A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 7 hónapja #118268 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Emberek, ez a "Nazgul a Szürkerévnél" kezd olyan lenni, mint a TTT "szerelmi háromszöge". El kellene felejteni :roll:

ezzel én is teljesen egyetértek,külömben is Szauron bukásánál muszály bennelenie ahogy a nazgúlok elpusztúlnak.nem tudnám elképzelni hogy Szauronnak vége nekik meg nem :eek4:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118242 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ha már a Függeléknél tartunk, akkor még naon sok mást is bele lehetett volna rakni...
És akkor se az legyen a lényeg, hogy Arwen bánkódik Aragorn miatt! Aragorn király lesz, jó, szerepeljen annyit, amennyit kell - de a filmben mostmár inkább Rohan meg Gondor háborúja a fontos, meg Aragorn, meg hogy Aragorn szakít Arwennel, nem a Gyűrű küldetés!

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118117 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Dez: tudod jól, hogy mit gondolok, hogy kik a kedvenc szereplőim, stb, de sztem ezt akkor is eltúlzod egy kicsit. Sztem is a Gollam+Samu+Frodó szál a legfontosabb, de nem szabad elfelejtkezni azokról a szereplőkről sem, akik Helm-szurdokban, vagy Minas Tirith-ben harcoltak. Meg ha a Gyűrű megsemmisítése előtt elfoglalják ezeket a helyszíneket, akkor az azért elég gázos lett volna. Szóval sztem őket sem kell leírni!!

Szerelmi szál: engem igazából nem is az dühít, hogy ennyi szerelmes jelenet van benn. Én csak azt nem bírom, hogy Arwennek olyan szerepeket adnak a filmben, ami a könyvben még csak utalás szintjén sincs. Hogy ő ment Frodóért a Gázlóhoz, Helm szurdokban harcolt (?), ő fogja elvinni a Narsilt, stb...
Egyszer olvastam egy nagyon lehúzós cikket a filmekől, ahol sok mindennel nem értettem egyet, de pont ott le volt írva, hogy az egyik nagy hibája a filmeknek, hogy az az Arwen, akit Tolkien "alkototott" soha nem harcolt volna. Nem, ő egy tünde hercegnő, akinek kvázi az a dolga, hogy otthon üljön, és várja a szerelmesét (és persze a zászlóvarrás). Akit az apja minden bajtól óv, és csak akkor lép újra színre, amikor a háborúnak vége, és jöhet a házasság, a happy end.

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118089 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Mondjuk úgy, h mindenki fontos! Kihagyni senkit sem lehetne! De sajnos kénytelenek voltak kihagyni pár szereplőt! Bár azért jól hangazan: Darabonként több mint 4 órás film! :lol:

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118070 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nem értek egyet, Bersel.
Samu+Frodó+Gollam és Gandalf a legfontosabb szereplők. Ők tették a legtöbbet Középfölde megmentéséért. Nem akarok személyeskedni, de Aragornban benne van, hogy király lesz. Neki a nehéz élet, a csaták árán megszerzett trón a sorsa. (És az elődeié is, mert ha nem került volna elő a Gyűrű, Aragorn is kószaként hal meg...) Kardozik, és kész. Ennyi.

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118066 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Őszintén megmondom, h szerintem Frodó, Aragorn és FŐLEG Gandalf szerintem a legfontosabb szereplők! A szerelmi szálakról meg annyit, h már ott vannak kivenni nem lehet őket! ( a filmből) És különben is, ez film ezt máshogy kell kezelni! PJ A könyvet akarta megfilmesíteni! A könyvben ott vannak a függelékek is!!!!!!! Így ott figyel Aragorn és Arwen kapcsolata is! Ha meg nem rakta volna bele, akkor lehet, h az lenne a baj! Maradjunk annyiban, h a mű a legfontosabb dologról szól: barátság, hűség és a szeretet!!!!
Na ennyit mára

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118062 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Lehet, hogy ez a legkarakteresebb érzelmi szál, csak az a baj, hogy sokkal fontosabbnak állítják be, mint a többit, míg a könyvben nem volt ien nagy jelentősége...

Lehet, hogy nem esett róla sok szó a könyvben, de attól még jelen volt. Nehéz elképzelni Tolkientől egy olyan megjegyzést, hogy pl. " és akkor Aragorn hanyatt feküdt a fűben, nézte a csillagokat, és Arwenre gondolt..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118058 Írta: Sesy

Sorel írta: Szerintem Aragorn legalább olyan fontos szereplő a harmadik részben, mint Frodóék.
Miért utáljátok szegény Arwent annyira? Ti panaszkodtok, hogy az érzelmekkel szemben a csatajeleneteken van a filmben a hangsúly!
A barátságon és hűségen kívül ez az egyik legkarakteresebb érzelemi szál, ami megjeleníthető a filmben.

Jó, én nem azt mondom, hogy Aragorn ne szereljen, de a TTT-ben nagyrészt róla van szó!
Lehet, hogy ez a legkarakteresebb érzelmi szál, csak az a baj, hogy sokkal fontosabbnak állítják be, mint a többit, míg a könyvben nem volt ien nagy jelentősége...

Ulmo: igen, tudom, de annyira dühít...

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118056 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Ugye ezt nem gondolják komolyan?!!!
Már nem azért, de a Narsil összekovácsolását a film elejére tenni??? Mi értelme van?? És mi lesz, azzal fog kezdődni, hogy Arwenecske, a szegény, szenvedő amazon elviszi a kardot hősszerelmes Aragornnak?? Eddig úgy volt, hogy Frodóékkal kezdődött a prológus után, de most...?

Frodéknak alig van szerepük a RotK-ban??

Viszont miért Aragorn és Arwen halálról fog beszélni Galadriel?????
Hát Samu? Trufáék? Ha már mindenképp beszélni kell, akkor a
főszereplőkről legyen szó, és ne arról a nyafka, nyávogós tünde hercegkisasszonyról, akinek 3 percnyi szerep miatt a stáblistán a harmadik helyet adták!!!
Hogy lehet így elrontani a végét? Könyörgöm, a kedvenc részem, minek oda ez??? Ott nem Aragorn és Arwen a fontosak, ott Frodó és Samu fontos, a barátságuk, meg, hogy Frodó végre nyugalmat talál... Naon köszönöm, ez csak azt eredményezi, hogy a vége előtt ki kell majd menni a filmről :cry: :cry: :cry: :cry:
Ennyit a könyvhűségről!!! :evil: :evil: :x :cry:
(bocs a kifakadásomért...)

:evil:

Szerintem Aragorn legalább olyan fontos szereplő a harmadik részben, mint Frodóék.

Miért utáljátok szegény Arwent annyira? Ti panaszkodtok, hogy az érzelmekkel szemben a csatajeleneteken van a filmben a hangsúly!

A barátságon és hűségen kívül ez az egyik legkarakteresebb érzelemi szál, ami megjeleníthető a filmben.
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118044 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta:

Elanor írta: Azt hogy kell érteni, hogy Szauron szolgájának csak az orrát és száját látjuk majd? Szauronnak jut a szem, neki meg a többi, 8) vagy hogy? (Esetleg olyan felszerelésben lesz, amiből csak az látszik ki...?)

Aha, sztem csuklyában lesz.. máshogy furcsa lenne :?
A Fekete Lovasok a Szürkerévben sztem is hülyeség.

[size=9:ag2cjhc4]Kéne egy TROTK-os topic. [/size]:roll:

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118035 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Cerebrum írta:

Nilraen írta: Vagy P.J. remekelt megint ,de azt nagyon nem ajánlom neki :nono:

Vagy ezt úgy kell érteni, hogy: a film utolsó jeleneteiben Szürkerévet láthatjuk majd. Stop. A Fekete Lovasok elhagyják Középföldét. Stop.

Emberek, ez a "Nazgul a Szürkerévnél" kezd olyan lenni, mint a TTT "szerelmi háromszöge". El kellene felejteni :roll:

Sesy: kicsit eltúlzod a dolgot. Még 8 hónap van a bemutatóig, ne hordjuk le előre a filmet!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118011 Írta: Sesy

Gandalf írta: Eddig sem Frodóval kezdődött....

Jó, pontosítok: hobbitokkal.
Nem közvetlenül, hanem az alcímet mindig akkor irták ki, mikor hobbitok voltak. És a hobbitokkal (itt már tényleg Frodóval és Samuval) zárult le a két film! :evil:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118010 Írta: Dez
Hát én csak abban reménykedem, hogy a tesztközönség sikoltozva rohan majd ki a mozi ajtaján, és megdobálják PJ-t záptojással...
Mert ha ez tényleg ilyen formában lesz megcsinálva, akkor... :evil: :evil:
...hát akkor szerintem majdnem minden rajongójának csalódást okoz vele PJ.

Téma zárolva.
Több
Több
21 éve 7 hónapja #118006 Írta: Sesy
Ugye ezt nem gondolják komolyan?!!!
Már nem azért, de a Narsil összekovácsolását a film elejére tenni??? Mi értelme van?? És mi lesz, azzal fog kezdődni, hogy Arwenecske, a szegény, szenvedő amazon elviszi a kardot hősszerelmes Aragornnak?? Eddig úgy volt, hogy Frodóékkal kezdődött a prológus után, de most...?

Frodéknak alig van szerepük a RotK-ban?? Ugyan, kit izgat az a pár száz oldal, ami róluk szól? Így viszont biztos csak átszaladnak majd Mordoron, Samu nem fog énekelni, Cirith Ungol tornya pár perc lesz, és lehet, hogy a Végzet-hegyés részt is lerövidítik, hogy a néző-csalogató csata kellőképp beleférjen! És miért az a leglátványosabb rész???

Szauront láthatjuk, remek! Elveszti minden titokzatosságát és félelmetességét. Miért kell belerakni, miért nem lehet csak beszélni róla? Úgy sokkal félelmetesebb!

Ez a FL Szürkerévben kis elírás, gondolom... (mert ha nem 8O :D )
Viszont miért Aragorn és Arwen halálról fog beszélni Galadriel?????
Hát Samu? Trufáék? Ha már mindenképp beszélni kell, akkor a
főszereplőkről legyen szó, és ne arról a nyafka, nyávogós tünde hercegkisasszonyról, akinek 3 percnyi szerep miatt a stáblistán a harmadik helyet adták!!!
Hogy lehet így elrontani a végét? Könyörgöm, a kedvenc részem, minek oda ez??? Ott nem Aragorn és Arwen a fontosak, ott Frodó és Samu fontos, a barátságuk, meg, hogy Frodó végre nyugalmat talál... Naon köszönöm, ez csak azt eredményezi, hogy a vége előtt ki kell majd menni a filmről :cry: :cry: :cry: :cry:
Ennyit a könyvhűségről!!! :evil: :evil: :x :cry:
(bocs a kifakadásomért...)

Ja, és a Megye megtisztítása az lesz, mint amit Frodó lát a Tükörben... az is persze jól lerövidítve, hogy a csatákra meg a tünde-mellékszereplőkre jusson idő! :evil:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117995 Írta: Dez

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117972 Írta: Nilraen

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117970 Írta: Nilraen

Legolin írta: :eek2:

Egyébként, Nilraen honnan van a cikk?

. 8)

nem tudom ,már nem emlékszem...

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117969 Írta: Nilraen

Arden Borough írta: de e szerint a cikk szerint meghal Szarumán még mielőtt elfoglalná a megyét!
akkor hogy és mit fognak felszabadítani? :?

lehet hogy Szarumán helyett csak egy bandita a sok közül lesz a Főnök...

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117964 Írta: Legolin
Legolin válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
:eek2: Fekete Lovasok Szürkerévben? Ez enyhén szólva meglepő lenne.

Egyébként, Nilraen honnan van a cikk?

Ezek után még jobban várom a 3. részt. 8)

... - very mátalo...

- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117963 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
de e szerint a cikk szerint meghal Szarumán még mielőtt elfoglalná a megyét!
akkor hogy és mit fognak felszabadítani? :?

Örökké nem eshet...
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117962 Írta: Nilraen
a Megye megtisztitása benne lesz ezt v.melyik Tolkien fórumon olvastam,csak lehet hogy rövid lesz :bawling:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117960 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
még Ulmo ápr.1-jei tréfája volt,hogy a film végén a Fekete Lovasok hajoznak el Szürkerévből!
nem hiszem hogy ez a része a cikknek igaz lenne!

Örökké nem eshet...
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117958 Írta: Nilraen
Elanor\n

Azt hogy kell érteni, hogy Szauron szolgájának csak az orrát és száját látjuk majd? Szauronnak jut a szem, neki meg a többi, 8) vagy hogy? (Esetleg olyan felszerelésben lesz, amiből csak az látszik ki...?)

Az is lehet,hogy úgy mutatják majd mint Szauron szemét,csak kicsit kisebb lesz(na meg nem a szeme hanem az orra és a szája)lehet hogy hülyeség amit mondok... :oops: és elég furán is nézne ki :hein: (DE LEHET)

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117957 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nilraen nagyon jó ez cikk amit találtál. Nagyon remélem sokminden csak tévedés benne. Nem tudom elképzelni, hogy a feketelovasok nem csak elírás. ÉS a megye megtisztítása? Vele mi lesz ? Mennyire fektet rá hangsúlyt. A legjobban attól félek (a cikk is hangsúlyozza) hogy a Pelennori csatát annyira kihangsúlyozzák, hogy az a többi jelentős jelenet rovására megy majd. Mi van ha a csata lesz hangsúlyozva és nem a film vagyis a könyv érzelmi része?

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117956 Írta: Legolin
Legolin válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Mae govannen!
Érdekes lenne, ha Déagol megfojtásával kezdődne a ROTK, én arra
lennék kíváncsi, hogy nézne ki Szméagol és Déagol hobbitként :o ?
Azt viszont nem értem, ha a Narsil összekovácsolása lesz, akkor miért
ilyen későn mutatnák? 8O
Augusztus 26., nov. 18., az nagyon soká lesz!% :?

... - very mátalo...

- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117955 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta: Vagy P.J. remekelt megint ,de azt nagyon nem ajánlom neki :nono:

Vagy ezt úgy kell érteni, hogy: a film utolsó jeleneteiben Szürkerévet láthatjuk majd. Stop. A Fekete Lovasok elhagyják Középföldét. Stop.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117954 Írta: Nilraen
Vagy P.J. remekelt megint ,de azt nagyon nem ajánlom neki :nono:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117950 Írta: Nilraen
A Fekete Lovasokat én sem értem...lehet hogy elnyomtattak v.mit

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #117949 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta: A film utolsó jeleneteiben Szürkerévet láthatjuk majd, ahol a Fekete Lovasok elhagyják Középföldét.

Micsoda? :eek4:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.787 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére