Faramir (David Wenham)

Több
19 éve 10 hónapja #235364 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Niéla Alondriel: :D :D :D 8O
Most némi emberbiológia következi, bocsi :oops:
A filmben Faramirt emlékeim szerint a jobb vállán és a jobb oldalán (mármint gondolom a bordái közt) találta egy-egy nyílvessző (Mi az hogy 2, a könyvben egy is elég volt a szentemnek! :bawling: ) A válla OK, nem túl súlyos, ha lehet ezt mondani. Nincs semmi "fontos" szerv arrafelé, Imrahil is kifejtette, hogy a "vessző nem ért létfontosságú szervet". De a bordák tudvalevőleg arra vannak, hogy a TÜDŐT védjék-stb, (ebbe most nem megyek bele :roll: ), és a tüdő meglehetős létfontosságú szerv. 8O Jó, tegyük fel, hogy túlélte. De abból nem lábal ki három nap alatt, akár van athelas meg király keze, akár nincs... Az ilyesmire azért figyelhettek volna PJék, hogy ne halálos sebből kelljen meggyógyulnia...
Hú de undok kötözkdő bírok lenni! 8O :oops: :evil:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #235345 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Éowyn még csak nem is láthatta beolajozva, ami magyarázná a hirtelen belezúgást... (most majdnem azt írtam: fellángolást...)

Ami nekem furcsa: hogyan tudott Faramir olyan gyorsan rendbejönni, főleg Aragorn nélkül? Annyira mégse volt halálán?

Továbbá: honnan eredt az a gyógyítós kép, ami már hónapokkal ezelőtt fent volt a neten?

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #235009 Írta: Silima
Így egymagában tényleg nem lenne jó film: kellenének hozzá az előzmények és némi háttér, karakterismeret stb... Szóval jóval hosszabbnak kéne lennie.

Több
19 éve 11 hónapja #235007 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kincső (Thilanna) írta:

cortez71 írta:

Gandalf: Filmet kéne csinálni csak Faramirék történetéből, középpontban az Ispotály és kertje

Támogatom az ötletet!
Üljünk neki, Gandalf, hozok főszereplőt, meg írom a scriptet 8) !

biztos h. lehet belőle filmet csinálni?

Nem lenne belőle jó film, nagyon hasonlítana valami nyálas amerikai vagy latin filmecskére :x

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 11 hónapja #234985 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

cortez71 írta:

Gandalf: Filmet kéne csinálni csak Faramirék történetéből, középpontban az Ispotály és kertje

Támogatom az ötletet!

biztos h. lehet belőle filmet csinálni?

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 11 hónapja #234962 Írta: tindomiel
tindomiel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Háát,szerintem odaillett...mégha kicsit bénán,vagy épp gúnyosan hangzott is.Bár én nem éreztem benne gúnyt.Inkább olyan volt,mint az eredeti,könyv szerinti helyén.Valahogy úgy tűnt,hogy ő nem azért megy vissza Osgiliathba,mert az a dilinyós apja azt mondta,hanem azért,hogy egy kis időre még gátat állítson az orkok,és Minas Tirith közé.Hogy ne érinthesse meg még egy rövid ideig a gonoszság.

Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.

Több
19 éve 11 hónapja #234960 Írta: Silima

Tindomiel írta: És jó,hogy berakták a könyvbéli mondatát a bővítettbe,hogy feladata megvédeni Númenor embereinek városát...

Sztem ez nagyon szarkasztikusan hangzott ott, abban a szituációban.

Több
19 éve 11 hónapja #234958 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Támogatom az ötletet!

Több
19 éve 11 hónapja #234957 Írta: tindomiel
Igazad van,engem is kezdett idegesíteni egy idő után,hogy "ezt is a WETA csinálta,meg ezt is,meg ezt is..."
Faramir viszont akkor is klassz volt Osgiliath felé,akár lovon ült,akár nem!
És jó,hogy berakták a könyvbéli mondatát a bővítettbe,hogy feladata megvédeni Númenor embereinek városát...

Több
19 éve 11 hónapja #234953 Írta: Silima
Na, legalább ez az egy haszna van, hogy nem láttam az extrákat... én állatira szeretem beleélni magamat a filmbe, és imádom a lovakat, szóval a werkfilm is enyhén illúzióromboló volt... :( És utálom, mikor a családom hangosan azon tanakodik, hogy ezt a részt számítógéppel csinálták, vagy kaszkadőrrel-e, vagy bábuval... :evil: :x Nem számítógép és nem kaszkadőr, hanem azok ott igazi hobbitok és igazi tündék és igazi lovak... Hát nem? :roll:

Több
19 éve 11 hónapja #234916 Írta: tindomiel
Most néztem meg az extrákat a DVD-n...hát,majdnem leestem a székről aröhögéstől,amikor kiderült,pár közeli lovasjelenetnél a szereplők valójában hordón ültek,és úgy csináltak,mintha lovagolnának.David meg úgy jellemezte ezt az egészet,hogy kb olyan volt,mintha mindenféle illetlenségeket csinálna a hordóval :lol:

Több
19 éve 11 hónapja #234870 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Filmet kéne csinálni csak Faramirék történetéből, középpontban az Ispotály és kertje... 8)

Több
19 éve 11 hónapja #234812 Írta: Silima
Nekem már az is sok volt, amit Arwenből csináltak, és hogy a színvonalas magazinokban ez olvasható: Főszereplők: Elijah Wood, Liv Tyler, Orlando Bloom. Meg hogy Arwenék a Gyűrű Szövetségében csinálják a drámát... Meg a TTTben, meg a RotKban. De ennyi erővel, pénzzel és idővel kanyaríthattak volna egy príma Ispotályt, amit végig tudok nézni úgy, hogy nincs az az érzésem, hogy "mit keres ez itt?!" Az egyetlen szerelmi szál, ami visszadta a könyv hangulatát, az a Samu-Rozi volt. Bár az is csak nagy vonalakban.
Jaj, nem akarjuk mégis megfilmesíteni?... :lol: 8O :D :roll: Sztem mindenki jól járna... :twisted:

Több
19 éve 11 hónapja #234619 Írta: tindomiel
A filmekben pont a szerelmi szálak voltak tipikusan "hollywoodiak".Azok után,hogy Arwen is milyen lett,túl nagy elvárás lett volna részünkről egy rendes Ispotály-jelenet...

Több
19 éve 11 hónapja #234555 Írta: Silima
Pontosan, éppen az veszett el, hogy a harcos lánynak, aki a halált keresi, hősünk hatására "megváltozott a szíve, vagyishogy egyszerre ráébredt, hogy megváltozott". Nem tűnt valami tartós szerelemnek, ha lehet ezt mondani. :? 8O Inkább olyan USA film, amiben a "főhős"nő összejön a jóképű "főhős"sel, miután megmentették a világot. 8O Valahogy nem volt benne az az őszinteség, ami a könyvben olvasható... :cry:

Több
19 éve 11 hónapja #234454 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Gandalf írta: Bezzeg ha Edorasban lettek volna! Csak kiállnának az Aranycsarnok előtti udvarra, s lenne bőven szelük! :lol: Össze is gubancolódna a hajuk! :twisted:

Hajaj.. különösen Faramirnak az az öt szál határozottan szőkésbarna haja...ami olyan rövid, hogy még Manwe is nehezen oldaná meg az összefújást..

De tényleg iszonyúan odakenték az egészet.. a filmen meg, mit egyik barátnőm megjeghyzete, olyan az egséz, mintha Eowyn azt mondaná: na jól van, jó vagy te is nekem, ha már Aragornnal nem jött össze"

De tényleg a lényeg hiányzik...

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 11 hónapja #234437 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Silima írta: Kérlek, az enyém is... :D Dehát a remény hal meg utoljára! :D Egy lett olyan, ami elviselhető, csak felismerhetetlen, :oops: asszem fennvan a fanfictions-ben. Egy cseppet elvont. Meg hát ócska. :D 8O

Megnéztem ám. Mérföldekkel jobb mint az enyém. Nekem tetszik! :wink:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
19 éve 11 hónapja #234350 Írta: Silima
Kérlek, az enyém is... :D Dehát a remény hal meg utoljára! :D Egy lett olyan, ami elviselhető, csak felismerhetetlen, :oops: asszem fennvan a fanfictions-ben. Egy cseppet elvont. Meg hát ócska. :D 8O

Több
19 éve 11 hónapja #234348 Írta: Nilraen

Silima írta: Jaj, gyermeteg lelkek... :D *elnéző mosoly*
Különben azon én is állatira megsértődtem. Néztem a filmet, na mondom, most jön a könyvi egyik kedvenc jelenetem... Lemegy a 3 mondat, egymás nyakába borulnak és vége!! :cry: :x Tolkien olyan szépen leírta... szipp... Le is rajzoltam százszor... :twisted:

Én csak egyszer,de nagyon béna lett... :) :oops:

Több
19 éve 11 hónapja #234345 Írta: Silima
Jaj, gyermeteg lelkek... :D *elnéző mosoly*
Különben azon én is állatira megsértődtem. Néztem a filmet, na mondom, most jön a könyvi egyik kedvenc jelenetem... Lemegy a 3 mondat, egymás nyakába borulnak és vége!! :cry: :x Tolkien olyan szépen leírta... szipp... Le is rajzoltam százszor... :twisted:

Több
19 éve 11 hónapja #234344 Írta: Nilraen

Gandalf írta: Bezzeg ha Edorasban lettek volna! Csak kiállnának az Aranycsarnok előtti udvarra, s lenne bőven szelük! :lol: Össze is gubancolódna a hajuk! :twisted:

Hát az biztos.. :)
Kellett nekik Ithiliába 'költözniük'... :twisted:

Több
19 éve 11 hónapja #234343 Írta: Gandalf
Bezzeg ha Edorasban lettek volna! Csak kiállnának az Aranycsarnok előtti udvarra, s lenne bőven szelük! :lol: Össze is gubancolódna a hajuk! :twisted:

Több
19 éve 11 hónapja - 19 éve 11 hónapja #234340 Írta: Nilraen

Gandalf írta:

Nilraen írta: SPOILER!

Ami a legrosszabb, hogy nincsen 'hajösszefújós' rész. Mondjuk eléggé ugyanolyan színű a hajuk...de attól még lehetne!

(továbbra is SPOILER)
Szélcsendben nehézkés a dolog... :twisted: (amúgy meg a hajuk nem ugyanolyan színű, de ezt már mondtam korábban is). Nem ez a legnagyobb baj a jelenettel.

Tényleg nem a legnagyobb,de azért jó lett volna.
Jaj istenem.mit nekem szélcsend.. :) hát ventillátor ;)

Több
19 éve 11 hónapja #234339 Írta: Gandalf

Nilraen írta: SPOILER!

Ami a legrosszabb, hogy nincsen 'hajösszefújós' rész. Mondjuk eléggé ugyanolyan színű a hajuk...de attól még lehetne!

(továbbra is SPOILER)
Szélcsendben nehézkés a dolog... :twisted: (amúgy meg a hajuk nem ugyanolyan színű, de ezt már mondtam korábban is). Nem ez a legnagyobb baj a jelenettel.

Több
19 éve 11 hónapja #234338 Írta: Nilraen
SPOILER!

Több
19 éve 11 hónapja #234316 Írta: Gandalf

Idhren (Ryelnya) írta:

Nilraen írta:

Tindomiel írta: Nilraen: A könyvre gondoltam,és bocs,ha esetleg félreérthető voltam:az Amon Henre gondoltam,Aragorn összevissza rohangál,és halvány sejtelme sincs róla,hogy mit kéne tennie,és hogy merre is menjen.
Az Ispotály tényleg lehetett volna hosszabb,elvégre a könyvben is vagy egy fél fejezetnyi (ha ugyan nem több...)!

Jaa.Így már értem. :)
Ispotály...hát igen több dolog is játszódik ott. A gyógyítások (amiből csak Éowyné van benne a filmben) aztán az egész szerelmi történet..Amit ugyebár igencsak lerövidítettek! :( Szóval ilyen szempontból én nagyon nem vagyok elégedett a filmmel.

Én a bővítettet még nem láttam, tessék elnézni nekem..
De hogy képesek a kedvenc szerelmi szálamat lerövidíteni?! :?

Hát úgy, hogy abban a bizonyos jelenetben van mindkettejüknek kb. 3 mondata, aztán összebújnak és ennyi. Előtte meg az ispotályban 5 másodpercig bámulták egymást. :cry: Valóban össze lett csapva, de még mindig jobb, mintha innen is kimaradt volna.

Több
19 éve 11 hónapja #234314 Írta: Silima
Ezeket láttátok már? Nekem nagyon tetszenek:
tolkien.com.pl/kasiopea/ang/stro ... Eowina.htm
Ez meg aranyos... *olvad*
tolkien.com.pl/kasiopea/ang/stro ... stnika.htm
Ezek vajon Faramirék?
tolkien.com.pl/kasiopea/ang/stro ... Warden.htm

Több
19 éve 11 hónapja #234293 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Nilraen írta:

Tindomiel írta: Nilraen: A könyvre gondoltam,és bocs,ha esetleg félreérthető voltam:az Amon Henre gondoltam,Aragorn összevissza rohangál,és halvány sejtelme sincs róla,hogy mit kéne tennie,és hogy merre is menjen.
Az Ispotály tényleg lehetett volna hosszabb,elvégre a könyvben is vagy egy fél fejezetnyi (ha ugyan nem több...)!

Jaa.Így már értem. :)
Ispotály...hát igen több dolog is játszódik ott. A gyógyítások (amiből csak Éowyné van benne a filmben) aztán az egész szerelmi történet..Amit ugyebár igencsak lerövidítettek! :( Szóval ilyen szempontból én nagyon nem vagyok elégedett a filmmel.

Én a bővítettet még nem láttam, tessék elnézni nekem..
De hogy képesek a kedvenc szerelmi szálamat lerövidíteni?! :?

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Több
19 éve 11 hónapja #234282 Írta: Silima
Nem, a sárkánnyal hadakozós ahelyett hogy tanulós variáció van benne, tegnap este mégis megnéztem. :D Jajj, de édes, Istenem! *olvad*
Tindomiel: Igen, arra a képre én is emlékszem, ugye az, mikor Aragorn ott ül Faramir ágya mellett és a homlokára teszi a kezét? Gyalázat, hogy kihagyták! :evil: Ki kéne adni egy bővített bővített változatot is...

Több
19 éve 11 hónapja #234271 Írta: Nilraen
Én sem sárkányeregetésre emlékszem, hanem sárkányokra!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.670 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére