A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 8 hónapja #176981 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Meleth_lin írta: Én sem értem, hogy az operatőrt miért nem jelölték...(pedig film közben mindig elkezdtem egy-két résznél, hogy ha az operatőr nem kap, akkor...)
Pedig úgy lekörözte volna a Titanicot...(megjegyzem, elég pocsék év lehett az, amikor a Titanic 11 oscart kapott...)
Bár, igaz mivel a GyU egy történet...17 oscar-díj... :P :P :P

De akkor a különböző Oscarokat számold. Úgyis csak 11.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176979 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Én sem értem, hogy az operatőrt miért nem jelölték...(pedig film közben mindig elkezdtem egy-két résznél, hogy ha az operatőr nem kap, akkor...)
Pedig úgy lekörözte volna a Titanicot...(megjegyzem, elég pocsék év lehett az, amikor a Titanic 11 oscart kapott...)
Bár, igaz mivel a GyU egy történet...17 oscar-díj... :P :P :P

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176963 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
De hogy az operatőri díjra miért nem jelölték?

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176943 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Itt talán nem is a szereplőkön van a hangsúly, hanem a történeten, hiszen a Gyűrűk Ura csak egy kis szemelvény a mitológiában... :)

Minden megtörténhet... még az is ami nem.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176726 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
:oops: Szvsz nem volt itt kimondottan főszerep ebben a filmben! :roll:
Sokat gondolkodtam ezen, és arra a megállapításra jutottam, hogy legalább 9 főhős van! :!: Egyiket sem lehet a másik elé helyezni!
8)

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176659 Írta: Dún, a dán
Dún, a dán válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Sil írta: Nem olyan kicsi ez, a hivatalos oldalon pl ennél sokkal rosszabb minőségű:
Jobb egérgomb, cél mentése... 12,7MB
Egyébként ez egy sokkal hosszabb, hasonló című "making of"-ból csak egy részlet...

a sokkal hosszabb fent van valahol esetleg?

:D

Lépjünk ki az éjbe és kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176619 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

James írta:

A Gyűrűk Ura nem a tündékről szól. Az a Szilmarilok

De nem is az emberekről szól. Mégis, Aragornnak több szerepe volt. :roll:

Mondd, szerinted miért Király Visszatér a harmadik film/könyv címe? ;) Ezért van nagyobb szerepe Aragornnak. Ő ezért él, hogy legyőzze a Gonoszt, és elhozza az Emberek uralmát.

James írta: Én kifejezetten évelztem, hogy Arwen szerepeét felnagyították a filmben.

Erre csak annyit tudok mondani, kedves egészségedre :)

James írta:

Mellesleg Samu egyáltalán nem vágyott a Gyűrűre...

De azért el akarta venni Frodótól egyszer-sztem meg is bánta. 8)

Nézd meg újra azt a jelenetet: segíteni akar, nem elvenni a Gyűrűt. Az más kérdés, hogy Gollam ezt úgy állítja be, hogy el akarta venni.
Ha meg a "Cirith Ungol Tornya"-jelenetre gondolsz, ott tényleg Samunál van a Gyűrű. Ha nem vette volna el a "halott" Frodótól, fuccs a küldetésnek. Visszaadni meg azért volt nehéz, mert kezdett hatni rá a Gyűrű, Frodóra pedig a Gyűrű hiánya. Aztán visszatért a józan ész.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176611 Írta: Slytherin James Halliwell
Slytherin James Halliwell válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Elég nagy volt a felháborodás, hogy Arwen szerepét túlzottan felnagyították a filmben. Képzeld el, mi lett volna, ha Legolassal is ugyanez történik Igaz, hogy tünde, de NEM FŐSZEREPLŐ. A Gyűrűk Ura nem a tündékről szól. Az a Szilmarilok

De nem is az emberekről szól. Mégis, Aragornnak több szerepe volt. :roll:
Én kifejezetten évelztem, hogy Arwen szerepeét felnagyították a filmben.

De azért el akarta venni Frodótól egyszer-sztem meg is bánta. 8)

Tisztelettel maradok,

James

Százszor is megállnál mégis visszamész,
Elválni könnyű, de feledni nehéz.

hogwarts.uw.hu
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176598 Írta: Elros
Elros válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
11-ből 11!!! Ez igen!!! Szép volt!!! :hello: :hello: :hello: :cheers: :cheers: :dance: :dance: :itscool: :itscool: :up: :biggrin2:
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176572 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nem olyan kicsi ez, a hivatalos oldalon pl ennél sokkal rosszabb minőségű:
Jobb egérgomb, cél mentése... 12,7MB
Egyébként ez egy sokkal hosszabb, hasonló című "making of"-ból csak egy részlet...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176569 Írta: Dún, a dán
Dún, a dán válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Tudja valaki, hnnan lehet letölteni a LOTR - The Journey című trailert?
A hivatalos honlapon fent van, de nem lehet lejátszani, biztos sokan lógnak rajta, a Quick Time oldalán pedig nagyon pici a méret.

Helyesebben web-dokumentumfilm, egyfajta így készült.
A Filmmaker's Journey: Making Of Return Of The King.

Lépjünk ki az éjbe és kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176567 Írta: Ulmo

James írta: Elhiszem, hogy neked elég volt Legolasból, de nekem nem. Szerintem, hangsúlyozom, szerintem nagyon háttérbe szorult, pedig ő egy tünde.

Elég nagy volt a felháborodás, hogy Arwen szerepét túlzottan felnagyították a filmben. Képzeld el, mi lett volna, ha Legolassal is ugyanez történik :roll: Igaz, hogy tünde, de NEM FŐSZEREPLŐ. A Gyűrűk Ura nem a tündékről szól. Az a Szilmarilok :)

James írta: A kérdést úgy értelmezd, hogy ha eddig is hárman mentek, Frodó, Gollam és Samu, akkor nem értem, miért kellett Gollamot választania. Hisz Frodó tudhatta volna, hogy Gollam ugyanannyira-vagy még jobban-vágyik a gyűrűre, mint Samu.

Azért, mert Gollam tudta az utat Mordorba, Samu nem. Viszon ha együtt maradnak mindhárman, akkor Samu előbb-utóbb kinyúvasztja Gollamot. Két hobbit vezető nélkül pedig nem ér túl sokat.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176538 Írta: Slytherin James Halliwell
Slytherin James Halliwell válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
11 Oscar! Minden kategóriába-majnem. :bawling: Most nem tudom, azért sírjak-e, mert 11 Oscart szdett be, vagy pedig azért, mert a HP-filmek közül az egyik se kapott Oscart! :x Mindenesetre örülök, hogy nyert, de 11-et! Én csak nyolcra számítottam, esetleg kilencre. *sóhaj , értetlen arc*
*-*-*
Ezt pedig mindenki máshogyan érzi. Elhiszem, hogy neked elég volt Legolasból, de nekem nem. Szerintem, hangsúlyozom, szerintem nagyon háttérbe szorult, pedig ő egy tünde.
"Három gyűrű ragyogjon a tünde-királyok kezén,"...
A kérdést úgy értelmezd, hogy ha eddig is hárman mentek, Frodó, Gollam és Samu, akkor nem értem, miért kellett Gollamot választania. Hisz Frodó tudhatta volna, hogy Gollam ugyanannyira-vagy még jobban-vágyik a gyűrűre, mint Samu.

hogwarts.uw.hu
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176486 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Azt hittem, hogy csak 5-öt fog kapni, de nagyon örülök, hogy minden díjat elhozott a film.(A legjobb film)

A Nap ragyogja be utadat.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176470 Írta: Saint
Saint válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
www.wireimage.com/GalleryListing ... PageNum=33

Itt meg kepek vannak, keresgelni kell.

ANNYIRA ORULOK!!!!!

Fear from the best and hope for the worst
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja - 20 éve 8 hónapja #176466 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176463 Írta: Ulmo
Ben Hur 11
Titanic 11
RotK 11 - és ez 100 %-os teljesítmény! :itscool:

Itt egy cikk a gáláról:
Klikk ide
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176461 Írta: Elfprincess
Elfprincess válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Juhhéééééééééééééééééééééé!!!!!!!!! 11-ből 11! Istenem.....ez hihetetlen! Sírtam mint egy kisbaba! Fantasztikusan örülök! Gratula...gratula...gratula
Brühüh :itscool: :lol: :lol: :D

"I would rather share one lifetime with you...than face all the Ages of this world alone."
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176454 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sil, nagyon jók ezek a képek, végre látok normális minőségű screencaps-eket... :D

De ez a 11 Oscar...Még mindig alig hiszem, annyira örülök!!! :)

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176407 Írta: Sil

Morgul írta:

Sil írta: Még egy adag kép:
img17.photobucket.com/albums/v50/sil78/RotK2/

Sil ezeket a képeket honnan szerezted?

Csináltam... screencap-ek... :wink:

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176403 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Sil írta: Még egy adag kép:
img17.photobucket.com/albums/v50/sil78/RotK2/

Sil ezeket a képeket honnan szerezted?

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176401 Írta: Sil

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176363 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
James, persze hogy nem csak az mondhat véleményt, aki olvasta a könyvet, de azért megérthetnéd hogy egy kicsit idegesítő, ha valaki pont azokat a dolgokat kritizálja, amik a könyvben PONT úgy voltak... :roll: És te néhány helyen ezt tetted...Legolasból meg épp annyi volt amennyinek kellett lennie!

Meg azt hogy érted hogy mellékes hogy Gollam tudta az utat, mert eddig is hárman mentek? :?: Attól még CSAK Gollam tudta az utat...Vagy máshogy kéne értelmezzem ezt a kérdést?

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176335 Írta: Slytherin James Halliwell
Nem volt olyan jó az elsőhöz képest. Magad is bevallottad, hogy

Nyilvánvaló, hogy nem lehet tökéletes,

...
[size=9:vt3ech41]Már bocs, [/size] de csak az kritizálhat, aki el olvasta a könyvet? Hm, nem hiszem. Sokan vannak olyanok, akik nem olvasták a könyvet, de megnézték filmen.
Megesküdött, igen, de én valami elbocsájtást éreztem, amikor Gollamot választotta Frodó. És mellesleg mellékes az, hogy csak Golllam tudta az utat Mordorba, mert eddig is hárman mentek.

Tisztelettel maradok,
James

hogwarts.uw.hu
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176320 Írta: Sil
Csináltam pár screencap-et a RotK-ból, az 1. CD-ről egyelőre:
img17.photobucket.com/albums/v50/sil78/RotK/

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176316 Írta: Quairessa
Quairessa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Szerintem nem a palantírból tudta meg Denethor Boromir halálát, hanem abból hogy megtalálták (Faramir, úgy emlékszem...) a kettétört kürtöt és feltételezem Faramir beszámolt a látomásáról: Boromir a tünde-csónakban. (Egyébként benne van a könyvben hogy halványan meghallották a kürt hangját akkor mikor Boromir megfújta mikor harcolni kezdett az orkokkal.) Tehát feltételezték hogy Boromir meghalt. A regényben csak Pippintöl tudta meg biztosra Denethor...
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176314 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Úgy van, ami azért szégyenletes, mert jópár technikai díjat érdemelt még volna, ha a legjobb film stb. reménytelen is volt. :crazy:

James írta: Nem volt olyan jó.

Ezt megmagyaráznád? Mennyivel legyen még jobb? Nyilvánvaló, hogy nem lehet tökéletes, de szerintem a lehetőségekhez képest fantasztikusan lett megvalósítva a 3. rész (gondolom, nem vagyok egyedül a véleményemmel). Én 8 díjra tippelek.
[size=9:5tpjcfcf]Mellesleg pedig előbb olvasd el a könyvet, és aztán kritizálj a filmben olyan dolgokat, amik pontosan úgy történtek, ahogy kellett (lásd: Samu megmenti Frodót). Mellesleg pedig mit gondlosz, mit tett volna? Hagyta volna elveszni a gazdáját, barátját, amikor megesküdött, hogy soha nem hagyja el?[/size]

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176311 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Számomra az első az etalon, ennek ellenére sztem több Oscart fog begyűjteni, hisz fő riválisa a Kapitny és katona nem volt anyyira jó, mint a GyU. Szép volt, jó volt, de nem tudta megverni a Királyt.

James!
1. Legolas épp elégszer szerepelt benne, nekem ennyi is elég volt belle.
2. A palantírjából, mely a bővített verzióban fog "szerepelni".
3. A gimlis részek valóban jók voltak. A másik tetszetős Gandalf karatéjozása a csatában ill. Denethorral... ;)
4. Valóban, viszont a pellenor csata véleményem szerint rövid volt, s nem részletes. (Csak az első két kapubetörést mutatták)
6. Hidd el - jó megoldás volt! :) :twisted:
7. Én meg épp hogy vártam... elvégre olvastam a könyvet...
8. James: te nem mennél utána???!!
9. Lehetett volna többször is. A Faramirral való románcát sokan hiányolták, de lsd. a 2. választ.
10a. Az első bővítettjénél nem humorosabb. A simánál igen
11b. Evvel egyeértek! :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176304 Írta: Lominas
Lominas válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Csak kettőt :evil:
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #176291 Írta: Slytherin James Halliwell
Szerintem ez csak maximum 6-ot fog kapni.esetleg 7
Nem volt olyan jó. Mondjuk ha az első-4et kapott akkor ez biztos többet fog. De a második mennyit kapott?
James

hogwarts.uw.hu
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.051 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére