Vallás

Több
21 éve 2 hete #147969 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Vallás
:hello:

Huhú :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hete #147927 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Vallás
Sziasztok! :)
Nemrég íródott egy versem, remélem, nem bánjátok, ha beteszem ide is, talán nem is annyira offtopic... ;)

Estel Adániel Budapesten 2003. október 23.-án írta: Üzenet

Az ember nagy hibája
Hogy mindig, s mindhiába
Vágyik eltorlaszolni
Időnek únt folyamát,

Pedig midőn az élet
Énbennem semmivé lett
Szerettem volna szólni
Tudom, mi vár odaát!

Ne félj a Vaksötéttől
Időtlen Semmiségtől
Melyre ember ha gondol
Kevésnek érzi hitét;

Ha rádszabott idődet
E földön végigéled
Megszabadulsz a gondtól
S a Béke lesz a tiéd.

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hete #147915 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Vallás
Darky, honnan van az?

Kutakodtam a Gondolatok topikban, és ezt találtam. Ezek már akkor is megfogtak (őket kerestem :D ). Gondoltam, megosztom veletek, hátha nem emlékezetek (emlékezhettek) rájuk.

Csavargó írta: Biztos vagyok benne ! Legalábbis ez van a bibliában. A halál után valóban egy öntudat nélküli álomba kerülünk, és az utolsó ítéletkor vagyik Jézus második eljövetelekor fogunk megítéltetni. Aki arra érdemes volt életében annak akkor fog az örök élete elkezdődni. Akit Isten nem tart érdemesnek, az megszűnik és olyan mintha sosem létezett volna! A biblia szerint.

Drága Gandalf ! Ugye nem godolod rólam, hogy üstként képzelem el a poklot?

Üdv: Csavargó

Csavargó írta: A pokolt felejtsük el! Istenke ilyet nem teremtett! Ez a katolikus egyház kitalációja, amivel igába lehetett vonni a népet. A bbliában nem esik róla szó, a halál után Ő nagyonis mást kínál, mint a pokol fenekén egy csinos kis üstöt.
SZABADSÁG: lehet, hogy birka természet vagyok, vagy gyáva de én szeretek a meghatározott keretek között élni. Szeretek néha nem kreatívkodni, hanem megtenni azt amit a többiek.

Gandalf írta: Pokol: Létezik. Senki sem ijesztget ezzel, mert egyedül Isten kegyelméből üdvözülhetünk, nem pedig a magunk érdemei miatt. Ha fordítva lenne, a Mennyország kiürült volna... Azt meg nekem senki ne mondja, hogy a Poklot nagy üstként kell az egyház szerint elképzelni. Ha ezt valóban így tudja valaki, akkor teljesen leragadt a középkori egyháznál, s be kéne hoznia néhány évszázadot, mielőtt leáll erről vitatkozni! A mai álláspont már nem ez. De nem lepődnék meg, ha ezzel újat mondanék sok ember számára. A Pokol nem egy hely, hanem egy állapot: Isten nélküli, teljes elhagyatottság. S ezt már ebben az életben is át lehet élni. Jézus is átélte a keresztfán.

Csavargó írta: Minden hívő követ el bűnöket, de ha hiszel akkor sosem hagy magadra. nem a bűnökön múlik, hogy elhagy-e vagy sem hanem azon, hogy hiszel- e vagy sem. Ezt Isteni szeretetnek hívják. De ezt a hitet neked kell ápolnod, neked kell a bűnöktől tartózkodnod de Ő nem fogja vissza a kezedet, valahol hátul ösztökél téged a " bűntelenség" felé. Isten a szabadsá istene, mindenki eldöntheti, hogy helyesen cselekszik- e vagy sem. Isten nem büntet soha. A Biblia szerint létezik Sátán, pont úgy mint Isten. A Biblia szerint, de manapság mindenki azt hisz és úgy hisz ahogy akar. Szuerintünk (szendi+én) a Biblia Isten ihletett szava, és mi feltétel nélkül elfogadjuk.

Gondolatok topic, 185. oldala (még)

Brisa

Több
21 éve 2 hete #147907 Írta: elf
elf válaszolt a következő témában: Vallás
Sziasztok!

Attól tartok vészesen lemaradtam, mindenesetre ezen a hozzászóláson megakadt a szemem, és ezzel a részével nagyon egyet értek:

Szméagol írta: Jobb szeretek a saját fejem és törvényeim után menni. Nekem is vannak. Legalább olyan szigorúak, csak mások.

Ja, és az emberek igenis angyali lények. Mi ez a "csak ember"??? *undorodóarckifejezés*

Az emberekről viszont annyit, hogy furcsa lények... Bár mindegyik más, de a letöbbjük szánalmas, parton vergődő halacska... vag inkább ne bántsam szegány halakat:)?...

Elen síla lúmenn' omentielvo!

Több
21 éve 2 hete #147635 Írta: Álmos
A hatodik,

Az Ítélkezés Illúziója

"...hogyan lehet meghatározni, megfelel-e egy adott személy a Követelménynek vagy sem? És mi történik azokkal, akik nem felelnek meg? Erre ad választ az ítélkezés illúziója. Valakinek a végső ítésznek kell lennie, s mivel a Teremtő állította fel a Követelményt, logikus,hogy Ő maga legyen az, aki eldönti, ki felel meg a Követelménynek, és ki nem..."

"...mert mit láttatok, ha körülnéztetek? Hogy egyeseknek jobban megy, mint másoknak. A primitív elmében felvetődött a kérdés: miért? S megadta rá a választ: a szerencse azokra mosolyog, akiket kegyelnek az istenek. Az isteneket kell kielégíteni, és akkor az istenek ítélkeznek. Ezen hiedelmekből nőttek ki a különböző szertartások és áldozatok, amelyek a szeszélyes istenségek kiszolgálására szolgáltak..."

"...mivel hisztek az emberi tökéletlenségben, és mivel hisztek abban, hogy ezt a tulajdonságot az Istentől kaptátok, tökéletesen rendjén valónak érzitek, hogy tovább hárítsátok másokra. Mindeközben persze ugyanazt várjátok el másoktól, amit szerintetek Én várok el tőletek: a tökéletességet.
Így aztán az emberek egy életen át számon kérik a tökéletességet azokon, akiket ők maguk tökéletlennek neveznej - nevezetesen az embereken.
Önmagukkal kezdik. Ez az első súlyos következményekkel járó tévedésük.
Aztán megteszik másokkal. Ez a második tévedés.
Aztán lehetetlenné teszik akár mások, akár a maguk számára, hogy maradéktalanul megfeleljenek...
A Követelménynek..."

"...a szülők tökéletességet követelnek tökéletlen gyermekeiktől, és a gyermekek tökéletességet követelnek tökéletlen szüleiktől.
Az egyházak tökéletességet követelnek tökéletlen híveiktől, és a hívek tökéletességet követelnek tökéletlen egyházaiktól.
Valóságként fogadtátok el az Ítélkezés Illúzióját; aztán kijelentettétek, hogy ha Isten ítélkezik felettetek, akkor nektek is jogotokban áll ítélkezni mások fölött. És ítélkeztek is. Olyan fanatikussá lettetek, hogy korotokban lehetetlenné tettétek, hogy bárkiből hős, vezető vagy példakép legyen! Ez egy csapda, amit ti agyaltatok ki, és képtelenek vagytok szabadulni tőle!

Ám miért kellene ennyire kínosnak lennie az önmagatokról tett egyszerű megfigyelésnek? Hát nem egyszerűen csak megfigyelésről van szó? És ha az, akkor miért ne lehetne annak tekinteni? Mi van, ha valaki nem felel meg a Követelménynek? Mit számít az?

Ezáltak az Ítélkezés elve megingott. De hogy ne boruljon fel a rendszer, az emberek kitalálták az Elítéltetés illúzióját..."

Több
21 éve 2 hete #147553 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Vallás
Sziasztok!

Felagund írta: Pont hogy nem. A görög istenek sokkal emberszerűbbek azzal, hogy csak egy-egy részfeladatra koncentrálnak. Isten pedig - mivel MINDENT Ő alkotott - MINDENRE felügyel. (Hogy irányítja-e, arról nem vagyok meggyőződve...)

Pont, hogy félreértettél. :wink: Ugyanis pont ezt mondtam. Emberibb. Vagy ahogy te fogalmaztál "emberszerűbb". És épp ez az, ami tetszik.

Felagund írta:

Szméagol írta: Attól függ mit veszünk Istennek/isteninek. :wink:
De ezt a Mózes dolgot úgy emlegeted, mint tényt. Pedig te is tudod, hogy lehet, hogy neked van igazad, de lehet, hogy nekem. Én is tudom, hogy lehet, hogy neked van igazad, de lehet, hogy nekem.

Persze. Ez a jó a vitában ;)

Mi jó és milyen vitában?

Több
21 éve 2 hete #147503 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Vallás

Felagund írta: (Hogy irányítja-e, arról nem vagyok meggyőződve...)

Pedig irányítja. :wink:
Ha figyelsz Rá, akkor Te is tapasztalhatod.
Persze van aki azt mondja: véletlen.
Ha valaki felületesen nézi az életet és főként önmaga foglalkoztatja, az hajlamosabb az ilyesmire...
Az én véleményem az, hogy nyitottnak kell lenni a világra, de csakis önálló értékrenddel, elvekkel, amelyeket semmi meg nem másíthat.
[size=9:3ht61e57]Felagund: A fent említett szöveg nem kifejezetten Rád vonatkozik, csak úgy a nagy általánosságban mindenkire, legalábbis ahogy én észrevettem[/size]

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 2 hete #147476 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Vallás

Darkman írta:

Toma gazda írta: hát sántít sok helyen. Rándzsa!pl: állítólag a biblia átvete az özönvíz mesét. további info:galadh.uw.hu vegyes kereszténység topic
de ahogyan megtudod cáfolni én úgy tudom védeni
egyikünk sem tudja konkrétan bebizonyítani ezeket
sztem nem érdemes ezen vitázni.
a gusztustalan férget honnan vetted ??

Hát védd :) tényleg érdekel! De a szó szerinti értelmezésen nincs mit bebizonyítani. Ahogyan te nem hiszed el elsőre szó szerint a veled szembejövő embör szavait - mert előtte szépen átáramoltatod magadon, s önmagaddal összevetve döntöd el, hogy elfogadod-e vagy sem - úgy én sem hiszem el szó szerint azt, amit Mózes mond(ott). Például azt, hogy Tíz Parancsolat. Parancs. Csak katonásan. Nemnem. :) Ezen nincs mit bebizonyítani, mert ez mindenkinél így működik. Akinek van egy csepp önbizalma magában. Akinek nincs, azt persze könnyű félrevezetni.

A gusztustalan féreg? Hát sokan így gondolkodnak magukról, amikor valami olyasmit csinálnak, ami SZERINTÜK Isten szemében rossz, mert bűnnek minősül. S akkor az ember csak porszem meg hasonlók...Amikor kisgyerek voltam, olyan 10-11 éves, és szétpukkasztottam hugom lufiját, apukám nagyon leszídott, én meg annyira elszégyelltem magam, hogy Istentől való félelmem miatt elbújtam egy dobozban. Ez viccesnek hangzik, de el nem hiszitek milyen szar érzés egy olyan megfoghatatlan büntető Isten elől menekülni, akiről tudod, hogy mindenhol meglát.

Illúziók hamarosan :)

derűs estét

hmm. végül is igen szar érzés lehet.
de én tudtam hogy Isten nem bánt
és ha lesz gyermeked akkor ne felejtsd el emlékeztetni őt hoogy isten nem ver bottal!

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
21 éve 2 hete #147439 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Vallás

Szméagol írta: Sziasztok!

Ha már az antropomorfnál tartunk: Én sokkal reálisabbnak, illetve emberibbnek tartom mondjuk a görög istenhitet, vagy úgy általában a politeizmust. Sokkal hihetőbb, hogy ezek az istenek "specializálódnak" egyetlen feladatra és azt végzik el. De hogy ott van EGY "valami", ami MINDENNEL törődik. Ennek olyan leegyszerűsítés szaga van.

Pont hogy nem. A görög istenek sokkal emberszerűbbek azzal, hogy csak egy-egy részfeladatra koncentrálnak. Isten pedig - mivel MINDENT Ő alkotott - MINDENRE felügyel. (Hogy irányítja-e, arról nem vagyok meggyőződve...)

Szméagol írta: Attól függ mit veszünk Istennek/isteninek. :wink:
De ezt a Mózes dolgot úgy emlegeted, mint tényt. Pedig te is tudod, hogy lehet, hogy neked van igazad, de lehet, hogy nekem. Én is tudom, hogy lehet, hogy neked van igazad, de lehet, hogy nekem.

Persze. Ez a jó a vitában ;)

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 2 hete #147431 Írta: Estel Adániel
Valaki meg egyszer azt írta: "Istent látjuk, mint saját szemünket."
[size=9:15kj9oj0]Na jó, azt is elárulom: az illetőt Weöres Sándornak hívták... ;) [/size]

Több
21 éve 2 hete #147426 Írta: Álmos

Aeglos írta: Szméagol, Felagund: Az biztos, h Isten nem egy világító felhőn csücsül..
Még azt se mondanám, h nem antropomorf, hisz Isten az embert saját hasonlatosságára teremtette. Én úgy képzelem, h azért hasolít az emberhez, csak egy másik dimenzióban van.

Hát a Liliom nem Isten? No és a tölgy? A bogár? A boros hordó? Mi? Az érzéseink? Minden?

Mi lenne Isten, ha nem a minden. Valamikor valaki ezt kérdezte Istentől:

-Hol vagy? Mutasd meg magad! Hogy lássalak és végre hihessek benned!
Mire Isten így válaszolt:
-De hiszen látsz. Most is ott vagyok előtted.
-Hol? hangzott a kérdés.
-Ahová csak nézel. hangzott a válasz.

Több
21 éve 2 hete #147425 Írta: Álmos

Toma gazda írta: hát sántít sok helyen. Rándzsa!pl: állítólag a biblia átvete az özönvíz mesét. további info:galadh.uw.hu vegyes kereszténység topic

Hát védd :) tényleg érdekel! De a szó szerinti értelmezésen nincs mit bebizonyítani. Ahogyan te nem hiszed el elsőre szó szerint a veled szembejövő embör szavait - mert előtte szépen átáramoltatod magadon, s önmagaddal összevetve döntöd el, hogy elfogadod-e vagy sem - úgy én sem hiszem el szó szerint azt, amit Mózes mond(ott). Például azt, hogy Tíz Parancsolat. Parancs. Csak katonásan. Nemnem. :) Ezen nincs mit bebizonyítani, mert ez mindenkinél így működik. Akinek van egy csepp önbizalma magában. Akinek nincs, azt persze könnyű félrevezetni.

A gusztustalan féreg? Hát sokan így gondolkodnak magukról, amikor valami olyasmit csinálnak, ami SZERINTÜK Isten szemében rossz, mert bűnnek minősül. S akkor az ember csak porszem meg hasonlók...Amikor kisgyerek voltam, olyan 10-11 éves, és szétpukkasztottam hugom lufiját, apukám nagyon leszídott, én meg annyira elszégyelltem magam, hogy Istentől való félelmem miatt elbújtam egy dobozban. Ez viccesnek hangzik, de el nem hiszitek milyen szar érzés egy olyan megfoghatatlan büntető Isten elől menekülni, akiről tudod, hogy mindenhol meglát.

Illúziók hamarosan :)

derűs estét

Több
21 éve 2 hete #147361 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Vallás
És azt honnét tudod, hogy Isten (ha van) a maga képére teremtett minket? Csak az ember, olyan, hogy a saját képére teremt. Az állatok tudomásom szerint nem. (igen van olyan állat aki tud alkotni!)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 2 hete #147349 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Ha már az antropomorfnál tartunk: Én sokkal reálisabbnak, illetve emberibbnek tartom mondjuk a görög istenhitet, vagy úgy általában a politeizmust. Sokkal hihetőbb, hogy ezek az istenek "specializálódnak" egyetlen feladatra és azt végzik el. De hogy ott van EGY "valami", ami MINDENNEL törődik. Ennek olyan leegyszerűsítés szaga van.

Darky: Az utóbbi két hozzászólás... :itscool: Tökéletesen egyetértek. (Kezdenek hiányozni az Illúziók... :roll: :wink: )

Felagund írta: Ugyanannyira, mint ahogy Te sem érzed magad Istennek, még részben sem. (ugye?)
Mózes pedig pusztán közvetítő volt, nem ő maga alkotta a törvényeket.

Attól függ mit veszünk Istennek/isteninek. :wink:

Több
21 éve 2 hete #147291 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Vallás

Rándzsa/Baradmorgűliel írta: De szinte minden mitológiában van özönvíz????
Lehet, hogy egy közös vallás volt régen, ami több ágra szakadt :oops:
Olyan nagy egyház szakadás képpen... ezen csak én vélekedem... :cry:
[size=9:vxaqqwax]Mint mindig rosszul[/size] :cry:

Mivel sok mítológiában fordul elő özönvíz, könnyen lehet (sőt biztos), hogy tényleg megtörtént.
Az elfogadható lenne pl.: volt egy nagy áradás, és kész, de minden általam ismert mítológiában ez az áradás hatalmasnak, és mindent elsöprőnek van titulálva :roll: :?
Ez szerintem azért jelent valamit, nem?
Biztos tehát, hogy a dolognak VAN valóságalapja :wink:

Szméagol, Felagund: Az biztos, h Isten nem egy világító felhőn csücsül..
Még azt se mondanám, h nem antropomorf, hisz Isten az embert saját hasonlatosságára teremtette. Én úgy képzelem, h azért hasolít az emberhez, csak egy másik dimenzióban van.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 2 hete #147289 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Vallás

Toma gazda írta:

Darkman írta:

Toma gazda írta: Dark:egyáltalán nem biztos hogy létezett Mózes,de a Biblia ezt írja. apáról fiúra szállt a történet és megíródott.
Ennyi erővel azt is meglehetne cáfolni hogy István király nem is létezett
István, Koppány kitalált alakok az sem biztos hogy napóleon létezett
sőt még az 1. világháborút is megcáfolhtnánk azzal hogy az egész egy nagy kitaláció!
a 2. vh val viszont ezt nem játszahtjuk el.
Én hitelesnek érzem a Biblia jó részét
pl:Jerikó romjai, özönvíz(gal fórumán bővebben kereszténység topic)stb.
ilyen alapon nem bizos semmi.
én úgy tanultam hogy 2 en mentek fel és sokáig voltak fent.

Ahogy Alyr is mondja: Isten szavait közvetíteni és a SAJÁT gondolatainkat leírni és továbbadni nagy különbség! Nem az a fontos, hogy megtörtént-e! Nem is az, hogy létezett-e egyáltalán Mózes! De még nem is a tíz parancsolat. Itt a szó szerint vétel a fontos! Az, hogy valaki szó szerint és kételkedés nélkül elhiszi egy 5000 éves ember ( akinek az eredeti szavai már rég a homályba vesztek ) történetét az állítólagis isteni parancsolatokról, és ezt aztán izzadva és szenvedve de betartja, majd más emberek életét is e szerint ítéle meg...nem érzed, hogy ez valahol sántít?

Mindig az az érv, hogy ezt Isten írta, ezért kétségbevonhatatlan! De ez tévedés. Ezt ember írta. Lehet, hogy isteni sugallatra, de ez lényegtelen. Ember írta. Innentől kezdve a szavahihetősége maximálisan az olvasóra van bízva.

Meg a pokol, meg Ádám és Éva, meg hogy én egy gusztustalan féreg vagyok Isten szemében, akit bármikor eltaposhat...na nem.

hát sántít sok helyen. Rándzsa!pl: állítólag a biblia átvete az özönvíz mesét. további info:galadh.uw.hu vegyes kereszténység topic

Persze, mindent mindenki átvesz mindenhonnan, a Gilgamesben is benne van hogy egy kosárban a vízre teszik...
Az özönvíz pedig tényleg nagyon sok népnél szerepel...
De ezt már egyszer kitárgyaltuk...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hete #147276 Írta: Toma gazda

Darkman írta:

Toma gazda írta: Dark:egyáltalán nem biztos hogy létezett Mózes,de a Biblia ezt írja. apáról fiúra szállt a történet és megíródott.
sőt még az 1. világháborút is megcáfolhtnánk azzal hogy az egész egy nagy kitaláció!

Ahogy Alyr is mondja: Isten szavait közvetíteni és a SAJÁT gondolatainkat leírni és továbbadni nagy különbség! Nem az a fontos, hogy megtörtént-e! Nem is az, hogy létezett-e egyáltalán Mózes! De még nem is a tíz parancsolat. Itt a szó szerint vétel a fontos! Az, hogy valaki szó szerint és kételkedés nélkül elhiszi egy 5000 éves ember ( akinek az eredeti szavai már rég a homályba vesztek ) történetét az állítólagis isteni parancsolatokról, és ezt aztán izzadva és szenvedve de betartja, majd más emberek életét is e szerint ítéle meg...nem érzed, hogy ez valahol sántít?

