Faramir (David Wenham)

Több
19 éve 8 hónapja #244247 Írta: M
M válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Adrael írta: Vajon ismerte Faramir a gyógyulás előttről személyesen Aragornt? Az fix, hogy tudott a majdani király esedékes visszatéréséről, de ismerte Aragornt?

Én nem tartom valószínűnek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #244236 Írta: Adrael
Adrael válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Vajon ismerte Faramir a gyógyulás előttről személyesen Aragornt? Az fix, hogy tudott a majdani király esedékes visszatéréséről, de ismerte Aragornt?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #244210 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Gondoljatok már bele: "Faramir számára (a köpeny) az egykori szépség és az első gyász emléke volt." Gondoljátok, hogy ha Finduilas a szülésbe halt bele, arra Faramir emlékszik?! 8O Öt éves korában árvult el, tényleg benne van a függelékben.
Hát Denethor nem az a típus, aki odaengedi Aragornt a helyére. Főleg nem, miután Faramir szimpatizált vele, Gandalffal és ráadásul még a Gyűrűt is elprédálta...

Több
19 éve 8 hónapja #244186 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Személyi kultusz rulz...

Francokat állt volna félre. Képzeljétek el, milyen remek kis politikai zűr lett volna...

Ezért a Prof előrelátóan kinyírta...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
19 éve 8 hónapja #244182 Írta: Adrael
Épp azért volt ellenséges, mert az apja kedvelte!
Mindenkit utált, aki bármilyen módon veszélyeztette a hatalmát. Megalomániás volt. És nagy patrióta. Ki tudja, mi lett volna Boromirból, ha ő is eljutott volna a hatalomig? Ki tudja, mi lett volna, ha az öreg nem kukkolja a palantírt? Tán akkor engedékenyen félreállt volna Aragorn elől? Én nem hiszem. Már akkor sem kedvelte, amikor hol volt még a palantír? És bár Aragorn és Boromir kapcsolatának elmérgeződését meggátolta a második halála, de azért ne felejtsük el, hogy Aragorn nyilvánvaló szimpátiája ellenére sem volt valami testvéri a kapcsolatuk. Boromir Átvette az apja ellenszenvét. Befolyásolható volt. Faramir kevésbé.

Több
19 éve 8 hónapja #244177 Írta: Noredhel
Denny ilyen kis antiszociális volt... mellesleg ne feledjük, a saját apja is mellőzte őt, méghozzá egy gyüttment kósza kedvéért... akiről utóbb kiderült, hogy Khirály...

Még a végén elkezdem itt sajnálni, a nehéz gyerekkora miatt. :P Amúgy: az anyjáról lehet tudni vmit? Neve, mettől meddig létezett, ilyesmi?

Toujours pur

Több
19 éve 8 hónapja #244173 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Én is azt olvastam, hogy Faramir 5 éves volt, mikor az anyja meghalt. Dehogy Denethornak Gandalffal mi baja volt azt nem értem, főleg, hogy az apja annyira kedvelte. :?

Több
19 éve 8 hónapja #244172 Írta: Adrael

Niéla Alondriel írta: Könyörgöm! Faramir kb. 5 éves volt, mikor Finduilas meghalt!

Szóval aligha lehetett ő az oka...

Meg aztán ne feledjük, hogy D. úgy érezte, Mithrandir elrabolta tőle a fia szívét! (Bár, hogy Gandalfot is mér' utálja...)

Jééé, tényleg! Vajon miért hittem, hogy a szülésbe halt bele?
Ezek szerint Denethor elfogult volt, ahogy a Bibliában is az elsőszülött fiú örökli a vagyon háromnegyedét, és a többiek osztoznak a maradékon, ugyanúgy Denethor szeretetének háromnegyedét is az elsőszülött fiú kapta. Ezek szerint Faramirt tényleg csak pusztán a jelleme miatt nem komálta.

Én továbbra is kitartok amellett, hogy Faramir nem esett volna kísértésbe. Épp, mert ő kevésbé volt elkötelezett az apja mellett. Épp, mert őt Gandalf kioktatta. Ha vágyott is az apja szeretetére, akkor is azt gondolta volna: Ha a bátyám, aki olyan kiváló volt, elbukott, akkor jobb nekem messze elkerülni a valamit.

Több
19 éve 8 hónapja #244169 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Egyébként én is azt hallottam, hogy Fari anyja szülés közbe halt meg. Ez persze már egy rosz pont volt Denethor szemében.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
19 éve 8 hónapja #244167 Írta: Noredhel
Vagy pedig Gandalf cukrosbácsi volt, és Denethor ezt tudta... *naggyongonoc*
Nemám. :)

Végül is mindig az jön ki, hogy Faramirnál már a puszta létezése is baj volt...

Toujours pur

Több
19 éve 8 hónapja #244164 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Gandalffal az a baja, hogy sokat járt Gondorba, és Faramir szeretett vele együtt lenni. De Denethor szertte volna, ha olyan lett volna, mint Boromir, aki mindig a harcról és dicsőségről áradozott. Ezért az öreg úgy érzi, hogy Fari "megcsalta Gandalffal". Jut eszembe: Boromir sem nagyon kedvelte Gandalfot. Lehe a családi viszály miatt.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
19 éve 8 hónapja #244162 Írta: Noredhel
Csak nézd meg a Függelékben...

Az is egy jó kérdés, hogy voltaképpen MI BAJA Gandalffal?

Toujours pur

Több
19 éve 8 hónapja #244159 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niéla Alondriel írta: Könyörgöm! Faramir kb. 5 éves volt, mikor Finduilas meghalt!

Meg aztán ne feledjük, hogy D. úgy érezte, Mithrandir elrabolta tőle a fia szívét! (Bár, hogy Gandalfot is mér' utálja...)

Én úgy emlékeztem, hogy a szülésbe halt bele...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #244154 Írta: Noredhel
Könyörgöm! Faramir kb. 5 éves volt, mikor Finduilas meghalt!

Toujours pur

Több
19 éve 8 hónapja #244129 Írta: Silima
Adrael, egészen elérzékenyültem... :cry: Hogy neked milyen igazad van! [size=9:3eyz9dsv]Igaz, hogy csak 3. olvasatra fogtam fel, hogy mit akartál mondani... ;) :oops: [/size]

Denethor biztos egyke gyerek volt és szülőkszemefénye, különben átérezte volna, milyen ha valaki féltékeny a testvérére... Már nem hiszem, hogy faramir és Boromir között igazi féltékenység lett volna, de gondolom azért Faramirnak fájt a szíve, mikor Denethor csak a bátyját dudusgatta. De ha fogalma van arról, milyen, mikor nem ő a világ közepe, hanem ne adj' Isten van, akinek, ha útjában van, félrerúgja, akkor biztos nem györti annyit Faramirt... :( :(

Több
19 éve 8 hónapja #244127 Írta: Alyr Arkhon
Nem tündeszerűbb.
Númenori-szerűbb.

És sztem ha addig kísérti a Gyűrű mint a bátyját, akkor elbukik, mint a szél.
De ő volt olyan bölcs (és volt választási lehetpsége ) hogy belássa és gyorsan el is küldte.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #244125 Írta: Adrael
Nem, NEM, NEM !!!

Hiszen éppen az a dolog plánéja, hogy Faramir egészen más volt, mint Boromir, sokkal bölcsebb és tünde-szerűbb!!!
Ő biztosan nem bukott volna el. Ha a könyvbéli Faramirban gondolkodunk. Most komolyan, te el tudnád képzelni arról a fickóról, aki ígéretet tesz látatlanban, hogy akkor sem venné el azt a valamit, ha az országúton heverne, hogy lecsap egy kicsi és védtelen valakire, hogy elszedje tőle azt, amit később saját jószántából visszautasított???
[size=9:1w3mocll]Kicsit zagyva lettem, de remélem, érthető...[/size]
Ez Faramir egész létjogosultságát megkérdőjelezné! Tolkien azt akarta benne bemutatni, hogy az emberek sem mind esendőek, akkor sem, ha nem királyok. De mi értelme lenne még egy Boromirnak? Elég belőle egy, Isten nyugosztalja békességben...

Több
19 éve 8 hónapja #244108 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Adrael írta: 4, Túlélte a történteket.

Végül is, ha nem lett volna hátrányban Boromir mellett, akkor az apja lehet, hogy elengedte volna az útra, s lehet, hogy ha annyi ideig utazott volna a Gyűrűvel, akkor őt is megkísérti, s ő buk bele, a bátyja helyett. S akkor... abba belegondolni is szörnyű. :cry:

Több
19 éve 8 hónapja #244103 Írta: Adrael
Niph/Elentári, úgy csinálsz, mintha mi utálnánk Faramirt! Pedig nem mi voltunk azok, becsszó, már csak azért sem, mert ez egy Faramir-fan club. Tény, hogy az apja kevésbé szerette a kicsit, sebaj, azért mégsem lett lelkibeteg, depressziós felnőtt, sőt, mondhatni, Mr. Papakedvence Boromir bukott el az élet vizsgáján, hogy szabadjon közhelyekkel élnem.

Bocs édes Boromir.... :oops:

Faramirnak meg, mint ezt láthattuk, csak használt az elnyomott helyzet, csak előnyére vált.
1, Gandalf pártfogásába vette.
2, Szép csendben kiművelődhetett.
3, Mindenki imádta, mert olyan kis szerény.
4, Túlélte a történteket.

Több
19 éve 8 hónapja #244102 Írta: Alyr Arkhon

Niph/Elentári írta: Boromír születésekor nehezen is halt volna meg az anyja mivel akkor eleve meg se született volna Faramír!!!

Faramír legalább műveltebb lett!

Azért szvsz Faramir sem volt gyáva nyúl azért ő is megmutatta hogy tud bátor lenni!
:oops: :oops: [size=9:2h8pl8ai]bocs ha OFF-olok!!!![/size]

Nem mondtam, hogy nyuszi volt.
Egyszerűen jobban érdekeltéka tudományok mint a háború. Ez dícsérendő tulajdonság egyébként, de amikor egy tízezer éve gonoszkodó hatalom újfent háborúzni akar akkor nem biztos, hogy hasznos.

Tudott bátor lenni, de ezernyi jobb dolga volt, mint orkokat lődözni.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #244100 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Boromír születésekor nehezen is halt volna meg az anyja mivel akkor eleve meg se született volna Faramír!!!

Faramír legalább műveltebb lett!

Azért szvsz Faramir sem volt gyáva nyúl azért ő is megmutatta hogy tud bátor lenni!
:oops: :oops: [size=9:2x8hqnnk]bocs ha OFF-olok!!!![/size]

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
19 éve 8 hónapja #244097 Írta: Alyr Arkhon
Mint már vagy sokszor mondtam volt: Nem akarattal tett különbséget. De:

Faramir születésekor meghalt Finduilas, míg Boromirra ez nem jellemző,
Faramir mindenféle mágusokkal mászkált, míg Boromirra ez nem jellemző
Faramir inkább otthon ült és olvasott, míg Boromir hős harcot vívott Mordor ellen.

Akarva-akaratlanul kedvezni kezd Boromirnak és jobban kezd bízni benne.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #244094 Írta: Niph

Niéla Alondriel írta: Azért nem lehet ám könnyű két átolmány kölökkel, pláne úgy, hogy halvány sejtelmed sincs a gyermeklélektanról... :P

Lehet, hogy Faramir csak úgy véletlenül lett?
Mert elfelejtettek... védekezni? Jó, tudom, gonosz vagyok... :twisted:

De nem szabadna különbséget tenni két gyerek között sosem!!!!
Mert az egyik rovására jobban szeretik a másikat akkor az a gyerek érezni fogja!!!!Bár Faramir nem nyafogott, vagy csak nem emlékszem rá! De ő azért szerette az apját!!!! Bezzeg Denethor csak Boromírt imádta. Faramírt is csak akkor kezdte el értékelni illetve hogy szereti mikor az a halál küszöbén volt.

Ne tessék gonoszkodni!

Több
19 éve 8 hónapja #244078 Írta: Alyr Arkhon
Ha véletlen ha nem, ha volt fogalma a gyermeklélektanról, ha nem, Finduilas volt az egyetlen vigasza Mordor árnyékában és Faramir elvette tőle. Akarja, nem akarja, ez bizony hatással van a Framirral való kapcsolatára.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #244056 Írta: Noredhel
Azért nem lehet ám könnyű két átolmány kölökkel, pláne úgy, hogy halvány sejtelmed sincs a gyermeklélektanról... :P

Lehet, hogy Faramir csak úgy véletlenül lett?
Mert elfelejtettek... védekezni? Jó, tudom, gonosz vagyok... :twisted:

Toujours pur

Több
19 éve 8 hónapja #244020 Írta: Adrael
Niéla, egyszerűen zseniális vagy!!!! :D :D :D
Ilyen jól már rég szórakoztam. Pont úgy gondolkodik Denethor, mint egy nyolcvannyolc éves, falusi nénike! :evil3:
Talán meg kellene próbálkoznod a kabaré műfajában. De legalábbis paródiára kellene specializálódnod.

Egyébiránt nem gondolom, hogy Faramir sápadt vagy ványadt lett volna. Csak...ő valahogy iskolázottabban volt erős, mint Boromir, akiben zabolátlanul bugyogott az őserő.

[size=9:lw2vtxx5]Hogy is szophatta volna magába az anyatejjel a vitézséget, amikor az anyja szomorkás virág volt! Ha az anyatejen múlt volna, Boromir sem lett volna olyan harcias. Tán az apai gének a felelősek érte. Faramir, szegénykém, ugyan nem jutott anyatejhez, mégis jobban hasonlított az anyjára.
Mellesleg aki bébikorában nem tápos baba, az sokkal egészségesebb. Vagyis érthető Boromir jó kondija. [/size]

Több
19 éve 8 hónapja #244009 Írta: Silima

Niph/Elentári írta: Denethor kissé buggyant volt szvsz. Mert különbséget tett a két gyereke között. Így nem lehet nevelni. Miért kell szegény Faramírt bántani????? :evil: :evil:

Ez a téma kb 90 oldala :lol:

Hű de lemaradtam, emberek!
Sztem Denethor egyszerűen azért utálta Faramirt, mert nagyon hasonlított az anyjára, és ahányszor Denethor ránézett, az jutott eszébe: 'Jaj, én szegény nyomorult, megözvegyültem életem legszebb éveiben, és ittmaradtam két istenverte... egy istenverte kölökkel, meg egy széthulló birodalommal. *idézet a Hófehérből:* "Ki főz nekem vacsorát? Ki vonja uralkodástól megfáradt fejem keble párnájára? MIII??? MERT Ő SOSE TETTE!!! :evil: :x " '

Több
19 éve 8 hónapja #243986 Írta: Noredhel
"Ráadásul Boris ragaszkodik hozzá... és ez a kis izé, el meri venni tőlem! Boromir az enyém... a sajátom... a drágaszágom..." :oops:

Ez is lehetett... elvégre Boromirt mindketten imádták... és apuci egyszerűen féltékeny volt, amiért Boris Faramirt is ugyanúgy szereti... :evil:

Toujours pur

Több
19 éve 8 hónapja #243985 Írta: Niph

Alyr Arkhon írta:

Niéla Alondriel írta: Faramir a hibás, amiért neki nincs nője? Azért az anyja haláláról csak nem ő tehet... :oops:

"De tehet.
Mit kellett neki megszületnie?!
Bezzeg a bátyja. Annál semmi komplikáció. Az egy rendes gyerek. Meg is látszik rajta. De eeeez... Olyan kis sápadt, szinte sunyi. Folyton a könyvtárakat bújja, meg azzal a mágussal kujtorog. Látszik, hogy nem szophatta magába a vitézséget az anyatejjel, hiszen..."

idézet Denethor valószínűsíhető gondolataiból.

Denethor kissé buggyant volt szvsz. Mert különbséget tett a két gyereke között. Így nem lehet nevelni. Miért kell szegény Faramírt bántani????? :evil: :evil:

Több
19 éve 8 hónapja #243983 Írta: Alyr Arkhon

Niéla Alondriel írta: Faramir a hibás, amiért neki nincs nője? Azért az anyja haláláról csak nem ő tehet... :oops:

"De tehet.
Mit kellett neki megszületnie?!
Bezzeg a bátyja. Annál semmi komplikáció. Az egy rendes gyerek. Meg is látszik rajta. De eeeez... Olyan kis sápadt, szinte sunyi. Folyton a könyvtárakat bújja, meg azzal a mágussal kujtorog. Látszik, hogy nem szophatta magába a vitézséget az anyatejjel, hiszen..."

idézet Denethor valószínűsíhető gondolataiból.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.639 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére