- Köszönetek: 0
Állatbarátok
- Vikil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
olorin.papa írta: Állatbarátok ide vagy oda, én rövid úton elintézném azt az ebet, aki engem, vagy valamelyik szerettemet megtámadná...
A Barátnőmnek a kutyájáét azért kellet eleltatnia mert megharapta a gazdjáját! Igaz én már elötte megmondtam hogy nem a családnak volt kutyája hanem a kutyának csakádja
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Vikil
- Nem elérhető
Rabyn írta: ekkora volt amikor kaptuk
www.freeweb.hu/gyzyke/kutya/IMG_8608.JPG
(tehát reményeim szerint a kölykök se lesznek két hónaposan nagyobbak)
www.freeweb.hu/gyzyke/kutya/IMG_9440.JPG és ilyen szééép nagy lett:DD
Nagyon aranyos! Imádnivaló!
Eladjuk a vizslánkat pedig keztem megszeretni 1 éves!
- Ben
- Nem elérhető
Mitőlünk két házzal arréb volt egy kaukázusi juhász, szép, megtermett kutya. Egyszer kiszökött és vagy fél napig terrorizálta az utcában a hazafelé tartó gyerekeket, amíg a gazdái haza nem jöttek (Mondjuk a gazdája se teljesen normális, de ez hosszú. ). Én úgy hallottam, kaukázusi juhászt elvileg nem is szabadna lakott területen belül tartani, mert veszélyes.Silima írta: Az ilyen vadállatoktól féltem én is a kutyáimat séta közben, csak a faluban inkább csapzott pásztorkutyák szaladgálnak, meg hatalmas kuvaszkeverékek... Meg van egy surmó fazon, aki a német dog keverékét bicikli mellett futtatja, és nem szól rá, ha megtámad más kutyákat. Egyszerűen végignézi, ahogy megöli őket. Na az ilyenektől még jobban félek, mint a kutyáktól...
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Arzeen
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
Ancalima: Szegény kutyus!!! Nem lehet kellemes törött bordákkal szaladgálni... 8O Jobbulást kívánok neki! (Már ha értékeli... ) Tényleg meg kellene rugdalni a szomszéd kutyát. Vagy inkább a gazdáját...
Az ilyen vadállatoktól féltem én is a kutyáimat séta közben, csak a faluban inkább csapzott pásztorkutyák szaladgálnak, meg hatalmas kuvaszkeverékek... Meg van egy surmó fazon, aki a német dog keverékét bicikli mellett futtatja, és nem szól rá, ha megtámad más kutyákat. Egyszerűen végignézi, ahogy megöli őket. Na az ilyenektől még jobban félek, mint a kutyáktól...
Ja, és: Kukucs
- Rabyn
- Nem elérhető
www.freeweb.hu/gyzyke/kutya/IMG_8608.JPG
(tehát reményeim szerint a kölykök se lesznek két hónaposan nagyobbak)
www.freeweb.hu/gyzyke/kutya/IMG_9440.JPG és ilyen szééép nagy lett:DD
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Alyr: Ha ott lettem volna, én valószínűleg nem csak egyszerűen oldalba rúgom. De ezt inkább hagyjuk... Azért apám megtette, addig meg Bugi elmenekült.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ancalima Anarórë írta: Most kicsit kiábrándultam a golden retriverekből. Egy példány ma a lépcsőházban se szó, se beszéd falhoz vágta a kutyámat. Bugi most alig tud mozogni. Ha eltört a gerince, kész, ennyi. Mondjuk azt nem hiszem, mert valamennyire azért tud járni, de akkoris. Minek engedik el az ilyen vadállatot?
Ez esetben se szó se beszéd rúgd oldalba azt a kutyát. Ha nincs külön harcra nevelve akkor beijed a támadón fellépő embertől.
Ha csak kicsit is tudja mozgatni a testrészeit akkor nem valsz h eltört a gerince.
Egyébként ha eltört akkor sincs minden veszve.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem!
30 perccel ezelőtt találtam a 14. kerületben a Stefánia úton egy gyönyörű németjuhász kan kutyát.
4 éves lehet, nagyon barátságos és ragaszkodónak tűnik, valószínüleg egy autóból dobhatták ki!!
Bárki aki tudna neki szerető gazdit kérem jelentkezzen, mert jelenleg az iroda kertjében "szállásoltuk" el , a főnököm beleegyezésével, de nem maradhat itt sokáig
Köszönettel,
Judit
467-0797"
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Ethuil írta: Jaj szegény, jobbulást neki! Állatdoki már látta? Talán tudna segítnei
Kösz.. Persze, visszük holnap állatkórházba, csak itt vagyonokat kérnek egy egyszerű vizitért... Már csak az a kérdés, hogy hogy visszük le este, mert megfogni nemigen lehet...
- Arzeen
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Arzeen
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
Rabyn írta: Silima: hát ne vidd oda! Biztosan van akörnyéken más állatorvos is.
Az a helyzet, hogy jóanyám ott dolgozik, és már csak az ő érdekében sem válthatok állatorvost... (Meg ingyen is kezelik... bár az nem oszt, nem szoroz...)
Az anyakutya ellátása: ha lehet, kapjon kalóriadús kaját (mi az ellés után 1-2 órával rengeteg cukros-tojásos tejet szoktunk nekik adni, nagyon szeretik, egy kis energiabomba) szal egyen jó sokat meg lehetőleg ne vizes kenyeret Meg persze soooook vizet.
A kutyán látni lehet, ha szülni készül, ideges, gyakran remeg, kaparja a doboza alját, keresi a helyét, lemegy a teshőmérséklete (bár ugye ez nem látszik...), erőlködik... ilyenek.
A húgod ágyán felvő kutyát megfogod és leteszed egy dobozba vagy ládába vagy ami épp adódik... a kistermetű kutyáknál ez fokozottan jól működik, angol véreb-méretűeknél nem annyira...
Sztem az anyakutya el tudja látni a kölyköket, nagyon ritka, hogy nem jut nekik elég tej. Ha kevés a teje, akkor 1) próbáljatok több kaját adni neki, talán nem jön rá magától, hogy nem csak magának eszik 2) ha ez sem segít, lehet venni kutyatápszert, amolyan tejport, amit feloldasz langyos vízben, és kis cumisüveggel etetheted a kiskutyákat. (ez akkor is jó, ha az erősebb kölykök ellökik a gyengéket)
Biztos írtad, de nem emlékszem : milyen kutya? Kistestű, nagytestű?... Mert a nagyoknál a 8-10 kölyök egyáltalán nem számít soknak (a labradorunknak 1. ellésre 15 kölyke lett... )
- Rabyn
- Nem elérhető
Jelzem, hogy lassan de biztosan megszületnek a kiskutyáink. Érzésem szerint kb 8an lesznek.
Kérdés: Miben különbözik egy anyakutya ellásáta egy simától? Honnan fogjuk tudni, hogy megindult a szülés? Ha teszem azt az éjszaka közepén a hugom ágyára kezdene el szülni akkor hogy tegyük le onnan? És ha mégse sikerül akkor micsináljunk?
Ha sok kölyök lesz (amennyit nem tud ellátni) akkor micsináljunk? mert én ki nem nyiffantok egy kölykök se az tuti!!
Ha valakinek esetleg KELL kiskutya vagy tud olyat akinek KELL az sikítson!!!
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Celebriel írta:
Alyr Arkhon írta:
Celebriel írta: Alyr, elég sz*r a kép a gépemen, úgyhogy kénytelen vagyok megkérdezni: van szürke cica is? Mert neki tudnék gazdit!!!
Van.
Szürkés-cirmos.
A gazdi vállalja a napi két etetést (minimum)?
Gazdit ki is nyírnám, ha nem etetné tisztességesen.
Ez az etetés még nagyrészt cumisüvegből történik, úgyhogy etetésenként legalább 3/4 órát rá kell szánni.
Olyanok mint egy kisbaba csak szerencsére gyorsabban nőnek.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Celebriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Alyr Arkhon írta:
Celebriel írta: Alyr, elég sz*r a kép a gépemen, úgyhogy kénytelen vagyok megkérdezni: van szürke cica is? Mert neki tudnék gazdit!!!
Van.
Szürkés-cirmos.
Gazdit ki is nyírnám, ha nem etetné tisztességesen.
Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Van.
Szürkés-cirmos.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Celebriel
- Nem elérhető
Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...
- Silima
- Nem elérhető
Tegnap elvittem Bolhát az állatorvoshoz, és Kati dokinéni (aki kínozni szokta játék ürügyén, földhözcsapkodni, tépni, a levegőbe dobálni stb, miközben magyarázza, hogy "Ne sírj, te kis rühes dög, nem bántlak *puff*..." Bolha szabályosan retteg tőle, de Kati persze nem veszi észre... ) szal tegnap Bolha a rendelőben meglátta Katit, és szabályosan belepisilt az ölembe rémületében... Kati erre: "Jaaaaj, hát így örül nekem!"
Aztán bejött egy istentelen nagy bordeaux-i dog, Kati felkapja Bolhát, a hátára fordítja, és odaviszi a nagykutyának, hogy szokjon hozzá az idegen kutyához, a torkát meg a hasát mutatva neki... Szegény Bolha sírt és morgott félelmében. "Ne fééélj, nem bááánt... Igaz?..." Na ekkor vettem ki a kezéből a kiskutyát... "Adjátok nekem kölcsön egy hétre, meglátjátok, rá sem ismernétek a végén!" Az tuti... A saját kutyáit már megtörte.
- Namarie
- Nem elérhető
Dédikémnek van egy kb. 11 éves vörös félperzsa kandúrja. A cica mostanában arra szokott rá, hogy szépen belecsinál a macskaalomba és nem kaparja be. Ezt Dédikém teszi meg a célra szentesített kanállal. (A macskaalom zeolitos.)
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Vikil
- Nem elérhető
Én mondjuk kutya párti vagyok, de a cicák szemét és mancsát nagyon bírom!! Olyan husi! :gollum2:Ethuil írta: Tényleg ennivalóak Azok akis kék szemek, jaaaj
- Arzeen
- Nem elérhető
- Idril Celebrindal./Fenrir
- Nem elérhető
"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Fio írta: Alyr: hol esznek manapság macskákat? és hol adnak érte jó pénzt, a Kínai éttermekben??
Bocsánat, de a savanyított macska kifejezetten az olasz konyha inyencsége!
Tényleg zabálnivalók!
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Fio
- Nem elérhető
Na jó, nem leszek gonosz, tényleg aranyos kis szőrgolyók.
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
zsebdög
nézőcica
Őfelsége
Etetés előtt
Etetés
Etetés
szirtimacska
mosakodás közben
Testvéri szeretet
Vajon mit mond a néni? (aki egyébként a kisebbik húgom)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Virág (Leila) írta: Igen mi se szoktuk fésülni, mert párszor kipróbáltuk az aranyretrievert, és miután végeztünk mindig meghempergett a legközelebbi sárban, vagyha nem is sárban, akkor fűben...egyébként olvastuk, hogy a kutyák öntisztítóak, nem tudom, hogy mindegyikre igaz-e, de az aranyretriever biztos, mert eső után úgynéz ki, mint egy malac, vagymégrosszabbul...szóval biztosan eltudjátok képzelni...és miután megszárad, nem tudom hogy csinálja, de gyönyörű a szőre...
Ez tény.
Kajla kutya mindig úgy néz ki mint aki most jött ki a tisztítóból, pedig nem mondhatnám, hogy annyira tisztán szeret élni...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.