- Köszönetek: 0
Humor
- Nimashilin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Alyr: tényleg kérünk folytatást!
Majd lehet, h írok Frottírt délután, G. Árpi bácsi eredeti szövegeivel megspékelve...
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ja, és egy érdekesség a burárum szóval kapcsolatban. [size=9:t95q6ivz](Nem tudom, ki tud/tanul latinul, úgyhogy megpróbálom elmagyarázni érthetően. )[/size] Latinban a többes szám birtokos eset [size=9:t95q6ivz](szóval a ...-nak a vmije)[/size] nőnemű szónál (általában) -arum, amit "árum"-nak kell ejteni. Az egyes szám alanyeset nőnemű szavaknál "a"-ra végződik. ergo a burárum a bura szó többesszám birtokosesete. Hogy létezik-e a bura szó, azt nem tudom, majd megkérdezem a latintanáromat. Magyarban mindenesetre létezik burárum=burának a valamije :
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ailoleo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Minden egész eltörött,
Minden láng csak részekben lobban,
Minden szerelem darabokban,
Minden egész eltörött."
- Ivó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ha nem tettszik akkor meg ne olvassátok el! Nem kötelező!
Még annyi csak hogy én ezzel az új történetemmel tényleg sokat foglalkoztam gondolkodtam szóval egy kicsit rosszul esett hogy azt mondta valaki hasonlít az új történetem Hajnaléra!
Na mindegy aki elolvasa az el aki nem az nem
Hajnal: Én most nem akartalak megbántani.
Remélem nem is bántottalak meg de azért rosszul esett ez nekem
Szerintem nem sztároltam magam
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Szenvedés Kapuját... :rmad2:
Ivó
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Neframíel
- Nem elérhető
De nem akarok beleszólni, /hálaisten!/ ez nem az én ügyem. Csak annyit, hogy nem hiszem hogy meg akartak bántani, egyszerűen őszintébb, mint a többiek... és ez csak épülésedre lehet /mint mindenki másnak is, ha szemébe mondják a róla alkotott véleményt/ Tehát szerintem ne sértődj meg, hanem még csiszolgasd előtte, mielőtt beteszed a fórumra! /ez abszolút nem fika akart lenni, csak afféle jótanács, amit vagy megfogadsz, vagy nem./ Jaj, ha én így szívemre venném az összes engem ért kritikát!!
Úgyhogy ne durcáskodj, hanem csiszolgasd a 1.formát 2.nyelvhelyességet 3. helyesírást/!/ 4.szókincsedet! És most megint nem sértegetni akartam. /Habár mostanában mindenkit megsértek szerencsésen. /
Mindenkinek joga van véleményt mondani, ha meg vkinek nem tecc amit ír az ember, akkor legfeljebb nem olvassa el. /El se tudom képzelni, vajon hányszor lapoztátok át az enyémeket, mi? / Na nem baj. Valakinek vagy tecc. vagy nem nem tecc. vmi. /na ezt megint jól megmondtam.../
De most már offolunk rendesen! Inkább írjatok, írjatok, ÍRJATOK!!
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Azt írsz amit akarsz. De szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki öngyílkosságot készül elkövetni a Végzet Hegyén.
Szerintem csak azt hiszed, hogy olyan szórakoztató amit írsz. Mert totál a sztorit írod, ráadásul egyes emberkéket szó szerint utánzol .Maradok inkább az 1200 oldalas ( nekem kb. ennyi a könyv ) verziónál.
Gyémánt_Hajnal
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Hmm...hmmm. Gyémánt_Hajnal Ez nem az én stílusom, de azért jó.
Csak azt jutattja eszembe, hogy mis is volt Celeborn régi neve... [size=9:23cfya8i]( Telephorno )[/size]
- Nimashilin
- Nem elérhető
Gyémánt: :blackeye: Kész. Kiütött. Glorfivel csak finoman! Olyan kis széplelkű!
Ivó: egyetértek Hajnallal. Az első írásodban egy, azaz 1 poént fedeztem fel és sztem nem vmi színvonalas poén az, h "aszmonta hééé és pofára eset." Szóval amikor ezt először megemlítettük, nem igazán figyeltél rá és sztem ahhoz képest elég sokat sztároltad magad.
Más: tudom, hogy a legjobb védekezés a támadás, /a gyengébbek kedvéért: ez egy szállóige/ de sztem nem kéne rögtön azzal kezdeni, h te is "fikázhatnád" Hajnalt, főleg ha a te új írásod kísértetiesen hasonlít az övére... Csak sztem te novellát akartál írni, amit a KK topikban legyél szíves megjeleníteni. /mondhatnám, h ne oda, mert nem kószás, de ebben az ügyben inkább befogom a szám... / Merthogy én ebben egy poént sem találtam.
Hajnal tud helyesen, tagoltan, összefüggően írni, jó a sztori és ha kicsit perverz... hát Ilúvatarom, elnézzük neki! Szóval szerintem itt nem csak a káromkodásról van szó és itt értjük az olyan poénokat is, amik egy összetett mondatban vannak...
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Mi aztán tényleg értjük egymást! Majd folytatni kéne forumon kívül is!
Majd írok neked!
Arwena: a piszkos fantáziámat örökőltem
- Ivó
- Nem elérhető
Gyémánt_Hajnal írta: Ívó:
Eddig nehezen, bár visszafogtam magam, hogy ne kommentáljam azokat, amiket beírtál.
Könnyü dolog egy történetet röviden és kissé durvább szavakkal leírni. Bár én most kimerem jelenteni, hogy halálosan fárasztóak. Én a többiek munkáját imádom, mert van benne fantázia és látszik, hogy magukat adják, mint ahogyan én is.
Nem tartom magam a legjobbnak, mert biztos vannak nálam sokkal jobbak.
Amit most elkezdtél írni, talán fejlödőképes, majd kívárom mi lesz a vége. Az, hogy még mélyebben, hogyan vélekedek indittatásaidról, amik téged eme írományok írására késztettek, most nem teszem közzé.
Gyémánt
Gyémánt:Már meg ne haragudj,de miért nem tettszik,amit írtam?
Nincs benne fantázia szerinted?Nem adom önmagam?!?!
Igen,könnyű dolog,de nekem most ez jutott eszembe! És ennyi erővel én is le tudnám fikázni a te munkádat! De ha jól emlékszem,akkor nem mondtam semmi rosszat a munkádra!Tudom,hogy ez neked a saját vélemyényed,(ezt tiszteletben is tartom)de meglehetne kicsit finomabban is fogalmazni mindazt amit írsz hogy ne bántsd meg az illetőt akinek mondod!Folytatni fogom,mert valakinek tettszik.
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Arwena
- Nem elérhető
- Neframíel
- Nem elérhető
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Nem nagyon szoktam előtte gondolkodni, persze amikor gondolataim erre tévednek, megfogalmazódik, hogy a köv. részben miről fogok írni.
De általában csak leülök és írom amíg jól esik és van ihletem.
- Supersonica
- Nem elérhető
- Legolas01
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Asszem mi igen jól megértjük egymást, mint két jó barát!
Szerintem ne aggódj, ha a véleményedet nyílvánítod ki! Mindenkinek megvan a saját véleménye és mindenkinek tiszteletben kell tartani mások véleményét.
Négyes: követeltétek, hogy "rontsam" meg Haldírt meg Celebit is, de nem tudtam, hogy. Gondoltam, így:)
Még folytatom, hisz Gimlivel számításaim szerint rengeteg minden fog még történni, és folytatjuk utunkat:)
Óhh!!!! Elrond! Meg a Matrix!
- Neframíel
- Nem elérhető
Hajnal: azt kell mondanom, bátrabb és őszintébb vagy mint a többiek... de én inkább meg se szólalok, tegnap is megsértettem mindenkit a környezetemben, akihez csak szóltam...
Négyen?? Nem lehetett semmi!! De azért vannak még meg nem rontott tüncik. Pl. Figwit, Elrond, Glorfi, stb. /Habár Elrondot a helyedben kihagynám... Így is elég sokkoló egy mátrixos tünci. /
MINDENKI TOVÁBB! NE LUSTULJATOK!!!
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Eddig nehezen, bár visszafogtam magam, hogy ne kommentáljam azokat, amiket beírtál.
