- Köszönetek: 0
Versek
- Arlith
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
SÚ: bevallom őszintén én pofára estem az "ifjú lenni" kifejezésben nagyon. Azóta sem bírok túllépni rajta. Végigolvastam a verset, sokszor, tényleg, de nem tudok mit kezdeni vele. Miért ifjú lenni???
Ráadásul ettől a fura zaklatott ritmusától még falnak is mentem a sajgó pofámmal, kétségbeesetten próbáltam szótagot számolni - az rendben - aztán valami rendszert keresni - az nincs rendben. De nem értem. Valaki magyarázza el!
Ja, az Isten szerintem nyugodtan mondhatná a szívednek, hogy "neki", a "néki"-t erőltetettnek érzem. Hacsak nincs valami szerepe a hosszú szótagnak.
Öhm. Tényleg nem tudok mit mondani. Nem vagyunk jóban a verseddel. De lehet, hogy csak én nem figyelek a lábam elé
"God's away, God's away
God's away on business, business"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Mit ad, mit jelent, mi a létezésének igazolása?
A soulflow (legyen magyarul lélekár?) adja a létjogosultságát: teljes szubjektivitásában megmutat valamit, ami egyébként rejtett, esetleg rejteni való. Az, hogy tanulás helyett jó lenne táncolni az esőben-szélben, tócsákban tapicskolni, mint amikor még igazán szabadok, két-háromévesek voltunk, stb. Ezt a legtöbb ember inkább titkolja és letagadná, de van amikor kikívánkozik. Ha valaki kikiabálja, akkor mások gyerekesnek tartják, esetleg csatlakoznak hozzá (kedvenc példám, amikor a sivatagi útjaim során harminc-negyven felnőtt önfeledten csúszkál a Kharga-oázis környékén található csillagdűnéken, mert egymás között vagyunk, és senki kívülálló nem látja). Ez a szöveg ennek írott megfelelője, és egyúttal magyarázata is. Feltételezem, hogy valamennyire megnyugtató is volt megírni, és kellőképpen nyugtalanító volt újraolvasni.
Ugyanakkor az, ha meg is mutatod ezt a szöveget, egyfajta hiúság, illetve énkeresés is: "Nézzétek, ilyen vagyok. Jó, hogy ilyen vagyok? Elfogadtok ilyennek? Tudtok szeretni ilyennek?" (Hajaj, de mennyire! ) "Valóság vagyok, vagy csak a pillangó álma?" (Mit felelne erre a pillangó?)
A szöveg eszköztárában nagyon tetszik, hogy egészen minimális, tiszta, hang- és képi analógiákra épít. Szépen felépítettnek tűnik, vagy legalábbis logikusan felépülő a gondolatmenete van, ami a vers egyik ismertetőjele is lehetne. A központozás szinte-elhagyása is jól használt eszköz, ami az "ajtóm-ablakom" esetében kissé meghökkentő, de további értelmezési lehetőséget biztosít, míg a következő sor végén felbukkanó felkiáltójel kivételessége hangsúlyoz. Nem szeretem, amikor a központozatlan szövegbe belecsúszik egy-egy írásjel, de ez éppen jó ebben az esetben. Ritkaság! Az igazi Miris motívumok a személyességet hangsúlyozzák, egyben a szél motívum ismétlődése szerintem (vigyázat! Nagyon szubjektív tipp!) a sodródástól való félelem, a sors alakításának igénye, a csillanó dolog (csillag, vagy itt éppen kincs, ékszer) az egyéniség. A nemlét, a "hol van, hol nincs" kérdése arra vonatkozó kétely, hogy a az egyéniség csillogásának van-e helye, tere, és közönsége - mert a közönség fontos, az ember mások szemében tükröződve válik egyénné, láthatóvá (látottá). (Ld. tőlem az Et in arcadia ego című versem végét.)
Sok-sok mentolos csokit és még több nemlázas egészséget kívánok Mirinek! :** Kíváncsi vagyok, mit szólsz ehhez az elemzésféléhez? Cserébe én is kérek hasonlót erre!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Késztetést éreztem a megnyilvánulásra, és találtam valami régit (najó, nem én: Cue). Nevezhetjük automatikus írásnak, asszociatív szösznek, de üres billentyűzetkopogásnak is. Különben épp magyar tételeket dolgoztam ki (kellett volna kidolgoznom...) tavaly májusban(?), és úgyis meg volt nyitva a word, és elkezdtem a klaviatúrán levezetni a feszültséget. Kíváncsi vagyok, mondd-e valamit valakinek, és ha igen mi az.
(:Miri lázas, Miri most megy csokit enni, mentolos csokit, jól:)
[r:tq5dwdnm]kiabál velem a szél
ököllel veri ajtóm ablakom
most gyere most gyere most!
hagyd az üres billentyűzetkopogást
tanulni a vihartól is lehet
járni táncot
tépni láncot
senki sincs sehol csak képzeled
játszanak szelek és képzetek
messzire fújta a szél
messzire vitte a víz
hol van hol nincs
emlék
nemlét
ékszer
kincs[/r:tq5dwdnm]
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
NB. a versformákkal kapcsolatban elég jó tájékozódási pontokat ad a Wikipédia is, ha a puszta elméletre vagy kíváncsi, és a Mau által említett módszer (sokat olvasni) nélkülözhetetlen.
Ami nagyon fontos: kezdőnek, érdeklődőnek, próbálkozónak lenni nem szégyen, és nem bűn - igaz, önmagában nem is erény. De senki nem fog azért megróni, hogy nem sikerül elsőre remekművet írnod, vagy, ha mégis, majd kap az orcájára Nyugodtan tedd hát ide, amit gondolsz. Törekszünk arra, hogy a kritika ésszerű és használható legyen.
- Mau Rauser
- Nem elérhető
A mondanivalóra visszatérve: ezt ugyanúgy "eteteni" kell, mint a technikai tudást és ízlésvilágot, tartalmas könyvekkel, beszélgetéssel, a világ iránti érdeklődéssel és figyelemmel, a szem nyitva tartásával szemlélődő és kritikus szemmel egyaránt (persze van, akihez inkább ez vagy az áll közelebb).
Mindezekben a dolgokban nagy segítséget jelenthet egy közösség, vagy legalább egy mester, vagyis a nálad jobbak, hozzáértőbbek társasága. Sajnos ilyen alkotócsoportokból baromi nagy a hiány, olyat én még nem is nagyon láttam, ahol érdemi munka zajlott volna és nem csak a "hát ez nem jó, még dolgozz rajta"-szint.
Ez persze nagyon-nagyon elméleti így. De talán a legjobb kitűzni magad elé valami feladatot (vagy megkérni valakit, hogy keressen neked valamit, ha nincs ötleted), utánajárni és megcsinálni. Pl. ilyesmire gondolok, hogy kiválasztasz egy témát, ami nem valami erős személyes érdekeltség, de azért nem áll messze tőled annyira, hogy ne írj róla szívesen, meg egy versformát, és utánajársz a formának hogy mik a szabályai, olvasol konkrét verseket jó sokat, hogy "rááljon a füled", és írsz egyet az alábbi témában vagy abból kiindulva. Érdemes megkeresni azokat a helyzeteket, tevékenységeket, amelyek írós hangulatba hoznak, hogy legyen némi ihlet, amivel dolgozni tudsz,
de általában maga a téma és a sok kapcsolódó vers elolvasása elég ihletforrás szokott lenni.
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Mau Rauser
- Nem elérhető
A második hogy olvass jó sok jó verset. Lehetőleg neves költőktől, és ez nem csak a kötelezőkben merül ki, hanem kb. mindenkiben, aki irodalomként van számontartva [mondjuk kezdetnek megteszi egy részletes irodalomtankönyv névsora -- az apróbetűsökkel is, mert ők is igen fontosak lehetnek attól, hogy nem fértek bele a ] (és nem kortárs, mert a különböző folyóiratokban, a neten nagyon ömlesztve van jó és rossz -- őket csak nagyon módjával, lehetőleg valaki megbízható ízlésű emberke által megválogatva).
Minél többféle stílusú költőt ismersz, annál kevésbé leszel bezárva egy stílusba vagy életérzésbe, és annál kevésbé kerülsz a közvetlen hatásuk alá.
Ez ahhoz kell, hogy öntudatlanul felvedd a magyar (illetve a világirodalmi, de mivel a magyar fordítások nagyon jók és autentikusak, ezért a magyar hagyomány eléggé szervesen tartalmazza a világirodalom érdekesebbik felét, tehát erre bőven elég, ha a jó költők fordításait sem veted meg:)) költészeti hagyományt, azokat a ritmusokat, rímeket, képeket, megfogalmazásokat, amelyeket mi magyarok jónak tudunk érezni, és kialakuljon az ízlésed, ami a saját verselésedben és mások jó kritizálásában is nagy segítség.
Mert amikor éppen elékszülsz valamivel, akkor azt kereknek és egésznek érzed, de ha napok, hetek, hónapok múlva újra ránézel, akkor már ki fogod szúrni azokat az apróságokat (vagy súlyosságokat), ahol a vers döcög, zörög, nem szép, és képes leszel tökéletesíteni azt. De ez a képesség csak akkor alakul ki, ha az ízlésed fogait mindenféle jó dolgon élesíted.
A harmadik a technikai művelődés és gyakorlás: némi verstani alapműveltség nem árt ahhoz, hogy tudatosan használj dolgokat (pl. ha haikut vagy szonettet szeretnél írni, akkor tudd, hogy mitől lesz egy szöveg ez vagy az); és a klasszikus formák akkor is jó gyakorlóterep, ha szereted és tudod (vagy szeretnéd tudni) a saját, adott vershez illő formáidat használni, mert keretet adnak az írásnak, és ezért mivel az ember nem írhat le csak úgy ami az eszébe jut, hanem a formához kell igazodnia, sokkal kisebb a veszélye annak, hogy a vers szétfolyik, ami az ifjúköltők tipikus hibája.
Az ilyen formagyakorlatok azért is jók, mert ha még a tematika is némiképp meghatározott (tehát mondjuk valami tárgyi dologról szól a szabd érzelemkifejezés helyett), akkor az ember nem éli túlságosan bele magát a dologba, és úgy sokkal könnyebben tud a szöveg jól megírt-ságára koncentrálni.
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Herger
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Herger
- Nem elérhető
[/spoiler:3joy6nuj]Csak sima gyakorlásra szántam, és kb az első versféleségem amit elkövettem Csak azért próbálom ezt az ösvényt is fejleszteni mert nagy álmom, hogy illusztrálhassak ilyen jellegű könyveket, műveket egyebet, és ha egyszer lesz szerencsém hozzá esetleg saját verset vagy írást képileg is kifejezni mellé Amúgy köszönöm a kritikát, igaz a felét elsőre nem értem, sajnos a verselés elméleti része a nullával egyenlő nálam, de majd dolgozom rajta.Sötét Úr írta: Nem tudom, miért kell minden tolkieni versben (novellában, színdarabban, de talán még telefonkönyvben is) ellenem acsarkodni...
Herger: alapvetően két nagy gondom van vele. Szinte minden rím ragrím. Márpedig a ragrím egy kényszer, vagy a vers hangulatának letörésére, elnehezítésére való, vagy annak elismerésére, hogy a rímfaragás sajnos nem megy. Gondolom, hogy te az előbbi okból alkalmaztad - de azért ez kicsit sok lett. Ide tartozik az is, hogy a rímképlet sem konzekvens, van, ahol ABAB, van ahol ABAA, van, ahol ABCB, de sem a szerkezet, sem a mondanivaló váltása nem indokolja a változást.
A másik gondom, a ritmus, a verszene esetlegessége. Kissé rózsazaj-szerű: van benne valami rendszer, de nem nyilvánvaló, nem bontakozik ki belőle harmónia.
A harmadik gondom kisebb jelentőségű, mivel ezen a fórumon a próbálkozásoknak, gyakorlásoknak, régi- és ujjgyakorlatoknak is helye van. A kérdés tehát az, hogy mi a célod a verssel? Gyakorlatnak teljesen jó, és csak bátorítani tudlak. Viszont ha komoly műnek gondoltad a dolgot, érdemes megkérdezni magadtól, hogy milyen pluszt adott a vers a már ismert történethez? Mi az, ami a történet rálátásában, érthetőségében, átélhetőségében, stb. többletet ad? Nyújt-e olyan támpontot, ami megmutatja, hogy neked mit jelent, mit ad a történet? Végül pedig tedd fel a kérdést, hogy nem lett volna egyszerűbb ugyanezt prózában átadni? Hangsúlyozom azért: ezek a kérdések erre a fórumra nem érvényesek, itt nem csak a remekműveknek van helye, hanem a fejlődésünk apró fázisainak, a műhelymunkának is (ezért is gépelek ennyit ). A kérdések arra vonatkoznak, amikor valami célzatosabbat, a közönségnek, avagy kirakatba szánt dolgot alkotsz.
Ne gondold, hogy most beszóltam, érdemtelenül kötekszem, stb. Amiket felvetek, szándékaim szerint olyan problémák, amiken tudsz változtatni, és amik előbbre vihetnek, megoldható, megtanulható dolgok. Ha a topikban visszaolvasol, látni fogod azt is, hogy egyfajta elismerés, ha kritikát írok: nem szánok olyankor időt rá, ha nem látom a gyors fejlődés, javulás esélyét. És ami még fontosabb: nem vagyok tévedhetetlen, és még az sem biztos, hogy amit ma leírok, holnap is úgy fogom látni.
Utóirat: ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre, ha nincs felsővezeték-szakadás Újpestnél. Íme a mobilnet előnyei a MÁV-val szemben!
Szerkesztette Sötét Úr; a felesleges idézetet spoilerbe tettem. Aztán meg elfelejtettem a nevemet, és egy máshol használatost írtam ide.
"Nem az vagy akinek születtél, hanem amivé magadtól válni tudsz!"
- Elluin*
- Nem elérhető
Faág
roppan
Kavics
koppan
Apró gyerekkéz
kutatva surran.
Boldog
mosoly
Meglelt
álom
Színes kavics
hajnali bálon.
Tündér
libben
"Lelkem
kincsem,
Színes kövedet
add ide nekem!"
Komoly
arcocska
Zsákmánya
marokba
Dacosan tekint
a tündér leányra.
Repkedő
fürtök
Kócos
üstök
"Kerülj a pokolra
aprócska ördög!"
Szaladó
lábak
Libbenő
szárnyak
Közel az idő
a hajnal pirkad.
Első
napsugár
Meglepett
tündérlány
Harmattá porlad
a kisfiú pilláján.
Ez egy nyáron íródott vers, kíváncsi lennék a véleményekre.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Herger: alapvetően két nagy gondom van vele. Szinte minden rím ragrím. Márpedig a ragrím egy kényszer, vagy a vers hangulatának letörésére, elnehezítésére való, vagy annak elismerésére, hogy a rímfaragás sajnos nem megy. Gondolom, hogy te az előbbi okból alkalmaztad - de azért ez kicsit sok lett. Ide tartozik az is, hogy a rímképlet sem konzekvens, van, ahol ABAB, van ahol ABAA, van, ahol ABCB, de sem a szerkezet, sem a mondanivaló váltása nem indokolja a változást.
A másik gondom, a ritmus, a verszene esetlegessége. Kissé rózsazaj-szerű: van benne valami rendszer, de nem nyilvánvaló, nem bontakozik ki belőle harmónia.
A harmadik gondom kisebb jelentőségű, mivel ezen a fórumon a próbálkozásoknak, gyakorlásoknak, régi- és ujjgyakorlatoknak is helye van. A kérdés tehát az, hogy mi a célod a verssel? Gyakorlatnak teljesen jó, és csak bátorítani tudlak. Viszont ha komoly műnek gondoltad a dolgot, érdemes megkérdezni magadtól, hogy milyen pluszt adott a vers a már ismert történethez? Mi az, ami a történet rálátásában, érthetőségében, átélhetőségében, stb. többletet ad? Nyújt-e olyan támpontot, ami megmutatja, hogy neked mit jelent, mit ad a történet? Végül pedig tedd fel a kérdést, hogy nem lett volna egyszerűbb ugyanezt prózában átadni? Hangsúlyozom azért: ezek a kérdések erre a fórumra nem érvényesek, itt nem csak a remekműveknek van helye, hanem a fejlődésünk apró fázisainak, a műhelymunkának is (ezért is gépelek ennyit ). A kérdések arra vonatkoznak, amikor valami célzatosabbat, a közönségnek, avagy kirakatba szánt dolgot alkotsz.
Ne gondold, hogy most beszóltam, érdemtelenül kötekszem, stb. Amiket felvetek, szándékaim szerint olyan problémák, amiken tudsz változtatni, és amik előbbre vihetnek, megoldható, megtanulható dolgok. Ha a topikban visszaolvasol, látni fogod azt is, hogy egyfajta elismerés, ha kritikát írok: nem szánok olyankor időt rá, ha nem látom a gyors fejlődés, javulás esélyét. És ami még fontosabb: nem vagyok tévedhetetlen, és még az sem biztos, hogy amit ma leírok, holnap is úgy fogom látni.
Utóirat: ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre, ha nincs felsővezeték-szakadás Újpestnél. Íme a mobilnet előnyei a MÁV-val szemben!
- Herger
- Nem elérhető
A Nyugat reménye
Hajdan egy pompás birodalomban,
Fényben ragyogott Númenor vére.
Büszke emberkirályok csarnokában,
Zengett hősök dallamos zenéje.
Ám eljött az a névtelen rettegés
Amelytől az edánok királyai féltek.
Keletről sötétség jött; esküszegés,
és rosszakarat hírnökeire leltek.
Mi egykoron dicsfényben tündökölt,
mára már letűnt és emlékekben él.
Már csak kevesen hirdetik fennkölt,
És csak a bátrak hű szívében él.
Elendilt, utódait mi legenda övezi,
S mi lett Isildur szomorú végzete.
Keserűség melyet félnek megnevezni,
Bár él még az amiért érdemes küzdeni.
Azon kevesek kik kószaként megmaradtak,
Egykori Arnor vadregényes földjén.
A Sötét Úr ellen bosszút fogadtak,
Létük titok övezte, küzdöttek fürgén.
De a gonosz, s szüntelen rosszakarat,
Szinte elpusztította mindenüket.
Íme voltak kik nem adták fel harcukat,
És páran megóvták Dúnadán mivoltukat.
Mígnem kiemelkedett közülök egy,
Kit a nemes tündék büszkén neveltek.
Ő volt a Remény, megadatott neki a kegy,
Hogy az edánok ismét felemelkedjenek.
Vándor volt ő, Endor rettegett harcosa,
Kiben utolsóként élt Isildur háza.
Kósza volt, ki csak az erdőt járta,
Mígnem ráébredt való tudatára
S belőle vált Gondor nagy királya
Azóta a sötétség végleg elmúlt
Béke köszöntött az emberekre
A Fehér fa virága ismét kibújt
S büszke harcosok emlékeznek e nevekre.
"Nem az vagy akinek születtél, hanem amivé magadtól válni tudsz!"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Más:
Ma hazafelé a vonaton lett ez:
Szív
Nekem ma nincsen kedvem ifjú lenni,
Nem fűt a vágy, hogy örökké itt legyek.
Tengerben csepp csak, földrészen a hegyek –
Bármilyen nagy is, apró morzsa, ennyi.
Beszélt ma éjjel szívemhez az Isten.
Azt mondta néki: már kevés itt a hit.
Lehet, hogy így van, de becsüld a kicsit,
Mikor a nagynak már esélye sincsen.
Amíg a holnap minden percünk gondja,
Ajakszorítva gondolunk a gondra –
Csak szív a tiszta, a tömeg-magányban.
Hitünk rangkórság megalázott foglya,
Elménk csak reklám, eszünk fel se fogja:
Sosem lesz helyünk a hervadó világban.
[r:8f25upjf]Budapest – Fót között a vonaton, 2010. szeptember 27. 18:09:35 [/r:8f25upjf]
Vállalja valaki, hogy elemzi? Ettől függetlenül véleményeket is szívesen fogadok. (Hozzáteszem: szinte legelső verzió, alig egy-két kisebb igazítással.)
- veszter
- Nem elérhető
Segítséget kérlek
Érvelnem kell a fantasy könyvek ellen
Miért ártalmas az olvasása ezeknek a könyveknek ?
ehhez egy valahonnan bármilyen forrás kellene
valami írás vagy riport vagy bármi más.
Ha tud bárki bármit mondani írjon
és itt van az a bénaságom mit a tábor alatt írtam
A zenéhez
Szelek visznek
Ahol gondolatom jár.
Távol innen
Írom versem epedő
Emberemhez.
Ki csak játszik s velem jár
Egy szívemmel.
Gondolj rá törékeny Ő.
Mikor te csak
Nézel rám, de nem mondasz
Semmit. Te csak
Másokat dicsérsz engem
Magamra hagysz.
Nem érted meg kell az a hang
Mely ébren tart
Nem adtál jelet nekem.
Elhagytalak
Más ember vagyok, mint te.
Mégis akarsz
Egy széttépet szívet is?
Miért nem mész?
Mit kérsz átkozott tőlem?
Hozzád nem ér
Az eszem. SZERETTELEK
Nincs mit tenned
Változásom útjába
Nem állhatsz te.
Hiába hívsz szép szóval
Most miért kell
Hogy hozzám szóljál.
Mondtam neked
Félek. NEM BÁTORÍTÁL
Most mondod ezt,
Mit ér már nékem hangod
Se tetted sem
Ad jelet visszaútra.
Ha éneklek
Most dicsérsz ékes szóval.
Ismersz engem
Visszahúz szívem hozzád
Nem változhat a múltam
Hiába kérsz, hívsz vissza
Szívem így is a tied
Legyen elég ez neked
- Mau Rauser
- Nem elérhető
VA-esélyes (erről majd pár nap múlva;)).
Köszönöm mindenkinek ezt a mai napot. Úgy, ahogy van.
"földreszálló emberek felássák a kerteket"
Aydin: sebaj, majd legközelebb (2 hét múlva). ma amúgyis inkább elméleti-ötletelős cucc volt.
(Weöres Sándor)
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Kit kegyelnek fent, gyönyörű Camilla,
Vad, tüzes csókod, buja ágyad úgy hív,
Mámor-órákat, csoda-percet ígér
Szép piros ajkad!
Torkom oly száraz, gyere hűs borom hát!
Felhevült vérem, s ver a szívem árván,
Kedvesem jöjj már, heverődre gyorsan
Rántalak, édes!
Átölelsz lágyan, puha lábaiddal,
Hogy zihálsz, kedves, simogass sokáig!
Mit nekem poklok, vagy a tűz, a bűn, ám
százszor ölelj meg!
Vérvörös csíkkal, szerelem jelével
Megjelölsz engem: szorosan kapaszkodj!
Mindenem megkapsz, ha tebenned érzem
Férfierőmet…
2009-11-18 (2005)
Aslan intelme
(Hommage á C.S. Lewis)
Hallgass rám, ide jól, Ádám fia, Éva leánya:
Büszke legyél, hisz' a koldus is emberi lény e világon;
S szégyen e szó, mert embernek született a király is,
És ettől a tehertől kétrét görbed a háta.
2009-ősz
- Cueddo
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
szombat, you mean... azaz ma.Elemmíriel Gilluin írta: különösen így vasárnap.
Kilenckor értem haza a kakaópartiról, és még van pár dolgom, úgyhogy 1 körül fogok becsatlakozni, ha nem gond.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Aydin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Mau Rauser
- Nem elérhető
ha valaki jön egyátalán addig, hanem sétálgatunk-beszélgetünk közben, és háromnegyed egyre visszamegyünk a Batyira.
(Weöres Sándor)
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Legfeljebb hatig tudunk ott lenni, utána máshol leszünk ha még lesz kedve a népeknek utána.
(Weöres Sándor)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Igazán tehetnéd gyakrabban is! Amúgy igazad van, nagyon is igazad. Bár a hagsúlyos toldalékra is akad példa: Bánhidi Laci bácsi, mint Matula, a Tüskevár című filmben. (Na jó, ez csak vicc volt, meg egy kis hommage az öregnek.)Arlith írta: Kicsit kötekszem
- Raia Aiwart
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Szméagol írta: A vers még nyers, de nagyon örülnék, ha valaki véleményezné.
lábvers
a láb talán belép a szív
piros kis ajtaján
a láb ha lép a szív örül -
a térd nevet talán?
ha lába árva dombjait
simítja szembeszél
ikercipők sarokmadárja
boldog dalra kél
vigyázz te szív ha lába
benn titokban elszalad
sarokba zár te tudhatod:
örökre rabja vagy.
Azért tettem be az egészet, mert elkallódott a tali-szervezés közben, én meg csak most jutottam oda hogy visszaolvastam a dolgokat.
ENNEK ANNNNNYIRA JÓ A RITMUSA ^^
Viszont ha a sortörésbe beleszólhatok, ott hogy:
"vigyázz te szív, ha lába"...nekem még inkább ennek a sornak a végére tartozik a "benn" is, mármint ha az előző sorok ritmusát nézzük. Mármint...felolvastam anyunak és akkor jöttem rá
Bár lehet hogy jelenteni akar valamit azzal hogy másik sorba került...?
Még korábban írtam egyik ismerősöm gitár-improvizációjára valami hasonlót, majd bepötyögöm ha megtalálom...
(Csak közben költöztem... )
Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!
- Arlith
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: Népek útra kerekedtek,
Vásárfalvára siettek.
Kicsit kötekszem
Ha már felvetődött a cezúra, akkor arra is érdemes figyelni, hogy a magyar nyelvben a hangsúly az első szótagra esik (mindig), toldalékra soha.
Figyelek ám
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Léli
- Nem elérhető
Gandalf írta: Titkos álmod, hogy egyszer céhvezető leszel, netán szabad rendi órát vezetsz? Arról álmodozol, hogy egyszer Te leszel a Mester, aki átadja tudását? Van valami, amire meg szeretnél tanítani másokat, de még sohasem volt rá alkalom?
ITT AZ IDŐ!
ÚJRA KÖMT!
Írj BigFootnak, és az Álmok beteljesülnek!
ITT:
tolkien.hu/index.php?option=com_ ... Itemid=205
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Aydin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Elnézést, a cezúrát tényleg nem vettem figyelembe...Sötét Úr írta: Aydin, ezekkel mind az a probléma, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják a negyedik szótag utáni cezúrát. Mellesleg a az éothéod / van elég ok teljesen jó asszonánc, nincs vele tennivaló.
Ó! Így már érthető!Mau Rauser írta: Amúgy direkt akartunk rímelni az éothéodra, mert az poén (kihívás). És úgy láttuk, hogy a vásári vidám hangulatba pont beleillik néhány ilyen kínrím (szép madár a kerceréce...).
Igen, tényleg nem voltam ott az egyiken sem. De Pesten lakom, úgyhogy legközelebb remélhetőleg el tudok majd menni, és nagyon jó is lenne, köszönöm szépen a meghívást!Mau Rauser írta: Aydin: tök jó, hogy konstruktívan hozzászólsz a vershez, annak ellenére, hogy anyennyire tudom, se táborban nem voltál, se hagyományőrzős eposz-talin. Ha nem laksz messze pesttől, gyere el legközelebb te is:)
- Mau Rauser
- Nem elérhető
(Weöres Sándor)