Haditudományok Középföldén

Több
19 éve 6 hónapja #251960 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Emotikonokat hagyjuk, kérem...

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #251958 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Anelas írta: És mi a helyzet az orkokkal? Amikor a rohírok valósággal eltaposták őket, a lovaknak elég nehéz lehetett átugrani a földön haldoklókat. Vagy ezek a lovak úgy vannak betanítva, hogy csak az orkokat tapossák el?
:bill1:

A :bill1: nem hülye.
Ő is megismeri az ellenséget :urukhai1: a baráttól :theoden1: , :eomer1: és :eowyn2: .
Ha a gazdája neki irányítja, szónélkűl elgázolja (így vannak idomítva) de ha előtte felbukik valaki a "barát" azt viszont ügyesen kikerüli.
Nem tudom a :bill1: -ak hogy csinálják, de mindig megoldják... :look: :biggrin2:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #251941 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Anelas írta: És mi a helyzet az orkokkal? Amikor a rohírok valósággal eltaposták őket, a lovaknak elég nehéz lehetett átugrani a földön haldoklókat. Vagy ezek a lovak úgy vannak betanítva, hogy csak az orkokat tapossák el?

Amondó vagyok, az ellenfélen minden további nélkül áttaposnak.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 6 hónapja #251939 Írta: Anelas
Anelas válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
És mi a helyzet az orkokkal? Amikor a rohírok valósággal eltaposták őket, a lovaknak elég nehéz lehetett átugrani a földön haldoklókat. Vagy ezek a lovak úgy vannak betanítva, hogy csak az orkokat tapossák el?

I'm not growing up
I'm just burning out
And I stepped in line
To walk amongst the dead

Több
19 éve 6 hónapja #251938 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta:

Bögyös Fredegár írta: Ha egy-két lovas meg is botlik az elesetteken, a többi már azért ki tudja kerülni...
Ha sokat szoktál biciklizni, akkor értheted. Néha még magamon is meglepődöm, hogy milyen cifra baleset-helyzetekből csusszanok ki az utolsó másodpercben, éppen hogy csak egy hajszál választ el a BUMM-tól...
A rohírok is annyira hozzászoktak lovaikhoz, hogy reflexeik teljesen kifinomultak, így akár egy századmásodperc alatt is tudnak kitérő mozdulatot tenni.

Megjegyzem a forgatás során volt olyan alkalom (pont a roham forgatásánál, ahol 200 lovas vett részt), mikor az egyik (amúgy kitűnő) lovas lebukott a lováról, és a felvételvezetők már a legrosszabbtól tartottak, de amikor elrobogtak a lovasok, a csávó a földön teljesen sértetlen volt, ugyanis a lovak alapból nem szokták eltaposni a földön fekvő embert, egy jó lovas pedig tudja úgy kormányozni a lovat, hogy átugorjon egy hirtelen eléje kerülő tárgyat (embert :D ).

Wow, de szép mondat :mrgreen:

Hozzátenném, hogy ez lótól, lovastól és helyzettől függ.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 6 hónapja #251895 Írta: Felagund

Bögyös Fredegár írta: Ha egy-két lovas meg is botlik az elesetteken, a többi már azért ki tudja kerülni...
Ha sokat szoktál biciklizni, akkor értheted. Néha még magamon is meglepődöm, hogy milyen cifra baleset-helyzetekből csusszanok ki az utolsó másodpercben, éppen hogy csak egy hajszál választ el a BUMM-tól...
A rohírok is annyira hozzászoktak lovaikhoz, hogy reflexeik teljesen kifinomultak, így akár egy századmásodperc alatt is tudnak kitérő mozdulatot tenni.

Megjegyzem a forgatás során volt olyan alkalom (pont a roham forgatásánál, ahol 200 lovas vett részt), mikor az egyik (amúgy kitűnő) lovas lebukott a lováról, és a felvételvezetők már a legrosszabbtól tartottak, de amikor elrobogtak a lovasok, a csávó a földön teljesen sértetlen volt, ugyanis a lovak alapból nem szokták eltaposni a földön fekvő embert, egy jó lovas pedig tudja úgy kormányozni a lovat, hogy átugorjon egy hirtelen eléje kerülő tárgyat (embert :D ).

Wow, de szép mondat :mrgreen:

Több
19 éve 6 hónapja #251876 Írta: Olorin.papa

Beleg írta: Látom nagy a punny! :?

A valóságban is úgy nézett ki egy lovasroham, mint amilyen a rohíroké volt? Úgy értem az szokásos, hogy egyszerre 6000 lovas rohamoz egyszerre? Nem akadályozták egymást?
A filmben ugye nyilazták őket, néhényan el is buktak. Ez nem indíthatott el egy "láncreakciót", úgy hogy mindenki átesik rajta?

Talán nem kérdeztem nagy hülyeséget! :roll:

Valahogy úgy nézhetett ki egy lovasroham, ahogyan a filmben. Csak úgy nézett ki, hogy tömören rohantak a lovasok, igazándiból ló és ló között legalább egy méter volt, és olyan jól lovagoltak, hogy kitudták kerűlni a felbukó lovakat.
nekem mindig könnybelábad a szemem a roham láttán, valahogy így rontott a törökre Hunyadi 10000 lovasával a várnai csatában... :crying:

Több
19 éve 6 hónapja #251872 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Ha egy-két lovas meg is botlik az elesetteken, a többi már azért ki tudja kerülni...

Több
19 éve 6 hónapja #251865 Írta: Beleg
Beleg válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Látom nagy a punny! :?

A valóságban is úgy nézett ki egy lovasroham, mint amilyen a rohíroké volt? Úgy értem az szokásos, hogy egyszerre 6000 lovas rohamoz egyszerre? Nem akadályozták egymást?
A filmben ugye nyilazták őket, néhényan el is buktak. Ez nem indíthatott el egy "láncreakciót", úgy hogy mindenki átesik rajta?

Talán nem kérdeztem nagy hülyeséget! :roll:

"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits

Több
19 éve 6 hónapja #251450 Írta: Olorin.papa

Toma gazda írta:
mit tudtok arról az ork légióról amelyet szaurmán áll. Fangornon keresztül küldött?

Azt acsapatot Mauhur vezette, és Eomerék leszámoltak velük, mielőtt egyesülhettek volna.
Ebben a kavarodásban tudtak Pippinék bemenekülni az erdőben.

Több
19 éve 6 hónapja #251381 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Felagund írta:

Beleg írta: Toma gazda:
Arra a Mauhúr vezette csapatra gondolsz,

KI? :hein:

Van egy ilyen nevű fickó, az Uruk-hais fejezetben... bár csak a neve maradt meg.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
19 éve 6 hónapja #251362 Írta: Felagund

Beleg írta: Toma gazda:
Arra a Mauhúr vezette csapatra gondolsz,

KI? :hein:

Több
19 éve 6 hónapja #251319 Írta: Beleg
Toma gazda:
Arra a Mauhúr vezette csapatra gondolsz, amelyik akkor érkezett meg, amikor Trufáék megszöktek az uruk-haioktól?
Vagy a másik (azt lehet, hogy nem Szarumán küldte, nem tudom), amelyik akkor tört Rohanra, amikor a rohírok már Minas Tirith felé tartottak, és végül az entek semmisítettek meg?

Több
19 éve 6 hónapja #251308 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Az viszont a cikkíró kötelessége lenne hogy utána nézzen hiteles forrásoknak, csak hát tojnak rá! Na mindegy tényleg hagyjuk a témát, csak felidegesítem magam :)

(u.i.: a tünde nyelvekkel meg inkább nem kéne erőlködni, minthogy az a Tolkien kutatóknak is kemény dió :D )

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 6 hónapja #251306 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
csak hát ha valamibe durva hibák vannak az azért gáz így történt egyszer ezzel az újsággal is hogy a tünde nyelvekkel kapcsolatban fatális hibákat ejtett rossz volt a forrásuk.

de témát zárjuk le

mit tudtok arról az ork légióról amelyet szaurmán áll. Fangornon keresztül küldött?

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
19 éve 6 hónapja #251299 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Az ilyeneknek nem kell adni a véleményére/cikkére :!: ennyi :!: Akik ezeket írják (bravós és hasonló) szinte semmit nem értenek középföldéhez! És ha már Cinema: az tetszett a legjobban amikor poénkodni próbált a cikkíró!! Annyira szánalmas volt :D :D:D

Megint csak bocs az offért :D

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 6 hónapja #251295 Írta: Fyra Ithilwen
Fyra Ithilwen válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Én a Cinemában láttam Orthanc helyett Barad-dúr feliratot... :roll:

Tiro!

Több
19 éve 6 hónapja #251273 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
hát a BRavo is brutálisan ír pár dologról a GYu val kapcsolatban....

:?: :geek:
:geek: :?:

Több
19 éve 6 hónapja #251270 Írta: Ízisz
Ízisz válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Hahó!

Azt a könyvet egyszer kölcsönkaptam, de nem sok igazság volt benne...
A képek szépek, de pl. a kalózokhoz annyit írnak, h nem maradt fenn semmi kép, vagy ilyesmi, a filmben viszont van róluk jelenet.
Egyébként egy Bravo-s filmképregényen a Két toronyhoz azt írták: még a brutális rohani harcos, Éomer is követi Aragornt..... :lol: :roll:
ja, és írtak vhol olyasmit is: A rohírok Pellenor előtt Minas Tirithben gyülekeznek... ==> no comment

"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "

Több
19 éve 6 hónapja #251251 Írta: Beleg
Ahogy én észre vettem, az FHK elsősorban a film alapján készült, csak abból vannak benne képek, díszletek. Ha valamilyen szinten megemlíti a könyvet, akkor annyit ír hozzá, hogy "más források szerint".
Nagyon meg kell szűrni az FHK-ban olvasottakat, mert a java része csak a filmesek kitalációi.

Több
19 éve 6 hónapja #251248 Írta: Tharkún
Tharkún válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Fyra! Nekem is megvan az FHK, de én nem tekintem hivatalos forrásnak, mert szvsz rengeteg hiba van benne. Eredeti kérdésemmel is azt akartam megtudni, van-e alapja annak az általad is idézett fejezetnek...és ha már itt tartunk...annak van-e alapja annak, (szintén FHK) hogy Gandalf botját eltörték a Nazgúlok Széltetőn? Mert én erre sem találtam máshol infót! :wink:
Ja, és én főként azt nem szretem az FHK-ban, hogy mindenkire rá akarják erőltetni, hogy a jövőbe látott! :?

" ...Shadowfax bore him, shining, unveiled once more, a light starting from his upraised hand... "

Több
19 éve 7 hónapja #250940 Írta: Alyr Arkhon
Igen, ott van róla szó.
Szerintem egyébként nem lett tenyésztve, egyszerűen csak Melkor hatalmának kisugárzása tette ilyenné. (mint ahyogy a középföldi állatok közül sokat megváltozatott)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 7 hónapja #250917 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Fyra Ithilwen írta: Azért arra gondoltam, hogy GYU :roll: :D
Bár jobban belegondolva talán A Két Toronyban kéne keresgélni.

A király visszatér: 6. fejezet Csata Pellenor mezején :wink:
Nekem a 144. oldalon van, de neked már biztos egy újabb kiadás van. Akkor írja ezt, amikor Théodent megtámadja a Nazgúlok Ura.

Több
19 éve 7 hónapja #250854 Írta: Fyra Ithilwen
Azért arra gondoltam, hogy GYU :roll: :D
Bár jobban belegondolva talán A Két Toronyban kéne keresgélni.

Tiro!

Több
19 éve 7 hónapja #250850 Írta: Olorin.papa

Fyra írta: Ulmo: ásó nincs, toll meg papír van.
olorin.papa: Köszönöm, ez hol található?

Első fele: GyU valahol... 8)
Második fele: következtetés :roll:

Több
19 éve 7 hónapja #250848 Írta: Fyra Ithilwen
Ulmo: ásó nincs, toll meg papír van.
olorin.papa: Köszönöm, ez hol található?

Tiro!

Több
19 éve 7 hónapja #250847 Írta: Olorin.papa
A könyvben az Ó idők bestiáinak írja, amely a hegyekben keltette ki megkésett fészekalját, amit a Sötét Úr megtalált, megkedvelt, és felnevelt, amíg nagyobbak nem lettek, mint szüleik, és lóul adta szolgái alá.
Vagyis az eredeti "szárnyasok" kissebbek voltak, mint a filmben látottak.
Gondolom még Melkor tenyésztette ki a fajtájukat, amikor a repülő sárkányokon kísérletezett, és (mivel nem sikerűlt) szabadon engedte őket, ők pedig elbújtak, és túléltek...

Több
19 éve 7 hónapja #250814 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Fyra írta:

Ulmo írta:

Fyra írta: :lol: Az FHK nevezi annak. De nem is emléxem, hogy a GYU-ban valami konkrét nevük lett volna egyáltalán.

Ha esetleg adnál egy konkrét oldalszámot, azt megköszönném. Ekkora marha nem lehetett a lektor :roll:

Oldalszám... nos: 176. A szövegben, ahogy így átfutottam, szárnyas bestia van, viszont a felső kép szövege már váltott bestiát említ.

*megjegyzés: ebben a könyvben lassan már csak a képeket fogom nézegetni*

Akkor most vagy kérek egy gyalogsági ásót ("földeld magad" mozgalom jegyében :) ), vagy írok a kiadónak :) . Természetesen a "szárnyas bestia" a jó megoldás.

Felagund: ott a pont :)

Több
19 éve 7 hónapja #250788 Írta: Felagund
De az is lehet, hogy pusztán fáradékonyak voltak a szárnyas bestiák, ezért minden őrposztnál váltani kellett őket :mrgreen:

((c) Angwen)

Több
19 éve 7 hónapja #250783 Írta: Fyra Ithilwen

Ulmo írta:

Fyra írta: :lol: Az FHK nevezi annak. De nem is emléxem, hogy a GYU-ban valami konkrét nevük lett volna egyáltalán.

Ha esetleg adnál egy konkrét oldalszámot, azt megköszönném. Ekkora marha nem lehetett a lektor :roll:

Oldalszám... nos: 176. A szövegben, ahogy így átfutottam, szárnyas bestia van, viszont a felső kép szövege már váltott bestiát említ.

*megjegyzés: ebben a könyvben lassan már csak a képeket fogom nézegetni*

Tiro!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.709 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére