J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 2 hónapja #340621 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Liliom írta:

Attila írta:
És gondoljatok abba bele, hogy ha ez ennyire alacsony szinvonalú lettt akkor a hatot hogy fogja meg csinálni? Mivel a 6. részt is ő fogja megrendezni.
Szerintem (attól függetlenül, hogy nem kell mindent a rendezőre kenni) a legtöbb rajta múlik. Ha ő nem tudja jól igazgatni a szinészigárdát...hát akkor váltsák le.
És igen,igen,igen ez elég...nos rosszul sikerült. Ahhoz képest, hogy a könyv...nos szerintem az első helyen áll nekem a 3. réssszel együtt. :roll:
Én örültem neki, hogy Tonksnak megcsinálták a malac orrot az nagyon jó lett.
Már csak egy dolgot nem értek...sok mindennel együtt, hogy Lupőint miért csinálták meg sokkal szakadtabbra?? :roll: Jólehet vérfarkas és hát nem kell neki egy olyan Gilderoyos tílusban lennie de azért ennyire lerobantnak. Még a 3. részben mikor rátámadott Harryékre akkor se volt ennyire lerobbant...Biztos erre mondta Mrs. Black , hogy Szörnyű, Rémes. :D

Szerintem Lupin azért lepukkant, mert nem kap állást, nincs egy vasa sem. Amíg a Roxfortban tanított,legalább az étel biztosítva volt neki, a farkasölőfű főzetről nem is beszélve, ami a szenvedéseit is enyhítette -nem hiszem, hogy ahoz egyébként rendszeresen hozzá tudott jutni.
A filmről annyit, hogy szerintem nem rossz, volt ennél már bénább Potter film is (a negyedik), azok, amik zavarnak benne, már rendesen ki lettek itt vesézve: az elkapkodottság és a lerövidítettség.
Lehet, hogy lesz annak előnye, hogy a 6. filmhez is megtartják ezt a rendezőt, hátha a visszajelzések alapján tanul a hibáiból.
Az 5. végén nagyon tetszett a varázslóharc (sajnos az is rövid lett), remélem a 6. film végét is hasonlóan látványosra csinálja.

A varázslóharcal kapcsolatba ami a végén van...Nos amikor elkezdik ugye Dumbledore Harryt tulajdonképpen ellöki és amikor Tomika meg Dumbledore varázsltata "összeér" ott mutatják egy pillanatra ahogy a varázs leüti a csempét a falról...Dumbledore meg olyan..."Mi van?"arcot vág és nlzegeti ahogy potyog le a csempe. Valahogy elvesztette azt a méltóságát mint amikor kilépett a kandallóból... :roll:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #340611 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Attila írta:
És gondoljatok abba bele, hogy ha ez ennyire alacsony szinvonalú lettt akkor a hatot hogy fogja meg csinálni? Mivel a 6. részt is ő fogja megrendezni.
Szerintem (attól függetlenül, hogy nem kell mindent a rendezőre kenni) a legtöbb rajta múlik. Ha ő nem tudja jól igazgatni a szinészigárdát...hát akkor váltsák le.
És igen,igen,igen ez elég...nos rosszul sikerült. Ahhoz képest, hogy a könyv...nos szerintem az első helyen áll nekem a 3. réssszel együtt. :roll:
Már csak egy dolgot nem értek...sok mindennel együtt, hogy Lupőint miért csinálták meg sokkal szakadtabbra?? :roll: Jólehet vérfarkas és hát nem kell neki egy olyan Gilderoyos tílusban lennie de azért ennyire lerobantnak. Még a 3. részben mikor rátámadott Harryékre akkor se volt ennyire lerobbant...Biztos erre mondta Mrs. Black , hogy Szörnyű, Rémes. :D

Szerintem Lupin azért lepukkant, mert nem kap állást, nincs egy vasa sem. Amíg a Roxfortban tanított,legalább az étel biztosítva volt neki, a farkasölőfű főzetről nem is beszélve, ami a szenvedéseit is enyhítette -nem hiszem, hogy ahoz egyébként rendszeresen hozzá tudott jutni.
A filmről annyit, hogy szerintem nem rossz, volt ennél már bénább Potter film is (a negyedik), azok, amik zavarnak benne, már rendesen ki lettek itt vesézve: az elkapkodottság és a lerövidítettség.
Lehet, hogy lesz annak előnye, hogy a 6. filmhez is megtartják ezt a rendezőt, hátha a visszajelzések alapján tanul a hibáiból.
Az 5. végén nagyon tetszett a varázslóharc (sajnos az is rövid lett), remélem a 6. film végét is hasonlóan látványosra csinálja.

...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #340609 Írta: Attila

knoppm írta: Úgy tűnik, hogy a HP5 nem lett a szíve csücske mindenkinek. Csak ismételni tudom magam, "Ez az eddigi leggyengébb Harry Potter film". Valószínű a rendező hibája, hogy az eddigi főszereplők vajmi keveset mutatnak színészi képességeikből. Elképzelhető az is, hogy az eddigi rendezők tudtak kipréselni valami színészi játékot, az amúgy középszerű három főszereplőből. De igazi színészi játékot figyelhetünk meg Umbridge, valamint Luna megformálója esetében. A malacorra visszautalva: volt a filmben malacorr, csak nem Siport díszítette, hanem (néha) Tonksot.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 2 hónapja #340596 Írta: Dindae
Dindae válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Tonksra kellett is(: legalább ezt belerakták.
A legrosszabb film? ööö, merész. Én azt tartom, hogy a legjobb D. R. meg azért nem tud játszani, mert kölyökként került bele egy olyan dologba, amibe mások csak jósok tehetség és küzdés árán kerülhetnek. Szvsz. Meg lehet, h könnyelműen itélte meg a helyzetet... kitudja, sztem ne kenjünk mindent a rendezőre.
A legrosszabb rendezésileg a 3 volt( szerintem), bár sokak szerint az volt a legjobb XD Nekem túl logikátlan volt. Ezt értettem, még akkor is, ha kimaradtak a jelenetek...

"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"

Több
17 éve 2 hónapja #340591 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Úgy tűnik, hogy a HP5 nem lett a szíve csücske mindenkinek. Csak ismételni tudom magam, "Ez az eddigi leggyengébb Harry Potter film". Valószínű a rendező hibája, hogy az eddigi főszereplők vajmi keveset mutatnak színészi képességeikből. Elképzelhető az is, hogy az eddigi rendezők tudtak kipréselni valami színészi játékot, az amúgy középszerű három főszereplőből. De igazi színészi játékot figyelhetünk meg Umbridge, valamint Luna megformálója esetében. A malacorra visszautalva: volt a filmben malacorr, csak nem Siport díszítette, hanem (néha) Tonksot.

Több
17 éve 2 hónapja #340587 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Attila írta:
Én már akkor kiakadtam amikor Harry Perselusnál visszaverte a legilimens varázslatot és nem a merengős részt. Ez szörnyű.
Sőt azt se értem, hogy a regényben...azt írja Siporra, hogy malac orra van...már bocs de a lelőgó kánya orr az mióta számít malac orrnak?

:D :D :D

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 2 hónapja #340576 Írta: Attila

Encsi írta:

Kar'sa írta: Hmm.... Csak én gondolom úgy, hogy D.R. egyre borzasztóbban "színészkedik"?

Én is úgy gondolom... :D

Elég sokan itt a fórumon gondoljuk azt, hogy folyamatosan romlik és borzalmas. ÉNISÉNISÉNISÉNIS. :D

Én már akkor kiakadtam amikor Harry Perselusnál visszaverte a legilimens varázslatot és nem a merengős részt. Ez szörnyű.
Sőt azt se értem, hogy a regényben...azt írja Siporra, hogy malac orra van...már bocs de a lelőgó kánya orr az mióta számít malac orrnak?

Több
17 éve 2 hónapja #340555 Írta: Dindae

Kar'sa írta:

Dindae írta: hátöö, én azért tartom azt a véleményt, h igen, ez előfordul, deh azért ha jobban belenézünk a karakterekbe, vhogy nem egyezik. szóval, sok hjelentre rá lehet eztet húzni... :D

Félreértések elkerülése végett csupán a filmnek erről az aprócska jelenetéről és a rendezésbeli megoldásról van szó.

oksh, sejtettem(: mind1, mindenesetre az mókás, hogy jellemző megoldás tud lenni (: deh amugy szerény véleményem szerint csak azok közé a nyál részek közé tartozik, amit nem igazán tud mindig bevenni a gyomrom... deh asszem ez HP sajátosság :roll: ( félreértések elkerülése végett: majdhogynem fanatikus vagyok, csak van, amit nee...)

"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"

Több
17 éve 2 hónapja #340554 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Dindae írta: hátöö, én azért tartom azt a véleményt, h igen, ez előfordul, deh azért ha jobban belenézünk a karakterekbe, vhogy nem egyezik. szóval, sok hjelentre rá lehet eztet húzni... :D

Félreértések elkerülése végett csupán a filmnek erről az aprócska jelenetéről és a rendezésbeli megoldásról van szó.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340553 Írta: Dindae
hátöö, én azért tartom azt a véleményt, h igen, ez előfordul, deh azért ha jobban belenézünk a karakterekbe, vhogy nem egyezik. szóval, sok hjelentre rá lehet eztet húzni... :D

Több
17 éve 2 hónapja #340550 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta: Ami nagyon tetszett amúgy a filmben, az a rengeteg humor.
A könyvek alapjában véve tömve vannak apró sziporkákkal, még a legdrámaibb helyzetekben is, és... nem tudom... a Tűz serlege filmben alig egy-két helyen mosolyodtam el valami poénon, itt meg az egész filmet végigkísérte, hogy LOL-LOL-LOL.

Nagyon igazad van :arrow: hiszen bennem volt a könyv talán legnagyobb poéngyárosainak a "szökése" is :D ...a másik nagy kedvencem is bele került (szerencsére) ebbe a gyorslejátszásszerűsokmindenkimaradtbelőlemovieba...ami a következő :arrow: Harry csókja után a Ron vs Hermione (az ún. "kanalas") jelenet :lol: :wink:

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".

Több
17 éve 2 hónapja #340549 Írta: Encsi
Tééényleg! :D

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 2 hónapja #340547 Írta: Kar_sa

Dindae írta: ööö, ez csak nekem nem tűnt fel? *pislog*

Hát, pedig eléggé adja magát.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340543 Írta: Dindae

Kar'sa írta: //...//1. Boromir (Lupin) és Frodó (Harry) vendégszereplése, miután meghal Gandalf (Sirius)//...//

ööö, ez csak nekem nem tűnt fel? *pislog*

Több
17 éve 2 hónapja #340542 Írta: Kar_sa
Ami nagyon tetszett amúgy a filmben, az a rengeteg humor.
A könyvek alapjában véve tömve vannak apró sziporkákkal, még a legdrámaibb helyzetekben is, és... nem tudom... a Tűz serlege filmben alig egy-két helyen mosolyodtam el valami poénon, itt meg az egész filmet végigkísérte, hogy LOL-LOL-LOL.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340541 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Acho: Ne hagyd hogy megijesszenek; a zene nem rosszabb mint a film! ;) S

Cameron Duncan Lives!

Több
17 éve 2 hónapja #340536 Írta: Encsi

Kar'sa írta: Hmm.... Csak én gondolom úgy, hogy D.R. egyre borzasztóbban "színészkedik"?

Én is úgy gondolom... :D

Több
17 éve 2 hónapja #340531 Írta: Kar_sa

Nóli i linantea írta: Nekem nagyon tetszett a film, és a zenéjével sem volt gondom...

Nekem is tetszett a film, két/három tényezőt kivéve:
1. Boromir (Lupin) és Frodó (Harry) vendégszereplése, miután meghal Gandalf (Sirius)
2. Sok beígért jelenet (amiről volt kép) csak úgy *kimaradt* :? Nem azért zavar a hiányuk, mert nélkülük nem lett volna relatíve teljes a film, hanem mert mi az, hogy felvették aztán meg mégse? És én örülök neki, hogy ezt a filmet tulajdonképpen a rajongóknak csinálták (ergo mások számára kicsit érthetetlen), hogy igyekeztek utalgatni mindenfélére, legalább utaltak rá, mert amúgy nem fértek volna bele.
3. (A 2. része) Lily Evans hiánya.

A zenéről meg... Néhány darab, ami kifejezetten nagyon tetszik:
Fireworks, Professor Umbridge, Dumbledore's Army, Hall of Prophecy, The Room of Requirement, Umbridge Spoils a Beautiful Morning, The Ministry of Music, Flight of the Order of Phoenix...

----

Hmm.... Csak én gondolom úgy, hogy D.R. egyre borzasztóbban "színészkedik"?

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340529 Írta: Maedhros
Maedhros válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szóval az ötösben már megint új zeneszerző van? :roll:
Azért... :twisted:

Most miért nem lehet odamenni Ennio Mesterhez, és szépen, alázattal megkérni, hogy legalább a FH-nak meg a DH-nak legyen már rendes zenéje... mert ha ő csinálná, az lenne. Vagy vegyék vissza Williamset...

Mondjuk Williamstől alighanem örökre a Duel of the Fates lesz a kedvencem. Imádom azt a számot.

I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?

Több
17 éve 2 hónapja #340524 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nekem nagyon tetszett a film, és a zenéjével sem volt gondom...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 2 hónapja #340519 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
JW-nél ez gyakorlatilag minden zenéjére igaz, amit leírtál. És bár nem láttam az 5. részt, ezek után kissé félve ülök be a moziba... :? /zenét illetően lesznek gondjaim ezek szerint.../

Több
17 éve 2 hónapja #340513 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ha David Yates rendezi a 6. HP-t akkor valószínű, hogy csak hosszas vívódás után fogom megnézni, vagy meg sem nézem. Habár a roppant szimpatikus Evanna Lynch miatt talán mégis, ha nem hagyja ki a rendező a teljes karaktert. Az 5. rész dilettáns megoldása után bármi megtörténhet. A zene tekintetében csak egyben bízhatok, hogy a főcímzene JW-től megmarad és továbbra is fenntartom véleményem, hogy ilyen rossz zenét már régen hallottam mint az 5. rész zenéje.Amikor a film megtekintése közben feltűnik, hogy a zene zavar mert nem odaillő és ellentétes hangulatot vált ki akkor ott nagy baj van. JW zenéje az előző részekből, egyszerűen zseniális, szinte belehelyezi a nézőt a történetbe.

Több
17 éve 2 hónapja #340503 Írta: Attila

Trithyn írta:

Attila írta: Viszon úgy hallottam, hogy a Harry Potter és a félvér herceget is ugyanez a rendező fogja rendezni ez igaz vagy csak kacsa? :roll:

Nem kacsa, 100% hogy David Yates rendezi a félvért is...aki nem hiszi nézze meg az imdb-n :wink:

Szerintem is mindhárom zenész jól muzsikál(t), de első helyre én is Williamst tenném :wink:

Hát nem tudom, hogy hogy fogja azt megrendezni... roll:
úNálam a zenészek mármint akik a Hp-ben zenésítettek 1: N.H.- J.W.
2: P.D.

N.H.-t és J.W.-t azért tettem egy szintre, mert hát J.W. 2. nem lehet mivel hát tulajdonképpen az ő zenéire épült a további írók dallamvilága N.H pedig azért nem lehet 2. Mert annyira jól megírta az Umbridgeos és a FR zenét, hogy :itscool:

Több
17 éve 2 hónapja #340501 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Attila írta: Viszon úgy hallottam, hogy a Harry Potter és a félvér herceget is ugyanez a rendező fogja rendezni ez igaz vagy csak kacsa? :roll:

Nem kacsa, 100% hogy David Yates rendezi a félvért is...aki nem hiszi nézze meg az imdb-n :wink:

Szerintem is mindhárom zenész jól muzsikál(t), de első helyre én is Williamst tenném :wink:

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".

Több
17 éve 2 hónapja #340499 Írta: Attila

Kar'sa írta:

Niniel Nienor írta: Pedig a Dolyle-zene sokkal de sokkal jobb volt, mint ez...!

Na látod, szerintem meg ez jobb :P
Mindenkinek meg van a maga véleménye.
Egy biztos, hogy J.W.-et nem lehet csak úgy összehasonlítani másokkal.

A Doyle féléből a Rita Skeeter téma nagyon tetszik mondjuk...

Nem tudom nekem a John Williams által írt témák közül nagyon sok elnyerte a tetszésem de igazából aminagyon az a Gilderoy Lockhart Téma gondolj arra miután megnézted a filmet, hogy igen, G.L.P.valóban ilyen.
Most néztem meg újra a Patrick Doyle féle 4. részt. nem tudom olyan érzésem van, hgoy valahogy átment ilyen nagyon szélsőségesbe. Amikor megjelent Lord Voldi akkor persze hátborzongató kell hiszen új szereplő meg stb. de nem tudom az valahogy nem nyerte el a tetszésem :roll: És van olyan mármint az egész film alatti dallamban akarom mondani a zenében oilyan dallam amiről nekem Howard Shore dallamvilága jutott eszembe. (No perszen nem szeretném egymáshoz hasonlítani Őket hiszen azért egy Howard Shore az azért még mindig Howard Shore!) Pl Amikor megy a kamera a legelején a HP felirathoz van néhány hand ami számomra olyan H.S. hatást hozott ki. :roll: :oops: Az 5. rész zenéjét Nicolas Hooper írta. Tőle szóval nagyon eltaláta Dolores Umbridge zenéjét...az nagyon új. És valahogy nagyon rá illik. Mint a G.L.P. zene is. Illetve amikor repül a FŐnix rendje az is valahogy...szóval nekem tetszik mind a 3 zeneszerző dallamvilága. Mindegyikben van valami új valami, más. :roll:
John Williamset meg biztos azért cserélték le mivel a rendezőket is cserélgetik. (Na jó ez nagyon rossz vicc volt)
Viszon úgy hallottam, hogy a Harry Potter és a félvér herceget is ugyanez a rendező fogja rendezni ez igaz vagy csak kacsa? :roll:

Több
17 éve 2 hónapja #340495 Írta: Kar_sa

Niniel Nienor írta: Pedig a Dolyle-zene sokkal de sokkal jobb volt, mint ez...!

Na látod, szerintem meg ez jobb :P
Mindenkinek meg van a maga véleménye.
Egy biztos, hogy J.W.-et nem lehet csak úgy összehasonlítani másokkal.

A Doyle féléből a Rita Skeeter téma nagyon tetszik mondjuk...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340488 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Pedig a Dolyle-zene sokkal de sokkal jobb volt, mint ez...!

Több
17 éve 2 hónapja #340487 Írta: Kar_sa

Maedhros írta: A zene tényleg borzalom. Egyáltalán miért cserélték le John Williamset? A régi filmeknek annyira jól megadta varázslatos hangulatot az a zene! Azt se tudom, ki most a zeneszerző, de dilettáns, az biztos. Azért Williams egyike a legnagyobb élő zeneszerzőknek, az olasz mester után...

Mondtam már, hogy ne is próbáljuk összehasonlítani John Williamsszel.
Vannak zeneszerzők, és van J.W.

Hooper legalább nem ismételte meg Patrick Doyle hibáját azzal, hogy meggyalázza J.W. témáit.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340481 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ha jól tudom, valami Hooper nevű emberke írta a zenét... :x

Több
17 éve 2 hónapja #340480 Írta: Maedhros
Maedhros válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A zene tényleg borzalom. Egyáltalán miért cserélték le John Williamset? A régi filmeknek annyira jól megadta varázslatos hangulatot az a zene! Azt se tudom, ki most a zeneszerző, de dilettáns, az biztos. Azért Williams egyike a legnagyobb élő zeneszerzőknek, az olasz mester után...

I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.147 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére