- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Drowse
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Frodó leszúrásával kapcsolatosan:
"She jabs him with her stinger, and he goes as limp as a bonefish!"
A forgatókönyv szerint. Arra nem vetemedek, h megpróbáljam lefordítani, de elég világos, h nem írja, h hol szúrja meg a pók.
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
lothorien írta: A TTT végét is képes voltam lassan végignézni, hogy magyar fan-okat találjak a listán.
És?
Találtál?
Our knees do not bend easily
- Ulmo
- Nem elérhető
lothorien írta: Külön örömöt jelentett, hogy a Gollamot játszó Andy Serkis több helyen is feltűnik a filmben.
Pl. A film végén, a kocsmában ő cipeli be a tököt. Legalább ennyi szerepecskét sikerült kiharcolnia. Úgyis sérelmezte, hogy nem is látszik a filmben.
Nem akarlak kiábrándítani, de az nem Andy Serkis. Csak hasonlít rá.
Viszont ő játsza Szméagolt a FILM elején
- lothorien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Pl. A film végén, a kocsmában ő cipeli be a tököt. Legalább ennyi szerepecskét sikerült kiharcolnia. Úgyis sérelmezte, hogy nem is látszik a filmben.
A csatajelenetek lenyűgözőek voltak. Amikor Théoden serege lerohanja az orkokat, -lehet, hogy hülyeség- elbőgtem magam, olyan katarzis-szerű élmény volt látni. Annyira beleéltem magam, mint ha én is harcolnék. Örültem, hogy Théoden ebben a részben nem volt olyan tesze-tosza, mint a TTT-ben, és szorult bele némi kurázsi. Viszont Legolas olifánt leterítését egy kicsit túlkozmetikázták. Az olifánt orrán való leszánkázás kimaradhatott volna.
Már nagyon várom a novembert, hogy megjelenjen végre a bővített verzió is. A TTT végét is képes voltam lassan végignézni, hogy magyar fan-okat találjak a listán.
Lothórien
- Eldafinde
- Nem elérhető
Sil írta:
És így fog kinézni a sima DVD:
www.theonering.net/scrapbook/view/12134
Ez gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hello:
"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Miriam írta: Üdv mindenkinek!
Nemrég láttam a filmet. Hát mit mondjak, nem vagyok teljesen megelégedve vele.
Üdv a klubban!
Our knees do not bend easily
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
www.apple.com/trailers/newline/l ... urney.html
És így fog kinézni a sima DVD:
www.theonering.net/scrapbook/view/12134
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Aldarion
- Nem elérhető
Nagyon jó képek :itscool: Tényleg nagyon jó ötlet volt ez a rendhagyó végefőcím.Sil írta: A rajzok a végefőcímből :
www.warofthering.net/photoforum/ ... ppuser=323
Más lett a világ
- Nilraen
- Nem elérhető
Örök hálám..már Én is nagyon régóta akarom ezeket!Sil írta: A rajzok a végefőcímből :
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Miriam
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Nemrég láttam a filmet. Hát mit mondjak, nem vagyok teljesen megelégedve vele.
Úgy érzem a végét kicsit elrontották. Nekem hiányzott belőle az a szomórúság, ami a könyvben megvolt, s így szerintem már nagyon más lett a vége. Sajnos amint elkezdődtek a csaták a film kicsit elnagyolt lett, sokmindent kihagytak, ami nemcsak a könyv miatt szomorú, hanem így a történet is hiányos lett!
Úgy gondolom egy pár dolgot ki lehet hagyni, meg lehet változtatni, de azt is megfontoltan!
Nekem a film eleje nagyon tetszett, Gollam egyszerűen fantasztikus!!!
Tetszett az a látomás is, amit Arwen látott, szóval a film eleje nagyon jó volt egészen a csatákig. Denethor is nagyon jó volt, csak kár, hogy olyan keveset szerepelt. Nagyon szép volt még Pippin éneke is, az nagyon meghatott!
Ami viszont még nem tetszett, hogy (SZERINTEM!) rövid volt Minas Tirith ostroma, keveset mutattak belőle. Az meg egyenesen feldűhített, amikor Gandalf leüti Denethort. :eek2: Ez egyáltalán nem illik Gandalfhoz!!!
A film zenéje még mindig zseniális és a látványra sincs panaszom.
Mindenesetre remélem, hogy a bővített változat majd elsimítja ezeket a hibákat.
Nos, ennyit a filmről. Nagyon jók a rajzok, köszi Sil!
"A világ teli van veszedelemmel, és a szeretet most mindenfelé mély bánattal keveredik."
- Tarathradiel
- Nem elérhető
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Fio
- Nem elérhető
Sil írta: A rajzok a végefőcímből :
Jaj Sil, hálás köszönet!!!!!!!!! Milyen régóta keresem már ezeket a rajzokat!!!
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Mornambar
- Nem elérhető
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ulmo
- Nem elérhető
Namarie írta: Lehet, nem új hír, de elszörnyülködtem. A múlt havi DVD- újságban azt írják, hogy nagy valószínűséggel nem lesz olyan jó minőségű a bővítete, merthogy nincs negyedik rész, így nem éri meg, és hogy állítólag a stúdió és a WETA összeveszett egymással. nem írja biztosra, magam is szívből remélem, hogy tényleg nem igaz. Elég méltatlan lezárás lenne egy rossz/abb minőségű bővítet..
Mit tudtok erről?
Erről már olvastam más fórumokon. Abban én nem látok logikát, hogy ha nincs negyedik rész, akkor rosszabb lesz a Rotk bővítettje. Mi itt az összefüggés :hein:
Az meg szerintem emeletes baromság, hogy a stúdió és a WETA öszeveszett volna egymással. Állítólag ezért a New Line más cégre akarta bízni az effektek kidolgozását. Eszerint az új cégnek MINDENT újra kellene kezdeni. A WETA meg nem annyira hülye, hogy minden eddigi alkotását átadja másnak, így az egész dolog irreális. Ismét tényszerűek az újságírók :shake:
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Elros
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szméagol írta: Sziasztok!
Nem feltétlenül kell átszúrnia a légcsövét, azért elég vastag egy emberi nyak, nem a lég- meg a nyelőcső tölti ki.
Hát igen, az elég vastag. De Frodó hobbit...
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Nem tudom, nekem eddig egyértelmű volt, hogy a nyakán csípi meg. Gorbag is ezt mondja, a könyvben is így volt és nekem a filmben is így tűnt. És így lett volna logikus. Nem feltétlenül kell átszúrnia a légcsövét, azért elég vastag egy emberi nyak, nem a lég- meg a nyelőcső tölti ki.
- Mornambar
- Nem elérhető
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Dún, a dán
- Nem elérhető
Palimir írta:
Hja, "húzza fel az ingét... sóhajtson... ne habozzon! sóhajtson!"Alyr Arkhon írta: Lehet h felhúzta előtte. Vagy megkérte Frodót h vegye le...
A sebhelyekről annyit, hogy sz a nyaka környékén a nyaklánc vágott a húsába.
És mi van akkor, ha átszúrt a mithrillen? A Banya elég ősi lény ahhoz, hogy meglegyen ez a tulajdonsága. De ez csak egy 5let. ehhez nem figyeltem meg eléggé az inget...
"Ez a döfés egy vaddisznót is kilyukasztott volna" Ezt ugye Aragorn mondja Móriában. A Mithrill simán megvédte Frodót... [size=9:2sl8bda2](Akkor sem igazán értettem, hogy tök jó, hogy nem hatol át a lándzsa, de azon át tompább felülettel olyan zúzódásokat okoz, hogy abba hal bele a viselő)[/size]
Szerintem Banya sem tud átszúrni rajta.
A sebhelyekkel nem vagyok tisztában, csak egyszer láttam a filmet...
Lépjünk ki az éjbe és kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát.
- Cerebrum
- Nem elérhető
Penngaladiel írta:
Nem értem ugyan kristálytisztán az angol szöveget, de olyasmi rémlik, hogy csak annyit mond, hogy megszúrta, úgyhogy szerintem ez a fordítás hibája..Elessar király. írta: "A banya megcsípte a nyakát és úgy elernyedt, mint a kicsontozott hal." /Gorbag/
Azt mondja: "She jabs him with her stinger, and he goes as limp as a bonefish!"
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Nem értem ugyan kristálytisztán az angol szöveget, de olyasmi rémlik, hogy csak annyit mond, hogy megszúrta, úgyhogy szerintem ez a fordítás hibája. Illetve nem feltétlenül hiba, legalábbis megbocsátható, ha azt vesszük, hogy a fordító és a szinkronosok nem láthatták, hogy Frodót - a könyvtől eltérően - elölről szúrja meg a Banyapók, így a könyvhöz hű szöveget írtak hozzá....Elessar király. írta: "A banya megcsípte a nyakát és úgy elernyedt, mint a kicsontozott hal." /Gorbag/
- Namarie
- Nem elérhető
Mit tudtok erről?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Rubikon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A jobb oldalán lévő seb biztos, hogy a mithril takarásában van, én azt hittem, hogy a troll lándzsájának a nyoma. Attól, hogy nem lukasztotta át, azért még hagyhatott zúzódás nyomot. :
- Tarathradiel
- Nem elérhető
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Prérifarkas
- Nem elérhető
.Elessar király. írta: Ezt a filmben mondta. Nekem megvan otthon.
Jajó... már ha egyáltalán az orkok felismerik a nyakát
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Elros
- Nem elérhető
Amikor a toronyban van ott látni a jobb vállán egy sebet. Csak nem tudom, hogy az a Boszorkányúrtól van, vagy a Banyapóktól.
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.