Tánc
- Adelard
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Míriel írta:
Ladislas írta: Most hétfőn még nem lesz tánc... de, ha valaki akar jönni hétfőnként, az írjon...
Igen, például nagyon örülnék, ha a Nq-esek tudnának jönni, hogy amit kedden tanulunk, ahhoz hozzápakolhassuk a stílusrészét, meg némi mozgáskultúrát is!
Mostani hétfőre: nyüssz!
Mennék én is szívesen, de hétfőn órám van fél 3ig ez sajna kötelező...
de kedden megyek, akkor 3óra Flórián tér ugye?
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Míriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Remzy_mama/Eldawen írta:
Erda niire (Area) írta: bocsánat, hogy csak úgy betolakodom hozzátok, de segítségre lenne szükségem. Megkértek, hogy szerezzek ír sztepphez zenéket, és én a Hevián kívül nem ismerek más előadókat. Ha valaki tudna nekem esetleg pár albumcímet, vagy előadót modani, azt szentté avatnám. Lécci aki tud segíteni, írja meg nekem priviben! Köszönöm előre is!
Most jelent meg itthon, szerintem jó: The Corrs
Khmm. Az új albumra gondolsz, az jelent meg "most" - jó egy éve, és a címe Borrowed heavens - na, ez már színtiszta pop.
Az előző albumokon (időbeli sorrendben: Unplugged; Forgiven, not forgotten; Talk on Corners + special edition; Blue) elvétve akad egy-egy instrumentális folkdallamos szám, (kb 5 db ilyen van) de sztem neki olyan kell, amin az egész cuccos táncolható.
Egyébként a The Corrs tipikusan ír pop, de mind1. Bármit is ajánlasz, tedd előbb úgy, hogy ismered a zenét
Erda:
Nos, én azt javallom, hogy a Putamayo-collections-ból nézz ki magadnak olyat, ami ír népzenével, tánczenével foglalkozik: szóval keresd a Celtic collections-t. Ha eredetiben veszed meg, ez sem húzós összeg, kb 2e-4e között változik az ára.
Nekem van egy csak tánczenét tartalmazó CD-m, Celtophil néven fut a sorozat, szintén nagyon jó kis zenék vannak, és annyiban is segít nektek, hogy le van írva, hogy jig-e vagy reel a ritmusa.
Meg ott van a Roots Of Riverdance, ez a diszk Bill Whelan által írt legjobb zenék gyűjteménye, onnantól kezdve, hogy Riverdance, befejezve filmzenékkel (Some mother's son - Őt is anya szülte).
Vagy ott van a Flook, egy ír népzenei bagázs, csak instrumentális számokat nyomnak, és nagyon jók, bár kicsit bonyolultak a ritmusaik. Az összes dallamot maguk írják, és ilyen vicces címeket adnak, hogy "Grannie in the Attic" - Nagyi a padláson.
De a legjobb és legköltséghatékonyabb módszer az, ha berontasz egy könyvtárba, és a népzenei polcokon található összes ír zenés CD-t kiveszed
Úgy érzem, tele van a szám földdel.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gillz
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Remzy_mama/Eldawen írta:
Erda niire (Area) írta: bocsánat, hogy csak úgy betolakodom hozzátok, de segítségre lenne szükségem. Megkértek, hogy szerezzek ír sztepphez zenéket, és én a Hevián kívül nem ismerek más előadókat. Ha valaki tudna nekem esetleg pár albumcímet, vagy előadót modani, azt szentté avatnám. Lécci aki tud segíteni, írja meg nekem priviben! Köszönöm előre is!
Esetleg, bár az meglehetősen kommersz: Lord of the Dance
Vagy The Dubliners, bár arra nem tudom mennyire lehet táncolni...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Laurelen
- Nem elérhető
Ladislas írta: Erda: Fianna, Shanon, Méz...huh, biztos van még... A Hevia nem jó! Általában nem is ír a zenéje, hanem arab, andalúz, meg ilyenek...
plusz a showzenék (lord, feetofflames, riverdance, dancing on dangerous ground) meg van még nekem egy adag aránylag autentikus népzeném, amik között vannak szteppelhetőek.
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Míriel
- Nem elérhető
Ladislas írta: Most hétfőn még nem lesz tánc... de, ha valaki akar jönni hétfőnként, az írjon...
Igen, például nagyon örülnék, ha a Nq-esek tudnának jönni, hogy amit kedden tanulunk, ahhoz hozzápakolhassuk a stílusrészét, meg némi mozgáskultúrát is!
Mostani hétfőre: nyüssz!
- Ladislas
- Nem elérhető
Erda: Fianna, Shanon, Méz...huh, biztos van még... A Hevia nem jó! Általában nem is ír a zenéje, hanem arab, andalúz, meg ilyenek...
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
- Rabyn
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
vladiszláv szívem, jó ha pénteken beszélünk a gollam jelmezről? van pár ötletem
lassabb zene zsír! ezt a technikát kérlek mutasd be nekem!
tünc
- Ladislas
- Nem elérhető
Galen: a fél 3as szintén olyan.... ez csak úgy mellesleg, a 11órásin hányan vannak?
MírC: Oké... kedden szokásos időben talizunk, és remélem, most létrejön valami érdemleges próba... Nem tudnád akkor behozni nekem a dvd, csak kölcsönbe, mert a Réka kérte, és mondtam neki, hogy az egyik ismerősömnek megvan, és erre megkért, hogy szerezzem meg már neki... Egyébként hétfőn jössz táncra? Ígérem nem lesz olyan káosz mint pénteken...
Lau: Akkor tudsz segíteni, a gollam ruhában, mert akkor összedobok valamit.... 8O
Ja, és a pénteki csoportnak üzenem, hogy hála a technikának, lelassítottam a zenét, így egyszerűbb betanulni, aztán, majd észrevétlenül visszagyorsítjuk -fokozatosan. ...
Au revoir népek! Tali hétfőn, kedden, pénteken...
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
- GalenEszter
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today."
- Míriel
- Nem elérhető
Ladislas írta: A nightquest próbák rémesek idáig, ezennel megkérek mindenkit, aki táncol benne, hogy járjon próbákra, és Mírielt is, hogy írja meg végre a korreográfiát. ( pontosan!!!! )
Sajnálom, én csak koreográfiát tudok írni
És Esgal kérésére most már egy egész másmilyen lesz írva, úgyhogy gatyát fölkötni! És most nem lesznek ilyen mentségek, hogy nem megy a kacsa, vagy a billegés, meg fogjátok csinálni azt, amit kitalálok.
Amúgy a hétfői tréningre jelentkeznék, nekem az tökéletes.
- Cicaful
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
- Ladislas
- Nem elérhető
Feltétel: egy hónapban csak 1* lehet kihagyni, azt is 2 nappal elötte be kell jelenteni... (egyébb esetekben személyesen konzultálunk)...ja! és egy csoportba csak 6fő lehet max.
Az egész a sulimba lesz: 3.ker Zápor u. 90. a meki mögött, a flórián tértől 5percre...
Jövő héttől indítunk! Tessék jelentkezni, akit érdekel!
Üdv: Ladis
u.i: A nightquest próbák rémesek idáig, ezennel megkérek mindenkit, aki táncol benne, hogy járjon próbákra, és Mírielt is, hogy írja meg végre a korreográfiát. ( pontosan!!!! )
- Irunien
- Nem elérhető
Miriel kérésére beírom az órarendem, hátha hasznos lesz.
Ugyanis szeretnék Nightquestelni, de a kedd 3 óra tuti kilőve..
Szóval: Hétfő: fél 4 ig vagyok, kedd fél 4 ig vagyok, szerda fél 4ig vagyok és csütörtök: 2ig vagyok.
És ezekhez persze hozzá kell adni plusz egy órát, amig beérek piliscsabáról a nyugatiba.
iru
"Nincs értékesebb egyetlen napnál"- Goethe
- Adelard
- Nem elérhető
- Míriel
- Nem elérhető
Adelard írta: Ööö.. és mikorra kell(lett volna)mennem és hova? hiába olvastam vissza nem találtam pontos időpontot, se helyet... meg sajna nem is tudok rendszeresen netezni
Pedig még privit is írtam (amit Esgal nem kapott meg, ezek szerint Te sem!)
Kedden 3-kor Flórián téren, az 1-es megállójában! Tessék ott lenni a köv. próbán, tüncök!
Különben az emberek óhatatlanul el fognak nyomni titeket
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Adelard
- Nem elérhető
Míriel írta:
Adelard írta: Ladis!(meg mindenki)
Ha nincs a Nq-hez elég ember, szívesen táncolnék benne! Meg a modernben is, nemtudom, lehet e még jelentkezni vagy van e még szükség vkire. (Kedden is pénteken is tuti ráérek, illetve pénteken jövö héttől) Ja és ha lesz fás tánc jövök megint, számíthattok rám
pusz
Adelard
Akkor TE vagy az egyik tünc az Nq-ban eztán
Üdv a csapatban!
Ööö.. és mikorra kell(lett volna)mennem és hova? hiába olvastam vissza nem találtam pontos időpontot, se helyet... meg sajna nem is tudok rendszeresen netezni
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Míriel
- Nem elérhető
- GalenEszter
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
kedd: egész nap nem jó
szerda: fél10-fél11-ig és 1-2 (ha fontos 5-ig) szabad vagyok
csütörtök: 11-2-ig szabad vagyok
péntek: fél 11-ig ráérek, aztán jazztánc, majd kortárs
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today."
- Laurelen
- Nem elérhető
hétfő: délelőtt szabad
kedd: fél6tól
szerda: egyetem+szívem ronc
csütörtök:délelőtt és 4től
péntek: 2.30-5.30ig kortárs:) 18.45 ronc, a többi idő szabad
(ez persze csak ez a félév, ha megegyezünk egy időpontban, akkor jövőre tudom úgy alakítani az órarendem, vizsgaidőszakban meg úgyis kell a mozgás:) )
- Cueddo
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
hétfő: olyan kettőtől jó általában.
kedd: 7től jó
szerda: 5től
csütörtök: 3tól, de inkább 5től
péntek: színjátszó.
hétvége: nem.
és valamikor énekkar,talán kedd vagy szerda.
inkább később estefelé, késődélután lenne az ideálisabb
esetleg olyat lehetne majd,h meghívunk titeket színjátszóra, h az egész csoportnak tartsatok "órát"?
need more brainz. yourz. now.
- Míriel
- Nem elérhető
Milendoria írta: és most kedden nem tudok Nqre jönni!
Ejnye-bejnye Ne aggódj nagyon, valószínűleg Esgal néni segítségével az új tüncöket (Iru, Adelard) tanítjuk be, meg nekem van összedolgoznivalóm Rouge-gal, meg Ladisnak velünk.
De azért jövő héten várunk ám
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Hétfő: fél 5-től tánc
Kedd: Nq 3-tól? (2hetente 3ig vagyok órán, akkor gáz lesz, de ezt már említettem, legkorábban kb. 4-fél5re érek ki a Flórián térre)
Szerda: üres
Csütörtök: üres
Péntek: 6-tól tánc
Hétvége: leginkább tanulok, meg van prog, de ha hamarabb szóltok, van szabadidőm
Ja, és most kedden nem tudok Nqre jönni!
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Esgal
- Nem elérhető
hétfő: 1/2 5től táncolok
kedd: 3tól(?) Nq
szerda: egyelőre Aldarion, öttől
csütörtök: egyelőre 4 v. 5 től Aldarion
péntek: 6tól táncolok
szombat: du. nem jó, de. igen
vasárnap: miért ne?
szóval, ez van. ha ráérek, megyek, ha nem, ne hozzám igazítsatok (kedvem volna, csakhát...)
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/