Faramir (David Wenham)
- Olorin.papa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Gilgolwen Nimrandir írta:
Silima írta: Nna, eldógozgattam rajta... Készen lettek Denethorék (volt rá két szabad magyarórám )
photobucket.com/albums/v338/Sili ... ction=view ¤t=finduilas-denethorkszkisebb.jpg
Sztem most még rosszabb...
Nagyon jó lett! hozzáértés nélkül kotyogok bele de tényleg nagyon tecccik :
:itscool: Határozottan jó! :itscool:
Nagyon jól kijön rajta, hogy Denethor nem értette meg a feleségét, és az sokat szenvedett mellette. Az is látja, aki nem is olvasta a könyvet :up:
Csak így tovább :agree:
[size=9:8s2ha1r5]/me egyszer még büszke lessz rá, hogy "Silima koraiakat" gyűjtött[/size]
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Silima írta: Nna, eldógozgattam rajta... Készen lettek Denethorék (volt rá két szabad magyarórám )
photobucket.com/albums/v338/Sili ... ction=view ¤t=finduilas-denethorkszkisebb.jpg
Nagyon jó lett! hozzáértés nélkül kotyogok bele de tényleg nagyon tecccik :
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Silima
- Nem elérhető
photobucket.com/albums/v338/Sili ... kisebb.jpg
- Nelossel
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Viszont nem minden sötét szemű figura gonoc, hiszen Gandinak is fekete szeme van elvileg...
Elméletileg... de a filmben kék volt neki is...
És az szóba sem jöhet, hogy Denethornak alapban olyan színű volt a szeme :
- Leia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Most írok először a fórumba! Nekem a Faramir a kedvencem!! Nazgul-fórum nincs? :
Csáó!
"I hope life is good for you.."
- Noredhel
- Nem elérhető
Ez tecc. Sztem nem hülyeség, hogy besötétült...
Hm... *asszociál* KÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉK szemek... fűszer... Arrakis...
Rájöttem: Frodóka fremen volt... ész Gollam isz.
Viszont nem minden sötét szemű figura gonoc, hiszen Gandinak is fekete szeme van elvileg...
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Adrael írta: Frodónak a filmben világoskék szeme volt, a könyvben meg...feltehetően barna, max. zöldesbarna, mert a hobbitoknál a földszínek, a természetes színek dívtak. Az embereknél, a nyugatiaknál meg az égszínek, a levegő színei. Akinek a könyvben sötét szeme van, az nem 100%-ig pozitív szereplő, ezért van annyira kiemelve, hogy Denethornak sötét a szeme, szemben a nyugati szemszínnel.
De én azt is simán elképzelhetőnek tartanám, hogy ifjúkorában neki is világosszürke szeme volt, mint a jó családból való gondoriaknak, mint a númenoriaknak, de amikor elkezdett a palantír felé kacsintgatni, és a lelke megtellt mindazzal a gonddal, amit abban látott, tulajdonképpen Szauronnal, és a szeme is besötétedett, akárcsak a lelke, végtére is a szem a lélek tükre, mondja a közhely. És azt mondja a könyv is, hogy Denethor beleöregedett a palantírral való folyamatos csatározásba. Azelőtt szép ellentétpár lehetett a fekete-szürke kombináció, most a fehér hajjal ellentétes sötét szem is bizonyos fokig vonzó lehet. Biztos jóképű fiatal fickó lehetett...mint...a fiatal Colin Firth a Valmontban...
[size=9:6fekt15w]www.xmission.com/~waynew/presskit/valmont.jpg[/size]
ez itt off!
A filmben Grima felemás szeme fejezte ki legjobban a temészetét
- Silima
- Nem elérhető
Nekem a "szürke" szem mindig úgy hangzott, hogy világosfekete. (Hű, de hülye szó!) Mint a nyári viharfelhők, olyan színű. Esetleg lehet benne némi kékes árnyalat is, de az nem baj
Azt viszont nem hiszem, hogy Denethor lelke "besötétedett" volna - azért voltak még neki is emberi, tiszta érzelmei és pillanatai. Az, hogy olyan is tudott lenni, amilyen, az nem ő volt, mármint szigorú értelemben. Az, hogy undok bírt lenni - hát Istenem, én is az tudok lenni!
- Adrael
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
De én azt is simán elképzelhetőnek tartanám, hogy ifjúkorában neki is világosszürke szeme volt, mint a jó családból való gondoriaknak, mint a númenoriaknak, de amikor elkezdett a palantír felé kacsintgatni, és a lelke megtellt mindazzal a gonddal, amit abban látott, tulajdonképpen Szauronnal, és a szeme is besötétedett, akárcsak a lelke, végtére is a szem a lélek tükre, mondja a közhely. És azt mondja a könyv is, hogy Denethor beleöregedett a palantírral való folyamatos csatározásba. Azelőtt szép ellentétpár lehetett a fekete-szürke kombináció, most a fehér hajjal ellentétes sötét szem is bizonyos fokig vonzó lehet. Biztos jóképű fiatal fickó lehetett...mint...a fiatal Colin Firth a Valmontban...
[size=9:13pebg38]www.xmission.com/~waynew/presskit/valmont.jpg[/size]
- Silima
- Nem elérhető
Sötétkék?! Na ne!! 8O Amint elképzelem hatalmas Frodó-szemekkel... 8O
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
De valóban a sötét szem szvsz is sötétszürke, sötétbarna, sötétkék, bármi lehet
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Silima
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: A fekete szem jöhetett Mrs. Ectheliontól is... lehet, hogy haradi volt a mama. *gonoszvigyor* Vagy hindu... HOPPÁ! Ez sok mindent megmagyarázna! *lángolósikon*
Kímélj meeeeg!!
Sztem a sötét szem nem feltétlen fekete, én inkább amolyan sötét füstszínűnek képzelném... De Denethornak a fekete is kétségkívül jól állna... illene a személyiségéhez.
- Noredhel
- Nem elérhető
Különben is, a papa inkább hasonlít Aragornra Pippin szerint. Kinézetre. Meg a függelékben is le van írva, hogy jobban hasonlított rá, mint a saját fajtájára...
A fekete szem jöhetett Mrs. Ectheliontól is... lehet, hogy haradi volt a mama. *gonoszvigyor* Vagy hindu... HOPPÁ! Ez sok mindent megmagyarázna! *lángolósikon*
Toujours pur
- Adrael
- Nem elérhető
Tessék, lehet nekem esni. :evil3:
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Artemisz
- Nem elérhető
:gumicsirke:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Adrael írta: Nem, nem emlékszel rosszul!!!
Finduilas és Imrahil is fekete hajú volt, és Imrahilnak szürke szeme volt!
Persze, hogy fekete, fényes, mint a holló szárnya; jó ég :eek2: , el sem tudnám képzelni szőkén...! Persze, Faramirék szürke szeme lehetett gondori örökség is , de szívesebben gondolom, hogy anyai ágról jött. :bounce:
Erről pontos leírást nem találtam, csak ezt: " s végül a legbüszkébb, Imrahil Dol-Amroth fejedelme, az Úr atyafia, aranyos lobogók alatt, melyek a Hajó és az Ezüst Hattyú képét viselték, s egy század páncélos lovag szürke paripákon, mögöttük hétszáz fegyveres, énekszóval, mind szálfa termetű, szürke szemű, fekete hajú..."
Ebből nemigen derűl ki , hogy Imrahil hogyan nézett ki...
van itt még egy idézet: "S miközben ott álltak Gondor városának falán, vad szél támadt, s a hajuk, a holló fekete s az arany, összevegyült, s úgy lobogott a szélben..."
íme Denethor: "Az öregember feltekintett. Pippin látta büszke, éles vonású és csontos arcát, elefántcsontszínű bőrét, sasorrát, mélyen ülő két sötét szeme közt..."
Faramirról még: "Itt a nagy alkalom, hogy Faramír, gondor kapitánya megmutassa milyen ember! Ha!- Fölállt, kihúzta magát, szürke szeme megcsillant..."
Vagyis Faramír, mint tudjuk, fekete hajú, szürke szemű, szálas ember volt. Denethor viszont fekete szemű...
Tudjuk még, hogy Boromír apjára, míg Faramír anyjára hasonlított...
Finduilas viszont Imrahil testvére volt...
összevonjuk a hasonlóságokat, akkor Imrahil szálas, fekete hajú, szürke szemű ember volt...
Hmmm...
bocsánat, hogy belekontárkodtam a dolgaitokba...
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Kincső
- Nem elérhető
- Adrael
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Akkor csak a papa lógott ki a sorból, a sötét szemével! Persze, az ő anyjáról nem tudunk semmit...
Vagy pedig postás. Fenntartom.
Végtére is a szürke sem kifejezetten világos szín. Szó sem lehet semmiféle postásról.
- Aliendril
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Noredhel
- Nem elérhető
Vagy pedig postás. Fenntartom.
Toujours pur
- Adrael
- Nem elérhető
Finduilas és Imrahil is fekete hajú volt, és Imrahilnak szürke szeme volt!
Persze, hogy fekete, fényes, mint a holló szárnya; jó ég :eek2: , el sem tudnám képzelni szőkén...! Persze, Faramirék szürke szeme lehetett gondori örökség is , de szívesebben gondolom, hogy anyai ágról jött. :bounce:
- Silima
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Most képzeljétek el Denethort szarvakkal... szerintem jól állna neki...
A Gyűrűk Ura rajzfilmet láttátok? Abban Boromirnak van szarva... :evil3: Bár abban van egyéb érdekes dolog is... nna mindegy...
[size=9:y179igv8]Niéla: semmi bajom Robert de Niróval, de az a kép az osztálytársam kérésére készült... [/size]
A rajzom: köszi az elismeréseket, de méltatlan vagyok rá... Igen, Finduilas szája ilyen halvány... a haja után már lusti voltam az arcokat is megcsinálni...
Még lehet, hogy eldógozgatok rajta... majd ha egyszer sok időm lesz és befejezem a szintén aktuális Elrondomat...
Finduilas szőkeként???!!! 8O Te jóságos Ég, ez meg sem fordult a fejemben! *levegőutánkapkod* Az én szememben neki mindig hollófekete/sötétbarna haja volt... (Ami persze nem jelenti, hogy nem lehetett szőke...) Imrahil fekete volt, nem? Rosszul emlékszem?
- Noredhel
- Nem elérhető
Silima, látom, te is szereted Robert de Nirót is...
Egyébként: Finduilas szőke volt vagy fekete? Mi a hivatalos álláspont?
Félrelépni? Hááát... én a helyében biztos felszarvaztam volna a tisztelt uramat, de hát az én vagyok...
Most képzeljétek el Denethort szarvakkal... szerintem jól állna neki...
Toujours pur
- Nelossel
- Nem elérhető
Csak Kincsőt idézhetem, ha dolgozol még egy picit rajta, jó lesz. De így is jó!
- Kincső
- Nem elérhető
- Adrael
- Nem elérhető
Nekem különösen Finduilas szeme tetszik, nagyon szép.
Ha én is tudnék ilyet alkotni, nem lennének arc nélküliek a figuráim. A szája kicsit fiús. De lehet, hogy a tündéké ilyen, ugye?
Ezen a rajzon már palantír után x évvel vagyunk, gondolom.
Ui.: Belekukkantottam a többi rajzodba is, bocs, de tök jók a lovaid!
- Silima
- Nem elérhető
És: ha már Finduilaséknál tartunk, félálomban lerajzolgattam egy irdatlan kezdetleges vázlatban az úrnőt és hites urát... A nevetés a legjobb orvosság - jó szórakozást... photobucket.com/albums/v338/Sili ... nethor.jpg
Túlzás nélkül gyatra.
- Adrael
- Nem elérhető
Meggyőződésem, hogy minden pasinak megvan a maga nőtípusa, akibe bele képes szeretni. Faramir, aki korán elvesztette az ő szomorú, szép, melankólikus édesanyját, ugyanolyan fajta nőbe lett szerelmes. Talán azért adta neki a csillagos köntöst. Mert emlékeztette az anyjára, akit talán kicsit idealizált.
[size=9:3klbffk5]Éowynt viszont jól ismerte, és gondoskodni akart róla. [/size]