- Köszönetek: 0
Star Wars
- Beleg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Bomarr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ilúvatar Gyermeke írta:
Bomarr írta: A jóslatokról, álmokról egy érdekesség: az ep.3-ban Anakin két álmát látjuk: a másodikban Obi-Wan-t látja Anakin, amint a haldokló Padmét nyugtatgatja... ez igy, ebben a formájában nem következett be... vagyis a jövő mégiscsak instabil.
Szerintem meg szülés közben nyugtatgatja Obi-Wan Padmét... Vagy én emlékszem rosszul?
Anakin azt felejtette el, hogy ő a lehetséges jövők egyikét látta, s ezért vagyok dühös Yodára, amiért ezt nem mondta el neki... Ennyit a baromi bölcs zöld mesterről.
Rosszul emlékszel. Az amit Anakin lát, hogy közvetlenül azelött, hogy Padmé meghal azt mondja neki Obi-Wan: "Szedd össze magad... ne hagyd el magad". Ám végül ez igy ebben a formájában nem valósul meg. Padmé úgy hal meg, hogy azt mondja Obi-Wannak, hogy "Van még benne jó" és kész.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Ardathon
- Nem elérhető
"Ha bajnok akarsz lenni edz is annyit mint egy bajnok!!!"
s6.bitefight.hu/c.php?uid=30021
- Enna Silme
- Nem elérhető
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Ben
- Nem elérhető
Anakinnak tudnia kellett volna. Másrészt Yoda, ha burkoltan is, de mondta neki. Mert ha megtanulja elengedni azt, aminek az elvesztésétől fél, akkor nem követekezett volna be az egész.Ilúvatar Gyermeke írta: Anakin azt felejtette el, hogy ő a lehetséges jövők egyikét látta, s ezért vagyok dühös Yodára, amiért ezt nem mondta el neki... Ennyit a baromi bölcs zöld mesterről.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Bomarr írta: A jóslatokról, álmokról egy érdekesség: az ep.3-ban Anakin két álmát látjuk: a másodikban Obi-Wan-t látja Anakin, amint a haldokló Padmét nyugtatgatja... ez igy, ebben a formájában nem következett be... vagyis a jövő mégiscsak instabil.
Szerintem meg szülés közben nyugtatgatja Obi-Wan Padmét... Vagy én emlékszem rosszul?
Anakin azt felejtette el, hogy ő a lehetséges jövők egyikét látta, s ezért vagyok dühös Yodára, amiért ezt nem mondta el neki... Ennyit a baromi bölcs zöld mesterről.
There is no reality. Only perception.
- Bomarr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Szerintem azzal, hogy Anakin hideg-vérrel megölte Dooku-t és azzal, hogy Coruscantra érkezett "Palpi kegyeibe" olyan dolgok indultak be, melynek egy lehetséges végkimenetele az, amit az első álmában lát, vagyishogy Padmé meghal. Addig nem láthatta ezt az álmot, mert nem volt benne a lehetséges jövőjében... szerintem akár változtathatott volna rajta, csak sajna ő pont azon a vonalon indult el, mely végül ehhez vezetett.
Huhh... lehet, hogy kicsit túlbonyolitottam. Elnézést
- Ardathon
- Nem elérhető
Hidd el nekem őneki semmi sem eredetiben van meg.Cerebrum írta:
Grobb írta: Krály a SW +van az összes rész dvd-n!!!!!!!!!!
No, azt erősen kétlem, hogy az ep3 is meglenne (legalábbis nem "igazi" DVD-minőségben)...
Minden a netről.
"Ha bajnok akarsz lenni edz is annyit mint egy bajnok!!!"
s6.bitefight.hu/c.php?uid=30021
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Grobb
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Ben
- Nem elérhető
Szerintem nem tudni. A filmekből legalábbis nem. Az EUból esetleg, de az már nem az igazi, ugyebár. Jedi-jósok nem hiszem, hogy vannak, esetleg egy nagy hatalmú, igen bölcs lovag nyilatkozta ezt. Mindenesetre a jóslatról a Sithek is tudtak, szóval (, bocsi ) vagy nagyon régen hangzott el, vagy kitudódott valamiképp a Rendből (nem hiszem mondjuk, hogy olyan nagy titokként tartották volna számom, szvsz a köznépet vajmi kevéssé érdekelték az ilyen dolgok ).Brisa írta: Lehet tudni, honnan eredhet a Kiválasztott-jóslat? Bármelyiik Jedi kinyilatkoztathat ilyen jóslatokat, vagy vannak Jedi jósok?
- Brisa
- Nem elérhető
Ranamarth (Endóriel) írta: Egyébként szerintem Luke hozott egyensúlyt az Erőben....
Elméletileg Vader azzal, hogy megölte az Uralkodót és átállt a világos oldalra. Igen ám, de ha Luke nem lett volna, valszeg ez nem történt volna meg. Tehát Rana, ebben igazad van. Csakhogy így a végtelenségig lehetne folytatni, ha Luke-ot nem szülte volna meg Padmé, akkor se történt volna meg, és így tovább.
Szóval akkor ti azt mondjátok, hogy vannak elkerülhetetlen dolgok, amiket megláthatnak a Jedik. Ez meg magyarázza az olyan szövegeket is, mint pl. "nem kerülheted el a sorsod", azaz a Jedik hisznek a sorsszerűségben, azaz igen determinisztikus Lucas világa.
Lehet tudni, honnan eredhet a Kiválasztott-jóslat? Bármelyiik Jedi kinyilatkoztathat ilyen jóslatokat, vagy vannak Jedi jósok?
Brisa
- Illuin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Tömören: szvsz Lucas feldobta ezt a szálat, majd pedig szépen eltussolta, mert ő sem tudott mit kezdeni vele... (legfeljebb annyit, hogy: ez így van Star Wars univerzumában és kész )
[size=9:bkulbvep]Jöhetnek a kövek!![/size]
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
de ez nem egészen így van...Yoda csak annyit mondot,hogy a Tanács engedélyezi...azt nem mondta,hogy neki tetszik...sőt a Jedi Mester nagyon is ellene volt annak,hogy tanítsák!!!!!Illuin írta:
olorin.papa írta: Mégis engedélyezte a fiú képzését, talán még hitt egy kicsit a jóslatban...
Egyébként szerintem Luke hozott egyensúlyt az Erőben....
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Illuin
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Mégis engedélyezte a fiú képzését, talán még hitt egy kicsit a jóslatban...
Még jó, hogy hitt benne hisz be is teljesült a jóslat... Dath Vader ténykedése után csak két jedi és két sith maradt, azaz egyensúlyba kerültek
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Riliel írta: De Yoda időnként mondott olyanokat is, hogy "a jövője homályba burkolózik". Szerintem azt lehetett megváltoztatani, aminek az előzményét nem látták a Jedy-k.
Nézd, szerintem attól, hogy valaki előre lát valamit, vagy nem, attól még bizonyos dolgok ettől függetlenül megtörténnek. Ezzel a fenti mondattal Yoda amúgy érzésem szerint arra próbált célozni, hogy vigyázni kell a fiúval, mert ingatag, és könnyen a Sötét Oldal felé fordulhat.
Mégis engedélyezte a fiú képzését, talán még hitt egy kicsit a jóslatban...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Cerebrum
- Nem elérhető
Riliel írta: De Yoda időnként mondott olyanokat is, hogy "a jövője homályba burkolózik". Szerintem azt lehetett megváltoztatani, aminek az előzményét nem látták a Jedy-k.
Nézd, szerintem attól, hogy valaki előre lát valamit, vagy nem, attól még bizonyos dolgok ettől függetlenül megtörténnek. Ezzel a fenti mondattal Yoda amúgy érzésem szerint arra próbált célozni, hogy vigyázni kell a fiúval, mert ingatag, és könnyen a Sötét Oldal felé fordulhat.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Riliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Ben
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Ecthelion
- Nem elérhető
Forrás: starwars.hu/center/hirek/
[size=9:2hs37wic]Tudom kicsit megkésve [/size]
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ecthelion
- Nem elérhető
Azért remélem hogy többnyire igényes dolgokfognak megjelenni.
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- cortez71
- Nem elérhető
Ha csak a filmegényeket olvastad, ajánlom figyelmedbe az EU regényeket. Nagyon jók sztem, nekem a kedvencem a Dart Maul- A vadászó árnyék, de az Álmok bolygója se rossz. Meg amúgy rengeteg könyv jött ki a második és harmadik rész között, csak a Lap-Ics úgy gondolta, h nem érdemes lefordítani (bár nemtom, mire alapozta ezt a téveszmét). Ezeket angolul tudod olvasni, ami nekem a legjobban tetszett innen az Matthew Stovertől a Shatterpoint, ami Mace Winduval foglalkozik főleg, sztem izgalmas, fordulatos, és sok mindent megtudhatunk a lila fénykardos Jedi Mesterről. A közeljövőben két könyv fog napvilágot látni, a Labyrinth of Evil és a Rise of Darth Vader. Az előbbi a harmadik rész előtt játszódik, az utóbbi meg utána, a címek sok mindent elárulnak. Tél elején fognak megjelenni, és remélem, a Lap-Ics le fogja őket fordítani, mert azért ez egy jó érzésű SW-snek alapmű, hisz így lesz regénytrilógia a harmadik részből (Labirynth of Evil - Revenge of the Sith - Rise of Darth Vader)Kis-titok írta: Erről még nem tudtam, amúgy elég jól ismerem a filmet, és a könyveket is olvastam (az új trilógiát).
Amúgy ne aggódj, Lucas ki fogja aknázni a lehetőségeket könyvügyileg
Meg attól sem félek, hogy tucatművek és igénytelenek lennének, legalábbis igénytelen eredeti SW regénnyel eddig nem találkoztam (jó, a gyenge hamisítványok nem tartoznak ide )
Szóval lesz majd mit olvasni, remélem magyarul is, nemcsak oridzsinál nyelven.
- Orsi_
- Nem elérhető
- cortez71
- Nem elérhető
Öh, SW terén mennyire vagy tájékozott? mert elég sok helyen hangoztatták, h készül az animációs 3D-s sorozat, vmint egy 100 részes filmsorozat is... Ja, meg nem egy regényben lesz benne, hanem sztem sokkal többenKis-titok írta:
Nem mindegy? nem az a lényeg, hogy sok nyelven tud? Na mindegy ...Estelio írta:
Japánul is tud vagy csak tanulja, valami ilyesmit hallottam.Felagund írta:
Cerebrum írta:
Illuin írta: Én nem, de ez pozitív vonás (újabb a kinézetén kívül ). Legalább intellektuálisan is kiemelkedik a nem túlképzett színésztársadalomból.
Nos, e tekintetben ő kivétel, mert tudtommal a Harvard-on végzett és az angolon kívól még legalább két nyelven beszél (asszem köztük németül is)...
És valószínűleg héberül is
[size=9:11u0v1lr]Felagund: de egy kis dög tudsz lenni[/size]
Új téma:
Nektek nem hiányzik a III. és a IV. ep. közötti rész? (Mármint könyvben )
Mert az első és a második közöttit megírták, a második és a harmadik között nincs túl sok idő, meg részben megtárgyalja a III. ep könyve is, de III. és a IV. ep. között olyan sok idő eltelt, és lenne mit megtárgyalni! Nekem ez hiányzik, de azért még várok erre a könyvre! biztos rákapnak az írók: hogy nőtt fel Leia és Luke?
Bennem feljönnek ezek a kérdések. Ki van még így ezzel??? :shake: :confused2:
- Orsi_
- Nem elérhető
Nem mindegy? nem az a lényeg, hogy sok nyelven tud? Na mindegy ...Estelio írta:
Japánul is tud vagy csak tanulja, valami ilyesmit hallottam.Felagund írta:
Cerebrum írta:
Illuin írta: Én nem, de ez pozitív vonás (újabb a kinézetén kívül ). Legalább intellektuálisan is kiemelkedik a nem túlképzett színésztársadalomból.
Nos, e tekintetben ő kivétel, mert tudtommal a Harvard-on végzett és az angolon kívól még legalább két nyelven beszél (asszem köztük németül is)...
És valószínűleg héberül is
[size=9:1ywir166]Felagund: de egy kis dög tudsz lenni[/size]
Új téma:
Nektek nem hiányzik a III. és a IV. ep. közötti rész? (Mármint könyvben )
Mert az első és a második közöttit megírták, a második és a harmadik között nincs túl sok idő, meg részben megtárgyalja a III. ep könyve is, de III. és a IV. ep. között olyan sok idő eltelt, és lenne mit megtárgyalni! Nekem ez hiányzik, de azért még várok erre a könyvre! biztos rákapnak az írók: hogy nőtt fel Leia és Luke?
Bennem feljönnek ezek a kérdések. Ki van még így ezzel??? :shake: :confused2:
A szeretet fény a vakoknak, hang a némáknak, dal a süketeknek.
- Ery
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.