MTT Kórus

Több
20 éve 6 hónapja #190738 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Híha, ezer bocs, Lau! :oops: ÉS Angwen és Ladislas!
Szóval csütörtök délután(az tizenharmadika) :?:

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 6 hónapja #190668 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: MTT Kórus
esetleg lehetne olyan napokon, ami nem szerda és péntek? persze ha nem gond. :!: (csak táncórám van akkor, és verseny előtt három nappal nem szeretném kihagyni :oops: )

meg angwen és sztiváj sem ér rá akkor.

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 6 hónapja #190617 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: MTT Kórus
máj. 12. nekem matekvizsga, de utána ok. :wink:

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
20 éve 6 hónapja #190521 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Há biztos jó, nemtom...hol van az még ? :)
A "régiek" közül próbálunk majd valamit ?
gillz, egyszer átjöhetnél, és felénekelhetnénk a Fantomot...kíváncsi vagyok hogy hangzik, hm ?

Több
20 éve 6 hónapja #190515 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: MTT Kórus
rendben, nekem jó a máj.12. ti, többiek? :mrgreen:

need more brainz. yourz. now.

Több
20 éve 6 hónapja #190460 Írta: elodyke
elodyke válaszolt a következő témában: MTT Kórus
amug ygyakoroljon mindenki ha már eggyut nemtudunk mert nagyon elfelejtunk dolgokat
es ez igy sokáig nem mehet..
en eddig mindenhol ott voltam az elozot kivéve.. se énekelek is ezerrel

a zene - a zene minden , na meg persze a kaja

... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.

Több
20 éve 6 hónapja #190457 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Ha élhetek időpont-javaslattal: május 12, szerda. Ha a hétköznap nagyon nem jó, akkor innen június irányába a naptárban. Azt hiszem igazán frissítően hatna az érettségi után egy remekbe szabott kóruspróba.
Hogy ne csak így írásban tüsténkedjek: van fénymásolva egy spirituálém(Glory, glory! 5 szólamban) és egy a Kaláka-Kányádi koncert végén hallott Vonzás Becze Gábor-Weöres Sándor szerzőpáros neve által fémjelezve (Hosszú a virágfüzér...).
Majd viszem.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
20 éve 6 hónapja #190128 Írta: elodyke
elodyke válaszolt a következő témában: MTT Kórus
legyen nálam...

... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.

Több
20 éve 6 hónapja #190118 Írta: Drizzt
Milyen csönd lett Brandir hozzászólása után :) Mindenki örökre hallgat ?
Na mindegy...
Leg...Ádám kérdezte lészen-e kóruspróba...Azt mondtam neki, hogy nemtom, csináljunk ?
Gondoltam megkérdezlek titeket is. Gillz ?

Több
20 éve 6 hónapja - 20 éve 6 hónapja #189508 Írta: Brandir
Brandir válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Felhívás!
Drámaírók figyelmébe:

Saját alkotású drámákat várunk, az MTT keretei között szerveződő színjátszókör számára, nyári (és esetleg későbbi) programjainkhoz.

Aki kedvet érez egy nagyjából fél-háromnegyed órás, a tolkieni „mondakörbe” tartozó, komoly hangvételű színdarab megírásához, az tegye meg most, vagy hallgasson mindörökre.

Amit várunk:
-Legfontosabb, hogy a darab hiteles legyen. Vagyis Tolkien valamelyik írásának (elsősorban Szilmarilok, HOME, GyU) egy részletét, vagy jeleneteit dolgozza föl.
-Most főleg rövidebb műveket várunk. Körülbelül 10 gépelt oldal, vagy 30.000 karakter.

Amit kínálunk:
-Elismerő, baráti vállveregetés.
-A legjobbnak ítélt, és előadásra szánt darab szétboncolását, szerzőjének kiborítását és munkára kényszerítését.
-A beérkezett darabokat az MTT saját szellemi termékének tekinti. Tehát erre a felhívásra azok jelentkezését várjuk, akik hozzájárulnak alkotásuk színreviteléhez (akár a későbbiekben is), és az ehhez szükséges esetleges módosításokhoz!

Tekintettel arra, hogy a nyár közel, sajnos kénytelenek vagyunk közeli határidőt kitűzni:
-Beküldés végső határideje: 2004. június 6. éjfél.
-Beküldés e-mail-ben: drama@tolkien.hu

Kérjük azok jelentkezését is (szintén a később megadott címen), akik ilyen témában, előadásra szánt, hosszabb darabot írnának, vagy a közeli határidő miatt nem tudnak most részt venni.

"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L

Több
20 éve 7 hónapja #189152 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Ring: Ne aggodj a civil faluban kiváncsiak lesznek ránk. Főleg,hogy olyan sátorban leszünk ahová általában értelmesebb népek járnak.
Én ajánlanám, hogy a Tolkien verseket énekeljétek el! (ha kell akkor dogozzatok fel ujakat)
Meg persze mást is
na csók

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 7 hónapja #189125 Írta: Ringbearer

gillz írta: Kedves énekkar!

Próba minden valószínűség szerint lesz, mert Kapolcsra, Szigetre kell készülnünk valamivel. (erre amúgy nagyon lelkesen várok ötleteket, a lényeg, h jól kinéző, Tolkien életművével kapcsolatos zenemű legyen!)

Szigeten?? no, mindegy, biztos nem voltam még, csak nem tom elképzelni, hogy ott mit csinálhatha az énekkar!

Több
20 éve 7 hónapja #189081 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: MTT Kórus

andariel írta: Bocsi, emberek, még viszonylag új vagyok és lenne egy kérdésem: Hol lehet jelentkezni a színjátszókörbe, vagy az énekkarba?
andariel

Az énekkarba legközelebb csak szeptemberben lesz meghallgatás. A színjátszókörrel kapcsolatban javaslom, hogy figyeld ezt meg a Kreatív Szekció/Színművek topicot, mert ha lesz valami az itt meg ott bent lesz. :idea:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
20 éve 7 hónapja #189066 Írta: andariel
andariel válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Bocsi, emberek, még viszonylag új vagyok és lenne egy kérdésem: Hol lehet jelentkezni a színjátszókörbe, vagy az énekkarba?
andariel

Why do they call it rush our when nothing moves?

Több
20 éve 7 hónapja #188992 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Kedves énekkar!

Próba minden valószínűség szerint lesz, mert Kapolcsra, Szigetre kell készülnünk valamivel. (erre amúgy nagyon lelkesen várok ötleteket, a lényeg, h jól kinéző, Tolkien életművével kapcsolatos zenemű legyen!)

Hogy mikor, hol, az majd, egyelőre konkrétumok kellenek.

need more brainz. yourz. now.

Több
20 éve 7 hónapja #188905 Írta: Rabyn
Drága kedves énekkar!

Szerintem NE függesszétek fel teljesen a proibákat nyárra. Ugyanis én pl. szeretném ha a szigeten fellépne az énekkar. (akár egy fél órs műsorral akár valami mással)
vagy akárhol máshol. De ez persze csak magánvélemény.

Több
20 éve 7 hónapja #188901 Írta: Drizzt
Nah, kedd óta nem tudtam netezni, úghogy lemaradtam kissé...
Kezdjük az elején...
A maximalizmusom nem azért van, mert nekem semmi sem jó, hanem, azért, hogy minél többet adhassak azoknak, akik hallják. Vannak, akikkel beszélgettem arról, hogy mit jelent nekem az éneklés...nem fejtem ki, mert nem ide tartozik, de igen Estel, minden dal egy csoda...hallani is csoda és énekelni is...főleg, ha ezzel másnak örömet okozunk. De ezzel mind így vagyunk gondolom...hm?
Ami a későbbi személyeskedő hozzászólasokat illeti...hát nem biztos, hogy itt a helyük, de ti tudjátok...de, ha már itt vannak ;)
Személy szerint nem értek egyet azzal, hogy, ha harrmónia van akkor hiányzik a kreativítás...(mellesleg ezzel mintha azt mondtad volna Ana, hogy köztünk te vagy az egyetlen, akinek köze van a krativításhoz...amit hát...na mindegy), engem spec. a harmónia inspirál.
Én úgy érzem azért tettem én is valamit azért, hogy legyen ebből a 7.-ei dologból (meg egyáltalán a kórusból) valami, hiszen készültem is énekkel, éshát mintha lettek volna nálam próbák, de ez teljesen természetes volt részemről, nem vártam érte soha semmit, nekem bőven elég volt, hogy voltak, akik eljöttek, és énekeltünk...próbáltunk próbálni :)
Hja, a jövőre nézve...ami a mosdó alatt van az SZENNYESTARTÓ :D ...NEM SZEMETES :P Amúgy nálam ezen túl is lehetnek hétvégéken próbák sztem, már, ha jó nektek.
A '98-as érettségi az jó volt :D és én is úgy emlékeztem, hogy máskor voltak ezek a dolgok...
Nem szeretnék az Anával folytatott vitába belekeveredni, én gondolom, hogy mennyi nyűggel járhat egy szakdoli elkészítése...én inkább szurkolok, mint eddig is ;) Dejutána aztán fellélegezni :)
NEm lesznek próbák ? Elvonási tüneteim lesznek...persze érthető.

Több
20 éve 7 hónapja #188855 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Drága Kriszana, azt kérdezted, mit csinálj?
Ha hallgatnál rám, megpróbálnál végre túllépni "a saját bűvkörödön", amely alatt értem azt, hogy nem csak azt tartod fontosnak, hogy neked igazad van-e, vagy hogy a hozzád közel állók hozzád közel állnak-e továbbra is. Amíg ugyanis ennek a felfogásnak a rabja vagy (és ez rabság, hiába nem látszik számodra esetleg), még megmagyarázni sem tudnánk Neked semmit. :(
Sajnálom, hogy a hozzászólásommal ide kényszerítettelek; nem állt szándékomban; csak annyit szerettem volna tisztázni, hogy miért is sokalltam be tegnapelőtt. Igenis elhiszem Neked, hogy nincsen szó semmiféle örök-harag dologról, így hát bizakodva állok elébe annak, hogy egyszer én is túlteszem magam a történtekken, mint ahogy tudomásom szerint azok is túltették rajta magukat, akikre utaltam. Addig is: Mindannyiunknak sok sikert! ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 7 hónapja #188820 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: MTT Kórus

kriszana írta: Részemről egyáltalán nincs szó öri-hari dologról

Akkor jo, akkor Mea Culpa :oops: , nekem igy jott le.
A tobbit priviben.
B.

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
20 éve 7 hónapja #188813 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Továbbra sem értem - Beleg pl - hogy mi az, ami miatt én "negyedévente ugyanazon dolgok miatt összeveszek különböző emberekkel..."
jó lenne, ha már végre elmagyarázná valaki.
Önérzetes vagyok? Lehet. Mert ez a Társaság a fél életemet jelenti, és sokat dolgoztam érte, hogy ilyen legyen.

Részemről egyáltalán nincs szó öri-hari dologról, de ezt hiába bizonygatom, úgysem, hiszitek el, ahogy azt sem, hogy nem sértődtem meg.

Mit csináljak? Kénytelen leszek belenyugodni, hogy igazam, van, én tudom, meg akik fontosak számomra, azok is tudják - és ez elég.

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)

Több
20 éve 7 hónapja #188721 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: MTT Kórus

kriszana írta: Most értem csak meg, hogy mit is jelent az, hogy az interneten, a fórumon egy hozzászólás - bármennyire is szeretnénk - nem tükrözi a jelenlegi lelkiállapotunkat, hangulatunkat.

OFF
Szvsz nagyon is kifejezi, csak legyen, aki olvasni tud a sorok közt, és tud a másik fejével gondolkozni ;)
ON

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 7 hónapja #188716 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Szvsz itt abszolút nem volt szó ilyen örihari-játékról, sokkal inkább arról, hogy mindenki a másikat próbálja csitítani, miközben ő maga hóttideg... És csak kapkodom itt a fejem, és gőzöm nincs, mi ez az egész, de mindegy! :roll:

Csókpussz mindenkinek...

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #188714 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Ugy van, mondjunk okosakat a masiknak! Igen, gyerekek, igy kell ezt csinalni! Nagyon "felnottes" modszer. :itscool:

En most azt javasolnam hogy MINDENKI aki olvassa EZT a hozaszolast es Szinmuves vagy Enekkaros, most nezzen magaba hogy vajon o mindent megtesz azert hogy akar az Enekkar akar a Szinmuves csoport munkaja siman menjen?

Ha nem, akkor asszem van mivel foglalkoznia mindenkinek.
Javasolnam hogy egyelore pihenjen az Enekkar amig lecsengenek az indulatok - senki ne mondja nekem hogy nincsenek - es utana jojjetek ossze megint.
Kicsit gondolkozzon el mindenki hogy jol folynak-e a dolgok es o mit tehet a jobbitasert.

Estel, nincs ertelme szavakon lovagolni, mert csak marakodast szitasz vele, akkor is ha ugy erzed jogos amit mondasz.

Ana, te pedig fogadd kicsit lazabban a kritikat, legy "megbocsajtobb" a negativ velemennyel szemben, mert igy elobb-utobb el fognak maradozni toled az emberek. Kar lenne ha a Tarsasag ilyen piti szemelyes feszultsegek miatt sok hozzaerto tagot vesztene.
Arrol nem is beszelve hogy sztem neked se jo ha negyedevente ugyanazon dolog miatt csunyan osszebalhezik veled egy-egy ember. Vegulis ha mazochista vagy akkor lehet hogy jo. De masok valszeg nem igy elik meg.

Per pillanat ugy erzem az egesz ugyet illetoen hogy Estelnel kiborult egy bili amiben volt valami (azt csak o tudja mi), ezert dontott ugy hogy akkor ennyi.
Ezt tiszteletben kell tartani, nem kell lovagolni rajta, nem tudom hanyszor mondjam meg el. Majd elmulik - mint minden. Meg ha csak evek mulva is.

Aztan elkezdett folyni kifele a bili tartalma. Sz@r ugy. Ezen is tul kell lenni. Es ugy lehet a legjobban tullenni rajta ha nem pancsikolunk benne hanem szepen lemossuk magunkrol a kakit es gondoskudunk rola hogy mostantol lassabban gyuljon a bilibevalo.

Ugyhogy reszemrol ennyi.
Gondoltam azert irok be mert kezdett nagyon atfordulni a dolog "orokreszolo-konkluziolevonasba" meg orok haragba meg egyeb ilyen erzelgos b@romsagokba. Ha a Tarsasag tagjai baratoknak tartjak egymast, es szeretik egymast, nem eri meg!
Kevesebb onerzettel es nagyobb nagylelkuseggel emberek!

Reszemrol ennyi volt (marmnt a hozzaszolas :twisted: )

Beleg
"...fiatalsag - bolondsag ..."

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
20 éve 7 hónapja #188651 Írta: kriszana
Most értem csak meg, hogy mit is jelent az, hogy az interneten, a fórumon egy hozzászólás - bármennyire is szeretnénk - nem tükrözi a jelenlegi lelkiállapotunkat, hangulatunkat.

Ti mindannyian azt szürtétek le a hozzászólásaimból, hogy "ki vagyok borulva", "ne húzzam fel magam" stb.
Egyáltalán nem vagyok kiborulva. Nagyon jó hangulaban vagyok: mostmár tudom, hogy készen lesz időre a szakdolgozatom. Abszolút ki vagyok békülve önmagammal és a világgal, klassz zenéket hallgatok, és az egyetlen negatívum az életemben jelen pillanatban, hogy nem mehetek Pécsre, mert a szakdolgozattal még igencsak sok a tennivaló. De már elhiszem, hogy készen leszek, és ez sokat jelent.
És pusztán csak azért írtam, válaszoltam a hozzászólásokra, mert úgy éreztem, erre reagálni kell.
A stílusom pedig mindig is nyers volt - élőszóban is.

És Estel, már csak néhány sor: ha kiszállok a képből, megszűnik, a probléma generálásának forrása - ergo harmónia lesz, béke, csend... és unalom.
Továbbra is tartom magam az állásponthoz, hogy "Ha túl nagy az összhan, nincs kreativitás" - Ez nálam valóság. Ha túlságosan kipihent vagyok, és mindenre van időm, akkor jórészt elfecsérlem fölösleges dolgokra - és képtelen vagyok alkotni. Ha viszont be vagyok fogva, sok a doglom, akkor beosztom az időm, és mindenre jut - érdekes módon. Sőt, még írni is jut energiám, és olyankor írok a legtöbbet, miután egy nagyot vitáztunk pl Vikivel.

Estel, nem kell egyetértened velem. Sőt, azt sem kérem, hogy énekelj továbbra is a kórusban, és a musical estre is csak vendégként várunk.

Továbbra sem tudom, hogy kiben okoztam törést. És hát - néma gyereknek ugye, anyja sem érti a szavát. A hozzám közelállók ismernek - viszonylag jól. Velük nem történt szakadás, és ez a legfontosabb.
Ha van esetleg valaki, akiben törést okoztam, és szeretné tisztázni, jelentkezzen bátran - érdekelne, hogy pontosan mi történt, szivesen megbeszélem vele a dolgokat.

S miután átmentünk gondolatok topikba - még szerencse, hogy én vagyok az egyetlen topikgazda - be is fejezem. Ez az eszmecsere csak ránk tartozott, szűk körben...

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #188645 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Kár, hogy nem mondhatom, hogy nem ilyen - vagy ehhez hasonló - választ vártam Tőled... de csak azt tanácsolhatom: lépj túl rajta; tanulj belőle. Gondold át jobban. (A problémás részeket kiszerkesztettem, hogy ne zavarjon abban, hogy megértsd a valódi üzenetet...talán érdemes lenne.)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 7 hónapja #188635 Írta: Ladislas
Ladislas válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Artemisz: Lehet, hogy NEM tűnt fel neked, de én azt amit írtam kedvességből írtam Esztelnek, ha nem is tűnt fel! Sajnos ilyen vagyok...

Kriszana: Igen is megsértődtél, de ezt most haggyuk...szerintem kellesz az énekkar élére, mert kell valaki aki megmondja, hol a határ, mert egyébként széthullik az egész. És mégvalami, őszintén: Te is a mindenki része vagy! Te is qrvára vágysz az idillre, mint minden ember, hiába tagadod. És, ha ez nem is elérhető, akkor is tenni kell érte...egy kis optimizmus.
Egyébként meg nekem már nagyon hiányzol, és a beszélgetéseink is nagyon hiányoznak. Szeretném azt hinni, hogy mégegyszer úgy eltudunk beszélgetni, mint ahogy a tábor második napján tettük, és hogy nem fogsz semmibe venni...(ezen most biztos jót röhögsz, pedig csak az őszinteség szólt belőlem)...ha válaszolsz erre, priviben tedd kérlek...

Üdv!

Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!! :evil:

Több
20 éve 7 hónapja #188614 Írta: kriszana

Ringbearer írta: kriszana: tudod jól, hogy te vagy a vezetője ennek a kórusnak, és te sem adnád le szívesen. nagyon jó vezető vagy, és tudod, hogy nagyon bírlak, de nem értem miért mindig ugyanazt mondod, ha egy ilyen probléma felmerül! mi szeretünk veled dolgozni, énekelni...stb. :wink:

nem értem miért kaptátok fel a vizet.

Senki nem kapta fel a vizet, csak kulturáltan megbeszéljük, hogy mi is a helyzet.
Hogy szivesen vagy nem szivesen adnám el az énekkart, azt most hagyjuk. Senkit nem szeretnék megbántani. És már egyébként is immunis vagyok a fenyegetésekre. Pusztán csak érdekel.
Az ILYEN probléma, MILYEN porblámát jelent Ring?
Talán azért mondom ezt, mert a konfliktusok generálója nagymértékben én vagyok. És ha én kiszállok a képből, akkor nincs konfliktus, csak harmónia van, persze nincs kreativitás sem, de az úgysem hiányozna senkinek, ha megszünnének az állandó konfliktusok
Hisz mindenki qrva nagy idillre vágyik, és azt hiszi, elérhető....

Több
20 éve 7 hónapja #188612 Írta: GalenEszter
GalenEszter válaszolt a következő témában: MTT Kórus
Nekem egyik szemem sír a másik meg megkönnyebbült a Musical-est eltolása miatt. Már nagyon vártam, de annak örülök, hogy lesz időnk egy színvonalas, egész estés előadást megcsinálni és az emberek többsége el tud majd jönni.

Estel, ne búsulj! Nélküled úgysem csináljuk meg! Van az úgy, hogy nem az történik, amit mi szeretnénk, ilyenkor ezt el kell fogadni.

"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today."

Több
20 éve 7 hónapja #188606 Írta: Ringbearer
jajj, gyerkőckék!
nem muszáj hogy ősszel legyen a következő!!!
május 7. után, még ott van egy csomó alkalom.

Estel: nem értelek, hiszen néha tényleg meg kell érlelődjön az
emberben a csoda, de egy kis idő múlva, újra fogod érezni...
és igen, ez az est elmarad, de csak későbbre tettük, hogy ne essen
a vizsgaidőszakba, mert akkor mindenki profibban 8) fel tud készülni talán.

kriszana: tudod jól, hogy te vagy a vezetője ennek a kórusnak,
és te sem adnád le szívesen. nagyon jó vezető vagy, és tudod, hogy
nagyon bírlak, de nem értem miért mindig ugyanazt mondod, ha egy
ilyen probléma felmerül! mi szeretünk veled dolgozni, énekelni...stb. :wink:

nem értem miért kaptátok fel a vizet.

Több
20 éve 7 hónapja #188605 Írta: Rabyn
"ha egyetemes szeretetre pályázol nagyon boldogtalan leszel"
azt hiszem így miondták a HP4 vagy Hp5ben (nemtom mellikbe most olvastam el mindaz 5öt egyszerre)

Szerintem jó amit eddig csináltál, amit eddig csináltatok, hiszen nem műkődött vona az egyik dolog a másik nélkül. (vagy is ha nincsen ana akkor nem így alakul az énekkar nem lesz iylen jo és ha nincsenek a többiek nem is lenne énekkar)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.592 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére