Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Több
13 éve 7 hónapja #395430 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Figyelem!

Alyr lovagjai után Mau hagyományőrzői is frissültek a leírásban/koncepcióban:

Bárdok és mesemondók rendje (hagyományőrző rend) - Mau

Létszám: min. 4, max. 10 fő

Árkategória: „B” kategória

A renddel kapcsolatos egyéb információ: Nincs korhatár

Szeretnél költő, bárd vagy mesemondó lenni? Itt a helyed!
A Hagyományőrző Rend idén is szeretettel vár mindenkit, akit érdekel a mesék, eposzok, mítoszok és a népköltészet világa és szeretne a hagyományos kultúra formáival közelíteni középföldi témákhoz.
A rend fő tevékenysége a közös alkotás, sok-sok nyelvi játékkal, műélvezettel egybekötve.

Mesemondók, jelentkezzetek! :D

Nem beszélve arról, hogy ugyancsak igyekeznie kell annak is, aki még szeretne ágyhoz jutni, mert a jurtában is hamarosan betelnek a helyek!
:idea:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 7 hónapja #395428 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Dreamer: a hsz zömmel nem is neked szólt, hanem a kedélyeket próbálta csillapítani, mert szükségét láttam. Lyonának igazsága vagyon: kellően feszült a helyzet ahhoz, hogy ne csípős iróniával lehessen oldani a hangulatot. Mindazonáltal értékelem a humorodat, de jelenleg tényleg arra szeretnék koncentrálni, h. mindenkinek legyen elfogadható szállása, és lehetőleg ne legyen belőle megbántódás, és Ti se bántsátok meg egymást a szarkazmussal sem. (Vagy ha mindenképp szeretnél beszólni, akár a szervezőknek, akár a rinyálóknak, lehetőleg ne itt a topikban :D )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 7 hónapja #395426 Írta: Lyona
Lyona válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Dreamer: Szerintem meg se szólalj. Por keveredik, emberek esnek egymás torkának, úgyis annyi a feszültség, minek kell még ez, komolyan? Nem hiszem el, hogy tényleg MUSZÁJ hogy legyen valaki, aki nem mindig vesz mindent halálosan komolyan.
Kávé és teasüti nélkül ráadásul élvezhetetlen ez az egész színház, hát így kapunk mi cirkuszt, kenyér nélkül?!
Legközelebb csak akkor nyomhatsz 'Elküld' gombot, ha azzal párhuzamosan nálam megjelenik egy adag pattogatott kukorica, minimum. Bár a kávénak jobban örülnék, iróniához azt jobban csípem.
:P

Nem szenvedek őrültségben... Minden percét élvezem!

Több
13 éve 7 hónapja #395420 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
C-c-c Kincső nem megy neked ez, legközelebb aludj rá egyet, utána írj finomságokat.

HA már becses személyünk is szóba került, a teljes kép kedvéért: abszolút korrekt volt már csak a tény is, hogy utánanéztetek a lehetőségnek, és messzemenően elfogadtam a döntéseteket. Sőt, az asztal másik oldalán, én is így döntöttem volna.

Javaslom a hsz utolsó sorát ismét áttanulmányozni (segítségül: elvek volt az említett sorban a kulcsszó).

Ennek tükrében kiszűrvén magamat (?) az irományodból, köszönöm a választ.
(azaz 13 sorból 5 sor volt a releváns ;) )

P.S.: Vagy velem van a baj, vagy tényleg nem szabad ironizálnom fórumon, mert valaki tuti ráharap, és ismét nekem kell türtőztetnem magam a magas labdák felhőjében :twisted:

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
13 éve 7 hónapja #395416 Írta: Kincső
Senkivel nem kivételezünk és nem is tervezünk ilyet. Igyekeztünk és igyekszünk előre elmondani, hogy mi szerint döntünk (pl. jellap beérkezési sorrendje), hogy legyenek tiszta szabályok, amihez lehet alkalmazkodni a problémák kezelésénél, és ne legyen vita, hogy szubjektíven és ad hoc döntünk.
Ugyanakkor gondolom érthető, hogy szeretnénk megoldást találni mindenki problémájára. De Namariének sem ígértük, hogy ez a megoldás az lesz, amit ő kért (hogy kitúr valakit a faházas listáról most utólag). És Dreamer, a Ti problémátokra is szívesen keresünk megoldást, egyszerűen az a megoldás, amit Te kértél-javasoltál (hogy "stoppoljunk" helyet jellap nélkül), nem volt működőképes (egyébként is mire szóltál, kb. megvolt a 46 jelentkező). De természetesen azt szeretnénk, ha jönnétek: jurtás helyek még vannak, ugyanúgy emeletes ágyakkal, vagy tudunk kölcsönadni sátrat stb.

Ez egy nehéz helyzet, kérünk mindenkitől egy kis megértést. Ti is tudjátok, hogy önhibánkon kívül kellett februárban új helyszínt találni, és szerintem a körülményekhez képest jó áron, jó infrastruktúrával, szép helyszínen, fedett színpaddal stb. egy nagyon klassz kis helyszínt találtunk, és még volt is szabad hely júliusra. Igen, vannak adottságok, amihez alkalmazkodni kell, így pl. a kevés faházas hely. De a jurta is egy remek lehetőség, szóval nem értem, miért ilyen népszerűtlen (a szervezők szinte versenyeztek érte). A ház-sátor közt sincs akkora különbség, hiszen idén a házban lakóknak is sétálni kell a közös zuhanyig. Légyszi legyetek egy kicsit rugalmasak :)

Több
13 éve 7 hónapja #395414 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Alyr: ismét hiányzik a fórum "lájk" gombja, márpedig ez a bejegyzés nagyon tetszett :d. Korrekt.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
13 éve 7 hónapja #395409 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Izé, nem tudom, mi a baj, de aki házas helyet akart az jelentkezett időben, merthogy szóltunk előre, hogy kevés a házas hely.

Tudom, hogy szokatlan, (mint ez a HelloKittys háttér április 1 alkalmából), de nem lehetetlen időben jelentkezni...

Namarie: A felfújható matrac a te barátod. :) Egy rendes matracon nem fázol fel.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 7 hónapja #395406 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Úgy szeretném egyszer megnézni, hogy ha a fórum háttere pontosan ugyanolyan színű lenne, Orsie akkor is ilyen kékkel írna??? :)

Több
13 éve 7 hónapja #395403 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Kincső, privi ment, el lett ez kavarva alaposan, házat szeretnénk mindketten.

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
13 éve 7 hónapja #395392 Írta: Dreamer_KF
Én pedig nem alszom jól sátorba, morcos leszek, ami fáj az egészségemnek, mehetek faházba? ... Vagy hazudjak jobban, hogy kivételezzünk velem? :roll: 8-) 8-)

(Azok a fránya elvek, ugye..)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
13 éve 7 hónapja #395388 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Nem is beszélve az azelőtti táborról, ami aztán híres volt az esőproblémákról (nem volt túl sok fedett hely, az író rend pl. a mosókonyhában húzódott meg, a harcosok meg a kirándulók meg jól elvoltak kinn az esőben... hozzánk be is költözött a házba Idril, mert beázott a sátra) :D

Több
13 éve 7 hónapja #395385 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Grondir: Nem mellesleg nemcsak a tavalyi táborban, hanem az azt megelőző táborban is a 11 napból legalább 3, hülye esős volt. Tehát elhiszem, hogy nem vagy (fel)fázós, de attól még vannak itt olyanok, akik meg igen. És senki sem a panaszkodás végett mondja, nyilván. ;)

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
13 éve 7 hónapja #395368 Írta: Adanedhel
Adanedhel válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
ÁÁÁááá, ez a kinézet teljesen megtévesztett, valakinek a hozzászólását jelentettem fel -.-

Ja, amit íni szerettem volna: akkor szeretnék átmenni jurtába :)

Több
13 éve 7 hónapja #395349 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Namarie: megbeszéljük :)

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
13 éve 7 hónapja #395348 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Sil írta: Tavaly konkrétan fűteni is kellett... :roll:

Emlékszem, de én annak nem a meleg, inkább a gyorsabb száradás miatt örültem. De én általánosan gondoltam a hőmérsékletre; nem olyan ritka esős nyárral számoltam, mint tavaly volt. És idén nagyon remélem nem lesz ilyen.

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 7 hónapja #395345 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Grondir írta: Itt mindenkinek a fázással van baja? 25 fok feletti éjszakai hőmérsékletnél, még pucéran is nehéz fázni. :D ;) (Tisztelet az egészségügyi kivételnek.)

Tavaly konkrétan fűteni is kellett... :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 7 hónapja #395344 Írta: Grondir

Sötét Úr írta: Garantálod az éjszakai 25+°C-t?

Nem vagyok Isten! ;) De a hidegebb meg bírható hálózsákkal (szerintem).

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 7 hónapja #395342 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Garantálod az éjszakai 25+°C-t?

Több
13 éve 7 hónapja #395340 Írta: Grondir
Itt mindenkinek a fázással van baja? 25 fok feletti éjszakai hőmérsékletnél, még pucéran is nehéz fázni. :D ;) (Tisztelet az egészségügyi kivételnek.)
Egyébként nekem mindig azzal van bajom, ha hálózsákban alszom, hogy melegem van nagyon, pedig csak tescós. ;)

Lacho calad! Drego morn!

Több
13 éve 7 hónapja #395336 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Egészségügyi szempontból nem lehet faházat kérni? Lényeg: pokoli felfázós vagyok, reumatikus (ízűleti fájdalmak) és kegyetlenül tud fájni a vesém. Nem, huszonöt réteggel alattam sem tanácsos sátoroznom. Sajnos annak idején egy hónapot feküdtem felfázás miatt kórházban, ebből egy hetet klinikán. Jelezni ezt lehet? Tényleg nem kényelmi, hanem egészségügyi okok miatt kéne a faház...Még nem volt időm jelentkezni, de ha választ adtok, azonnal megteszem.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
13 éve 7 hónapja #395313 Írta: Kincső

Orsie írta:

Kincső (Thilanna) írta: 44. Alapi Orsolya

ööizé, Foxot nem látom a listán, pedig előttem jelentkezett, és tudomásom szerint ő is házat jelölt meg, ezért akartam én is ugyanoda kerülni... (meg mert általában házpárti vagyok)
erről kaphatnék némi felhomályosítást?
ha valami para van, akkor lecsapnék Adanedhel felajánlott helyére Foxnak.

Igen, emlékszem, hogy azért aggódtál, hogy beférsz-e, mert írtad h. elvileg Fox is házba jelentkezett... de én ezt elhittem akkor és nem néztem utána, csak most, hogy olvastam ezt a rejtélyt, és bizony ő sátrat jelölt első helyen.
Beszéljétek meg pls, hogy akkor most wtf, mit szeretnétek (az egy ház - egy sátor verziónak is megvan a bája, ld. még privát szféra...), és utána beszéljük meg priviben vagy FB-on, hogy mit lehet tenni. OK?

Abból egyébként nem szeretnék rendszert csinálni, hogy random lemondott házas helyeket baráti alapon csencselünk, mert könnyen sértődés lesz a vége, meg pl. pont elsőtáborosok vannak most a várólista élén.

Tehát: ha valaki lemondja a helyét, akár mert nem jön, akár mert átmegy jurtába/sátorba, akkor az nekünk jelezze először. Ekkor automatikusan ugrik egyet a lista, és a következő sorszámúnak ajánljuk fel a helyet. (Nyilván az illető lemondhat róla, ha pl. addigra már megszervezte a sátrazását, és annál maradna; és akkor jön a kövi sorszám.)

Adanedhel, ha átmégy jurtába, mielőbb szólj, mert ott is fogynak a helyek.
(Egyébként a lentebb írthoz képest 2 felszabadult, ha minden igaz, mert ketten jelezték, hogy átmennek sátorba.)

Több
13 éve 7 hónapja #395310 Írta: Dru
Dru válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Akad egy fölös duplakabinos, előteres sátrunk (nekem úgy rémlik, jó nagy, de vmikor ezer éve láttam kinyitva utoljára), amit szívesen kölcsönadok vkinek. Lévén mi nem használtuk, ellenben ismerősök, akiknél kölcsönben járt, igen, előzetes átnézés javasolt (fogalmam sincs, milyen állapotban van).

Több
13 éve 7 hónapja #395309 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Bővebben a harcos rendről, mivel ráfér a toborzás:

Ithilien Lovagjai

A régi lovagi hagyományokra épülve megalapítjuk Ithilien első lovagrendjét, hogy e kihalt földre újra visszahozzuk a lovagi eszmét.
Kardunk őrzi a király békéjét, jelképezi iránta való hűségünket.
Pajzsunk óvja a gyengéket, ez jelképezi a bátorságunkat.
Köpenyünk, mely enyhet ad a rászorulóknak, jelképezi a Rend összetartását mellyel megóvja tagjait.
Színünk, a fehér jelképezi Ithilient, azaz Holdföldét és azt, hogy a Renden belül mind egyenlők vagyunk.

A Rend tagjai ápolják Gondor minden részének harci hagyományait, a kard és pajzs, az íj és a lándzsa használatát, hogy méltóak lehessenek a fenti szavakra.

(Keretjátékon kívül:
Az Ithilien Lovagjai a harc iránt érdeklődőkre számít. Gyakorolni fogjuk a kardvívást, a pajzshasználatot és az íjászatot, a taktika és stratégia alapjait, és még sok mást.
A rendbe belépéshez nem szükséges semmilyen képzettség, csak elszántság, és ha kitartó vagy, akkor a Rend megbecsült lovagja lehetsz.)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 7 hónapja #395304 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Kincső (Thilanna) írta: 44. Alapi Orsolya

ööizé, Foxot nem látom a listán, pedig előttem jelentkezett, és tudomásom szerint ő is házat jelölt meg, ezért akartam én is ugyanoda kerülni... (meg mert általában házpárti vagyok)
erről kaphatnék némi felhomályosítást?
ha valami para van, akkor lecsapnék Adanedhel felajánlott helyére Foxnak.

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
13 éve 7 hónapja #395303 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Tényleg nem a beszólásért, de a 30 km/h az a könnyű szelecske :D

Our knees do not bend easily

Több
13 éve 7 hónapja #395291 Írta: Dreamer_KF
Azt kell mondanom, hogy a kétrétegű, NEM tesco-s sátrak viszonylag strapabíróbbak. Sztahanovok még körbe is áshatják, és akkor nem lesz esővíz a sátor alatt, valamint a lecsurgó víz is oda megy. Nagy vihar esetén fasza kis vizesárkod lehet! :)

Az én sátram kb 25k-ba került, és Kácsárd2 gigavihart túlélte. Egy csepp víz, annyi sem jutott be! Kivéve persze a cipőmről, de az ellen nem véd (nagyon)a sátor.

Annyi volt a gond, hogy a sátor teleszkópos ultra-modern (könnyű) rúdjai behajlottak az arcomba a 30 km/h-s szélben :) . Utána finoman visszahajolt magától.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
13 éve 7 hónapja #395290 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Meta: egyetértek Alyrral, a hely a kulcsa mindennek. A lényeg, hogy reggel/délelőtt árnyékban legyen, mert akkor nem arra ébredsz, hogy nem kapsz levegőt. Este viszont jó eséllyel melegíti a nap, amíg le nem megy, így este kevésbé fázol.

Amúgy az én sátram se nagyon beázós, konkrétan első Szanticskán a táborvégi vihart egy csepp nélkül viselte, és a szél se vitte el. Nekem elég szokott lenni a dupla polifoam, hálózsáknak meg egy akciós, a Hervisben most is kapható Kilimanjaro zsákot használok, fahéjkrém és zokni nélkül is remekül melegen tart. Általában az ára 2-3 rugó közt van, szóval nem kell bele anyagilag tönkremenni. Pároknak is jó, mert jobbra-balra nyílót is lehet belőle kapni, ami összecipzárazható. Ugyanez a megoldás termetes emberek esetén is beválhat. Lényeg: jó hálózsákkal nincs hideg sátor.

(Amúgy általános hálózsákos tanács: mivel a zsák a testhődet forgatja vissza, nem nagyon érdemes sok réteget aláöltözni, érdekes módon minél kevesebb cucc van rajtad, annál jobban melegen tart. Fura, de ez a tapasztalat.)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
13 éve 7 hónapja #395281 Írta: Alew
Alew válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Látom már, milyen nagyüzemi helytőzsde fog itt menni napokon belül. Hamarosan pontos információt szolgáltatunk a rövidebb táborozásról, a tábor látogatói napjáról, a rendek állapotáról, és a titkos meglepetés eseményekről is.

Teljesen mellékes megjegyzés (a szárítgatásról jut eszembe) hogy több, egymással csak lazán összefüggő okból a nagy teljesítményű elektromos eszközök használata a tábor egyes áramvételi helyein várhatóan korlátozva lesz. (Magyarul vízforraló, teafőző, hajszárító a házakban/jurtákban pápá.)

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Több
13 éve 7 hónapja #395280 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Lyona írta: Cuccokat szárítani meg szerintem beengednek a házasok magukhoz. :)

Nem azért, de ezek idén faházak, lesz bennük hely cuccokat szárítani egyáltalán a házasoknak? Mekkorák ezek belülről?

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 7 hónapja #395279 Írta: Lyona
Lyona válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Egy réteg újságpapír a polifoam alá, és minden sokkal jobb. Nem beázás ellen, hanem hőszigetelésileg. Ja, és persze bolyhos meleg zokni meg fahéjas krém a lábadra elalvás előtt. :)
Cuccokat szárítani meg szerintem beengednek a házasok magukhoz. :)

Meg amúgy lehet kapni IKEAban összehajtható textildobozt, az pl. tárolás szempontjából tök jó tud lenni és könnyen szállítható. Csak mert engem mindig az zavart a legjobban a sátorban, hogy összevissza vannak a cuccaim.
(pofázok itt a jurtámmal, basszus.)

Nem szenvedek őrültségben... Minden percét élvezem!

Oldalmegjelenítési idő: 0.564 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére