- Köszönetek: 0
Faramir (David Wenham)
- Silima
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Találtam egy kedves bácsit, aki valahonnan ismerős lehet...
tolkien.com.pl/kasiopea/ang/stro ... -(Denethor ).htm
Ennek egy picit amolyan Faramir-Denethor szaga van... bár a kép címe nem az... tolkien.com.pl/kasiopea/ang/stro ... s_Dead.htm
tolkien.com.pl/kasiopea/ang/stro ... aramir.htm Hát nem aranyos... Szegény... mint én a kémia fölöt...
tolkien.com.pl/kasiopea/ang/stro ... tudium.htm A két testvérke...
Ha már láttátok őket, elnézést!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Adrael
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Úgy sajnálom, Silima, hogy nem szoktál sírni egy filmen sem! Pedig az a legjobb, hidd el nekem, az Elzokogott Könnyek Királynőjének! Onnan lehet felmérni, mennyire megható egy film, hogy hányszor vagy képes sírni rajta. Én az első alkalommal 5x bőgtem a RotK-n. :bawling: Túl legalábbis 20 megnézésen, már csak a kirohanásnál és a végén sírok... :crying:
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Silima
- Nem elérhető
A paradicsomlé csak nekem tűnt erőltetettnek, stílszerűen szájbarágósnak?
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Adrael írta: sztem rekorder vagyok, annyiszor láttam a filmet. :crying:
Hát ha nálam többször láttad (jelenleg 27-nél tartok ), akkor minden elismerésem a tiéd!! :up:
)A "halálbavágtatós" jeleneten viszont csak az első 6 alkalommal sírtam... Én a végén sírok, de azt rendszeresen! )
A kajálás viszont szerintem már egy kicsit túlzás volt! Nem tudom, miért kellett Denethort ilyen kőszívű, lelketlen, közveszélyes őrült tuskónak bemutatni! Nem mondom, hogy a könyvben a kedvencem (bocsi Niéla! ) de még mindig jobban szeretem, mint így a filmben!
A paradicsom meg gondolom azok kedvéért lett betéve, akik kevésbé szívlelik az öldöklés meg a vér látványát közelről! Ez a paradicsomos dolog viszont nem volt rossz ötlet!
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
- Adrael
- Nem elérhető
Annak idején az elsők között láttam a filmet, és akkor is zokogtam Pippin produkciója hallatán, de még most is, pedig sztem rekorder vagyok, annyiszor láttam a filmet. :crying:
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Adrael írta: Én úgy értelmeztem, hogy a "zabálós jelenet" jelképes értelmű. Ahogy megharapja a paradicsomot, és kifolyik a lé...grr, de gusztustalan... :evil2: úgy "harapta el" :cross: gyakorlatice a fia torkát is, vagyis miatta folyt ki a vére, és nem csak az övé. Tényleg, a könyvben is az ő felelőssége volt a fia és a halál röpke találkozása, és ezt PJ tán így oldotta meg.
Igen, az elég nyilvánvaló, hogy a paradicsomlé a vér szimbóluma. Nekem tetszik a jelenet, a könyvben Pippinnek elhiszi hogy nem valók a dalai trónterembe.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Adrael
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Kb. 2-3 megnyilvánulása van, ami a filmben is tecc...
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Nagyon tuti, csak épp idegen Tolkientől... ő nem ábrázolta ilyen érzéketlen állatnak...
[size=9:lc7yfwge]Ez a kajálás semmi, az Egy marék dinamit-ot kell megnézni... ahogy ott esznek az elején... ööö.[/size]
Persze hogy idegen Tolkientől [size=9:lc7yfwge](úgy látszik kevés idézőjelet tettem )[/size]
- Noredhel
- Nem elérhető
[size=9:3kizdacd]Ez a kajálás semmi, az Egy marék dinamit-ot kell megnézni... ahogy ott esznek az elején... ööö.[/size]
Toujours pur
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Persze, hogy bőgök a kornyikálós halálbavágtatós jeleneten.
Egyébként, a kajálás kinek az ötlete volt? A könyvben szó nincs ilyenről...
Hát nem "tök tuti", hogy míg ő nagyban kajál, a fia "halálbavágtat" ?
- Noredhel
- Nem elérhető
Egyébként, a kajálás kinek az ötlete volt? A könyvben szó nincs ilyenről...
Toujours pur
- Silima
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Hát igen, mint tudjuk, a hobbitok a Gyűrűháború titkos fegyverei, négy darab elég volt a győzelemhez.
Másrészt az a jelenet téllegjó. Bár Faramir szövege "númenorhoz tartozom, vagy miaszösz" kicsi olyan jajgyorsan-erőltessünkbele-valamikönyvhű-t feelingű, de azserossz.
Mi is szeressük. Az a szöveg némileg... fura. Nagyon a szájába adták a szegényemnek, dehát a színészi pálya szépségei...
Dehát mit kezdett volna a négy hobbit Faramir nélkül?! Frodóék már a Lépcsőkön éhenhaltak volna, és ha isznak az Imlad Morgul vizeiből... Arra jobb nem is gondolni... ( /me nem rosszindulatú )
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Másrészt az a jelenet téllegjó. Bár Faramir szövege "númenorhoz tartozom, vagy miaszösz" kicsi olyan jajgyorsan-erőltessünkbele-valamikönyvhű-t feelingű, de azserossz.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Adrael
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Az meg ritka bunkóság, hogy szegény Pippinnek még enni se ad, miközben ő épp orgiát rendez paradicsomból...
Toujours pur
- Adrael
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Adrael írta: Sztem rém megalázó, ahogy Pippint gyűrűcsókra kényszeríti. Mintha nem a hobbitok gürcölnének a gondoriakért!
Hobbitok? Ezt hogy érted? Pippinre még esetleg mondhatom, h. "gürcöl a gondoriakért", meg ha nagyon akarom a szövetség többi hobbit-tagjára is, de úgy általában a hobbitok gürcölnének a gondoriakért?! Otthon ücsörögve a békés kis északi Megyéjükben? *nemérti*
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Noredhel
- Nem elérhető
Dennyről: érdemes a RotKEE extrákban megnézni azt a filmeckét, amiben Ngila Dickson a jelmezekről beszél. Szerinte a Helytartó egyértelműen hiú... csak nézzétek meg, micsoda göncökben rohangál...
A gyűrű megcsókolása bennem furcsa asszociációkat kelt...
*brandós hangon*
"Lehet, hogy egy nap majd én is kérek tőled egy szívességet..."
Toujours pur
- Adrael
- Nem elérhető
Faramir már nem hordta. Szeretem azt hinni, hogy VALÓBAN helytartó volt, arra nem csak akkor, amikor Aragornt várták, hanem továbbra is szükség volt rá, és időnként besegített a királynak. De a koronázáskor nem visel gyűrűt, ez egészen biztos. Tán megsemmisült Denethorral együtt, vagy hová lett?
Sztem rém megalázó, ahogy Pippint gyűrűcsókra kényszeríti. Mintha nem a hobbitok gürcölnének a gondoriakért!
- Noredhel
- Nem elérhető
De ez a regenerálódós jogar olyan ééédes. Lehet, hogy direkt írta bele a Mester, hogy vajon hányan figyelnek oda rá?
Meg az is nagyon ász, hogy a Függelék szerint kedvenc piromániásunk volt az utolsó Helytartó, a cselekményben viszont Fari, mikor meggyógyult, átvette a hivatalát, és kemény túlórázással *sztahanovosikon* készítette elő a Király visszatérését...
Nem egészen ide tartozik, de: azt nagyon bírom, mikor Gimli a tanácskozáson lazán elterpeszkedik a Helytartó székében és pipázik... ezen mindig kihalok a röhögéstől...
Toujours pur
- Silima
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: A jogaruk nem királyi jogar volt, mást is jelképezett (a jogar a király hadvezéri és törvényes hatalmának szimbóluma ha jól tévedek, de lehet hogy nem) tkp azt hogy ez az ember a Helytartó. (mivel más hatalmi szimbólumra nem emlékszem)
Azt hiszem, hordtak egy gyűrűt is. A filmben is szerepelt, meg sztem valahol a könyvben is. Bár a gyűrű elég sokfelé volt hatalmi szimbólum, miért pont Gondorban ne lett volna az?!
Nem hiszem, hogy az ún. jogar egy tökegyszerű fehér pálca lett volna, csak volt rajta valami ciráda!? Azért ennyire nem voltak puritánok.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Tindomiel írta: OK,köszi,csak kicsit bezavart,gondoltam,hogy a kettő nyilván ugyanaz,csak ez a "nem volt jogaruk" mondat bezavart...
A jogaruk nem királyi jogar volt, mást is jelképezett (a jogar a király hadvezéri és törvényes hatalmának szimbóluma ha jól tévedek, de lehet hogy nem) tkp azt hogy ez az ember a Helytartó. (mivel más hatalmi szimbólumra nem emlékszem)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- tindomiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Tindomiel írta: Lenne egy kérdésem.Azt már felfedezte valaki,hogy a könyvben a Denethor által eltört helytartói jogar valahogy helyreállítódik a koronázásra.DE.A függelékben meg az van írva,hogy a helytartóknak nem volt jogaruk(ezt a szót használja),csak egy fehér pálcájuk.Hogy is van ez???
Fordítási hiba,vagy Tolkien mester is elírta?
Tekintve, hogy a jogar az tulajdonképpen egy pálca ami az uralkodás szimbóluma, szerintem nincs itt hiba, csak a Függeléket (mintha) Réz Ádám fordította, a RotKot meg Göncz Árpád.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- tindomiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Fordítási hiba,vagy Tolkien mester is elírta?
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Silima
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Kukacoskodó vagyok, de a kép címe lehetett volna Szarumán,- Pippin,- Aragorn a kezdeti stádiumban és a palantír
Na ja... dehát nem felismerhetőek a fantasztikus művészi értékű lángok?! Nem csoda... erre mondják, hogy gyatra... Pedig azok a krikszkrakszok a háttérben nem babérlevélnek voltak szánva, mint öcsém hitte...
Nno sebaj.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Silima írta: Bármilyen színész jó lett volna... aki jól el tudja játszani. Nekem ennél több nem kell... Ja, és ha nem muszéj, ne Leonardo DiCaprio legyen...
[size=9:4fhsurov]Ezt már biztos láttátok... a magam egoizmusát ismerve már ötször beszúrtam...
photobucket.com/albums/v338/Sili ... ction=view ¤t=DenethorPalantir.jpg
Ha már sokszor láttátok, bocsi! [/size]
Kukacoskodó vagyok, de a kép címe lehetett volna Szarumán,- Pippin,- Aragorn a kezdeti stádiumban és a palantír
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Noredhel
- Nem elérhető
van vmi normális rajz bárhol is a máglyás jelenetről? Egyet találtam, de az enyhén röhejes.
Mindegy, én majd megcsinálom, csak szkennerem legyen...
Toujours pur
- Silima
- Nem elérhető
[size=9:priaz7yb]Ezt már biztos láttátok... a magam egoizmusát ismerve már ötször beszúrtam...
photobucket.com/albums/v338/Sili ... lantir.jpg
Ha már sokszor láttátok, bocsi! [/size]