- Köszönetek: 0
Lothlórien - Tündék
- Namarie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Felagund írta: Ja, Eával együtt elpusztulnak a tündék is...
Ezt kifejtené valaki nekem valaki, hogy hogy is lesz?
Több okból is azt mondom, lehetetlen a teljes, végleges pusztulásuk. Nem Arda pusztulásával "semmisülnek meg"? Akárhogy is, szerintem a lelkük, a feájuk nem semmisülhet meg. Arda anyag, és csak az anyag pusztulhat, az anyagtalan lélek nem, pont azért, mert nem anyagi természetű. A tündék feája nem testhez kötött, vagyis a test pusztulásával nem pusztul el a lélek. Bizonyítja ezt, hogy pl. akik meghalnak, Mandoshoz mennek. Arda sorsához vannak kötve, de lhet, hogy csak egy ideig. Úgy tudom, hogy miután a világ meggörbült, Valinor már nem Arda közvetlen része.
Más: szvsz a jóslat nem Arda totális pusztulásáról beszél, hanem arról, hogy szétszedik, megtisztítják, és újra összerakják.
tudom, hogy Valák ererje megggyengül, de annyi marad, hogy legyőzzék Melkort. Ha Tolkien idő- és világszemlélete ciklikus, akkor nem inkább arról van szó, hogy minden újra kezdődik, de egy jobb, tisztultabb formában?
Tolkiennél a tolkieni világon belül a lélek ugye örökkévaló, anyagtól független?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Felagund: látod, el lett írva a nevem
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Prérifarkas
- Nem elérhető
bár semmi sem örök...
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Angwen
- Nem elérhető
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Igazatok van rendben és senki sem mondta, hogy a fórum elhalálozik. De azért arra is felhívnám a figyelmetek arra az apróságra, hogy a Középfölde topic már eleve olyan lassú, mint a csiga. Abbahagytam.
Alapvetően a tündék mindig itt vannak velünk és igaz, hogy a nagyjaik elhajóztak, de maradt még pár tünde itt, akiknek a feája itt kóborol és sosem talál haza. Tegyük jobbá nekik az életüket azzal, hogy hiszünk bennük!
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
igen, biztosan megcsappan egy idő után a fórum létszáma a ROTK után néhány hónappal. De hát ez nyilvánvaló. (és ezzel együtt csökkennek a "decukiezalegolas" beszólások... ).
Maga a fórum? Élt...él... és élni fog!!! Lassan - gondolom - a többi, eddig csak angolul megjelent Tolkien mű is megjelenik magyarul, ami ismét tápot ad majd a vitáknak, megbeszéléseknek. Tolkien örökzöld téma a GYU megjelenése óta. Aligha fog a téma kihalni!!!
Azaz: legyünk optimisták!!! (ÉN biztos itt leszek!!!)
Alcar
- Angwen
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Hulljon a férgese! (már bocs)
Sokan kihullanak azok közül, akik csak a filmet szeretik. De a társaságnak s a honlapnak nem kell meghalnia! A filmes topic kicsit kipusztul. És? Középföldéről még rengeteget lehet beszélgetni, filozofálni!
Nem vagy vészmadár, sokaknak megfordult a fejében, de nézzétek pozitívan. A csapat erős és egyre erősödik. Ha meg si gyengül a filmek léecsengése után, de túl fogja élni...
Na de szvsz ez igen is OFF...
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
(vidám mosoly!!!)
Alcar
- Nefadar
- Nem elérhető
Aeglos írta:
Nefadar írta: Igen sajnos lassan mindennek olyan vége lesz, mint ahogy a tündék elhajóztak és minden dolguk feledésbe merült...
Vígasztaljon ez itt :
"Valóságos léttel csak az örök, változatlan és tökéletes ideák rendelkeznek, a látható világ érzékszervekkel felfogható jelenségei kevésbé léteznek, mint az ideák."/Platon/
A tündék tökéletessége örök!!!
Még ha elhajóztak is, mi emlékezünk rájuk, nem?
Igen, de akkor meg már mi értelme van az egésznek ha nem emlékezünk rájuk és tökéletteségükre? [size=9:shpiuasj](szomorú mosoly)[/size]
Nefi
- Niph
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
Van már ilyen társaság, Alyr? Akkor én is csatlakozom. Én valahol a szívem mélyén nem is akarom megnézni a harmadik részt. Nem akarom, hogy vége legyen. De ha gondolok rá, akkor csak szalad idő... Száguld. No, de nekünk élni kell tovább. Nekem olyan lesz a film vége, mint egy barátom halála. Újra át kell élnem Frodó halálát, mert számomra már csak egy emlék...
Na, jó elég, mert kidobnak a topicból. De végülis... A tündék is így távoztak nem?
Elnézést nem akarok vészmadár lenni de már úgy megszerettem mindent ami a Gyűrűk Urával kapcsolatos.
Apropó Szméagol nem hiszem hogy kidobnának hisz gondolom azokat az érzéseket írod le amiket érzel.!! :eowyn2:
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Toma gazda
- Nem elérhető
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Aeglos
- Nem elérhető
Nefadar írta: Igen sajnos lassan mindennek olyan vége lesz, mint ahogy a tündék elhajóztak és minden dolguk feledésbe merült...
Vígasztaljon ez itt :
"Valóságos léttel csak az örök, változatlan és tökéletes ideák rendelkeznek, a látható világ érzékszervekkel felfogható jelenségei kevésbé léteznek, mint az ideák."/Platon/
A tündék tökéletessége örök!!!
Még ha elhajóztak is, mi emlékezünk rájuk, nem?
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Van már ilyen társaság, Alyr? Akkor én is csatlakozom. Én valahol a szívem mélyén nem is akarom megnézni a harmadik részt. Nem akarom, hogy vége legyen. De ha gondolok rá, akkor csak szalad idő... Száguld. No, de nekünk élni kell tovább. Nekem olyan lesz a film vége, mint egy barátom halála. Újra át kell élnem Frodó halálát, mert számomra már csak egy emlék...
Na, jó elég, mert kidobnak a topicból. De végülis... A tündék is így távoztak nem?
Nem, igazából még nincs ilyen társaság, de ha már ennyien vagyunk, alapíthatunk egyet...
A tündék is így távoztak...
Félek nemsokára ez a három év csak egy szép álom lesz...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Niphredil Niniel írta: Nem tudom ki hogy van vele de én gondolkodtam rajt és az a kérdésem szerintetek meddig fog élni ez a honlap.Nem sokára a moziba kerül a harmadik rész a Király visszatér.És utána lesz valyon mindig téma??
Vagy PJ hozzáfogna netán a Hobbit, a Szilmarilok, vagy a Gyűrű keresése megfilmesítéséhez.
Én nem tudok választ adni sajár magamnak.De remélem hogy ez a honlap sokáig létezni fog.Most még alig telik el idő de mi lesz később??
Lelankad vajon az emberek érdeklődése e páratlanul szép világ iránt??
Félek??!!!
:thranduil1:
Ááááá, még egy láthspell... (vagy pontosabban Vészmadár...csak azt nem tudom rohaniul)
Üdvözöllek a csapatban...
Nézz el a beszélgetősbe, jópár oldallal korábban ott ez fel lett vetve...
Vagy a 2. rész topicba, ahol már tavaly felvetettem...
Jó tudni, hogy nem csak én érzek így...
Semmi sem örökkévaló... még az istenek sem...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Niph
- Nem elérhető
Vagy PJ hozzáfogna netán a Hobbit, a Szilmarilok, vagy a Gyűrű keresése megfilmesítéséhez.
Én nem tudok választ adni sajár magamnak.De remélem hogy ez a honlap sokáig létezni fog.Most még alig telik el idő de mi lesz később??
Lelankad vajon az emberek érdeklődése e páratlanul szép világ iránt??
Félek??!!!
:thranduil1:
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
- Niph
- Nem elérhető
Miért nem akartok belemagyarázni? Ja, húzódszkodnunk kell a párhuzamtól. Ééértem. De akkor ha belemagyaráznánk valamit, akkor már szentség törők lennénk?
Szerintem nem kell ennyire komolyan venni.
Szerintem nem lenne szentségtörés hogy a hasonloság miatt magyarázunk hasonló dolgokat azonosan.
Szerintem sem kell komolyan venni.Aki mégis ezt teszi hát..
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Miért nem akartok belemagyarázni? Ja, húzódszkodnunk kell a párhuzamtól. Ééértem. De akkor ha belemagyaráznánk valamit, akkor már szentség törők lennénk?
Szerintem nem kell ennyire komolyan venni.
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
De én se akarok semmit belemagyarázni, persze.
Alcar
- Angwen
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta: Nenya, Vilya és Narya gyűrűket Celebrimbor készítette, a szilmarilokhoz azoknak aligha volt köze (max. annyiban, hogy azokat nagyapja készítette még az Áldott Birodalomban, meg a számuk is egyezik.)
Hogy nagy volt a hatalmuk, az bizonyos, de nem akkora (és másképp is) mint a három szilmarilé.
Azért szerintem elgondolkodtató, hogy a három gyűrű neve megegyezik a három Szilmaril végső helyével... Bár nem akarok semmibe semmit belemagyarázni.
- Aeglos
- Nem elérhető
Niphredil Niniel írta: Erről nem olvastam a szillmarillokban hogy a két fát újra élesztették.
Ezt hol találom meg hol tudom elolvasni.Magár a szilmarillokat olvastam.
History of Middle-Earth 4. : Shaping of Middle-Earh
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Namarie
- Nem elérhető
Niphredil Niniel írta: A választ köszi szépen.
Azt olvastam Gimli a könyv végén elhajózik Legolassal Valinorba.
Ő sem alapított családot itt?Legolasról tudom hogy nem.
És mi lett vele vajon?
Úgy tudom /de lehet hogy rosszul hogy aki megpillantja a fehét tornyot az áldott birodalomban az meghal.Vagy mégsem??!!
Ezt is vitatják. gyes értelmezések szerint még a partot érés előtt meghal, a másik szerint éldegél egy darabig és csak utána. Szvsz ez utóbbi humánusabb.... Gimli esetéhez annyit, hogy ő ott azegyetlen törp, tehát nem igazán volt kivel, meg a törpök házasodási kedve Középföldén s etúl nagy, tán mindössze 1/3- uk házasodik meg. Legolas: ha nincs arra konkrét utalás, hogy Valinorban nem házasodott meg, elvileg alapíthatott családot, miért is ne? Minden adva van hozzá, meg aztán ő nagy hőstetetk részese volt, és vitézül harcolt a jó ügy érdekében.
Olvastál erre vonatkozólag valamit?
A tolkien.hu nyitóoldalán van egy cikk Mandos második próféciájáról, és ott biztos ott van a konkrét forrás is.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Niph
- Nem elérhető
Ezt hol találom meg hol tudom elolvasni.Magár a szilmarillokat olvastam.