Állatbarátok
- Ragoran
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
751. nap: Fogvatartóim folytatják a kínzásomat és különböző bizarr tárgyakat lóbálnak előttem. Pazar ételeket esznek miközben én arra vagyok kárhoztatva, hogy száraz müzlivel csillapítsam az éhségemet. Az egyetlen dolog, ami életben tart az a szökés reménye, és az a kéjes káröröm, ami a bútoraik karmolászása közben tölt el.
Attól tartok megőrülök.
Tegnap megettem egy szobanövényt.
Talán holnap megeszek egy másikat.
761. nap: Az egyik fogvatartóm ellen elkövetett tegnapi gyilkossági kísérletem majdnem sikerült. Miközben ment a szobába én a lábai között tekeregtem. Azt hiszem legközelebb a lépcső tetején fogom ugyan ezt kipróbálni. Annak érdekében, hogy undort és utálatot ébresszek hitvány és gonosz fogvatartóimban még egyszer megpróbálok a székre hányni..... vagy esetleg inkább az ágyra.
762. nap: Átaludtam az egész napot, így majd elég fitt leszek ahhoz, hogy rémes őreimet az éjszaka legszebb óráiban étel utáni ártatlan könyörgésemmel tartsam ébren.
765. nap: Lefejeztem egy egeret, majd elvittem nekik a fejetlen dögöt, mintegy bemutatván nekik, mire is vagyok képes, és hogy félelmet ültessek
a szívükbe. De ők csak gügyögtek és örömködtek hogy milyen ügyes kiscica voltam..... Hmmm, nem egészen így terveztem.
768. nap: Végre rájöttem, micsoda szadisták is ők. Csak úgy ok nélkül egyszer csak a vizes kínzókádban találtam magam. Ez alkalommal még egy "sampon" nevu égető, habszerű anyagot is bevetettek ellenem. Micsoda beteg elme volt képes feltalálni egy ilyen ördögi folyadékot. Az egyetlen vigaszom az a kis darab hüvelykujj, ami a fogaim közé szorult be.
771. nap: Valamiféle gyűlést tartottak fogvatartóim a bűntársaikkal. Egész este egyedül voltam. Csak hangfoszlányokat hallottam, meg annak a fura dolognak a szagát éreztem, amit üvegekben tárolnak és "sör"-nek hívnak.
Viszont sikerült kihallgatnom őket, és kiderült, hogy "allergiát" okozok.
Muszáj megtudnom, mi lehet ez és hogyan hasznosíthatnám ellenük.
774. nap: Meg vagyok győződve arról, hogy a környezetemben élő fogvatartottak egytől egyig talpnyalók és besúgók. Itt van például a kutya is, akit időnként elengednek, majd nagy boldogan jön vissza. Bizonyosan bolond. A madár meg.... ő biztosan valamiféle informátor szerepet tölt be.
Valahogyan sikerült megtanulnia azt a borzalmas nyelvet, amin a fogvatartóim beszélnek (valami vakondéhoz hasonló beszéd) és beszélget velük. Biztos vagyok benne, hogy tudósítja őket minden egyes
mozdulatomról.
Egyelőre még biztonságban van abban a fémből készült lakásában, de éééén tudok várni, az egész csak idő kérdése.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Igen, tapasztalatból beszélek... Bár ez a téma kezdi kinőni a topicot, nem?
De ezzel tényleg menjünk át pl. a Gondolatokba...
Igen, pontosan ezt akartam kérni
Egyébként nektek mi a véleményetek a madárinfluenzáról? Nekem nagyoon rosszul esik, amikor látom,. hogy mgjára dobálják az állatokat. Ez annyira szívszorító dolog.....
'Is there anybody out there?'
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dínchamion
- Nem elérhető
nathalee írta: Nem, egy fecske nem csinál nyarat... Csak annyit értem el, hogy a jelelétemben tilos agyonütni bármit... Vagy csak nem látom Kiváncsi lennék, Te tapasztalatból beszélsz-e... Áhhh, hagyjuk...
Igen, tapasztalatból beszélek... Bár ez a téma kezdi kinőni a topicot, nem?
Erről egyébként sokat beszélgettünk a barátaimmal, és mindannyian egyetértettünk azzal, hogy ha valaki "nem áll be a sorba", vagy kiáll az elvei, meggyőződése mellett, akkor is, ha kiröhögik vagy lenézik érte, az csak jó lehet... Engem sosem érdekelt, mit csinálnak/nem csinálnak mások, mindig azt tettem, ami szerintem helyes volt.
De ezzel tényleg menjünk át pl. a Gondolatokba...
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- nathalee
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
- Dínchamion
- Nem elérhető
nathalee írta: Muszály vagyok vitatkozni. Én sem űzök strucc-politikát! De egyedül kevés vagyok Kiváncsi vagyok, áhhh, hagyjuk... Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett és ez így felesleges...
Akkor jó... (Mármint hogy nem űzöl struccpolitikát...)
Tudod, egy az több, mint a nulla, és ahol egy van, ott van kettő is, satöbbi. Lehet, h elbeszélünk egymás mellett, de én éppen azt mondtam, hogy ha mindenki csak a saját háza tájára odafigyel, már előrébb vagyunk...
Ha már idézetekkel dobálózunk: "Egy fecske is csinálhat nyarat..."
Üdv:
Dín
- nathalee
- Nem elérhető
- Dínchamion
- Nem elérhető
nathalee írta:
Dínchamion írta:
nathalee írta: Már késő... Az emberi faj már elfelejtette, milyen a természettel együtt élni... Már késő... Nem lehet őket megváltoztatni...
Ez elég pesszimista volt...
Nekem egyébként van erre (is) egy idézetem:
"Álmodtam egy világot magamnak,
Itt állok kapui előtt;
Adj erőt, hogy be tudjak lépni,
Van hitem a magas falak előtt..."
Ez számomra azt jelenti, hogy kellő elszántsággal bármelyik álmunkat megvalósíthatjuk, és nem a múltba, nem a jelenbe, hanem a jövőbe kell álmodni...
(Említettem már, h "Nincs lehetetlen, csak tehetetlen..."? )
Üdv:
Ok. Patakinak bejött, de ez teljesen más szitu Nem pesszimista, csak realista... Sohasem hagyom, hogy a rózsaszin felhők elvakítsanak...
Nem értek egyet.
Már kétszer elmondtam, de a kkor még egyszer: _mi_ alakítjuk a világot, és ha mi a homokba dugjuk a fejünket, akkor tényleg nem lesz semmi...!! Ezek nem rózsaszín felhőcskék, hanem lehetőségek, amelyeknek a valóra váltása (vagy nem váltása) a mi felelősségünk és feladatunk!
Amúgy amit te mondasz, az nem realizmus, hanem kőkemény pesszimizmus...
Üdv:
Dín
- nathalee
- Nem elérhető
Dínchamion írta:
nathalee írta: Már késő... Az emberi faj már elfelejtette, milyen a természettel együtt élni... Már késő... Nem lehet őket megváltoztatni...
Itt állok kapui előtt;
Ez számomra azt jelenti, hogy kellő elszántsággal bármelyik álmunkat megvalósíthatjuk, és nem a múltba, nem a jelenbe, hanem a jövőbe kell álmodni...
Üdv:
Ok. Patakinak bejött, de ez teljesen más szitu Nem pesszimista, csak realista... Sohasem hagyom, hogy a rózsaszin felhők elvakítsanak...
- Dínchamion
- Nem elérhető
Itt állok kapui előtt;
Üdv:
Dín
- nathalee
- Nem elérhető
- Dínchamion
- Nem elérhető
Éppen azért legyünk mások (ilyen tekintetben is), mint a többi ember, mert ha valaki kiáll amellett, amit jónak gondol, akkor egyre többen fognak kiállni mellette... Na, ez most jó zagyva volt.
Betegségek: egészen jó ma már az az apparátus, amit bevethetünk az ilyesmi ellen, és ez csak kifogás, h miért nem nyúlunk egy döglött állathoz... Ha mindenki csak a saját dolgaira odafigyelne, már nem lenne ilyen probléma.
Addig is: érezzünk felelősséget magunk és a környezetünk iránt, mert különben egy nap arra fogunk ébredni, h nem lesz mi miatt aggódni...
Üdv:
Dín
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Szméagol: szintúgy.
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- nathalee
- Nem elérhető
Hogy is kell érteni, ha elgázolok egy tacsit otthagyom, ha egy német dogot észreveszem vagy mi? Személy szerint kislánykoromban megsirattam a bogárkákat és a rovarokat, amik szétkenödve a szélvédőn elég nyomasztóak voltak... jó, lehet csak én vagyok ilyen és ez gáz meg minden, de nem teszek annyira különbséget mustlinca és más között. Élőlény-élőlény...
Bocsássatok meg, de le kell írnom... Egy "jó" keresztény még a legyet se csapja le, hisz' Isten nem úgy fogalmazott: "csak embert NE ÖLJ! "
Áhhh, mindegy. Kevesek vagyunk hogy változtatni tudjunk a dolgokon, ha egyáltalán lehet...
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
8O Egy kissé meg vagyok illetődve. Azt hittem, mikor elkezdtem olvasni ezt a halott állat-szemetelés kérdést, hogy a válasz egyértelmű. És nem tudom, lehet hogy ez már csak egyéni szoc problem, de én a hullától is kikészülök.
A sport vadászokat pedig hagyjuk. Gyülölöm a SPORT vadászokat tiszta szivemből, legeslegmélyebb utálatomból. A természet kiválóan szelektálja magát nélkülük is, köszöni szépen, csak a ragadozóikat hagyják meg. Tudniillik hogy régen élt farkas M.o.-n, ma már csak át-átcsatangolnak a cseh határon.
Csak annyi és olyan állatot kell megölni, amennyi ételnek, kell, ahogy a RENDES ragadozók csinálják. De a trófeák például minek? Eh.
De ma már nincsenek ragadozók, hogy természetesen ritkítsák a növényevőket, naná, hogy muszáj sport vadászni.
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
- Marcus Agrippa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
nézzünk a jó oldalát a állatbarátságnak
pl: menhelyről ki fogadott be kutyust vagy macskát?
Vae victis!
- Toma gazda
- Nem elérhető
mármint a beteg állatokkal kapcsolatban
ha el tudod tartani vállald be
nagyob állatoknál pedig a rendőrséget év a vadászokat alkamazzák
döglött szarvasoknál stb.
én spec döglött állatról beszéltem.
most ha körülnézel Bp-n szemetet látsz nagyon sok helyen
ez hátrány!
ha arról van szó elégetem magam is
attól függ mekkorta természetesen, de ált nem rám jut a piszkos munka
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Toma gazda írta: a gázolásosnál is ez a probléma ha kis állat
akkor az ember nem törődik vele siet nincs ideje fékezni és nem áll meg
a többi meg fél a fertőzéstől ilyen egyszerű.
Most nem egy elgázolt levéltetüről van szó, hanem egy kutyáról vagy macskáról, és egyéb viszonylag nagyobb testű állatról. és nem is betegségről, hanem gázolásról. Bár őszintén szólva nem hiszem, hogy te fogod a döglött kutyát, és elégeted... hát ezt kötve hiszem. De az állat is élőlény, vannak érzései! em úgy, mint egy zacskónak... És szerintem jobbat teszek az állattal, ha befogadom, gondolozom, orvoshoz viszem, mint hogyha szemetet szedek egy játszótéren, nem mondom, hogy ez nem fontos, de egy beteg állat fontosabb...
Galadh
- Toma gazda
- Nem elérhető
a hulladékkal is lehet ugyanez a probéma.
a gázolásosnál is ez a probléma ha kis állat
akkor az ember nem törődik vele siet nincs ideje fékezni és nem áll meg
a többi meg fél a fertőzéstől ilyen egyszerű.
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
- Slytherin James Halliwell
- Nem elérhető
(Nekünk erről tarottak egy előadást az állatorvosok)
Százszor is megállnál mégis visszamész,
Elválni könnyű, de feledni nehéz.
hogwarts.uw.hu
- Toma gazda
- Nem elérhető
Galadh írta: Zen, Agrippa: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem jobban megrázna az, hogyha egyik reggel a házam előtt egy döglött kutya lenne, mint hogy egy chipseszacskó.
én a chipses zacskó mellet szavazok!
mert lehet hogy beteg volt az az állat
és ha elgázolták akkor elégetem
a zacseszt meg kidobom
városban pedig fordítva van
ez 100
és ez a baj!
hogy ha valaki szemetel az súlyosabb mint ha elüt egy állatot
- Ragoran
- Nem elérhető
Galadh-dal értek inkább 1et...
Elza:ez,mint elmélet 1dolog,de sztem nem csak ez lehet az ok...Lehet,h csak alapból agresszív és ha nem a feleségét veri akkor a kutyát.(érdekes,h nem tok nőt elképzelni,mint állatkínzót...)
Alyr:Én is láttam.Jó plakát,mint 5let nem jutna eszembe...
Elütött állatokat meg nem visznek le az útról 1:lekiismeret furdalása van és nem mer vissza menni v 2,szimplán nem érdekli.Én már láttam oat,h vki kihívta a rendőrt,h pakolják le az útról(igaz qz 1 szarvas/őzi volt eredetileg.Legalábbis méretéből ítélve...)
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
A szemeteléssel kapcs, az a szörnyű, hogy már nem csak a kutyák turkálják a szemetesből a kaját. Egyébként én nyáron egyszer lementem a lakótelepre egy zsákkal és egy kesztyűvel, és összeszedtem mások szemetét. Az nem zavart, hogy szemetet szedek, de az igen, hogy az emberek hülyének néztek, pedig mindenkinek ezt kéne csinálnia!
'Is there anybody out there?'
- Prérifarkas
- Nem elérhető
|Zen| írta:
Galadh írta: Mert télleg jobb ám nekik, ha simán éhen halnak. Erre gondoltál? És szted hány állat hal bele abba, hogy elgázolják?
Igen, igazad van, de nekem is:
- Szerintem ugyanannyira szenvednek, ha nem kapnak enni, és ha mérgező kaját esznek.
Az utolsó kérdésed hogy jön ide?
Úgy, hogy közölted, inkább a szemetelésre kéne odafigyelni...
Egyébként nem biztos, hogy ugyanannyira szenvednek. Lehet, hogy a méreg legalább megkönnyíti a halálukat. De ha te nem ettél volna egy hete, te sem nagyon válogatnál.
Galadh
- Nem elérhető
Galadh írta: Mert télleg jobb ám nekik, ha simán éhen halnak. Erre gondoltál? És szted hány állat hal bele abba, hogy elgázolják?
Igen, igazad van, de nekem is:
- Szerintem ugyanannyira szenvednek, ha nem kapnak enni, és ha mérgező kaját esznek.
Az utolsó kérdésed hogy jön ide?
hogwarts.uw.hu
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
- Nem elérhető
hogwarts.uw.hu
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
- Nem elérhető
hogwarts.uw.hu
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.