Gondolatok

Több
21 éve 4 hete #145487 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Darkman írta:

Felagund írta: Hmmm....
Kellemes, de HIVATALOSAN ezt a jelet 90 fokkal elfordítva kell írni, úgy hogy a fekete rész legyen alul...

Lent vagy fent, csak nézőpont kérdése. De egyetértek, a fekete-fehér sorrend nekem is jobban tetszik :-)

Nem úgy értem... Ezen a képen a fekete és a fehér mező egymás mellett van, holott egymás alatt kéne lenniük...

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 4 hete #145483 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok

Finduilas írta: És azt tudjátok, hogy a Yin és Yang aránya folyamatos változásban van? Az elmúlt időkben a Yang túlsúlya volt jellemző. Ezért az ábra is teljesen másképp nézett ki; sokkal nagyobb fekete résszel. Most van folyamatban a kiegyenlítődés. Ami egy idő után persze a Yin uralmához fog vezetni, és akkor kezdődhet minden előről :)

Rosszabb fajta feministák meg örülhetnek.... :? De viccen kívül, ha jól emlékszem, Mahatma Gandhi azt mondta, hogy ezt a világot már csak a női elv hozhatja helyre, és Weöres is feszegeti ezt a Teljesség felében. Persze a Yin elvnek is lehet rengeteg negatív megnyilvánulása. Épp ezért fontos, hogy ki legyen egyenlítve adolog.

Őszintén remélem, hogy senki számára nem az jön le, hogy férfigyűlölő lennék, mert aki egy kicsit is ismer, tudja, hogy nem...Miért tenném????
Meg itt minőségről van szó, nem konkrét nemekről.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #145284 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Járok Thai-Chi-Chuanra, és ezt Havasi András mondta aki ezt az egészet
vezeti Magyarországon!

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 1 hónapja #145282 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ringbearer írta: És azt tudjátok, hogy eredetileg nem fekete-fehér?
Akkoriban nem volt más színű tinta csak fekete-fehér, eredetileg
piros-kék! :wink:

Honnan az info?

Huhú :)

Több
21 éve 1 hónapja #145280 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
És azt tudjátok, hogy eredetileg nem fekete-fehér?
Akkoriban nem volt más színű tinta csak fekete-fehér, eredetileg
piros-kék! :wink:

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 1 hónapja #145246 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Gondolatok
És azt tudjátok, hogy a Yin és Yang aránya folyamatos változásban van? Az elmúlt időkben a Yang túlsúlya volt jellemző. Ezért az ábra is teljesen másképp nézett ki; sokkal nagyobb fekete résszel. Most van folyamatban a kiegyenlítődés. Ami egy idő után persze a Yin uralmához fog vezetni, és akkor kezdődhet minden előről :)

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Több
21 éve 1 hónapja #145119 Írta: Álmos

Felagund írta: Hmmm....
Kellemes, de HIVATALOSAN ezt a jelet 90 fokkal elfordítva kell írni, úgy hogy a fekete rész legyen alul...

Lent vagy fent, csak nézőpont kérdése. De egyetértek, a fekete-fehér sorrend nekem is jobban tetszik :-)

Több
21 éve 1 hónapja #145112 Írta: Silcucc
Silcucc válaszolt a következő témában: Gondolatok
Érdekes, amit leírtál Rabyn, de ez előfordulhat 5 év öröknek hitt barátság után 2 hónappal is... :( Velem előfordult... A lánnyal összevesztem 5 év után (padtársam volt, no meg lelki társam is), elültem mellőle... Májusban beszéltünk utoljára, utána már nem is köszöntünk egymásnak... Aztán nyáron összefutottam vele, odamentem köszönni, mert több más ismerősöm is ott volt... Hűvös volt, rám se nézett, én pedig dacból hagytam a fenébe az egészet, pedig marhára hiányzott... És a poén, osztálykiránduláson Prágában voltunk, egyik este kiborult, én pedig átmentem, hogy tisztázzunk mindent, mert elegem volt ebből a gyűlölködésből... Kibékültünk, több, mint 3 órás folyamatos beszélgetés után, és ha nem is a legjobb, de ismét nagyon jó barátom lett... De hiába volt ott az az 5 év együtt, 3-4 hónap alatt olyanná váltunk, mint az idegenek... Megint meg kell ismernünk egymást, megint meg kell szokni egymás hülyeségeit... /Bár egész jól megy, meg jókat röhögünk a nosztalgiázásokon... :) /

"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."

Több
21 éve 1 hónapja #145110 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ma ahogy bandukoltam hazfelé a suliból, a metrómegállóban összefutottam két régi osztálytársnőmmel. Majdnem egy éve nem is láttuk egymást, nem beszéltünk egymással. A furcsa mindebben az, hogy az egyik lány (Noémi) 3 évig a legjobb barátnőm volt. Jóban rosszban kitatorttunk egymás mellet, és most... több mint kb.évvel a barátságunk megszakadása után.. Csak annyit tudtunk beszélni, hogy kivel mi történt és mikor mit csinál.. Én nagyon örültem annak, hogy láthattam őt, de tudom, hogy ennyi. legközelebb majd februárban látjuk úrja egymást. Milyen furcsa...
Így múlik egy öröknek hitt barátság...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 1 hónapja #145075 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alyr Arkhon írta: Attól hogy van bánat, még lehet ez a legjobb világ...
Az örömnek is csak akkor van értelme, ha van ellentéte. Ha nincs, észre sem veszed...

Külsőre lehet valaki megtévesztésig hasonló (bár nem túl nagy az esélye) de belsőleg biztos nem ugyanolyan mint te...

Tudom, ezt gondoltam én is :wink:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 1 hónapja #144991 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hmmm....

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 1 hónapja #144907 Írta: Álmos

Több
21 éve 1 hónapja #144829 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Szméagol írta: Sziasztok!

Mindennek van feketeésfehér oldala. Az, hogy nem ismerhetjük meg a másikat teljesen jó is, meg rossz is. Hogy miért jó azt felsoroltátok. Hogy miért érzem én rossznak? Sose lehetek egy halovány pillanatra teljesen ő, és egy kis távolság ezáltal mindig marad közöttünk. Minden ember egyedül van a világon, magányosan szárnyal saját univerzumában el-elidőzve egy-egy bolygón hosszabb kevesebb ideig, vele párhuzamosan repülhet más, de egy pici csík, egy nanométernyi táv örökké közöttük lesz. Meg nem állhatnak, száguldanak, változnak.
Sajnálom, hogy én nem lehetek ő, és ő nem lehet én.

A változatosság viszont egy más dolog! :wink: Az szerintem is csak jó lehet (meg persze rossz, de...hagyjuk :D ).

SZerintem nincs fekete és fehér oldalunk. Szürkék vagyunk, keverékek, mindkét oldal a miénk, de egyik sem teljesen.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #144827 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sziasztok!

Mindennek van feketeésfehér oldala. Az, hogy nem ismerhetjük meg a másikat teljesen jó is, meg rossz is. Hogy miért jó azt felsoroltátok. Hogy miért érzem én rossznak? Sose lehetek egy halovány pillanatra teljesen ő, és egy kis távolság ezáltal mindig marad közöttünk. Minden ember egyedül van a világon, magányosan szárnyal saját univerzumában el-elidőzve egy-egy bolygón hosszabb kevesebb ideig, vele párhuzamosan repülhet más, de egy pici csík, egy nanométernyi táv örökké közöttük lesz. Meg nem állhatnak, száguldanak, változnak.
Sajnálom, hogy én nem lehetek ő, és ő nem lehet én.

A változatosság viszont egy más dolog! :wink: Az szerintem is csak jó lehet (meg persze rossz, de...hagyjuk :D ).

Több
21 éve 1 hónapja #144814 Írta: Alyr Arkhon

Aeglos írta: Dodie: Nem csak akkor lenne rossz, ha mindenki ugyanolyan lenne, hanem akkor is, ha nem lenne bánat :roll: . Pedig, mindenki utálja (1-2 kivételtől eltekintve) ha rossz neki :arrow: ez a világ nem a legjobb világ :arrow: Nincs is olyan, mert ha van rossz az a baj, ha nincs akkor meg túl unalmas, hogy mindenki boldog...

Szméagol: ha valaki olyan nagyon különbözik tőlem az nem dob fel valahogy... :roll:

[size=9:2gnamqtx]Régebben mindig azon gondolkoztam, hogy van e a világ másik felén egy ember aki teljesen ugyanolyan mint én... De most úgy sejtem, hogy 100%, hogy nincs...[/size]

Attól hogy van bánat, még lehet ez a legjobb világ...
Az örömnek is csak akkor van értelme, ha van ellentéte. Ha nincs, észre sem veszed...

Külsőre lehet valaki megtévesztésig hasonló (bár nem túl nagy az esélye) de belsőleg biztos nem ugyanolyan mint te...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #144792 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Gondolatok
Dodie: Nem csak akkor lenne rossz, ha mindenki ugyanolyan lenne, hanem akkor is, ha nem lenne bánat :roll: . Pedig, mindenki utálja (1-2 kivételtől eltekintve) ha rossz neki :arrow: ez a világ nem a legjobb világ :arrow: Nincs is olyan, mert ha van rossz az a baj, ha nincs akkor meg túl unalmas, hogy mindenki boldog...

Szméagol: ha valaki olyan nagyon különbözik tőlem az nem dob fel valahogy... :roll:

[size=9:1v0islnt]Régebben mindig azon gondolkoztam, hogy van e a világ másik felén egy ember aki teljesen ugyanolyan mint én... De most úgy sejtem, hogy 100%, hogy nincs...[/size]

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 1 hónapja #144722 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Gondolatok

Engem az nyűgöz le, hogy mennyire tud külömbözni egy a többitől. Valahogy olyan borzongató belegondolni, hogy 6 milliárdunk közül senki sem olyan, mint mi.

Erről az jut eszembe, amit egészen kicsi gyerekként mondogattam(tényleg, voltam vagy 10 éves..): "Ha egyformák lennénk, az Élet csupa unalom lenne.." Hátborzongató, de egyszerre ösztönző is, mert bár nincs még egy olyan, mint te, hasonló attól még lehet.. és mivel ilyen sok ember van, ilyen sokféle lélek, biztosan találsz olyat, aki megért, és aki egy kicsit jobban ismerhet, mint a többi..

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 1 hónapja #144721 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Gondolatok

Darkman írta:

Morgana írta: Nem hiszem, hogy bárkit (bármit) ki/meg lehetne ismerni egészen. Legfeljebb belefásuni lehet egy kapcsolatba. Az egészen más.
Viszont, ha dúsan hajt és virágzó, akkor egyben változik is. Más életkorban, más élethelyzetben, új tapasztalatokkal bölcsebbé válva mutatja új és új oldalát.

Lázár Ervin tündére mondta a sétáló fenyőfának, mikor az elakart szakadni a földtől, a völgytől, ahol élt, hogy világot lásson; hogy ugyan mit ér, ha keresztül-kasul bebolyongja a tájakat? Meg nem ismerhet vele semmit. Pillanatoknyira csupán. Viszont egy völgyet évszázadokon át figyelni, nézni, csodálni - az a valami. Az a megismerés.

Egyvalamire jó: talán ezáltal megtudja, hogy az övé a legszebb völgy a világon, és bármily tökéletes és szép a világ, mégis csak a legjobb otthon :-)

Nem tudom, miért, de nekem erről Endymion története jutott eszembe..

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 1 hónapja #144714 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Morgana: ez a vers tényleg nagyon szép! :wink: (Mellesleg Kosztolányiról, pontosabban a verseiről és novelláiról írok TDK-t (bár a tanárnő azt javasolja, hogy vagy csak a verseiről, vagy csak a novelláiról írjak, mert sok lesz - de még nem döntöttem). :wink: )
Szméagol: Én sem értek egyet azzal, hogy elkeserítő. Nagyon unalmas lenne, ha megismernék valakit, és utána sose tudnék meg újat róla. Arról nem beszélve, hogy akkor nem változnának az emberek, ami pedig igen furcsa lenne, hiszen eleve azzal, hogy az ember tanul/olvas, de még ha TV-t néz, akkor is, újabb nézőpontokat ismer meg akarattal vagy akaratlanul, új ismereteket szerez, amelynek fényében okvetlenül változik valamiről a véleménye. :arrow: Már csak azért is, mert mindenki folyamatosan változik az által, hogy egyre új és új információkat szerez, nem lehet valakit teljesen megismerni. (Arról nem beszélve, hogy öntudatlanul is másképp viselkedsz otthon, a családban, mint barátok, vagy pláne idegenek között.)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
21 éve 1 hónapja #144697 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hát igen Candidom, tényleg minden a lehető legtökéletesebb...

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
21 éve 1 hónapja #144692 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Gondolatok

Morgana: nagyon köszönöm ezt a hozzászólást, igazán jólesett :roll:

Oisin: én is úgy érzem, hogy nagyon szép ez a világ, minden pusztítás, ellenségeskedés, félreértés, stb ellenére - valóban tökéletesre lett teremtve. És ahogy Márai mondja, ha csak egy kis önzetlen szeretetet is kaptál bárkitől ezen a világon, az már elég ok arra, hogy mindenkinek megbocsáss :)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 1 hónapja #144681 Írta: Álmos

Morgana írta: Nem hiszem, hogy bárkit (bármit) ki/meg lehetne ismerni egészen. Legfeljebb belefásuni lehet egy kapcsolatba. Az egészen más.
Viszont, ha dúsan hajt és virágzó, akkor egyben változik is. Más életkorban, más élethelyzetben, új tapasztalatokkal bölcsebbé válva mutatja új és új oldalát.

Lázár Ervin tündére mondta a sétáló fenyőfának, mikor az elakart szakadni a földtől, a völgytől, ahol élt, hogy világot lásson; hogy ugyan mit ér, ha keresztül-kasul bebolyongja a tájakat? Meg nem ismerhet vele semmit. Pillanatoknyira csupán. Viszont egy völgyet évszázadokon át figyelni, nézni, csodálni - az a valami. Az a megismerés.

Egyvalamire jó: talán ezáltal megtudja, hogy az övé a legszebb völgy a világon, és bármily tökéletes és szép a világ, mégis csak a legjobb otthon :-)

Több
21 éve 1 hónapja #144670 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nem hiszem, hogy bárkit (bármit) ki/meg lehetne ismerni egészen. Legfeljebb belefásuni lehet egy kapcsolatba. Az egészen más.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
21 éve 1 hónapja #144569 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Miért keserít el téged, Szméagol? Miért akarsz mindent a legutolsó atomjáig megismerni, kiismerni?

Szerintem ezzel pont az élet izgalmát, szépségét, titokzatoságát ölnénk meg.

Brisa

Több
21 éve 1 hónapja #144568 Írta: Alyr Arkhon

Ó, ez a vers csodálatos volt! Köszönöm. Kosztolányi a kedvenc írom (mondjuk én nem mint költőt ismertem meg :oops: ).
Engem az nyűgöz le, hogy mennyire tud külömbözni egy a többitől. Valahogy olyan borzongató belegondolni, hogy 6 milliárdunk közül senki sem olyan, mint mi. De ugyanakkor elkeserítő, hogyteljesen sose ismerhetjük meg a másikat, nem? :cry:

Már 6 és félmilliárdan vagyunk...
Borzongató - az igen... de hogy elkeserítő?
Nem biztos... hiszen mit ér egy (bármilyen) kapcsolat, ha már semmi újat nem tudunk mutatni? Ha tökéletesen kiismerjük a másikat, mi örömünket leljük benne? Mi érdekeset találnánk benne?
Szerintem pont az a szép hogy még sok év után is tudunk újat mutatni...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #144567 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sziasztok!

Ó, ez a vers csodálatos volt! Köszönöm. Kosztolányi a kedvenc írom (mondjuk én nem mint költőt ismertem meg :oops: ).
Engem az nyűgöz le, hogy mennyire tud külömbözni egy a többitől. Valahogy olyan borzongató belegondolni, hogy 6 milliárdunk közül senki sem olyan, mint mi. De ugyanakkor elkeserítő, hogyteljesen sose ismerhetjük meg a másikat, nem? :cry:

Több
21 éve 1 hónapja #144553 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kösz a verset Morgana. Kosztolányi a kedvencem a magyar költők között. És a konklúzióddal is teljesen egyetértek, sőt kiterjesztem magára a világra. Ez a világ így jó, a maga sokszinűségében, a hibáival együtt. Nem azt akarom mondani ezzel, hogy ez a világ a lehetséges világok legtökéletesebbje, csak azt, hogy EZ a világ. Ez van a számunkra, és más nincs, ugyanolyan egyedi és egyediségében ugyanolyan értékes, mint az ember a versben, tehát ezt kell elfogadnunk, ezt kell szeretnünk, és azért kell megtennünk mindent, ami tőlünk telik, hogy EZT a világot tegyük jobbá, szebbé, tökéletesebbé.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 1 hónapja #144524 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Na ezzel nagyon egyetertek :!:
A kor nem jelent semmit. Attol hogy valaki a 3-4-5. X-be lepett, meg nem biztos hogy bolcs is. Hanyszor latok erre peldat!!!

Brisa írta: Azért, mert senki sem tanította meg őket erre. Ugyanis nem csak a te korosztályoddal vannak ilyen gondok, hanem a felnőttekkel is. :arrow: A szülők nem tudják megtanítani a jó problémamegoldást, mert ők maguk sem tudják...

[size=9:1sm627m0]Közületek páran már tudják, hogy ez a vesszőparipám. :D [/size]

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
21 éve 1 hónapja #144521 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Gondolatok
Tudjátok, ha az ember együdállóságáról esik szó, nekem mindig az alábbi Kosztolányi-vers jut az eszembe. Ajánlom figyelmetekbe.

Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd

Látjátok feleim, egyszerre meghalt
és itt hagyott minket magunkra. Megcsalt.
Ismertük őt. Nem volt nagy és kiváló,
csak szív, a mi szívünkhöz közel álló.
De nincs már.
Akár a föld.
Jaj, összedőlt
a kincstár.

Okuljatok mindannyian e példán.
Ilyen az ember. Egyedüli példány.
Nem élt belőle több és most sem él
s mint fán se nő egyforma két levél,
a nagy időn se lesz hozzá hasonló.
Nézzétek e főt, ez összeomló,
kedves szemet. Nézzétek, itt e kéz,
mely a kimondhatatlan ködbe vész
kővé meredve,
mint egy ereklye,
s rá ékírással van karcolva ritka,
egyetlen életének ősi titka.

Akárki is volt ő, de fény, de hő volt.
Mindenki tudta és hirdette: ő volt.
Ahogy szerette ezt vagy azt az ételt, .
s szólt ajka, melyet mostan lepecsételt
a csönd, s ahogy zengett fülünkbe hangja,
mint vízbe süllyedt templomok harangja
a mélybe lenn, s ahogy azt mondta nem rég:
"Édes fiacskám, egy kis sajtot ennék" ,
vagy bort ivott és boldogan meredt a
kezében égő, olcsó cigaretta
füstjére, és futott, telefonált,
és szőtte álmát, mint színes fonált:
homlokán feltündökölt a jegy,
hogy milliók közt az egyetlenegy.

Keresheted őt, nem leled, hiába,
se itt, se Fokföldön, se Ázsiába,
a múltba sem és a gazdag jövőben
akárki megszülethet már, csak ő nem.
Többé soha
nem gyúl ki halvány-furcsa mosolya.
Szegény a forgandó, tündér szerencse,
hogy e csodát újólag megteremtse.

Édes barátaim, olyan ez éppen,
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: "Hol volt..."
majd rázuhant a mázsás, szörnyű mennybolt,
s mi ezt meséljük róla sírva: "Nem volt..."
Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt a világon egyszer.

Ezért kell tisztelni és élni hagyni minden embert és egyént. Szeretni a világ sokszínűségét, és megélni a pillanat csodáit.
Mint amilyen most ez a szélben táncoló, rezgő fa itt, az ablakom alatt.

Az emberi lélek - úgyhiszem - ugyanígy rezeg-remeg.
Hagyni kell.
Lehet, hogy van, akit nem kedvelünk, sőt gyűlölünk, de őt is látni kell. Látni, benne a világban.
Mert éppenúgy része, mint a folyómosta kavics, a vadászó macska vagy az öregek rücskös-ráncos, vén keze, amilyet aligha faraghat szobrász.

Jó vagy rossz rész - létezik, él és dobog a világban.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
21 éve 1 hónapja #144514 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: Gondolatok
A fiatalok azért nem tudják igazán megoldani a problémáikat, mert nem volt - a többségnek - aki megtanítsa őket igazából erre.
Ez legnagyobb részben a szülők feladata, csak sajnos ahoz, hogy ezt megtehessék arra lenne szükség, hogy többet foglalkozzanak a gyerekeikkel, de erre vagy idejük nincs - el kell tartani a családjukat és éjjel-nappal dolgoznak - vagy ha későn a munkából hazaérnek akkor már hulla fáradtak és már türelmük sincsen a gyerekhez, meg az idegeiket is felhízzák a gyerekek - különösen ha a gyerek, hogy felhívja magára a szülei figyelmét minden félével provokálja a szülőjét. Vagy egyszerűen a szülőt jobban érdekli a karierje mint a saját gyereke.
Sajnos a munkahely sem nagyon tolerárja ha szülő kivenne vagy szabadnapot, vagy otthon maradna a beteggyerekkel - és sokszor fenyegetik meg kirugással a szülőket.
És ehez még az is hozzá jön, hogy a gyerekek nem nagyon kitartóak. Ha nem sikerül valami nekik elsőre feladják a dolgot, nagyon ritka az az eset, ha másodjára is megprobálnak valamit.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.548 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére