Faramir (David Wenham)

Több
19 éve 9 hónapja #243134 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
A színészi teljesítményhez: olyan színész kellett volna, akiben van MÉLTÓSÁG... és akinek 1 ilyen szerep nem gond...

Pl. kedvenc maffiózóm, Al Pacino... csak a magasságával van probléma...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #243129 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Silima, így is sokáig tartott a film, s így látványosabb. + hogy legyen mit kérdeznünk [size=9:36ykf3q6]1ébként nekem is elküldheted a fordítást, ha kész van...[/size]

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #243127 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Egyrészt gyönyörűen (már ha lehet ezt mondani erre a témára... :? ) másrészt sztem színészi teljesítménynek se lett volna utolsó. Nem azt mondom, hogy Hamlettel egyenértékű lenne Denethor szerepe, de Tolkien ollan szépen leírta... miért kellett így kificamítani?! :( :( :x :evil:

Több
19 éve 9 hónapja #243122 Írta: Noredhel
Meg azért, mert így látványosabb... :twisted:

A filmben pont az volt a bajom a 200 méteren felállított rekordjával, hogy "anyádat, ha már bevállaltad, csináld is végig..." mint a könyvben...

Gyönyörűen meg lehetett volna csinálni a filmeckén...

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #243111 Írta: Silima

Niéla Alondriel írta: Lehet, hogy a Prof is piromániás volt? :lol: L. még: Maedhros, Gollam, balrogok, és egyáltalán a tűzmotívum folytonos megjelenése, Gandi rakétáitól a Végzet Hegyéig... Erről lehetne akár elemzést is írni... *gonoc*

Nem hiszem, hogy a tűzmotívum szerepeltetése pirománia lenne. Én is szeretem a tüzet, órákig bírom nézni mozdulatalnul - mondjuk tábortűznyi méretben, ugyanakkor félek is tőle, azt hiszem, okkal és joggal...

Valóban jó kérdés, hogy miért pont a máglyahalált választotta. Talán az őrület már annyira úrrá lett rajta, amikor azt hitte, hogy a másik szeretett fia is halálosan (?) megsérült, és hogy a város, amiért ő lenne felelős, lángokban áll és valszeg el fog esni, hogy nem is gondolt arra, hogy van más megoldás is. A "Jobb előbb elégni, mnt később" szövegben van némi logika, (és ebben Phaedra/Namarie-nek adok igazat) mégpedig hogy ahelyett, hogy a kardjába dőlt volna, úgy vélte, vagy érezte, vagy nem tom, hogy még a holttestüknek sem szabad az ellenségük kezére kerülni.

[size=9:3htmvehz]Nem kukacoskodni akarok, de Shagrat vitte Barad Durba a láncinget.
[/size]

Több
19 éve 9 hónapja #243082 Írta: Noredhel
Phaedra: ilyesmire én is gondoltam...
Ha most kekeckedni akarnék: hamvasztani elhalálozás után is lehet ám... :twisted:

Hát mikor először olvastam, eléggé leültem. De amúgy az egyik kedvenc részem...
Főleg, hogy előtte 3 oldalon át szövegel, és olyan jók a dumái...

Lehet, hogy a Prof is piromániás volt? :lol: L. még: Maedhros, Gollam, balrogok, és egyáltalán a tűzmotívum folytonos megjelenése, Gandi rakétáitól a Végzet Hegyéig... Erről lehetne akár elemzést is írni... *gonoc*

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #243072 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Az nem szadizmus, csak élénk fantázia.
A krimiírókat se gyilkosozza senki.
;)

Naná, hogy nem tudta, hiszen Gandalfék mindent megtettek, hogy lehiggye: Aragornnál van a Gyűrű.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #243070 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Alyr Arkhon írta:

Phaedra/Namarie írta:

Niéla Alondriel írta: Sztem a könyvben megbánta... hiszen ott bőgött a fia mellett, és ez adta meg az utolsó lökést is a bekattanáshoz... addig nem volt őrült. Szerette ő Farit...

Vajon miről beszélt Szauronnal utoljára? Gondolom, látta Frodót Cirith Ungolban, azért hiszi, hogy Sz. visszaszerezte a Gyűrűt...

Ha jól értelmeztem a könyvet, Szauron nem tudott arról, hogy Frodónak mi a küldetése, sőt, lehet, Frodóról se tudott.

Egészen addig amíg Snaga nem vitte el neki a páncélt.

De még akkor sem tudta, hogy Frodónak mi a szerepe- a világ nagyon nagy szerencséjére.

Miért ezt a halálnemet választotta Denethor?

Szerintem, hogy ne még a holttestük se kerülhessen az ellenség kezére, hogy még azt se gyalázhassák meg.

Off: Tolkien szadizmusa: Az elveszett mesék könyvét olvasva pár dologtól igencsak szédelgősbe mentem át....

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 9 hónapja #243066 Írta: Noredhel
Másik frankó kérdés: vajon miért ilyen extrém halálnemet választott?

-A Professzor az ilyesmikben élte ki titkos szadista ösztöneit? :twisted:

Most komolyan... nem lett volna egyszerűbb karddal, vagy mittomén?

(Persze, nagyon illik hozzá... csak nem tom, minek akar fölöslegesen szenvedni...)

Sztem, ami Farit illeti, azt hitte, a fia egyetértene vele... biztos, hogy nem gonoszságból akarta megölni!

Silima: Itt is gratulálok!
Többiek: Ne higgyetek neki, folyton szerénykedik, pedig a fordítása nagyon Helytartó.

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #243063 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Phaedra/Namarie írta:

Niéla Alondriel írta: Sztem a könyvben megbánta... hiszen ott bőgött a fia mellett, és ez adta meg az utolsó lökést is a bekattanáshoz... addig nem volt őrült. Szerette ő Farit...

Vajon miről beszélt Szauronnal utoljára? Gondolom, látta Frodót Cirith Ungolban, azért hiszi, hogy Sz. visszaszerezte a Gyűrűt...

Ha jól értelmeztem a könyvet, Szauron nem tudott arról, hogy Frodónak mi a küldetése, sőt, lehet, Frodóról se tudott.

Egészen addig amíg Snaga nem vitte el neki a páncélt.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #243062 Írta: Namarie

Véleményem szerint, akkor, maikor el akarta Denethor faramirt égetni, pontosan az atyai szeretet támadt fel benne. Nem kizárt, hogy tudta, hogy Faramir még él, de úgy volt vele, hogy inkább az ő kezétől haljon meg a fia, mint valamelyik orkétól.. legalább valamennnyi méltóság legyen a halálában.

Mit sirathatott a filmben? Gondor vesztét, és az egész addigi emberi világ pusztulását.

Több
19 éve 9 hónapja #243036 Írta: Noredhel
Sztem a könyvben megbánta... hiszen ott bőgött a fia mellett, és ez adta meg az utolsó lökést is a bekattanáshoz... addig nem volt őrült. Szerette ő Farit...

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #242990 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niéla Alondriel írta: még vmi: hogy lehet úgy linkelni, hogy nem a címet írja ki, csak pl. a kép tárgyát?

[url=http://idejonakepcime.hu]Ide írod, amit akarsz, hogy megjelenjen[/url]

És ez az eredmény:
Ide írod, amit akarsz, hogy megjelenjen

Több
19 éve 9 hónapja #242959 Írta: Silima
Sztem a könyvbeli Denethor őszintén siratta Faramirt, aki a fia volt. A filmbeli pedig az örökösét sajnálta: "a családom kihalt!" vagy ilyesmi.
Nyilván a könyvben is fontos volt számára, hogy a Ház örökös nélkül maradt, de ott azért jóval érezhetőbb volt az apai szeretet is.
Köóülönben semmi bajom Denethorral, mondhatni érdekes ember volt. [size=9:2ouxhn1f]"Érdekes arca van... érdekes, hogy ez egy arc..." NEM, nem így!![/size] Nem lehetett rossz ember, csak nagyon megkeseredett az évek során, a gyászban.

Több
19 éve 9 hónapja #242951 Írta: Nelossel

Adrael írta: Szóval akkor szerintetek csak a családja végét siratta Faramir betegsége és majdnemhalálakor???

Lehetetlen, hogy feltámadjanak az atyai ösztönei, és szegény, meg nem értett fiacskájával szemben tanúsított átkozott érdes modorát sajnálta és bánta meg keservesen?

Ez attól függ, hogy melyiket nézed... a filmben talán, sőt megkockáztatom a lehetségest is. De a könyvben meg sem fordult a fejében. Lehet, hogy megbánta, lehet, hogy nem. Erre csak Szauron tudja a választ... Hopsz... már ő sem...

Több
19 éve 9 hónapja #242939 Írta: Adrael
Adrael válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Szóval akkor szerintetek csak a családja végét siratta Faramir betegsége és majdnemhalálakor??? :?

Lehetetlen, hogy feltámadjanak az atyai ösztönei, és szegény, meg nem értett fiacskájával szemben tanúsított átkozott érdes modorát sajnálta és bánta meg keservesen?

Tudom, tudom hogy ez egy Faramir-fanatikusok Klubja, (én is tag vagyok, sőt, lehetek a jegyző? :) ), de nem lehetnénk kicsit megértőek vagy együttérzőek szegény faterral kapcsolatban? Milyen rettenetes lehetett abban a hitben meghalni, hogy családom utolsó tagja vagyok! :crying: Szegény Theodennek sem volt könnyű, de némiképp vígasztalta az a tudat, hogy az unokaöccse utódja lesz, és ha ő is elesne, ott van még mindig az unokahuga... :oops:
De Denethornak még az is rátett egy lapáttal, hogy igazságtalanul és eszetlenül lebecsülte a kisebbek fiát, és jóformán kinyírta.
Talán azt is belátta halála pillanatában, hogy a jobbik fia volt a kicsi. Végül is a katolikusok (Tolkien is az volt) fenntartják az akár az utolsó percben való megtérés és bűnbánat lehetőségét. :roll:
[size=9:2dok4rkx](ld.: Boromir esete... De ha hülyeség, csak tépjetek szét.)[/size]

Több
19 éve 9 hónapja #242934 Írta: Nelossel

Silima írta: Akkor berakhatom több részben? Kérésre emilben is küldhetem...

Szerintem rakd be...

Több
19 éve 9 hónapja #242929 Írta: Silima
[size=9:137xs9va]Akkor berakhatom több részben? :roll: :oops: Kérésre emilben is küldhetem... [/size]

Több
19 éve 9 hónapja #242925 Írta: Noredhel
Megoldás: szúrd ve ide, több részletben, vagy küldd el vkinek, akinek műxik a fanficfelrakója...

de elküldheted maulban is... feketemamba5@freemail.hu

még vmi: hogy lehet úgy linkelni, hogy nem a címet írja ki, csak pl. a kép tárgyát?

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #242923 Írta: Silima

Phaedra/Namarie írta: Nem hinném, hogy manipulációról lenne szó. inkább arraól, hogy Boromir természeténél fogva jobban megfelelt az apja elvárásának és értékrendjének, mint Faramir.

De akkor aztán Faramir a lelkét is kiöntheti az apja előtt, akkor sem tudja kivívni a dícséretet, míg Boromir szinte bármit megtehet, akkor is "a kedvenc" marad. [size=9:22b4pdir] Sajna nálunk is ez van atyai részről, mmint hogy az öcsém az örök jógyerek, és mivel fiú, apa jobban elnéz neki bármit, mint nekem... :? Igaz, némileg hasonlítanak egymásra.[/size]
Valahogy nem tudok elképzelni olyan szituációt, amikor Denethor azt mondta volna: "Ügyes vagy, Faramir" vagy "Igen, Faramir, igazad van" vagy hasonló jelentéstartalmút... egyszerűen talán szégyenkezett volna a fia előtt, amiért megdícsérte... bár nem jól van ez így kifejeződve...

Niéla: Fordítsak. De mikor? 8O És hogy a gúzsban tudom közkinccsé tenni?! Nincs honlapom, ahova feltehetném vagy ilyesmi. Ahhoz meg, hogy ide beszúrjam, hosszú. A lapon a FanFictionsben valamiért nem tudok feltölteni semmit, megmakacsolja magát.
Esetleg emilben elküldhetem, mert a fele már nagyjából kész van... [size=9:22b4pdir]Hehe, már csak a versfordítással vannak gondok... :P [/size]

Több
19 éve 9 hónapja #242917 Írta: Nelossel

Phaedra/Namarie írta: Nem hinném, hogy manipulációról lenne szó. inkább arraól, hogy Boromir természeténél fogva jobban megfelelt az apja elvárásának és értékrendjének, mint Faramir.

+ Denethor nem csípi a hozzá hasonló embereket. Értelmes... nem egy katona alkat... bele lát a szívekbe... Lehet, hogy rokonok? :twisted:

Több
19 éve 9 hónapja #242873 Írta: Namarie

Niéla Alondriel írta: Keményen nevelte, csak épp Boz simán az ujja köré tudta csavarni... neki biztos mindent szabad volt. Fari meg mindenért kikapott...

[size=9:2fg4kso6]Az én apám hál'istennek nem ilyen...[/size]

Nem hinném, hogy manipulációról lenne szó. inkább arraól, hogy Boromir természeténél fogva jobban megfelelt az apja elvárásának és értékrendjének, mint Faramir.

Több
19 éve 9 hónapja #242852 Írta: Noredhel
Keményen nevelte, csak épp Boz simán az ujja köré tudta csavarni... neki biztos mindent szabad volt. Fari meg mindenért kikapott...

[size=9:15n81giw]Az én apám hál'istennek nem ilyen...[/size]

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #242848 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niéla Alondriel írta: Nem tudom elképzelni, hogy valaha is megverte volna Finduilast! Legalábbis a regénybeli énje biztos nem.

A filmbeli Denethorról viszont BÁRMIT elhiszek. Még akár azt is, hogy a fiait is terrorizálta, meg bántalmazta... már ugye értitek, mire gondolok. Az ilyentől kitelik...

Azonban a képecke nagyon Kir... Helytartó!

:oops: Vagyis Denethor nem bántotta a fiait, csak keményen nevelte őket.
Nagyon szerette Finduilast, csak nem tudta ezt kimutatni, mint ahogy fiainak sem...
[size=9:1ryo9sgm]Ismertem ilyen embert, Ő volt az apám[/size]

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 9 hónapja #242843 Írta: Noredhel
Ja és Silima: FORDÍTS... tűkön ülök! Németül elvileg tudok, csak lusta vagyok...

Édes kicsi Faramir... *olvad*

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #242842 Írta: Noredhel
Nem tudom elképzelni, hogy valaha is megverte volna Finduilast! Legalábbis a regénybeli énje biztos nem.

A filmbeli Denethorról viszont BÁRMIT elhiszek. Még akár azt is, hogy a fiait is terrorizálta, meg bántalmazta... már ugye értitek, mire gondolok. Az ilyentől kitelik...

Azonban a képecke nagyon Kir... Helytartó!

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #242542 Írta: Silima

Adrael írta: Nem is rövid a haja, csak lelóg a képről.
Nekem még mindig Finduilas szeme tetszik a legjobban, van egy kis keleties beütése, ugye? Olyan mandula szerűen. Szép. És nagyon kifejező. Denethor meg egyenesen félelmetes. :blackeye:

Tényleg nem rövidnek volt szánva... :oops: Csak vége lett a papírnak, és nem akartam a lap legszéléig megrajzolni... :oops:
Hogy Finduilasnak milyen beütése :blackeye: van, arról Denethor tudna mesélni... :twisted: [size=9:1akvwz4s]Te jó Eru, de gonosz bírok lenni... :twisted: :oops: [/size]

Több
19 éve 9 hónapja #242439 Írta: Adrael
Adrael válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nem is rövid a haja, csak lelóg a képről.
Nekem még mindig Finduilas szeme tetszik a legjobban, van egy kis keleties beütése, ugye? Olyan mandula szerűen. Szép. És nagyon kifejező. Denethor meg egyenesen félelmetes. :blackeye:

Több
19 éve 9 hónapja #242438 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Dracung: üdv itt :wink: Nazgúlokról esetleg a Középfölde/Mordor - orkok témakörben beszélgethetsz. :idea:

Silima: kéretik picit több önbizalom :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 9 hónapja #242433 Írta: Nelossel

Silima írta: Nna, eldógozgattam rajta... Készen lettek Denethorék (volt rá két szabad magyarórám )
photobucket.com/albums/v338/Sili ... ction=view ¤t=finduilas-denethorkszkisebb.jpg
Sztem most még rosszabb...

Én egy dolgot nem értek: mi a bajod ezzel a rajzzal? Denethor kinézetét nagyon eltaláltad, Finduilas is jó lett, csak őt nem láttam a filmben. :wink: De tényleg jó lett. Tecc. [size=9:1zwxtm4n]De Finduilasnak miért olyan rövid a haja?[/size]

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.693 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére