Kérdések
- Nefadar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
(azon kívül, hogy Morgoth szertője/ágyasa/felesége... gyermekélek anyja...) szóval lehet róla mást tudni?
If I promise not to kill you, can I have a hug?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nefadar
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nimdorc írta:
Finarfiel írta: Tényleg mindenki eltűnik, vagy csak a halandók?
Volt tünde kezén a gyűrű?
Szauron (és persze Bombadil is) Ardához kötött lélek.
Valahol olvastam (de sajnos már nem emléxem hol), hogy a tündék egyszerre léteznek két világban (a látható és a szellemvilágban), lehet ők sem tűnnének el?
A halandók eltűnnek, a többiek szvsz nem, de erre csak a tünde gyűrűk példáját tudnám felhozni: a tündék nem tűntek el tőle, és Gandalf sem. Az Egyet Sauron és Bombadil kivételével csak halandók viselték, és mindkettőjükre ráhúzható vmi más indok.
A tünde Gyűrűk szerintem Frodót sem tüntették volna el.
Hiszem a törp Gyűrűktől a törpök sem tűntek el, pedig ők halandók.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- nido
- Nem elérhető
Valahol olvastam (de sajnos már nem emléxem hol), hogy a tündék egyszerre léteznek két világban (a látható és a szellemvilágban), lehet ők sem tűnnének el?
A halandók eltűnnek, a többiek szvsz nem, de erre csak a tünde gyűrűk példáját tudnám felhozni: a tündék nem tűntek el tőle, és Gandalf sem. Az Egyet Sauron és Bombadil kivételével csak halandók viselték, és mindkettőjükre ráhúzható vmi más indok.
- Nefadar
- Nem elérhető
Laurea Silme írta: Tehát Szauron volt az egyetlen, aki nem tűnt el?
De egyébként is, szerintem csak azért tűnt el mindenki más, aki felvette a gyűrűt, hogy Szauron és segítői könnyebben megtalálják a hordozót, és vele a gyűrűt, nem?
Nem csak Szauron nem tűnt el a Gyűrűtől hanem Toma sem, ezt lejjebb megatlálod.
Igen szvsz is azért tüntek el, hogy könnyebben megtalálják őket a Nazgúlok.
[size=9:27xeoxs9]Ha ilyen téma lenne a Gyűrű topicban... [/size]
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Minerva
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Gondoltam, talán vmi köze lehet Tolkienhez, esetleg a Mester innen meríthette az ötletet.... De ha nagy hülyeség, szóljatok csak... :/
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- amanibhavam
- Nem elérhető
Gandalf mondja Glorfindelről, hogy akik éltek Amanban, egyszerre léteznek mindkét világban, ezért látta Frodó Glorfindelt a Brúinen partján, amikor a kezén volt a Gyűrű.
love is the shadow that ripens the wine
- Finarfiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)
- Laivinë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nna, akkor csak nem vagyok olyan tudatlan.
Tehát Szauron volt az egyetlen, aki nem tűnt el?
De egyébként is, szerintem csak azért tűnt el mindenki más, aki felvette a gyűrűt, hogy Szauron és segítői könnyebben megtalálják a hordozót, és vele a gyűrűt, nem? Akkor logikus, hogy Szauronnak fölösleges eltűnnie.
És a hullás vita tényleg hülyeség..
Laivinë Laurelassë
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Szvsz Szauron annyira hatalmas volt a Gyűrű felett, hogy könnyedén tudott neki parancsolni, így, ha azt akarta, nem vált láthatatlanná.Ez az én magyarázatom, de semmi Tolkieni utalás nincs rá...
A "Halotton a Gyűrű" témához csak annyit, hogy teljesen értelmetlen volt a vita, mert egy halottra senki sem akar Gyűrűt húzni.
Máskülönben pedig a Gyűrűnek (tehát Szauronnak) miért lett volna jó, ha egy puszta testet az Árnyékvilágba jutatt? Nem?
- nido
- Nem elérhető
- nido
- Nem elérhető
Nefadar írta:
Laurea Silme írta: Szauron a gyűrű eredeti gazdája, ha jól emlékszem, igaz? Hát, lehet, hogy azért...
szóljatok, ha hülye vagyok.
Igen ő az eredeti gazdája, ő kovácsolta a Végzet Hegyének a tüzében...
Az a halandó, akinek egy Nagy Gyűrű a birtokába kerül, Frodó, nem hal meg, de nem is növekszik tovább, és nem gyarapodik az élete....
Gandalf sem tűnt el, pedig az is Nagy Gyűrű.
- Nefadar
- Nem elérhető
Laurea Silme írta: Szauron a gyűrű eredeti gazdája, ha jól emlékszem, igaz? Hát, lehet, hogy azért...
szóljatok, ha hülye vagyok.
Igen ő az eredeti gazdája, ő kovácsolta a Végzet Hegyének a tüzében...
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- amanibhavam
- Nem elérhető
Telcontar_Leli írta: Üdv!
(Ez a vita kezd a Mártixhoz hasonlítani... felszámolja saját magát)
Ugyanis, ha a Gyűrű szimpla testekre is hat, akkor hat a levegőre is, és akkor pedig alapból láthatatlan...
Volna egy kérdésem. PJ a filmben mire alapozta, hogy Szauront a Gyűrű nem teszi láthatalanná? Ha volt valami tolkieni alapja, akkor az pont ide illik, ha nem, akkor viszont ezen is lehet gondolkodni...
És még egy kérdés. Az Egy miért tűnteti el a hordozóit? Úgy értem, neki nem ez a "funkciója", mégis így hat. Azért, hogy egyre jobban uralkodhasson rajtuk (egyre többször veszik fel)?
Léli
ezt elég világosan elmondja Gandalf Frodónak: a Gyűrű viselői átkerülnek az "árnyékvilágba", amelynek síkján a nazgúlok is léteznek
love is the shadow that ripens the wine
- Laivinë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Nefadar
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
(Ez a vita kezd a Mártixhoz hasonlítani... felszámolja saját magát)
Ugyanis, ha a Gyűrű szimpla testekre is hat, akkor hat a levegőre is, és akkor pedig alapból láthatatlan...
Volna egy kérdésem. PJ a filmben mire alapozta, hogy Szauront a Gyűrű nem teszi láthatalanná? Ha volt valami tolkieni alapja, akkor az pont ide illik, ha nem, akkor viszont ezen is lehet gondolkodni...
És még egy kérdés. Az Egy miért tűnteti el a hordozóit? Úgy értem, neki nem ez a "funkciója", mégis így hat. Azért, hogy egyre jobban uralkodhasson rajtuk (egyre többször veszik fel)?
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Nefadar
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Nefadar írta: Szimpla testre hatott persze...
De éppen erről beszélt Nimdorc, hogy ha nincs lelk, akkiorbármitz eltüntethetett volna, még Frodót láncát is a nyakában! (Nimdor megkért hogy ne 3 felkiáltójellel)
- nido
- Nem elérhető
- Nefadar
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Nimdorc írta: Igen. És a gyűrűjük nem hagyta elmenni őket. Tehát még volt lelkük. De egy szimpla testre hatott?
szvsz ha igen, akkor az Anduin mélyén az az iszap, amit körülfogott is eltűnt volna gyűrűstül.
Na jó... Engem meggyőztél...
- nido
- Nem elérhető
- Nefadar
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nóli írta:
Dínchamion írta:
Nóli írta:
Nefadar írta: Honann veszitek, hogy a Gyűrű hat a halottakra, mert ez szvsz marhaság...
Miért ne hatna?
Miért hatna? Szvsz marhaság, mert 1. a Gyűrűnek van annyi akarata, hogy ha meghal a gazdája (ami önmagában is nonszensz), akkor lecsúszik az ujjáról; 2. ki húzna fel egy halott ujjára egy Hatalom-gyűrűt? 8O
És egyetértek Galadh-dal: az, hogy valaki láthtatlan, még nem anyagtalan -- ezt jól kihozták a filmben, amikor Bilbó kinyitja a kertkaput meg az ajtót.
Nóli: ne szidjuk a HP-t, nem rossz az! És a Gyűrű tényleg a vágyaidon keresztül hat rád, csak persze nem azzal, hogy ad egy fagyit, mert éppen arra vágysz... A legelemibb, legősibb vágyát ébreszti fel mindenkiben: a hatalom és erő utáni sóvárgást.
A lidércek meg nem halottak, csak úgy mondom...
Ki bántja itt a HPt? Én is szeretem (sőt vmikor imádtam, de ez már lelohadt, és visszatértam az AGyUhoz, amit az idő alatt hanyagoltam...-szegényke).
Csak Nimdorc hozzászólásából nekem ez jött le...
A megkísértés az már más... De nagyon. Nem tudom, de szerintem tök más, és ezzel egyet értek, de a vágyak...stb-vel nem.
Pedig az Egy Gyűrű a vágyaidon keresztül hat rád.
A nazgulok a Gyűrűik által lettek halottak, illetve lidércek. És ők még éetükben kapták meg a Gyűrűket.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Dínchamion írta:
Nóli írta:
Nefadar írta: Honann veszitek, hogy a Gyűrű hat a halottakra, mert ez szvsz marhaság...
Miért ne hatna?
Miért hatna? Szvsz marhaság, mert 1. a Gyűrűnek van annyi akarata, hogy ha meghal a gazdája (ami önmagában is nonszensz), akkor lecsúszik az ujjáról; 2. ki húzna fel egy halott ujjára egy Hatalom-gyűrűt? 8O
És egyetértek Galadh-dal: az, hogy valaki láthtatlan, még nem anyagtalan -- ezt jól kihozták a filmben, amikor Bilbó kinyitja a kertkaput meg az ajtót.
Nóli: ne szidjuk a HP-t, nem rossz az! És a Gyűrű tényleg a vágyaidon keresztül hat rád, csak persze nem azzal, hogy ad egy fagyit, mert éppen arra vágysz... A legelemibb, legősibb vágyát ébreszti fel mindenkiben: a hatalom és erő utáni sóvárgást.
Ki bántja itt a HPt? Én is szeretem (sőt vmikor imádtam, de ez már lelohadt, és visszatértam az AGyUhoz, amit az idő alatt hanyagoltam...-szegényke).
Csak Nimdorc hozzászólásából nekem ez jött le...
A megkísértés az már más... De nagyon. Nem tudom, de szerintem tök más, és ezzel egyet értek, de a vágyak...stb-vel nem.
- Nefadar
- Nem elérhető
- nido
- Nem elérhető
Nóli írta:
Laurea Silme írta: A másik meg, hogy egy hullának sincsenek már vágyai... akkor miért hatna rá?
Laurea, ne higyj el mindent! A Gyűrű nem a vágyaidat adja meg! Ez nem Harry Potter és az Edevis tükre!
Itt vki félreértett engem. A Gyűrű megkísért téged, és mi máson keresztül, mint a vágyaidon. Nem véletlen, hogy nem Boromir látott végtelen gyümölcsöskertet Mordorban.
Az a kérdés, h a Gyűrű fizikai hatása szétválasztható-e a lélekre gyakorolt hatásától. Szerintem nem.
- Dínchamion
- Nem elérhető
Nóli írta:
Miért ne hatna?
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.