Mindig az az érv, hogy ezt Isten írta, ezért kétségbevonhatatlan! De ez tévedés. Ezt ember írta. Lehet, hogy isteni sugallatra, de ez lényegtelen. Ember írta. Innentől kezdve a szavahihetősége maximálisan az olvasóra van bízva.

Meg a pokol, meg Ádám és Éva, meg hogy én egy gusztustalan féreg vagyok Isten szemében, akit bármikor eltaposhat...na nem.

hát sántít sok helyen. Rándzsa!pl: állítólag a biblia átvete az özönvíz mesét. további info:galadh.uw.hu vegyes kereszténység topic

Több
21 éve 2 hete #147250 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Vallás

Darkman írta: Ez a táblás csoki esete :)

A csokitábla csokiból van ( hagyjuk most a részletekbe menő molekukálirs konyhaszakszavakat ). Azt mondod, a csokitábla az isten. És azt mondod: a csokitábla darabkája az ember, aki csokiból van. Akkor kérdem én: a kettő nem ugyanaz? De. Csak a forma más. Így az ember. Isten a csokitábla, mi pedig a csokidarabkák. Isten az óceán, mi pedig a benne lévő vízcseppek.

Az ember nem is lehetne más, mint isten, mivel istenen kívül nincsen semmi :)

derűs estét

Igen :D (hú, de szivesen megenném, azt az óriási csokit :roll: )
Végülis valahol mondja a Biblia, hogy ember az Isten része... Vagy valami ilyesmi. :roll: De annyi biztos, h mindenkiben van Isteni dolog.(jóság) :wink:
Pl.
Platón így vélekedik a költőkről:
" Isten(ek) tolmácsai az írók:"

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 2 hete #147249 Írta: Álmos
Ez a táblás csoki esete :)

A csokitábla csokiból van ( hagyjuk most a részletekbe menő molekukálirs konyhaszakszavakat ). Azt mondod, a csokitábla az isten. És azt mondod: a csokitábla darabkája az ember, aki csokiból van. Akkor kérdem én: a kettő nem ugyanaz? De. Csak a forma más. Így az ember. Isten a csokitábla, mi pedig a csokidarabkák. Isten az óceán, mi pedig a benne lévő vízcseppek.

Az ember nem is lehetne más, mint isten, mivel istenen kívül nincsen semmi :)

derűs estét

Több
21 éve 2 hete #147244 Írta: Rándzsa
Felagund: de persze voltak olyanok, akik Istennek hitték magukat :cry: Sajnos, és akkor jöttek a nagy háborúk, meg a mészárlás stb, stb.,..

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,

Több
21 éve 2 hete #147239 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Vallás

Szméagol írta: Sziasztok!

Az öngyilkossággal kapcsolatban: Én magamnak vagyok az Istenben, nem hiszek benne, hogy "egy bácsi egy aranyosan fénylő felhőnüldögél".( :lol: ) Már többször is kifejtettem, hogy Isten csak az emberek másik énje, a Jó énje, melynek nincsenek rossz tulajdonságai. Ezért hiszek én inkább magamban. (Hit nem egyenlő bizalom!) Az Isten által felállított törvények... Piha! Azokat Mózes készítette. Ki volt Mózes, hogy így parancsoljon nekem? Jobb szeretek a saját fejem és törvényeim után menni. Nekem is vannak. Legalább olyan szigorúak, csak mások.

Ja, és az emberek igenis angyali lények. Mi ez a "csak ember"??? *undorodóarckifejezés*

Felagund: örülök, hogy így gondolkodsz. :wink: *fanyarmosoly*

Ennek én is örülök ;)
De sajnos ellent kell mondanom. Kezdem azzal, hogy hogy Isten egy embereken FELÜL álló valaki, felismerhető a másik emberben, de NEM a másik ember része. Ugyanannyira, mint ahogy Te sem érzed magad Istennek, még részben sem. (ugye?)
Mózes pedig pusztán közvetítő volt, nem ő maga alkotta a törvényeket. Amúgy, ha megfigyeled, a mai törvények szinte teljesen lefedik a Tízparancsolat általános életre vonatkozó részét (mint: Ne ölj, ne lopj, ne esküdj hamisan, stb.), csak persze jóval bonyolultabbak.

