A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 10 hónapja #164735 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Saint írta: ...Szurkerev elott is eltelt par ev(4?)...

Nem egészen 3 év telt el. Frodó HK 3018 októberében kapta azt a bizonyos sebet a Széltetőn, és 3021 októberében hajózott el. Ez az egyik hiba a film szövegében :( Meg Isildur, mint Gondor utolsó királya :(

Bilbó tényleg egy kicsit túlöregedett (Evenstar megfogalmazásában: múmia :) ) De valahogy érzékeltetni kellett, hogy a Gyűrű nélkül nagyon gyorsan öregszik a volt tulajdonos.

Elessar: nyomasztó a film? Hát a nagy része biztos. És talán ez volt az egyik cél is ;)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164734 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sziasztok!

.Elessar király. írta: Talán egyetlen bajom volt a filmmel.
Nagyon nyomasztó volt. Hiába Gollam és Gimli poénjai, nem tudtam igazán mosolyogni rajtuk. A film első felében arra gondoltam, remélem ez nem lesz végig ilyen nyomasztó. Aztán meg ara gondoltam: ez már csak nyomasztóbb lesz.
De én úgy gondolom, ha majd meglesz a dvd és vagy 5-ször megnézem, már nem lesz olyan nyomasztó.

Őszintén szólva én elvártam, hogy nyomasztó legyen. Ugyanis gondolj csak bele... Középfölde a pusztulás szélén áll. Alig van remény. Nézd csak Denethor szemszögéből a dolgot. :roll: És meglátod, hogy nem meglepő, hogy nyomasztó a film. Nincs ezzel semmi gond.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164733 Írta: Saint
Saint válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Koszi a kimerito valaszokat!:)Ugy mar tenyleg igen oreg!

Fear from the best and hope for the worst
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164730 Írta: Elros
Elros válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Bilbó 131 éves és 7 napos :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164729 Írta: Ringgil
Ringgil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Saint\n

Koszi Ulmo! :D
Ja igen, Bilbo tenyleg fortelmes lett...Mennyi ideje tartott a Szovetseg kalandja, miota elvaltak Bilbotol? Annyira sokaig nem tarthatott, hogy ENNYIRE oreg legyen Bilbo. Jo, persze Szurkerev elott is eltelt par ev(4?), de a hobbitok is igen sokaig elnek, nem?
A könyvben mintha az lenne, hogy miután hosszú ideig Bilbónál volt a gyűrű, ez meghosszabbította az életét, s mikor elkerült tőle gyorsan megöregedett, ami a hobbit korával jár...

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164727 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
azt vedd bele, hogy Bilbó 130valamennyi éves (ha jol emlékszem) amikor elmennek Szurkerévbe.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164725 Írta: Saint
Saint válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Koszi Ulmo! :D
Ja igen, Bilbo tenyleg fortelmes lett...Mennyi ideje tartott a Szovetseg kalandja, miota elvaltak Bilbotol? Annyira sokaig nem tarthatott, hogy ENNYIRE oreg legyen Bilbo. Jo, persze Szurkerev elott is eltelt par ev(4?), de a hobbitok is igen sokaig elnek, nem? Hiszen Frodo 50 korul van a konyvben es az naluk eleg fiatalnak szamit. Persze javitsatok ki, ha tevedek! Mindenesetre en a normalis, maszk nelkuli Bilbot szivesebben lattam volna viszont:)
A banyapok sajna egyaltalan nem volt felelmetes, de technikailag teljesen OK.
Kicsit fura volt az is, ahogy Faramir es Eowyn ott mosolyognak egymas mellett a koronazason. Aki nem olvasta akonyvet az nagyon nem erti az egeszet szvsz.

Fear from the best and hope for the worst
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164721 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Líviusz írta: Ringbearer:
Teljesen egyet értek veled főleg a Barad Dur-ral kapcsolatban. A filmben olyan mint egy világítótorony.
Én elröhögtem magam amikor Samu azt mondta Frodónak: -hasalj le Frodó uram jön a szem és meglát minket!
Ez nagyon durva.
MÉG:
:arrow: Amikor jöttek ki az orkok Minas Morgulból akkor Samu pár méterről kukucskál "feltűnés nélkül".
:arrow: Holtakhoz is lenne egy pár keresetlen szavam:Mik voltak ezek?
Osgiliath-ból fél perc alatt ott voltak Minas Tirith-nél.(Nem vagyok biztos de úgy emlékszem, hogy ott sem voltak Gondor ostrománál csak a délről jövő kalózhajókat pusztították el.Szerintem!!!)
:arrow: Morodort úgy ahogy van elszúrták. Rossz helyen volt a Barad-dur a Végzet hegyének a másik oldalán kellett volna lennie és Cirith Ungol-tól a Végzet hegyétől csak pár órányi járásra volt!!! Miért?
Ha belegondolunk, hogy Frodóék több napig mentek a Fekete Kaputól a Banypók odújáig akkor rájövünk, hogy nagy ez a Mordor. Tehát nem lehettek volna ilyen közel egymáshoz a dolgok.
:arrow: Samut elküldi Frodó?!?!?! Nem kommentálom.
:arrow: Faramir visszamegy max 100 lovassal Osgiliathba.(Hajrá)

Ezek ellenére tetszett a film de inkább azt mondom LÁTVÁNYOS.
Hű maradt magához a forgatókönyv író mert ebbe a részbe is tett olyan jelenetet amit nem kellett volna.

Az ilyen hozzászólásokat nem ide kéne írni. Csak elszomorítod a többi fórumozót és elveszed a kedvét azoknak az embereknek, akik még nem látták.
Én mondom, hogy a film nagyon jó volt. Ez volt a legjobb!
Csak nyomasztó. Mármint a könyv hangulata volt teljesen. Csak ez teljesen más rész vot, mint az előző kettő.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164719 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Líviusz írta: :arrow: Amikor jöttek ki az orkok Minas Morgulból akkor Samu pár méterről kukucskál "feltűnés nélkül".

- Szikla mögött voltak, mindenki a Boszorkányúr parancsára figyelt.

Líviusz írta: :arrow: Holtakhoz is lenne egy pár keresetlen szavam:Mik voltak ezek?
Osgiliath-ból fél perc alatt ott voltak Minas Tirith-nél.(Nem vagyok biztos de úgy emlékszem, hogy ott sem voltak Gondor ostrománál csak a délről jövő kalózhajókat pusztították el.Szerintem!!!)

- A Holtak és Aragornék Harlondnál szálltak partra a filmben. Ez Minas Tirith kikötője, nem Osgiliathé. A könyvben sem pusztították el hajókat, párat felgyújtottak, a többit elfoglalták. Itt inkább az a gond, hogy ki evezett a hajókon...

Líviusz írta: :arrow: Morodort úgy ahogy van elszúrták. Rossz helyen volt a Barad-dur a Végzet hegyének a másik oldalán kellett volna lennie és Cirith Ungol-tól a Végzet hegyétől csak pár órányi járásra volt!!! Miért?
Ha belegondolunk, hogy Frodóék több napig mentek a Fekete Kaputól a Banypók odújáig akkor rájövünk, hogy nagy ez a Mordor. Tehát nem lehettek volna ilyen közel egymáshoz a dolgok.

- Párszor el lett mondva itt is, hogy a mordori utazás alaposan meg lett vágva. Ki mondta, hogy pár óra járásra van a Végzet Hegye akár Cirith Ungoltól, akár Barad-durtól? És egyáltalán miért van rossz helyen Barad-dur?

Líviusz írta: :arrow: Samut elküldi Frodó?!?!?! Nem kommentálom.

- Te mit csináltál volna, ha két útitársad szó szerint gyilkolná egymást? Mindkettőre szükség van, de csak Gollam tudja az utat. És nem ő az agresszív.

Líviusz írta: :arrow: Faramir visszamegy max 100 lovassal Osgiliathba.(Hajrá)

- Nem 100, 300. Ennyi embere volt, kész, passz. Apja mindenáron elvárja tőle, hogy támadjon. Nem szegülhet szembe az akaratával. Itt pont az a lényeg, hogy az élete árán is meg akar felelni neki.

Líviusz írta: Ezek ellenére tetszett a film de inkább azt mondom LÁTVÁNYOS.
Hű maradt magához a forgatókönyv író mert ebbe a részbe is tett olyan jelenetet amit nem kellett volna.

Akkor TE hogyan oldottad volna meg? Kritizálni könnyű, megfelelni a sok elvárásnak nem.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164717 Írta: A Fehér Lovas
A Fehér Lovas válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Hello!
Kilencedikén láttam a Király visszatérését,és hát nem találok szvakat.Az eleje telitalálat:már készítettek,hogy nagyon érdekes lesz...na,de ilyen jóra nem számítottam!Aztán azt már gondolom,mondanom se kell,hogy a látvány valami hihetetlen:a film megtekintése után majdnem elfelejtettem felvenni az államat a padlóról (Legolas olifántos jelenete különösen remek lett!).Sok "kritikus" nehezményezte a hobbitok "homoszexuálisnak ható" ölelkezős jeleneteit.Én ezt egyáltalán nem éreztem,semmi "homoszexuális" nem volt a filmben,ellenben egy remek,szép alkotást láthattunk,ami nemcsak látványvilágában lett egyedülálló remekmű.Mindenkinek javaslom,hogy NÉZZE MEG!!!MEGÉRI!!!!

Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van. (Konfucius)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164714 Írta: .Elessar király.
Talán egyetlen bajom volt a filmmel.
Nagyon nyomasztó volt. Hiába Gollam és Gimli poénjai, nem tudtam igazán mosolyogni rajtuk. A film első felében arra gondoltam, remélem ez nem lesz végig ilyen nyomasztó. Aztán meg ara gondoltam: ez már csak nyomasztóbb lesz.
De én úgy gondolom, ha majd meglesz a dvd és vagy 5-ször megnézem, már nem lesz olyan nyomasztó.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164709 Írta: .Elessar király.

Gandalf írta: Azzal a csókkal alapvetően éppen az a gond, hogy túl őszinte és emberi volt. Ne felejtsük: éppen egy koronázási szertartáson vagyunk, ahol előírt ceremónia szerint zajlik minden. Gorni meglátja Arwit, s tojik minden önuralomra, illemre, etikettre és szakralitásra, s elkapja menyasszonyát... hm.. Az igazi Aragorn több önmérsékletet tanúsíthatott volna.

Aragorn egész életében erre a pillanatra várt, mióta meglátta Arwent. És a sok veszély után azt hitte. soha nem látja viszont szerelmét. De akkor, mikor az élete jobbra fordult és meglátta szerelmét, nem tudták türtőztetni magukat. Milyen régóta vártak már erre. És ez a csók azért is volt ilyen "vad", hogy különbözzön a többi unalmas csóktól.

A Banyapók szerintem nem volt béna, csak már annyi hasonló dolgot láttunk más filmekben, hogy már nem tudjuk értékelni. De gondoljatok csak bele abba, ha 5 évvel ezelőtt néztétek volna meg a filmet.

rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164708 Írta: Líviusz
Líviusz válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ringbearer:
Teljesen egyet értek veled főleg a Barad Dur-ral kapcsolatban. A filmben olyan mint egy világítótorony.
Én elröhögtem magam amikor Samu azt mondta Frodónak: -hasalj le Frodó uram jön a szem és meglát minket!
Ez nagyon durva.
MÉG:
:arrow: Amikor jöttek ki az orkok Minas Morgulból akkor Samu pár méterről kukucskál "feltűnés nélkül".
:arrow: Holtakhoz is lenne egy pár keresetlen szavam:Mik voltak ezek?
:arrow: Morodort úgy ahogy van elszúrták. Rossz helyen volt a Barad-dur a Végzet hegyének a másik oldalán kellett volna lennie és Cirith Ungol-tól a Végzet hegyétől csak pár órányi járásra volt!!! Miért?
:arrow: Samut elküldi Frodó?!?!?! Nem kommentálom.
:arrow: Faramir visszamegy max 100 lovassal Osgiliathba.(Hajrá)

Ezek ellenére tetszett a film de inkább azt mondom LÁTVÁNYOS.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164705 Írta: Teron
Teron válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Gandalf:

Lehet. hogy valamit elnéztem, de tegnap még azt mondtad, hogy:
"Hja, kérem, gondoljatok bele, Gorni mien rég nem volt már akkor nővel... s Arwinak is pasihiánya lehetett... csoda, hogy nem lettek ott helyben egymáséi, látjátok, micsoda önuralom? "

Most mi ez a 180 fokos fordulat????

Teron

"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164704 Írta: Ronat/Szméagol

Rabyn írta: Meg azzal is egyedül vagyok, hogy nem tetszett a banaypók..

Attól függ... Nekem sem tetszett például ahogy végzett Frodóval, :? meg maga a pók. De való igaz. A körítésétől nagyon nagyon féltem.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164702 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Úgy látszik egyedül vagyok azzal, hogy nekem tetszett az a rész (pedig nagyon utálom arwent, de amikor elnevette magát az olyan.... nemistom szépvolt)
Meg azzal is egyedül vagyok, hogy nem tetszett a banaypók..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164700 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Ringbearer írta: És ezen meg is akadt a szemem, mert ezzel Frodó bölcsességét "lekicsinyítették", és Samut meg
úgy mutatják, mintha jelentős jellemváltozáson ment volna keresztül.
(Át is ment, de szvsz nem ennyire)

:arrow: És...Frodó utolsó monológjából több lehetett volna benne...
mert az nagyon szép. De ez már csak az én elvetemült rajongásom... :oops:

Ezt a párbeszédet konkrétan nem is vettem észre, de értem miről beszélsz, éreztem. :( Mondjuk, ha megfigyeled a könyvben is eléggé ki kell nyitnod a szemed, ha meg akarod látni Frodó igazi bölcsességét a végén. Mert Tolkien mester akkor már egy egyszerű hobbit szemszögéből mutatja Frodót... Emlékszel a dicsőitő énekre, amit gondori énekmondó mond? Abban is bölcs Samu van... :roll: Nézd csak meg. :cry:

Ebben nagyon egyet értek veled, de az én véleményem sem mérvadó, mivel én is vagyok olyan elvetemült rajongó mint te. :twisted: :lol:
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164693 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Azzal a csókkal alapvetően éppen az a gond, hogy túl őszinte és emberi volt. Ne felejtsük: éppen egy koronázási szertartáson vagyunk, ahol előírt ceremónia szerint zajlik minden. Gorni meglátja Arwit, s tojik minden önuralomra, illemre, etikettre és szakralitásra, s elkapja menyasszonyát... hm.. Az igazi Aragorn több önmérsékletet tanúsíthatott volna.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164686 Írta: Agnessza
Agnessza válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Persze most jöhettek azzal, hogy nem értettem Frodó szerepét stb, pedig ez nem igaz, csak nem tudtam azonosulni.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164684 Írta: Agnessza
Agnessza válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Szerintem felesleges azon vitatkozni, hogy most kinek i tetszett és mi nem, mert mindenkinek szubjektív a vélemény. Nekem a csatajelenet tetszett a legjobban, de A Frodós rész gyakran kifejezetten untatot, még a könyvbe is.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164674 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Akkor ne olvasd el a véleményeket!!

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164672 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ma se tudtam megnézni! :x
Na majd legközelebb... ;)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164666 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Na, rávetemedtem, h leírjam a véleményemet úgy kb, mert most
biztos h nem fog miden az eszembe jutni!

:arrow: A film nagy hibája szvsz hogy nagyon pörög. (vagy csak
één voltam rohadt álmos). De a TTT iszonyúan le van lassítva,
a nyamvadt Helm szurdoki csata miatt, és aminek a 3. részben
benne kellett volna lennie kimaradt.

:arrow: Sok helyen utópikus ott ahol nem kéne, és sok helyen
túl emberi ahol nem kéne. Pl.: Aragorn és Arwen...ilyet egy 2000 akárhány éves ember sem csinál. Meg egy király sem. :?

Viszont Samu karaktere sokkal heroikusabb lett, amit őszintén
nem értek! Volt egy párbeszéd Frodóval, ami így hangzik a könyvben:
- Nem fog maradni a visszafelé útra ennivalónk.-mondta Samu.
-Nem hiszem, hogy szükségünk lesz rá- mondta Frodó.

Ezt a filmben pont fordítva mondták! És ezen meg is akadt a szemem, mert ezzel Frodó bölcsességét "lekicsinyítették", és Samut meg
úgy mutatják, mintha jelentős jellemváltozáson ment volna keresztül.
(Át is ment, de szvsz nem ennyire)

:arrow: Szauron reflektor szemei...no komment.
:arrow: Denethor csámcsogása, és 3 fejbevágása szintén... :?
:arrow: Aragorn idáig nem Andúrillal harcolt? Mert én úgy emlékszem...
Szóljatok, ha tévedek. Én azthittem ez a jelenet flashbackben lesz.
:arrow: Nagyon sokszor lezárják. Ez egy kicsit furcsa. Szerintem
szép vége lett volna azzal, h elmegy a hajó.
:arrow: És...Frodó utolsó monológjából több lehetett volna benne...
mert az nagyon szép. De ez már csak az én elvetemült rajongásom... :oops:
:arrow: Bilbó röhejesen néz ki szvsz... :roll:
:arrow: Már az előző részeknél is az volt az érzésem, mintha a könyvrajongókat is direkt meg akarták volna lepni! (pl. TTT ent-tanács "Nem vagytok orkok")
:arrow: Nagyon sok minden kimaradt, hát remélem sokban bővítik majd.
Állítólag nyáron kiadják a bővítettet, igaz ez?

Emellett tetszett a film. :D
De tényleg. Nagyon meghatott.
És őszintén szólva arra számítottam, h végig bőgöm.
De nem tudtam sírni. Csak akkor amikor a végén Frodó mosolygott...

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164664 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nekem ami még röhejesnek tűnt, az Szauron világítótorony-jellege volt :lol: Halkan felnevettem rajta. :D Persze másképpen igazán nehéz lett volna érzékeltetni, de akkor is. Nem tudom, ki kérdezte a bővített jeleneteket, néhány szintén ROTK bővített képpel együtt megtekinthető itt: ROTK EE.zip

Köszönet jár érte Morgulnak!!

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164657 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Iras:
Egyeskéről és Ketteskéről, a tünde kovácsokról szerintem még kiderülhet majd a bővítettben, hogy ők Elrond fiai... :roll:
*reménykedik, reménykedik*

Panda: Elrond arcát mindig érdemes figyelni, amikor szerepel... A koronázásnál meg különösen jó volt. :wink: (Mondhatnám: )

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164655 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Iras: őket totál kihagyták. :x

találtam egy bejátszást, szerintem nagyon király, tele van forgatási jelenetekkel, aki nem tud angolul, még annak is megéri megnézni.
www.lordoftherings.net/legend/la ... index.html

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164654 Írta: Iras
Iras válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Úristen! annyira rossz, hogy én még nem láttam! :x :cry:
Nem látta benne esetleg valaki Elrond fiait?

"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164652 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Végre én is láthattam a ROTKot. :) Nagyon tetszett, sokkal jobb volt, mint a TTT.

Kedvenc részeim, amit igy fejből fel tudok sorolni:
- A Gondori tüzek meggyujtása (nagyon szép)
- rohir lovasok megérkezése
- Pippin éneke (közben Osgiliath-i harcok)
- Szméagol és Deagol
- Végzet Hegye
- Boszorkányúr legyőzése és Théoden halála

Amik nem igazán tetszettek:
- Legolas akciója
- Banyapók (inkább röhejes, mint ijesztő, bár én nekem mániákus pokfóbiám van)

Egyelőre ennyit tudok mondani. :) Még bővíteni fogom. :)

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164649 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
No, tegnapelőtt megnéztem a filmet.

Hát, (hogy az egyik haveromat idézzem) a film után én is a leesett államat keresgéltem a padlón. :D Ez a film a legmerészebb álmaimat is túlszárnyalta!

Már rögtön az elején nagyokat mosolyogtam magamban, mert pontosan úgy kezdődött a film, ahogyan azt elképzeltem. Még régebben írtam is valahol, hogy szerintem így fog kezdődni, de akkor mindenki azt mondta, hogy inkább az a valószínűbb, hogy a Narsil újrakovácsolása fog a nyitójelenetben szerepelni.

A kedvenc részeim:

- Szméagol és Déagol,
- a mordori seregek vonulása Minas Tirith felé, a trollok verik a hatalmas dobokat az orkok meg ütemre lépkednek,
- a több ezres rohír sereg átgázolása a menekülő orkokon,
- a haradi múmakok megjelenése (szegények, én tökre sajnáltam őket, mikor elpusztultak),
- Éowyn, Trufa vs. Boszorkányúr,
- Banyapók,
- Frodó és Samu a Tűzhegyen (pont mint Elrond és Isildur a FotR-ben),
- Szürkerév.

Az persze látszott, hogy bizonyos részek le lettek rövidítve (pl. Frodó és Samu útja a Tűz Hegy felé), de ezek biztosan ki lesznek majd bővítve a hosszabb verzióban.

Ami a negatívumokat illeti, hát igen, ezekből kevés volt, és bár ég a képem, hogy egy ilyen kaliberű film után ezeket is leírom, de gondolom (még nem olvastam végig) mindenki írogatott ilyesmiket.

Szóval ami nekem nem tetszett a filmen:

- Minas Tirith egy kicsit lepukkadtnak nézett ki, inkább illett volna rá a Szürke, mint a Fehér Város név (én mondjuk azt vártam, hogy mikor Gandalf és Pippin megérkezik, az egész város fehéren ragyog a felkelő nap fényében, és a Fellegvár tornya szemkápráztatóan csillan majd fel),
- az a rész, mikor Gandalf Denethort leüti a botjával (kétszer is), egy kicsit azért erős volt szerintem,
- Barad-dúr pont úgy nézett ki, mint egy világítótorony, az a fénycsóva nem kellett volna oda,
- ha már a dúnadánokat, Beregondot kihagyták, legalább Imrahil szerepelhetett volna, mert így egy kicsit úgy jött le a filmről, mintha Gondor más tartományai nagy ívben szarnának rá, hogy Szauron Minas Tirithet ostromoltatja, és a város csak a rohírokra és a Holtak Seregére számíthat.

Ami szerintem biztosan lesz a bővítettben:

- Szarumán,
- Trufa esküje Théodennek (ami ugye a trailerben is látható),
- az Ispotály, a Király keze gyógyító kéz,
- Faramir és Éowyn egymásba szeretése,
- Frodó és Samu útja Morgorothban, az orkok őket is beállítják a menetbe,
- Aragorn és Arwen egybekelését közvetlenül követő események, pl. Théoden temetése, Gimli és Legolas ígérete egymásnak stb.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164648 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Elassar király, örülök hogy nem csak én vettem észre Elrond arcát Minas Tirithben.
Annyit ír mindenki, hogy mire végigolvasom, megfájdul a fejem és már nincs kedvem írni... De persze nem baj :D
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.051 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére