Star Wars

Több
20 éve 7 hónapja #179153 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Star Wars

Dínchamion írta:

Elza Eldaniella írta: Din, én azt a kérdést - hogy Vader/Anakin, hogyan teljesíti be a jóslatot - úgy értelmeztem, hogy úgy hoz egyensúlyt, hogy elpusztítja a Sith vezért és saját magát, véget vetve a Sitheknek.

Ezt nem értem. :? Miért ne lehetnének a későbbiekben is Sithek?

Szerintem azért, mert nincs kitől tanulna az önjelölt sithnek'!
A jediknél is ez volt a gond: "Ez a fiú minden reményünk. Nem, van még más is..." Ha nem lett volna Leia, és Luke bebukta volna a küldetést, akkor kihalnak a jedik.

"Aure entuluva!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #179152 Írta: Yavanna

Dínchamion írta: Beszéltünk/tetek arról, hogy a Jedi Visszatér végén tul.képpen Vader beteljesíti a jóslatot azzal, hogy elpusztítja a Császárt (és ezzel önmagát is), tehát mindkét Sith eltűnik -- és ugyebár ez lenne az a bizonyos "egyensúly az Erőben". Nos. Azon gondolkoztam, hogy ha egy kétpólusú rendszerből elvonom az egyiket, akkor azt bajosan nevezhetem egyensúlynak. Ahogy szerintem a GyU-ban sem attól van egyensúly (ha ugyan van, most már ebben sem vagyok biztos), hogy Szauront elpusztítják.

Hát igen, ha a negatív eltűnik az nem 1ensúly... Bár valaki írta, hogy attól még lehetnének sötét jedik, de szerintem akkor sem. A jedi renddel egy 'ugyanolyan' sötét rendnek kellene szembenállnia ahhoz, hogy 1ensúly legyen. Én ezért hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy itt a galaxis rendjéről lehet szó. A köztársaság ugye szabadságra és 1enlőségre épült, amit Vaderék szétziláltak, majd létrejött egy diktatúra, amiben meg semmi 1ensúly nincs. (Ez utóbbi mondat elméleti jelentéssel bír, a mai politikai gyakorlatot most hanyagoljuk! :roll: ) Vader pedig a tettével lefejezte a birodalmat, ismét létrejött az 'ensúly lehetősége! :D
Persze ez az elmélet is sántít, hiszen azt mondják: 1ensúly az Erőben (nem a politikában...) De ha a politikában nincs 1ensúly, akkor a világban sem lehet, és szvsz így az erőben sem nagyon, hiszen az átjárja a világot! (Ugye Yoda mester? :D :wink: )

"Aure entuluva!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #179151 Írta: Yavanna

Lamorak írta:

Brisa írta:

Dínchamion írta:

Brisa írta: A 4. epizódban Ben miért hagyja, hogy Vader megölje Luke szeme láttára? Ezt sosem értettem...

Addig is, amíg Lamorak megérkezik, hadd tolmácsoljam az ő gondolatát, ami nekem nagyon szimpatikus (bár az is igaz, h magamtól nem jutott eszembe): így párhuzamot lehet vonni a Phantom és a New Hope (:?:) között... Ben pontosan ugyanazt csinálja Luke-kal, amit vele csinált ... khm... elfelejtettem a nevét :oops: , szóval a mestere (ugyebár a Darth Maulos harc a Phantom végén).

Na tessék, ezért (is) jók nagyon a prequelek, mert erre is választ lehet adni -- és hihetetlenül finom jelentésmódosulásokkal és párhuzamokkal van tele az egész. :wink:

Khm... lehet, hogy párhuzamnak párhuzam, de magyarázatnak nem magyarázat. :wink:

Már amennyiben fiktív karakterek motivációira bármilyen 'magyarázat' adható... Sokkal inkább az az érdekes, milyen funkciója van ennek a helyzetnek Oni-Wan és Luke történetében, milyen módon határozzák meg a későbbi cselekedeteiket, stb. A helyzet mindenesetre kétségkívül hasonló; és mindkettőjük életében törést jelent: Obi-Wan ekkortól számít mesternek, Luke pedig itt indul el (lesz elkötelezett) végleg amellett, h saját maga keresse tovább a Jedivé válás útját. Mindkét esetben egy olyan 'traumatikus' élményről van szó, amely jelentősen kihat a karakter további történetére. A párhuzamot pedig Obi-Wan teremti meg, azzal, h Vader előtt leereszti a kardját, ezzel pedig komponál egy olyan 'látványt' Luke-nak, amiben annak idején neki is része volt.

Igen-igen, ez mind szép meg jó, de valahol elsunnyasztottátok a -szvsz.- lényeget!
Valóban van párhuzam, de Qui-Gonnak esze ágában sem volt meghalni, amíg Obi-Van önként döntött így (Lamorak: Kérlek ne köss bele, tudom, hogy hibás, de tudod hogy hogyan gondolom! :wink: ) Ez alapvető különbség!
Hogy Obi-Van miért döntött így? Elhangzott a szájából valami ilyesmi mondat: "Nem győzhetsz Dart'! Ha most halálra súlytassz, nagyobb lesz az erőm, mint sem azt el tudnád képzelni!" Nem tudom hol az igazság, de én ebből mindig valami olyasmit vettem le, hogy átadja az erejét Lukenak, benne él tovább, vagy valami ilyesmi!
:roll:

"Aure entuluva!"

Több
20 éve 7 hónapja #179059 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Star Wars
Elkezdtem viszaolvasni az összes oldat, mert elkezdett érdekelni az egész.
Azon gondolkodtam, hogy a főhősök miért mindig forrófejűek, amikor
a mesterük többször figyelmzteti őket arra, hogy ez lesz a vesztük,
aztán meg mindig kiderül, hogy ők a legjobb képességűek.
Az összes sztori, ami mostanában születtett ilyen.

Ezek a mackók sztem nem kellettek volna a 6. részbe, ezzel nem lett
olyan "emelkedett" a film, ami nekem jobban tetszett volna.

A 5. részben Luke, amikor Yoda tanítja nagyon idegesítő, nem is
értem miért a 4. részben tök normális volt, most meg ilyen idegbeteg.
Lehet, hogy azért csinálták, hogy jobban kijöjjön a jellemfejlődése,
a 6. részben már a kéz Jedi lovagot láthassuk, de azért mégis...

Furcsa, hogy, mindig van egy dumagép a filmben (C3PO, vagy Jar Jar).
Azthiszem az 1. részben nagyon megszólták Jar Jart, ezért a 2.ban
már jóval kevesebb szerepet kapott, ami azért eléggé feltűnő.

4.es koromban imádtam az egészet (Star Warsos matricák rúlzz :lol: ),
de valahogy azóta nem is talán másfél éve az 1. részt néztem meg sokat.
nekem a 2. rész kifejezetten nem tetszett.

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
20 éve 8 hónapja #173621 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: Star Wars

Dínchamion írta: Ezt nem értem. :? Miért ne lehetnének a későbbiekben is Sithek?

Mind a két Sith halott - a mester és a tanítvány is, így a tudásuk is elveszett. Lehet más is Sith, de már nem követheti azt a vonalat, amit Palpatine és Vader.

Több
20 éve 8 hónapja #173468 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Star Wars

Alyr Arkhon írta: Érdekes magyarázat, de nekem az a kérdésem volna, hogy mit gondoltál/tatok erről a prequelek megtekintése előtt?
Hiszen - ha hinni lehet a pletykáknak - az SW 4-5-6 elkészítésekor Lucasnak még csak nagyon vázlatos ötletei voltak arról, hogy honnan is érkeztek a szereplők és mit csináltak a film jelene előtt. Ezt nagyrészt a 90es években találta ki. Azt értem, hogy nagyon finom előreutalás van az ep1ben, de a 4. rész-belivel vitatkoznék, ugyanis egy akkor még nem biztos dologra elég nehéz utalni.

És ne mondd, h nem számítottál rá, h ezt fogom mondani...
Engem személy (és szokás) szerint egyáltalán nem érdekel, Lucas mire gondolt, mit tudott, vagy mire tudott utalni. A lényeg az, h amikor nézem a két filmet, ezt látom. Semmi más nem számít. Amíg nem volt Phantom, nyilván párhuzam sem volt, és addig ezt a részletet máshogy kellett értelmezni; most, h már van, nem érdekel, h a Phantom előtt utalás volt-e a New Hope-beli kép. Pont ebben látszik, hogyan írja át a jelentéseket a prequel, és pont ettől izgalmas--egészen olyan a dolog, mint a Túrin-utalás Samu figurájában (a Szilmarilok ismeretében ill. anélkül).

Összefoglalva: vmi nem attól utalás vagy párhuzam, h 'annak van szánva'. Senkit nem érdekel, 'minek vannak szánva' az elemek egy műalkotásban; az az érdekes, h mik, és milyen viszonyokat mutatnak.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
20 éve 8 hónapja #173459 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Star Wars

Lamorak írta:

Brisa írta:

Dínchamion írta:

Brisa írta: A 4. epizódban Ben miért hagyja, hogy Vader megölje Luke szeme láttára? Ezt sosem értettem...

Addig is, amíg Lamorak megérkezik, hadd tolmácsoljam az ő gondolatát, ami nekem nagyon szimpatikus (bár az is igaz, h magamtól nem jutott eszembe): így párhuzamot lehet vonni a Phantom és a New Hope (:?:) között... Ben pontosan ugyanazt csinálja Luke-kal, amit vele csinált ... khm... elfelejtettem a nevét :oops: , szóval a mestere (ugyebár a Darth Maulos harc a Phantom végén).

Na tessék, ezért (is) jók nagyon a prequelek, mert erre is választ lehet adni -- és hihetetlenül finom jelentésmódosulásokkal és párhuzamokkal van tele az egész. :wink:

Khm... lehet, hogy párhuzamnak párhuzam, de magyarázatnak nem magyarázat. :wink:

Már amennyiben fiktív karakterek motivációira bármilyen 'magyarázat' adható... Sokkal inkább az az érdekes, milyen funkciója van ennek a helyzetnek Oni-Wan és Luke történetében, milyen módon határozzák meg a későbbi cselekedeteiket, stb. A helyzet mindenesetre kétségkívül hasonló; és mindkettőjük életében törést jelent: Obi-Wan ekkortól számít mesternek, Luke pedig itt indul el (lesz elkötelezett) végleg amellett, h saját maga keresse tovább a Jedivé válás útját. Mindkét esetben egy olyan 'traumatikus' élményről van szó, amely jelentősen kihat a karakter további történetére. A párhuzamot pedig Obi-Wan teremti meg, azzal, h Vader előtt leereszti a kardját, ezzel pedig komponál egy olyan 'látványt' Luke-nak, amiben annak idején neki is része volt.

Hmmm...
Érdekes magyarázat, de nekem az a kérdésem volna, hogy mit gondoltál/tatok erről a prequelek megtekintése előtt?
Hiszen - ha hinni lehet a pletykáknak - az SW 4-5-6 elkészítésekor Lucasnak még csak nagyon vázlatos ötletei voltak arról, hogy honnan is érkeztek a szereplők és mit csináltak a film jelene előtt. Ezt nagyrészt a 90es években találta ki. Azt értem, hogy nagyon finom előreutalás van az ep1ben, de a 4. rész-belivel vitatkoznék, ugyanis egy akkor még nem biztos dologra elég nehéz utalni.

Dín: A sötét Jedik nem lesznek rögtön Sithek, az ugyanis egy másik iskola, és olyan diszciplínákat is tanulnak benne, amire a Jedik csak néznek. ( ja és azt is megtanulják, hogy kell a kék vagy zöld fénykardból pirosat csinálni)
Pl: A Kancellár, azaz Sidius nagyúr, azaz Palpatine mindent előre eltervezett, kitörölt egy bolygót, de előtte kiadta a parancsot hogy gyártsanak neki hadsereget, befolyása alá vonta a Kereskedelmi szövetséget, és finoman irányította Amidalát hogy a konfliktus okán ő lehessen a kancellár, nem esett nehezére az sem, hogy befolyása alá vonja az egész Szenátust (az elenyésző kisebbséget - akikre nem hagy az erő - kivéve, de úgyis kell aki ellene szavaz különben gyanús) mindezt a Jedik orra előtt... sőt, leárnyékolja a Jedik jövőbelátását, és az orruknál fogva vezeti őket a biztos pusztulásba...
Erre egy Jedi a megfelelő felkészítés és tanítás nlkül, ha mégoly magas a midiklorian szintje , mint Yodának, nem képes mert nem ismeri a módszert.
Tehát attól, hogy egy Jedi átfesti a fénykardját, még nem lesz Sith...

Igen, tulképp akkor állna helyre az egyensúly ha Luke a Sötét Oldalra pártolna, miközben Leia maradna a világoson, mivel ők mindketten Anakin gyermekei...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 8 hónapja #173452 Írta: Lamorak

Brisa írta:

Dínchamion írta:

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 8 hónapja #173420 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Star Wars

Elza Eldaniella írta: Din, én azt a kérdést - hogy Vader/Anakin, hogyan teljesíti be a jóslatot - úgy értelmeztem, hogy úgy hoz egyensúlyt, hogy elpusztítja a Sith vezért és saját magát, véget vetve a Sitheknek.

Ezt nem értem. :? Miért ne lehetnének a későbbiekben is Sithek?

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
20 éve 8 hónapja #173404 Írta: Elza Eldaniella
Din, én azt a kérdést - hogy Vader/Anakin, hogyan teljesíti be a jóslatot - úgy értelmeztem, hogy úgy hoz egyensúlyt, hogy elpusztítja a Sith vezért és saját magát, véget vetve a Sitheknek.
De ugyankkor sötét Jedik lehetnek még a későbbiekben - de azok nem Sithek lesznek - régebben a Köztársaság előtt is voltak eltévejedett Jedik, akik nem Sithek voltak.
Én valahogy így látom a dolgokat az eddigi állás szerint, de lehet, hogy igazad lesz, a 3. filmben választ kapunk erre is.

Több
20 éve 8 hónapja #173358 Írta: Dínchamion
Ja, igen: fel lehetne tenni a kérdést, hogy ha Vader nem a Jedi Visszatér végén teljesíti be a jóslatot, akkor mikor... Szvsz ez egy izgalmas téma, és az is lehet, hogy csak az Episode III. fog rá választ adni.

Addig is gondolkozom, hátha szülök vmit. :wink:

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #173357 Írta: Dínchamion
Hm. Elég halott ez a topic. :(

A következő jutott eszembe (egyrészt arról, h mindjárt még egyszer megnézem a Klónokat, plusz lesz az eredeti trilógia az RTL Klubon, ha jól értettem):

Beszéltünk/tetek arról, hogy a Jedi Visszatér végén tul.képpen Vader beteljesíti a jóslatot azzal, hogy elpusztítja a Császárt (és ezzel önmagát is), tehát mindkét Sith eltűnik -- és ugyebár ez lenne az a bizonyos "egyensúly az Erőben". Nos. Azon gondolkoztam, hogy ha egy kétpólusú rendszerből elvonom az egyiket, akkor azt bajosan nevezhetem egyensúlynak. Ahogy szerintem a GyU-ban sem attól van egyensúly (ha ugyan van, most már ebben sem vagyok biztos), hogy Szauront elpusztítják.

Ha nagyon merész akarnék lenni, akkor azt mondhatnám, hogy 1. Anakin/Vader azzal hozott egyensúlyt, hogy a Sith egyik leghatalmasabb tagja lett (bár ezen még gondolkoznom kell, mert ez így kicsit sántít); 2. ezt a gondolatot (mármint h nincs egyensúly, és elbillen a mérleg) lehetne folytatni egy esetleges 7-8-9-ben. Igaz, az már nem Vaderről szólna, de talán nem ártana elmozgatni a fókuszt.

Vélemény?

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #172836 Írta: Dínchamion

Brisa írta:

Dínchamion írta:

:) Pont a lényeg maradt le. Szóval valószínűleg Obi-Wan ugyanazt az érzelmi hatást akarta elérni Luke-nál, ami vele is történt. :wink: (Vagy hasonló, nem tudom rendesen elmagyarázni... :oops: Lamorak! Hol vagy?)

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #172811 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Star Wars

Dínchamion írta:

Brisa

Több
20 éve 8 hónapja #172809 Írta: Dínchamion

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #172804 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Star Wars
A 4. epizódban Ben miért hagyja, hogy Vader megölje Luke szeme láttára? Ezt sosem értettem...

Brisa

Több
20 éve 8 hónapja #172473 Írta: Alyr Arkhon

Dínchamion írta:

Alyr Arkhon írta:

Dínchamion írta: Tul.képpen miért nem lehet még egy olyan formátumú karakter, mint Anakin/Darth Vader? Persze nem "másolásra" gondolok. :wink:

Alyr: akkor a prequelek tetszettek, a szinkron nem. :) Ugye?

Sőt, a szinkron is jó, kivéve ezt az egy szót... :D

Anakinból szvsz egy elég egy Galaxisra...

Miért? Szerintem a SW-univerzum legalább olyan értékes, mint Középfölde, és szvsz bűn lenne itt abbahagyni.

Kérdés, hogy 7-8-9 legyen-e, vagy a régebbi történetekből szemezgessenek. Én pl. örömmel látnám a KoTOR (Knights of The Old Republic) történetét filmen és/vagy jól megírva regényben. :wink:

Van egy rakás lehetőség.

Kotor? Hmmm... :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 8 hónapja #172464 Írta: Dínchamion

Alyr Arkhon írta:

Dínchamion írta: Tul.képpen miért nem lehet még egy olyan formátumú karakter, mint Anakin/Darth Vader? Persze nem "másolásra" gondolok. :wink:

Miért? Szerintem a SW-univerzum legalább olyan értékes, mint Középfölde, és szvsz bűn lenne itt abbahagyni.

Kérdés, hogy 7-8-9 legyen-e, vagy a régebbi történetekből szemezgessenek. Én pl. örömmel látnám a KoTOR (Knights of The Old Republic) történetét filmen és/vagy jól megírva regényben. :wink:

Van egy rakás lehetőség.

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #172463 Írta: Alyr Arkhon

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 8 hónapja #172461 Írta: Dínchamion
Tul.képpen miért nem lehet még egy olyan formátumú karakter, mint Anakin/Darth Vader? Persze nem "másolásra" gondolok. :wink:

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #172341 Írta: Alyr Arkhon

Dínchamion írta: Azon gondolkodtam éppen, h ha _nem_ nézzük az eredeti trilógiát, akkor jók-e a prequelek... Mert ugye éppen azzal játszanak, hogy átalakítsák az eredeti trilógia jelentés(réteg)eit.

De minél jobban gondolkozom, annál inkább 'igen' a válaszom. :)

Érdemes lenne esetleg azt megnézni, h ha nem azt nézzük, hogy a prequelek mit ismételnek (ill. a fikció kronológiája szerint tul.képpen a 4-5-6 ismétel), ill. mit alakítanak át, tehát nem az eredetihez kapcsolódó viszonyait vesszük kiindulásnak, akkor milyen jelentéseket generálnak.

Huh. Remélem érthető. :)

Ja, igen. OFF.

Drizzt írta: De akkor is viva eredeti trilógia :)

Viva prequelek, azon belül is viva Klónok, azon belül is viva Natalie/Padmé. :D

ON.

Nekem egyetlenegy dolog nem tetszett a prequelekben, méghozzá az, hogy a szinkronban lézerkardot mondanak fénykard helyett...
Pedig a fénykard olyan jól hangzik (és meg is van szova)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 8 hónapja #172338 Írta: Dínchamion
Azon gondolkodtam éppen, h ha _nem_ nézzük az eredeti trilógiát, akkor jók-e a prequelek... Mert ugye éppen azzal játszanak, hogy átalakítsák az eredeti trilógia jelentés(réteg)eit.

De minél jobban gondolkozom, annál inkább 'igen' a válaszom. :)

Érdemes lenne esetleg azt megnézni, h ha nem azt nézzük, hogy a prequelek mit ismételnek (ill. a fikció kronológiája szerint tul.képpen a 4-5-6 ismétel), ill. mit alakítanak át, tehát nem az eredetihez kapcsolódó viszonyait vesszük kiindulásnak, akkor milyen jelentéseket generálnak.

Huh. Remélem érthető. :)

Ja, igen. OFF.

Drizzt írta: De akkor is viva eredeti trilógia :)

Viva prequelek, azon belül is viva Klónok, azon belül is viva Natalie/Padmé. :D

ON.

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #172334 Írta: Lamorak

Drizzt írta: Háááát, azért annyira nem bonyolult jellem :) De akkor is viva eredeti trilógia :)

Nos, szerintem az eredeti trilógiával együtt már kellően bonyolult és elgondolkodtató. Miért ne lenne az?

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 8 hónapja #172329 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Star Wars
Háááát, azért annyira nem bonyolult jellem :) De akkor is viva eredeti trilógia :)

Több
20 éve 8 hónapja #171807 Írta: Dínchamion

Drizzt írta: engem az egész világ ejtett rabul, és egy csomó fontos személyiséget leltem benne...a 7., 8., 9. epizód pont azért tetszett, mert...olyanööö kevésbé mesejellegű, mindamellett van benne egy-két árnyaltabb személyiség...nem csak rossz és jó.

Azért az eredeti trilógiában + a prequelekben sem csupán jó és rossz van... :wink: Ott van pl. rögtön Anakin: senki nem mondhatja, hogy az ő karaktere tisztán rossz v. jó...

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #171794 Írta: Elza Eldaniella
Az egyik külföldi SW honlapon olvastam, nagyon úgy tűnik, hogy február 10-én, - ha minden igaz - bejelentik, szeptember 21-én megjelenik a klasszikus Star Wars-trilógia felújított változata DVD-n . A filmek állítólag négy lemezen jelennek meg.

Több
20 éve 8 hónapja #171480 Írta: Drizzt
hja, hogy el kellett volna olvasnom a többi hozzászólást is :) Akkor viszont megindoklom a magánvéleményemet. Nekem nekem Anakin-saga a Star Wars...engem az egész világ ejtett rabul, és egy csomó fontos személyiséget leltem benne...a 7., 8., 9. epizód pont azért tetszett, mert...olyanööö kevésbé mesejellegű, mindamellett van benne egy-két árnyaltabb személyiség...nem csak rossz és jó. Érdekes az is, hogy megfordultak a szerepek (köztársaság/birodalom)...depersze mindenkinek megvagyon a maga véleménye...

Több
20 éve 8 hónapja #171477 Írta: Drizzt
Olvastad a Timothy Zahn által írt 7., 8., 9. epizódot ? Sztem elég jók, persze ez magánvélemény...

Több
20 éve 9 hónapja #169296 Írta: Alyr Arkhon

Áfonya írta: www.movieweb.com/media/news/01_04/e3low.mov

Ez már EPIII, kis fénykardos behind the scenes. 8) Gyorsan szedjétek le, amíg még fenn van.
[size=9:3o43ex8p]AhhhEwan! 8O [/rajongólány][/size]

Persze, leszedték...

Ugyan, tegnap néztem a fixpötty tv-t és valaki megkérdezte smsben mikor lesz GyU 4-5-6... :D
Kb akkor amikor a 7-8-9, bár a SWt könnyebb folytatni mint a GyUt csak éppúgy nem érdemes.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 9 hónapja #168503 Írta: Lamorak

Obi-Wan (Ben) Kenobi1 írta: A 7-8-9. rész szvsz minden vérbeli Star Wars-rajongó rémálma. A Star Wars-saga Anakin életéről szól, miként hozza létre az egyensúlyt az Erőben. Szvsz folytatásra nincs szükség.

Pontosan, ennél többet nem is érdemes mondani :)

Obi-Wan (Ben) Kenobi1 írta: Én speciel az EU-t (Expanded Universe) sem szeretem túlságosan, de ez magánvélemény.

Igen, én is ezért szoktam mondani, h talán hiba volt Lucastól autorizálni ezt a sok tehetségtelen szerző által rosszul és rosszabbul megírt szöveget (mondjuk a filmekből írt regények is rettentőek mint szövegek; egyszerűen hajmeresztő, mennyire nem tudnak írni ezek az emberek). De ez az ő dolga; nekem annyi érdekeltségem van, h mindig megmondom, h mikor a SW-ról beszélek, akkor a filmekről és a belőlük írt szövegekről beszélek.

Dín: nyáron a Szeged melletti sci-fi táborban tartottam egy előadást a SW és Tolkien kapcsolatairól, ahol főleg az ilyesmiket tárgyaltam. A címe (jellemző módon) 'Vader és a szilmarilok' volt. Vázlata megvan, elküldhetem, ha gondolod; hogy mikor tudom megírni rendesen, az még a világ esőfüggönye mögött rejtőzik; mindenesetre nyáron nagyon örültem ennek a lehetőségnek, mert végre volt rá mentségem, h átgondoljam mindazt, amit Tolkien és a SW hasonlóságairól szoktam mondogatni.

Lamorak
(Aristotelés)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.696 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére