Állatbarátok

Több
21 éve 9 hónapja #98420 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Allergia: a macseszom 12 éves volt, amikor kiütött engem nagyon csúnyán egy allergiás, fulladásos roham, akkor regisztrálták az erős allergiám fűre-fára-bokorra-háziporra és TERMÉSZETESEN a macskára is. Közölték, ha jót akarok, elajándékozom, mert sosem fog elmúlni az allergiám. Akkor kicsit hisztis lettem, hisz egy 12 éves macskát, ugyan ki fogad be? Menhelyre adjuk be?
Úgyhogy boldogan szedem azóta is az allergiagyógyszert + a kálciumot, és IMÁDOM A MACSKÁMAT :) (bár ez már nem az öreg, mert ő sajnos már a macskamenyországban van, hanem az új, a kis abesszín)

Melegen ajánlom a Béres féle 500mg-os Kalcium kapszulát, vagy aki szereti a pezsgőtablettát (van belőle 500mg-os, illetve 1000mg + C Vitaminos is), nekem prímán elmulasztja a rendszeresen kijövő allergiás jellegű csalánkiütéseimet, kenegetni pedig Fenistillel szoktam a pöttyöket :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #98412 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sztem úgy, hogy az állatok érzékszervei sokkal kifonomultabbak, mint az emberé. A szomszéd cicát azért ugatja meg, mert tudja, hogy az nem hozzátok tartozik, hiába a testvére. Látta eddig is, ki nőtt fel ott. a dogunk is ilyen, szomszéd macska oda be nem megy, de a mieinket "megpuszilgatja" :) és körbeszaglássza, ha épp előtte vannak. Este viszont egy sóhaj nem szállhat el úgy, hogy ne reagálna.

De az ember állapotát is megérzik. Ha jól vagyok, rámugrál, és majd' felborít, ha nem, üdvözöl, de gondosan ügyel, nehogy meglökjön. Mindezt egy kb. 60 kilós kutya, akinek egy sonkacsont két harapás.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #98390 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Én arra lennék kiváncsi,hogy pl egy kuty hogy különböztet meg 1mástól két macst?Mert meg tudja őket különböztetni! Amikor a Mircica jött hazafelé a Céz mér messziről csóválta a farkát,amikor meg a szomszéd macs jött(aki ráadásul ennek a testvére) akkor jól +ugatta... szagról biztos nem ismerhette meg,mert ahhoz távol volt.. :roll:

Több
21 éve 9 hónapja #98385 Írta: Namarie
A mi cicafiúink legfeljebb bosszantásból legelnek. Másutt viszont hallottam, hogy a nagy cserepes virág érdekes színű és szagú lett.. :)

Több
21 éve 9 hónapja #98382 Írta: Reinatha
Reinatha válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Nerwen! írta: A kicsit Hipónak (bátyám nevezte el), mer hófehér, mint az anyja, de neki nincs neve...vhogy így jött ki :? Meg ő nem is kötődik annyira hozzánk, mer kiskorában kicsapták valahonnan és ezért néha még mindig bizalmatlan.De kitalálok vmi nevet, csak mit :? Jó név ötleteket várok! :)

Én is remélem h minnél elöbb előkerülnek :roll: :(

Nerwen: en egy egyiptomi temaju szamitogepes jatek fohoserol neveztem el a macskamat (akkor meg annak fanatikusa voltam) - de mostanaban csak Szurke Gandalfnak szolitom :lol: . Remelem, Nerwen, megtertek a macsikaid (nekem is voltak 'koszaim' - rossz, ha az embernek aggodnia kell ertuk, mert meg uton vannak, de javareszt visszajonnek am! ). En olvastam macskakrol, akik szaz meg ezer km-eket is 'legyalogoltak', mielott visszatertek a gazdajukhoz (bocs: tarsaikhoz, merthogy egy macskanak nem gazdaja van, hanem tarsa :lol: ).
[size=9:q1l05unh]Jot mosolyogtam a macska-torteneteiteken: hat igen, macsekkal nem unalmas az elet!! Valaki irt az aszparagusz-ragcsalasrol :arrow: arra ezek szerint minden macska vevo. Erdekes amugy a macska kontra novenyek kerdes - en olyan novenyt mar nem is engedek be, ami veszelyes (mergezo) lenne rajuk. Vagy amirol tudom, hogy ugyis szetcincalnak. A legtobb novennyel ezt tennek - kivetel: macskafu... Ahhoz hozza sem nyul az enyem pl.

Skot logo/hajtott fulu macska: az a scottish fold, en is nagyon birom!! A szor nelkuli , szivaccsal torolgetos kicsit furcsa lenne szamomra (sphynx, ha nem tevedek) - foleg azutan, hogy nekem egy jo gyapjas karthauzim van. Imad a pc korul tevekenykedni: kedvenc helye a szkenner (1szer sikerult beszkennelnem a farkat :P ). Minden hajnalban 5 es 6 kozott folugrik az ejjeliszekrenyemre es addig bamul (egyiptomi szobor pozban), amig fol nem ebredek ra. Mondja valaki, hogy nem lakik bennuk valami megdobbentoen magikus!!
[/size]

Official Keeper Of Dinendal, Silent Scout Of Lothlorien

Több
21 éve 9 hónapja #98335 Írta: Ragoran
Szméag:Nekem csak 10-ből 5 dagadt be... De a malaccal én is így vagyok! Ha a kezemben van akkor is megjelennek a piros kiütések,meg viszket,ha meg elvakarom fáj,de túlzottan bírom a dögit ahhoz,hogy Ladjam! :wink:

Több
21 éve 9 hónapja #98324 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Én nagyon dühös vagyok az allergiára. (Úgy ahogy az időjárásra, ha értitek mire gondolok. :wink: ) Én ugyanis mindenre allergiás vagyok, szó szerint. Biztos csinálták már nektek is azt a tesztet, hogy megszurkálnak és rácsöppentik az anyagokat.
És mi történt a karommal? A hat-hat pont úgy feldagadt, mint egy lódarázs csípés. Egyetlen pontocska volt, amelyik "csupán" bepirosodott. Reménykedve fordultam az orvos felé (még kisebb voltam akkor): "Ugye az a pici pont a cica szőrre vonatkozik?""Nem, az a az xyyxy nevű veszélyes anyag." Minden orvos azt mondja, hogy a macskát el kell távolítani, mert külömben aszthmás leszek és meg is halhatok. :? :( Persze mit tehettünk? Megtartottuk a macskát én meg szerintem imunnis lettem rá. :D (A következő teszten már jobbak voltak az eredmények a szőrre nézve.)
A tengeri malaccal már másképp volt. A karomba vettem és a nyakamon nagy, piros kiütések keletkeztek. Ezért kellett elajándékoznom. :cry:
Na, elég belőlem! Lényeg a lényeg: :arrow: Nem kell MINDEN esetben az orvosra hallgatni, ha nem kritikus a helyzet.

Area!
Hol van ez a hely? Én is már érdeklőttem, de nem találtam olyan helyet, ahol én is dolgozhattam volna...

Több
21 éve 9 hónapja #98309 Írta: Ragoran
Area:Nehéz ügy... :? Én félnék Lvállalni,túlzottan +szeretném! :cry:

Penn:hupszzzzsasszzzzza....öööööööö...izzzééé.... :oops: :roll: NE HARAGUDJ!!!

Több
21 éve 9 hónapja #98306 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Rago: itt úgy van, hogy egyszer kiviszed, emlékeznek rád, és autómatikusan neked adják a kutyust... és ki tudna akkor már ellenállni???? 8)

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 9 hónapja #98303 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Ragoran írta:

Penngaladiel írta: Rago, én voltam 8)

Akkor Te vagy a keresztapja? :oops:

Áááá, Rago, ez fájt... Lány vagyok!!!! 8O

Több
21 éve 9 hónapja #98302 Írta: Ragoran
Area: :lol: ez is 1+oldás!
Mindíg ugyanazt a kutyot viszed ki? Sztem az a legrosszabb,mert Te is +szereted és ő is teljesen hozzádszokik... :cry:

Több
21 éve 9 hónapja #98301 Írta: Erda niire (Area)
Rago: én azt mondtam, hogy tacsit viszek. :twisted: igaziból, egy farkaskutya valami keveréket viszek ki. ( karkaskutya kinézet, csak szürke, kérm színben) Nagyon széép.

Több
21 éve 9 hónapja #98296 Írta: Ragoran
Area:husky rövidebb szőrű inkább malamut,de nem esküdnék rá.. :roll: Jó fej szüleid vannak,hogy engedik!
Nerw:igyekcik az ember! :wink:
átcsempészés:sztem semmiképp nem éri meg! Ha annyira kell neki,akkor bírja már +venni! :evil:

Több
21 éve 9 hónapja #98291 Írta: Erda niire (Area)
13 vagyok, de mindenki egy évvel fiatalabnak néz. Ez azt jelenti, hogy egy Huskit [size=9:2fs91etl]remélem így írják[/size] már elvihetek. [size=9:2fs91etl]ugye az az a nagytestű, ált. hullámos szőrű....[/size]

Több
21 éve 9 hónapja #98289 Írta: [Nerwen]
[Nerwen] válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Köcc Rago, lelket öntesz belém :)
Ma haveromnál voltam és van náluk egy galamb (asszem az) akinek eltört a szárnya, hnap viszik állatorvoshoz.Olyan tündérien gubbasztott a dobozban :lol: Volt mellette vmi mag, de nem evett, gondolom félt szegénykém.Bizti cúnya cicc megtépte.
Area:hal, kamáleon, teki... :lol: Kicsit uncsik, de édik (már amelyik :twisted: ) :lol: Jah, meg vannak szőrtelen ebek/ciccek!Na jó abbahagyom ehehe :lol: Ismerősömék átcsempésztek a határon kaméleonokat, vmeik az utat se élte túl :( , az egyik viszont egy évig élt náluk tök modern meg minden terráriumban :) de ő se bírta tovább.Jobb lett volna át se hozni őket.Nem hiszem h túl nagy élvezet egy zsebben meghalni :x
Családban szerencsére nem allergiás senki semmire, csak Henrik utálja anyum, de nagyon!amikor kiveszem a dögit és anyu is a közelben van megtámadja!Egyszer megis csípte a nyakát és elég csúnyán belilult.Pedig direkt vett neki juharszirupot (annak nem bír ellenállni :lol: ), de semmi.

"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"

Több
21 éve 9 hónapja #98285 Írta: Ragoran
Area:
Hány éves vagy?(ha nem túl indiszkrét kérdés! :wink: ) Engem tuti nem engednének L!! :cry: Félnének,hogy autó alá ránt v mittomén... :evil: Nem mintha ez nem történhetne + Cézi sétáltatáskor... :roll:

Több
21 éve 9 hónapja #98283 Írta: Erda niire (Area)
Háát, ez igaz. Most vittek el onnan egy kutyát, és nagyon hiányzik ott mindenkinek. De itt nincs korhatár, csak nem adnak olyan nagy kutyát a fiatalnak.

Több
21 éve 9 hónapja #98276 Írta: Ragoran
Area:Persze egy csomó helyen az allergia csak ok! :? Én azért nem merném sétáltatni őket,mert rövid időn belül nagyon beléjük szeretnék! És nagyon hiányoznának! :cry: Meg asszem 16 év fölött lehet iesmit csinálni...

Több
21 éve 9 hónapja #98272 Írta: Erda niire (Area)
Az a baj, hogy a szüleim nem csak e miatt utálják az állatokat. De úgy nézem, ez a menhelyes dolgog ok náluk, amíg nem látják meg a kutyust.... :D

Több
21 éve 9 hónapja #98271 Írta: Ragoran

Area írta: Rago: anyu mindenre, a tesóm a rágcsálókra allergén. :cry:

Mert nem ugyanoan minden szőr,csinálnak külön mindenféle állatra tesztet! És mondjuk egy kutya széthordja a szőrét a lakásba,sétáltatni kell, egy hörike ezzel ellentétben nem szőrözi össze a lakást és,ha rendesen tisztítod,akkor szinte észrevehetetelen,hogy ott van... :roll:

Több
21 éve 9 hónapja #98266 Írta: Erda niire (Area)
Rago: anyu mindenre, a tesóm a rágcsálókra allergén. :cry:

Több
21 éve 9 hónapja #98265 Írta: Ragoran

Area írta: Nem is akarok kutyát. Úgy igazán, nem is szeretem a kutyákat, de valamien állatra szükségem van, és ez tűnik a legjobb megoldásnak. Vagy van jobb is?

Csak a kuty szőrre allergiás a család? 1ébként az Öcsém is meg én is allergiásak vagyunk a tm-re mégis tartom őket! Semmi problémánk nem volt eddig! :wink:

Több
21 éve 9 hónapja #98263 Írta: Ragoran
Area:Én 10éves koromig szentül azt hittem,hogy hivatásos kutya-sétáltató leszek! :wink: dehát ien szakma még nincs... :? szülőkkel kapcs itt is ugyanez van.. :evil: :cry: mondjuk ők azt mondják,hogy édi a kuty,de csak szép nagy kertben! Ami persze télleg jó dolog,de pl egy spániel bele is halna a szép nagy kertben egyedül pl télen,ha nem tudunk eleget kimenni hozzá..

Penngaladiel írta: Rago, én voltam 8)

Akkor Te vagy a keresztapja? :oops:

Nerwen! írta: Cicák sehol! :cry:

biztos előkerülnek! Gondolj bele,hogy egy csomóan látnak cicát az utcán,rögtön gondolják,hogy gazdátlan,"befogadják",egy ideig a garázsban tartják,hogy majd +szokik,aztán amikor kinyitnyák az ajtót a cic Ltünik! Aztán meg csodálkoznak,hogy ien egy hűséges állat?! és még nekik áll feljebb! Elöbb-utóbb hazakerülnek! :wink:

jocii írta: Ragoran: egy Dobermann , de szelid mint a bárány :-)
van pár fotom rola , és igyekszem bescanelni és csinálni egy fifi oldalt :-)
Gondolom a Nyuszmancs sárgarépa evés után maszatos lesz :-)
kölcsönadhatok egy törülközöt ? :-)
Bár nagybácsi nem vagyok de Maszatka keresztapuja lehetek :-) )

dobi:Mi aztán nem ítélünk fajtáról! Épp azt "beszéltük" hogy mennyi rossz dolgot,általánosítanak egy fajtáról,pedig ez nem igaz! Itt majdnem mindenki ismer oan kutyát ameikre rátitulálták a vérengző,nevet,pedig tök édesek! :wink:
scanneld be!!!! :bounce:
Nuszika inkább ubi evés után Maszat!:o) Törölközőt nem tom használná-e... :roll:
Lehetsz-lehetsz,de,hogy is van ez? Nem az a keresztapu/keresztanyu,aki nevet ad neki? :oops:

Szméagol írta: Kedvenc fajtám ......a skót hajtott fülű macska (meg persze a sziámi :wink: . E

Az nem skót lógófülű?? :oops: Mert az télleg édi,de a hajtott fülűről nem tudok...(ez még nem jelent semmit!!)

Supersonica írta: a mi kezünkből bármit megeszik, különösképp a süti, csoki, chips kategóriában :)

A Cézi is ien! A kezünkből +eszi az almát,szőlőt,répát,tm-kaját,jeget.... :wink:

Jajj! A Nyusz oan édi volt! Lejárót építettem a ketrecétől és most önállóan közlekedik. Én általában az ágyamon ülök és,ha kaját akar mindíg odaáll az ágy szélére,én meg +szánom,felpakolom az ágyra és adok neki kaját. Egyszer odajött,de nem figyeltem rá, sőt észre se vettem,hogy ott nyujtózkodik az ágy szélén... :oops: Egy idő után +unta és helyből feludrott az ágyra! 8O Először tök +ijedtem tőle,de most már nem veszem fel,ha látja,hogy nincs mese,magától felugrik,csak lusta a kis drága! :wink:

Több
21 éve 9 hónapja #98260 Írta: Erda niire (Area)
Nem is akarok kutyát. Úgy igazán, nem is szeretem a kutyákat, de valamien állatra szükségem van, és ez tűnik a legjobb megoldásnak. Vagy van jobb is?

Több
21 éve 9 hónapja #98259 Írta: Namarie
Estel!

nemcsak lélek, hanem empátia és önmagunkat való hovatevés kérdése a más teremtményekhez való viszony. jó lenne már megtanulni egyszerre és mindenkorra, hogy nem az ember a föld ura, és ha pusztítja, magát pusztítja. Csak nehogy akkor legyen a döbbenet, amikor se levegő, se víz, se állat, se ember.

Több
21 éve 9 hónapja #98257 Írta: Eszterprise-Estel
Eszterprise-Estel válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Számomra ez a hozzáállás annyira furcsa. Nálunk az egész család nagy állatbarát, csak hát meg kell tartani a józanész határait. Belvárosi lakás, meg miegymás… Nagyon szeretnék egyszer egy vadászgörényt, de anyám határozottan kijelentette, hogy kivág vele együtt, és azt hiszem, ezúttal tényleg komolyan gondolta. Itt a környéken rengeteg kivert kutyát lehet találni, többnek segítettem helyet találni. Annyi alattomos, gonosz ember van. Hogy lehet az állatokat utálni? Egyszer viszem a kutyát, mögöttem egy fazon félhangosan szidja őket, hogy ki kellene mindet írtan. Gondolna bele úgy igazán a szavaiba! Ha van egy kis lelke, rögtön megbánná.

A remény hal meg utoljára

Több
21 éve 9 hónapja #98256 Írta: Namarie
Kedves Area!

Az allergiához annyit, hogy mindenki jó alaposan mélyedjen el magában, mit jelent a számára az adott allergén, milyen tulajdonságot, mi hiányzik neki etc. Ha pl. kutyaszőrre, lehet, hogy hiányzik belőle a szeretni tudás, a feltétlen ragaszkodás, vagy kevés jut neki belőle. a családod tiltakozása ellenére ne tarts kutyát, de szerersd továbbra is az állatokat.

Még csak annyit, hogy hála Istennek, nagyon úgy néz ki, hogy felgyógyultam pollenallergiából. Aki allergiás, igyon csalánteakúrát, vagy áztasson be csipkebogyót, és igy azt. Az allergiát mindig stressz váltja ki.

Több
21 éve 9 hónapja #98224 Írta: Erda niire (Area)
Helló! Ezt a beírást nem muszály elolvasni, de valakinek el kell mesélnem. A város szélén van egy kutyamenhely. Nemrég jártam ott, és nagyon megtetszettek a kutyuskák. Olyan aranyosaK, ÉS OLYAN ÁRVÁK! :cry: Lehet őket sétáltatni, és úgy gondoltam, mint péntek délutáni kikapcsolódás, tökéletes. :wink: Csak az volt a baj, hogy nincs otthon se nyakörvünk, se pórázunk, mert még nem volt kutyánk (és nem is lesz, ha a szüleimen múlik [size=9:1w5ei8jf]márpedig rajtuk múlik[/size] ) Ma, el is mentem venni cuccokat, de 50 Ft hiányzott, hogy tudjak venni nyakörvet. Ezt elmeséletm először a tesómnak, aki nagyon durván válaszolt rá. Azt mondta, hogy utálja ezeket a "dögöket", és nem érti, hogy minek nekem kutya, meg ne is álmodjak róla, és reméli megmar egy "korcs". :triste: Folyton azzal jönnek, "na már megint milyen dögöt akarsz?" Pedig, én azért szeretnék oda járni, hogy nekik sohase kelljen ezekkel az általuk dögnek nevezett állatokkal találkozniuk. Nekik minden állat dög. Aztán apu. Ő is nagyon megsértett. Ő azt mondta, minek szórom a pénzt ilyen marhaságokra, és hogy a kutyasétáltatás nem szakma. Ki mondta, hogy az????? :shake: Mindenki baromságnak tartja, hogy szeretem az állatokat, mintha az olyan abnormális lenne. Pedig igen is, attól, hogy a fél család allergiás rájuk, még nem valami veszélyes vírusok, amitől távol kéne tartanom magam. Én ezt az egészet azért csinálom, hogy meglehessen egymás mellett az állatbarát, és az aki utálja őket. A családom valahogy soha sem ért meg engem.... :crying:

Több
21 éve 9 hónapja #98067 Írta: Eszterprise-Estel
Eszterprise-Estel válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Én most írok először ebbe a topikba, de az állatimádat ide is becsalt. Nekünk van egy 15 éves cicánk, valami keverék, nagy fehér kis fekete foltokkal, egy a fején, egy a hátsó és egy a mellső láb térdén, mintha meg lenne foltozva, egy kerek a sesilyén, mint egy kis céltábla, és az egész farka, mintha csak külön lenne odavarrva. Ép most vittem be aludni éjszakára, nem maradjon kinn a hideg konyhában, már nem tesz jót neki, meg anyám is hiányolja a lábmelegítőjét. Amúgy a macsek legkedvesebb időtöltése a kutya idegesítése. Nem kérdés, hogy ki az úr a házban. Fricike (vagy Frigyes úr) lökött, de a szószorros értelemben. Aki nem ismeri, nem hiszi el, de nem normális. Szerintem túl korán lehetett elválasztva az anyától. Mikor hozzánk került, pl. nem tudott mosakodni, pedig már egy éves volt. A másik macskánktól tanult meg. Mindene az evés, ha a nővérem (ő a hadtápos) hatszor jön haza egy nap, akkor a macska hatszor megy kunyerálni. És imádja a nejlonzacskókat, és a táskákat. Nem szabad nyitva hagyni, mert belemászik.
Amúgy én keverékpárt vagyok, főleg mióta a kutya is megjelent. Van még egy 70 literes akváriumom, no meg a család.
Az előző macskánkkal mindig közelharcot vívtam az íróasztalomért, mert képes volt az összes füzetet, könyvet letolni, csak hogy ő a lámpa alatt melegedhessen. Egy fekete kandúr volt, és időnként szinte izzott a bundája, de nem zavartatta magát.
Bocsi, ha kicsit hosszú lettem..

A remény hal meg utoljára

Több
21 éve 9 hónapja #98061 Írta: Namarie
szmeagol: azt mondtad, bármennyi hibájuk van, bármennyire önfejűek, nem lehet nem szeretni őket. :P a cicád, ha ott fekszik, tudja, mi a jó neki. Ugye nincs megfázva?

Kis off. harapósnak tűnnek a szavaim, de nem akarok bántani senkit, és sokat derülök az írásokon..meg le a kalappal a társaság előtt! Jó érezni, hogy vannak normális kulturált, magukat nem a világ urának érző, más lényre figyelni tudó emberek. sorry, de vannak rossz tapasztalataim..

Más: nálunk ma hugom megszegte a cicák iránti feltétlen toleranciára vonatkozó szabályt. A kis tarka cicalányt, minekutána az összetörte a fél nappali virágját, mert keresztülvágtázott az anyai apai dédmamától örökölt, féltve őrzött bromélián, leverte édesapám :!: kedvenc virágját, 8) :o elsodorta a vitorlavirágot, majd a szekrény tetején az aszparátuszból csemegézett, hugom fogta, és kirakta hűtekezni. Eközben a másik cica fél-másfélmétereseket szöcskézett a folyosón.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.192 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére