- Köszönetek: 0
Star Wars
- Áfonya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Brisa írta: Egy érdekesség: A Birodalom visszavágban Ben azt mondha, hogy Yoda az ő mestere is volt. Pontosabban valami ilyesmit mond: "engem is ő tanított". De az I. és a II. részben nem láttunk ilyet. Esetleg olyan általános dolgokra gondolt, mint amilyen a Jedi-gyerekeknél is történt?
Minden valószínűséggel. Szegény Ben akkor még nem tudta, hogy Qui-Gon volt a mestere... No de viccet félretéve, az én magyarázatom erre az, hogy Ben bajosan állhatott volna le elmesélni a félig eszméletlen Luke-nak, hogy "Hja, menj el a Dagobah rendszerbe, ott van Yoda, aki ugyan tanított engem, de a mesterem konkrétan nem ő volt, hanem egy Qui-Gon Jinn nevű fazon, aki ugyan már meghalt, te meg életedben nem hallottál róla, és egyébként is..." Luke meg addigra kifekszik. Egyszerűbb volt azt mondania, hogy Yoda tanította.
De egyébként szerintem Yoda valóban tanította is Obit, ha az EPII-t vesszük alapul, akkor ugyanolyan alapoktatásban részesült, mint a kis padawanok. (Ha egy-két Expanded Universe regényt, akkor már nem - de az más lapra tartozik.)
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lord Maul
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Brisa írta: L. Maul: Belegondoltam, de nem jöttem rá. Esetleg egy kis segítség...?
(A helyére lépés szerintem gyenge megoldás lenne... )
Brisa, dióhéjban:
EP I/EP IV
Két "nagyon gonosz" figura az előtérben. Nincs kérdés, gonoszak, undorítóak. Tarkin/Vader, Sidious/Maul. Az egyiket pedig elpusztítják a jók.
Vic: Maul nagyon is jól működik ebben a "funkcióban", olyan karizmatikus figura, hogy csak na. Nem is illene hozzá, hogy beszéljen, intrikáljon, vagy akár pislogjon.
Háttérben ott van egy és ugyanaz a személy, Palpatine és az Uralkodó. Másként, de mindketten a "homályban" vannak.
EP II/EP V
Kicsit előkerülnek a háttérből a "főgonoszok", de még mindig keveset tudunk róluk. A Császár hologramon beszél Vaderrel, Palpatine kezd egyre "gonoszabá" válni a II-ben. Abban nyilvánul meg, hogy egyre több hatalom összpontosul a kezében, ergo minél több a hatalma, annál gonoszabb.
De, az igazán fontos, hogy megjelenik egy olyan gonosz-kép, aminek a vezérmotívuma, hogy valaha jók, Jedik voltak. Vader megpróbálja Luke-ot, Dooku megpróbálja Obi-Want megnyerni magának (együtt legyőzhetjük a főgonoszt!), de ellenállnak. (ugyanaz a mondat: "No! This is impossible!)
Ep II külön hatalmas fogása Sidious "eltűntetése", utána meg előkerülése - zene, említés, végül teljes valójában. Csúcs!
EP III/EP VI
Előjön a főgonosz. "Idejön az Uralkodó", Palpatine felfedi kilétét. A jót próba elé állítják, küzdjön meg az algonosszal. (Vaderrel, Dookuval). Anakin elbukik, Luke sikerrel jár.
Ennyi Brisa.
Elvileg a trilógiák "rímelnek", ha kicsit belegondolsz, nem csak abba, hogy milyen jó, hogy mások szerint is milyen szar már Yoda, akkor találhatsz egynéhány érdekes hasonlóságot, hasonló helyzeteket, amelyek fényében talán a te számodra is egy kicsit talán új, mélyebb jelentésekkel ruházódhatna fel a klasszikus trilógia is.
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ulmo
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Lord Maul írta: Tar: igen. Amidala pakol a bőröndjébe, igazad van, valóban szörnyű! Az is egy nagyon fontos és király jelenet, úgy látom, azt is ki kellene elemeznem mint a Yoda and the Younglingset, de nem fogom, mert felesleges.
L. Maul: Kérlek, elemezd ki nekünk. Ha már van egy ilyen topikunk, akkor töltsük is meg tartalommal. Én nagyon kíváncsi lennék a véleményedre. (Annak ellenére, hogy nem igazán értem, mi a baj azzal a jelenettel.)
A Yodás kérdést ne kezdjük újra...
Illetve csak annyira, hogy szerintem Dookut Yoda fogja megölni, és nem Anakin. Gondolom te arra gondoltál, hogy Palpatine jobb kezének helyére majd megvív a két 'jelölt'. Szerintem nem ez fog történni, ugyanis szükség van a Sith-ekre, ugyanis a Jedik lemészárlásához kell az ember. Szerintem, Palpatine (mi is a másik neve?) Dookut fogja Yoda után küldeni, megvívnak, a Sith meghal, Yoda viszont soha többé nem kerül elő csak Luke számára.
Egy érdekesség: A Birodalom visszavágban Ben azt mondha, hogy Yoda az ő mestere is volt. Pontosabban valami ilyesmit mond: "engem is ő tanított". De az I. és a II. részben nem láttunk ilyet. Esetleg olyan általános dolgokra gondolt, mint amilyen a Jedi-gyerekeknél is történt?
Brisa
- Áfonya
- Nem elérhető
Lord Maul írta: Ja, és a Baljósban (gyerekfilm persze...) statiszták a színészek. kire gondolsz? Szerintem Liam Neeson egyenesen nagyot alakít, McDiarmid is, Natalie is, sőt, Ewan is. Bizonyos szemszögből nézve! Mindegy, nem folytatom, kezdem tényleg nagyon elfogultnak érezni magam, nekem pl. Shmi "haldoklása" nagyon is hiteles volt.
Hja, a Baljóst ha másért nem, hát Liam meg Ewan miatt érdemes volt elkészíteni... na meg megnézni is! Bár azért azt meg kell súgnom, hogy bár tényleg jól játszanak, azért az effektek (meg JarJar... ) kissé (néhol nem is kissé) elnyomják őket.
Shmi haldoklása: ezt is hallottam már fikázni eleget. (Nem lehet megbékélni, úgy látszik... ) Sztem igenis nagy jelenet. Én személy szerint elérzékenyültem akkor. (Kövezzetek meg. )
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Dez
- Nem elérhető
Végre, végre nem csak egy bábú volt, így voltak normális - és egy idegen lénytől elvárható -, bár emiatt néha furcsának arckifejezései. Dehát nem ember, könyörgöm! Miért ne lehetne másféle, mint mi??
És a harc: végre megmutatta, hogy nem csak egy totyogó öreg kis gnóm, hanem igazi Jedi, sok fénykardforgató harcos kitűnő kiképzője. Olyan szerintem, mint egy apró, bölcs kis kínai mester, aki nem használja az erejét, csak ha szükség van rá. És be kell látni, ott, abban a helyzetben erre igenis szükség volt! És a többi Jedi sem kardozott többet abban a részben, mint ő (Ld. Mace Windu), csak tőle volt meglepő a dolog...
(Majd még folytatom, ha eszembe jut vmi.)
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Lord Maul
- Nem elérhető
Ja, egyébként nem tudok még elképzelni sem, hogy hogy lehet ilyen előítéletesen beülni a moziba, mint ti. Én 4 éves korom óta a klasszikus trilógián éltem, mégsem volt az a fejemben, hogy Yoda nem is ilyen, mert nem ilyennek képzeltem. Na mindegy. Hagyjuk egymást békén, ez a lényeg, én se fogom magam felidegesíteni, ti tartsdatok engem elfoguktnak, ez a legegyszerűbb megoldás.
Yoda rossz arcmimikája: én nagyon szeretném, ha Gollamnak ilyen rossz arcmimikája lenne majd a TTT-ben!
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
- Áfonya
- Nem elérhető
Tar-Ancalime írta: A neonfényes city nagyon nem illett bele-iszonyúan zavart!Az volt az érzésem,h.egy tök átlagos mai sci-fit látok,amit Japánban forgattak...!
Coruscant egy modern nagyváros. Az EPI-ban is így nézett ki, csak ott nem láttuk este, meg a "Lower Levels"-ből, az alsó szintekből se mutattak semmit - ami ugye tele van bárokkal, neonreklámokkal, stb.-vel, mint minden metropolisban. "Átlagos mai sci-fi": hogy érted, hogy mai? Mai sci-fi elviekben nem létezik ugye, mivel még nincsenek levegőben közlekedő siklóink meg űrjárgányaink...
Japán: azért az SW nem anime-sci-fi...
Amikor röhögnöm kellett:Amidala pakol a bőrőndjébe-hát ez kész!most akkor mi is ez a film??
Ööö, lehet, hogy hüle vagyok, de ezt nem értem.. Miért ne pakolhatna? A messzi galaxisokban a fákon nőnek a ruhák vagy hogy? (Mondjuk Amidala esetében lehet hogy ez a helyzet, mert a hajviseletei is szinte a semmiből kerülnek elő mindig... pl. a Tatooine-on ki a halál csinálta meg a haját?? 8O )
-klónhadsereg-(bár nem értem minek kellett Jango Fettet erőltetni és Boba gyermekorára sem voltam túl kíváncsi)
Sztem nagyon jó ötlet volt a Jango-Boba dolog. A klasszikus trilógiában Boba csak egy arctalan fejvadász, és én mindig azon gondolkodtam, hogy hogy nézhet ki a sisak mögött! (Hja, most már tudjuk, elég helyes kis kölök vót... ) Egyébként azért "erőltették" mert Boba nagy favorit az SW rajongók körében, és Lucas gondolta, hogy kíváncsiak lennének a hátterére.
Zene:Williams hozta a formáját,bár határozottan zavart,hogy a film végén a Bir.vvág fő témáját rakta be-ettől sajna még nem lesz SW feelingem...
Azért nekem eléggé az lett tőle... végülis a leendő Császár, a már-már kész birodalmi rohamosztagosokra emlékeztető klónok, meg a fél-csillagrombolók alá Te nem tudom milyen zenét képzeltél volna el... sztem, így, hogy tudjuk az elkövetkező eseményeket, hátborzongató volt...
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Brisa
- Nem elérhető
Tar-Ancalime írta: Yoda:nem tetszett.Az arcmimikája abszolúte rossz volt és a személyisége is teljesen más volt így sztem-illúzióromboló-számomra.Amikor a vége felé ott parancsolgat a hajón és ahogy néz-iszonyú erőszakos vhogy.Amikor kardozni=pattogni kezdett,csak sírni tudtam az elfojtott röhögéstól-hiába próbáltam meg komolyan nézni a jelenetet.
Na végre valaki, aki megért! Tökéletesen egyetértünk.
Áfonya: Rendkívül megnyugtató, hogy már két ember is leszált a Jedik Jedijéről, a híres-neves, filmben nagyon helyes (életben bűn csúnya ) Luke Skywalkerről. Mondjuk nálam csak a második Vader után. Hittétek volna?
"Brisa: Yoda természetesen nem fogja Dookut legyőzni, Anakin fogja Dookut legyőzni, ha kicsit belegondolsz, rájössz "
L. Maul: Belegondoltam, de nem jöttem rá. Esetleg egy kis segítség...?
(A helyére lépés szerintem gyenge megoldás lenne... )
Brisa
- Lord Maul
- Nem elérhető
Brisa: Yoda természetesen nem fogja Dookut legyőzni, Anakin fogja Dookut legyőzni, ha kicsit belegondolsz, rájössz miért, elég egyértelmű. Padmé szerintem (remélem) meg fog halni az Ep III-ban, lehet Lucas
nincs tisztában a modern pszichológia eredményeivel.
Vic: "rengeteg plagizálás" - na ez az, amin felidegesítem magam. Mivel természetesen alapállás mindenkinél a klasszikus trilógia szentsége és sérthetetlensége, ami egyáltalán nem plágium, mégis ajánlom a következő filmeket megtekintésre, esetleg tanulságos lehet:
-Ben Hur
-Flash Gordon sorozat (még a sárga gördülő felirat is "plágium"!)
-western-filmek
-Metropolis
-Kurosawa filmjei
stb. stb.
Az Ötödik Elem: nos fordítva, az Ötödik Elem készült Coruscant látványterveiből. Ezek egyébként már elég régiek.
Ezek a "plagizált dolgok" egyébként szokásosak bizonyos filmekben, nem plagizálást jelent, egyfajta "tisztelgés", "újraértelmezés" imho. Pl. Harry Potter kviddics meccs eleje, tiszta Gladiator, egy az egyben, kamerától, világosítástól a hangeffektekig. "Join me" - mondja Voldemort, mintha James Earl Jones mondaná, vagy pl. az unikornis-vér Matrix egy az egyben, nem tudom igazából az miért divat, de engem nem zavar, és én az ilyet nem nevezem "plágiumnak".
Ja, és a Baljósban (gyerekfilm persze...) statiszták a színészek. kire gondolsz? Szerintem Liam Neeson egyenesen nagyot alakít, McDiarmid is, Natalie is, sőt, Ewan is. Bizonyos szemszögből nézve! Mindegy, nem folytatom, kezdem tényleg nagyon elfogultnak érezni magam, nekem pl. Shmi "haldoklása" nagyon is hiteles volt.
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Nos,még emésztenem kell egy kicsit,hogy egészen "kifinomult " véleményt alkothassak,de azért annyit elmondanék,hogy:
-Igazából nem tudom,jobb vagy rosszabb volt-e az első résznél.Bizonyos szempontból igen.A dramaturg már jobb volt egy fokkal,a történet viszont vhogy nem állt össze kerek egésszé...
-A látványvilága tökéletes lsd Kamino stb-a Naboo sztem is nyálas-az ember azt hinné,csak a romantikus környezet "adta az ötletet,hogy szerelmesek legyenek-a vörös rózsák látványától lumbágót kapok!
A neonfényes city nagyon nem illett bele-iszonyúan zavart!Az volt az érzésem,h.egy tök átlagos mai sci-fit látok,amit Japánban forgattak...!
Amikor röhögnöm kellett:Amidala pakol a bőrőndjébe-hát ez kész!most akkor mi is ez a film??
Anakin:Szerintem ez a csávó elég jó volt.Anakint egyértelműen jól sikerült megformázni-jól érzékeltették,mint tör fel belőle lassanként az Erő sötét oldala-a dühkitörései,a sötét tekintete és az önfejűsége remekül érvényesültek és ez igencsak a film javára vált.
Yoda:nem tetszett.Az arcmimikája abszolúte rossz volt és a személyisége is teljesen más volt így sztem-illúzióromboló-számomra.Amikor a vége felé ott parancsolgat a hajón és ahogy néz-iszonyú erőszakos vhogy.Amikor kardozni=pattogni kezdett,csak sírni tudtam az elfojtott röhögéstól-hiába próbáltam meg komolyan nézni a jelenetet.
Christopher Lee meg mintha már eljátszotta volna ezt a szerepet 1 másik filmben...-nem szólva a "párbajról"-hahaha
Obivan:elég jó,de miért kell neki nyomoznia-ez olyan..olyan-mintha egy átlagos akciókrimit néznénk-ha értitek...
Amidala-Anakin:nem volt olyan súlyos,mint vártam,sőt.Csak az zavart,hogy Padme rendszerint eléggé sokmindent megmutató rucikban jelent meg aztán meg ő magyaráz "Aninak"...
Obivan-Anakin:a köztük levő ellentét is eléggé jól kijött
Ami tetszett:jelenetet nem,csak pillanatokat tudok mondani:
-Amikor Anakin hozza Shmi holttestét és közben sötét arcot vág-az elég jó.
-Anakin és Dooku harca:nagyon jó az arcok megvilágítása
-klónhadsereg-(bár nem értem minek kellett Jango Fettet erőltetni és Boba gyermekorára sem voltam túl kíváncsi)
basszus nem jut eszembe több pedig direkt megjegyeztem!!!
Volt azért néhány zavaró apróság(nem is kevés)pl már a Birodalom visszavágban is idegesített,hogy levágnak 1 végtagot és az nem vérzik??
Zene:Williams hozta a formáját,bár határozottan zavart,hogy a film végén a Bir.vvág fő témáját rakta be-ettől sajna még nem lesz SW feelingem...
Összességében:hát-hát...ez a film sajna sokminden de nem az igazi Csillagok háborúja-de azért érdemes megnézni mindenképpen.
[Ja és én HAN SOLÓBA VAGYOK SZERELMES MÉG MINDIG!!!!!!
"A képzelet fontosabb,mint a tudás."
Albert Einstein
- Áfonya
- Nem elérhető
Midikloriánok: na attól én is kibukok. Valahogy nem veszem be a dolgot. Biológusi vénám annyira sikítja, hogy "mitokondrium", hogy egész egyszerűen zavar. Meg hogy a midikloriánok nemzették...áá... szép, szép, hogy a szeplőtlen fogantatásra akar játszani, de attól Vader nem lett volna kisebb arc, hogy van neki egy apja..
Brisa írta: Én azt hittem, hogy mindenki Han-ba volt beleesve...
Brisa, én Hanba voltam beleesve, ha ez megnyugtat!
Mivel Leia emlékezni fog az anyjára, ez azt jelenti, hogy Amidala minimum a gyerekei 3-4 éves koráig életben fog maradni.
Igen, ezen már én is elgondolkodtam... de az tuti, hogy nem természetes halállal hal meg, hiszen ahhoz túl fiatal. De akkor mi történhet vele a békés Alderaanon?? Lehet, hogy Palpi meggyilkoltatja?
Fru írta: Tudjátok, mi a szemétség? Hogy mindig csak Haydent éltetik, róla van poszter, cikk, minden, de Ewanról szinte semmi. Pedig Ewan sokkal jobb.
EZ ÍGY VAN!!! És az interjúkban is mindig Sam Jacksont meg Haydent látom! Hát hova tették ezek a szemüket??
Az oké, hogy Hayden most "sláger", de Ewan azért akkor is jobb!
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Dez
- Nem elérhető
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ma már jókat röhögök a séróján
Most nem nyilvánítok teljeskörű véleményt, mert az jó soká tartana, lkényeg, hogy én többre tartom az eredeti trilógiát, bár a klónok egészen jó volt. Hayden úgy viszonylag nyálaska, de sztem nem is volt rossz. Egészen átjött a ,,figyu, milyen gonosz lesz belőlem" fíling. ha az EpIII még jobb lesz (vagyis a szerelmes évődés (pfuj ) helyett lesz valami érdemleges), akkor sikerülhet nagyjából egységessé tenni a hatológiát.
Az EpI-ről nem nyilatkozom Csak annyit, hogy a midikloriánok engem kikészítenek. Ez eredeti részekben a jediség olyan misztikus, meg nem tudni micsoda, meg tényleg olyan ,,lenyűgöző", de ez, hogy szimbiózis meg kis sejtek v. miajó? Elég kiábrándító volt, hogy egy vérvételből megállapították, hogy ,,átjárja az Erő" a kis Anakint. (jó, hogy nem vizeletminta kell hozzá
ja erről jut eszembe. Honnan a francból jött, hogy a Klónokban mindenki ,,leanizza"????? Ani így, Ani úgy... hja, de amikor még télleg kicsi volt, sewnki nem becézte?! (na jó, ez szőszálhasogatás, de engem akkoris idegelt )
mára ennyi
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Brisa
- Nem elérhető
zsoff(manóclány) írta: Én viszont irrtó kíííváncsi vagyek az ep.3-ra!!!
Méghozzá arra ezen is belül,hogy hogy fog szegény-szegény Anakin teljesen elzülleni (helytelen kifeyezés...),
Erre én is nagyon kíváncsi leszek. Mert számomra még mindig nem egyértelmű. De annyit tudunk, hogy Palpatine keze benne lesz a dologban (valószínűleg kihasználja Anakin gyenge pontjait), és Ben-nel fog megvívni, aminek hatására beleesik valami forró löttybe. Így lesz Anakin Skywalkerből Darth Vader.
zsoff(manóclány) írta: mit fog ehhez Amidala szólni,hová fogják rakni a kedves gyermekeket(Luke és Leia!)+hogyan,kik...?
Egy biztos, Padmé nem fogörülni neki. Szerintem Obi-wan mellé fog állni Anakinnal szemben, ami persze csak olaj a tűzre. De persze előtte még nagyon jóban lesznek, hogy megfoganhassanak az ikrek. (Bár én úgy láttam, hogy Padmé hasa már az esküvőn domborodott... ) Aztán Anakin áttér a sötét oldalra, megvív a mesterével. Padmé Alderaanra megy Organa szenátorral. Szerintem ott is szüli meg a gyerekeket. (Nem lehetett terhes az esküvőn, tehát rosszul láttam. ) Ben Luke-ot Tatooinra viszi és Owenre meg Berura bízza, miközben ő maga elrejtőzik. Padmé Alderaanon marad a lányával. Mivel Leia emlékezni fog az anyjára, ez azt jelenti, hogy Amidala minimum a gyerekei 3-4 éves koráig életben fog maradni. (Ugyanis ennél korábbra már nem képes az ember visszaemlékezni. Azt már tudjuk, hogy Organa család neveli fel Leiát és elég korán bevonják a politikába.
zsoff(manóclány) írta: és hogyan megy Yoda a sárbolygóra(mianevemianeve?).Mármint...kiváncsi vagyok,miként fogják megközelíteni a dolgokat.
Dagobah a bolygó neve. Yoda egyszerűen a Jedik lemészárlása elől menekül el. De biztos vagyok benne, hogy még mielőtt elrejtőzne, megöli a mi Szarumánunkat, Dookut.
zsoff(manóclány) írta: mikor/hogy hal meg Amidala?mert Leia h.nő még emléxik rá v.melyest.És miért csak Luke-ot rejtik el?jaaaj,még ANNYIT lell várnunk!
Arra, hogy Padmé miért hal meg, én is kíváncsi leszek.
Leia is el van rejtve. Valószínűleg úgy lesz beállítva, hogy a baba az Organa család gyermeke. Anakint akkoriban nem a csecsemők fogják érdekelni.
Vic: Szerintem is roppan röhejes volt, hogy az a cicuska pont has-pólóvá szabta át azt a felsőt.
Én azt hittem, hogy mindenki Han-ba volt beleesve...
Brisa
- Fíriel
- Nem elérhető
zsoff: Ezeknek a kérdéseknek megválaszolására én is kíváncsi vagyok! (Ez értelmes volt!)
Tudjátok, mi a szemétség? Hogy mindig csak Haydent éltetik, róla van poszter, cikk, minden, de Ewanról szinte semmi. Pedig Ewan sokkal jobb.
Fru
- Aralataion
- Nem elérhető
Magától nem lophatott! Az csak a történelem fintora hogy újra és újra megismételjük elődeink bünét Anakin-Luke Padme-Leia...
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- zsoffija
- Nem elérhető
Méghozzá arra ezen is belül,hogy hogy fog szegény-szegény Anakin teljesen elzülleni (helytelen kifeyezés...),mit fog ehhez Amidala szólni,hová fogják rakni a kedves gyermekeket(Luke és Leia!)+hogyan,kik...?,és hogyan megy Yoda a sárbolygóra(mianevemianeve?).Mármint...kiváncsi vagyok,miként fogják megközelíteni a dolgokat.
mikor/hogy hal meg Amidala?mert Leia h.nő még emléxik rá v.melyest.És miért csak Luke-ot rejtik el?jaaaj,még ANNYIT lell várnunk!
És az a legysebb,hogy itt síruk,hogy jaj-jaj,a 2torony csak karácsonkor lesz.
Viszont az epzóde3at més el se kezdték...(vagyigen?),és az1-2rész közt is volt vagy 2évnyi tolódás!
ez-kissé póriasan megfogalmazva-TÖK GÁÁÁZ!
ja,és nem vagyok SWrajongó!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Yavanna
- Nem elérhető
Mi van ha Amidalát sikerül meggyilkolni? (Palpatine szemszögéből ugye)
Nos kellemetlen, P. szempontjából, hogy nem jött össze, de az eredmény így is úgy is u.a. lett. Ha meghal, nem szavazhat a hadsereg ellen, de így sem tehette. P.-nek sikerült elintézni, hogy Amidala védőőrizet alá kerüljön -még kapóra is jött neki Anakin- és ezzel 'kivonta a forgalomból. Ugye ha meghal, valszeg' akkor is nyomozás indul, Anakin pedig még dühösebb lesz, tehát a story fonalában ugyan ott vagyunk.
"Aure entuluva!"
- Yavanna
- Nem elérhető
"Gondoltak ránk, "vén veteránokra" is, akik még szerelmesek voltak Luke Skywalkerbe"
Hé ez jó! Ezexerint nem csak a lökött barátnőm és én álmodoztunk 7-8 évesen az 'isteni Lukeról'?!
"Naboo viszont szerintem irtó giccsesre sikeredett azzal a vízeséssel - nem fogok csodálkozni, ha Lucas tényleg felrobbantattja a 3. részben a Halálcsillaggal ezt a giccsparádét."
Hát nem tudom ki hogy van vele, de ha úgy adódna én azonnal cuccolnék és már költöznék is be abba a villába! Szerintem csodálatos! (Csak aztán fel ne robbanjak ugye! )
"Ha már itt tartunk, a film legidiótább jelenetének tartom azt, amikor Anakin ugrál (lovagol???) annak a bigyónak a hátán. Grrrr....."
Erre csak bólogatni tudok!
"Tudtommal ez egy SW mozi és nem egy harmadosztályú japán animációs film, ahol a csajok lézerstukival lövöldöznek combig érő bőrcsizmában és haspólóban..."
"Aure entuluva!"
- Vic
- Nem elérhető
Lord Maul: örülök, hogy itt tudjuk folytatni a SW dumcsit, mert szegény Gandalf igencsak ki lehet bukva, hogy a SW és Tolkien topicot John Williams kitárgyalására használtuk fel... Bocsi, Gandalf!
Szóval, persze én is láttam a filmet, igaz, egyelőre még csak egyszer - úgy néz ki, hogy hétvégén megyek rá másodszorra. Elsőre úgy jöttem ki a moziból, hogy nagyon tetszett, de hozzá kell tennem, hogy azóta bennem is felmerültek azok a bizonyos kétségek...
Kritikus szemmel ültem be a moziba, és bevallom őszintén, hogy az Episode 1 után nem vártam sokat a filmtől - de már akkor kezdtem feloldódni, amikor a mellettünk ücsörgő 10 év kürüli kisgyerek igencsak fészkelődni kezdett a helyén a film első egynegyede során. Nos, itt kezdődött a meglepi: a Klónok nem kisgyerekeknek készült, mint az Episode 1! Gondoltak ránk, "vén veteránokra" is, akik még szerelmesek voltak Luke Skywalkerbe és R2D2-ért könyörögtek a szüleiknek...
A másik, ami valóban kellemes meglepetés volt, az az, hogy voltak párbeszédek a filmben!!! Tudom, hogy most ez egy röhejes mondat volt tőlem, de nekem a Baljós után valóban komoly előrelépést jelentett, hogy a színészek nemcsak "statisztáltak" a sok technikai látványosságnak, hanem valóban játszhattak is végre. Én imádtam Ewan McGregort az első részben abban a szerelésben - és nagyon sajnáltam, hogy szegény tényleg alig mondott néhány mondatot az egész filmben. (Nála kevesebbet talán csak Maul, aki úgyszintén megérdemelte volna, hogy néhány plusz mondatot a szájába adjanak... vagy ne vágjanak ki... )
De akkor most néhány észrevétel az Episode 2-vel kapcsolatban (vegyesen):
- Rengeteg volt benne a plagizálás, ezt el kell ismernie mindenkinek. Lucas sok helyről lopott, még saját magától is. (lsd. Coruscant tiszta Szárnyas fejvadász és Ötödik elem volt a neonreklámokkal; később az aszteroida-mező tiszta Birodalom visszavág koppintás; az aréna egyenesen Gladiátor, de maguk az ott röpdöső lények is simán mehettek volna a Csillagközi invázióba). Ennek ellenére - vagy dacára - én megbocsátom neki, mert jól csinálta. Ráadásul, ha előszednénk, hogy az eredeti Trilógiából mennyit loptak mások...
- Jar Jar megkapta a leghálátlanabb feladatot, amit el lehetett képzelni - most legalább megvan az ok, hogy miért lehet nyiltan utálni.
- Nagyon tetszett Anakin rejtett agresszivitása (lsd. anyja halála után), bár a hivatalos fotókon a csávó igencsak nyálasnak tűnt (sorry mindenkitől, aki esetleg csípi...), de néha kifejezetten elégedett voltam vele. Ha viszont már itt tartok, meg kell említenem, hogy Anakin anyjának halálát - most legyünk őszinték - valóban baromi cikin oldották meg. Na, ezt azért nem kellett volna...
- Yoda ugrabugrálásán a végén nagyon sokan ki voltak bukva, én is azon a véleményen vagyok, hogy tényleg nem kellett volna fénykardot adni a kezébe. De Yodát eddig is imádtam - ezután is fogom, ez a kis "kitérő" semmit nem változtatott meg. Nagyon tetszett, amikor a végén magához bűvészkedi a botját és visszaváltozik bölcs mesterré.
- A kedvenc jelenetem azonban a film minden látványossága ellenére a legvége volt, de az is csak a rejtett üzenet miatt: ahogy Palpatine ott állt a klón hadsereg előtt és magában röhögött,hogy: "na, gyerekek, megcsináltam. Átvertem mindenkit, még a jediket is, és most itt a saját privát seregem. Én vagyok az Isten és én leszek a Császár." Pont emiatt a Halálcsillagra való utalás is nagyon tetszett.
- Csúcsok voltak a fénykardpárbajok (és imádtam, amikor Obi-Wan kiugrott az elején az ablakon), sőt, még Mace Windu lila fénykardjával is kibékéltem, miután megtudtam, hogy ő kért lilát Lucastól.. De mivel ez egy GYU topic is egyben, ne felejtsük ki a mi drága Szarumánunkat sem, aki fantasztikus, hogy idős kora ellenére még milyen jól forgatta azt a kardot Dookuként. 8O
A látvánnyal meg voltam elégedve: Kamino csúcs volt a hatalmas hullámaival, Geonosis szintúgy. A technika hihetetlen, hogy még az ILM háza táján is mennyit fejlődött 3 év alatt... Naboo viszont szerintem irtó giccsesre sikeredett azzal a vízeséssel - nem fogok csodálkozni, ha Lucas tényleg felrobbantattja a 3. részben a Halálcsillaggal ezt a giccsparádét. Ha már itt tartunk, a film legidiótább jelenetének tartom azt, amikor Anakin ugrál (lovagol???) annak a bigyónak a hátán. Grrrr.....
Külön sértésnek érzem - és ezt már hónapokkal ezelőtt a hivatalos fotóknál is megjegyeztem - hogy miért kellett Amidala Szenátorra egy hasamkivan rucit adni? Tudtommal ez egy SW mozi és nem egy harmadosztályú japán animációs film, ahol a csajok lézerstukival lövöldöznek combig érő bőrcsizmában és haspólóban... Most lehet hivatkozni arra a láncra, ami széttépte a ruhát - sokan rögtön visszavágnak, hogy utána már nem is vérzett Natalie háta - én ilyesmikre elvből nem figyelek oda filmnézés közben. Ha ezt tenném, akkor megette a fene...
Összességében azt már írtam, hogy nekem nagyon tetszett, minden hibája ellenére. Az biztos, hogy messze felülmúlta a várakozásomat. Ez pedig már jó jel, nem igaz???
- Vic
- Nem elérhető
Lord Maul: örülök, hogy itt tudjuk folytatni a SW dumcsit, mert szegény Gandalf igencsak ki lehet bukva, hogy a SW és Tolkien topicot John Williams kitárgyalására használtuk fel... Bocsi, Gandalf!
Szóval, persze én is láttam a filmet, igaz, egyelőre még csak egyszer - úgy néz ki, hogy hétvégén megyek rá másodszorra. Elsőre úgy jöttem ki a moziból, hogy nagyon tetszett, de hozzá kell tennem, hogy azóta bennem is felmerültek azok a bizonyos kétségek...
Kritikus szemmel ültem be a moziba, és bevallom őszintén, hogy az Episode 1 után nem vártam sokat a filmtől - de már akkor kezdtem feloldódni, amikor a mellettünk ücsörgő 10 év kürüli kisgyerek igencsak fészkelődni kezdett a helyén a film első egynegyede során. Nos, itt kezdődött a meglepi: a Klónok nem kisgyerekeknek készült, mint az Episode 1! Gondoltak ránk, "vén veteránokra" is, akik még szerelmesek voltak Luke Skywalkerbe és R2D2-ért könyörögtek a szüleiknek...
A másik, ami valóban kellemes meglepetés volt, az az, hogy voltak párbeszédek a filmben!!! Tudom, hogy most ez egy röhejes mondat volt tőlem, de nekem a Baljós után valóban komoly előrelépést jelentett, hogy a színészek nemcsak "statisztáltak" a sok technikai látványosságnak, hanem valóban játszhattak is végre. Én imádtam Ewan McGregort az első részben abban a szerelésben - és nagyon sajnáltam, hogy szegény tényleg alig mondott néhány mondatot az egész filmben. (Nála kevesebbet talán csak Maul, aki úgyszintén megérdemelte volna, hogy néhány plusz mondatot a szájába adjanak... vagy ne vágjanak ki... )
De akkor most néhány észrevétel az Episode 2-vel kapcsolatban (vegyesen):
- Rengeteg volt benne a plagizálás, ezt el kell ismernie mindenkinek. Lucas sok helyről lopott, még saját magától is. (lsd. Coruscant tiszta Szárnyas fejvadász és Ötödik elem volt a neonreklámokkal; később az aszteroida-mező tiszta Birodalom visszavág koppintás; az aréna egyenesen Gladiátor, de maguk az ott röpdöső lények is simán mehettek volna a Csillagközi invázióba). Ennek ellenére - vagy dacára - én megbocsátom neki, mert jól csinálta. Ráadásul, ha előszednénk, hogy az eredeti Trilógiából mennyit loptak mások...
- Jar Jar megkapta a leghálátlanabb feladatot, amit el lehetett képzelni - most legalább megvan az ok, hogy miért lehet nyiltan utálni.
- Nagyon tetszett Anakin rejtett agresszivitása (lsd. anyja halála után), bár a hivatalos fotókon a csávó igencsak nyálasnak tűnt (sorry mindenkitől, aki esetleg csípi...), de néha kifejezetten elégedett voltam vele. Ha viszont már itt tartok, meg kell említenem, hogy Anakin anyjának halálát - most legyünk őszinték - valóban baromi cikin oldották meg. Na, ezt azért nem kellett volna...
- Yoda ugrabugrálásán a végén nagyon sokan ki voltak bukva, én is azon a véleményen vagyok, hogy tényleg nem kellett volna fénykardot adni a kezébe. De Yodát eddig is imádtam - ezután is fogom, ez a kis "kitérő" semmit nem változtatott meg. Nagyon tetszett, amikor a végén magához bűvészkedi a botját és visszaváltozik bölcs mesterré.
- A kedvenc jelenetem azonban a film minden látványossága ellenére a legvége volt, de az is csak a rejtett üzenet miatt: ahogy Palpatine ott állt a klón hadsereg előtt és magában röhögött,hogy: "na, gyerekek, megcsináltam. Átvertem mindenkit, még a jediket is, és most itt a saját privát seregem. Én vagyok az Isten és én leszek a Császár." Pont emiatt a Halálcsillagra való utalás is nagyon tetszett.
- Csúcsok voltak a fénykardpárbajok (és imádtam, amikor Obi-Wan kiugrott az elején az ablakon), sőt, még Mace Windu lila fénykardjával is kibékéltem, miután megtudtam, hogy ő kért lilát Lucastól.. De mivel ez egy GYU topic is egyben, ne felejtsük ki a mi drága Szarumánunkat sem, aki fantasztikus, hogy idős kora ellenére még milyen jól forgatta azt a kardot Dookuként. 8O
A látvánnyal meg voltam elégedve: Kamino csúcs volt a hatalmas hullámaival, Geonosis szintúgy. A technika hihetetlen, hogy még az ILM háza táján is mennyit fejlődött 3 év alatt... Naboo viszont szerintem irtó giccsesre sikeredett azzal a vízeséssel - nem fogok csodálkozni, ha Lucas tényleg felrobbantattja a 3. részben a Halálcsillaggal ezt a giccsparádét. Ha már itt tartunk, a film legidiótább jelenetének tartom azt, amikor Anakin ugrál (lovagol???) annak a bigyónak a hátán. Grrrr.....
Külön sértésnek érzem - és ezt már hónapokkal ezelőtt a hivatalos fotóknál is megjegyeztem - hogy miért kellett Amidala Szenátorra egy hasamkivan rucit adni? Tudtommal ez egy SW mozi és nem egy harmadosztályú japán animációs film, ahol a csajok lézerstukival lövöldöznek combig érő bőrcsizmában és haspólóban... Most lehet hivatkozni arra a láncra, ami széttépte a ruhát - sokan rögtön visszavágnak, hogy utána már nem is vérzett Natalie háta - én ilyesmikre elvből nem figyelek oda filmnézés közben. Ha ezt tenném, akkor megette a fene...
Összességében azt már írtam, hogy nekem nagyon tetszett, minden hibája ellenére. Az biztos, hogy messze felülmúlta a várakozásomat. Ez pedig már jó jel, nem igaz???
- Áfonya
- Nem elérhető
Az EPII-ban Yoda vs. Dooku nagyon látványos, de nekem talán legjobban az Anakin vs. Dooku tetszett, ahogy csak villanásokra látszik az arcuk a sötétben, meg a fénykardok megvilágítják őket - sokkal nagyobb benyomást tesz az emberre, és ismét megmutatkozik Ani sötét oldala... csúcs. 8O
(Dooku-Obi: no comment, tényleg túl gyorsan lenyomja szegényt... )
írta: Ewan nekem is nagyon tetszett az SW-ben!!!! Bár most nem volt olyan jó, mint az első részben. Ott jobban tetszett!
Azért itt értelmesebb mondatokat adtak a szájába... És nagyon ügyesen hajaz Alec Guinessre is.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Fíriel
- Nem elérhető
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Az igazi átváltozó-művész Johnny Depp-ő aztán tényleg mindenhol tök más arccal rukkol elő.
Albert Einstein
- Áfonya
- Nem elérhető
Tar-Ancalime írta: Jó ez a kép,bár Evant nem ismertem volna fel -tisztára máshogy néz ki.
Pedig ez egy "átlagos" civil kép. Felismerési hányad mondjuk attól is függ, hogy hány filmjében láttad - mert azoknak a 99%-ában máshogy néz ki.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Albert Einstein
- Áfonya
- Nem elérhető
MTV Movie Awards, Ewan és Natie mint díjátadók. (Nagggyon jó kép.)
story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/020602/170/1msn1.html
Kicsit OFF: Ewan és Nicole nyertek a legjobb zenés/táncos jelenetért a MR-al. (Éééljen!
ON, de nem ebben a topicban : GYU megnyerte a legjobb film díját! (Szintén éééljen!) Meg Orli is kapott vmit...
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
A SWIben annyi derül ki,hogy nem volt apja.Shmi:"Nem volt apja.csak kihordtam,megszültem és kész"-vagy vmi ilyesmit mond.És Qui-gon ebből meg Anakin vérmintájából arra következtet,hogy a midikloriánok nemzették.(mertugyebár Ani vérének nagyon magas a midiklorián-tartalma.xany írta: Nem rég végig néztem az összes eddigi SW részt. De bármennyire is figyeltem én nem jövök rá hol derül ki, hogy ki volt Anakin apja, mert állítolag kiderül. Megtudnátok mondani ki volt, vagy hogy hol derül ki?
Albert Einstein
- xany
- Nem elérhető
"Elmúlt, mint száz más pillanat,
De tudjuk mégis, hogy múlhatatlan,
Mert szívek őrzik, nem szavak."