- Köszönetek: 0
Vimpár Gittegylet
- Fereste
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Liang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Ne félj gyermekem,nem öllek meg...egészen!"
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Telumehtar
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
De azért, mert van rá lehetőség, még nem biztos. Szoktam olyan elméleteket is hallani, h az élet a Földön nagy mázli, véletlenek egybeesése. Meg persze olyat is, h szükségszerűség.
Az ufók és vámpírok közt kevés az összefüggés, illetve ha az ufókat mitológiai lényeknek tekintjük, akkor sok.Nem hiszek a vámpírokban, mint olyan létezőkben, ahogy őket leírják, mert akkor léteznek tündérek, griffek, szirének, skót tavakban szörnyek... de nem lepődnék meg, ha kiderülne, h rosszul hiszem. De akkor keresnék pár kabát alatt kardot hordó figurát is, és fura jelet tetováltatnék a karomra... ja meg nekiállnék összeesküvéselméleteket gyártani. Tehát egyelőre jobb a békesség.
need more brainz. yourz. now.
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Még az is lehet, hogy beszerzem... (... ÉSzAH szerint ugyanis energia-vámpír vagyok )
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Fereste
- Nem elérhető
hát vmi iszonyú yo!!!!!! az első kötetet úgy olvastam el, hogy leültem és csak olvastam, olvastam, olvastam, és hát vége lett a könyvnek... egy ültömben elolvastam annyira tetszett most a második részét olvasom, de hamarosan ezt is kivégzem...
vkinek megvan a harmadik része? ha egen, akkor naonnaon szépen kérem, hogy adja kölcsön egy picit hogy elolvashassam
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Megnéztem azt a filmet az HBO-n, tényleg jobb, mint a címe alapján várná az ember. Bár szerintem teljesen mindegy, hogy Júdást vagy Káint keverik bele.
Volt benne pár olyan beállítás, ami nekem ismerős volt az Angyalok Háborújából. Láttátok azt a filmet? Igaz, nem vimpáros, de naon jó. És Viggo is szerepel benne.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Észi: Naon köszi az infót, asszem megveszem =
Kiolvasom a könyvet és beírom ide a véleményemet.
Üdv:
Thaur
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- deagol
- Nem elérhető
Ti mit tudtok az energiavámpírokról???
És találkoztatok már e.v.-ral? :hein:
"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."
- Telumehtar
- Nem elérhető
Rago: Hidd le én se took mindenhova elmenni...és a könyvekbe se vagyok nagyon jártas
- Ragoran
- Nem elérhető
Telu: általában nem tudok elmenni a talikra, vámpíros könyveket nem nagyon ismerek.... :crying: Akkor mi értelme lenne??
- Telumehtar
- Nem elérhető
(OFF: Rago: Te nem akarsz vimpár lenni???? = )
- Ragoran
- Nem elérhető
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Ha valaki megveszi és elolvassa, ossza meg velünk, hogy mit írnak a témáról. Én vakáción kívül nagyon nehezen jutok hozzá (időben) bármilyen szórakoztató vagy ismeretterjesztő irodalomhoz.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Egyébként a 'Kapcsolat' c. filmben volt az az aranyos benyögés, miszerint: "Egy ekkora világegyetemet ilyen kevés emberre vétek elpocsékolni..."
* [size=9:1h4lh40f]Ugyanis ma kb. tizenötmilliárd fényévnél messzebb nem láthatunk, mivel kb. tizenötmilliárd éve keletkezett az univerzum, így ennél korábban nem indulhatott el olyan foton, ami most érne a szemünkbe.[/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Eurynome
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Telumehtar írta: Ez kicsit eltér a Tmátol de én pl. hiszek az ugymond "UFOk"ban...Mielött bárki hülyének nézne:Nem azokba a zöld testö nagy szemü "lerombolomazegészFöldet"-ben hiszek hanem hogy más naprendszerekben is lehet élet....Ez hülyeség????
)
NEM! Ha feltesszük, hogy a világegyetem végtelen, akkor végtelen számú bolygónak kellene lennie, amin élet van. Ez ien eccerű. Ahogy valahol olvastam, egyszerűen hiúság azt hinnünk, hogy egyedül vagyunk.
Csakhogy én meg abban nem hiszek, hogy a világegyetem, vagy bármi, végtelen lehetne.
...and Death laughs back...
- Liang
- Nem elérhető
Én szintén 2. generációs vagyok,és kölök nem kell,az biztos.
És ha mi létezünk létezik isten is.Ez holtbiztos .
"A Halál sohasem a végső állapot.Bár sokan azt szeretnék..."
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- Telumehtar
- Nem elérhető
(OFF:Sil: Hirdesd hogy szeretnél ölelöt!! )
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Én se akarok belevau, de úgy emlékszem, azóta még nem nyilvánítottad ki felkészültségedet...Sil írta:
Nekem jó lesz így is, köszi. A Sötét Ajándékra még nem készültem fel.Lestat írta: Sil, itt 2 féle vimpár van: a fogadott, aki csak annak tartunk (Estel stb) persze tök olyan, mint mi, csak közben mellékállásban halandó, vagy van a vérbeli vértestvér. Segítsek esetleg azzá válni, vagy a nyilvánítás is elég?
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lestat
- Nem elérhető
Én meg az angyalokban hiszek
És vámpírok vannak. itt vagyuni mi
"Tisztán, tömören visszhangzott a szűk szobában, úgy sírt könyörögve, ahogyan egyedül a hegedű képes. "
- deagol
- Nem elérhető
Szerintem is vannak vimpárok, egy csomó olyan dolog létezik, amiről szinte minden ember tud, de nem hisz benne.
(Például a tündérek.)
"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."
- ÉSzAH
- Nem elérhető
A vámpír-legenda is ilyen. Én személy szerint biztos vagyok benne, hogy léteznek és nem azért, mert valaha is találkoztam volna eggyel. Bár ezt nem tudthatom. Biztos, hogy nem úgy néznek ki, mint Max Schreck. Egyátalán nem biztos, hogy ha bármelyikünk találkozan eggyel, akkor felismernénk, hogy ő egy vámpír.
A hit azért jött volna létre, mert az embereknek túl egyhangú volt az életük? Az én életem egyátalán nem egyhangú, mégis hiszek.
Hallottam már olyan elképzelést, mely szerint az isteneket az ember azért találta ki, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant, a maga körül lévő, számára ismeretlen jelenségeket. Ez a maga módján igaz is, hiszen az isten fogalma mindig, mindenhol kötődik a megmagyarázhatatlanhoz valamilyen szinten. De a hit szerintem nem olya dolog, amit kitalál az ember. Az csak van, vagy nincs.
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Eurynome
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Maguk a vimpárok egy különleges betegségből gyökereznek, ez a merevkór. Pulzus lelassul, lélegzés alig érzékelhető, iesmi. Mikor aztán a türelmetlen rokonok eltemették szerencsétlen ürgét, az említett fogta magát, és feléledt. Koporsóban. Mikor aztán dörömbölni kezdett, senkinek sem akaródzott túl nagyon kiásni onnan, szóval egy idő után belehalt a levegő és a kaja hiányába. Csakhogy a többség addig saját kezét-lábát rágta. Innen ered a vérrel telt koporsó mondája. Meg az oszlásnak nem indult testek. Aztán jöttek a hullarablók, és oan hüék voltak, hogy nem temették be a sírt.
...and Death laughs back...
- Rayan
- Nem elérhető
Lestat írta: Szerintem a kannibalizmus és Drakula herceg (mert herceg volt nem gróf) alakja alkotta a vámpírokat.
Meg a néphit. "Jó legyél, vagy elvisz a Dracula"- mondogatták állítólag a román gyerekeknek évszázadokon át. Azt a Vlad Tepest emlegették, aki több ezer embert húzatott karóba. Stoker az ő alakját kapcsolta össze a vérivás ősi babonájával: vérszegénység->gyöngeséget okoz, vérivás->erőt ad, életre kelti a holtakat. A koktél végeredménye az ős vimpár
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Telumehtar
- Nem elérhető
A Tmához:Nem tudom de mi most komolyabban foglalkoztunk törin a hittel...Állitólag néhány legenda esetleges hitvallás azért született mert az emberek élete túl egyhangú volt és valaki kitalálta az ilyen dolgokat....Nem olyan hitre gondolok mint például valamilyen vallás hanem hogy sárkányok tündérek vámprok stb. Persze erre a legtöbb ember azt mondja hogy "Hiszem ha látom"
...
- Lestat
- Nem elérhető
A témával kapcs.
Szerintem a kannibalizmus és Drakula herceg (mert herceg volt nem gróf) alakja alkotta a vámpírokat.
"Tisztán, tömören visszhangzott a szűk szobában, úgy sírt könyörögve, ahogyan egyedül a hegedű képes. "
- deagol
- Nem elérhető
Ugye az első vimpáros dolog a Drakula volt? Én nem ismerem a könyvet, még nem sikerült megszereznem, de láttam egyszer egy érdekes dokumentumfilmet erről, nem emlékszem már sokra belőle, az volt a lényege, hogy Drakula tényleg élt, elég magányosan és félrevonultan, mindenki perverz dolgokkal vádolta és végül ez a vérivás-mítosz maradt meg belőle.Thaurwathiwen írta: sztetek, honnan jött egyáltalán a vámpírokban való hit, mi lehet ennek az oka. Ti mit gondoltok erről?
Na ennyi. :heu:
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Mivel enyhén szólva régen nem volt tma, én most felvetnék egyet.
sztetek, honnan jött egyáltalán a vámpírokban való hit, mi lehet ennek az oka. Ti mit gondoltok erről?
Jajj, miért nincs nekünk HBO-nk?
Üdv:
Thaur
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Fereste írta: ne haragudjatok, de nem lehetne visszatérni az eredeti Tmához? állati idegesítő ezeket a félmondatos bejegyzéseket olvasgatni, amiknek spec véleményem szerint nem is van sok értelme... azt hogy ki kinek az anyja, apja, unokahúga, tesvére, bátyja, nagynénja stb. meg lehetne máshol is beszélni...
Maximálisan egyetértek Ferestével. Egy ideje nem volt alkalmam benézni ide a topikba és meg kell, mondjam, fogalmam sincs, hogy miről folyik a beszélgetés, annyira szét-csetteltétek.
Drága vimpár barátaim! Kérlek titeket, hogy hagyjátok ezt abba, nem szeretnék a modarálás eszközéhez nyúlni egy ilyen jó hangulatú topikban.
A félmondatos stílusra ott van a csett! Itt inkább cseréljünk eszmét. Ami nem azt jelenti, hogy valakinek nem lehet rövid, tömör véleménye, szélsőséges esetben még azt is el tudom képzelni, hogy három, igen jól megválasztott szó, többet mond, mint ugyanennyi mondat, vagy bekezdés. A lényeg az, hogy legyünk tartalmasak!
Én is láttam a Drakula2000-et. Nagyon utáltam, hogy Júdással hozta összefüggésbe, annak ellenére, hogy az én vámpír-képembe igenis belefér a keresztény-ellenesség és azt is le tudom képzelni, hogy ez bibliai eredetű. De ez azért erős volt.
Viszont nagyon tetszett maga a Drakula-alak, amit felvázolt. Én mindig azt mondom, hogy a gonosz gyönyörű és csábító. És nem is feltétlenül gonosz. Csak mások az indítékai. Mi emberek néha nagyobb és aljasabb gaztetteket követünk el, mint bármilyen teremtménye a fantáziánknak. Csak mi nem valljuk be. :-/
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.