Könnyü dolog egy történetet röviden és kissé durvább szavakkal leírni. Bár én most kimerem jelenteni, hogy halálosan fárasztóak. Én a többiek munkáját imádom, mert van benne fantázia és látszik, hogy magukat adják, mint ahogyan én is.
Nem tartom magam a legjobbnak, mert biztos vannak nálam sokkal jobbak.
Amit most elkezdtél írni, talán fejlödőképes, majd kívárom mi lesz a vége. Az, hogy még mélyebben, hogyan vélekedek indittatásaidról, amik téged eme írományok írására késztettek, most nem teszem közzé.
Gyémánt
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Közben hozzánk vetődött Celeborn is, így én már két tünde pasassal táncoltam együtt, egyik elől, a másik hátul. Óhh!!!! Micsoda pillanatok! Egyik jobb pasi mint a másik! Aztán hallottam, hogy Calypso valamelyik másik CDmet teszi be. De, hogy hogyan jött rá eme másik világból jött tárgyak használatára, fogalmam sincs. De nem is érdekelt. Másik zene, már nem emlékszem mi, de ez is jó pergős volt és a tündék nagyon is értékelték. De az én figyelmemet Haldír és Celeborn kötőtte le.
Viszont ekkor Legsi, Gimli és Aragorn is odavetődött és Legsi azonnal kiszurt minket.
- Hogy égne le a hajatok! - ordította el magát Legsi és ledobta a kezében tartott ruháját, meg fegyverzetét és odarohant hozzánk.
- Haldír! Celeborn! Hajnal! - dühöngött Legsi. - Óhh jaj szegény tünde fejemnek! De a ti tünde fejeteknek is annyi! Mert nyissz!!!! - mondta és mutatta is, de a többi tünde nem is foglalkozott velünk.
- De hát mi nem csináltunk semmit. - mondta Haldír. -És te hol voltál? Hajnal egyedül volt, mi meg táncolunk vele. Olyan nagy baj ez? -kérdezte Haldír és csípőjére tette mindkét kezét, majd ránézett Celebornra, aki bólogatott.
- Nem. - mondta Legsi, majd megrázta a vállát és így szólt: - Én is beállok. - mondta, és már négyen táncoltunk együtt. Aztán egész éjjel ez így ment, még Gimli is beállt táncolni Galadriellel, majd Aragorn egy másik lánnyal. Gandi nyom nélkül eltünt.
Míg mindenki az élvezetek kiaknázásával volt elfoglalva, addig Gandi elhagyta az erdőtt, mert kicsit elege let mindenből. Mikor kiért a szélére, egy kitüremkedő, hatalmas kövőn felfedezett egy árnyalakot. Gandi azonnal felemelte botját.
- Ki vagy? Mi vagy? Honnan jössz? Ha Szarumán vagy, akkor előre kijelentem, a múlt héten voltam kozmetikusnál és most eszem ágában sincs magam megkínoztatni. - szólt oda Gandi, de az alak felegyenesedett, majd leugrott a kőről és odalépett Gandi elébe. Én az alak arca szeme elé tárult, amint a hold kivillant a felhők mögül.
- Én Dánkesőn Meglóg vagyok, a Völgylakó. És azért vagyok itt, mert csak egy maradhat. - fenyegette meg Gandit és kivillantotta kardját.
- Aha, jó duma. Előbb veszem be, hogy itt a Mikulás mint, hogy te vagy a Meglóg. - hitetlenkedett Gandi. - Nos, mit szeretnél gyermekem, és talán elenged a bácsi. - mondta Gandi.
- A fejedet! - szólt Meglóg.
- Na és miért? - kérdezte Gandi.
- Szarumán küldött, mert a multkor nem fízetted ki a gyantázásért és szemöldők szedésért a pénzt. - válaszolta Meglóg és most már látta, hogy hosszú szőke haja van és hegyes füle.
- És te vagy a beszedő?
- Igen.
- Ajjaj.... - mormolta Gandi, mert nem volt egy fitying sem nála.
- Add ide a pénzt, vagy elhagyod a fejed! - kiáltotta Meglóg.
- Ne ordíts már! Nem vagyok süket! És mit kapsz te ezért a szolgáltatásért?
- Örök fiatalságot. Én vagyok a halhatatlan, a Völgylakó! - mondta Meglóg.
- Komolyan?
- Aha.
- Hűűűű!!!! - ámult Gandi. - De szerintem téged Szarumán álnokul becsapott. Szerintem te tünde vagy és a tündék sosem öregszenek meg és halhatatlanok. - tett meg egy nagyon fontos megállapítást Gandi, majd leeresztette botját.
- Tényleg? - akadt meg Meglóg és ő is leengedte kardját. - Valahogy mindig is éreztem. De Szarumán sosem közőlte velem, hogy tünde vagyok. Kétezer éve ő nevel. Ekkora átverést! - Gandi kezdte megsajnálni.
- Szegény ifjú tünde! - és odament hozzá és átkarolta Meglógott, akit ekkora megrázkódtatás ért.
- Ilyet! Pedig mindig mondta, hogy az erő velem van, meg mindig velem lesz. Meg, hogy én vagyok a Völgylakó és csak egy maradhat! - és elkezdett zokogni.
- Vajon a mamám meg a papám él még? - kérdezte.
- Bízonyára. - mondta Gandi és megfogta Meglóg fenekét.
- Mit csinálsz? - kérdezte szipógva Meglóg.
- Óhh, semmit. Az ég világon semmit. Csak vígasztallak. - mondta Gandi.
- Akkor kicsit lejjebb fogd. - mondta Meglóg és Gandi így is tett.
Aztán felébredtem. Ja, csak az egész egy álom volt. De micsoda álom! Ajjajaj! Legsi! Meg a többiek! De csak álmodtam......milyen szomorú......csak álom volt.......
Majd kinyítottam a szemem és lám, egy nagyon szép szobában vagyok, minden fából, díszítmények belefaragva, függöny mindenütt, lenge fátylak. A napfény aranylóan süt be. Aztán láttam, hogy egy ágyban fekszem, hassal valakinek a melkasán. Felnézek, látom, hogy Legsi az és mélyen alszik. Milyen édes! És pucér! Ollálá! Ollálá! Majd látom, hogy a lábamnál is fekszik valaki. De ki? És, hogyan? Nem emlékszem semmire! Majd arrébb mászok, hogy megnézzem. Fele arca az ágyba nyomva, de látom, hogy Haldír. Te jó ég! Meztelen. A feneke teljesen kinn. Ollálá! Egyszerre mindkettővel? Mi? Hhheee? Legsi és Haldír? Ajjajajjaaajjj!!!!! Aztán valaki megmoccan a hatalmas ágyon, de sem Legsi, sem pedig Haldír. Akkor ki? Gyönyörű férfitestet látok az ágy végében, de arca letakarva valami fátyollal, vagy takaróval. Odamászok és lehúzom róla. Celeborn!!!!!! Jesszus!!!!! Heee?????!!!! Mindhárom?!!!! Mit műveltem én??!!!! Három tünde egy éjszaka! De, hogy a jó életbe, hogy én semmire sem emlékszem?
Aztán Legsi megmoccan,t kinyította a szemét, majd rámmosolygott.
- Szép jó reggelt, magának a napszaknak, mellyel most kettősen ébredtem. Az egyik kinnt fénylik és felmelegít mindent, fát, mohát, rétet. A másik meg itt bennt engemet melegít! - mondta édesen és én majdnem elolvadtam. Majd megdörzsőlte cuki kis szemét, majd körül nézett. - Óhh Haldír! - jegyezte meglepve, majd megütőtte fejecskéjét. - Ja, tényleg! De hol a másik lány? - kérdezte Legsi.
- Másik lány? Nem fiú? - kérdeztem meglepve.
- Fiú? Én úgy emlékszem lány. - mondta Legsi, majd elkezdte keresni a harmadikat, míg felfedezte az alvó Celebornt. - Jééé!!! Tényleg fiú! És lám, Celeborn az! - mosolygott, majd ásított egy nagyot. - Látszik, hogy túl sokat ittunk tegnap este. De már megíjedtem, hogy ha nem lány lészen az ama harmadik társ, féltem, hogy Gimli vagy Aragorn az. De lám, most nehéz kő esett le szívemről. - folytatta Legsi, majd Haldír is fölébredt.
- Fáj a fejem. - mormolta. - Ti kik vagytok? - kérdezte, mikor felemelte fejét és észrevett minket. Látszott, hogy még nagyon álmos. De olyan édes volt, mint egy kis angyal. - És én ki vagyok? - kérdezte Haldír, majd mi elnevettük magunkat.
- Nem is emlékszel a nevedre, Haldír? - kérdeztem. Majd Haldíron látszott, hogy erősen megerőlteti az emlékezetét, majd odanéz Celebornra.
- Őt tudom ki. Celebi. De én.......jajjjj tényleg! Csak a pia meg a fű, az uralkodik még bennem. Bocsesz. - mondta, majd feje visszahuppant az ágyra. De látszott, hogy megpróbálja megint felemelni, így kezeit használta támasztéknak.
- Jó kis buli volt az éjjel. - mondta, majd odabújt hozzánk. - De négyesben még sosem csináltam. Úgy érzem magam, mint egy bagzos nyuszi. Hát sok 1800 éven felülieknek való dolog történt itt. - mondta vigyorogva.
- Az. - szólt Legsi és kuncogott.
- De Celebi jó sokáíg alszik. - jegyezte meg Haldír.
- Nyem almsom. - mormolta egy hang az ágy végéből. Celebi volt az.
- Mi? - kérdezte Haldír.
- Nem alszom. - mondta most már tisztábban, de szemeit még most sem nyította ki. - Már rég fönn vagyok, csak a szememet lusta voltam kinyítni. - mondta Celebi, majd ő is ásított egy nagyon. - És nem vagyok lány Legsi. Nem tudom honnan szedted, de mindegy. Rég nem volt ilyen éjszakám. - majd kicsitt csöndbe maradt, aztán folytatta: - De ki szedte le a takarót rólam? Fázik a fenekem. - mondta, majd látta, hogy Haldír birtokolja a takarót. - Léccike, add ide. - kérlelte,de Haldír nem adta. - Azt ne mond, hogy szégyenlős vagy! - mondta Celeborn, majd inkább felüllt.
- Nem vagyok szégyenlős, csak ez a reggel kicsit hűvősebb és én is fázom. - mondta Haldír.
- Akkor odabújok. - mondta Celebi és már mászott is.
- Bújjatok ide mindannyian. - mondta Haldír.
- Ivó
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
(néhány nevet átvettem tőletek, bocsi…)
A Pajzán Póniban…
Estére a hekliták elérték Krít.
Mikor odaértek a kapuhoz, az őr, Béna, megkérdezte Frottírtól:
-Hogy hívják uraságodat?
-A nevem Alkalmi- mondta Frottír-és hekliták vagyunk a Megy-é-ből.
A kapuőr minden bizonnyal tudhatott vmit, mert mihelyt a kapuhoz értek, csábos pillantásokat vetett Frottírra, és hozzátette:
-Ez itt közfelügyelet alatt álló terület. A rendfenntartó bizottság nevében kardokat, láncokat, Gyűrűket letenni, és megvárni, amíg…
Itt azonban abba kellett hagynia, mert Frottír egy jobbegyenessel figyelmeztette, hogy nem kívánja becses pillantásait továbbra is Bénán tartani.
Béna értett a szóból, és egy kis szitkozódás után tolókocsijával begurult a tyúkólba.
A következő öt méter séta eseménytelenül telt, ami igen furcsa ahhoz képest, amik éjszaka történni szoktak az ártatlan, kicsi, elkószált emberkékkel. Hát még a heklitákkal…
Frottír hamarosan meglátott egy táblát, amin egy póni ….ööö… hagyjuk.
Szóval az említett póni alatt ezt a feliratot látta:
PAJZÁN PÓNI
Belépés csak 18, ill. 33 éven felülieknek, saját felelősségre
(meg ne kérdezzétek, hogy akkor Pipiék hogy jutottak be…)
Pipi elmosolyodott, ami nem volt szép látvány, mióta Fűzfánfütyülő a maradék fogát is kiverte. Kamu gyanakodva méregette azt az óriási hátsó fertályat, ami hirtelen kitüremkedett az ajtón.
-Egy pillanat, kis vendég urak! -Lihegte Falra Mászok, majd a részeg heklitákat kiöntötte a talicskából, egyenesen a szemétdombra. (előtte persze átkutatta a zsebeiket, de ez top szikret!)
-Mivel szolgálhatok? -kérdezte Mászok, majd elmosolyodott, és úgy súgta:
-Hát persze. Manapság már csak fű kell a hekliknek. De mióta este a söntésben „ Ki vagyok Én?”-t szoktunk játszani a sötétben, igen fogytán vagyunk belőle. Tudják a Pópák nem éppen a tisztálkodási szokásaikról híresek, és vmivel el kell nyomni a kellemetlen szagokat…-azzal előkapott pár használt pipát, és a hekliták szájába nyomta, majd betuszkolta őket egy szobába, és rájuk zárta az ajtót.
A heklitáknak csak úgy zsongott a fejük. Ami a pipában volt, nem igazán nevezhető „minőség”-nek. Azért volt, akire hatott…
-Szárnyalok…-mondta Kamu, és az imént megevett borsó a falon landolt.
-Hihi -mondta Trafó –falrahányt borsó…-De mivel Kamu elég fenyegetően közeledett felé, hozzátette:
-Asszem inkább kimegyek szívni…Egy kis friss levegőt-azzal úgy elszalatt, mint a pirózó Nazgul, akinek nincs szerencséje. A pótlás viszont megérkezett egy heklita személyében.
-Csicska Hopp vagyok. –mondta udvariasan Csicska Hopp, mert udvarias volt. Viszont a kiejtése olyan paraszti volt, hogy Kamu már kezdett lenéző lenni vele.
-Gondolom Mászok mondta, hogy ha van kedvük…-itt Frottírra kacsintott, aki kiszáradt torokkal mondta:
-Perszeeeee….na végre ez sok időbe telt…
Miután enyhén részegre itták magukat, feltápászkodtak és Csicska hopp után legurultak a lépcsőn. A söntésben kényelmes matracok voltak elhelyezve az arra járók kedvéért.
Frottír az egyik sarokban észrevett egy feltűnően büdös pópát, aki őt figyelte.
-Ki ez az ember? –kérdezte Falra Mászokot, mikor az arra járt.
-Ő Ilyetszar, a Pópák közül. A mégigazibb nevét nemtom.
De mifelénk csak Büdöskének szokták hívni.
-Milyen találó -mondta Frottír, és befogta az orrát, de Mászok addigra elviharzott. Mikor újból arra járt, még hozzá tette:
-Óvakodjanak tőle. Ha itt van, leginkább a hekliták társaságát keresi, akik aztán furcsákat beszélnek róla… Jut eszembe: Ma este, ha nincs ellenére, elmennék önhöz…beszélgetni.
-ühüm –mondta Frottír, de nem nagyon dobódott fel.
Még alig ittak meg egy hordó sört, amikor Frottír látta, hogy Büdöske őt nézi, és néha kacsint egyet. Mikor Büdöske látta, hogy ő sem közömbös Frottírnak, azt súgta:
-Üljön csak ide, Alkalmi uraság.Beszélgethetnénk…
Közben Pipi kétségbeesett küzdelmet folytatott azért, hogy magára vonja néhány törp figyelmét.
-Vigyázzon –mondta Büdöske –lehet, hogy a partnere többet beszél a kelleténél.
És valóban. Pipi már Bélbőről beszélt, és arról, hogyan is élte túl, hogy a buliján lehúzta magát a vécén. Kíííínos, gondolta Frottír. Ideje közbelépni…
Aztán eszébe jutott az a kis részeges dal, amit Bélbő akkor költött, amikor még nem az erdőket, hanem a kocsmákat járta. Felmászott egy asztalra, és elkezdett üvölteni:
Van egy fogadó, hekli fogadó,
A söre talán néha jó,
S a Holdbéli Manus is betért,
Hátha éppen iható.
Hegedűlt a macska,
Hogy ne unatkozzon már,
Táncolt hozzá a kutyuska,
Hogy szétrepedt a zár…
És szétrepedt a zár,
Ömlött tányér és kanál,
S a tolvajok is örültek,
Mert ezüstből volt ám!
Volt egy kicsi tehén,
Billog a fenekén,
S hogy meneküljön innen el,
Átugrik a hold felett,
A kis manus meg
Holt részeg, fulladozik már,
Az asztal alatt hempereg
A cicuskával…wow!
Nem jött össze… oh, de kár!
Szétment a gitár,
Zenés betét nélkül neki
Soha fel nem áll.
Felemelték a holdbéli manust,
Kirúgták, mert már
Felkelt a nap, és az ember
Most aludna már!
Az ének jó volt, és beindította a közönség fantáziáját.
-Szóljunk Csicska Hoppnak, hogy hozza ide a macskáját, mi meg majd hempergőzünk vele! -ordította a részeg csürhe.
-Még egyszer, Alkalmi!
Frottír is beizgult, és amikor másodszor ott tartott, hogy „billog volt a fenekén”, ki akarta villantani cowboyos alsónaciját, de túl nagy hévvel rántotta le, és az alsó és felsőrész együtt jött le. És Frottír megszégyenült. Volna. Ha. Ha nem jött volna az a monumentális ötlete, hogy felhúzza a Gyűrűt. De jött. És felhúzta. Hű. Ha. Eltűnt. És akkor meglátta a Mór Dóri Nazgul-járőrszolgálatot, amint éppen le akarják tapizni. Mivel nem volt testük, ennélfogva kezük sem, ezen annyira megijedt, hogy lehúzta. A Gyűrűt. Az ujjáról. Ezen annyira meglepődtek a vendégek, hogy rögtön megkövezték. Volna. Ha. Ha Büdöske közbe nem lép. De közbelépett. Gyengéden megfogta Frottír nyakát, gondosan elfogva a nyaki ütőerét, majd kedvesen végighúzta a lépcsőn, és behajította a szobájába.
????
Ha van rá igény, folyt. köv.
Olórea
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Saczy
- Nem elérhető
- Ivó
- Nem elérhető
Reggel,amikor épp a bevásárlóközpont ajtajából toppantam ki,valami különös,nemtudom mi lehetett,por szóródott rám. Mindkét kezemben több szatyor lógott,melyben cd,fülhallgató,minden volt. Felnéztem az égre,és már nem a bevásárlóközpont elött álltam azzal a sok szatyorral,hanem egy mezőn feküdtem,és a szatyrok szanaszét hevertek a földön. Embert sehol sem láttam,és máris pánikba estem.
-Hol lehetek? És hol vannak azok a járókelők,akik körülöttem szaladgáltak,és ordibáltak velem,hogy mennyek arrébb. -mondtam kétségbeesetten.
A szatyrokat összeszedtem a földről,és nagy léptekben elindultam,gondolkodva,hogy most hol vagyok,az erdő felé.
-Ez biztos valami álom! -mondtam hangosan,majd folytattam.
-Én nem vagyok itt,ezt csak álmodom! -folytattam.
Az erdő tele volt patakokkal,folyókkal,és eszembe jutott,hogy mit mondott Gimli,a Gyűrű Szövetségében:
-"Vigyázzatok,mert itt egy gonosz tündelány ólálkodik,ki ha ránéz megbabonázza."
Ekkor megálltam,és leejtettem az összem szatyrot.
-Mi van,ha igaza volt Gimlinek,és az a tünde,ebben az erdőben van? -tettem fel magamnak a kérdést.
-Nem az nem lehet! -válaszoltam gyorsan a saját kérdésemre,és most már a hátamon cipeltem az összes holmit.
-Várjunk csak! -rikkantottam el magam. Hisz a bevásárlóköpont elött bementem egy csomó boltba,és azthiszem vettem magamnak egy mobilt is! Tehát felhívhatok valakit,ha van télerő! Remélem lesz,és gyorsan előkotortam,egy nokia8210-est.
-A fene egye meg! Nem lehet igaz! Nincs télerő,szóval nemtudok telefonálni.
Ekkor már kilenc óra felé járhatott.
-Nem,már negyed tíz van. -mondtam.
-Sietnem kell,el kell jutnom valakihez.
És ekkor jelent meg valaki a hátam mögött. Az a valaki ezt mondta:
-Hát te ki vagy? -mondta egy ismerős hang,és már azonnal tudtam,hogy Aragorn jött.
-Ivó,hívj csak Ivónak.
-Én Aragorn -mondta szelíd hangon. Nem akarsz velem tartani? -kérdeztem,majd folytatta: Mik vannak azokban a szatyrokban?
-De,persze,hova megyünk? A szatyrokban pedig van élelem,könyv,minden.
-Értem,akkor mehetünk is. Én járom a vidéket,te is járd velem eggyütt.
-Jó,mehetünk,de elötte összeszedem a szatyraimat.
Nagyon csöndes volt egész úton Aragorn,megkérdeztem miért.
-Miért vagy ilyen csöndes? -tettem fel neki a kérdést,amire ő azonnal válaszolt.
-Csak gondolkodom,hogy vajon estére itt lesznek már az orkok e.
-Orkok? -hmm....
-Nem tudod mik azok?
-De,tudom azok a nyálkás büdös szájú,kétlábú,erős valakik
-Igen,azok. De nagyon jól tudnak harcolni.
Még egy kicsi ideig elbeszélgettünk Aragornnal,aztántovább beszéltünk tovább és tovább
Milyen eddig?
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Ez a kedvencem, de az egész nagyon kacagtató, gratula, Ery!Ery írta: 2. Nehezményeztük továbbá a fogadó küldöttség és vacsora hiányát, idézem a tájékoztatót: "lobogó tűz, maláta sör, omló hús a csontjáról". Bár ez utóbbi megvolt de - érthető okok miatt nem éltünk a felkínált lehetőséggel. Kénytelenek voltunk tehát saját italunkat elfogyasztva neki indulni.
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Nefadar
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Panaszlevél
Dáin király
Erebor
Magányos Hegy
Trónterem
Tisztelt uram, felség, ezúton szeretnék reklamálni az önök által meghirdett "Üdüljön kellemesen Móriában" című társasutazással kapcsolatosan.
Magam és 8 társam befizettünk erre az útra, azt remélvén, hogy a hagyományosan jó törp vendégszeretet élvezve kellemes időt tölthetünk itt.
1. Már a határátlépésnél is komoly gondjaink adódtak, mivel az illetékes szervek nem voltak hajlandóak a határt megnyitni, helyette idétlen fejtörőt adva fel. Megjegyzem már a határátlépésnél sejtettük, hogy: "a kellemes piknik a Sirannon partján" elmarad, mivel a folyót immár ipari célokra felduzzasztották.
2. Nehezményeztük továbbá a fogadó küldöttség és vacsora hiányát, idézem a tájékoztatót: "lobogó tűz, maláta sör, omló hús a csontjáról". Bár ez utóbbi megvolt de - érthető okok miatt - nem éltünk a felkínált lehetőséggel. Kénytelenek voltunk tehát saját italunkat elfogyasztva neki indulni.
3. Mivel nem jelent meg az idegenvezető, így kénytelenek voltunk kitalálni, hogy merre is kel menjünk, hogy kitaláljunk eből a labirintusból, ahol az ígértekkel ellentétben nem volt világítás.
4. Mikor megérkeztünk a szálláshelyünkre, azt minősíthetetlen állapotban találtuk, ráadásul meg kellet küzdenünk mindenféle elemekkel, akik a holmiainkra pályáztak.
A fentiek alapján úgy döntöttünk, hogy a további programokban (mithrill bánya megtekintése stb.) nem veszünk részt, hanem a lehető leghamarabb elhagyjuk a területet. Ezúton szeretnénk tiltakozni és rámutatni az utak, hidak és lépcsők katasztrofális állapotára, mivel ezek statikailag immár nem felelnek meg a biztonságos követelményeknek.
Nehezményezzük továbbá, hogy a Balog (vagy Balrog?) nevű portás nem volt hajlandó minket kiengedni, sőt a nálunk lévő értékeket követelte (többek között Zs. F. társunk gyűrűjét). A portától csak úgy tudtunk megszabadulni, hogy egyik társunk megígérte neki, hogy ott marad mosogatni.
Mindezek fényében az ígért szolgáltatások teljes hiánya miatt, valamint a minket ért pótolhatatlan veszteségek miatt kártérítést követelünk.
Tisztelettel:
a nyolc utitárs
Khuzdulból fordította: Ery
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Ivó
- Nem elérhető
- Nefadar
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Annyit írtatok itten, hogy egy hét mire elolvasom.
Csupán egyet szeretnék kérni:
Az egyes beszólások ne legyenek nagyon hosszúak!
Inkább bontsátok több részre, mert azt könnyebb kezelni.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.