Amúgy én sem hiszek az "aranyló felhőn ülő, kedves szakállas bácsi"-képben. Isten nem antropomorf ;)

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 2 hete #147224 Írta: Rándzsa
De szinte minden mitológiában van özönvíz????
Lehet, hogy egy közös vallás volt régen, ami több ágra szakadt :oops:
Olyan nagy egyház szakadás képpen... ezen csak én vélekedem... :cry:
[size=9:li85ma72]Mint mindig rosszul[/size] :cry:

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,

Több
21 éve 2 hete #147220 Írta: Estel Adániel

Rabyn írta: Egyszer egy barátommal folyttam beszélgetést az Ádám&Éva dolgról.. Közölte, hogyha télleg tőlük tejredt el az embersigé akkor már is megszegtek egy két törvéynt..
Hát nincsen igaza?

Már hogyne lenne! :) De ez még nem igazán nagy ellentmondás, lévén, hogy a Bűnbeesésen és a Kiűzetésen már túl voltak ekkor... ;)

Egyébként nem hiszem, hogy olyasféle dolgok miatt kéne aggódnunk, hogy kitől származott Káin és Ábel felesége... :roll: A második teremtéstörténetet kb. annyira érdemes szó szerint venni, mint az özönvíz legendáját... Megtörtént, az biztos, de hogy pontosan hogyan, arról csak elképzelések voltak, és Mózes - akinek az első könyvet tulajdonítják (a Teremtéstől a Vízözönön és a Pátriárkákon - Ábrahámon, Izsákon, Jákobon, és Józsefen és testvérein - át a Tizenkét Törzsig) - akihez akkor már szólt az Úr az égő csipkebokorból, ezt a verziót írta le. Hogy azért-e, mert így diktálta neki valami isteni sugallat, vagy azért, mert ez tetszett neki a legjobban, mi már nem dönthetjük el... :D
Mindenesetre a zsidók egyiptomi tartózkodása és kivonulása történelmi tény...

Több
21 éve 2 hete #147204 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Vallás
Egyszer egy barátommal folyttam beszélgetést az Ádám&Éva dolgról.. Közölte, hogyha télleg tőlük tejredt el az embersigé akkor már is megszegtek egy két törvéynt..
Hát nincsen igaza?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 2 hete #147203 Írta: Álmos

Több
21 éve 2 hete #147179 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Vallás
Nem, azér Mózes szerintem nem írta le a saját tetteit csak megiratta az irnokaival! :twisted:
Na jó, nem szeretnék senkit megbántani, csak ez most úgy jött! :D
Igazából én se gondolom ám így, lehet h igaz, lehet h nem,
azthiszem nekem már édesmindegy!
Bár fura, h a Bibliában vannak ellentmondások, akkor
h tud hinni benne az ember?

Jaja Mátrix 4 evör!!
Szabó Lőrinc : Dsuángszi álma (mióta Estel berakta eccer,
azóta az egyik kedvenc versem! :wink: )

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 2 hete #147161 Írta: Toma gazda
végülis simán! nincs konkrét bizonyíték!!
én meg harrison ford vagyok!
Ja és nincs is harrison ford
jó eljátszani az ötlettel mi?

Több
21 éve 2 hete #147155 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Hehe... Jókat írtok. :itscool:
Itt az én verzióm: Nem volt semmiféle égő bokor, amelyből Isten szólt meg ilyenek, nem. Mózes volt. Támadt egy olyan ötlete, hogy milyen dolog az, hogy az egyiptomiak dolgoztatják az ő szegény népét. Ez nem ér. engedje le őket. De ez a Mózes egy rendkívül önbizalom hiányos emberke volt és úgy vélte, ha Isten nevében cselekszik talán meg is hallják. Ezért elindult kiszíbadítani a népét. A csodákat pedig Mózes remek írói vénájának köszönhetjük, amellye feltupírozta kissé a történetet. Na, ehhez mit szóltok? :D :wink: :lol:

Több
21 éve 2 hete #147122 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Vallás

Toma gazda írta: Lehet hogy a Mátrixban élünk és energánkat a gépeknek adjuk!!! :biggrin2:

Ez a világ nem más, mint álomkép melyet a tudatunk hoz létre hogy elfedje a valóságot...
;)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hete #147114 Írta: Toma gazda
Lehet hogy a Mátrixban élünk és energánkat a gépeknek adjuk!!! :biggrin2:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.940 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére