Vallás

Több
20 éve 10 hónapja #172457 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Vallás

meztelencsiga írta: Meglehet! Mindenre van válasz! Te is írál rólam gyönyörq verset :) )))

:hein: Ez most kinek szólt? :?:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 10 hónapja #172456 Írta: Meztelencsiga
Meztelencsiga válaszolt a következő témában: Vallás
Dehogy Bánt! :)

Már kisírtam magam miatta! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 10 hónapja #172455 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Vallás

Dínchamion írta: Hm. Legjobb tudomásom szerint a szeplőtlen fogantatás egy legenda, már csak azért is, mert a Biblián kívül semmi sem támasztja alá.

Mint ahogyan sok mást sem az ún. tudomány területéről... :wink:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
20 éve 10 hónapja #172454 Írta: Meztelencsiga
Din.... Ha semmisek vesszük a bibliát, és azt amit ír, ilyen erQvel akkor minden cáfolható :)

Több
20 éve 10 hónapja #172453 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Vallás

meztelencsiga írta: Meglehet! Mindenre van válasz! Te is írál rólam gyönyörq verset :) )))

Nem csak én írtam, és ha tényleg bánt akkor szólok Jacoponak hogy törölje. (na ez is off...)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #172452 Írta: Meztelencsiga
Meglehet! Mindenre van válasz! Te is írál rólam gyönyörq verset :) )))

Több
20 éve 10 hónapja #172451 Írta: Dínchamion

meztelencsiga írta: Alyr Arkón Neked Tejesen igazad van!

Csak hogy Máriát nem irja senki zsidónak, csak a férjét! No de a férje nem számít! MERT MI VAN AKKOR A SZEPLÖTTELEN FOGANTATÁSSAL?

Hm. Legjobb tudomásom szerint a szeplőtlen fogantatás egy legenda, már csak azért is, mert a Biblián kívül semmi sem támasztja alá.

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #172450 Írta: Alyr Arkhon

meztelencsiga írta: Alyr Arkón Neked Tejesen igazad van!

Csak hogy Máriát nem irja senki zsidónak, csak a férjét! No de a férje nem számít! MERT MI VAN AKKOR A SZEPLÖTTELEN FOGANTATÁSSAL?

Nem hiszem hogy egy zsidó elvenne egy nem zsidó nőt, és a neve szvsz neki is héber...
(de ezt jobban tudják nálam akik rendesen ismerik a Bibliát)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #172448 Írta: Meztelencsiga
Alyr Arkón Neked Tejesen igazad van!

Több
20 éve 10 hónapja #172446 Írta: Alyr Arkhon

meztelencsiga írta: DIn..... Nincs kedvem elbeszélni 5 kb 600 oldalas könyv tartalmát! Most is ott vagyun ahol a part szakad! Nincs is jogom, se szándékom ahhoz, hogy megváltoztasd véleményed arról amit gondolsz! De neked sincs ehhez semmi jogod.

Ha neked nem derült ki akkor mindegy!

Hogy Jézus zsidó volt ez nevetséges! Mutass nekem olyan szöveget a bibliába ahol ezt írja Jézus zsidó volt!

Nem ismerem a Bibliát, de Izráelben született zsidó nevű apától és zsidó nevű anyától...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #172445 Írta: Dínchamion

meztelencsiga írta: DIn..... Nincs kedvem elbeszélni 5 kb 600 oldalas könyv tartalmát! Most is ott vagyun ahol a part szakad! Nincs is jogom, se szándékom ahhoz, hogy megváltoztasd véleményed arról amit gondolsz! De neked sincs ehhez semmi jogod.

Ki akart bármit is megváltoztatni? Csak nem értelek, és szerettem volna, ha egy kicsit elmagyarázod. Mindegy.

meztelencsiga írta: Ha neked nem derült ki akkor mindegy!

Már néhányszor elmondtam, hogy az ilyen "Te ezt nem értheted"-tipusú érveléstől a falra tudok mászni... :?

meztelencsiga írta: Hogy Jézus zsidó volt ez nevetséges! Mutass nekem olyan szöveget a bibliába ahol ezt írja Jézus zsidó volt!

:hein: Ez történelmi tény, könyörgöm!!! :!: A Biblia meg nem történelmi mű. Ugye nem kell rámutatnom a problémámra?

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #172441 Írta: Meztelencsiga
DIn..... Nincs kedvem elbeszélni 5 kb 600 oldalas könyv tartalmát! Most is ott vagyun ahol a part szakad! Nincs is jogom, se szándékom ahhoz, hogy megváltoztasd véleményed arról amit gondolsz! De neked sincs ehhez semmi jogod.

Ha neked nem derült ki akkor mindegy!

Hogy Jézus zsidó volt ez nevetséges! Mutass nekem olyan szöveget a bibliába ahol ezt írja Jézus zsidó volt!

Több
20 éve 10 hónapja #172437 Írta: Dínchamion

meztelencsiga írta: Na akkor fogjunk bele!

Mi véleményetek arról amit ma csinálnak velünk a zsidók?
Jézust is Qk feszítették meg! A Bibliai, ami sumir alapokon fekszik, azt is Qk hamisították meg, amikor a Babiloni fogságban voltak. Mit szeressek az ilyen hozzáálláson??????? Nem azzal van bajom ki milyen családba születik bele! ErQl senki nem tehet! Különben a példaképem Woody Allen, aki szintén oly származású! Tehát nem a származásra vagyok mérges!

Csak egyetlen olyan népet/népcsoportot mondj, amire nem lehet hasonlót rásütni... Tudom, persze, a rómaiak leigázták a világot, a keresztények felelősek az inkvizícióért, a görögök megtámadták Tróját, satöbbi.

Erre csak egy emotikont tudok felmutatni: :lol:

Plusz: annak, amit ma csinálnak velünk (mit is? ez nem derült ki...), annak mi köze Jézus (aki szintén zsidó volt) megfeszítéséhez? Miben hamisították meg a Bibliát?

Ez eddig csak vádaskodás volt, nem indoklás. :wink:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #172436 Írta: Meztelencsiga
Van egy ilyen számom Oliver Shantitol Allah Ahbar! Nagyon jó!

Több
20 éve 10 hónapja #172434 Írta: Alyr Arkhon

meztelencsiga írta: Na akkor fogjunk bele!

Jézust is Qk feszítették meg! A Bibliai, ami sumir alapokon fekszik, azt is Qk hamisították meg, amikor a Babiloni fogságban voltak. Mit szeressek az ilyen hozzáálláson??????? Nem azzal van bajom ki milyen családba születik bele! ErQl senki nem tehet! Különben a példaképem Woody Allen, aki szintén oly származású! Tehát nem a származásra vagyok mérges!

Sumer alapokon? Hmmm...
Én erről más elméletet hallottam, de vannak bizonyos toposzok amik a Gilgamesben és a Bibliában is benne vannak, úgyhogy ez is lehet elmélet...

Tudom, a gaz zsidók meghamisították a Bibliát, sőt, a gaz keresztények még jobban, hiszen Mohamed tárta elénk először, mit is mondott Isten igazából. Allah akbar! ;)
(ezért a bekezdésért elnézést kérek minden iszlám hívőtől)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #172431 Írta: Meztelencsiga
Na akkor fogjunk bele!

Több
20 éve 10 hónapja #172426 Írta: Meztelencsiga
Végtelenül nyogodt ember vagyok, meditációm tiszta mint a viztükör. Nem szoktam felkapni a vizet semmin.

Több
20 éve 10 hónapja #172418 Írta: Alyr Arkhon

meztelencsiga írta: Jaj Alyr! Ezt nem mondod komolyan! Szerinted csak azt húzták fel a "mogyorófára" aki azt megérdemelte?

Nem érdemről van szó.
Hanem arról, hogy a bíró szerint valamiféle bűnt követett el, nem "csak úgy" irtották ki.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #172417 Írta: Dínchamion

meztelencsiga írta: Az Abszolút igazság senki számára nem deríthetQ ki igazán! Mindig lesz, és létezni fog két oldal. Lehet hogy 99 százalékban Neked van igazad! Most csak beszélgetünk, és én leirtam a véleményemet. Enyi az égész! Nem biztos hogy a számtörvények töntenek, de ebbe ne folyunk bele. Te sem, meg én sem voltunk ott! És ha ott lettünk volna, az sem biztos, hogy megértjük!

Most miért? :hein: Éppen arra kértünk, hogy fejtsd ki a véleményedet, és indokold meg, miért ez az. Egyenlőre nem nagyon vetettünk ellen dolgokat... :wink:

Nincs végszó. Csak próbáltunk beszélgetni. :roll: Nem provokálni akarunk, ne kapd már fel a vizet!

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #172416 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Vallás
Off: a szovjet veszteség kb. 27millió a legújabb kutatások szerint

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
20 éve 10 hónapja #172415 Írta: Meztelencsiga
Jaj Alyr! Ezt nem mondod komolyan! Szerinted csak azt húzták fel a "mogyorófára" aki azt megérdemelte?

Több
20 éve 10 hónapja #172413 Írta: Meztelencsiga
És mi a végszó? Az hogy kimondjam, hogy rasszista vagyok? Miben lesz a végszó? Megfejtjük a titkot?

Több
20 éve 10 hónapja #172410 Írta: Alyr Arkhon

adangeleb írta:

meztelencsiga írta: Adan... Ne felejtsd el 20 millió áldozat volt! Nem biztos hogy az istápolt .....id a koncentrációs táborokban haltak meg.

Feltételezem, hogy az istápolt ...id azt jelenti az istápolt zsidóid.

Továbbá akkor feltételeznem kell azt, hogy a frontokon, illetve a civil lakosság körében a legtöbb áldozat zsidó volt. Itt főleg érdekes lehet az, hogy a zsidók lehettek az elsők akik fegyvert ragadtak és elindultak háboruba, sőt Hitler oldalán harcoltak- hősiesen támogatva a Német Birodalmat, ugyanis valóban 20 millió áldozat volt, de melyik népnek pusztult el 1/3-a, (sőt az európai zsidóság még nagyobb arányban kipusztult). Nem nagyon hiszem ,hogy bármelyik nép is ekkora áldozatra lett volna képes egy olyan országért, ami nem is az övé. Nem értem miért kell bizonyos dolgokat szépíteni, amik megtörténtek, miért kell néhány mellékes állításnak, ami nem állja teljesen a helyét bedölni, és azon a síkon haladni tovább?

Bocs, de 20 millió az az I. világháború
A II. ban a 20 millió az csak a szovjet veszteség.

meztelencsiga: a keresztrefeszítéseket ítéletek előzték meg és azt valamilyen bűntett. A gázkamrákba kerülteket azért ítélték el mert meg mertek születni

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #172409 Írta: Meztelencsiga
Az Abszolút igazság senki számára nem deríthetQ ki igazán! Mindig lesz, és létezni fog két oldal. Lehet hogy 99 százalékban Neked van igazad! Most csak beszélgetünk, és én leirtam a véleményemet. Enyi az égész! Nem biztos hogy a számtörvények töntenek, de ebbe ne folyunk bele. Te sem, meg én sem voltunk ott! És ha ott lettünk volna, az sem biztos, hogy megértjük!

Több
20 éve 10 hónapja #172408 Írta: Dínchamion

meztelencsiga írta: Nem akarok negatív lenni, ezért zárjuk le a témát, így is a tolkienen már nagy az a tábor aki legyszivesebben meglincselne verseim miatt, úgy-hogy nem folytatnám!

A mit adtak nekünk a rómaiak az csak poén :) Sokmindent tény, és való! Egy csomó romot a III. kerületben :lol:

Nemnemnem! Most már tessék végigcsinálni! :!:

Egyébként egyetértek adangalebbel... :wink:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #172407 Írta: Meztelencsiga
Hát ez a lincselés csak idézQ jelben van! De mondták, ha elmerek menni egy találkozóra, akkor nagyon helybenhagynak.... ( nagyon félek :lol: )

Több
20 éve 10 hónapja #172406 Írta: adangeleb
adangeleb válaszolt a következő témában: Vallás

meztelencsiga írta: Adan... Ne felejtsd el 20 millió áldozat volt! Nem biztos hogy az istápolt .....id a koncentrációs táborokban haltak meg.

Feltételezem, hogy az istápolt ...id azt jelenti az istápolt zsidóid.

Továbbá akkor feltételeznem kell azt, hogy a frontokon, illetve a civil lakosság körében a legtöbb áldozat zsidó volt. Itt főleg érdekes lehet az, hogy a zsidók lehettek az elsők akik fegyvert ragadtak és elindultak háboruba, sőt Hitler oldalán harcoltak- hősiesen támogatva a Német Birodalmat, ugyanis valóban 20 millió áldozat volt, de melyik népnek pusztult el 1/3-a, (sőt az európai zsidóság még nagyobb arányban kipusztult). Nem nagyon hiszem ,hogy bármelyik nép is ekkora áldozatra lett volna képes egy olyan országért, ami nem is az övé. Nem értem miért kell bizonyos dolgokat szépíteni, amik megtörténtek, miért kell néhány mellékes állításnak, ami nem állja teljesen a helyét bedölni, és azon a síkon haladni tovább?

"jó dolog gyertát gyújtani, de élvezetesebb a sötétséget szidni"
Anthony de Mello

Több
20 éve 10 hónapja #172405 Írta: Alyr Arkhon

meztelencsiga írta: Nem akarok negatív lenni, ezért zárjuk le a témát, így is a tolkienen már nagy az a tábor aki legyszivesebben meglincselne verseim miatt, úgy-hogy nem folytatnám!

A mit adtak nekünk a rómaiak az csak poén :) Sokmindent tény, és való! Egy csomó romot a III. kerületben :lol:

off: Lincselni? Ki akar téged meglincselni?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #172404 Írta: Meztelencsiga
Nem akarok negatív lenni, ezért zárjuk le a témát, így is a tolkienen már nagy az a tábor aki legyszivesebben meglincselne verseim miatt, úgy-hogy nem folytatnám!

Több
20 éve 10 hónapja #172400 Írta: Dínchamion

Hm. :nono: Ez kezd negatív irányba haladni!

Mit adtak a rómaiak? Most soroljam? 8) Mit adtak a nácik? Hm, semmi nem jut eszembe...

Dín

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.905 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére