Gondolatok

Több
19 éve 5 hónapja #257035 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az én Ideálom folyton változik. Csak egy biztos, a nagyŐ teljesen más lesz mint bármelyik ideál volt eddig.
Várom a hercegnőt fehér lovon.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 5 hónapja #257020 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Igen, az Ideál és a nagy Ő ritkán esik egybe, hiszen nem tudhatod pontosan, milyennek is kéne lennie valójában a párodnak ahhoz, hogy jól meglegyetek egy életen át.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 5 hónapja #257017 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Gondolatok
Egyébként szerintem is teljesen igaz, hogy a nagy Őt, ha létezik, nem írhatod le előre, nem lehet egyenlő az ideáloddal... Hiszen az ember annyira ritkán ismeri magát, hogy tudná, pontosan milyen, ki a lelke másik fele. :roll:
(Hozzátenném még, hogy sajnos... :wink: )

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
19 éve 5 hónapja #257008 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kérdezik tőem: milyen a nő ideálod, mindig azt mondom válaszolom: Az a nő, akinek én vagyok az Isten.
De akkor Ő nekem Istennő lessz!

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 5 hónapja #257001 Írta: Idhren

Gandalf írta: A nagy Ő-nek nem kell tökéletesnek lennie. A lényeg az, hogy mellette nagy Én-nek érezhessem magamat! :)

Nahát!
Most fogalmaztad meg titkos alaktalan gondolatkezdeményemet... :)
Idáig ez a legjobb jellemzés, amit hallottam. Meg persze a jin-jang hasonlatok :wink:

Több
19 éve 5 hónapja #257000 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: A nagy Ő-nek nem kell tökéletesnek lennie. A lényeg az, hogy mellette nagy Én-nek érezhessem magamat! :)

Ez tejesen igaz :D Jó megfogalmazés,sőt szuper ;) :D

Több
19 éve 5 hónapja #256998 Írta: Gandalf
A nagy Ő-nek nem kell tökéletesnek lennie. A lényeg az, hogy mellette nagy Én-nek érezhessem magamat! :)

Több
19 éve 5 hónapja #256995 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ring: nem lehet hogy túlparáztad a dolgokat,hogy "ilyen csúnya vagyok,olyan csúnya vagyok, ez nem jó,az nem jó.." stb..? Mert ezzel mint kiderült nagyon ki lehet akasztani még a barátokat is... (Nagyonnagy tapasztalat és sűrű..) :?

Fehér pacis lovag rúlz :) Csak sajnos először mindig tökéletes.. utána fokozatosan egyre nagyobb csalódások érnek vele kapcsolatban és akkor már nehezen lehet elhinni,hogy ugyanaz a Pacis lovag,aki pl.. egy éve volt.. :cry:

Több
19 éve 5 hónapja #256985 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nagy Ő? Nekem valahogy mindig párosul a "szerelem első látásra"-val. Igazából ez egy téves gondolat, ugyanis az első benyomás nekem sose jön be.

Számomra a Nagy Ő Soha sem volt tökéletes. Általában szeretem az embereket úgy, ahogy vannak. A probléma igazából a másik féllel volt, aki az Én hibáimít nem fogadta el...
Nekem igenis vannak elképzeléseim a Nagy Ő-höz, mert van egy értékrendem, és igenis várom a fehér pacis lovagot.

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
19 éve 5 hónapja #256972 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
*/me csatlakozik Brisához és röhög* :D

Amúgy én sosem képzeltem el magamnak "A Tökéletes Fiút/Férfit". Mert minek, úgysem teljesül valamely kitételem, vagy addigra rájövök h. az ami nem teljesül nem olyan fontos, és akit találok abban biztos lesz olyan jó tulajdonság, amit pedig eszembe se jut elképzelni :)
A "nagy Ő"-t én általában arra értem, aki épp tetszik / akibe épp szerelmes vagyok... :oops: :) Vagy arra, akivel egyszer tényleg összes is jövök. :P (Persze ugyebár a szerelem lényege, h. akibe épp szerelmes vagyok, arról azt hiszem, h. öröklétig fog tartani (még ha az eszemmel tudom is h. nem), tehát mindkét értelmezés az a "nagy Ő" :) )
Egyébként szvsz az elnevezés onnan eredhet, h. - magamból és néhány lányismerősömből kiindulva - nem szívesen mondjuk ki/írjuk le az illető nevét, de megkülönböztetésül az Ő személyes névmást nagybetűvel írjuk :idea:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 5 hónapja #256954 Írta: Gandalf

Brisa írta: És ha az ember nem hisz a Gondviselésben? Akkor nagy Ő sincsen?

Dehogynem, csak akkor az ember nem nagyon reménykedik benne, hogy egyszer egy ilyen "példány" ( :lol: ) eléakad. Vagy eleve kételkedik a létezésében.

Bár Murphy szerint a lányok felnőtt korukban is csak a fehérparipás királyfira várnak, a fiúk azonban már gyermekkorukban is kételkednek a királylányok létezésében... :twisted: :wink:

Ecthelion: Nem akarom részletezni, szegény cenzorokat naon kimerítené! (Meg a leírásban szereplőket is mindazok a dolgok, amiket tennének. :lol: )

Több
19 éve 5 hónapja #256951 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Hát a nagy Ő az az illető, aki neked lett rendelve a Gondviselés által, hogy a Párod legyen.

És azt kell vele csinálni, hogy *cenzúrázva*, meg azt, hogy *mégjobbancenzúrázva* de az is jó, amikor *cenzúraaköbön*! Ő meg azt csinálja veled hogy *ihajcsuhajcenzúrazuhaj* meg azt hogy *kitakartéskisípolt*, esetenként, ha elég bevállalós, akkor *ezmártúlvanmindencenzúrán*.

:D :D :lol: :mrgreen:
Részleteznéd ?? :D

Szvsz az is lehet a nagy Ő, akit az ember elképzel magának, a tökéletes emberről, aki ugye sajna nem létezik.. :roll:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 5 hónapja #256950 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: *Brisa fetreng a röhögéstől*

És ha az ember nem hisz a Gondviselésben? Akkor nagy Ő sincsen?

Brisa

Több
19 éve 5 hónapja #256947 Írta: Gandalf
Hát a nagy Ő az az illető, aki neked lett rendelve a Gondviselés által, hogy a Párod legyen.

És azt kell vele csinálni, hogy *cenzúrázva*, meg azt, hogy *mégjobbancenzúrázva* de az is jó, amikor *cenzúraaköbön*! Ő meg azt csinálja veled hogy *ihajcsuhajcenzúrazuhaj* meg azt hogy *kitakartéskisípolt*, esetenként, ha elég bevállalós, akkor *ezmártúlvanmindencenzúrán*.

Több
19 éve 5 hónapja #256935 Írta: Brisa
Már régóta meg akartam kérdezni valakitől, ti lesztek az áldozataim ( :evil3: ): Ki vagy mi az a nagy Ő? Miről ismerszik fel? És mit kell vele csinálni? :mrgreen:

Brisa

Több
19 éve 5 hónapja #256911 Írta: Gandalf

Kincső (Thilanna) írta: /me optimista: mindenki megtalálja a "nagy Ő"-jét egyszer, fölösleges türelmetlenkedni, mert szvsz nem véletlen, h. ez mikor következik be. Lehet, h. jobb neked, ha nem 13 évesen kezded, hanem akár 20 vagy több. Aki mégsem találja meg, annak is megvan az oka. Lehet, h. neki más "feladata" van az életben.
(megjegyzés: /me hisz a Gondviselésben :wink: )

Nem elég Őt megtalálni, meg is kell tartani. És nem elrontani a lehetőségeidet. Ez a nehezebb, nem rátalálni.

Én is hiszek. Ha nem hinnék, most asszem, nem lennék itt. Ha az ember minden mást elveszít az életében, akkor egyedül a Gondviselésbe vetett hit az, ami megtart.

Önmagunk keresése? Szerintem ez az egész amiatt van, mert nem ismerjük önmagunkat. Nem keresni kell, hanem megismerni magunkat, oda kell figyelnünk magunkra. Ez az igazi önismeret.

Több
19 éve 5 hónapja #256908 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
/me optimista: mindenki megtalálja a "nagy Ő"-jét egyszer, fölösleges türelmetlenkedni, mert szvsz nem véletlen, h. ez mikor következik be. Lehet, h. jobb neked, ha nem 13 évesen kezded, hanem akár 20 vagy több. Aki mégsem találja meg, annak is megvan az oka. Lehet, h. neki más "feladata" van az életben.
(megjegyzés: /me hisz a Gondviselésben :wink: )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 5 hónapja #256905 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok

Drizzt írta: Nem hiszem, hogy minenki önmagát...vagy akár a nagy Ő-t keresné... Sokan vannak, akik sodródnak az árral...vannak, akik élnek bele a világba, és történnek velük a dolgok...minden tapasztalással több lesz az ember, és minden átélt perccel jobban megismeri önmagát. Nem kell ehhez keresni semmit...aki meg keresi a nagy Ő-t, annak úgy kell :P .

De teljesen sosem ismeri meg önmagát, (ezek szerint legalábbis)
Egyébként szerintem keresésből is áll az élet.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 5 hónapja #256882 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nem hiszem, hogy minenki önmagát...vagy akár a nagy Ő-t keresné... Sokan vannak, akik sodródnak az árral...vannak, akik élnek bele a világba, és történnek velük a dolgok...minden tapasztalással több lesz az ember, és minden átélt perccel jobban megismeri önmagát. Nem kell ehhez keresni semmit...aki meg keresi a nagy Ő-t, annak úgy kell :P .

Több
19 éve 5 hónapja #256876 Írta: Olorin.papa
A Nagy Keresésről nekem egy régi/új görög monda jut eszembe, amit lehet már ismertek... 8)
Szóval...
Valamikor régen nem voltak külön férfi és nő, hanem egy testben élt mindkettő. Boldogok és elégedettek voltak, és nem volt semmi gondjuk.
Akkor úgy gondolták, megdöntik az istenek hatalmát, és egy nagy tornyot kezdtek építeni, hogy felérjen az égig...
Ezt látva a fő isten kardjával minden embert kétfelé vágott, férfira és nőre.
Azóta ezek a felek keresik egymást a világban, futkosnak összevissza, és nincsen idejük az istenekkel foglalkozni...
:roll:

Több
19 éve 5 hónapja #256873 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Pont ma gondolkoztam el azon, hogy olyan fura hogy mindenki a nagy Ő-t keresi. Az egész életünk egy keresés. Önmagunk keresése. Ezt már egy picit unom.

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
19 éve 5 hónapja #256867 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta: Amúgy Varga Péter szerint (akinek a Spielhózni c. könyvét nagy szeretettel ajánlom mindenkinek) mindenkinek 10 usque 30 Nagy Ő-je van életében ;)

No igen :D mmint én úgy értelmezem, h ennyivel találkozik is. csak nem mindről derül ki, meg a többséggel nem jut semmilyen kapcsolatra.

need more brainz. yourz. now.

Több
19 éve 5 hónapja #256801 Írta: Gandalf
Sajna, önmagában a rátalálás a nagy Ő-re még nem garancia semmire...

Több
19 éve 5 hónapja #256768 Írta: Idhren

Felagund írta: Amúgy Varga Péter szerint (akinek a Spielhózni c. könyvét nagy szeretettel ajánlom mindenkinek) mindenkinek 10 usque 30 Nagy Ő-je van életében ;)

Csak sajna ez a pár ember igencsak el tud vegyülni a többi hatmilliárd között. :( :D

Több
19 éve 5 hónapja #256764 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok
Amúgy Varga Péter szerint (akinek a Spielhózni c. könyvét nagy szeretettel ajánlom mindenkinek) mindenkinek 10 usque 30 Nagy Ő-je van életében ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 5 hónapja #256761 Írta: Idhren

Felagund írta:

Rabyn írta: Nem konkrétan a nagyőre. (szvsz ilyen nem létezik vagy naggyon messze lakik)

A Nagy Ő létezik, csak épp kosarakat fon Afrikában :mrgreen:

Hehe...
Oké, de neked nőnemű a nagy Ő (gondolom :lol: )
A hímnemű is társadalmi munkát végez a benszülöttek földjén?
És csak egy van belőle, és párbaj (iszapbirkózás, pisztolyok csatája, lézershow 8) dönti el, kié lesz?
Miért nem lehet könnyebben a nyomára akadni, hogy valaki ne keresse egész életében... :( [size=9:2wie7azz](az egész életében nem rám, hanem idősebb matróna-társaimra vonatkozott)[/size]

Több
19 éve 5 hónapja #256758 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Nem konkrétan a nagyőre. (szvsz ilyen nem létezik vagy naggyon messze lakik)

A Nagy Ő létezik, csak épp kosarakat fon Afrikában :mrgreen:

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 5 hónapja #256736 Írta: *Niko*
*Niko* válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn, azt hiszem, én értem, mire gondolsz. Fél évvel ezelőtt bekerültem egy társaságba, ahol volt valaki, akivel kapcsolatban azonnal úgy éreztem, hogy sokkal jobban ismerem, mint amennyire egy első találkozás után lehetséges. Aztán egyszer leültünk beszélgetni, és úgy vettem le, hogy ő is hasonlóképpen volt velem. Elmesélte, hogy szobrokat szokott csinálni, amiket "őrzőnek" ad a barátainak, és van egy, amiről nem is értette, miért nem ajándékozta még el, de most rájött, hogy azért, mert rám várt vele. Azt hiszem, életemben nem voltam úgy meghatva...

Ugyanakkor a Morganával is egyetértek, most ugyanis a legfőbb problémám, hogy ne szeressek bele :lol:

a gyöngyfűzők valája - by Csele

Több
19 éve 5 hónapja #255935 Írta: Brisa

Morgana írta: Rabyn, ez leginkább a saját álmaink, elvárásaink másikra vetítésének tűnik.
Az ilyesmi pedig ritkán működik, általában - egy idő után - felszínes kapcsolattá degradálódik vagy még azzá sem. Sok fájadom jár az ilyenek nyomában.
Meg sok miért.

Ehhez még az a torzítás is hozzájárul, amely megakadályozza, hogy a mi elképzeléseinkkel, álmainkkal, elvárásainkkal, előítéleteinkkel ellentmondó információkat befogadjuk. Sokkal kényelmesebb elhárítani, és tovább dédelgetni az illúzióinkat. :D A szerelem pl. tipikusan ilyen jelenség, meg az előítéletes emberke is így működik. Szóval jó ha az ember nyitott, rugalmas és használja az eszét. :wink:

Brisa

Több
19 éve 6 hónapja #255926 Írta: Olorin.papa

Rabyn írta: Lehet..
Azt tudom, hogy velem volt már olyan, hogy hónapokig álmodtam valakivel akinek csak arca nem volt, minden más igen. Aztán egyszercsak "szembe jött velem az utcán". És olyan volt mintha már régen ismertkü volna a másikat.

:eek2: :eek2: :eek2: Akkor az utcán hogyan ismerted meg felöltözve? :sungl: :up:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.518 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére