Faramir (David Wenham)

Több
19 éve 9 hónapja #241306 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Niéla, gonocc vagy! :)

De ami igaz az igaz, eléggé elszúrták az akkori gondori "divatot" a filmben... Talán még Denethor lett a leginkább gondori kinézetű... :roll: Ja, meg a második filmben is Faramir egyik embere! Na, az gondori volt!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #241273 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
A papának sötét szeme volt, a Prof legalább 5x kihangsúlyozza...

Esküdni mernék, hogy születésekor Ecthelion megverte a postást. Meg a feleségét. Meg a háremőröket. Meg aki még kéznél volt.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #241271 Írta: Niphredil Eleanor
Niphredil Eleanor válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Silima írta: Egyetlen nyomorult gondori sem volt fekete hajú, csak olyan seszínű, mint az én fejem... :?

A "seszínű" azért túlzás, de van benne igazság! Sajnos...
Én se látok soha egyetlen olyan gondorit sem, akinek fekete haja lenne.
A maximum amit találtam, a sötétbarna volt.... :?
Egyébként mindegyikük szőke....

Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor

Több
19 éve 9 hónapja #241267 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Sztem Faramirt nem nagyon találták el a filmben... Abszolút nem ilyennek képzeltem. Akkor már Denethor is jobb!!
Denethornak és a fiainak, mint a legtöbb gondorinak, szürke szeme és fekete haja volt... De szép is lett volna, te jó Ég, ha képesek lettek volna egy-egy fekete parókát a fejükbe nyomni!! :evil: Egyetlen nyomorult gondori sem volt fekete hajú, csak olyan seszínű, mint az én fejem... :?

Több
19 éve 9 hónapja #241218 Írta: Noredhel
És kitől jön az ezüst csík? Apucitól?

Egyébként Dennyt nagyon nem úgy képzelem el, mint a filmben... sztem hófehér, egyenes szálú haja van, és ahogy a Prof írja, sötét szeme. Szakálla talán nincs, meg a fiúknak sem.

A filmben nincs jogara! Ez felháborító!

Portrékat én dögunalmas órákon szoktam rajzolni róluk...

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #241162 Írta: Adrael
Adrael válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nincs szkennerem nekem sem.
[size=9:uqn9hkr1]A fő profilom egyébként az ÍRÁS, a rajzolgatást csak úgy, hobbi(t) szinten :) , egy-egy unalmasabb előadás alatt, csak akkor, ha a személyiség megihlet, csakis akkor :oops:
És sajnos nemigen valók nyilvánosság elé, fura, hogy nincs arcuk, csak hajuk, fejük, meg fülük.
De egyszer tündérmesék írására fogok ráállni, és néhányat illusztrálok is :wink: [/size]

Ami Faramirék haját illeti, nincs semmi alapja, csak a fantáziám. Mindig úgy gondoltam, ez egy genetikusan öröklődő sajátosság, ami a nemességét van hivatva kihangsúlyozni, és már akkor is így gondoltam, amikor még filmnek se híre se hamva nem volt.

Több
19 éve 9 hónapja #241144 Írta: Silima
Adrael: ne sutyiban fű alatt rajzolgass, tedd közkinccsé!! ;)
Nekem meg a hajviseletekhez, ruhákhoz nincs türelmem... :oops: Egy-egy portré oké, de csak ha kedvem van... :oops:
Jó fixa idea [size=9:lua1vlw1]Karinthy rúlz!! :lol: [/size] Tetszik az ötlet. Van valami konkrét oka vagy alapja, vagy csak úgy? :roll:

Több
19 éve 9 hónapja #241058 Írta: Adrael

Niéla Alondriel írta: Én rajzolgatok, de nincs szkennelőizém. Majd talán ősszel, ha veszünk új gépet.

Naná, hogy főleg Őt rajzolom, meg a csini tesóját. Ééédesek.

Most nekiálltam egy teljes körű LotR illusztrálásnak, megvan Bilbó bulija, öregerdő, Toma és Aranymag, Toma a Gyűrűvel, Sírbuckák, Pajkos Póni, Vándor (portré), Bosziúr frodónyuvasztási kísérlete, Glorfindel, Tanács, Szövetség elindulása, Mória Kapuja, Khazad-du^m /rohadt gép, nem hajlandó háztetős betűt nekem!/ hídja, Frodó mithril-páncélja, és most félig kiszínezve Galadriel és Celeborn. Majd ha lesz végre szkennerem, berakom őket.

Olyan nagyon szeretném látni a rajzaidat!
Sutyiban, azaz fű alatt én is szoktam rajzolgatni, de nem képeket, csak portrékat a GyU szereplőiről. De szemeket nem tudok, ezért csak frizurát-fejformát-füleket találok ki nekik. Nem tom' miért, de az a fixa ideám, hogy Faramirnak és Boromirnak bal oldalt elválasztott, végén göndörödő fekete haja van, és benne egy ezüst-csík, ami már születésük óta megvan nekik. Valahányszor képet látok róluk, rajzot vagy festményt, mindig azt a bizonyos csíkot keresem a hajukban.

Több
19 éve 9 hónapja #241025 Írta: Silima
Niéla Alondriel, majd ha lesz kedved, elküldenéd nekem a rajzaidat? ;) ...
Nekem még sosem volt türemem/kreativitásom így nekiállni illusztrálni... Sajna fantáziamentes vagyok, úgyhogy inkább másolgatok... több-kevesebb sikerrel... :?
Denethor az az ember, akit sztem jól lehet rajzolni... Nagyon karakteres arc lehet!!! :)
Adrael: Írni sem tudok, szóval erről ennyit... ;)
Ha majd egyszer rászánom magam, hogy lerajzoljam Faramirt, azt biztos a saját nemlétező fantáziámra bízom, és igyekszem majd nem a filmre hagyatkozni... ;)

Több
19 éve 9 hónapja #240955 Írta: Gil-Celeb
Gil-Celeb válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nekünk sincs szkennerünk... :cry:
Én is lerajzoltam már őket,úgyhogy most már minden vonásukat ismerem.... :D
Azok a szemek.....*sóhaj* :D
Egyébként,festessz vagy csak fekete-fehérrrel/színescerkával csinálod a képeket???

"My fall will be for you,my love will be in you,
if you be the one to cut me,I'll bleed forever"

Több
19 éve 9 hónapja #240946 Írta: Noredhel
Én rajzolgatok, de nincs szkennelőizém. Majd talán ősszel, ha veszünk új gépet.

Naná, hogy főleg Őt rajzolom, meg a csini tesóját. Ééédesek.

Most nekiálltam egy teljes körű LotR illusztrálásnak, megvan Bilbó bulija, öregerdő, Toma és Aranymag, Toma a Gyűrűvel, Sírbuckák, Pajkos Póni, Vándor (portré), Bosziúr frodónyuvasztási kísérlete, Glorfindel, Tanács, Szövetség elindulása, Mória Kapuja, Khazad-du^m /rohadt gép, nem hajlandó háztetős betűt nekem!/ hídja, Frodó mithril-páncélja, és most félig kiszínezve Galadriel és Celeborn. Majd ha lesz végre szkennerem, berakom őket.

Toujours pur

Több
19 éve 9 hónapja #240869 Írta: Adrael
Miért nem próbálkozol az írással inkább?
Rajzolni sohasem sikerülne nekem sem, de szívesen - meglehetősen érzelgősen és hatásvadász módon - irkálok össze-vissza. Nagyobb az esély egy kurta félpróza-féllíra megírására, mint egy jól sikerült és hatásos rajz megalkotására.
A Gyűrűk Ura témakörében a legjobb és leghálásabb témakör sztem egyébként Faramir és/vagy Éowyn.
Ugyan mit lehetne írni Aragornról, aki bevégezte a küldetését, és királlyá lett, felmarkolta a nőt, akit akart, és az országot, amelynek trónjára teremtetett?
Mit lehetne írni Frodóról, aki szintén elvégezte a feladatát, és Nyugatra disszidált?
Ergó: maradnak Faramirék, akiknek nyitva maradt a jövőjük, ami bizonyos szempontból sokkal több kérdést vet fel, mint a királyé.
De, mint tudjuk én fanatikus vagyok, enyhe csőlátással... :wink:

Több
19 éve 9 hónapja #240776 Írta: Silima

Adrael írta: Faramir abban az egyben hasonlított a Rejtő hősökre, hogy magas, vékony, és mégis erős! Tudjátok, mintha gumi-izmai volnának... :D
(Fülig Jimmy egyébként nagydarab volt, inkább Boromir fazon :wink: )
Ami Gandalfot illeti, Silmával értek egyet, a lelki erő mellett testileg is erős volt, mert csak a teste volt egy öregemberé, egy maiának meg sem kottyannak a fizikai világ törvényei... :)
[size=9:1obyggv9]Titokban és félve jegyzem meg, mellesleg és kisbetűvel, mert talán off, de nekem a kedvenc jelenetem a könyvből, amikor Dol Amroth lovagjai és Gandalf kilovagolnak Faramirért, egyszerűen imádom azt a jelenetet, mindig tiszta könnyes lesz a szemem, amikor olvasom, olyan megható, hogy ennyire szerették Faramirt, hogy ekkora kockázatot vállaltak érte, ráadásul lelkesen és szívesen vállalták... :crying:
A másik nagy kedvencem Faramir és Frodó találkozása, ott derül ki, mennyire bölcs és mennyire más, mint Boromir, és mégis mennyire szerették egymást.
A harmadik kedvencem a hajösszefújós jelenet, gondolom, nem kell ismertetnem, miért... :oops:
Ha jobban meggondolom, talán nincs is olyan nagy kedvencem, amiben nem szerepel Faramir. Tán' kicsit fanatikus vagyok... :tongue:[/size]

Nem baj a fanatizmus, én is meg vagyok őrülve Faramirért... :lol: :oops: :twisted:
Az én könyvem már önműködően a fenti részeknél nyílik ki... kicsit megtört a gerince... :oops: Dol Amroth rohamát már próbáltam lerajzolni, de nem adta vissza a könyv hangulatát... :( Szóval nem jött össze... :(

Több
19 éve 9 hónapja #240380 Írta: Adrael
Faramir abban az egyben hasonlított a Rejtő hősökre, hogy magas, vékony, és mégis erős! Tudjátok, mintha gumi-izmai volnának... :D
(Fülig Jimmy egyébként nagydarab volt, inkább Boromir fazon :wink: )
Ami Gandalfot illeti, Silmával értek egyet, a lelki erő mellett testileg is erős volt, mert csak a teste volt egy öregemberé, egy maiának meg sem kottyannak a fizikai világ törvényei... :)
[size=9:3s3ggdlv]Titokban és félve jegyzem meg, mellesleg és kisbetűvel, mert talán off, de nekem a kedvenc jelenetem a könyvből, amikor Dol Amroth lovagjai és Gandalf kilovagolnak Faramirért, egyszerűen imádom azt a jelenetet, mindig tiszta könnyes lesz a szemem, amikor olvasom, olyan megható, hogy ennyire szerették Faramirt, hogy ekkora kockázatot vállaltak érte, ráadásul lelkesen és szívesen vállalták... :crying:
A másik nagy kedvencem Faramir és Frodó találkozása, ott derül ki, mennyire bölcs és mennyire más, mint Boromir, és mégis mennyire szerették egymást.
A harmadik kedvencem a hajösszefújós jelenet, gondolom, nem kell ismertetnem, miért... :oops:
Ha jobban meggondolom, talán nincs is olyan nagy kedvencem, amiben nem szerepel Faramir. Tán' kicsit fanatikus vagyok... :tongue:[/size]

Több
19 éve 10 hónapja #240306 Írta: Noredhel
Még mondja valaki, hogy Gandival nem volt vele az Erő!

"Force is with you, young hobbit, but you're not a Jedi now"

Toujours pur

Több
19 éve 10 hónapja #240303 Írta: Silima
Egy Gandalf-korú öregembertől az is teljesítmény, hogy egyedül fel tud állni.
Faramirt nem azért bírta el, mert az olyan sovány vagy kis sűrűségű volt, vagy mi, hanem, mert mágus és a lelki és varázshatalom mellett némi testi erő is adatott neki... asszem... :oops:
Azt írták, mikor Faramirék először felbukkannak, hogy nagyon magas, mármint Faramir, bár gondolom, egy hobbitnak én is magasnak tűnnék ;) 8)

Hm, lehet, hogy több Rejtőt kéne olvasnom...? :oops: :oops: :oops: /me majd rászánja magát, ha sok-sok ideje lesz... :oops: [size=9:315bz2mk]Becsületesen bevallom: eddig csak azért nem nagyon olvastam Rejtőt, egyet kivéve, mert Anya ajánlgatta... és akkor ugye már csak elvből sem?![/size]

Több
19 éve 10 hónapja #240298 Írta: Noredhel
Szóval Faramir hasonlít pl. Tüskés Vanekra, Galambra, Gorcsev Ivánra? :P

Most elképzeltem, ahogy (gondori díszegyenruhában) besétál a Velő Tanyára, és ráhajítja a pultot Lógás Hugóra. Vagy Csomó Billre... *gonoszvigyor*

A könyvben magas, szép szál legénynek írja le, de sztem is vékonyabb volt, minrt a bátyus.

Már csak azért is, mert Gandalf könnyedén felkapja...

Toujours pur

Több
19 éve 10 hónapja #240214 Írta: Silima

Adrael írta: Én úgy szokom elképzelni, hogy Faramir vékonyabb volt, nem olyan izmos, mint Boromir, de nagyon erős. Tudjátok, ismeritek Rejtő Jenő hőseit, akik olyan vékonyak, hogy senki sem nézi ki belőlük, mekkora pofont tudnak adni, és hogy milyen kitartóak. Boromir pedig kiépítettebb izomzattal rendelkezhetett.

Én is így képzeltem, ha tudat alatt is, szóval nem mondtam így ki magamban, hogy Faramir karcsúbb volt a bátyjánál. De nem tudom elképzelni, hogy ő olyan tagbaszakadt legyen, mint Boromir. Boromir inkább harcos, vagy amolyan gladiátor-alkat... :oops: Vagy nem is tudom. De azért tudnék választani kettejük közül!! ;) :oops: :roll: :D

Több
19 éve 10 hónapja #240000 Írta: Adrael
Én úgy szokom elképzelni, hogy Faramir vékonyabb volt, nem olyan izmos, mint Boromir, de nagyon erős. Tudjátok, ismeritek Rejtő Jenő hőseit, akik olyan vékonyak, hogy senki sem nézi ki belőlük, mekkora pofont tudnak adni, és hogy milyen kitartóak. Boromir pedig kiépítettebb izomzattal rendelkezhetett.
Igen, amikor elképzeltem a családjukat (ld. péntek, január 14. 2005/11:00, saját hozzászólásom), úgy gondoltam, Thurin hasonlít a nagybátyjára testfelépítésben és hazájában való hűségben. Éored is lelkes, ahogy te mondod, sárkányokkal csatározó-tanulást kerülő fajta, de benne keveredik Boromir és Éomer... :oops:

Több
19 éve 10 hónapja #239956 Írta: Silima
Faramirnak öröm lett volna a családi élet egy csomó kis Denethor-palántával... :twisted: :lol:
Ha a gyerekeik az apjukra hasonlítottak (ami valószínű), akkor a nagybátyjukra is kéne hasonlítaniuk, hisz Faramir és Boromir olyan egyformák voltak... mármint kinézetre... Biztos volt köztük egy harcos, lelkes kissrác, aki sárkányokkal hadakozott, ahelyett, hogy tanult volna :D ;)

Több
19 éve 10 hónapja #239952 Írta: Noredhel
Nekem meggyőződésem, hogy egyik gyerekük Bozra hasonlított...

A nagypapira viszont, remélem, egy se...

Toujours pur

Több
19 éve 10 hónapja #239939 Írta: Silima
Adrael, Te költőnek születtél!
Ez gyönyörű! Egész meghatódtam, pedig nem szokásom... :oops:
Ilyet még, sokat!!! ;)

Több
19 éve 10 hónapja #239890 Írta: Adrael

Niéla Alondriel írta: Hát ez a baj, hogy Faramirral kapcsolatban alig akad vidám téma...

Hacsak nem az, hogy Éowyn nagymamája lossarnachi lévén, tényleg lossarnachi volt a babája, mint népdalban... :twisted:

De hát Éowynban éppen a nagyanyja révén volt tündeség!!! Az mondjuk, szerintem is tuti, hogy Éowyn hal meg korábban, de még így is hosszabb életet él, mint az átlag halandó, nem? És ez pozitív.

Biztos sokat csatangoltak kézen fogva Ithíliában, és Faramir elvitte őt Henneth Annúnba. Ott ültek a vízesés mögött, és csodálták a lezuhogó vizen átragyogó felkelő holdat, és hallgatták a vízesés énekét. Majd előre mentek a tópartra, és a csillagok vízben visszatükrőződő képét nézték. Talán Faramir mesét mondott asszonyának, hogy a csillagok egyszer, régen drágakövek, gyémántok voltak, de az első nagy háború után a tündék a tó méllyére rejtették, hogy a következő világégéskor rájuk ne találjon az ellenség.
Azután édes kettesben eldöntötték, hogy a titkokkal terhes romantikus éj és a telihold emlékezetére születendő lányuknak az Ithil nevet adják majd, bár akkor még elsőszülött fiúk sem volt a láthatáron.

Biztosan sokszor látták őket a csillagok a bársonyos sötétben, kettesben sétálni a Felkelő Hold Földjén.

Tagadhatatlan, hogy Faramir nem egy boldog hős. De romantikus, mélyen érző, bölcs, és ezen tulajdonságok sejtetik a boldogságra való képességet. A Történet folytatásában biztos, hogy nagyon boldogan éltek.

Több
19 éve 10 hónapja #239852 Írta: Silima
Neee...*fáradtpoénonnyihog*
Hát az biztos, hogy szegény Faramir nem az életvidámsága miatt vonult be a történelembe... :?
A múltkor bejön a szobámba Anya. Beszélgessünk! - mondom neki. - Jó. Miről? - Faramirról! :D :D :twisted: - Jó. Mesélj. - Húha... Kérdezz!
A végére megbeszéltük, hogy Faramir kedvenc étele a sajtos kenyér, hobbija a sakkozás és a levélírás, és hogy GreenPeace-es volt... Azért ha már ennyire leamortizálódik a családom (és én), az már a vég kezdete, nem?... :roll:
Bár sztem ez elég vidám téma :D

Több
19 éve 10 hónapja #239806 Írta: Noredhel
Hát ez a baj, hogy Faramirral kapcsolatban alig akad vidám téma...

Hacsak nem az, hogy Éowyn nagymamája lossarnachi lévén, tényleg lossarnachi volt a babája, mint népdalban... :twisted:

Toujours pur

Több
19 éve 10 hónapja #239756 Írta: Silima
Nyilván fájhatott neki, mikor egyedül maradt, de elvégre sok szép évet töltöttek együtt, és azt is tudnia kellett, hogy végül neki kell megözvegyülnie, hacsak előbb le nem lövik... :oops: :twisted: De épp a tünde-beütés végett lehetett a gyásza sokkal mélyebb, mint az "átlag" embereké. :( :bawling:

Az Valák szerelmére, keressünk már valami vígabb témát!!!! :(

[size=9:ozzdiwcz] A beütés meg a kiütés ugye nem rokonok? :lol: :oops: [/size]

Több
19 éve 10 hónapja #239584 Írta: Gil-Celeb
Gil-Celeb válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Tünde-beütés.... :D Szegényke,rossz lehet neki,hogy a szerelme előbb hal meg mint ő! :cry:

"My fall will be for you,my love will be in you,
if you be the one to cut me,I'll bleed forever"

Több
19 éve 10 hónapja #239565 Írta: Silima
Gondolom, azért Faramir jóval tovább élhetett, mint a felesége: ő gondori meg mifene, Éowyn meg "csak" rohír [size=9:d17avqg6]Imádom a rohírokat, tévedés ne essék![/size] Dehát pl Denethor 90 éves volt a GyH idején. Faramir asszem 120 éves korában halt meg? Vhogy így. De biztos Faramir özvegyült meg... :( szipp... Na most egész elszomorodtam... :(

Több
19 éve 10 hónapja #239548 Írta: Adrael

Nelossel írta: Aki kellőképen belekeveredett ebbe a tünde-vér témába (mint pl. én) ez nézze meg ezt az oldalt:

www.council-of-elrond.com/encyclopedia/f...inexofxDolAmroth.jpg

Uramisten, ez aztán klassz!!! :itscool:
Hol lehet ilyesmit találni???
[size=9:ksbz2vfg](Én még egy háttérképnek való Középfölde-térképet is képtelen vagyok előbányászni ebből a gépből... Aki tud, megköszönném priviben elküldve...Lécci, és bocs az offért)[/size]

Nos, most már tudjuk, amit eddig is, hogy Faramirban tünde-vér van. Éowynban is, mert annak meg a nagyanyja származott délről, ennek okán tuti gyönyörűek a gyerekeik. És huzamosabb ideig élnek majd, mint a köznép. És később öregszenek.

Több
19 éve 10 hónapja #239463 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Ebben mi olyan bonyolult?
Tereljük már vissza a szót Faramirra!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.666 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére