Faramir (David Wenham)

Több
19 éve 10 hónapja #234259 Írta: tindomiel
tindomiel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nem tudom már,honnan,de van egy képem,amin Aragorn épp Faramirt gyógyítja.Akkor ez miért nincs benne a filmben? :cry:
A bővítettből is csak az jött le,hogy Fari tök magától gyógyulgatott meg.

Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #234205 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Én ugyan még nem láttam, de az előzetesben bizony nem sárkányeregetésről van szó...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #234203 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Nilraen írta:

Tindomiel írta: Nilraen: A könyvre gondoltam,és bocs,ha esetleg félreérthető voltam:az Amon Henre gondoltam,Aragorn összevissza rohangál,és halvány sejtelme sincs róla,hogy mit kéne tennie,és hogy merre is menjen.
Az Ispotály tényleg lehetett volna hosszabb,elvégre a könyvben is vagy egy fél fejezetnyi (ha ugyan nem több...)!

Jaa.Így már értem. :)
Ispotály...hát igen több dolog is játszódik ott. A gyógyítások (amiből csak Éowyné van benne a filmben) aztán az egész szerelmi történet..Amit ugyebár igencsak lerövidítettek! :( Szóval ilyen szempontból én nagyon nem vagyok elégedett a filmmel.

Hátigen, az Ispotály szörnyen kevés, énsem vagyok elégedett :?
Tényleg jó lenne, ha vki aki meg tudja nézni a DVD-t megmondaná h. mit is mondd ott Fari Pippinnek :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 10 hónapja #234201 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Tindomiel írta: Nilraen: A könyvre gondoltam,és bocs,ha esetleg félreérthető voltam:az Amon Henre gondoltam,Aragorn összevissza rohangál,és halvány sejtelme sincs róla,hogy mit kéne tennie,és hogy merre is menjen.
Az Ispotály tényleg lehetett volna hosszabb,elvégre a könyvben is vagy egy fél fejezetnyi (ha ugyan nem több...)!

Jaa.Így már értem. :)
Ispotály...hát igen több dolog is játszódik ott. A gyógyítások (amiből csak Éowyné van benne a filmben) aztán az egész szerelmi történet..Amit ugyebár igencsak lerövidítettek! :( Szóval ilyen szempontból én nagyon nem vagyok elégedett a filmmel.

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
19 éve 10 hónapja #234188 Írta: Kincső
Silima: én még csak a maratoni vetítésen láttam, sz'al nem tudom megnézni (majd karácsonyra megkapjuk ha igaz :) ).

Több
19 éve 10 hónapja #234181 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kincső (Thilanna) írta:

Silima írta: Az egy dolog, hogy én a Pippines jelenet láttán vinnyogva tócsává olvadtam, :D de sztem az "ostoba kölyök, aki sárkányokkal hadakozott, ahelyett, hogy tanult volna" leírás inkább a bátyusra illene... :roll:

Ööö lehet hogy én emlékszem rosszul, de nem valami olyasmi volt, "hogy szívesebben eregetett sárkányokat mint hogy a kardforgatást tanulta volna"? :roll: :idea:

Hűhahűha... Ennyire nem figyeltem...? :nono: Ne hagyjatok kétségek közt vergődni, hogy mondta?! :eek2: Most nincs időm megnézni... Mindenesetre vidám elképzelni Faramirt papírsárkánnyal... :D :lol:
Különben kinézem Denethorból, hogy ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekkel növelte volna a fia önbizalmát... :?

Több
19 éve 10 hónapja #234174 Írta: tindomiel
Nilraen: A könyvre gondoltam,és bocs,ha esetleg félreérthető voltam:az Amon Henre gondoltam,Aragorn összevissza rohangál,és halvány sejtelme sincs róla,hogy mit kéne tennie,és hogy merre is menjen.

Több
19 éve 10 hónapja #234125 Írta: Kincső

Niéla Alondriel írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Silima írta: Az egy dolog, hogy én a Pippines jelenet láttán vinnyogva tócsává olvadtam, :D de sztem az "ostoba kölyök, aki sárkányokkal hadakozott, ahelyett, hogy tanult volna" leírás inkább a bátyusra illene... :roll:

Ööö lehet hogy én emlékszem rosszul, de nem valami olyasmi volt, "hogy szívesebben eregetett sárkányokat mint hogy a kardforgatást tanulta volna"? :roll: :idea:

Ezt persze a drága apuci vágja a fejéhez, mi?

Nem, önmagáról mondja a Pippines beszélgetésben :wink:

Több
19 éve 10 hónapja #234106 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kincső (Thilanna) írta:

Ezt persze a drága apuci vágja a fejéhez, mi?

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
19 éve 10 hónapja #234099 Írta: Kincső

Több
19 éve 10 hónapja #234084 Írta: Noredhel
Fari rossz gyerek volt? Ejnye... :lol: Akkor milyen lehetett Boz? Hm... lehet, hogy a papa idegösszeomlása nem is olyan logikátlan? Két ilyen kölökkel... *kajánvigyor*

Toujours pur

Több
19 éve 10 hónapja #234010 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Tindomiel írta: Nekem a könyvbeli Faramir valamiért úgy tűnt,hogy időnként még Aragornt is meghaladja.Főleg miután Aragorn az Argonathnál annyit bénázott,hogy szinte rémes

Na de az a rész , hogy Argonathnál "bénázik" (ami elég erős kifejezés tekintve, hogy épp az Egy Gyűrű kísérti őt..na mindegy) szóval az a rész nincs benne a könyvben,vagy én emlékszem rosszul? Szóval nem tudhatjuk, hogy hogyan viselkedett volna Aragorn faramir helyében, bár kétségtelen, hogy Faramir elég határozott volt (a könyvben!!)...

Egyébként láttam a bővített ROTK-ot.Nos az az Ispotályos jelenet édes kevés volt. Szerintem. Kicsit többet is szánhattak volna Faramirékra... :crazy:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
19 éve 11 hónapja #233898 Írta: Silima
Panda: nem tudom. Az egy dolog, hogy én a Pippines jelenet láttán vinnyogva tócsává olvadtam, :D de sztem az "ostoba kölyök, aki sárkányokkal hadakozott, ahelyett, hogy tanult volna" leírás inkább a bátyusra illene... :roll: Azt hittem, Faramirnak mániája volt a tanulás, vagy legalábbis szeretett tanulni és érdeklődött a régi iratok iránt :lol: No mindegy, ez elnézhető PJ-nek... :? (?)
Tindomiel: Na ja... :D :lol: :P Aragornt nem sok tartotta vssza attól,hogy a kadjába dőljön.
Faramir a könyvben is mintha egy pillanatra megingott volna. Nem tudom fejből, akkor van, amikor Samu elkottyintja magát. Akkor van az "Ezt nevezem szerencsének! Itt vagyunk a vadonban: egy sereg ember, aki a parancsomra vár, és a Gyűrűk Gyűrűje! Itt az alkalom, hogy Gondor kapitánya memutassa, milyen ember!" (Nem így van, de nem tudom fejből... :oops: ) Szóval sztem ez a "megingás" csak egy pillanatig tartott, és nem is az ő hibája lehetett, hanem sokkal nagyobb mértékben a Gyűrűé. Ellenben Boromir mintha nagyobb mértékben lett volna hibás. Szerintem.

Több
19 éve 11 hónapja #233844 Írta: tindomiel
Nekem a könyvbeli Faramir valamiért úgy tűnt,hogy időnként még Aragornt is meghaladja.Főleg miután Aragorn az Argonathnál annyit bénázott,hogy szinte rémes...ehhez képest Faramir pontosan tudja,mikor mit kell tennie (na,jó,Osgiliath visszavételekor nem biztos...).
Kíváncsi lettem volna rá,hogy Aragorn képes lett-e volna olyan határozottan visszautasítani a Gyűrűt,mint Fari...
Vicces,hogy érdekes módon azért egy pillanatra úgy tűnt,hogy Fari is meginog,pont úgy,mint előtte Galadriel...

Több
19 éve 11 hónapja #233832 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Silima, én is ezt mondom! :wink: :) Nem javított ezen a képen a pippines jelenet? (Ha láttad már a bővített RotK- ot.)

Több
19 éve 11 hónapja #233824 Írta: Silima
Szerintem a filmekben nem nagyon találták el Faramir jellemét. A könyvben annyira el tudtam képzelni, és amolyan etalon-pozitívnak éreztem, aki állja a szavát, lelkileg erős, nemes, bölcs, igazságos, jártas a hagyományokan... szóval olyan, amilyennek Beregond leírta. Ehhez képest már a Két Torony filmtől kiakadtam, gondolom, nem én voltam az egyetlen, és szvsz ezt a Király visszatérben sem tudták helyrehozni. Az apjához fűződő viszonyát nagyon eltalálták, de különben... 8O Nem tudom, szóval nem ilyennek képzeltem. Szelídebbnek, ami nem azonos az esetlennel vagy a viszahúzódóval.

Több
19 éve 11 hónapja #233733 Írta: Panda
Az ok, hogy nem gyilkolászott hűbelebalázs módjára, de nem ábrázolták túl bölcsnek se, vagy magabiztosnak, olyan visszahúzúdó-szégyellős-kisfiú volt. Ezért volt jó, hogy elmesélte Pippinnek, hogy rosszgyerek volt ő is a javából. :lol: És így még jobban lehet sajnálni, amikor kivonulnak Minas Tirithből.

Több
19 éve 11 hónapja #233385 Írta: Noredhel

Panda írta: Sziasztok!
A Faramir- Pippin jelent tényleg sokat javított a dolgon. :D Így már nem tűnik olyan kis esetlennek Faramir, igazi gondori harcos lett. :fight: 8)

Eddig se volt esetlen, legfeljebb nem olyan ész nélkül kaszabolós a harcmodora, mint Boznak... :lol:

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #233349 Írta: Panda
Sziasztok!
A Faramir- Pippin jelent tényleg sokat javított a dolgon. :D Így már nem tűnik olyan kis esetlennek Faramir, igazi gondori harcos lett. :fight: 8)

Több
19 éve 11 hónapja #233271 Írta: Noredhel
Olyan tipikus Farira... és különben is, köztudott, hogy nem szeretett ölni...

Gollamszadulás az jó!

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #233186 Írta: tindomiel
Hát igen,kicsit ütődött lett az öreg...
De a második rész...azt a részt a haradi emberkével,akit kilőttek,a könyvben ugye Samu mondta?
Így Faramirral valahogy nagyon "ott volt".Mégha egy barátom le is szólta,hogy "na,ez a szappan nem hiányzott".
A Gollamos résznél meg egy pillanatig olyan volt,mintha legszívesebben hozzávágná Osgiliath egy véletlenül épen maradt falához...

Több
19 éve 11 hónapja #233050 Írta: Noredhel

Tindomiel írta: Én csak nemrég láttam először a TTT-bővítettet,és hál'isten rehabilitálták benne,így már nem volt olyan "hűdeizé-vagyok-és-a-Gyűrűt-elviszem-Gondorba".Bár a harmadik részben nem is szerepel olyan sokat Faramir,legalább jók a szövegei,főleg amikor Pippinnel beszélget,az az egyik kedvenc jelenetem lett!

Rehabilitálták, viszont Denethort cserébe elrontották... épp most olvastam ki tudja hányadszor újra, és azért a könyvben egy KICSIT más volt...

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #233003 Írta: tindomiel
Én csak nemrég láttam először a TTT-bővítettet,és hál'isten rehabilitálták benne,így már nem volt olyan "hűdeizé-vagyok-és-a-Gyűrűt-elviszem-Gondorba".Bár a harmadik részben nem is szerepel olyan sokat Faramir,legalább jók a szövegei,főleg amikor Pippinnel beszélget,az az egyik kedvenc jelenetem lett!

Több
19 éve 11 hónapja #232900 Írta: Noredhel
Drágaszááááág...
Akarjuk... kell nekünk...
*begollamosodik*
:faramir1: :boromir2: :denethor1:

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #232862 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niéla Alondriel írta: Helyesz, helyesz, a három kedvencem viszonyát csak boncolgassák...

Szauron Szája jó? Mindenki azt mondja, röhejes. Annyira mégse?

Fari rúlz... óóó... csak legyen belőle bőven...

Hát, túl sok új jelenete nincsen. Egy Denethorral, egy Pippinnel, meg egy Éowynnal (plussz még néhány másodperc az ispotályos részből). :? De ez a három viszont nagyon-nagyon jó!

Több
19 éve 11 hónapja #232723 Írta: Noredhel
Helyesz, helyesz, a három kedvencem viszonyát csak boncolgassák...

Szauron Szája jó? Mindenki azt mondja, röhejes. Annyira mégse?

Fari rúlz... óóó... csak legyen belőle bőven...

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #232588 Írta: Silima
Hát, emberek...
Megvettem, megnéztem a bővítettet, még 10-én... :D :D :D
Hát nagyszerű!
Szauron Szájának sikerült felküzdenie magát Faramir mögé a Top10 második helyére... Ez olyan, mint Schumi mögött másodiknak lenni: jobbra úgyse futja... :D :lol: :P
De Faramir és Denethor kapcsolatát szerintem nagyon eltalálták... Nagyon tetszett az a jelenet, mikor Denethor legorombítja szegény Faramirt, aztán vizionál, és azt hiszi, Boromirt látja... Ispotály vérlázítóan kevés van benne, és hát a Faramir és Éowyn kibontakozó románca... hát, szo-szo-szo... 8O :? Szóval nem túlozták el... sőt... Én pl. nagyon nem így képzeltem! :( Mindegy, ha nagy leszek és okos, majd megfilmesítem úgy, ahogy én akarom! :twisted:
Szóval éljen Faramir!! :D :D

Több
19 éve 11 hónapja #232472 Írta: fürszike
fürszike válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Sziasztok
Többen ajánlották a fórumot, mondván, hogy ha igazán jólértesült akarok lenni, akkor forduljak ide :)
Nos, szeretném megkérdezni, hogy tud valaki valamit a készülő új filmjéről a Three dollars-ról?
köszi
:)

Több
19 éve 11 hónapja #231500 Írta: Noredhel

Kincső (Thilanna) írta: Hát cucc.
Megtekintvén a RoTK bővítettet tegnap, megállapítom, hogy az Ispotály határozottan kevés és bénán is van belevágva, viszont a Pippin-Faramir jelenet eszméletlen édes. :D
Spoilerezzek vagy ne?

Mivel már leírtam, de kivágták: azért is spoilerezz... legalább nekem, priviben...

David, mint Cyrano? *kisségonoszvigyor* Hááát... az orra megvan hozzá, és szvsz nagyon jó is lesz... Éééédes...

Fari... *olvad* :faramir1: :oops:

Toujours pur

Több
19 éve 11 hónapja #231486 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
David jövőre Melbourne-ben Cyrano szerepét fogja játszani (színpadon).
Ezt írják róla (mondjuk ez akár szólhatna Faramirról is, szvsz... :wink: ):
"We needed …. a man of opposites, the soldier poet, dangerous and sensitive, nimble in mind as well as body, which narrows the field drastically, pretty much down to David Wenham"
www.mtc.com.au/menuframe.asp?pag ... tplays.asp

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.654 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére