- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Aeglos
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Aeglos írta: Sajnos tényleg sok tanárra jellemző, hogy bemennek "leadni" az órát.
Az a legfontosabb, hogy elmondják azt az anyagot, ahol tartani kell, és kész.
Lényeg, hogy minél gyorsabban
A jobbak megkérdezik, hogy értette e valaki, ez már a jó tanár kategóriába számit.
Én olyan tanárokat szerettem volna mindigis, akiknek öröm beülni az óráira, és meg tudják szerettetni a tantárgyukat.
De erről már letettem.
Az egyetlen óra amire lelkesedéssel ülök be az a dupla biológia fakultáció
Nálunk középiskolában általában megkérdezték, értettük-e, s ha valaki azt merte mondani, hogy nem, akkor elmondták mégeygszer ugyanazokkal a szavakkal, ugyanúgy...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Léli
- Nem elérhető
Rabyn írta: Sajnos az egész oktatási rendszer a lexiális tudásra épít. (pl.: mért kell nekem tudnom azt, hogy melyik frank király mikort élt, mit tett, és kik voltak a gyerekei, amikor úgysem ebből fogok érettsigizni mivel ez nem tétel...)
Abban egyetértek veled, hogy a magyar oktatásrendszer a lexikálistudásra fekteti a hangsúlyt, de a példád nem épp a legszerencsésebb. Én azt mondom, hogy amit általában történelemből tanítanak, azt érdemes meg is tanulni, mert többnyire azok adják az úgynevezett "alap műveltséget". Persze rengeteg példa felhozható, amiket teljesen fölöslegesen tanítanak meg (próbálnak megtanítani).
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Aeglos
- Nem elérhető
Az a legfontosabb, hogy elmondják azt az anyagot, ahol tartani kell, és kész.
Lényeg, hogy minél gyorsabban
A jobbak megkérdezik, hogy értette e valaki, ez már a jó tanár kategóriába számit.
Én olyan tanárokat szerettem volna mindigis, akiknek öröm beülni az óráira, és meg tudják szerettetni a tantárgyukat.
De erről már letettem.
Az egyetlen óra amire lelkesedéssel ülök be az a dupla biológia fakultáció
- Rabyn
- Nem elérhető
Sajnos az egész oktatási rendszer a lexiális tudásra épít. (pl.: mért kell nekem tudnom azt, hogy melyik frank király mikort élt, mit tett, és kik voltak a gyerekei, amikor úgysem ebből fogok érettsigizni mivel ez nem tétel...)
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Visszatérve az előbbi témára, én igazán nem akarom védeni az Oisint, de azért csendben megjegyzem, hogy ő nem a hosszú időre való nyomtalan felszívódásról beszélt, hanem arról, hogy megegyezés nélkül menjen a delikvens el, egy egyébként normális és biztonságos programra, meghagyva egy "memorandumban" hogy hova ment, mit csinál, mikor fog meg jönni. És persze mindez legyen igaz és betartott. Ezzel persze lehet egyet nem érteni. Én például nem tudom elképzelni, hogy működne a dolog egy kamasznál, vagy fiatalabb gyereknél, mert még nincs meg benne a hozzá szükséges helyes önértékelés, fegyelem és racionalitás.
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Léli: persze hogy vanna. Nekem is vannak jó tanáraim. De kevesen, sajnos. nagyon kevesen.
Üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Léli
- Nem elérhető
Lamorak írta: Igen, pontosan erről van szó: a tanári szakma egy csomó ostoba bölcsész default-ja, nem pedig a jó bölcsészek elhivatottsága.
Én márpedig ismerek olyan személyt, aki azért ment tanárnak, hogy _tanítson_, hogy átadjon valamit a diákjainak, amit ő már tud (ezt ő mondta). Vannak jó tanárok. És vannak nagyon jó tanárok. Meg sajnos vannak olyanok is, akik nem értenek hozzá.
Nem hinném, hogy már tanításkor 'meg kéne szűrni a tanárjelölteket', mert lehet, hogy mikor már tanít, amikor már tanár, akkor változik sokat, és fejlődik nagyon jó irányba.
(jaj, már megint a tanárokat védem... letagadom, hogy diák vagyok )
Léli
- Lamorak
- Nem elérhető
Mau Rauser írta: Mondjuk az is elég baj, hogy majnapság nem az megy tanárnak, akinek volna hozzá érzéke és elkötelezettsége, hanem az, aki nem tud mást kitalálni, vagy máshova nem veszik fel :/ Mert tanárnak nem valami kifizetődő dolog menni, és aki tehetséges,m az inkább elmegy könyvelőek vagy öügyvédnek
Ha cinikus lennék, azt mondanám, ugyan már, minek egy könyvelőenk vagy ügyvédnek tehetség... de nem mondom, mert tudom, h milyen egy jó ügyvéd vagy könyvelő (azt különösen).
Igen, pontosan erről van szó: a tanári szakma egy csomó ostoba bölcsész default-ja, nem pedig a jó bölcsészek elhivatottsága.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Rabyn
- Nem elérhető
- Mau Rauser
- Nem elérhető
persze, most mondják, hogy az EU-ban így megeelik majd a pedagógusfizetéseket, meg úgy, de én kíváncsi leszek, hogy mi lecc eből. Ha az, mint Nyugaton, akkor még boúlátóbb leszek ezügyben.
üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Lamorak
- Nem elérhető
Mau Rauser írta: Tényleg, erről mit gondoltok? Mit lehetne scinálni az ilyen tanárokkal? Szerintetek lehetne valami olyan rendszert bevezetni a tanárképzésben, amivel valahogyan ki lehetne szűrni vagy megerősíteni (alkalmassá tenni) az olyan anárjelölteket, akik nem tudnak tanítani?
Nem csak lehetne, hanem kéne is-- sokkal több és durvább gyakorlattal, és ez elsősorban azt jelentené, h a középiskolai tanárok képzését szélvészgyorsan ki kellene venni az egyetemek kezéből.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Tényleg, erről mit gondoltok? Mit lehetne scinálni az ilyen tanárokkal? Szerintetek lehetne valami olyan rendszert bevezetni a tanárképzésben, amivel valahogyan ki lehetne szűrni vagy megerősíteni (alkalmassá tenni) az olyan anárjelölteket, akik nem tudnak tanítani?
Üdv:
-- Mau
(Weöres Sándor)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rabyn írta: Felvetnék egy új témát.
Ittvolt nálunk a nagyikám, és folyton sületlenségeket beszélt, de ő úgy gondolta az a tökéletes. Mi pedig ráhagytuk hiszen hatvan évesen az ember már nem sokat változik.
A kémiatanárom is hasonló korban van, de ő azt hiszi magáról,hogy Ő tökéletes. Tegnap az osztálytársnőm feküdt a padon mert beteg volt és fáradt. (mégis bejött) erre megkérdezte tőle, hogy mért fekszik a padon. A csaj mondta, hogy fáradt. Erre a tanár:
-Ammikorén fiatal voltam moi sose voltunk fáradtak! Mi mindent bírtunk és iskola után mentünk sineket fektetni, és utáan tanultunk! És mindenki le is érettségiziett!! Bizony kislányák így volt ez akkoriban.. Na Ankalimon gyere ki felelni (az Ankalimon én vagyok pedig már kértem pármillioszor hogy hívjon ANNÁNAK mert az a becses nevem)
Nekem az jön le , hogy azt gondolja magáról Ő maga a tökély! Pedig neeem!
Volt egy "emberi test" (értsd: anatómia light) tanárom aki úgy gondolta, hogy ő a diktátor és amikor közölte hogy márpedig tanuljuk meg latinul a csontok és szervek egymáshoz viszonyított rendszerét, (atlasz és tankönyv nélkül) közöltük vele, hogy ez nem lenne jó (nincs benne a tananyagban és követelményben+nincs honnan megtanulni, a szülők nem orvostani suliba járatnak minket, 1 év kedvéért nem vesznek meg sokezer forintos könyveket) ...
És akkor kiderült, hogy képtelen kommunikálni velünk... (járkált körbe, nem nézett ránk, leintett, ilyesmi...)
Sem kompromisszumra, sem tárgyalásra nem volt hajlandó, és emellett meg volt döbbenve hogy merünk ellentmondani neki...
Aztán egyszer "sztrájkoltunk" egy dolgozatnál... (miután az osztályfőnökök is beszéltek vele és semmi eredmény)
Erre felment az igazgatóhoz aki nekünk adott igazat...
Én ennél szűklátókörűbb tanárt nem ismerek...
(ős is a nyugdíj közelében volt)
A dédnagymamám 95 évesen halt meg szeptemberben, de amíg le nem romlott az állapota, (ami 3-4 évvel ezelőttől kezdődött) soha nem beszélt hülyeségeket, sosem mondta, hogy ő sose fáradt el, vagy ilyesmi...
Nagyon jó túlélési taktikákat adott (elvégre a férje évekig volt a Krímen, ő pedig 3 gyereket nevelt és iskolázott) és egyáltalán nem lehetett azt érezni hogy ne tartaná a lépést a világgal és alkalmazkodott hozzá a maga módján. (bár számítógépet vagy mobiltelefont nem vett, de minden különösebb nehézség nélkül elfogadta)
Szvsz tehát nem életkortól függ, és nem is képzettségtől, ki mennyire alkalmazkodóképes... (dédimnek 6 elemije volt és falun nőtt fel)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Rabyn hozzászólásában az a*n*c*i --> Ankalimon metamorfózis
Szólvl ez ne zavarjon meg senkit
Üdv:
-- Mau
(Weöres Sándor)
- Rabyn
- Nem elérhető
Ittvolt nálunk a nagyikám, és folyton sületlenségeket beszélt, de ő úgy gondolta az a tökéletes. Mi pedig ráhagytuk hiszen hatvan évesen az ember már nem sokat változik.
A kémiatanárom is hasonló korban van, de ő azt hiszi magáról,hogy Ő tökéletes. Tegnap az osztálytársnőm feküdt a padon mert beteg volt és fáradt. (mégis bejött) erre megkérdezte tőle, hogy mért fekszik a padon. A csaj mondta, hogy fáradt. Erre a tanár:
-Ammikorén fiatal voltam moi sose voltunk fáradtak! Mi mindent bírtunk és iskola után mentünk sineket fektetni, és utáan tanultunk! És mindenki le is érettségiziett!! Bizony kislányák így volt ez akkoriban.. Na A... N.. C.. I gyere ki felelni (az A..N...C..I.. én vagyok pedig már kértem pármillioszor hogy hívjon ANNÁNAK mert az a becses nevem)
Nekem az jön le , hogy azt gondolja magáról Ő maga a tökély! Pedig neeem!
- Artemisz
- Nem elérhető
Hisz a szülők se természetfölötti lények, néha ők se tudják, hogy közeledjenek rohamléptekkel változó, robbanékony kamaszgyerekükhöz anélkül, hogy leordítanák a hajukat! Tudom, nehéz türelmesnek lenni a szülőkhöz néha. De legalább próbáljuk meg! A fejemet rá, hogy nekik is minimum olyan nehéz, mint nekünk! Csak épp mi - ki tudat alatt, ki nyíltan - elvárjuk, hogy mindig a tolerancia mintaképei legyenek, az ő gondjaikra pedig senki nem kíváncsi - a gyerekük a legkevésbé...
Akinek pedig nem inge... na hisz tudjátok!
(most nincs időm bővebben kifejteni, pedig szeretném. Talán pár nap múlva)
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Namarie
- Nem elérhető
Úgy tudom, neked is van egy kisfiad. Gondold át légyszíves ennek tükrében, hogy Te mint szülő mit éreznél akkor, ha a gyereked hirtelen megszökne otthonról? gondolom, halálra aggódnád magad, és gondolom, nem kell külön leírni, hogy egy gyerekre, aki meglógott otthonról, mennyi veszély leselkedhet. És ez nem vészmadárkodás, hanem sajnos tény. Mit szólnál Te, ha a gyereked nálad ezzel akarna elérni valamit? Jó, gondolom, elgondolkodnál, hol rontottad el, de akkor is. Mit élnél át akkor, ha a tizenéves gyerekedről esetleg napokig nem tudnád, hogy hol van?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Rabyn
- Nem elérhető
Csakhogy az öcsém azt veszi, át, hogy a család arra való, hogy neki minden kényelme meglegyen! s ha nem akkor üt vág, (boccs rondát fogok mondani) r*bancozik, k*vázik és mindenféle szidalmakat, rágalmak zúdít mindenkire.. Hogy rám az egy dolog, már megszoktam (kb 13 éve korom óta elég sok rágalmat hallok), hogy a húgomra.. hát istenem azért ő se szent. NA DE HOGY AZ ANYUKÁMRA AKI KINYALJA A FENEKÉT?? AZÉRT EZ MÁR NEKEM IS SOK!!!
Tegnap a hugom nem hangosította fel a tv-t rögtön őfelségének, ráaádsul a kaja se volt még kész. Erre elkzedett ordibálni (én eközben a törit gépeltem befelé) amikor már harmadszor bődűlt el, akkor bekkatantam és elkezdtem verni. (sajnos más már nem használ, higgyétek el próbáltam) lelökött a földre, elég erősen, anyu közölte, vele, hogy nem fog semmire se pénzt kapni (jelenleg éppen ki akarják csapni a suliból) erre ő azt merte mondani, hogy jó akkor LOPNI fog. Vagy majd elszökik. Aki ismeri az anyukámat (vagy engem, mert én eléggé hasonlítok rá) az tudhatja, hogy tényleg mindent megteszünk azért, hogy mindenkinek jó legyen. (anyu meg aztán végképp mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenünk meglegyen) Ezek után az öcsém ilyet mer neki mondani..
A másik eset, ami ma reggel történt. (ez kivételesen a hugom volt) a kishölgy nem írt leckét (nem értette amit nem csodálok, minek egy 5.esnek fizikai kérdéseket feltenni matekórán?) és elkezdett hisztizni, hogy ő nem fog bemenni.. És azértsem és csakazértsem. És különben is mi mind gonoszak vagyunk. (nagy nehezen sikerült ráeröltetni a ruhát és kiráncigálni a hévig.) A hugom is be fogja majd adni azt a dumát, hogy JO AKKOR ELSZÖKÖM. Ismerem, én is iliyesmi voltam.. Csak az én elszökésem maxiumum három kör volt a telepen utána hazamentem.. De a tesóim nem ilyenek.. Ők télleg megtennék.. szerintem a szüleim, és főleg anya nem ezt érdemelné..
És itt jön az amiért egyet értek Battival. EGYETLEN szülő(!!) se érdemli ezt meg, az aki ruhát, ételt, tanulási feltételt ad a gyerekének és nem terrorizálja (nem iszik, drogozik stb) az nem érdemli meg, hogy a gyereke ilyet tegyen vele. Volt egy barátnőm aki el akart szökni otthonról, mert ő úgy látta "nem foglalkoznak vele" pedig Ő nem hagyta, hogy foglalkozzanak vele!!
- Oisin
- Nem elérhető
Pragmatikus szempontból megértem az álláspontodat, mint az MTT Elnökének HIVATALOS álláspontját, sőt, bizonyos mértékben még egyet is értek veled. Pragmatikus szempontból. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy nincs igazad, és hogy túlreagáltad a dolgot. Szerintem amit leírtam abban nem volt csúsztatás, korrekten megfogalmazott álláspont volt. Akkor lenne igazad, ha feltétel nélkül és minden esetben a konfrontációt javasoltam volna, de én ezt csak abban az esetben javasoltam, ha már minden más megoldási lehetőség csődöt mondott! Így tehát a csúsztatás éppen a Te részedről áll fenn, ugyanis olyan kijelentést tulajdonítasz nekem, amit soha nem mondtam. Kiemelsz egy kijelentést a kontextusból, és úgy állítod be, mintha feltétel nélküli igazságként állítottam volna. A féligazság szintén a Te oldaladon van, én ugyanis azt írtam, hogy bizonyos helyzetben ezt, bizonyos helyzetben azt érdemes tenni, Te pedig azt írod, hogy márpedig a helyzettől függetlenül, mérlegelés nélkül mindig ezt-és-ezt kell tenni. Ez egyoldalú álláspont, az enyém kétoldalú. Melyik akkor a féligazság? Az pedig, hogy a családi háttér elutasítása kivétel nélkül antiszociális viselkedéshez vezet, nem igaz! Az antiszociális minősítést ki kell hogy kérjem mindazok nevében, akik kénytelenek ezt tenni. Batti, ez a címkézés elfogadhatatlan. Amit a családi háttérről írsz, az pedig már-már pártszlogenre emlékeztet. Jó politikus lenne belőled! A moderálást elfogadom, ugyanis utólag meggondolva valóban kissé felelőtlen dolog volt ezt az MTT nyilvános fórumán leírni, de ettől függetlenül a véleményemet fenntartom, és úgy gondolom, a Te válaszod sem igazán ide való, a fent említett címkézés miatt.
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Sokatokhoz hasonlóan és is szeretek egyedül sétálni, és közben elmerengni, szeretem úgyan ezt tenni a hosszú utazások alkalmával is.
Főleg elalvás előtt mesélek magamnak. Mostanában le is írom és így már több novellám született, most pedig regény írással probálkozom.
- angelina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nincs is ezeknél a pillanatoknál fontosabb;hiszen így érhetjük el az egyensúlyt;nemcsak a testi-és lelki egyensúlyt; hanem saját magunk és a környezetünk között is !
puszi
'a prayer for the wild heart,kept in cage'
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Léli
- Nem elérhető
Nem kezdem úgy, hogy "Én is", mert már sok lenne...
Én amikor egyedül vagyok, mindig álmodozom (najó, néha tanulok). Nagyon vegyes, hogy miket. Van, hogy egy suzerepjátékos karaktert dolgozok ki, van hogy egy már elkezdett (csak a fejemben meglévő) novellát folytatot, dolgozok ki jobban, van amikor cikket írok (az iskolaújságba), és van, amikor csak úgy egyszerűen szálnak a gondolataim, és azokból lesz valami. Ami mondjuk a legfurcsább, hogy néha társaságban kalandozik el teljesen az agyam. Valamin elindul, és akkor elszakadok a jelentől. Ami mondjuk pl. egy beszélgetés közben igen kellemetlen tud lenni... vagy akár órán...
De nálam mondjuk azok a legjellemzőbbek, amikor nagyon foglalkoztat valami, akkor az novellaként jelenik meg előtte. Tiszta allegóriákként, vagy egy az egyben egy másik helyen/időben. Pl. a szerelem - egy gyermek álma; a magány - egy hegy... ienek. És az a jó bennük, hogy leírva velk elmondhatom mindenkinek a bajaimat anélkül, hogy ténylegesen el is mondanám, hogy mi van
Léli
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Én nem töltök egy órát a fürdőben, de negyed óra azért rá szokott menni a zuhanyozásra, és a feltöltődésre... sokszor fél óra is... És elalvás előtt gyakran automatikusan végiggondolom az aznapi eseményeket, letisztázva, hogy mi az, amivel meg vagyok elégedve, és mi az, amivel nem... és ha végigérek a napon, mielőtt elaludnék, az igen hasznos dolog...
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Üdv:
-- Mau
(Weöres Sándor)
- Aeglos
- Nem elérhető
Van amikor kifejezetten felviszi a teljesítőképességet.
Emellett meg egy aktív pajzs a kintről érkező sérelmek ellen.
Én nem élek most párhuzamosan máshol, de néha van (kb. ez így évente változik)
Bár nagyon kell tudni a mértéket. Nem szabad túlságosan "átköltözni", az úgy nagyon rossz, főleg a körülöttünk lévő emberekre nézve.
- Brisa
- Nem elérhető
És Diego, egy picit le vagy maradva: már 4 hónapja végzett pszichológus vagyok.
Többiek: Nekem is van néhány saját világom, és egy kis részük le is van írva. Ezek az ábrándozások addig jók, amíg tudsz még élni. Azaz nem érzed úgy, hogy már fel sem érdemes kelni az ágyból, mert csak az álmaidban szép az élet. Fontos, hogy a valóságban is keresd a jót, a szépet, a tudást és a boldogságot. Ha ez megvan, akkor akár menekülés az álmodozás, akár nem, jótékony hatású a kicsi lelkünkre. A fantáziánkról már nem is beszélve.
A menekülés már csak azért sem működik, mert megfelelően felzaklatott lelkiállapotban nem tudom elképzelni a másik világot, minduntalan visszatérek.
Alyrnak ebben nagyon igaza van. Ha ez a jelenség fennáll, akkor tudatosítsuk magunkban, hogy azzal az adott dologgal foglalkoznunk kell, és ne akarjuk mindenáron a lelkünk legsötétebb bugyrába száműzni.
Amúgy való igaz, hogy nem csak zuhanyozás közben lehet lelket ápolni, hanem pl. buszozás, séta, sorbanállás stb. során is. Ha képes vagy kikapcsolni a környezetet.
Brisa
- Rabyn
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.