Faramir (David Wenham)

Több
19 éve 10 hónapja #236124 Írta: Gil-Celeb
Gil-Celeb válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Sajnos tényleg van benne valami,de azért nem annyira "rossz",mert nem Éowyn kezdeményezte.Faramir kezdi nézni,ő fogja meg a kezét,stb...
Szegény Éowyn,teljesen eltörpül Arwen mellett! :( (De azért Aragorn tényleg jobban jár vele...)

"My fall will be for you,my love will be in you,
if you be the one to cut me,I'll bleed forever"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #236120 Írta: Isilcala
Isilcala válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

cortez71 írta: A filmben az jött le hülyén,hogy ugye Aragorn visszautsította Éowynt,mert Arwent választotta (sztem jobban járt :lol: ). És nem érzékeled az időt,mert úgy tűnik,mintha Éowyn az első pasira ráugrott volna,akit Aragorn után látott. Ezt olyantól hallottam,aki nem olvasta a könyvet,hanem csak látta a bővítettet.

Ebben sajnos van némi igazság, hogy tényleg úgy jön le, mintha az első pasira ráugrott volna. De nagyon másképp sem lehetett volna megoldani /időhiány miatt/. Szerintem vagy 15 percet kellett volna rászánni a filmben az Éowyn&Faramir jelenetre, hogy ez jól lejöhessen, de tudjuk, hogy ez lehetetlen! :(

"A szerelem megszállotja voltam. Kösz hogy kigyógyítottál!" /Moulin Rouge/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #236105 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
A filmben az jött le hülyén,hogy ugye Aragorn visszautsította Éowynt,mert Arwent választotta (sztem jobban járt :lol: ). És nem érzékeled az időt,mert úgy tűnik,mintha Éowyn az első pasira ráugrott volna,akit Aragorn után látott. Ezt olyantól hallottam,aki nem olvasta a könyvet,hanem csak látta a bővítettet.

Több
19 éve 10 hónapja #236032 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Ringbearer/HordóGyűrűző:) írta: A könyvben valami olyasmi van, hogy Faramir Éowyn iránt érzett első érezelme a szánalom, és valahogy abből bontakozott ki a szerelem.
szánalomból szerelem? az azér elég fura, nem? :roll:

Öhm... ez a szánalom szvsz nem olyan jellegű, mint pl. a Frodó-Szméagol kapcsolat... tehát attól hogy sajnálja nem lesz alsóbbrendű akit sajnál... én megértem... csak nem tudnám most értelmesen leírni :D :oops:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 10 hónapja #236030 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
A könyvben valami olyasmi van, hogy Faramir Éowyn iránt érzett első érezelme a szánalom, és valahogy abből bontakozott ki a szerelem.
szánalomból szerelem? az azér elég fura, nem? :roll:

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
19 éve 10 hónapja #236002 Írta: Gil-Celeb
Szerintem nem mondasz hülyeséget.
Nekem csak azért nem jött le a filmben,hogy már régóta "együtt vannak",mert előtte már jópárszor olvastam a könyvet,és teljesen természetesnek tűnt!
Jó,hogy nem spilázták túl a Faramir &Éowyn jelenet.Ennyi kettőjükkel kapcsolatban pont elég volt!És így még talán meghatóbb is volt![/code]

Több
19 éve 10 hónapja #235993 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kincső (Thilanna) írta:

Gil-Celeb írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Gil-Celeb írta: Szerintem az ő kapcsolatuk sokkal "gyereksebb"és kezdetlegesebb mint Arwenéké.De így sokkal emberibb,aranyosabb volt mintha ők is rögtön
csókolóznának...Olyan megható!*hüpp*

Rögtön?? Arról nem szól a fáma, h. mikor Aragornék először találkoztak és letínuvelezte [size=9:34u1kznr](szóalkotás rúlz :P )[/size] Arwent utána mikor csókolóztak először :wink:

Különben pont azért, mert csak ilyen kevés volt belőlük, szvsz nem hiányzott az a csók... Éowyn karakterét egy ilyen gyors dolog tönkrevág(hat)ta volna. Másrészt meg ha történt is köztük valami, az nem nyilvános helyen,nem...??? :twisted: :)

Tudom,de én ezzel a filmre utaltam!
A könyvben pedig(jó,nem rögtön,ahogy megismerkednek)Éowyn és Faramir is csókolóznak,méghozzá Minas Amrothban,ami elég nyilvános hely... :twisted: :wink: :D

Nekem a filmből is lejön (első rész), hogy Gorniék már rég ismerik egymást... :wink:
A könyvben ott van az a mondat, amit filmre nem tudtak vinni, h. "nagyon sok időt töltöttek együtt" (vmi ilyesmi, nem pontos idézet :wink: ). Tehát mivel a filmen nem tudták egyértelműen érzékeltetni a sok idő elteltét, szvsz korainak tűnt volna. :wink:

Úgy ám, drágaszágom!
Emlékeim szerint mintha Éowynnak meg sem fordult volna a fejében, hogy ebből az ismeretségből még akármi is lehet... (Vagy ennyire csak nem volt dörzsölt! ;) ) Faramirt még akkor is "barátom"nak szólította, mikor az már elég világosan és egyenesen értésére adta a szándékait...
Számára Faramir inkább egy amolyan lelki támasz volt, és ebből az őszinteségből bontakozott ki később a szerelmük. Aragorn és Arwen meg mintha (lehet, hogy megint hülyeséget mondok) az első pillanattól fogva tudták volna, hogy egymásnak vannak teremtve. Nekem legalábbis úgy tűnt.

Több
19 éve 10 hónapja #235927 Írta: Kincső

Gil-Celeb írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Gil-Celeb írta: Szerintem az ő kapcsolatuk sokkal "gyereksebb"és kezdetlegesebb mint Arwenéké.De így sokkal emberibb,aranyosabb volt mintha ők is rögtön

Rögtön?? Arról nem szól a fáma, h. mikor Aragornék először találkoztak és letínuvelezte [size=9:p9w2m1hp](szóalkotás rúlz :P )[/size] Arwent utána mikor csókolóztak először :wink:

Különben pont azért, mert csak ilyen kevés volt belőlük, szvsz nem hiányzott az a csók... Éowyn karakterét egy ilyen gyors dolog tönkrevág(hat)ta volna. Másrészt meg ha történt is köztük valami, az nem nyilvános helyen,nem...??? :twisted: :)

A könyvben pedig(jó,nem rögtön,ahogy megismerkednek)Éowyn és Faramir is csókolóznak,méghozzá Minas Amrothban,ami elég nyilvános hely... :twisted: :wink: :D

Nekem a filmből is lejön (első rész), hogy Gorniék már rég ismerik egymást... :wink:
A könyvben ott van az a mondat, amit filmre nem tudtak vinni, h. "nagyon sok időt töltöttek együtt" (vmi ilyesmi, nem pontos idézet :wink: ). Tehát mivel a filmen nem tudták egyértelműen érzékeltetni a sok idő elteltét, szvsz korainak tűnt volna. :wink:

Több
19 éve 10 hónapja #235881 Írta: Gil-Celeb

Kincső (Thilanna) írta:

Rögtön?? Arról nem szól a fáma, h. mikor Aragornék először találkoztak és letínuvelezte [size=9:3ql57uy5](szóalkotás rúlz :P )[/size] Arwent utána mikor csókolóztak először :wink:

Több
19 éve 10 hónapja #235871 Írta: Kincső

Rögtön?? Arról nem szól a fáma, h. mikor Aragornék először találkoztak és letínuvelezte [size=9:2ssu1kx9](szóalkotás rúlz :P )[/size] Arwent utána mikor csókolóztak először :wink:

Különben pont azért, mert csak ilyen kevés volt belőlük, szvsz nem hiányzott az a csók... Éowyn karakterét egy ilyen gyors dolog tönkrevág(hat)ta volna. Másrészt meg ha történt is köztük valami, az nem nyilvános helyen... :twisted: :)

Több
19 éve 10 hónapja #235820 Írta: tindomiel
tindomiel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
De a háttere miatt sokkal árnyaltabb,mint Arwenéké.

Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.

Több
19 éve 10 hónapja #235766 Írta: Gil-Celeb
Szerintem az ő kapcsolatuk sokkal "gyereksebb"és kezdetlegesebb mint Arwenéké.De így sokkal emberibb,aranyosabb volt mintha ők is rögtön
csókolóznának...Olyan megható!*hüpp* :wink:

Több
19 éve 10 hónapja #235744 Írta: tindomiel
tindomiel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Telperien(Ithil) írta: Na és miért kellett Davidnek hordózni?Mert a pacija engedetlen volt és 100 méterrel leelőzte a többi gondori lovast.Viszont kapott néhány jótanácsot a hordózáshoz. :lol: :oops: :itscool:

Pedig egy gondori katonának illene tudnia lovagolni :lol:

Faramirék kapcsolatáról meg tényleg lehetett volna több.Szerintem Éowyn vesztett a hitelességéből a karakterét tekintve.

Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.

Több
19 éve 10 hónapja #235741 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Eruntale írta: hümm, hát amit Arwenék művelnek, azt nehéz lett volna megismételni.. :wink:

Jaj, neee!!!!!! :x :? Akkor már tényleg jobb volt így...

Több
19 éve 10 hónapja #235736 Írta: Telperien(Ithil)
Telperien(Ithil) válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Tindomiel írta: Most néztem meg az extrákat a DVD-n...hát,majdnem leestem a székről aröhögéstől,amikor kiderült,pár közeli lovasjelenetnél a szereplők valójában hordón ültek,és úgy csináltak,mintha lovagolnának.David meg úgy jellemezte ezt az egészet,hogy kb olyan volt,mintha mindenféle illetlenségeket csinálna a hordóval :lol:

Na és miért kellett Davidnek hordózni?Mert a pacija engedetlen volt és 100 méterrel leelőzte a többi gondori lovast.Viszont kapott néhány jótanácsot a hordózáshoz. :lol: :oops: :itscool:

"Hol a ló,a lovas?Hol a kürt,mely megharsant csatajelre?...""...Nyerget a lóra,a kürt szava zengjen!Hajrá,Éorlfiak!"

Több
19 éve 10 hónapja #235734 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
hümm, hát amit Arwenék művelnek, azt nehéz lett volna megismételni.. :wink:

Több
19 éve 10 hónapja #235730 Írta: Ringbearer
nekem egy részről olyan érzésem van, hogy jó hogy nem túlozták el Faramir és Éowyn szerelmét, másrészt bosszant, hogy nincs benne több. :D ezt most jól megaszontam :D

sztem abszolút nem gáz, hogy nem "juottak el" a csókig.

Több
19 éve 10 hónapja #235724 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Tulajdonképpen csak a kezdeti fázisát mutatták meg annak, hogy összejönnek, a többit csak sejteti a bővített film is. Nemhogy a házasságig, még egy csókig sem mentek el.

Több
19 éve 10 hónapja #235698 Írta: Kincső
Lembasledobálásról meg ilyesmiről nem beszélve... :roll: (/me egy éve nem tud napirendre térni e fölött... :P )

Több
19 éve 10 hónapja #235692 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kincső (Thilanna) írta:

Drowse / Gurrisurye írta: én megkockáztatnám a tömeg véleményével szemben, hogy a bővítettben bőven elég volt, amennyit mutattak belőlük...

szólásszabadság van... :P
De azért nem értek egyet :twisted: Az Ispotály kevés volt, úgy ámblokk, király kéz meg Ioreth meg egyebek nélkül. Ha legalább az lejön, hogy tulajdonképp mindketten ugyanabban a betegségben (nazgúllehellet) szenvedtek tulképp és ugyanúgy gyógyultak meg...

végülis én igyekszem arányaiban nézni az egészet.... elég rég olvastam már a könyvet, de vsz ott is kb ennyit szerepelt kettejük története.... szigorúan arányokról beszélek, és az is lehet, hogy tévedek....

végső soron mindent "lekicsinyítettek" a filmben....

sajnos megint csak az időhiányról tudok beszélni.... bár talán ha nem plusz orkgyepálást raktak volna bele, lett volna idő a királyi kézre, meg mindenre :roll:

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
19 éve 10 hónapja #235690 Írta: Kincső

Drowse / Gurrisurye írta: én megkockáztatnám a tömeg véleményével szemben, hogy a bővítettben bőven elég volt, amennyit mutattak belőlük...

szólásszabadság van... :P
De azért nem értek egyet :twisted: Az Ispotály kevés volt, úgy ámblokk, király kéz meg Ioreth meg egyebek nélkül. Ha legalább az lejön, hogy tulajdonképp mindketten ugyanabban a betegségben (nazgúllehellet) szenvedtek tulképp és ugyanúgy gyógyultak meg...

Több
19 éve 10 hónapja #235622 Írta: Drowse
én megkockáztatnám a tömeg véleményével szemben, hogy a bővítettben bőven elég volt, amennyit mutattak belőlük...

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
19 éve 10 hónapja #235617 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
az én barátnőmnek is lejött amoziverzió alapján is.. sőt, megkockáztatom, szebb is volt egy ilyen finom utalás, mintha túlhangsúlyozták volna..

Több
19 éve 10 hónapja #235547 Írta: Silima
Lejött, azzal nem volt gond, még az öcsém is felfogta (!) De ez akkor is botrányosan kevés volt. Legalább egy pár snittet belerakhatak volna! :(

Több
19 éve 10 hónapja #235520 Írta: Ringbearer
Drowse: a premieren én sajnáltam, hogy Éowyn és Faramir nem volt benne csak egy megemlítés erejéig, de apa aki nem látta azt mondta, hogy neki lejött, hogy együtt mutatják őket. :wink:

Több
19 éve 10 hónapja #235463 Írta: Silima
Nimrodel: A mágusnövendékes mondat a könyvben is benne van, nem tudom a pontos oldalszámot, de valahol a 100. oldal környékén... :oops: Amikor a következő párbeszéd zajlik (nincs nálam a könyv, de azért próbálom idézni):
"-Tehát azt kívánnád - nézett rá Faramir -, bár lennék én az ő helyében?
-Igen, azt - mondta Denethor. - Mert Boromir hűséges volt hozzám, és nem volt mágusnövendék. Ő tudta volna, apjának mire van szüksége. Ő elhozta volna nekem azt a roppant ajándékot."
Vmi ilyesmi. És tényleg arra vonatkozik, hogy Faramir bizonyos szempontból jobban tisztelte-szerette Mithrandirt, mint az apját. Mikor Faramir Frodóékkal beszél Gandalfról, akkor említi, hogy sokat tanult tőle, de az apja nem nézte jó szemmel. Boromir meg nem volt egy túlművelt figura, (amivel nem azt akarom mondani, hogy műveletlen volt!!) inkább harcos alkat.

Több
19 éve 10 hónapja #235411 Írta: Drowse

Niéla Alondriel írta: Ami nekem furcsa: hogyan tudott Faramir olyan gyorsan rendbejönni, főleg Aragorn nélkül? Annyira mégse volt halálán?

Továbbá: honnan eredt az a gyógyítós kép, ami már hónapokkal ezelőtt fent volt a neten?

vsz nem Aragorn nélkül jött rendbe, csak ez is olyasmi volt, ami nem fért bele a filmbe időhiány miatt.... de vsz nagyon szépen megcsinálták így is.

[size=9:1k03dce5](félOFF gyakran felróják a RotK EE-nak, hogy Faramir és Éowyn románca nincs megfelelően kidolgozva... én a harmadik (nem bővített) filmet úgy láttam, hogy a könyvet még akkor nem olvastam, de én abból a pár képből a koronázáson egyből levágtam, hogy ezek ketten összejöttek :D lehet, hogy én vagyok túl gyakorlott filmnéző? vagy csak ők túl jó szinészek?:)) )[/size]

az a gyógyítós kép meg vsz csak egy leforgatott, de a filmbe be nem került jelentet egy kockája ;) elég sok ilyet lehet/lehetett látni

Több
19 éve 10 hónapja #235393 Írta: Kincső

Nimrodel (Melklerien) írta: Silima: Ez annyira jellemző volt... (El is képzeltem, hogyan adtad volna ezt elő szóban... :lol: )

Kissé hülye kérdés, de nekem csak most volt szerencsém a Bővítetthez: Mit értett az alatt Denethor, hogy Mágus-növendék?

Az a könyvben is benne van valahol... asszem... :wink:
Azt, hogy Faramir szívesebben hallgatott Gandalfra és jobban szeretett a levéltárban ücsöröni vele mint csatában gyilkolászni...

Több
19 éve 10 hónapja #235389 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Silima: Ez annyira jellemző volt... (El is képzeltem, hogyan adtad volna ezt elő szóban... :lol: )

Kissé hülye kérdés, de nekem csak most volt szerencsém a Bővítetthez: Mit értett az alatt Denethor, hogy Mágus-növendék?

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
19 éve 10 hónapja #235386 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

olorin.papa írta:

Kincső (Thilanna) írta:

cortez71 írta:

Gandalf: Filmet kéne csinálni csak Faramirék történetéből, középpontban az Ispotály és kertje

Támogatom az ötletet!
Üljünk neki, Gandalf, hozok főszereplőt, meg írom a scriptet 8) !

biztos h. lehet belőle filmet csinálni?

Nem lenne belőle jó film, nagyon hasonlítana valami nyálas amerikai vagy latin filmecskére :x

Én csak poénkodtam :D . Legalábbis részemről. Gandalf mester?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.053 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére