptember 2. kedd
Tolkien professzor halálának 30. évfordulója alkalmából a Magyar Tolkien Társaság csendes megemlékezést tart a Margit szigeten.
Gyülekező 19.00-kor a Margit híd felőli bejáratnál, a szökőkútnál.
Program: elsétálunk a nagyrétig, ahol gyertyát gyújtunk és a vállalkozó kedvűek elmondanak vagy felolvasnak részleteket a professzor műveiből, magyarul vagy angolul.
A program kb. 21.00-ig tart, vagy ahogy jön. Gyertyafénynél tudunk majd olvasni sötétedéskor is.
A találkozó nem buli lesz, hanem csendes megemlékezés, így készüljetek.
Amit hozzatok: gyertyát és könyveket, amiből fel szeretnétek olvasni.

Eső esetén hozzatok ernyőt. Nem feltétlen szükséges leülni, kb. két óra, ha nehezen is, de még elviselhető (emlékezzetek az iskolai évzárókra...).

Több
21 éve 2 hónapja #139064 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Találkozások

Morgana: akkor már ketten vagyunk :wink:
Egyébként köszi, hogy mondtátok, én most már biztos ott leszek, és biztos kintről. sztem nagyon-nagyon megéri, tapasztalatból mondom, kár ekkora élményt kihagyni, főleg ha együtt is nézhetjük :)

Vki megtenné, hogy megismétli nekem, hogy is lesz ez a megemlékezés 2-án? mert megeshet, hogy én is tudok menni.

és Kismarossal kapcsolatban változatlanul várok visszajelzéseket :!:

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 2 hónapja #139062 Írta: Cueddo

Morgana: akkor már ketten vagyunk :wink:
Egyébként köszi, hogy mondtátok, én most már biztos ott leszek, és biztos kintről. sztem nagyon-nagyon megéri, tapasztalatból mondom, kár ekkora élményt kihagyni, főleg ha együtt is nézhetjük :)

Vki megtenné, hogy megismétli nekem, hogy is lesz ez a megemlékezés 2-án? mert megeshet, hogy én is tudok menni.

és Kismarossal kapcsolatban változatlanul várok visszajelzéseket :!:

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 2 hónapja - 21 éve 2 hónapja #139061 Írta: Cueddo
..

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 2 hónapja #139022 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Találkozások
Nekem az a koncert nagyon izgatja a fantáziámat, és sztem nem elvetendő Cueddo ötlete sem, hogy 'kintről nézzük'.

(A Buena Vista Social Club koncertjére két éve már nem kaptunk jegyet a barátaimmal. Azért szépen kimentünk, leültünk a fűbe és végeredményében sokkal jobban szórakoztunk, mintha csak bent ültünk volna, mint a cövek, hiszen i'gy lehetett beszélgetni is, sőt még egy távoli tüzijátékot is láttunk. Ja, és még a tömeg előtt el tudtunk menni...)

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
21 éve 2 hónapja #139011 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Találkozások
Én megyek kedden, viszek pokrócot, de jó lenne ha más is hozna. r-betűs hónapban nem ülünk a földre!!! és ha esni fog, akkor mire módosul a program? ha tudok, gyertyát is viszek.
pussz:Dodie

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 2 hónapja #139007 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Találkozások
A megemlékezésen nem tudok ott lenni,
de én is gyújtok gyertyát Tolkien emlékére.

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 2 hónapja #139005 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Találkozások

Galadh írta:

Laurelen írta:

mogy írta: Igazábó ara gondoltam, hogy lehetne mondjuk okt végén egy jelmezes halloweenezés...nem tudom, ti hogy vagytok vele...tudjátok, töklámpás. meg ilyenek...csak akkor azt is el kellene kezdeni szervezni...(csak egy 5let volt)

nagyon támogatom az ötletet!! :D
csak sajnos most nincs időm megszervezni, de ha valaki magáravállalná a megszervezését... :roll:

Valaki jelentkezik, de társakat vár!

Itt egy társ jelentkezik! :mrgreen:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
21 éve 2 hónapja #139001 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Találkozások
A haloweent támoatom szept2án viszont nemtok menni mert már iskola van... És ha olyan kilenc fele van vége a talinak fél11re hazaérek még nem fürödtem, vacsoráltam.. Kb éjfélre ágyba is kerülök.. És reggel hatkor már kelni kell.. :cry:

Ryana oktober első hétvégéje?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 2 hónapja #138976 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Találkozások

Laurelen írta:

mogy írta: Igazábó ara gondoltam, hogy lehetne mondjuk okt végén egy jelmezes halloweenezés...nem tudom, ti hogy vagytok vele...tudjátok, töklámpás. meg ilyenek...csak akkor azt is el kellene kezdeni szervezni...(csak egy 5let volt)

csak sajnos most nincs időm megszervezni, de ha valaki magáravállalná a megszervezését... :roll:

Valaki jelentkezik, de társakat vár!

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 2 hónapja #138892 Írta: Laurelen

Több
21 éve 2 hónapja #138868 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Találkozások
Igazábó ara gondoltam, hogy lehetne mondjuk okt végén egy jelmezes halloweenezés...nem tudom, ti hogy vagytok vele...tudjátok, töklámpás. meg ilyenek...csak akkor azt is el kellene kezdeni szervezni...(csak egy 5let volt)

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
21 éve 2 hónapja - 21 éve 2 hónapja #138848 Írta: Cueddo

Sziasztok!
NAGYON FONTOS!

Megkérdeztem Kismarost a karácsonyi talival kapcsolatban, és a következőket tudtam meg: (mégsem hiába érdeklődtem ilyen korán, még ha hülyén is nézett ki)

:arrow: dec27-30ig máris foglalt a hely. a szilveszteri időszakra meg csak annak adják ki (150%-os áron), aki a legtöbb embert a leghosszabb időre viszi. A hely 43 személyes. Sztem ennyi embert vagy nem sikerülne összegyűjteni, vagy ha mégis, karácsonynak kicsit zsúfolt lenne :roll:

:arrow: új javaslatom a dec19(este)-20-21 , egyetemi és iskolai téliszünet legeleje (ha jól tippelek). És még utána mindig van idő karácsony-ügyben rohangálni. Meg előtte is. És ekkorra még nem foglalta le senki, és iránylétszám sincs.

:arrow: a hely egyébként rendkívül kellemes sztem. emeletes ház: udvar, terasz, közös terem konyhával, wc, zuhany, minden van. kaját nekünk kell készíteni.
A szállás 1150 Ft / fő / éj.
ebben benne van az ágynemű, a zuhany, a fűtés és a felszerelt konyha használata.

:arrow: Eddig a következő emberek érdeklődtek: sissee, Aeglos, _Neo, Morgana, Oisin, Fimbrethil, Mau, Finwe, Léli, Irunien, Meleth_lin, Szofi, Eia, ?Felagund, ?Kincső.

Kérek mindenkit, hogy légyszi jelezzetek vissza SZEPTEMBER 7-ig!!! 8-án kell visszajeleznem telefonon.

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 2 hónapja #138823 Írta: Morion
Morion válaszolt a következő témában: Találkozások
Khm...Holnap (30-án) nem mehetek :cry:

Ryana: Nekem az őszi szünetben lenne jó,mert nálunk szombaton is van suli...sux. :evil:
Az azt hiszem október közepe lehet 1ébként...
Nah jó talit,legközelebb remélem leszek,bye all!

"...Kántál? Megzavarom korbáccsal!"

Több
21 éve 2 hónapja #138806 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: Találkozások
Ryana: szerintem is mondj egy számotokra jó időpontot! program mi várható? bár nem is kell konkrét ha ti (MTTsek) is ottvagytok! én szívesen mennék...

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 2 hónapja #138783 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: Találkozások
Ryana: Szerintem mondj egy időpontot és arra reagáljanak az illetők. Vsz vmikor októberben kellene... akkor még tán nics olyan naon hideg, ha szerencsénk lesz.

Üdv:
-- Mau

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Több
21 éve 2 hónapja #138776 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Találkozások
Elhárultak az akadályok, úgyhogy
mégis tudok menni táboros talira! :dance: :hello: :mrgreen:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 2 hónapja #138771 Írta: Ryana
Neked lehet, de hogy addigra nem tudok szállást foglalni, az is biztos... NE ilyen közel, egy picit későbbre gondoltam... Hogy legyen idő megszervezni...

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
21 éve 2 hónapja #138770 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Találkozások
Ryana,

Szept. 13-14. v 20-21. nekem jó lenne.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 2 hónapja #138768 Írta: Ryana
No, emberek!
Lenne-e kedvetek egy hasonlóan 3napos pécsi talihoz? ;)
Mert ha igen, akkor ötleteket kérnék, hogy mikor. :!:

Több
21 éve 2 hónapja #138714 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Találkozások

Ankalimon írta: Hát hivatalos nincs... De meg lennék lepve, ha nem tudnánk kitalálni valamit...

Egyetértek. Elég fantáziadúsak vagyunk...
Viszont a teaház kilőve, nem férünk el. Tábortűz szintén, éjszaka farkasordító hideg lesz.
Ennek ellenére biztos nem hagyjuk parlagon heverni a szombat estét. Szal no para. :pimp:

Csók.
Rayan

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
21 éve 2 hónapja #138688 Írta: Telcontar
2003. szeptember 2. kedd
Tolkien professzor halálának 30. évfordulója alkalmából a Magyar Tolkien Társaság csendes megemlékezést tart a Margit szigeten.
Gyülekező 19.00-kor a Margit híd felőli bejáratnál, a szökőkútnál.
Program: elsétálunk a nagyrétig, ahol gyertyát gyújtunk és a vállalkozó kedvűek elmondanak vagy felolvasnak részleteket a professzor műveiből, magyarul vagy angolul.
A program kb. 21.00-ig tart, vagy ahogy jön. Gyertyafénynél tudunk majd olvasni sötétedéskor is.
A találkozó nem buli lesz, hanem csendes megemlékezés, így készüljetek.
Amit hozzatok: gyertyát és könyveket, amiből fel szeretnétek olvasni.

Több
21 éve 2 hónapja #138670 Írta: Cueddo

Én már két vagy három éve voltam egyszer Dubliners koncerten, ugyanott, és a kerítésen csimpaszkodva remekül láttam és szórakoztam :) Az más kérdés, hogy a végére úgy éreztem magam, mintha karóba húztak volna, de sztem megéri - menjünk el! :)

Thaur: a fiúszobában találtunk egy gépet, csak fogalmam sincs, hogy ki tette el, de az vsz a tiéd volt.

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 2 hónapja #138480 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Találkozások
Laurelen: a Dubliners 4990 HUF
:( :( :(

Több
21 éve 2 hónapja #138449 Írta: Laurelen
:arrow: programajánló: lesz szept. 14-n a petőfi csarnokban Dubliners koncert, remek irish muzik! :D (sajna azt nem tudom mennyibe kerül, remélem nem túl sok...)
érdekel benneteket?

Több
21 éve 2 hónapja #138442 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: Találkozások
Győrrel kapcs........

elvesztettem a fényképezőgépemet, nem láttátok?
(aszittem bepakoltam, de mikor itthon kipakoltam ,akkor nme ovlt meg)
kösz!

Thaur

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.204 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére