- Köszönetek: 0
Vallás
- Ben
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
(De ez lehet, hogy itt már erősen OFF. Bár valahol, szubjektíve a vallásról szól.)
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- **Shaman**
- Nem elérhető
UI: Annyi szörnyűséget láttam az életem során, hogy az az „oltári” odaadás amivel kerestem Istent (13 éves koromtól - kb 27 éves koromig ) szertefoszlott. Kiégett belőlem. Ma már végképp nem tudom hogy miben hiszek. Az emberekben már sajnos egyre kevésbé. Az Istenek még nem jöttek el, hiába is érzem néha mindenhol a jelenlétét/üket. Ezek az érzések is megcsalhatják az embert. Aztán a szenvedések látványa esetleg átélése is ronthat / vagy segíthet. Kinek hogy. Persze én egy ostoba ember vagyok, és ez csak a szegényes és beszűkült látóterem. De én akkor is így élem meg ezeket a dolgokat. Még ha le is köptök érte.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
Well-of-Souls 2006. február 1-jén írta: Azt hiszem, én itt talán egy másféle logikával gondolkodnék. Szerintem az nem igazán használható kiindulópont, ha úgy állunk neki a kérdésnek, hogy volt egy originális "szent könyv", Biblia, ami valahogy leszállt az égből és ama eredeti formájában mindazt torzítatlanul tartalmazta, amit Isten az emberek számára elmondásra érdemesnek tartott. Aztán meg jött az Egyház, a Vatikán meg ki tudja még mi, és ezek szépen megrostálták ezt az eredeti iratcsomót, hogy mi az, ami érdekükben állt, hogy bennmaradjon, és mi az, ami nem.
A helyzet véleményem szerint pont fordított. Az Egyház a maga ősvalóságában szóban őrizte azokat a tanokat, amiket élő hitében Istentől való kinyilatkoztatásnak tartott. Jézus után még hosszú ideig csak Egyház volt, Biblia meg kanonizált írott szöveg nagyjából sehol. Az első ismert szövegemlékünk a tesszaloniki levél valamikor 56-60 körül íródott (vagyis majd' 30 évvel Jézus kereszthalálát követően), Szent János Jelenései pedig nagyjából 115 körül kerültek papírra. Ezzel párhuzamosan nyilván keletkeztek mindenféle iratok - autentikusak és nem autentikusak egyaránt - amelyekről az Egyháznak nyilatkoznia kellett, hogy összeegyeztethetőek-e az akkor még kábé íratlanul áthagyományozott Kinyilatkoztatással. És arról még nem is beszéltünk, hogy ezek az eredeti írások nem olyan sebességgel terjedtek, mint ma. Így talán nem meglepő, hogy a Biblia általunk ismert formája valamikor 270 körül állt össze, és nem kihagyással, hanem pont beemeléssel alakult a mai formájára. Itt szvsz nem arról van szó, hogy az Egyház mondjuk a Tamás-evangéliumot szándékosan kihagyta a végső kánonból, mert ezzel el akart tussolni valamit, hanem az ilyen apokrif iratok egyszerűen azért nem kerültek bele a végleges szövegbe, mert teológiailag olyan tartalommal rendelkeztek, ami egész egyszerűen nem volt valamilyen szempontból keresztény.
- **Shaman**
- Nem elérhető
A többi biztos ......
Aki kanozilta nem ember volt? Isten kanonizált?
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- **Shaman**
- Nem elérhető
Vay Adelma
Eszter Médium
Egy pár cím:
Az utolsó óra munkásai
Evangéliumi spiritizmus
Dualizmus
Titkos Tanítások
A Fitymaszükület
A korai orgazmus
A serdülő fiúk korai magömlése.
nem írom neked le mind, bocs.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Ben
- Nem elérhető
- adangeleb
- Nem elérhető
**Shaman** írta: Celebrum: "Ez esetben viszont elenyészően kicsi az esélye, hogy valaki pont a Földre születik vissza, nem?"
Ha a keresztény spiritizmust nézzük, akkor nem jellemző. Minden bizonnnnnnyal itt születik meg. őK úgy tartják hogy van egy köztes lét, ahol akár itteni idő szerint is évezredeket pihizhetünk. Míg ismét visszajövünk. Ezzel a megközelítéssel is meglehet magyarázni hogy többen és anno kevesebben vagyunk. Meg új lelkek folyamatosan rotálnak, fludokból keletkeznek. ( ez a keresztény okkultizmusi nézet)
Ezzel kapcsolatban (ha jól értem a keresztyénségre vonatkoztatol) egyenesen képzelődsz.
"jó dolog gyertát gyújtani, de élvezetesebb a sötétséget szidni"
Anthony de Mello
- **Shaman**
- Nem elérhető
Ha a keresztény spiritizmust nézzük, akkor nem jellemző. Minden bizonnnnnnyal itt születik meg. őK úgy tartják hogy van egy köztes lét, ahol akár itteni idő szerint is évezredeket pihizhetünk. Míg ismét visszajövünk. Ezzel a megközelítéssel is meglehet magyarázni hogy többen és anno kevesebben vagyunk. Meg új lelkek folyamatosan rotálnak, fludokból keletkeznek. ( ez a keresztény okkultizmusi nézet)
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- **Shaman**
- Nem elérhető
A Védikus írások kezdetektől fogva beszélnek univerzumokról, más életekről, 3 bolygórendszerben:
Alsó (pokol), középső pl:(föld) és a mennyi lakhelyek (felső)
Fönt jó, olcsóbb a sör, és tovább tart az élet. Az ittenit érezheted. Lent meg
biztosan nem jó:PPPP
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Cerebrum
- Nem elérhető
Snuffles írta: A növéneknek is van lelkük, hiszen növény is lehetsz, viszont a fákat kiirtják. Ökológiai lábnyom. (Így lesz kevesebb a növény és sok az ember. Mellesleg ha így szaporodik az emberiség, előbb-utóbb (nyilván nem a jövőhéten ) drasztikusan lecsökken az egyedszám, ami kihaláshoz is vezethet, de ez nem a témába vág.)
Ha viszont az egész földtörténeti időt nézzük (és figyelembe vesszük, hogy mára már a Földön eddig él fajok 99%-a kihalt), akkor megintcsak nem stimmelnek a számok (különösen ha mindezt egyedszámra vetítjük le), bár tény, hogy amit **Shaman** írt, erre is ad feloldást.
**Shaman** írta: roppant egyszerű a válasz, m****** nagy a világegyetem. Van máshol is élet, oda is lehet születni. ))
Ez esetben viszont elenyészően kicsi az esélye, hogy valaki pont a Földre születik vissza, nem?
Amúgy tényleg ez a magyarázat? A buddhisták kezdettől fogva hisznek abban, hogy a Földön kívül is létezhet élet?
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- **Shaman**
- Nem elérhető
Helyi hullaház, majd temető Esetleg előtte krematorium.
Akiket exumálnak azokat nagy utazóknak hívom, mert ők többet utaznak.
( de már ide is csók kell, csak úgy nem megy.)
Tehát a halál után is van élet, tudattalan mozgás.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
A növéneknek is van lelkük, hiszen növény is lehetsz, viszont a fákat kiirtják. Ökológiai lábnyom. (Így lesz kevesebb a növény és sok az ember. Mellesleg ha így szaporodik az emberiség, előbb-utóbb (nyilván nem a jövőhéten ) drasztikusan lecsökken az egyedszám, ami kihaláshoz is vezethet, de ez nem a témába vág.)Cerebrum írta: Ha a buddhizmus szerint a lelkek mindig reinkarnálódnak (majd egy idő után kilépnek ebből a körforgásból), akkor mivel magyarázható, hogy a Föld népessége mégsem állandó, hanem folyamatosan növekszik?
"Well, I'm back."
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- **Shaman**
- Nem elérhető
Ha valakinek mondtam adok sok pénzt, és még nem kapta meg, jelezzzzze:PPP
Tényleg nem is beszéltünk ki, adangeleb! Sőt be is tett a blogjába mert annyira tetszett neki a beszólásod. Már ne kérdezd melyik, mert nem emléxem.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Finwe
- Nem elérhető
OFF:
Még annyit tennék hozzá hogy szerintem a másik háta mögött nem szégyen valakiről beszélni, ha alapvetően nem társul hozzá rossz szándék vagy nem születik hazugság az illetőről.(van olyan aki nem beszél egy másik emberről a háta mögött?...szerintem nincsen. a legtöbbet pl Jézusról beszélnek a háta mögött). Én ilyet nem szoktam csinálni
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
adangeleb írta:
**Shaman** írta: Az az igazssssssság senkinek nincs igaza, meg nem is sokat számít. De ha akarod legyen igazad. Az sem számít. Én ma dolgozom , ráérek. Van időm pötyögni. Finwe mesélt Rólad, és gondoltam írok, hátha rákapsz.
Mondta ez a kedvenc a témád. Tényleg haraptál rá, mert ezt szereted. Ez az érdeklődési köröd. Ebben vagy otthon. ( Én meg a pizsamafelsőmben)
Ne vedd sértésnek, ezt csak "barátilag mondom" Tudom most jön az hogy barátja a jó...........stb. Monddddd nyugodtan. Jó nécccha írni egy pár sort
Válaszolnom kéne? - dehát ez OFF Na jó, de tényleg csak pár sor: Csodás megállapítások (annyira általánosak, hogy még igazságtartalmuk is lehet - főleg ott hogy ki kinek a barátja). Ja és Finwe még jó hogy ismerjük egymást (igazán nehéz feladat eldönteni: közvetlen, vagy szemtelen ez az egész. Íme egy fórum, ahol pletykálnak az ember háta mögött az ember számra teljesen idegen személyek). Jó munkát.
Nem..az MTT-ben virágzik a pletkyakultusz. Nem csak a két úriemberre vonatkozik.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- adangeleb
- Nem elérhető
**Shaman** írta: Az az igazssssssság senkinek nincs igaza, meg nem is sokat számít. De ha akarod legyen igazad. Az sem számít. Én ma dolgozom , ráérek. Van időm pötyögni. Finwe mesélt Rólad, és gondoltam írok, hátha rákapsz.
Mondta ez a kedvenc a témád. Tényleg haraptál rá, mert ezt szereted. Ez az érdeklődési köröd. Ebben vagy otthon. ( Én meg a pizsamafelsőmben)
Ne vedd sértésnek, ezt csak "barátilag mondom" Tudom most jön az hogy barátja a jó...........stb. Monddddd nyugodtan. Jó nécccha írni egy pár sort
Válaszolnom kéne? - dehát ez OFF Na jó, de tényleg csak pár sor: Csodás megállapítások (annyira általánosak, hogy még igazságtartalmuk is lehet - főleg ott hogy ki kinek a barátja). Ja és Finwe még jó hogy ismerjük egymást (igazán nehéz feladat eldönteni: közvetlen, vagy szemtelen ez az egész. Íme egy fórum, ahol pletykálnak az ember háta mögött az ember számra teljesen idegen személyek). Jó munkát.
Anthony de Mello
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- adangeleb
- Nem elérhető
**Shaman** írta: adangeleb: Nem pont ő pottyant le. De mivel megvilágosodott, ezért bármikor lejöhetne, mert ha kikerült a kötőerőkből oda megy ahová akar.
Itt lép be, Mao: A vallás méreg ! Sem Buddha, sem a törpikéid azaz a Keresztény Szentek, nem mennek meg nem jönnek sehová. Elporladtak.
De a HIT csodákra képes a születés utáni első 20 évben ( van akinél később is) Ne bánts a Buddhistákat, mert ha ott születtél volna lehet ott csilingelnél egy kolostorban. ( már mindjárt jobb, mint ha tüzes vassal egy eretnek szemét égetnéd Genovában)
Én értelek, csupán azt nem értem, hogy egy huszárvágással hogy jön ide Mao, meg a keresztény szentek, ( én a buddhistákat, csupán, mint kivülálló tudom szemlélni - tehát számomra nem lényegi kérdés egy Buddha érkezése, csupán érdekesség). Amúgy ha már a csilingelésnél tartunk, akár most is megtehetném (mint ahogy sokan meg is teszik,attól függetelenül, hogy hol születtek), de mégse teszem, ja és a szemégetés vádját sem tudom hová tenni (uyganis, ha ez hit kérdés, akkor pont annyira habitus kérdése is), a kersztény szentek, meg nem jönnek-mennek (mit is tudott Mao azokról?). Igen igazad van, hogy a hit csodákra képes a születés utáni első 20 éveben, de a halál előtti percben, ha van a legnagyobb csodára képes.
Anthony de Mello
- Ben
- Nem elérhető
Hm, én úgy tudom, hogy a buddhizmus szerint (legalábbis a tibeti buddhizmusban, azzal annak idején picit behatóbban foglalkoztam) az embernek halála után megadatik, hogy belépjen a nirvánába, avagy tovább folytassa útját a világfolyamatban, ez esetben egy ideig még bolyongani kényszerül a "köztes létben", a bardoban, amíg újjá nem születik (a bolyongás során pedig mindenféle szörnyekkel, saját tudatának lényeivel találkozik). Sőt, a tan szerint a lélek, ha nagyon erős, a halál pillanatában láthatja magát kívülről, de a legtöbb elájul és csak később, az ún. Ősfény előtt ébred fel, ahol is választhat a fentebb nevezett két lehetőség között.Grion írta: Ahogy én tudom, a megvilágosodott lélek választhat, hogy visszajön a földre, vagy fent marad.
A buddhák kérdésében pedig tudtommal megoszlik a vélemény, a "kis szekér" (hinajána) irányzata szerint a buddhák száma korlátozott, míg a "nagy szekér" (mahajána) szerint viszont egyszer mindenkiből buddha lehet.
- Finwe
- Nem elérhető
Ez olyan mint amikor az olimpián felállnak az úszok és bemondják a nevekEt. Na kinek adjuk az aranyat? A MI FIUNKNAK!!!Kedves Finwe!
Engedd meg hogy Tiszteletes Hódolatomat Ajánljam Neked!
Remélem nem bántalak meg, ha 1 szám 2. személybe szólítalak meg.
Sírtam e sorokat olvasva, annyira szép volt. Szeretném kiegészíteni e felsorolásodat: Krishnamurti, Osho vagy Gurdjieff...és Farkas Ferenc ( Magyarország)
- Grion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
adangeleb írta: De én is feltenném a kérdést - a cikkíróval együtt: ha Buddha, mint megvilágosodott élete végén kikerült a lelkek körfögásából és felóldódott a Nirvánában, hogyan születhet újjá?
Ahogy én tudom, a megvilágosodott lélek választhat, hogy visszajön a földre, vagy fent marad.
A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Engedd meg hogy Tiszteletes Hódolatomat Ajánljam Neked!
Remélem nem bántalak meg, ha 1 szám 2. személybe szólítalak meg.
Sírtam e sorokat olvasva, annyira szép volt. Szeretném kiegészíteni e felsorolásodat: Krishnamurti, Osho vagy Gurdjieff...és Farkas Ferenc ( Magyarország)
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Finwe
- Nem elérhető
Ez nem szenzáció. Buddha szerint mindannyian buddhák, azaz megvilágosodott lények vagyunk, csak nem tudunk róla. A megvilágosodás épp az a pillanat amikor az ember rájön arra hogy a "megilágosodás" egyetlen akadálya az volt, hogy elakarta érni. Mert nem lehet. Csak felismerni. Szerintem a 20. században is voltak ilyen buddhák, ld Krishnamurti, Osho vagy Gurdjieff. Én egyébként az ő tanaikon és könyveiken keresztül tudok valamit a témáról, és azért szeretem őket, mert sokkal egyetemesebben és modernebbül szólnak erről a témáról, mint sok régi helyenként elavult szentírás és hagyomány.Szenzáció: Állítólag van új Buddha.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Itt lép be, Mao: A vallás méreg ! Sem Buddha, sem a törpikéid azaz a Keresztény Szentek, nem mennek meg nem jönnek sehová. Elporladtak.
De a HIT csodákra képes a születés utáni első 20 évben ( van akinél később is) Ne bánts a Buddhistákat, mert ha ott születtél volna lehet ott csilingelnél egy kolostorban. ( már mindjárt jobb, mint ha tüzes vassal egy eretnek szemét égetnéd Genovában)
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
- Liliom
- Nem elérhető
Buddha nem egy affele 'egyisten' hanem egy ember, aki megvilagosodott. Lehet hogy ez a csavo is a megvilagosodas utjara lepett, lehet hogy nem, csak medital, mert az jo. Had csinalja.
A felhajtas, amit viszot a gyerek kore csinalnak engem a Brian eletere emlekeztet, kivancsi vagyok mikor jelenek meg a Szent Tok es a Szent Szandal kozotti kulonbsegek a rajongotaborban...
...
- adangeleb
- Nem elérhető
www.origo.hu/nagyvilag/20070317szamold.html
www.origo.hu/nagyvilag/20070317s ... tml?pIdx=1
Szenzáció: Állítólag van új Buddha.
Ha meg valaki az akar lenni, akkor itt egy leírást is talál (az ismertető jelekből) - hát én kiestem asszem (nincs 40 fogam se dús kékes testszőröm, ami az óramutató járásának megfelelően göndörödik) - valaki magára ismert?
De én is feltenném a kérdést - a cikkíróval együtt: ha Buddha, mint megvilágosodott élete végén kikerült a lelkek körfögásából és felóldódott a Nirvánában, hogyan születhet újjá?
Anthony de Mello